Montat telescoape pe capota portbagaj

Acum vre-o 2 ani mi-am montat un telescop de 55cm si 310Nm. Pana nu demult nu ma deranja faptul ca se torsioneaza capota din cauza lui, asta pana am vazut acele mici telescoape dragute care mi-au facut cu ochiul. Asa ca mi-am comandat doua bucati sa testez, am mai comandat ulterior inca doua si uite asa a aparut acest tutorial.
Telescoapele de 120N le-am achizitionat de la un prieten, 13 lei bucata, cele de 150N la 15 lei bucata si se pot comanda pe adresa de mail telescoape@gmail.com
Telescoapele sunt garantate la 50.000 de deschideri daca sunt lasate sa isi faca treaba singure, asa ca e de preferat sa nu fortezi deschiderea lor(ridicarea capacului portbagajului).

Intre timp a aparut o problema si se pare ca nu nu doar la mine. Din cauza montajului, prinderea de pe brat se indoaie si se rupe.


Montajul acelor prinderi trebuie facuta invers. Partea rotunda se prinde pe brat si cealalta piese pe caroserie cu acel cioc catre bancheta spate.




Si un mic update. In urma cu aproximativ doi ani am pus aceste telescoape de mobila sa ridice capota spate. Sincer, ma asteptam sa cedeze mai repede, avand in vedere ca nu sunt gandite sa lucreze in conditii de exterior. Ce am observat in timp ce faceam testele cu telescoape si cu repozitionarea arcurilor, e faptul ca nu toate telescoapele lucreaza la fel, desi au aceiasi putere si par identice. Initial am pus un telescop de 150N si unul de 120N si mi s-a parut ca pe final loveste putin prea tare, asa ca am incercat un telescop de 100N si nu mi-a placut. Am pus un alt telescop de 120N si iata rezultatul.

166 de comentarii:

  1. cat au costat cele 2 telescoape de 120Nm si de unde le-ai comandat?ms!

    RăspundețiȘtergere
  2. Telescoapele de 120Nm le-am achizitionat de la un prieten, e 9 lei bucata si se pot comanda pe adresa de mail telescoape@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. CRiS, ai incercat sa pui unu de 100 si unu de 120Nm ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravoooooo.Asteptam de mult tutorialu asta.Auzi! da nu ne spui si de cat ie burghiu ala, ce dimensiune.Toate bune si astept urmatorul tutorial.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ming: da, se poate monta telesop sau telescoape pe capota fata. nu prea-i vad utilitatea si gandul ca trebuie sa dau gauri in tabla nu ma incanta deloc.

    Gabriel: si eu am achizitionat la aproximativ 5lei telescoape de 100Nm dar sunt prea slabe, dupa cum s-a vazut in film. in Timisoara telescoapele de 120Nm costa undeva la 16 lei bucata. initial am folosit unul de 100N si unul de 120N, nu se pupa unul cu altul, imping diferit si rezultatul nu e deloc ok :)

    sofer+nebun: stai linistit ca se cere demult si inca o sa se mai ceara. o sa-l filmez cand o sa gasesc o victima, pe a mea nu pun :)

    Anonim: deschiderea capotei se face cu un actuator, http://imbunatatiri-logan.weebly.com/deschidere-portbagaj.html

    Anonim: ma indoiesc ca marimea burghiului folosit de minte te ajuta! burghiul trebuie sa fie o idee mai mic ca si suruburile pe care le vei folosi

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa vedem cum se comporta telescoapele de mobila la frig?Eu nu renunt la clasicul telescop de Dacie Break.
    P.S Pacat ca nu merge din butonul de la telecomnda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai ca sa-ti mearga din telecomanda acceseaza acest link si are sa-ti mearga si tie cu siguranta http://www.tunezlogan.blogspot.ro/p/vanzari-module-portbagaj.html

      Ștergere
  7. In loc de cele 2 tampoane originale de la logan (de pe bratele portbagajului) poti folosi 2 tampoane de la opel astra (model 2001 berlina le-am luat eu) care amortizeaza mult mai bine deschiderea portbagajului si nu o sa mai fie lovitura/socul ala cand ajunge portbagajul sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. socul este dat si de intinderea telescopului la maxim, reculul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut Cris tari tutorialele la mai multe.
    In legatura cu cel de sus parca era mult mai bine cu telescopul pe care il aveai pe masina si aici ma refer la faptul ca nu se deschidea in trepte si nu era nici acea lovitura cand ajunge usa portbagajului sus dar cum spuneai si tu ocupa mult spatiu si torsiona capota.
    Bafta si spor la treaba in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  10. fara suparare dar cred ca telescopul vechi (cel negru) era de 10x mai estetic si mai eficient :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut Cristi ! Interesant foarte interesant :))))
    Dar ai uitat sa precizezi dimensiunea (lungimea) telescoapelor mici :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim: pai nu vad unde era mai estetic, astea 2 trebuie sa te apleci sa-l vezi.

    Claub: n-am uitat, doar ca n-ai fost tu atent. am precizat ca sunt telescoape pentru mobila, adica sunt standard :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut Cristi, tin sa te contrazic, telescoapele nu sunt standard.

      Ștergere
  13. pot face comanda si pt telescoape din astea de 150N si la ce pret?

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim: inca caut o solutie pentru eliminarea arcurilor.

