Am pus ulei 2T in motorina

Inainte sa vad vre-un comentariu ca este de rau ce tocmai am facut si o sa fac in continuare(sa bag ulei 2T), vreau date concrete, nu posibilitati ce s-ar putea intampla, ce-ar putea fi rau, ce ati auzit din intamplare, ce v-a spus voua mecanicul Dorel sau alte balarii dinastea.
De foarte mult timp tot ma amenint ca o sa incep folosirea uleiului 2T in amestec cu motorina. Asta din bine cunoscuta cauza "la loganul diesel pica injectia, e proasta". De fapt problema apare de la motorina proasta, norma euro si aditivii care se baga in ea. Explica Solan mai bine aici si aici ce si cum. Ba chiar a venit cu o solutie pentru a rezolva elegant aceasta problema, vezi aici.
Eu am 1.5dci euro 3 iar motorina de la pompa este doar euro 5, in curand euro 6. Ca sa poata fi scoasa aceasta norma de poluare, motorina este aditivata, tratata, manărită si șmenuită ca sa respecte acea norma europeana. Nu spun ca este rau, este bine pentru mediu, pentru cei care isi permit sa schimbe masina tot la 3-5 ani cu una noua care beneficiaza de ultima norma euro si deloc bine pentru cei ca noi, restul, care au normele inferioare. In cazul de fata motorina euro 5 este foarte uscata, nu este mai "unsa" ca pe vremuri iar pompele de injectie Delphi de pe Logan isi fac ungerea cu motorina din rezervor. Fiind uscata, mai bagi si o motorina de la galeata sau eu stiu ce bomba de statie peco si te trezesti ca motorul pierde putere si se opreste, pornire foarte greoaie dimineata, dupamasa, seara indiferent de temperatura de afara. Interesant e ca pornirea este foarte usoara daca masina este impinsa sau trasa, eu unul nu-mi explic. Asa ca ajungi la service si cum e vorba aia "de ce ti-e frica nu scapi", iti arata mecanicul un pumn de span scos din filtrul de motorina. Incepi sa-ti faci calcule si cand ai tras linia... aproximativ 1000euro. Te trec toate transpiratiile si incepi sa injuri tot ce-ti trece prin minte, indiferent ca sunt sau nu vinovati. Adevarul e ca te descarci putin dar tot nu scapi de reparatie. Cati dintre voi tocmai ati avut un deja vu cintind aceste randuri? :(
Ok, sa revenim la ideea acest tutorial, un cineva pe nume Anonim m-a frecat la ridice de cateva zile cu acest ulei 2T. A inceput de pe aici si aici. Doar cu presupuneri, posibilitati, ca pe ambalajul bidoanelor de ulei zice sa nu combini si daca am sange in instalatie. Ca sa vezi, am sange in instalatie, nu-mi este frica, dovada fiind multitudinea de informatie pe internet din toate colturile lumii care folosesc ulei 2T in motorina ca sa asigure ungerea pompei de injectie. In foarte putine cuvinte, doar a reusit sa ma enerveze si nu a dat nici o informatie concreta(exceptie avertizarea de pe ambalaj).
Dar despre acest subiect putem scrie pagini intregi cu pro/contra. Mai bine intrati voi aici si cititi pe alese http://goo.gl/fIfpB, si acesta este  tutorialul meu.
In cei 80km pe care i-am facut de cand am pus uleiul in motorina, n-am simtit absolut nici odiferenta in comportamentul motorului.


Si cum este normal, carcotasii vor spune ca am testat dupa ce-am bagat ulei si de la el este fumul. Nu, nu este de la ulei, ieri am bagat prima data ulei 2T in motorina. Urmatoarea filmare este din data de 30 mai 2012, filmare pe care am facut-o la cererea unui prieten sa vada daca eu scot fum cand o calc. Apai ce sa spun, daca-i dau blana, chiar scot fum, fum care este din cauza motorinei, nicidecum de la acel ulei.


