Vibratii la polita spate de sub luneta

De vre-un an ma tot chinuie o vibratie pe spate. Am demontat odata tot, am pus la loc fara nici un rezultat.
Asa ca acum vre-o 2 saptamani m-am apucat din nou de investigat. Am scos afara tot si am izolat cu aluband toata polita spate, inclusiv lateralele.
Testat prin bataia cu pumnul in polita si nu se auzea acea vibratie, dar de data asta am montat la loc doar al treilea stop de frana si atat.
La primul drum prin oras am constata ca n-am rezolvat mai nimic, suntetul era inca prezent. Am dat vina pe al treila stop de frana, asa ca l-am demontat si am pus cateva bucati de cauciuc. Un nou test prin oras pe strazile "bune", motorul putin subturat si am sesizat o diminuare a sunetului. Deci al treilea stop de frana avea si el o vina, dar tot n-am rezolvat principala sursa a zgomotului.
Am banuit ca ar fi imbinarea tablelor care se suprapun si sunt sudate prin puncte. Am bagat fortat 2 surubelnite ca sa distantez mai mult acele table si sunetul era in continuare acolo.
La testul cu pumnul nu se auzea nimic. Am presupus ca o vina ar avea telescopul de pe portbagaj care fiind putin prea puternic, torsioneaza una alta pe acolo si din cauza asta nu aud acel sunet metalic cand bat cu pumnul. Am scos telescopul, am batut cu pumnul si sunetul a aparut instant. Am pus arcurile originale si la bataia cu pumnul sunetul lipsea. Deci capota trebuia sa fie libera ca sa reproduc mai usor sunetul. A ramas o singura chestie de investigat, balamaua... asa ca:

105 comentarii:

  1. sall cris respect pt munka ta si parerea mea e primul logan silentios 100% bft si spor la tutoriale daka mai ai vrunul de fakut:P si kand mai intri pe mess sa imi dai si mie un buzz la ID Prol.connect am niste nelamuriri in privinta masini mele si u esti genu de om care ma poate ajuta primu comment la tutorialu asta ma simt mandru:))

    RăspundețiȘtergere
  2. esti nebun cu izolatu:))

    RăspundețiȘtergere
  3. sal cristi...ca sa imi montez inele MDF de 16.5 pentru boxe trebuie sa dau mocheta aceea jos?...sau as putea sa le pun si fara a demonta toate cele din spate?...multa bafta si sanatate in continuare...:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cum sa zic....tocmai de la fazele de genul asta, faze de genul spoiler fata care de distanteaza de faruri (se lasa in jos), usi care fac zgomote, etc lumea uraste loganul, chiar multi dintre posesori din cauza asta isi urasc propriul logan. Cand iti iei logan nou e ca si cum ti-ai reinstala windowsu' si trebuie sa pui la loc programe, patchuri, drivere ca altfel e frustrant. Da' eu macar am aproape 150.000 deci hai sa zic ca e normal desi la 100k se prezenta aproape ca noua.
    Felicitari pentru tutorial si repspect pentru munca depusa! ma apuc si eu de treaba zilele astea :))

    RăspundețiȘtergere
  5. cand ma enerveaza nush ce sunete dau muzica tare si nu le mai aud :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai era o solutie ca sa nu se mai auda..Dadeai de tot capota spate jos si numai ai treaba deloc cu asa ceva !! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. mijto tutorialul bine ca l.ai facut k tocmai vroiam sa te intreb cum se da al 3-lea stop de frana jos ca am cumparat din ala cu leeduri si vreau sa il montez sus .

    RăspundețiȘtergere
  8. deci cris cind toti ziceau ca teai cam puturosit eu nu miam pierdut incerderea in tine si ma gindeam ca vei face un tutorial care necesita nulta munca.Bravo felicitari

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim: habar n-am ce presupune inelele din MDF. oricum demontarea e simpla. bancheta spate si 4 braduleti.
    sofer_nebun: pai de 2 saptamani numa asta fac, de unde timp si de altceva :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe mine ma chinuie rau braduletii aia mici am tras de ei..am impins de dedesubt dar imi e ca ii rup ..cum sa fac??

