Montat folie pe luneta si geamuri laterale

Stiu ca suntem incepatori si precis nu am facut chiar cum trebuie, dar daca tot a aparut un cobai dornic de teste, de ce nu? :)
Asa ca ne-am facut curaj, mai mult ei, si ne-am apucat de treaba. Corect spus ar fi ca s-au apucat ei, eu eram responsabil cu filmatul.
Folia a fost cumparata de la Alfarom trans si a venit cu 3 abtibilde ce se lipesc pe geamuri si o foaia cu omologarea, deci totul este legal. A venit foarte bine ambalat intr-un tub de carton, totul dintr-o bucata si avea dimensiunile 2m x 1.5m. Pretul undeva pe la 160-180 lei, nu mai retin.
Am inceput cu luneta, multe incretituri care ulterior au fost scoase prin incalzirea cu aer cald cu un feon industrial. Desi pare dezolant la un moment dat, incet incet se scot toate cutele. Un meserias scotea toate cutele din prima si in nici uncaz in 2 ore cum am facut noi :)
Alex, cunoscut ca si MAT'u, a dorit montajul foliei fara a demonta geamurile de pe usi, asa e mai usor deoarece nu risti sa zgarii folia cand montezi geamul la loc. Cu atat mai mult cu cat geamurile de la usile spate se scot destul de greu.
Principalul e ca la final totul a iesit cum trebuie si nenea MATU'u a fost multumit de rezultat. Asa e piele?
Intre timp Cristi_Xp a venit cu o explicatie legat de folie:
cutele e voie sa se faca intr`o singura directie, adica doar in sus nu si in lateral sau invers, pentru ca altfel alea din lateral sau sus nu se vor strange foarte usor sau deloc, dupa cum ati patit si in partea de sus. aia inseamna ca folia trebuia sa vina pusa invers pentru ca partea de sus si jos trebuie sa se stranga. Folia alfarom nu se prea strange cum trebuie. Din cauza asta LLumar sau Solarzone vine in suluri mari unde nu esti obligat sa pui luneta dupa dimensiunea cea mare a sulului ci in partea care se strange .

Partea intai


Partea a doua

141 de comentarii:

  1. Acet tutorial l-am facut pentru cei care vor sa isi monteze folie la un cost relativ mai mic ..fata de firmele autorizate care fac de la 350 ron in sus ..montaju . Mentionez ca o fost dificil deoarece nu am mai facut niciodata ...de aceea o durat foarte mult ...si nici folia nu e de foarte buna calitate ...ca cele din ocident . Dar isi face treaba .Si merita ! Ulterior am mai montat folie si la alte masini ! Si am decoperit o gramada de metode mai usoare . Pentru FOLIE ...cine vrea folie ...sa isi monteze cu tot cu autorizatie si toate cele .la un pret mai mic ca cel afisat sus..pot face rost la cerere. Comenzile se pot face pe adresa :sandu_matei87@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa lucrare. Felicitarile mele. Pentru a dezlipi folia de protectie de pe folie lipiti o banda adeziva la coltul folie si trageti usor, astfel o veti separa foarte usor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Dar eu unul nu m-as inhama la atata efort.
    Pe de alta parte, preturile la Alfarom sunt... uriase (daca fac ei montajul). Chiar cu 30% mai mari ca in Bucuresti. Pretul nu se justifica nici macar daca dau geamurile jos.
    In plus nu se specifica ce tip de folie este, cu ce transparenta.
    LLumar are de exemplu 6 clase de folii auto fiecare cu proprietati diferite.
    Asa ca-ti dau dreptate MAT - la noi nu sunt ca in Occient.
    Si tot pentru MAT, vezi ca exista raclete mai late cu care lucrezi mai repede si mai usor.
    Bravo pentru tutorial!
    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  4. ii mult mai usor cu geamurile laterale jos plus ca pe viitor nu exista riscul sa se dezlipeasca la partea de sus a geamului care intra sub cheder (am mai pus folii asa si am patit-o) in rest bv. dar tot nu m-as baga sa imi pun folie, pt 350 ron cu totul, folie llumar plus montaj, mai bine o duci la c&a glass. dimineatza lasi masina seara o ai gata. felicitari pt efort ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi Adi . Dreptate ai cu racletele ..dar nici alera nus cine stie ce . Eu nici nu am curajul sa ma apropii de folia lumar ...sa cumpar ...deoarece se vinde numai la sul...de 10 pana la 30m . si is niste preturi de te omoara .