Ca este bine sau rau folosind ulei 2T in motorina, doar timpul o poate spune si voi reveni cu informatii. Cel mai curios sunt la urmatoarul schimb de filtru motorina, cat span voi gasi in el.

update 09 noiembrie 2013
Dupa 9 luni de folosit ulei 2T in amestec cu motorina, masina functioneaza fara nici o problema fara sa semnalez vreo problema. Dar va pot garanta ca in momentul in care fac plinul si nu am pus ulei 2T in amestec, de a doua zi dimineata aud injectoarele cum bat.
Iar cum Cristi a inceput sa scrie una alta aici, m-a pus pe ganduri. Asa ca m-am pus pe citit, am luat o decizie si am comandat uleiul de aici. Il folosesc de o saptamana si nimic special, doar cu 82 lei mai usor, acelasi fum lipsa, acelasi motor mai silentios si lipsa sunetului produs de injectoare.

358 de comentarii:

  1. eu zic ca e foarte bine ce ai facut, acum sa ne zici si cum trage masina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tot uleiul ala din motorina unde ajunge??ai zice ca se arde nu??nu o sa se arda nicodata 100 %...se face exact ca si cox-ul de furnal...si tot uleiul ala ramas ajunge in evacuare nu?dracii il ia de catalizator...

      Ștergere
    2. serios frt dar cand bagi ulei in benzina la motoarele in 2 timpi? ala alea nu fac "cox" in cel mai rau caz face o ungere suplimentara a motorului...si inca ceva...de ce uleiurile impreuna cu cativa solventi (folositi pt subtiere sau mai bine spus reducerea vascozitatii )le poti folosi ca bio-diesel???
      si app ai macar idee din ce sunt compuse uleiurile???

      Ștergere
  2. cris tureaz-o cu ambriajul calcat si dupa da-i drumul si vei veda fum

    RăspundețiȘtergere
  3. Bv Cristi...!!! dovedit ca este ok sa bagam ulei in motorina...ai speriat si canele dar cred ca mai tare l-ai speriat pe nenea de pe strada...:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. perfect ,folosesc de ani de zile si nu are nici o problema

    RăspundețiȘtergere
  5. care-i dozajul? cati litri de ulei la cati de motorina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un litru de ulei la 200litri de motorina am pus eu. 250ml la 50litri;
      poti pune un litru de ulei la 250litri de motorina. 200ml la 50litri;
      un litru la 150litri de motorina consider ca fiind prea mult. 300ml la 50litri

      Ștergere
  6. Oricum se arde acel ulei in amestec cu motorin si nu dauneaza cu nici un fel la functionalitatea motorului Si exact cum spunea si Cristi motorina actuala este putin cam uscata pentru sistemul de injectie, iar pentru curiosi sa incerce, nu se va infunda nimic si nici strica

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Cristi!Eu folosesc ulei 2T Castrol mineral (cel in bidon rosu),are norma:JASO FB.Am ales acest ulei mineral si nu sintetic deoarece fiind din petrol ca si motorina se amesteca mai bine. Am amestecat intr-un bidon de 1L, 250ml ulei cu 750ml motorina si am lasatamestecul in bidon peste noapte,dimineata nu am observat nici o separare.Cind alimentez pun intr-un bidon de 5L,250ml ulei si completez cu motorina,amestec bine si bag prima data acest amestec,apoi alimentez pt. ca turbulenta creata in rezervor de curgerea motorineisa ajute la amestecare.Eu asa procedez...fiecare cum crede ca e mai bine.Sanatate si Numai Bine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am avut doar o zi la dispozitie sa rezolv toate astea, n-am conceput un plan de adaugare a uleiului, pur si simplu am facut ce mi-a trecut prin minte in acel moment si camatat :)
      daaar, si pe mine ma bate gandul sa iau ulei mineral in locul celui sintetic, bazat pe acelasi principiu ca si tine :)
      bine gandita procedura ta ;)

      Ștergere
  8. Salut mestere inainte sa iti spun parerea mea iti spun ce face acel ulei in motorul 2 timpi adica motofierstrau motocoasa etc s-au Mobra acest ulei are proprietatea speciala de a lubrifia ambielajul motorului si cilindrul acestuia el nu se arde la fel de usor ca uleiul mineral daca vei desface un motor in 2 timpi vei vedea ca in locasul ambielajului este ulei si este acel ulei de amestec care se separa in timpul functionari de benzina in mare parte acum te las sa deduci singur care este singurul pericol la motorul diesel daca ai folosi ulei mineral clasic acest pericol s-ar minimiza foarte mult deoarece nu are capacitatea de a se separa de combustibil asta e diferenta intre uleiul pt 2 timpi fata de cel de ungere normal se separa ,acum poti verifica cele spuse de mine ft usor pune aceasi cantitate de 2 t intrun flacon cu motorina si amestecal bine si apoi aceasi cantitate de ulei sa zicem 10w40 in alt flacon tot la fel de bine amestecat si vei vedea diferenta intre cele doua in maxim o ora de la operatiune iti doresc succes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gresesti cu arderea uleiului... din contra, cel de 2 timpi se arde mult mai usor, de aia si scoate fum alb motorul in 2 timpi.fumul alb inseamna ulei ars, iar fumul negru, motorina arsa. e chiar si o intrebare de examen auto. in locasul ambielajului e ulei din cauza ca acolo nu ajunge focul. nu acolo e explozia. ambielajul(arborele) e in spatele pistonului, iar arderea e in capul pistonului, de-aia gasesti ulei acolo. uleiul de 2t e de unica folosinta cum ar veni. e unge cursa pistonului apoi se arde, apoi vine altul si tot asa.
      deci uleiul de 2t se arde imediat, e bine ca a pus, dar nu trebuie exagerat.

      Ștergere
    2. Gresesti tu....fumul alb e abur, de la condens; fumul negru e de la exces de combustibil(benzina/motorina), iar cel albastru este de la ulei!!...Nici un ulei nu arde cu fum alb, ala este strict de la condens, inclusiv la motoare in 2T

      Ștergere
  9. Mestere uitate pe Yotube ce zice unu cu un Megane 2 dupa 60000 de km cu ulei 2 t daca omu spune adevarul eu retractez tot ce am scris mai sus oricum imi sustin parerea ca uleiul de motor e mai aproape de reteta motorinei non euro deci e mai nepericulos si se amesteca mai omogen trebuie sa fie o diferenta majora intre cele 2 uleiuri cel 2t si cel de motor si nu poate fi decat una uleiul de motor in combinatie cu benzina in momentul exploziei nu arde depunanduse pe piston segmenti si apoi scurganduse pe ambielaj ma refer la motorul in 2 timpi pe cand uleiu de motor arde in momentul exploziei odata cu beznzina

    RăspundețiȘtergere
  10. cris eu sunt baiatul care tea stresat. ai facut rau de ai bagat ulei 2t ti-am spus sa nu bagi. cat e motorul cald nu scoate fum,iese fum albastru pana se incalzeste.porneste cand este frig sa vezi ca se ingroasa motorina si cred ca nu mai poti porni. trebuie sa bagi antiger diesel 2. sar putea sa infunzi injectoarele. si o sa ai probleme si cu regulatorul de presiune o sa ai intreruperi la motor cand e ger.trage mai greu. acuma nu se simte ca poate nu sa amestecat bine. se face muci in rezervor de la ulei. si eu m-am pacalit la fel ca tine,eu am bagat dinamic sprint 2t bidon verde si cred ca mam pacalit,masina mergea bine dar parca nu sunt multumit acum om vedea. doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am uitat sa-ti spun eu am bagat 200ml la 50l motorina si loganu este din 2007 euro 4. mergea bine inainte de a baga ulei 2t dar acuma doamne ajuta. ce zici scoatem motorina din rezervor?

      Ștergere
    2. nu, eu nu scot si-ti pot spune de ce. un preten si-a dat jos rezervoarele de pe amandoua masini din cauza de injectie picate, ambele la o diferenta de o luna. avea undeva la 80-90.000km fara sa fi bagat altceva in afara de motorina. ai sa fi uimit cati mucălăi si balauri a gasit in acele rezervoare. doar ca a bagat motorina tot de la alt peco.
      ma indoiesc ca ar fi de la uleiul 2T cei ai avut tu in rezervor.
      deja am pregatit ideea de a combina maimulte feluri de uleiuri 2T cumotorina si sa le las la decantat ca sa vad daca se separa motorina de ulei.
      asta eram curios, pornirea de dimineata la zero grade. pentru maine dimineata se anunta -4 grade, chiar vreau sa-i dau o cheie fara sa tin deloc pe bujii, ar trebui sa invarta, ca de obicei, de vre-o 4 ori.
      dupa 80km crezi ca nu s-a amestecat motorina in rezervor?
      si ca idee, doamne doamne nu o sa te ajute deloc, esti singur cu problema ta :(

