Izolatie fonica

http://www.tutorialelogan.ro/2016/12/cheder-etansare-suplimentar-pe-usi.html
Cheder etansare suplimentar pe usi
Valentin mi-a dat un link cu acest model de cheder universal. Instant l-am comandat, doar din poze parea ce trebuie iar dupa ce l-am pus pe masina este deja o certitudine.

http://www.tutorialelogan.ro/2014/08/montat-izolatie-pe-fete-de-usi.html
Montat izolatie pe fete de usi
Avand la niste fonomin si un set de fete de usi, m-am gandit a va arat si voua o modalitate mai usoara de a face izolatia fonica pe ele.

Izolat fonic stalpii de plastic dintre usi
Dupa ce am pus acesti stalpi de pe PH2, din greseala m-am proptit pe el si am auzit acel sunet metalic. Am testat si celalalt stalp vechi de plastic gri si exact aceleasi sunete.

Imobilizat pedalele de ambreiaj si frana
Operatiunea aceasta se poate face si fara sa demontezi bordul si coloana de directie, dar fi sigur ca o sa te chinuie putin si asta din cauza lipsei de spatiu.In urma modificarii n-am simtit absolut nici o diferenta in functionarea ambelor pedale. Ca si diferenta de sunete nu pot spune deoarece n-am fost atent special la diferente, dar sigur este un greier mai putin.

Rezolvat greieri si sunete din bord
M-am pus cu p*** pe el si l-am luat la puricat, am pus mana pe tot ce am gasit pe acolo, am batut cu degetul, cu pumnul pana am fost convins ca totul este cat mai aproape de adevar.


Vibratii tripla spate
Un prieten din serbia mi-a dat un mic filmulet in care imi arata ce ii face lui galagie in timpul mersului. Nu mi-a venit sa cred ca si eu aveam joc in ambele triple de pe spate.


Tutorial izolare fonica usi Logan

Dacă tot am izolat fonic podul pedalier, a venit şi rândul uşilor. tutorialul cuprinde demontare-montare a feţelor de uşi, materialele folosite şi cum am izolat eu.Tutorial izolatie fonica interior la Logan

Dacă ai idei şi trebuie să demontezi ceva din interiorul unui Logan, aici ai un ghid destul de explicit, zic eu. Motivul meu a fost izolarea fonică şi termică.Tutorial izolat fonic perete de foc la Logan

Nu pot să spun că izolarea bordului a dus la o schimbare semnificativă a sunetului în habitaclu, dar în combinaţie cu izolarea uşilor, a podului pedalier şi a portbagajului, diferenţa este semnificativă.