    RăspundețiȘtergere
  6. La geamurile laterale puteai sa scoti peria geamului si se curata geamu 2-3 cm si sub perie ca sa lipesti folia si dedesupt.Iar pe racleta puteai mula un servetel fin ca sa nu zgarii folia si se mai absoarbe si apa scoasa pe sus.

    RăspundețiȘtergere
  7. ca sa dai jos peria geamului, trebuie sa dai jos fata de usa.
    la peria de pe interior ma refer

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim . Daca ai stii cate suluri de servetele am folosit . nu apar in tutorial .

    RăspundețiȘtergere
  9. Ati putea sa imi spuneti si mie de unde as putea cumpara omologare pt luneta.
    Mi-am pus folie singur, si stiu ca trebuie sa o dau jos, deoarece trebuie sa pun abtipildu ala de omologare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie cand mi-au montat au avut o ustensila cu care au departat fata de usa sus si a iesit chederul usor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim: doar abitibildul nu e suficient, trebuie sa ai si foaia de omologare. abtibildul si-l printeaza oricine. vezi la cei care vand folie omologata, ei au abtibildele, cumperi si folia de la ei si primesti si omolgarea.

    Anonim: apai mie daca-mi trageau asa de fata de usa, le crapam capul :)

    RăspundețiȘtergere
  12. normal se dadea jos geamul din spate ...dar e bine si asa:D

    RăspundețiȘtergere
  13. nui normal ! Ia uitate si tu un pic la cum se demonteaza gamul din spate ! Si dupa ce demontezi tu geamu si pui folia ...cum il pui inapoi fara sa agati folia in tabla aceea care tine geamu ? acea tabla situata pe partea dreapta sus a usii din spate ... UITE AICI : http://www.tutorialelogan.ro/2009/09/tutorial-demontare-geamuri-la-logan.html

    RăspundețiȘtergere
  14. ma rog luneta nu geamul spate scz..

    RăspundețiȘtergere
  15. Luneta nu se da jos ! luneta se da jos in cazul in care ionizezi . Si atunci se foloseste un fir special care se baga sub luneta ...cu care tai mastick-ul . Acel mastick lipeste geamul si ofera acea etansare .

    RăspundețiȘtergere
  16. ceva mai usor,sper sa fie de folos http://www.youtube.com/watch?v=lnkBHS-oKTI&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  17. MAT-ule, cu ce te-au udat ma cand erai mic? Esti tare bun pentru astia care au ateliere de montat folii...

    Ce ma bucur ca te vad. Dsign here :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Dani ....nu stiu cu ce m-o udat.... dar iti dau si tie ... poate poate nu mai incapi in scoicile alea ... :D Sa vezi atunci cum e :)

    RăspundețiȘtergere
  19. prietenii mei nu aveti nici o treaba cu pusul foliilor ,pun folii de 5 ani si cred ca am peste 50 de logane foliate .Eu ,unul, daca vedeam lucrarea de a-ti facut-o acolo va puneam sa o dati jos .Sper sa mai invatati la treaba aia cu chederele ce e la voi acolo e horror ,sincer .seara placuta ,mai exersati!

    RăspundețiȘtergere
  20. cris pe cand tutorialu cu mercanismul de la stergatoare?