      Ștergere
    3. cristi stai linistit eu am masina de servici la 65000km a cazut injectia schimbat injectoare noi+ulei 2T iar acum masina are 216000km starea motorului perfecta.domnu anonim aveti cumva cunostinte despre motoarele cu ardere interna sau vorbiti asa ca sa va aflati in treaba?

      Ștergere
    4. bai nea florine am cunostinte in motoare cu ardere interna, din armata,motorina de acuma nu mai este cu cea cea a fost,acuma se baga biodiesel in ia ptr. norma euro. odata amestecata cu ulei 2t si ala are aditivii lui si motorina la fel aditivii ei se face muci in rezervor. mai citeste prospectele de la maotorina si ulei si in combinatia chimica rezulta muci. cris mai porneste loganul la -25 grade?

      Ștergere
    5. cand vine -25 grade in banat o sa-ti primesti raspunsul ;)

      Ștergere
    6. In Suceava avem -25 grade frecvent iarna. Motorul dci porneste foarte bine cu ulei 2T in motorina. Marius

      Ștergere
  11. am logan din 2007 euro4 si bag de 2 ani 500 ml ulei 2T la plin de 50 de litri de motorina totul ok, fara probleme mers mai silentios, ok chiar si la -15 grade, am parcurs pana acum 35.000 km

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimul de maisus nu este de aceiasi parere cu tine, da vina pe ulei pentru mucalaii din rezervor.
      ii spunem si lui ca a bagat motorina proasta in masina?

      Ștergere
    2. salut,
      eu inca nu am baga ulei in motorina, si vreau sa ti spu cu parere ca la 90 000 mii de km a trebuit sa schimb pompa de injectie, sa curat rezervorul, si crede ma ca am gasit la "muci" in rezervor de credeam ca numai motorina nu a vazut rezervoru asta,
      cred ca ar ajuta ca odata la 2 ani sa dai rezerv jos si curatat , pompa de motorina curatata.....

      mo gandesc r.serios sa iau si eu ulei si sa bag in loganul meu
      ...

      Ștergere
  12. scoate fum albastru de cand iam bagat ulei 2t inainte nu scotea, pana se incalzeste motoru iese fum dupa aia nu mai iese zare de fum nici negru nici albastru. sa fie de la turbina? si de cand are ulei 2t am observat ca iese din toba apa asta de la catalizator ca isi face treaba inainte nu iesea apa ,de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai combinat 1 la 1? te pomeni ca s-a pus catalizatorul sa scoata apa din ulei si motorina!
      amu nu stiu daca intrebarile erau ironice sau puneai intrebarile serios.
      in caz ca ai intrebat serios: poate nu ai folosit uleiul cu norma corespunzatoare sau ai pus prea mult ulei. de la ulei iasa doar fum albastru, nicidecum negru. n-am o explicatie de ce iti fumega albastru cat este motorul rece. in principiu nu mai baga ulei 2T.
      apa apare de la condens.

      Ștergere
    2. nu am combinat 1 la 1 dar eu am avut 40 litri motorina tratati cu aditiv de la liqui moly diesel schmier-additiv si am uitat ca am tratat si am pus 10 litri de motorina si dupa aia am pus si 200ml ulei 2t sa fie de aditiv? cand a fost ger nu am mai putut porni si iam bagat aditiv anti inghet ca sa facut muci motorina in rezervor acuma porneste la sfert de cheie dar fumul albastru iese de cand am bagat 2t. care este explicatia?

      Ștergere
    3. deci sa vedem, in rezervor ai urmatoarele: motorina, ulei 2T, aditiv si aditiv anti inghet. toate combinate au racit si au aparut muci :)). pai la ce combinatii ai in rezervorul ala ma mir ca-ti mai porneste motorul :)
      iti recomanda sa nu mai bagi nimic in afara de motorina, urmatorul plin, chiar doua plinuri, poate poate se curata tot ce ai avut prin rezervor.