    Anonim: tutorial cu consumul la logan? poate un film in care arat cum merg eu sa consume putin

    Stefan: sus in pagina este o adresa de mail. da-i omului un mail si intreaba-l

    RăspundețiȘtergere
  15. Cris: Dak folosesti un singur telescop d 120N ,tot in reprize se deschide?

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut..Am si eu o intrebare.. Stiti careva ce masini folosesc telescoape d max 200-250N? Am inteles k astea ar fi perfecte pentru deschiderea portbagajului fara torsionarea capotei..

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim: da, tot in reprize se face si cu un singur telescop, doar ca trebuie ajutat la deschidere

    Anonim: 2 telescoape de 100N nu au deschis capota(total 200N), deci nu e bun. 2 de 120N(total 240N) ridica capota dar nu fara ajutorul arcurilor. ideal zic eu ca ar fi pe la 260-270N si o lungime maxima de 50cm, dar tare cred ca va torsiona capota

    RăspundețiȘtergere
  18. pot doar sa-mi dau cu presupusul :)
    posibil sa functioneze ok cu un singur telescop

    RăspundețiȘtergere
  19. eu am tensionat 8 spire la un arc si se ridica frumos fara telescoape :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Cristi...am montat la fel ca tine 2 telescoape de 120 si sunt multumit de felul in care percuteaza ! Dar am inteles ca este o problema cu partea care se monteaza pe bratele portbagajului :adica cedeaza acele prinderi si ca am putea remedia asta schimbandu-le pozitia !!! CE ZICI ?

    RăspundețiȘtergere
  21. da, din cauza montajului cum am facut-o eu, se rupe o prindere. am sa pun poze acum sus in post.

    RăspundețiȘtergere
  22. Si la mine sa rupt din pacate dar am indreptat unul de a venit in pachet cand au venit telescoapele ala vad ca e prins de caroserie mai sus eu lam pus tot pe brat

    RăspundețiȘtergere
  23. salut cris. o intrebare am.te-ai gindit ca poate alea de la telescoape se rup din cauza ca cursa portbagajului nu e aceeasi cu cursa telescoapelor?

    RăspundețiȘtergere
  24. e la aceasi lungime :)
    cand e capota deschisa la maxim, telescopul e deschis si el la maxim.
    hai sa zic poate o toleranta de 1mm acolo, insuficient :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut Cris,cum se mai comporta telescoapele dupa inversarea prinderilor au mai aparut probleme sau sunt O.K.?

    RăspundețiȘtergere
  26. Lucian: chinuiala fericita :))

    Anonim: foarte bine, ba chiar extraordinar de bine, mia ales ca am comandat telescoape de 150N. gata, nu mai zic nimic, o sa revin cu film :))

    Anonim: daca tu crezi ca eu stiu sa-ti raspund la intrebarea asta, esti foarte optimist :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Salut Cris, am montat la un prieten din parcare acelasi sistem ca la mine si mia venit o ideie care merge la toate loganurile cu telecomanda din fabrica, pe tija actuatorului din portbagaj am pus un pinten de metal care actioneaza un push buton care este legat in serie cu al doilea actuator si se conecteaza doar cand masina este deschisa asfel la al doilea impuls de deschidere din telecomanda cu masina deschisa se deschide portbagajul , ar fi bine sa faci un tutorial cu asa ceva e foarte simplu si elegant

    RăspundețiȘtergere
  28. e chiar complicat ce-mi spui tu dar e ingenioasa treaba :)
    intre timp am descoperit cum se face deschiderea in telecomanda si chiar sa functioneze. imi trebuie doar timp sa filmez :(

    RăspundețiȘtergere
  29. Salut Cristi!
    Crezi ca daca as folosi doua telescoape de 150, fara arcuri ar reusi sa deschida capota frumos (fara reprize)?

    RăspundețiȘtergere
  30. la biserica sa crezi, aici trebuie sa fii sigur :P
    mi-am comandat eu de 150N sperand ca o sa pot renunta la arcuri, dar cum speranta este o mare curva, mi-a tras-o si tot trebuie sa folosesc arcuri :(

    RăspundețiȘtergere
  31. oare 2 de 150 sau 160 merg fara arcuri ? ma gandesc ca ele 2 sa insumeze aproximativ 310

    RăspundețiȘtergere
  32. am scris cateva comenturi mai sus ca mi-am luat de 150N si nu sunt suficient de puternice sa ridica capota fara arcuri. ma gandesc deja sa jonglez din unghi.

    RăspundețiȘtergere
  33. Salut.. Si Eu mi-am montat 2 telescoape de 150N ,la mne nu se deschide in trepte,e adevarat k se izbeste putin capota da nu foarte tare,e acceptabil. :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Am montat si eu doua telescoape de 120N la fel ca cele din poze.Deschiderea se face tot in trepte si loveste putin cam tare cu tampoanele,la prima pozitie de intindere a arcurilor(cea mai slaba).Trebuie sa inventez ceva la tampoane sa amortizeze mai finut.Interesant este ca la inceput deschiderea se facea cursiv,dar nu ma deranjeaza deloc faptul ca face opririle alea pe traseu.
    La prinderea aceea rotunda a telescopului,cea care se prinde pe bratul capotei,am dat o gaura intre doua gauri ca sa pot monta prinderea aceea rotunda pe mijlocul bratului capotei.