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim cel cu foliile . Asta e ...Nu toti suntem PERFECTI CA TINE .....is curios de unde ai inceput si tu :D ! Si mai ceva ....as fii mai curios ....ce anume ai facut tu inedit ? cu tot cu tutorial . .Poate ne lasi un link sau ceva ....sa te admiram . Ca is destui care zic ....putini FAC :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim spunea...
    cris pe cand tutorialu cu mercanismul de la stergatoare?

    Tutorialu cu tija dintre bratele stergatoare ....este pe drum ....mai trebuie bibilit un pic ...Speram sa fie pus cat mai curand .

    RăspundețiȘtergere
  23. folia nu se muleaza decat pe uscat exista o tehnica dry shrink se face doar un chenar in forma de H pt a tine folia pe luneta nemiscata

    RăspundețiȘtergere
  24. pfoai, am secretara si habar nu aveam :))

    RăspundețiȘtergere
  25. felicitari pentru munca depusa.....dar nu recomand la nimeni folia ART(doar celor care dupa un an vor sa o schimbe)...sunt patzit..o am de aproape 2 ani si deja s-a decolorat ...din 5% cat era acum vezi din exterior prin ea....mai bine te duci la un service autorizat si stai bine mersi...fara probleme

    RăspundețiȘtergere
  26. Salut! Felicitari pentru acest tutorial! In curand vreau sa pun folie pe geamurile loganului meu si de aceea vreau sa va rog sa imi spuneti si mie ce dilutie de sampon/sapun cu apa ati folosit? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  27. la ochi. de preferat sa folosesti sampon jhonson baby

    RăspundețiȘtergere
  28. Fratilor sunteti buni.. Am ras cu lacrimi la tentativa voastra. Nu imi amintesc sa fi facut si voi un lucru corect in tot ce ati arat. Cred ca era totusi bine sa va documentati putin inainte de a incepe treaba.. Pe o scara de la 1 la 10 aveti de la mine nota 1+ pt lucrare si nota 10 pt amuzament... Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  29. salut.as vrea si eu un tutorial cu montare boxe logan pe spate si facut cablajul de la casetofon la boxe.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  30. depinde de marimea boxelor. poate trebie sa tai din tabla, poate nu trebuie sa tai. eu a trebuit sa tai.
    firele le-am tras din spate in fata si am testat pe rand care's pinii unde trebuie sa le leg. am facut totul pe bajbaite.
    am deja instalatia facuta, n-am sa o mai filmez

    RăspundețiȘtergere
  31. si pe unde ai tras firele?

    RăspundețiȘtergere
  32. pe lateral stanga pe und etrece toata instalatia electrica. ridici bancheta spate, scoti chederele in partea de jos si frumos poti da la o parte mocheta ca sa tragi firele

    RăspundețiȘtergere
  33. Daca iarna se abureste luneta cum dai drumu la dezaburire?

    RăspundețiȘtergere
  34. Vroiam sa zic se dazabureste la fel ca inainte de a avea folie?

    RăspundețiȘtergere
  35. tocmai vroiam sa-ti scriu ca ii dai drumul cu mana :))
    nu stiu daca dezabureste la fel, eu nu am pe masina. dar nu vad nici un motiv sa nu dezabureasca. acele rezistente sunt atat de eficiente incat topesc zapada de pe exterior, deci dezaburirea pe interior ar trebui sanu fie o problema

    RăspundețiȘtergere
  36. eu am schimbat recent luneta din spate" numai merea dezaburirea" din cauza prietenilor mei.cand ploua se mai aburea si iei sa ma " ajute" stergeau cu mana geamul intrerupand cu timpul cateva fire.intrebarea mea e daca pun folie nu va proteja cat de cat rezistentele respective de mana lor binefacatoare?

