Am montat Emergency Brake Blinker – Semnal intermitent la franare

Modulul se poate achizitiona de la Claudiu, il gasiti pe Facebook sau de pe OLX unde are toate modulele la vanzare. Sub acest text colorat este un link care te duce catre Claudiu, click pe el cu incredere.

Consider ca un asemenea modul este foarte util pe masina, nu degeaba au implementat solutia pe toate masinile de generatie noua. In cazul unei frane mai bruste sau agresive, atrage atentia soferului din spate si scade considerabil riscul sa te loveasca.

Cel mai "greu" este sa gasesti locul unde ai acces la toate firele necesare si tot acolo aproape sa montezi si modulul. Pentru identificarea firelor am folosit un creion de tensiune si ajuta foate mult daca te maiajuta o persoana care sa calce pedala de frana, la semnalizari pui avaria si e suficient. Am omis sa filmez operatiunea, am folosit un creion de tensiune auto. 

Acest modul are nevoie de curent doar cand este apasata pedala de frana, nu se poate lega direct din tabloul de sigurante cum am facut la Logan, acolo este curent continuu.

Pe Logan inca functioneaza primul modul pe care l-am montat fara niciun fel de probleme Montat modul la franare de urgenta.

Pe Renault Scenic 3 are acea functie din fabricatie iar pe Dacia Spring, la fel.


2 comentarii: