Desfundat supapa scurgere condens AC

O gramada dintre voi m-ati intrebat cum este posibil sa aveti apa in masina si zic foarte multa apa. Foarte simplu, aerul conditionat face condens si apa rezultata trebuie sa se scurga pe undeva. Din cauza lipsei de filtru polen, mizeria ajunge foarte usor la acea supapa de scurgere, o infunda iar apa o sa se scurga in masina.
In prima parte a filmului va arat cum functioneaza acea supapa si unde este plasata in interiorul masinii. De precizat ca la ea poti ajunge doar daca dai jos bordul si teava de ranforsare, supapa fiind fixata sub blocul de ventilatie care este foarte fix, nu misca deloc.
In a doua parte va arat cum o puteti desfunda folosind o bucata de sarma. De altfel, multi au spus ca atungi cand faci igienizarea instalatiei de aer conditionat, trebuie sa bagi spuma si pe acea gaura.


46 de comentarii:

  1. Cris! imi poti zice te rog daca ai AC-ul pornit consuma benzina\motorina? multi nu porneste AC ca le consuma.E adevarat asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Logic ca da masina la relanti consuma undeva pe la 0.5-0.8% depinde cat de tare este data ventilatia :)

      Ștergere
    2. pornirea AC-ului creste consumul de combustibil, deci da.
      n-am idee cu cat consuma mai mult, eu n-am AC

      Ștergere
  2. Salut se poate monta AC pe logan 1.4 care din fabrica nu a venit cu AC ?
    Am cautat pe internet si uni spun ca ar merge dar costa ceva iar uni spun ca nu. Astept un raspuns toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se poate monta AC pe logan, intre 800 si 1000 euro manopera si piesele necesare

      Ștergere
    2. Daca piesele le iau de la dezmembrari m-ar costa mai putin de 500 euro?

      Ștergere
  3. Iti pui buton start/stop pe loganul tau ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la ce bun un asemenea buton? intreb si eu.
      sau doar asa ca este buton?

      Ștergere
  4. Da. Merge montat aer. Costul e cam 600 euro si merita toti banii

    RăspundețiȘtergere
  5. Apropo cei care nu au filtru polen la aer ar trebui sa si puna ajuta enorm in intretinerea aerului condionat daca nu ma insel din defectiunile gasite la masin mizeria e cea mai mare problema reduce eficient aerului cu pana la 80 la suta



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema asta o am..fluxu de aer..si nu stiu sa curat Ac fara sa dau bordul jos...

      Ștergere
    2. adica nu ai flux de aer? cel mai probabil este condensatorul AC imbacsit cu mizerie. ai filtru de polen habitaclu?

      Ștergere
  6. foarte util! chiar vroiam să te întreb..... de chestia asta! mersi..succes ciaules!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Cristi,m-ai salvat si pe mine cu acest tutorial

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Cristian, imi poti da un mail de contact de-al tau ? Vreau sa te intreb ceva in legatura cu un logan 1.5 Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as putea, dar n-am sa o fac, deja primesc o gramada de spam din cauza mailului afisat public.
      dar iti dau un hin, id-ul este crististreulea si mailul de la gmail

      Ștergere
  9. Cris am si eu o intrebare, daca imi montez pozitii portocalii pe masina risc ceva in legatura cu politia?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sal CRIS. Ma gândesc că poate nu mai citești comentarii la postarile mai vechi dar nu strica sa încerc. Am cumparat recent un logan din 2010 motor 1.6 cu gpl din fabrica. Problema cu el este conducta subtire de la AC care este fisurata, si pe caldurile astea....... voi merge sa caut la dezmembrări, dar daca găsesc conducta de la model de 1.4 sau 1.5 va fi oare compatibilă? Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te inselic, citesc absolut tot.
      sunt aceleasi conducte, nicio diferenta.

      Ștergere
  11. Salut. Am si eu o problema recenta cu un AC la un Logan2 din 2014. Zilele trecute am observat ca in loc de rece baga cald, compresorul parea ca functioneaza foarte putin si se oprea apoi o lua de la capat. Dupa ce am oprit motorul si l-am repornit dupa cca. 5 minute si-a revenit putin, in sesul ca baga rece dar nu asa cum baga inainte sa observ defectiunea. Oare ce are? Sunt ceva senzori pe acolo care pot fi verificati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil lipsa freon. mergi la service si diagnosticheaza

      Ștergere
  12. Salut Cristi. Crezi ca e normal ca acel condens sa se scurga si sub masina si sa ajunga si in interior pe mocheta? Mentionez ca nu am desfacut acea tabla sa verific daca e infundata supapa vreun pic dar pot sa spun ca atunci cand ajunge apa in masina se scurge si sub ea si curge destul de multa apa pe unde trebuie. Asta ma face sa cred ca nu ar fi infundata acea supapa si ar trebui sa fie alta cauza dar nu imi dau seama care.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si totusi se strange apa si sub covorase si de multe ori balteste si pe ele. Am impresia ca si mirosul neplacut pe care il am in masina este tot din cauza asta intrucat am folosit solutia de la mafra pentru instalatia de aer conditionat si am montat si filtru de polen. Uneori se strang picaturi de apa pe intreg blocul ala din plastic unde vine se monteaza si filtrul de polen. Ai mai intalnit la cineva situatia asta sau cea cu mirosul neplacut din habitaclu care persista?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am zis ca nu are voie sa se stranga apa, nu ca nu are cum sa ajunga apa acolo. clar este de la AC, gaura fiind partial infundata si o parte curga in interior, o parte afara.
      mirosul apare de la apa care balteste sub mocheta, efectiv se impute. dar la fel de bine poate fi si de la instalatia de AC necuratata(corespunzator sau cu o solutie care nu a fost eficienta)
      verifica si si sub gratarul de plastic de la stergatoare, poate sunt infundate gaurile de scurgere si apa iti curge in blocul de aerisire http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/curatat-noroi-langa-rezervor-apa.html