    RăspundețiȘtergere
  37. absolut! trebuie sa rupa si folia ca sa ajunga la rezistente

    RăspundețiȘtergere
  38. mersi pentru raspuns. o sa ma apuc si eu de infoliat... ;))

    RăspundețiȘtergere
  39. am si eu o intrb.loganul are limitator?ca eu i-am dat 170.am intalnit mai multi care spuneau ca asta a fost viteza maxima cu acceleratia la podea

    RăspundețiȘtergere
  40. toate loganurile au limitator de turatie. tu nu ai ajuns la turatia maxima in treapta 5 din cauza de aerodinamica.
    loganul are aerodinamica unui frigider. nu poate motorul sa impinga masina mai mult

    RăspundețiȘtergere
  41. =))=)) ms.are aerodinamica unui frigider dare o masina buna.are un consum mic si nu este nici prea scumpa.atuu-rile cele mai bune ale unei masini pentru criza :D :consumul si pretul

    RăspundețiȘtergere
  42. Tot respectul pentru cei care si fac, nu doar dau din gura.
    Am un logan preferance 1.5 dci 65CP oct 2006 albastru marin, si as dori sa stiu, daca as monta folie pe geamuri cat s-ar mari confortul in habitaclu pe perioada verii (duc lipsa de AC)?

    RăspundețiȘtergere
  43. considerabil! am un prieten care nu se intelege deloc cu caldura. dupa ce si-a montat folie pe geamuri si si-a izolat conductele de la AC din compartimentul motor, in sfarsit se simte si el bine in masina. astea fiind spusele lui

    RăspundețiȘtergere
  44. SALUTARE CRiS ! ESTI SUPER Q TUTORIALELE ASTEA! AM SI EU O INTREBARE POATE CAM TAMPITA: DACA AS PUNE FOLIE DE ASTA PENTRU GEAM (FUMURIE SAU CUM II ZICE) PE STOPURI SI FARURI MI SE VA INTAMPLA CEVA SAU SE POATE FACE ASA CEVA?

    RăspundețiȘtergere
  45. pentru stopuri este folie speciala, nu cred ca prinde asta cum trebuie si in nici un caz nu o poti modela frumos dupa forma stopului.
    google dupa folie stopuri. vre-o 35 lei pt 2 stopuri

    RăspundețiȘtergere
  46. Salutare !

    In primul rand, felicitari pentru tutorialul acesta si nu numai ! Putini sunt cei care fac asta, drept pentru care meritati toata admiratia noastra (a vizitatorilor).
    Credeti ca aparatul de suflat cu aer cald, ar putea fi inlocuit cu un uscator de par ? Sau este necesar un asemenea aparat pentru debitul sau mare de aer ?

    In ceea ce-i priveste pe carcotasii de mai sus, nu-mi vine in minte decat o vorba veche din popor "Ce acrii sunt strugurii atunci cand nu ajungi la ei..."

    Multumesc anticipat pentru raspuns !

    Succese !
    O seara frumoasa !
    Edi

    RăspundețiȘtergere
  47. salut Edi, un feon pentru uscat parul nu face fata. feonul industrial incalzeste pe la vre-o 100 grade, efectiv trebuie sa topeasca folia, nu doar sa o incalzeasca.
    si multam de aprecieri

    RăspundețiȘtergere
  48. Salutare. FELICITARI PENTRU LECTIA DE MONTAT FOLIE , INSA MAI AVETI MULTE DE INVATAT. SUNT 3 PROCEDEE DE MULAT FOLIA LA CALD :1 CU SPUMA , 2 CU PUDRA SI 3 UN SDPRAY SPECIAL. TOATE CUTELE CARE ITI RAMAN PE EXTERIOR SE MULEAZA IN SUS SI IN JOS , NU IN STANGA SAU DREAPTA. NU FOLOSITI ACELE CUTERE OBISNUITE PT TAIAT FOLIA , DEOARECE SE ZGARIE GEAMUL SI VE VEDE FOARTE URAT. SUNT UNELE SPECIALE CARE SE TOCESC IN MOMENTUL CONTACTULUI CU GEAMUL. EU AM UN ATELIER PENTRU MONTAT FOLIE SI FAC TOTUL SINGUR. IN CAZUL IN CARE AVETI NEVOIE DE AJUTOR THE_2FAST2FURIOUS_BOY. ADRESA DE MES DE LA GARAJ. BAFTA

    RăspundețiȘtergere
  49. Sall difuzoarele din spate au aceasi diagonala ca cele din fata??