    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  11. exact cu mana ta ai scris solutia, ii rupi :))
    probabil masina sta mult in soare si plasticul e deja coclit, la mine s-au rupt amandoi. cei 2 braduleti din spatele banchetei i-am pus in spate unde s-au rupt

    RăspundețiȘtergere
  12. buna solutia..trag ca disperatu de ei :)) pana faca poc..Multumesc era cam usoara solutia !!

    RăspundețiȘtergere
  13. ar mai fi o chestie, baga o cheie de 8 sub bradulet si ridici usor de el in sus. grija sa nu crapi luneta cand iti scapa :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Asta-i omule! Si eu am sunetul de cand am pus tubul de bass. Tot vibra de la muzica, ba de la drum naspa. Intr-o zi l-am desfacut, si cand dadeam cu pumnu nu mai suna. Era portbagaju deschis pt scule, cand l-am inchis dupa ce am montat tot la loc, iar a sunat..pfuaaa..eram disperat, nu stiam ce sa-i fac. O sa incerc si metoda asta.Daca merge, si scap de zgomot, iti dau un bax de bere virtuala :))Merci

    RăspundețiȘtergere
  15. Am reusit sa fac si ce mi-ai zis am scos braduletii aia intacti (dar tot n-am scapat de sunetul ala)..dar am o intrebare..la centura aia in 3 puncte din spate mai exact aia de pe centru de la un timp cand tragi de ea numai revine singura trebuie impinsa cu mana..se poate repara sau alta si cam la ce pret e??

    RăspundețiȘtergere
  16. cris cum asi putea ca sa fac ca bancheta de pe spate sa se poata misca Sa am acces in portbagaj oricand spre exemplu toate masinile noi .. mult succes in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mihai:

    Cris crezi ca ai putea face un tutorial despre montarea aerului conditionat????
    Si apropo e misto banda aceea de leduri din porbagaj.
    FELICITARI!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. LOGANU: e arcul prea slabit si crede-ma ca e crima arcul ala. odata scos iti trebuie juma de ora sa-l pui la loc. imi pare rau ca n-ai rezolvat treaba cu vibratiile :(

    Anonim: nu prinzi cele 2 suruburi de jos. ridici de bancheta si o apleci in fata, simplu.

    Mihai: te costa 1000euro toata instalatia si manopera. se pare ca n-ai nici cea mai mica idee ce implica aceasta operatie. e foarte complexa si nu o face oricine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cristi am cam dat jos arcul..doamne ce arc al dreacu..e dintr-o tablita subtire(nu se indoaie decat pe forma ei) facuta cerc..maine o sa incerc sa-l pun inapoi..e cam greu dar nacar incerc..

    Apropo de cand am dat arcul ala jos parca mai rau vibreaza..in mers nu se aude doar cand dai muzica mai tare de la bass e sunetul ala metalic..am strans si balamaua de la portabagaj pus cauciuc pe al 3-lea stop de frana ce sa-i mai fac?

    RăspundețiȘtergere
  20. demontezi tot si dai drumu la muzica. in timp ce canta incrci sa identifici de unde apare sunetul. apesi cu mana in diferite locuri. mana ta va absorbi vibratiile si evident nu se mai aud, cel putin nu asa de tare.
    eu pentru balamaua aia am tras 2 saptamani

    RăspundețiȘtergere
  21. Am strans balamaua aia si eu nu aveam nici de inainte joc..am rezolvat cu al 3 a de frana..acelasi sunet..

    Oricum macar sa pun arcul ala ca o sa ma chinuie rau de tot !