      Ștergere
  14. Am verificat supapa de sub masina si era intradevar partial infundata. Am verificat si gaurile de sub stergatoare dar nu erau opturate (le-am mai curatat mai de mult). Am schimbat si filtrul de polen desi nu cred ca are vre-o legatura dar oricum era destul de murdar. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut! Am si eu o problema cu ac la un logan 1.4 mpi. Am schimbat radiatorul de apa,inainte functiona perfect ac..pe ce am pus radiatorul de apa nu mai porneste nici compresorul ...am fost la Service sa imi verifice daca mai am freon s mi-au zis ca am freon ...s ca trebuie sa ma duc la reprezentanta sa imi steargă o eroare....ai idee de la ce eroare e vb?multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, da, stiu, trebuie pusa diagnoza si da o reinitializare la AC. ciudat, mai degraba este o coincidenta, nicidecum dupa schimbarea radiatorului de apa

      Ștergere
  16. Salut,am aceeasi problema cu apa in habitaclu fiind cel mai probabil infundata supapa.
    Ceea ce vreau sa te intreb este daca trebuie sa ajung la ea sa o desfac de acolo de sub bord sau este de ajuns sa incerc sa desfund pe sub masina cu ajutorul sarmei?
    Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, doar pe sub masina. din habitaclu trebuie sa dai jos bord si consola de aerisire ca sa ajungi la ea.

      Ștergere
  17. Salut
    Detinator de logan si am dat de miraculoasa problema cu condensul de la Ac.M am bagat sub masina cu sarma insa n a iesit pic de mizerie.Condensul iesa si prin gaura dar cea mai mare parte pe la acea supapa in interior.intrebarea mea este:mai exista vre o solutie sau ma apuc de demontat bordul?merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, din interior nu ai cum sa ajungi la acea supapa fara sa dai jos bordul

      Ștergere
  18. Salut Cristi,

    In primul rand multumim pentru tutoriale/sfaturi.
    In al 2-lea si ultimul rand m-ar ajuta cateva sfaturi sau tutorial daca se poate, in legatura cu inlocuirea radiatorului si uscatorului AC, pentru logan faza 1.
    Crezi ca se poate inlocui acasa ?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut,
      pentru radiatorul de caldura este tutorial. cum n-am AC pe masina, n-am sa filmez schimbara vaporizatorului.
      sigur se pot inlocui acasa

      Ștergere
  19. Salut Cristi, ai mai auzit la cineva care are AC ca baga aer rece mai mult in partea stanga la sofer decat in partea dreapta ? Freon are pentru ca baga destul de rece in partea stanaga si compresorul porneste si merge bine. Nu imi dau seama ce poate sa fie infundat si ce sa verific.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, la mine baga mai putin aer la sofer ca si la pasager, la picioare. nu am AC...
      scuze de raspunsul tarziu, blogul s-a hotarat sa nu ma mai informeze de comentariile noi :(

      Ștergere
  20. Ma apuc si eu zilele astea sa ma bag pe sub masina....sper sa fie infundat acolo....ca altfel...o sa merg fara ac...nu ma apuc sa o desfac...

    RăspundețiȘtergere
  21. SAL CRIS , am si eu o intrebare in legatura cu ( frigiderul ) adica cu AC-ul 😊 , glumesc ... am un SANDERO din 2008 cu AC , problema e ca nu are filtru de polen si as vrea sa-mi pun un filtru de polen dar pt asta trebuie sa-mi dau jos tot bordul ? sau este ceva filtru de aer mai special si atunci nu mai trebuie filtru de polen ? astept un raspuns daca ai ceva idee , MULTUMESC 👍 ...PS in rest tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut,
      http://www.tutorialelogan.ro/2009/09/montaj-fitru-polen-in-habitaclu-la.html

      Ștergere
  22. Am vrut sa desfund gaura cu bormasina si am spart ceva ,sa dus freonul pe gaura .Ce am gaurit si la ce sa ma astept ? Sandero 2008 1.6

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te astepti la o reumplere cu freon, inlocuirea vaporizatorului gaurit

      Ștergere
  23. M-am bagat sub masina si am constatat ca supapa de cauciuc nu exista!!!! Cred ca se prelinge pe langa. Nici tablita de Al nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua! Tot despre aer este vorba si in situatia mea...am freon...cantarit..verificat..etc...compresorul, merge...aer rece se simte ceva,dar in habitaclu e cald de mori! Pe treapta 4 zgomotul e mai mare decat forta aerului rece.Evacuarea nu prea se vede...Sa fie infundata? Asta sa fie motivul pentru care nu se raceste in habitaclu? Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, despre ce evacuare spui ca nu se vede?
      Ai filtru de polen? https://www.tutorialelogan.ro/2009/09/montaj-fitru-polen-in-habitaclu-la.html
      Daca nu, de acolo este problema, ai enorm de multa mizerie adunata jos la vaporizator. Decupezi, cureti si pui filtru polen

      Ștergere