    RăspundețiȘtergere
  35. Tot eu sunt mi-am adus aminte sa va spun sa aveti grija in ce loc faceti prinderile ptr. ca daca nu le puneti in locul corect se modifica distanta pe care o va avea cursa telescopului si s-ar putea sa aveti surpriza sa nu se mai nchida capota sau sa nu se mai deschida complet.
    Cursa telescopului trbuie sa fie egala cu lungimea tijei sale adica 9cm parca.Voi masurati inainte.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu vreau sa dau replica numai de dragul de a da replica, dar INTREBARE: "daca telescopul e deschis la maxim in momentul montajului, nu cumva aceea este "cursa" tijei?
    Conform postului de mai sus de asa comprima tija la momentul montajului ar rezulta o deschidere partiala.............
    Nelamurire personala : "sa mai confruntat cineva cu "dechiderea greoaie" datorata vremii reci sau racoroase ( asta la prima deschidere a portbagajului) ?
    p.s.
    Eu am montat 2 telescoape de 120, "conform indicatiilor"
    Cu respect Alex

    RăspundețiȘtergere
  37. Ai dreptate Alex,daca se monteaza telescopul deschis la max. pe capota deschisa la max. atunci la deschidere nu putem avea probleme.
    Pot aparea probleme la inchidere daca prinderea telescopului pe bratul capotei se face mai in fata.La inchiderea capotei,prinderea de pe bratul capotei face o miscare in forma de arc de cerc daca prinderea se face mai in fata pe brat,arcul de cerc va fi mai mare ceea ce inseamna ca va face o cursa mai mare de cit cea a telescopului rezultatul fiind telescop inchis,portbagaj inchis partial.Asta am vrut sa spun de fapt.Cam multa teorie nu stiu daca am fost suficient de clar.Practic se poate verifica f. usor cu un marcar si o ruleta.Intri in portbagaj,si cu capota deschisa faci un semn undeva pe brat mai jos.Acolo va fi capatul ruletei,apoi inchizi capota si masori de la pozitia initiala la punctul unde a ajuns semnul;daca sunt mai mult de 9cm nu e bine.
    Daca am gresit,va rog corectati-ma.

    RăspundețiȘtergere
  38. Uiasem sa te intreb ceva. am inteles ca este ceva telescop in forma de (potcoava) special pt port-bagaj? Asa mi-a spus cela care mi-a montat alarma

    RăspundețiȘtergere
  39. pentru cei la care usa portbagajului loveste prea tare chiar daca pozitia arcurilor este pe intinderea cea mai slaba se mai pot face doua lucruri:
    1.Se poate introduce capatul arcului in gaura de linga prindere,astfel arcul va fi si mai putin tensionat.
    2.Tamponul de cauciuc este prea dur si loveste direct in tabla.Pentru a atenua socul eu am lipit cu prenadez pe tabla doua mici tampoane dintr-un material f. elastic si rezistent pe care l-am decupat cu preduceaua de unde credeti...?dintr-o pereche de papuci de plaja chinezesti.Excelent material,ma gindesc sa scot tamponul cu totul si sa pun in loc un tampon din materialul asta.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  40. Alex: da, daca e mai rece afara este afectat uleiul/gazul din interiorul telescopului si nu mai are forta sa ridice capota. atunci treci pe urmatoarea treapta de intindere a arcului.

    Anonim: telescop in forma de potcoava? :)), asta-i chiar tare :))

    Anonim: foarte tare faza cu slapul chinezesc, voi aplica si eu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exprimare gresita, nu e telescop in forma de potcoava ci sitemul in sine are forma asta, si e pe arcuri cu sau fara amortizor normal. Se gaseste in general pe masinile americane sau Volvo.

      Ștergere
  41. Bravo Streulea.Am montat si eu telescoape acum 2 luni.Am comandat telescoape de care ai si tu.Problema enervanta este ca la capatul cursei indiferent de ce reglaj am facut se smucea usa portbagaj, se balanganea.Intre timp am schimbat telescoapele cu unele cu "SOFT"(asa se numesc), aceeasi valoare 120 N, dar cu soft la sfarsitul cursei si un pic mai scumpe 45 ron bucata, dar a meritat, am scapat de balanganeala.Acum se deschide ca la BMW sau ma rog, ca la o marca de prestigiu.Toate bune.

    RăspundețiȘtergere
  42. salut Cris te rog sa-mi spui si mie ce lungime au telescoapele,multumesc Dan.

    RăspundețiȘtergere
  43. salut cristi...am vb cu baiatul de la care ti-ai luat u telescoapele !si mi-a spus ca are si telescoape de 150 nm.crezi ca sunt mai ok decat cele de 120nm?mma refer pt deschiderea lenta a porbagajului ..ca la inceputul videoclipului la tine !!u ce spui ?care sunt mai ok ?mc mult

    RăspundețiȘtergere
  44. eu am combinate acum, un 150Nm si un 120Nm :)
    deschiderea nu e mai lenta, dar emai cursiva, s-a redus mult din acele trepte

    RăspundețiȘtergere
  45. au ajuns azi teleescoapele ! m-am riscat si mi-am lau 2 de 150nm....am sa iti spun dupa ce le montez cum merg!:D.mc oricum .salut

    RăspundețiȘtergere
  46. or sa fie prea puternice si la capat lovesc tare in caroserie, am testat eu deja :))

    RăspundețiȘtergere
  47. Pana la urma temperaturile scazute afecteaza telelscoapele?