    RăspundețiȘtergere
  22. de parca nu ti-am zis sa nu scoti arcu de acolo =))
    pai nu o sa te chinui mai mult ca mine =))
    neaparat sa folosesti manusi groase, altfel te tai si iti garantez ca se va infecta.
    oricum, dai jos si centurile, posibil si alea sa faca zgomot.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ceva indrumari ca sa ma ajute sa-l pun in afara de manusi?? O sa rezolv si cu centurile !

    RăspundețiȘtergere
  24. daca n-ai manusi, plateste un boschetar, e mult mai safe pentru degetele tale :))
    improvizeaza si tu ca un roman adevarat :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Duminica am dat o tura cu masina lu Streulea pentru un mic test .....deci inafara de motor nu prea auzi mai nimic ...ii antifonata calumea .....dar si el stie ca se putea si mai bine :D

    Piele nu mai bine puneai pa acel surub ...un distantier ? ca sa nu fii nevoit sa strangi ca inecatu . Man apropo ala e Fonomin de sub difuzoare ? sau Chronoterm ?

    RăspundețiȘtergere
  26. cel mult un distantier dintr-o bucata de carton, mai mult de atat nu intra.
    e verde, deci nu e fonomin :P

    RăspundețiȘtergere
  27. Stiu Piele .... dar zii ce e . Chronoterm ??

    Ps : Baga mare la editat :P

    RăspundețiȘtergere
  28. cat ma bucur ca nu am aruncat acum 4 ani cu banii in o coaja de logan. cine vrea banchete rabatabile, sa nu ia dacie. am carat cu fiatu meu albea parchet laminat si placi de rigips, gratie banchetelor rabatabile. asta ar fi numai un exemplu pentru care oricare alta marca de la a la z bate dacia.

    RăspundețiȘtergere
  29. Crsti vreau sa te anunt ca am scapat de zgomot era de la centuri + ca am pus si arcul ala inapoi..~50 minute mi-au trebuit(fara manusi(nu am nici o zgarietura) fara sa platesc boschetar :)) )..deci pentru cine vrea sa dea arcul de la centura jos mai bine se lasa de treaba asta..

    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  30. MAT: face mizerie, recomand fonomin.

    Anonim: sa te caci in el fiat albea, daca si aia o poti numi masina... aaa, dar are banchete rabatabile, exact ce-ti doresti de la un microbuz, sa care marfa

    Loganu: sa inteleg ca zgomotul era de la centuri?

    RăspundețiȘtergere
  31. dale in p... de fiaturi am avut unul si in cateva luni gata mort

    RăspundețiȘtergere
  32. Da Cristi zgomot faceau centurile..De la ele era totul de la balamaua capotei spate nu prea facea mai ales ca nu avea nici pic de joc..

    Centurile fac cel mai mult zgomot..cred ca exact arcul ala face asa urat de cand l-am pus pe ala de l-am desfacut inapoi la locul lui si l-am tensionat bine sa nu se miste nu se mai aude nimic !! Dar nu recomand sa-l dai jos.. de dat jos iti ia 4 secunde de pus 1 ora.. In rest celelalte nu faceau zgomot dar am pus pe parte de atinge caroseria ceva sa numai atinga tabla pe tabla !!

    Salut !

    RăspundețiȘtergere
  33. l-ai scos in 4 secunde? te-ai miscat incet, la mine a durat 1 secunda si era melc facut :))

    RăspundețiȘtergere
  34. Chiar daca nu am Logan, iti urmaresc tutorialele cu placere. Eu mi-as cumpara unul doar de dragul de a surubari la el, masina mea actuala e foarte plictisitoare... :))

    RăspundețiȘtergere
  35. Bine 4 secunde pana s-a facut melc..ca sarise de acolo cand am scos capacul ala negru de plastic :)) Oricum n-as mai face asa ceva inca o data..e bine ca am scapt de sunetul ala..Multumesc Cristi si ca avertizare..nu incercati niciodata sa scoateti arcul ala

    Salut !