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu am stat sa citesc toate comentariile, dar ca idee se foloseste un pistol de aer cald sau un feon pentru inmuierea foliei si astfel se intinde si se modeleaza cum dorim si scoatem acele cute. cat despre intinsul ei, este o racleta speciala dintr-un material moale nu mai stiu exact.

    RăspundețiȘtergere
  51. POTI SA O MODELEZI SI CU MANA , DAR ITI TREBUIE UN PISTOL CU AER CALD CARE SA SCOATA O TEMPERATURA DE 200 DE GRADE , INSA NU TOATE TIPURILE DE FOLIE POT FII MULATE . EX AIA DE LA PITESTI . IAR CA RACLATA ITI TREBUIE UNA DIN TEFLON SAU DIN PASLA , SUNT SPECIALE PT FOLIE. TOT PROCESUL SE NUMESTE TERMOFORMARE.SI SE FACE PE EXTERIOR , DUPA SE PUNE PE INTERIOR.

    RăspundețiȘtergere
  52. http://www.youtube.com/watch?v=psAJprpGEdw

    RăspundețiȘtergere
  53. idee pt. tutorial:vopsirea stopurilor negre.

    RăspundețiȘtergere
  54. aia nu e idee de tutorial, e de-a dreptul o prostie.
    aici aveam stopurile originale cu semnal galben http://good-times.webshots.com/photo/2067658990101255169prdIpf
    iar aici le-am schimbat cu unele clare si le-am aplicat 2 straturi de lac rosu doar peste semnalizare si marchariere http://good-times.webshots.com/photo/2530720480101255169BSrJGx
    lac care dupa 1 an era deja galben, dupa cum se poate vedea aici http://good-times.webshots.com/photo/2824287670101255169Tpvbsx

    si asa stopul de frana este abia vizibil, exact asta mai lipsea, sa-l faci negru :)

    RăspundețiȘtergere
  55. ai matuit stopurile inainte sa le vopsesti?

    RăspundețiȘtergere
  56. nu, nu's chiar nebun, am dat direct cu lac. doar am degresat foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  57. salut CRiS. Spune-mi te rog, daca imi montez folie va avea de suferit iarna cand pornesc rezistenta ? se poate decolora sau topi in timp? p[o
    poate ne lamureste cineva cu experienta...

    RăspundețiȘtergere
  58. am observat din ultimul tutorial ca ti-ai schimbat stopurile.

    RăspundețiȘtergere
  59. Anonim: n-am auzit inca pe cineva sa aiba aceasta problema. oricum iti recomand sa pui o folie de calitate.

    Alex: ai observat bine :)

    RăspundețiȘtergere
  60. cat te-au costat ca ma intereseaza si pe mine?

    RăspundețiȘtergere
  61. le-am primit cadou. ma indoiesc ca o sa gasesti si tu asa de ieftin :P

    RăspundețiȘtergere
  62. sal. multumim pt tutoriale. spune-mi, te rog, daca acel difuzor bara spate, de pe masian din filmulet,se potriveste si pe logan ph 2 si daca da de unde l-ai luat si cam cat costa. merci.

    RăspundețiȘtergere
  63. eu nu am inteles se da cu apa si sapun sau doar cu apa ?????

    RăspundețiȘtergere
  64. apa cu sapun, da. de preferat sa folosesti apa cu sampon Jhonson and jhonson baby

    RăspundețiȘtergere
  65. salut, am o intrebare daca pun follie pe luneta mai pot folosi functia de dezaburire?

