Deblocat usa spate, nu se deschide din interior si exterior

Am avut zeci de intrebari legat de aceasta problema si anume: nu mai pot deschide usa spate nici din interior si nici din exterior, cum sa fac?

In teorie stiam ce trebuie facut, data jos fata de usa si actionand mecanismul din interior o sa poti deschide usa, ca cel mai probabil este una din acele sigurante din plastic rupta si de acolo bataile de cap. Dar ce sa vezi, nimeni nu mi-a scris inapoi daca au reusit si cum au rezolvat problema.

Tocmai s-a ivit ocazia sa pot filma rezolvarea la aceasta problema! Este clar ca defectul major este cel de la manerul exterior, moment in care proprietarul se pune sa diagnosticheze si muta de blocajul de protectie copii in pozitia gresita. Din acel moment nu se mai deschide nici din interior si nici din exterior. 

Nu mai am timpul si nici rabdarea de altadata, mai ales ca am filmat deja toata operatiunea de demontare a mecanismului, asa ca daca cumva nu intelegeti si vreti mai multe detalii, le gasiti aici Demontat/montat actuator usa spate.

Ce nu am spus pe filmare, desi se aude pe final de tot cum explic acest lucru, acea siguranta din plastic se rupe din cauza ca se trage foarte tare de manerul exterior. In momentul in care am montat tot mecanismul la loc, manerul exterior era putin ridicat in exterior si pune putina presiune pe siguranta pe care tocmai am carpit-o. A trebuit sa ajustez inaltimea acelei tije ca sa fie totul in pozitia normala. Sigur nu prea ati inteles din explicatiile pe care tocmai le-am scris, dar sunt sigur ca o sa va luminati dupa vizionarea tutorialului cu demontarea manerului exterior Demontat/montat maner exterior usa spate

7 comentarii:

 1. Salu. Din cauza acelui blocator din plastic rupt pentru acea tija nu puteai deschide ușa din exterior și nici din interior. În momentul în care activezi siguranta anti deschidere usa din interior (anti copii) nu este nici o problema poți deschide ușa din exterior. Și la mașina mea am intilnit o problema asemănătoare tot la ușa dr spate numai ca la mine timbîrusulde de pe ușa
  era rămas în poziția închis. Tot asa nu puteam deschide nici din interior nici din exterior nu puteam trage nici acel timbirus în sus. Nu se activa nici din butonul de pe consola centrala de blocare și deblocare a ușilor cu toate ca actuatorul funcționa. Timbîrusulde blocat în jos . Am demontat fata de use. Am deblocat ușa cu greu nu știu cum. Am dat mecanismul jos. Nu am găsit nimic rupt. Am uns mecanismul l-am montat la loc și vad ca funcționează. Nu știu care a fost cauza de rămăsese ușa blocata.

  RăspundețiȘtergere
 2. Super tutorial ! Am aceeasi problema fix pe acceasi usa din clip de vreo luna si putin.Incomod in draci sa folosesc doar o singura usa.Ca si cum ai scris mai sus m-a mancat si undeva sa mut siguranta pentru copii (iar acum nu mai pot deschide deloc usa) Auzeam si ceva zgomot metalic la gropi(ca o tija care atinge undeva;eh asta credca este tija de la maner) dar nu am apucat sa desfac si era o intreaga enigma cum o sa o deblochez si sa o repar :)) Multumesc pentru tutorial

  RăspundețiȘtergere
 3. Salut Cristi! Mulțumim pentru filmare și pentru timpul și răbdarea rămase încă în folosul nostru, al celor cu posibilități reduse și limite mecanice evidente!

  RăspundețiȘtergere
 4. La scoatrea manerului de la deschidere geam aveti in vedere ca sunt unele care au si o siguranta. Deageaba tragi, pana la urma il rupi daca nu scori siguranta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Îm place foarte mult cum explici iești foarte bun

  RăspundețiȘtergere