    RăspundețiȘtergere
  36. Mihai:

    Cris mi-a venit o idee de un tutorial asta numai daca vrei sa il faci si daca poti (ma refer aici la bani) bineinteles.....
    Se poate monta oglinzi incalzite pe logan??????

    RăspundețiȘtergere
  37. da se poate :)
    pui sicla cu incalzire pe ea, tragi fire pe undeva ca atunci cand pornesti dezaburirea pe luneta sa incalzeasca si oglinzile :)
    din cauza ca si deoarece desi nu pare, eu chiar nu ma pricep la partea electrica, deloc

    RăspundețiȘtergere
  38. Mihai ....mare parte din loganuri au din fabrica oglinzi electrice si incalzite ....

    Nu prea se pricepe CRISTI la electrica .....dar cand are nevoie de ceva ....invata ...si cu risc ...pune in aplicare ..:P

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  40. nenea cristi daca mai pui multa izolatie o sa ajunga adapost anti atomic =))

    RăspundețiȘtergere
  41. daca ajunge un mic space shuttle imi e suficient :D

    RăspundețiȘtergere
  42. sall cris, poti sa faci si tu un tutorial pentru curatarea injectoarelor la dci? ms mult.catalin din bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  43. uitate prima data la acete 2 clipuri http://www.youtube.com/user/gingys

    RăspundețiȘtergere
  44. salut cristi, ce ar trebui sa fac daca sti ca motorul loganului meu sa nu se mai auda asa tare atat de la interior cat si de la esterior, am un 1.4 si as vrea sa ii reduc zgomotul motorului cat se poate de mult, am vazut pe net o pasla pentru antifonari crezi ca este buna de ceva ? astept raspunsul tau multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  45. este o sectiune intreaga dedicata insonorizarii http://www.tutorialelogan.ro/p/izolatie-fonica.html

    pasla aceea o mai gasesti si sub numele de fonomin, uite aici pe cinevacare vinde http://www.loganclub.ro/forum/showthread.php?t=14723

    RăspundețiȘtergere
  46. poi o sa iau si eu cativa metri..2 intrebari mai am si eu :d daca folosesc aceasta pasla sau fonomin cum ii ziki thu mai trebe sa folosesc si aluband ? as vrea macar usile sa le fac dar doar cu pasla aceasta, si mai vroiam sa te intreb daca pun aceasta pasla sub capota cum au acele loganuri diesel acel covoras negru, cred ca ai si tu, se reduce din zgomotul motorului doar la exterior nu, adica sa nu se mai auda de afara asa tare nu ?

    RăspundețiȘtergere
  47. fonominul este extrem de maleabil, nu ai cum sa-l fixezi pe capota. chiar si daca-l lipesti, se va da jos in straturi. pentru capota iti trebuie ceva rezistent la apa, praf, caldura.
    alubandul se aplica direct pe tabla ca sa absoarba/reduca vibratiile tablei, de obicei pe suprafetele mari ale tablei cum ar fi plafonul, usi, aripi. fonominul absoarbe sunet.
    fonomin poti pune doar pe capacul de plastic al usii, sus pe plafon, jos pe podul pedalier, in portbagaj.

    RăspundețiȘtergere
  48. Salut Cristi, sunt Emil din Oravita si urmaresc toate tutorialele tale fara exceptie. Apreciez foarte mult munca ta. Te rog mult sa faci un tutorial cu schimbarea curelei de distributie la Logan atat benzinar cat si diesel! Ne-ar ajuta foarte mult. Multumesc !!

    RăspundețiȘtergere
  49. distributia e ceva ce nu mi'as face singur, dar daca ai sange'n bobina, uite aici http://www.loganclub.ro/forum/schimbare_curea_distributie_1_4_preference-t22375.html

    RăspundețiȘtergere
  50. cris am si eu o intrebare la cati km se schimba cureaua de distributie?

    RăspundețiȘtergere
  51. la fiecare 60.000km din cauza uzurii sau la 4 ani din cauza ca imbatraneste.