    RăspundețiȘtergere
  66. Salut Cristi. Am vazut ca la Logan cand se pune folie pe spate trebuie dat stopu jos. Nelamurirea mea este: se pune la loc sau ramane jos?
    Merci frumos.

    RăspundețiȘtergere
  67. cum vrei tu, dar recomand sa-l pui la loc

    RăspundețiȘtergere
  68. salut ! am si eu o intrebare legata de montarea foliei pe luneta , luneta are aproximativ 10-15 mm o margine neagra apoi cati mm are niste cerculete mici (bule) folie se lipeste peste acele bule ? mc

    RăspundețiȘtergere
  69. yeap, si peste acele mici "bule" de lipeste.

    RăspundețiȘtergere
  70. Am o intrebare.
    De ce se mai pune folia cu cealalta parte pe luneta(geam) si de ce se mai scot cutele cu pistolul cu aer cald daca dupa aceea o intorci pe partea cealalta?

    RăspundețiȘtergere
  71. folia se pune pe exterior ca sa se muleze pe geam, doar ca in acest tutorial folia e de cacat si nu se contracta, rezultand acele cute.
    normal folia trebuie sa apara impecabil pe exterior, fara nici un fel de cuta, dupa aceea se pune in interior si nu mai este nevoie sa scoti vre-o cuta.
    repet, folia din acest tutorial e de tot cacatul :)

    RăspundețiȘtergere
  72. ar merge sa pun folie pe stalpii de la usile masinii ?;))

    RăspundețiȘtergere
  73. deci pot sa pun da? si crezi ca se vede frumos?

    RăspundețiȘtergere
  74. arat eu a credincios de ma intrebi daca cred? doar tu vei stii daca o sa arate bine.

    RăspundețiȘtergere
  75. =)) hai ca-i tare asta ...nu, dar sa nu muncesc degeaba o sa te anunt cand am facut stalpii si o sa-ti arat sa vedem cum arata ...

    RăspundețiȘtergere
  76. geamu trebuie dat jos , e varza aia laterale , cred ca a tras o groaze de praf

    RăspundețiȘtergere
  77. da cum naiba se lipeste cu apa?

    RăspundețiȘtergere
  78. poi si asa cum sta? sta dar se dezlipeste usor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. folia are adeziv pe ea. daca o pui asa pe uscat, nu o mai poti pozitiona si mula. daca pui apa, o modelezi usor pe luneta iar la final scoti apa cu o racleta. apa care ramane se evapora si adezivul de pe folie adera la geam.

      Ștergere
    2. tocmai cu gandul la adezivul asta, nu crezi ca ar fi mai buna apa simpla care se evapora decat apa cu sapun, apa se evapora, sapunul ramane si influenteaza aderenta?

      Ștergere
  79. salut...am o intrebare...folia cum se scoate dupa geamuri...o am de vo 4 ani si s-a zgariat de la o piatra...ai idee daca e vrun procedeu anume?

    RăspundețiȘtergere
  80. de pe geamurile laterale e usor. scoti geamul, il bagi in vana plina cu apa, prinzi de un colt si o dezlipesti usor.
    de pe luneta e futere. daca ai macar norocul sa nu se rupa, ai de curatat lipiciul ce ramane pe geam. iar daca ai avut folie de cacat, ramane si vopseaua pe geam

    RăspundețiȘtergere
  81. norocu meu este ca e pe fata si e 3M deci nu ar trebui sa ramana vopsea...deci tre sa le dau jos de pe usi sa le scufund in apa si sa trag de folie?...cat trebuie lasate in apa...merici de interes.....mare om mare caracter!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este suficient sa le lasi vre-o 5 minute, dupa care tragi usor de folie. atentie! nu scoti geamul din apa, operatiunea de dat jos a foliei se face sub apa :)
      ma uitat sa-ti zic de acest mic detaliu :D

      Ștergere
  82. ok merci de info...sapamana asta o sa incerc sa le scot asa si revin cu rezultatu

    RăspundețiȘtergere
  83. Referitor la omologare. Ce este asta mai exact?
    Eu sunt in Franta si intentionez sa-mi cumpar folie de aici. Pe ea scrie ca e legala, cu aptibilduri cu tot. O sa am probleme cu pandarii in tara cand ma intorc?