    RăspundețiȘtergere
  48. absolut :)
    orice pe timp de iarna se misca mai greu :)

    RăspundețiȘtergere
  49. salut cris. deci pana la urma trebuie sa pun partea rotunda pe chestia de la portbagaj,iar pe cealalta mai mica langa boxe nu?:)

    RăspundețiȘtergere
  50. Salut Cristi! Ce telescoape sunt potrivite pentru Logan? Ma refer la Nm. Si cite trebuiesc puse 1 sau 2?

    RăspundețiȘtergere
  51. eu in acest moment am un telescop de 120Nm si unul de 150Nm. in acest fel s-a redus simtitor acele trepte de deschidere.

    RăspundețiȘtergere
  52. Salutare Cris, de la marea cea mare. In materie de resorturi cu gaz, industria auto foloseste, in mare marcile Suspa si Stabilus. Pentru capota portbagaj cele mai nimerite sunt Stabilus LIFT-O-MAT si Suspa Liftline 16. Sunt mai scumpe, dar solide, fiabile si asigura viteze constante de deschidere si amortizare la cap de cursa, adica, falfairi zero.

    RăspundețiȘtergere
  53. 95 lei bucata?!? apai futal ishtenu de telescop, daca pun doua dublez valoarea masinii :))
    apai las-o sa i se falfaie, nu-i bai. dar multam de intentie :)

    RăspundețiȘtergere
  54. Sal CRiS! Am primit coletul, cu o pereche de Stabilus LIFT-O-MAT de 150N. 100 lei perechea. E-bay UK sa traiasca! Cred ca voi cumpara si suportii aferenti, pentru inca vreo 30-40 lei. Sa mai creasca nenea Celsius si ma pun pe treaba. Vor fi si poze.

    RăspundețiȘtergere
  55. poze si chiar o filmare daca te rog pe tutorialelogan@gmail.com
    mor de curiozitate :D
    hai la timisoara, deja a dat caldura bine de tot pe aici

    RăspundețiȘtergere
  56. Salut.Am cumaprati si eu 2 telescoape de 120N si le am montat exact k in tutorial.Cu arcurile la pozitia a 2 nu pleca dar dak mut unul dintre ele pe pozitia 3 se deschide.Dar de deschide prea repede si prea tare loveste destul de tare cand ajunge la cap.Am incercat si cu soricei sa pun arcurile la pozitia 1, nimik.ma gandeam acum sa mai adaptez un telescop la bratul din dreapta.nush sa fac ceva sa nu mai lovesca asa tare.E ceva de genul cum iti facea tie cu telesc. 100n+soricei loveste si vibreza(oscileaza) de 3-4 ori.Ai vreo idee ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  57. e greu, dupa cum spuneam pe fiecare masina se pare ca se comporta diferit. poti alterna 100N, 120N si 150N. eu in acest moment am un 120N si un 150N. aproape ca nu mai sunt acele trepte dar si la mine izbeste destul de tare cand ajunge la capat. asta e, n-am ce sa-i fac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sal.Am gasit o rezolvare pentru ceva timp.Am pus si un video aici http://youtu.be/CErC5rPtxm8 . Deci o scurta descriere.2 telescoape pe gaz 120 montate exact k in tutorial, arcurile la pozitia a 3 ambele,si k sa nu mai izbeasca cand ajunge la capat am pus contra un cordon elastic (din acela ce este la dacia 1310 de tine roata de rezerva).Merci pt raspuns si super tutoriale.Dau o bere dak ajung pe la timi.Stima

      Ștergere
  58. am montat si eu astazi doua telescoape la portbagaj de 120nm dar se tranteste prea tare cand ajunge sus o sa incerc cu altele de 150 nm . ce ma sfatuiesti Cris.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am observat ca este diferenta mare de la o masina la alta. posibil diferenta greutate capota si posibil diferenta de "putere" arcuri.
      ia 2 de 100N si unul de 150N si cauti combinatia ideala.
      eu in acest moment am unul de 120N si unul de 150N si aproape ca nu mai am acele trepte, dar loveste o idee mai tare la capat

      Ștergere
    2. Ce lungime au aceste telescoape

      Ștergere
    3. am mai scris 27cm deschis, 18cm inchis

      Ștergere
  59. salut , sunt un mic "fan" de al tau , adica ti -am urmarit foarte multe tutorile si m-a ajutat sa imi imbunatatesc masina..am facut si eu deschiderea la portbagaj cu un telescop de 120n si unul de 150n ..merge foarte bine dar cum spui si tu tranteste un pic la sfarsit capota...am incercat cu un burete mai tare de culoare neagra pe o parte cu lipici si l-am lipit acolo deasupra tamponului de cauciuc..rezultatul e neasteptat. capota se ridica si spre final incetineste pana la oprire. sper sa tit fie util acest sfat. cu sitma

    RăspundețiȘtergere
  60. salut am gasit in comrt telescoaper din astea dar is pe kilograme nu pe Nm stii cumva echivalentele...acolo is de 6 8 10 12 kg....

    RăspundețiȘtergere
  61. salut ...la cae lungine sunt ultimele telescoape puse de tine pe masina ?