    RăspundețiȘtergere
  52. ms daka am vreo nelamurire stiu la cine sa apelez
    asta e pentru tine http://www.pauzadebere.info/wp-content/uploads/2009/02/sacosa-de-bere.jpg =)) noroc

    RăspundețiȘtergere
  53. nu beu bere, nu beu deloc alcool, nu beu sucuri acidulate, nu beu apa minerala, nu beu cafea, nu fumez, nu merg la nunti/botezuri/discoteci, nu merg la biserica, nu merg la femei.
    stiu, traiesc dijaba :))

    RăspundețiȘtergere
  54. atunci e grav:)) :)) si eu care vruiam sa fac un drum special la tine sati dau o lada de dere dar akum miai dat planurile peste cap;)

    RăspundețiȘtergere
  55. Asteptam cu interes: "Curatare rezervor motorina" ca doar e diesel :D si "Inlocuire antigel" .

    RăspundețiȘtergere
  56. e criminal de greu de dat jos rezervorul.
    antigelul l-am schimbat deja la service, nu merita efrtul sa o faci acasa. am platit 60 lei pe antigel si manopera. eu cumparam doar antigelul la acei bani

    RăspundețiȘtergere
  57. salut.. poti sa-mi dai detali despre telescopu de la porbagaj?

    RăspundețiȘtergere
  58. daca-mi dai un mail cu aceasta cerere, da, iti dau :)

    RăspundețiȘtergere
  59. am pus banda de teflon pe bolt, si cred ca am scapat de zgomot pentru moment,cred ar fi trebuit sa strangi putin si cele 2 suruburi care prind suportul, la mine au fost putin slabe

    RăspundețiȘtergere
  60. Salut Cristi de curand mi-am achizitonat un Logan iar la o saptamana dupa achizitionare am sesizat un zgomot ciudat pe partea dreapta si am senzatia ca se aude undeva la nivelul bordului vibrand am facut anumite cercetari si nu imi pot da seama din ce cauza poate fi as vrea sa imi dai un raspuns daca poti si tin sa te felicit pentru tutorialele tale multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  61. apai... mai mult ca si sigur ai un pitic acolo care-si face de cap. sunt prea multe chestii peacolo care pot sa vibreze, sa zdrangane... e totusi ciudat, chestiile astea apar dupa 1-2 ani de functionare

    RăspundețiȘtergere
  62. pai da masina e din 2005 e second-hand

    RăspundețiȘtergere
  63. aaaa, pai asa zi :))
    deci clar, prima data verifici daca cele 76 suruburi care sustin bordul sunt stranse.
    unu in spate la casetofon, 2 sub consola si cate 2 in lateralele bordului.
    te uiti aici http://tutorialelogan.blogspot.com/2009/09/tutorial-demontare-bord-la-logan.html
    minutul 7:45 arat 6 suruburi, unu e in spate la cassetofon. doar strangi suruburile

    RăspundețiȘtergere
  64. la ce te-ai referit cand mi-ai spus ca sigur "am un pitic acolo care-si face de cap"?

    RăspundețiȘtergere
  65. la fel puteam spune ca niste greieri :)
    e doar o expresie.
    verifica suruburile. daca le strangi si tot auzi zgomote, insemna ca ceva fire ating plasticul, ceva plastice ating alte plastice... chestii dinastea

    RăspundețiȘtergere
  66. zi-mi si mie cu ce ai vopsit materialul (ala care era gri si e prins in braduleti ) ?

    RăspundețiȘtergere
  67. salut cristi, te deranjez si eu cu o mica problema la loganul meu/ fabricatie 2005! in zona bordului mai exact cosola aceea din mijloc unde vin butoanele, se aud multe zgomote, vibratii, zdrancanelii :D ai vre_O idee de la ce ar putea fi, eu am dato de vreo 2 ori joc pentru ca am avut niste probleme la casetofon sa fie din cauza asta, zgomotul este foarte suparator mai ales pe drumuri de tara !