    RăspundețiȘtergere
  84. Tocmai am vrut sa-mi pun si eu folie, inspirat de tutorialul tau si uite peste ce am dat...
    http://www.rarom.ro/RO/article--Folii_de_protectie_geamuri--203.html

    te omoara astia cu legile lor. Ca sa nu mai spun ca sunt in Franta si urma sa cumpar folia de aici. Banuiesc ca nu aveam cum sa iau acea "omologare RAR"

    RăspundețiȘtergere
  85. Ce transparenta are folia lu MAT-u??

    RăspundețiȘtergere
  86. salut ..

    sunt nou pe acest forum.....Am si eu o intrebare in legatura cu autorizatia ..undeva pe spatele autorizatiei ar trebui stampila de la servisu autorizat si dak e pus acasa in cazul vostru cum procedez??? ms frumos si succes cu tutorialele ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la folia achizitionata de la alfarom trans primesti in colet foaia gata stampilata si semnata si cu timbrele aferente.
      ideea e sa primesti foaia stampilata si semnata care atesta ca folia este omologata. tot pe foaie trebuie sa apara si seria de sasiu

      Ștergere
    2. Eu am mers ulterior la un service autorizat , am vb cu cineva , si el mi-o stampilat acea autorizatie .

      Ștergere
  87. Bravo baietii! Pentru inceput e bine, dar cand desfaci folia mai bine o lipest de geam pe exterior si o desfaci jumate, bineinteles folia trebuie sa fie umeda tot timpu...Daca ati fi dat o fuga pe youtube la tutorial window tint ar fi fost mult mai usor..Oricum va felicit!!

    RăspundețiȘtergere
  88. Imi pare rau sa va dezamagesc dar in curand toti acei care au montata folie ALFAROM vor fi nevoiti sa o dea jos pentru ca se fac demersuri impotriva lor si a procedurii lor de a comercializa foliile. Mentionez ca nu este deajuns doar sa obtii folia si niste timbre, acestea trebuind a fi montate in ateliere autorizate. Nu este interzisa comercializarea acestora doar ca odata cumparata trebuie sa mergi cu ea la unul din aceste ateliere. Actele pe care le primiti trebuie sa fie insotite de o fisa de comanda montaj dar si de o declaratie de conformitate pe propria raspundere a celui care a montat-o. Sper sa aveti noroc sa treceti cu ele prin RAR sau ITP.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ms domnu pentru griji . Dar eu nu am griji in legatura cu folia . Ai zis bine , o sa se faca demersuri . Asa cum se fac si acum demersuri sa terminam autostrazi , sa facem parcari , etc. Mai putin si apar si ele . Ca fiind reprezentant unui magazin , nu astept sa incurajezi aceasta modalitate . Ulterior , am mers la un service autorizat , am vb cu cineva , mi-o stampilat acea omologare . Si inainte de asta , facesem ITP-ul . Linistit . Apropo am folii si pe fata . Nu am griji . Numa bine

      Ștergere
  89. salut,folia de pe luneta trebuie neaparat pe interior ,are ceva daca o las pe exterior?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti foarte optimist daca crezi ca o sa reziste prea mult afara. se zgarie, este plastic :)

      Ștergere
  90. salut. are ceva daca pun acum cand e frig rau afara folie? adica afecteaza intr-un fel? folia o sa fie pusa intr-un atelier nu afara.