    RăspundețiȘtergere
  62. salutare tuturor ..pana la urma care este combinatia perfecta a telescoapelor 100 cu 120 sau 120 cu 120 -100 cu 150 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. combinatia ideala este pe fiecare capota in parte. se pare ca e diferenta de greutate intre ele. in plus, mai contribuie si fiecare arc. depinde cat este de uzat/intins.
      deci iei cate unul din fiecare si testezi care-i mai ok

      Ștergere
  63. ieri am pus si eu 2 buc unul de 120 si unul de 150 se deschide superb

    RăspundețiȘtergere
  64. Asa cum ai spus in tutorial depinde foarte mult deschiderea de o gramada de factori, m-am chinuit si am montat 2 telescoape de 120 si nu am fost foarte multumit asa ca am luat alte doua de 150, dar ce ma supara cel mai mult este faptul ca se ridica prea repede capota pe ultima parte, arcurile fiind pepozitia cea mai intinsa, ca altfel nu se deschidea capota. Ai idee ce sa ii fac sa incetineasca sus? M-am ganndit sa ii pun ceva pistonase cu gaz, tot de mobila care sa o opreasca dar vorba cuiva, mai aveam putin si transformam Loganulintr-un sifonier

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. he he, daca nu uit, maine filmez ce-a iesit la mine dupa ultima tiganie ;)

      Ștergere
    2. poate nu uiti ... cam cat timp te-au tinut 1 set de telescoape?

      Ștergere
    3. putin peste un an jumatate, trecute prin doua ierni. la cat costa una bucata, e fix un nimic, merita sa le schimb tot la un an jumatate :)

      Ștergere
    4. Salut,
      Eu am montat un telescop de 150N de la HAFELE(tot de mobila, se ma gaseste si marca Hettich mai ieftine dar nu au cursa identica cu Hafele, am luat deja teapa cu unu cumparat de de la Hornbach) acum un an si jumatate, a costat aproape 50ron,deschiderea nu se face in trepte, am pastrat arcurile tensionate la treapta 3 isa ridicarea era prea violenta...
      ...solutia pentru amortizarea socului de la final de cursa a fost un element din cauciuc cu doua gaici metalice folosit la prinderea filtrului de aer pe dacia 1300. am legat respectivul cauciuc de capatul arcului si am ancorat pe cariserie , rezultatul.... spectaculos,ridicarea capotei se face constant si se opreste usor.

      P.S. cand dau comanda de deschidere de la distanta oamenii raman cu gura cascata...Logan cu asa ceva?!!!!

      Ștergere
  65. Mihai:

    Cris stii unde pot gasi si eu un cd-player de dacia logan original (Blaupunkt) sau stii pe cineva care are de vanzare??? Dar sa fie de incredere... si cam pe la ce pret??

    RăspundețiȘtergere
  66. salut cristi,sunt nou pe forum,vroiam sa te intreb care este parerea ta in legatura cu ceara de cavitati,aceea anticoroziva,care se injecteaza in praguri,usi,merita folosita la logan?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cea care se pune din greu pe logan de noua? foarte buna parere

      Ștergere
    2. deci ar ok sa i injectez ceva ceara in logan avand in vedere ca masina are aproape 5 ani si 60000 km si ma gandesc sa o mai tin cel putin inca pe atat plus ca stau in bucuresti unde iarna se imprastie sare cat cuprinde pe sosea,deci o reinprospatare a tratamentului anticoroziv nu are ce sa i strice

      Ștergere
    3. absolut! de preferat ca locatia unde pui ceara sa nu fie deja ruginita, sa nu fie apa si mizerie

      Ștergere
  67. In sfarsit.de cand asteptam un nou tutorial ♥

    RăspundețiȘtergere
  68. Salut CRiS,versiunea mea de golan este cu buton pe portbagaj si nu-mi pot da seama daca pot monta actuator din ala sa se deschida porbagajul de la buton instalat pe consola , versiunea mea nu are telecomanda la cheie. Telescoapele le am,urmeaza sa fie montate. Ma poti ajuta te rog?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut! nu sunt cris, dar cred ca te pot ajuta... http://imbunatatiri-logan.weebly.com/deschidere-portbagaj.html jos in dreapta ai manual_de_instalare_dp.doc apasa download file si vezi ca in acel fisier cred ca vei gasi!

      Ștergere
  69. Salut Bogdan,mersi mult pt ajutor,maine v-a fi ziua victima pt aplicare.Chiar m-ai ajutat. Desi am un Logan din 2010 de abia acu o saptamana am gasit acest portal dar sa stii ca am aplicat vre-o 5 tutoriale si pe Loganul meu. Salutare!

    RăspundețiȘtergere
  70. Salut Cris....deci sunt mandru, am facut o treaba buna daca pozele facute de mine cu telescoapele apar ca exemplu... :)) Am incercat si eu sa pun prinderile invers dar la mine nu a iesit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. insemn aca n-ai incercat suficient. eu am pus acea prindere rotunda in toate cele 4 puncte de prindere. si multam de poze ;)

      Ștergere
    2. insemna ca n-ai incercat suficient. eu am pus acea prindere rotunda in toate cele 4 puncte de prindere. si multam de poze, chiar daca nu ti-ai dat acceptul sa le folosesc ;)

      Ștergere
    3. Ataaat, te dau in judecata! bine ca le-ai luat, sa vada toti loganistii cum se face ca la mercedes ;))! bafta si tine-o tot asa!

      Ștergere
  71. Am cumparat de la magazinele de accesorii mobila trady 4 lei buc 120N.