    RăspundețiȘtergere
  68. in principiu http://tutorialelogan.blogspot.com/2009/09/tutorial-demontare-bord-la-logan.html

    uitate la tutorial si identifica cele 7 suruburi care strang bordul.
    2 lateral sus langa parbriz.
    2 lateral jos sub niste "dopuri" lungi
    2 jos la mijloc sub consola
    1 in spate la casetofon

    RăspundețiȘtergere
  69. salut am si eu zgomotul acesta chiar acolo in spate am strans surubul dar degeaba tot se aude ce ar trebuii sa mai fac?mersi anticipat de ajutor si inca o intrebare am reusit sa rup un bradulet din ala gri cand am scos mocheta acolo la luneta se mai poate gasi braduleti din aceea de cumparat?

    RăspundețiȘtergere
  70. gasesti braduleti de cumparat. cat despre sunet... ori dai jos bordul ori te obisnuiesti cu ideea

    RăspundețiȘtergere
  71. Mie mi se aude un bajait cand accelerez si nush de la ce e... am schimbat de curand ambreajul... oare sa fie de la asta...

    RăspundețiȘtergere
  72. ezact la fel si la mine. concluzia "asa e toate"

    RăspundețiȘtergere
  73. eu am facut exact ca in tutorial , am strans bine de tot suruburile ale dar tot de geaba tot am senzatia ca se aude ceva acolo

    RăspundețiȘtergere
  74. posibil sa ai sunetul din portbagaj. sau mai degraba de la bilele din centurile de siguranta :)

    RăspundețiȘtergere
  75. sal CRIS am un dci si la 1500 1600 rotatii se aude un vibrat in partea dreapta si nui dau de cap,am fost si la service si au inceput sa bage ranga pe la scut ca cica de acolo ar fi vibratul si nimic tot se aude habar nam ce sa mai fac.

    RăspundețiȘtergere
  76. la acea turatie ceva de pe masina intra in rezonanta. ceva destrans, ceva prea aproape de altceva.
    dealtfel e foarte pposibil sa fie vre-un suport motor rupt

    RăspundețiȘtergere
  77. Sal Cris. Numai stiu ce pot face cu zgomotul de la motor,1 prieten mia dat ideea de a cumpara o vopsea insonorizanta (cauciucata) si sa o aplic pe capota fata....Nu stiu ce sa zik,crezi ca e bine?

    RăspundețiȘtergere
  78. e o idee, dar ingreunezi foarte tare capota. in principiu se foloseste un material insonorizant http://www.okazii.ro/catalog/52788867/izolatie-capota-motor-insonorizant-pentru-renault-clio-nu-iphone.html
    nu conteaza asa de mult forma, o poti adapta

    RăspundețiȘtergere
  79. ai uitat sa pui suruburile de josde la spatarul de la bancheta exact alea de care ziceai ca intra pe inelele care nu trebuie blocate, ori nu ai mai filmat partea aia :)). Multa bafta si la cat mai multe tutoriale educative

    RăspundețiȘtergere
  80. Salut Cris,mult respect pentru ceea ce faci,in legatura cu vibratiile pe care tocmai le-ai aratat si eu am probleme de acest fel,am verificat acele suruburi,se pare ca nu acolo-i problema.Poti sa-mi dai un sfat?


    Multumesc,Dan.

    RăspundețiȘtergere
  81. da, pot, verifica in continuare si alte posibile probleme :)

    RăspundețiȘtergere
  82. si am aceale vibratii acolo,dar nu e nicidecum de la acea balama,si e super-enervant

    RăspundețiȘtergere
  83. As vrea sa stiu daca aplicarea unui simplu strat de aluband si deasupra fonomin pe fetele usilor fata ar ajuta la imbunatatirea calitatii audio...acum daca ma supar putin pe CD-player incepe sa zangane tabla si iti strica tot cheful...nu am tun de bass sau alte minuni...nici alte zgomote suspecte nu am...atat ma deranjeaza. Mersi anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  84. deci un strat de aluband pe tabla exterioara, un strat de aluband pe tabla interioara si un strat de fonomin pe capacul de plastic.
    dar nu e suficient, vibreaza tijele, mecanismul deschidere usi...