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna,ce folie imi recomanzi si pe la ce firma din timisoara sa o pun?am auzit ca cea mai buna ar fi llumar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu tot llumar am, dar am montat-o la Buzias. sunt si prin Timisoara care pun, dar nu stiu sa-ti spun unde :(

      Ștergere
    2. imi spui si mie te rog cine monteaza la buzias folie si la ce pret?

      Ștergere
    3. https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/FolieLlumar34#5855681494707507426
      de bani il intrebi tu

      Ștergere
  92. Răspunsuri
    1. Salut Cristi sti cumva cum fac sa scap de micile punctulete lasate de pietris pe parbriz???

      Ștergere
    2. se face polish si la parbriz. din pacate n-am auzit inca in romania sa faca cineva. dureaza mult si este scump.
      la 300-350lei iti schimbi parbrizul, cu tot cu manopera

      Ștergere
    3. Ok ms si ca sa mi fac polish la vopsea toata masina cam la ce pret sar ajunge, sti cumva??

      Ștergere
    4. te costa materialele si iti faci singur http://detailing-club.ro/
      in rest, pretul difera de la o firma la alta

      Ștergere
  93. multzam fain, sper sa imi iasa mirazul... apropo fain muzichie pe fundal \m/

    RăspundețiȘtergere
  94. Interesant tutorialul! Pacat ca nu l-am descoperit mai demult sa incerc si eu pe masina mea. Eu mi-am montat de curand folie Llumar pe masina la niste baieti pe Calea Grivitei(langa podul Basarab). Sunt superincantat de cum arata acum!

    RăspundețiȘtergere
  95. Am incercat si eu, in zadar insa. Am stricat vreo 2 suluri de 3m, mie imi iese o cuta mare pe mijloc sus mereu. Este vreun motiv anume pentru care iese mereu acea cuta? Ies si pe celalalte margini cute mai mici, dar alea ies cu pistolul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai incercat sa o pozitionezi invers folia? ROTITA LA 90°, daca stii cum zic.

      Ștergere
  96. Din pacate aia este singura modalitate de a aseza folia, a venit la sul de 0.75 x 3m. Am folosit un feon in locul suflantei cu aer cald, sa fue si motivul pentru care nu am putut scoate acea cuta? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. posibil, foarte posibil. aerul cald ar trebui sa "topeasca" folia obligand-o sa se contracte

      Ștergere
  97. a mea s.a dezlipit undeva intr.un colt,asa am luat masina,nu prea am buget...cum o pot lipi la loc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu prea ai cum si cu ce. eu as pune un strop de picatura. fiind pe sticla, in caz ca trebuie curatata picatura, poti folosi o lama de cutter

      Ștergere
  98. sincer cu picatura nu as incerca....
    spune.mi alta metoda chiar daca este putin costisitoare...

    RăspundețiȘtergere
  99. Răspunsuri
    1. adica Loctite este mai scump si mai bun ca Picatura.
      sau ai putea schimba folia doar pe acel geam

      Ștergere
  100. Imi zisese cineva sa incerc cu feonul ce parere ai? Adica s.ar lipi?

    RăspundețiȘtergere
  101. Salut, mai sunt legale in 2021 foliile alfa rom trans. Din cate stiu si am citit eu sunt ok dar nu stiu ce sa zic pe partea asta cu declaratia de conformitate. Stiu ca vin deja semnate pe o parte a foii, dar pe spate nu trebuie semnate si stampilate de catre montator?
    Daca mai are MATU declaratia si ar putea lasa aici niste poze mi-ar fi de folos. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, nu ti-as recomanda acea folie, s-a decolorat toata la matu pe masina. e de c****, cum s-ar spune

      Ștergere
    2. Va inteleg dar cu declaratia de conformitate cum a fost?

      Ștergere
    3. A primit o foaie pentru folie, are folia pe mașină de atunci...

      Ștergere
    4. Pe matu îl găsești pe Facebook Matei Alexandru

      Ștergere