    RăspundețiȘtergere
  72. sal cristi, vreau sa te intreb cum iti dai seama daca sunt defecte bieletele de directie? am un joc in volan de la 100 in sus,o parere de la ce ar putea fii? cap bara, bieleta de directie?...cum se comporta piesele de la mastersport pe care le-ai pus pe masina socrului tau?ast rasp.mersi. SORIN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cred ca si balansarea poate fi un factor al acestui joc

      Ștergere
    2. jocul in volan mai mult ca sigur e din echilibrarea rotilor. o piesa defecta de la directie se manifesta si la viteze mici, nu doar la viteze mari.
      verificat echilibrare roti, daca n-ai jante strambe sau cauciucuri defecte.
      socrumiu a facut undeva la 2000km cu noile piese, se comporta ca noi :)

      Ștergere
  73. Salut. am vazut ca ai sistem de deschidere a porbagajului din interior. poti, te rog, sa imi descrii putin sistemul, ca de mult caut o modalitate de deschidere din interior?!!! eu am deschidere cu buton merci

    RăspundețiȘtergere
  74. sall cristi,arcurile se anuleaza de tot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu asemenea telescoape NU! iti tranteste capota. eu am 2x120N si arcurile pe prima treapta( cea mai slaba) si ca sa nu mai postez un comment iti raspund si la intrebarea de jos. Telescoapele sunt de mobila nu prea difera lungimea.
      poti comanda de pe telescoape@gmail.com foarte de treaba tipul! totul la timp etc. si preturi foarte bune!

      Ștergere
  75. si ce lungime trebui sa aibe ca (N) am vazut 120 si 150

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am cumparat de 100N, 120N si 150N si le-am combinat pana mi-a placut cum se deschide capota

      Ștergere
  76. Stiu ca e offtopic. Am avut o problema cu masina , mi-au dat baietii jos bara si nu mi-au mai montat mufa la proiectoare . Nu stiu unde sa o gasesc. poti sa ma ajuti cumva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe colturi la bara(dedesubt) sunt capace care se pot da jos. 3 suruburi torx 20 si doi braduleti.

      Ștergere
    2. Ca la schimbarea becurilor. OK. Mersi frumos.

      Ștergere
  77. salut Cristi. Poti sa faci un tutorial il legatura cu "mesaj sonor pentru centura nepusa" ? Eu consider ca ar fi o inbunatatire foarte folositoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e o porcarie care te scoate din sarite, cei care au vor sa scape de ea. vrei sa manevrezi masina prin curte si incepe sa urle ca n-ai centura.
      iti trebuie cuple cu senzori de centura si pentru pasager trebuie si senzor de greutate.

      Ștergere
  78. va salut. scuze de off-topic, imi poate spune cineva cum se schimba toba intermediara la logan? necesita sudura sau se prinde cu acele coliere speciale de imbinare. orice info este bine venit. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o tai jos cu flexu. intermediara vine cu sistem de prindere

      Ștergere
  79. sal cris o intrebare off topic daca se poate
    de circa 2 sapt am ceva probleme cu partea spate a loganului:
    in momentul cand trec peste denivelari e ca si cand caroseria ar pica direct pe puntea spate, fara nicio amortizare(impact zgomotos). Am fost la test de suspensie si e totul ok din punct de vedere tehnic . ai vreo idee? am observat recent ca arcurile au la partea de fxare pe caroserie un fel de tampon din cauciuc. ar putea fi de acolo problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma indoiesc ca ar fi de la acel tampon de la arcuri. ar trebui sa sara arcul de pe pozitie si mai greau acest lucru. numa daca nu cumva zbori cu masina la orice denivelare.
      n-am idee de la ce ar putea fi, cert e ca este ceva futat pe undeva

      Ștergere
  80. Am montat telescoape 120n in ambele parti si cu arcurile in pozitia de sus merg perfect lin fara intreruperi.Recomand ca inainte de montaj sa intariti acele suporturi metalice de care vin prinse telescoapele cu sudura pe spate la imbinarea tablei cu acel ax cu sfera in capat.Am facut acest lucru si nu se deformeaza sau rup aceste suporturi.Pretul telescoapelor 4 lei buc.de la magazinele de accesorii de mobila trady aflate in principalele orase mari.

    RăspundețiȘtergere
  81. sal cristi, ce capete de bare imi recomanzi sa cumpar pt logan?am un pic de joc in capatul de bara stanga iar cel din dreapta este bun, crezi ca ar trebui sa le schimb pe amandoua sau doar cel din stanga?am 114000 km capetele de bara sunt cele originale.ast rassp.sal SORIN.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu recomand nimic, in curand o sa pun filmarea din ce motiv gandesc asa

      Ștergere
  82. sal Cristi , cum a facut sistemul de inchidere a portbagajului B-61-KYS ?? incarca si u o filmare cu asta. k e SUPER !! in minutul 3:06 http://www.youtube.com/watch?v=KHpXrfw0mO4 . esti tare in TUTORIALE !! daca o faci si pe asta esty smecher .iti multumesc frumos ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi tu, eu nu vreau sa fiu smecher. nu fac o modificare doar de dragul modificarii ca sa fie diferit si sa fiu smecher ;)

      Ștergere
    2. Salut Cris,
      Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns la alt tutorial !
      Te rog mult sa-mi spui si mie de unde pot cumpara si eu 2 telescoape ca cele prezentate de tine in tutorial ! Am scris pe adresa indicata de tine si mi s-a raspuns ca nu are telescoape de 55 cm cum ai sugerat tu la inceputul tutorialului, ci doar de 27 cm.
      Poate nu am inteles eu bine ce lungime trebuiesc, asa ca te rog spune-mi mai exact ce dimensiune trebuie. Am inteles ca trebuie unul de 120 N si unul de 150 N (dar lungimea ?).Mentionez ca la montez pe Logan.Deci de unde le pot cumpara ? Cu deosebit respect !