    RăspundețiȘtergere
  85. CRiS, apropo de vibratii si sunete deranjante la Logan... In mers, uneori (deseori) portiera soferului scarţâie ingrozitor. Am impresia uneori ca ma plimb cu o caruta motorizata. Intr-adevar, scartaiala se aude pe drumurile mai putin bune de prin orasul meu dar si atunci cand virez cu o viteza putin mai mare, deci practic atunci cand caroseria este supusa flexarii. Da-mi te rog un sfat in legatura cu problema mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.daciashop.ro/chimicale-service/spray-lubrifiant
      si dai pe la balamale. dupa cateva deschideri/inchideri ale usii sunetul suparator dispare.
      si la mecanismul de inchidere a usii sa dai

      Ștergere
  86. Salut.
    Am cumparat cuie usi ph2 sa pun la ph1 meu. Pe fata le-am desfacut foarte usor, dar pe spate, nu pot in niciun fel. S-a stricat si filetul:| Cum le pot desface?
    Multumesc mult. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand spui filetul te referi la locul in care bagai torx-ul.
      data viitoare cand vezi ca merge greu, nu mai forta cu o scula de proasta calitate, chiar strici capul la surub.
      acum ramane sa prinzi cu un cleste mox si sa-l "deztepenesti"

      Ștergere
  87. Salut,
    Felicitari pentru toaate tutorialele si pentru munca depusa,toata stima!
    Cand am gasit tutorialul asta am zis ca voi rezolva problema asadar am fugit la masina am scos bancheta,am desfacut cei 2 braduti de jos si cu mocheta aia acolo am mai strans balamalele dar cloncanitul nu a disparut.Am strans si amortizoarele crezand ca de acolo provine zgomotul,bucsile de la punte sunt schimbate si in stare buna,arcurile stau bine pe talere,rezerva e prinsa bine si oricum sunetul se aude la denivelari fix ca la masinile cu bielete antiruliu uzate se aude,ce naiba fac cu cloncanitul asta ca ma dispera:|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta n-ai facut http://www.tutorialelogan.ro/2012/11/imobilizat-cablu-frana-de-mana.html

      Ștergere
    2. Phoaaa sa vezi ca de la cablurile alea nenorocite se aude.Imediat merg sa verific.Sa-ti dea Dzeu sanatate maxima!
      Numai bine!

      Ștergere
  88. am demontat boxele spate si am observat ca sub ele am un suport de genul: http://images4.okr.ro/auctions.v3/700_700/2012/03/02/8/d/608268975506604104855364-5125601-700_700.jpg

    din cauza acelor aripioare nu le pot scoate. e nevoie sa dau placajul jos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este doar o mocheta, nu placaj. Dai jos spatarul bancheta si ai acces la cei doi braduleti care tin mocheta fixa. Ii scoti si poti ridica mocheta in sus ca sa scoti suportii

      Ștergere
    2. se potrivesc boxele de 16,5cm daca elimin suportii?

      Ștergere
    3. Daca decupezi din tabla sigur potriveste

      Ștergere
    4. Cristi,
      Nu te supara, dar cine canta melodia cu ,,Bunicuta" de pe fundal ?

      Ștergere
    5. Sarmalele reci - Bunicuta

      Ștergere
  89. Mulțumesc pentru tutorial.
    Muzica mie personal mi s-a părut obositoare, vocea ta se înțelege greu, fără supărare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din cauza asta nu mai pun de ceva timp muzica pe fundal

      Ștergere
  90. Cum ai decupat pentru boxe spate la tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A trebuit doar să lărgesc puțin găurile existente și am folosit foarfecă de tablă.a fost chin unde tabla este dubla

      Ștergere