      Ștergere
    3. exact, ai inteles gresit :)
      telescopul de 55m este cel lung care il aveam inainte, care torsiona capota, care l-am dat jos si nu-l mai am :)
      acum am cele de 27cm pe masina.

      Ștergere
    4. Multumesc inca o data pentru raspunsurile prompte.
      D-nul cu telescoape a zis ca are de 27 cm si doar de 120 N. Ce parere ai daca iau 2 buc. sunt in regula ?

      Ștergere
    5. depinde de la masina la masina. greutatea capotei si cat de uzate sunt arcurile. la mine capota este izolata fonic si din start este mai grea, au fost necesare doua telescoape si am combinat telescoape de 100N, 120N, 150N pana am gasit la mine combinatia perfecta.
      majoritatea au folosit doua telescoape de 120N

      Ștergere
  83. Salut,contra cost ai monta niste telescoape la capota la cineva care are doua maini stangi? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. yeap, 20 lei.
      insemnand sa ai deja amortizoarele si suruburile aferente la dimensiune

      Ștergere
  84. Daca ne intalnim intr-o zi si iti dau bani in avans nu ai putea sa imi iei tu telescoapele si ce mai trebe ca sa nu iau ceva gresit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Total 50lei si nu trebuie in avans niciun ban.
      Da-mi un mail, e afisat la Comanda modulul DRL sau la Comanda DVD. Sus pe dreapta in pagina sunt doua mici banere cu textul pe e

      Ștergere
  85. cris o rugaminte...in poze sunt montate invers suportii la telescoape in filmare altfel cum este bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este bine cum vrei tu. eu am cumparat mai multe telescoape si am pus doar prinderi rotunde.
      daca nu ai mai multe telescoape, cel mai ok este sa pui partea rotunda pe brat si cealalta pe caroserie

      Ștergere
  86. lucian din deva sunt si sa-ti dea dumnezeu sanatate tocmai ieri am scris treaba cu suportii azi iam instalat si eu cu 2 telescoape de 100N merge foarte bine in treapta de sus de la arc nu in cea de jos in cea de jos sare mai tare capota si bate de vreo 2 ori la oprire catre portbagaj deci merge bine, mai am de la tine facuta si treaba cu geamurile si semnalizarea pe marsalier mai implementez si eu cate ceva de pe la tine.
    mcy cris tineo tot asa si mai adu ceva noutati pentru cadrilacele noastre mcy

    RăspundețiȘtergere
  87. Salut cristi vreau sa te intreb nu vrei cumva sa vinzi de la telescoapele tale de mobila care au fost pe masina care sau defectat sa vinzi partea aia din plastic care se poate desuruba de pe telescop in care intra bila aia de metal ?Eu mi-am cumparat aztazi un telescop de 120N si unul de 150N si la ala de 150N am reusit sa i rup partea aia din plastic in care intra bila de metal nici nu am ajuns sa le montez sunt noi inca telescoapele .Astept un raspuns daca doresti cumva sa le vinzi si la ce pret plus transport platiti de mine normal si vorbim dupa mersi mult

    RăspundețiȘtergere
  88. gata am gasit si eu intre timp pe google :)

    RăspundețiȘtergere
  89. partea mecanica usor. undei partea electrica? :) butoane, fire......
    pe ce apesi sa se deschida?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta? http://www.tutorialelogan.ro/2011/07/montat-actuator-si-modul-deschidere-pe.html

      Ștergere
  90. de cat sunt cele mai bune telescoape de 120n sau de 150n?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu le am combinate, unul de 120N si unul de 150N. cel mai bine e sa iei mai multe si sa testezi

      Ștergere
  91. uite o intrebare de siguranta. in timpul mersului, daca cel din dreapta se joaca la butoane si apasa pe butonul de deschidere usi de 2 ori nu se deschide si porbagajul? merci fain.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, se va deschide capota portbagajului, tragi pe dreapta si il inchizi, te urci in masina si ii futi doua pasagerului ca data aviatoare sa nu se mai joace la butoane ;)
      si care e intrebarea legat de siguranta? doar nu transporti persoane in portbagaj si sa existe riscul sa-l pierzi daca se deschide capota :)). la fel si cu bagajele, chiar nu pica.

      Ștergere
  92. salut, azi am montat telescoape la porbagaj exact modelul ce il ai si u, nu am reusit sa le fac sa se ridice frumos. am montat 2 de 120n apoi 2 de 150n dupa care unu de 120n cu unu de 150n. au urmat tot felul de schimbari la treptele de la arcuri (1,2,3). am dat inca o gaura in suportul de arc cel din porbagaj si tot nu se ridica silentios. ce mama la naiba sa mai fac ? ma gandeam sa pun de 170n sau de 200n , sunt de putere asa mare telescoape de marimea celor de 150n? mersi frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt maxim 150N, nu stiu sa fie mai mari. incearca sidoar unu de 120N sau doar unu de 150N, cine stie, poate o sa fie ok. totul tine de greutatea capotei si puterea data de arcuri... difera de la o masina la alta acea deschidere

      Ștergere
  93. Salut Cristi, am vazut ca tu ai pe bord montat buton separat pentru deschidere portbagaj si daca am vazut bine trebuie apasat doar o data ca sa deschida portbagajul. As vrea sa-mi fac si eu asa,(acuma am deschidere din butonul de deblocare usi si de pe cheie) vreau sa te intreb:
    Ce fire trebuie trase pentru intrerupator si ce legaturi trebuie facute?
    In cazul asta se mai deschid actuatoarele de la usi sau doar cel de la portbagaj?
    Mai functioneaza si deschgiderea din butonul de deblocare usi sau doar din butonul pus?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine este dezactivat butonul cu o singura apasare, cel de pe bord. din cat eam inteles de la Tudor, folosirea in paralel si a acelui buton, da impulsuri dubase in UCH si e posibil sa-l arzi.
      din cate am inteles, Tudor a facut un nou modul care permite si folosirea unui buton auxiliar

      Ștergere
  94. sal!
    razvan, iasi

    a incercat cineva sa schimbe balamalele portbagajului (oribil de mari si nepractice), cu balamale de tipul celor montate pe bmw, opel...(mai mici, si cu prindere diferita... au si telescoape pe ele)?

    RăspundețiȘtergere
  95. cum functioneaza telescoapele astea? ce anume le face sa se destinda? o imagine in sectiune aveti cumva?

    RăspundețiȘtergere
  96. Salut Cris, am vazut ca ai pus poxe pe spate, ce dimensiuni ai pus si cum le-ai montat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 15cm parca, a trebuit sa tai putin din tabla si a fost un chin. prinderea este un real cosmar si imi rog moartea de fiecare data cand trebuie sa le dau jos...
      daca vrei sa fie simplu, pui boxele originale de 13cm cu suportii originali, n-ai batai de cap.

      Ștergere
    2. Am vazut comentarii ca pot sa pun un fel de suport din lemn si pot sa pun de 17 cm, o sa le pun sabata si iti zic ce am facut, sper sa reusesc! :)

      Ștergere
    3. Salut cris, am pus boxele pe masina, pe fata de 17 si pe spate tot de 17, am pus la fiecare boxa de pe spate cate un inel din lemn de 2 cm si pe fata de 4 cm, sunt multumit de ele, fata de boxele din fabrica, si radioul care il aveam eu montat. Firele le-am tras prin mijloc, sau tras foarte usor, montarea boxelor a durat aproximativ 3-4 ore, deoarece a trebuit sa tai si acele inele din lemn, eu recomand prinderea lor cu aceste inele.

      Ștergere
    4. pai de la 13 la 17cm e mare diferenta, este normal sa se auda mai bine si sa fi multumit :)
      uite o idee :) https://www.facebook.com/groups/103982832998942/permalink/805578386172713/

      Ștergere
  97. salut cristi, super treaba cu tutorialele..Aici se poate transforma Loganul...multumim! Eu am avut o octavia si din diferite motive m-am ales cu un logan 1.5 2006. Incepe sa mi placa, are cateva atuuri in plus, consum, taxe, fiabil la pescuit din cauza gardei la sol, directia foarte usoara in oras oras, si minusuri bineinteles, care le voi rezolva din cauza tutorialelor tale, oglinzi neincalzite, zgomotos, friguros. Ideea e daca te ar tenta un tutorial cu un stergator de luneta, mi ar prinde bine ma invatasem cu el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la logan nu este ca la octavia, mizeria pe luneta nu se depune si in timpul mersului, deci nu este necesara stergerea continua din cauza ca se murdareste.
      clar n-ai sa vezi de la mine un asemenea tutorial

      Ștergere
  98. Stergatorul il folosesti ca sa indepartezi stropii de ploaie, nici nu ma gandeam la murdarie :). Lasa ca l montez eu si ti trimit tutorialul :)

    RăspundețiȘtergere
  99. Salut, ti-au blocat tutorialul, aveai muzica de pe la Media Pro...drepturi de autor, bla, bla, a recunoscut el ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, stiu, in ultimele 2 saptamani mi-au blocat vreo 20 de filmari. acesta este singurul pe care nu l-am putut recupera.
      cat despre acele amortizoare de 35-40cm, este greu de gasit varianta corecta.

      Ștergere
  100. Cred ca daca ar exista niste amortizoare de lungime 35-40, acelea ar tine capota mai bine si nu ar mai exista recul, aici e vorba ca amortizoarele stau perfect orizontal si "dau" drumul prea tare pe final. Am vazut ca unii au gasit fel si fel de metode. Si pe mine ma tenteaza sa imi montez pe clio symbol asa ceva dar mai studiez.

    RăspundețiȘtergere
  101. DE UNDE CUMPARAM TELESCOAPE CU SUPORTI PTR CAPOTA SPATE?MS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai să vedem... Am pus sus și o adresă de mail unde se pot comanda. Și mergi la magazine cu accesorii pentru mobila și cumperi

      Ștergere
  102. Salut,Cristi niște poze se poate cu poziționarea arcurilor din tutorial te rog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, pozitionarea o faci pe masina ta, nu ca si la mine.
      Daca te uiti atent, pe capota eu am si mocheta, este si izolata fonic, montat un actuator, deci difera greutatea capotei mele de capota de pe masina ta, nu este deloc relevant cum sunt pozitionate la mine

      Ștergere