      Ștergere
    4. uleiul este dinamic sprint 2t de la mol cel cu bibonul verde,are toate normele care le spui tu jaso fc_fd o fi mai mineral ca al meu si se arde tot si din cauza asa iese fum? dar dupa ce se incalzeste motorul nu mai iese fum. turbina nu fluiera nu iese fum negru,numai la 5000 ture iese putin negru. ulei am pus mai putin ca tine 200ml la 50 l motorina.care este cauza? tinema la curent poate iese si la tine. :))

      Ștergere
    5. sigur nu este abur din cauza frigului? :)
      e ciudat sa consume ulei doar cand este motorul rece

      Ștergere
    6. cred ca este de la filtru nu a mai trecut motorina amestecata cu uleiul, eu am filtru euro 4 si am bagat anti inghetul sa se lubrifieze din cauza 2t este. mai vorbim fratica cris cu uleiul tau 2t.

      Ștergere
  13. domnu' fratica ia sa incerci si aditivul special de lubrifiere la liqui moli de or fi si germani astea mai destepti decat noi cu vreo 50 de ani nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut Cristi. Cred ca te inseli putin:
    1. Norma de poluare a motorului nu cred ca are legatura cu norma combustibilului. Ceva asemanator s-a intamplat si cand a aparut windows xp si apoi au inceput sa apara de la mousi compatibili xp pana la monitoare compatibile, cu toate ca nu erau genul de dispozitive care sa fie afectate de sistemul de operare. In concluzie norma euro 3 inseamna noxe intr-un anume interval in timp ce norma combustibilului inseamna anumite substante gen sulf intr-o anume concentratie.
    2. Delphi sustine ca un filtru original are capacitatea de filtrare mai buna decat un filtru a.m. Asa ca s-ar putea doar sa iti imbacsesti filtrul mai repede cu uleiul acela. Eu zic sa faci un experiment:
    Ia un filtru de mot folosit de preferinta fara ulei, desfa-l si vezi cum trece amestecul de mot si cum trece mot de la pompa. Eventual vezi si ce lasa in urma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. norma de combustibil presupune aditivi si alte rahaturi. toate astea fac rau motorului euro 3 darnu fac rau motorului euro 5. deci eu zic ca este normal ca norma de poluare a motorului sa corespunda cu cea a combustibulului. de exemplu injectoarele, euro 4 are o gaura in plus fata de cele euro 3.

      Ștergere
  15. Dar de ce nu folositi aditiv speciali conceputi pentru lubrifierea sistemului de alimentare. Se gasesc in supermarket ( sunt mai ieftini ) 2+2 sau ABRO ( parca ) care conform etichetei fac acelasi lucru si sunt acceptati de producatorii auto.

    Eu am folosit 2+2 este cam 12 ROn sticla de 750 ml si ajunge la 250 L motorina. Prima data am folosit 1 sticla cam la 170 L si nu am sesizat nimic ( pe "pompa" nu am intrebat-o daca a sesizat ceva ) iar a 2 a oara am pus 1/2 sticla la 50 L si a cam disparut "clantanitul" de diesel, se auzea mult mai infundat.

    Totodata motorina de la unii producatori are 5-10% biodiesel ( care cred ca ajuta la ungere ) si se mai gaseste si combinat biodiesel 5% si sulf 1%...cel putin la rompetrom asa era ultima data.

    PS: respect Cris ptr toata munca depusa, multe lucruri am aflat datorita tie si tutorialelor tale.

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut.PETRONEL, folosesc 2t de doi ani de zile pana acum numai de bine.Bine rau eu folosesc in continuare.Multumim de tutoriale.

    RăspundețiȘtergere
  17. si eu folosesc ulei 2T de vreo 40mii km si chiar nu am nici cea mai mica problema iar in legatura cu fumul nici fum nu scoate desi ar trebui.. pentru ca nu am nici catalizator nici supapa EGR si teava de la gazele de carter sunt trase sub masina ca si pe vremuri la daciile 1300-1310 toate au fost anulate si demontate de pe masina sa nu mai otraveasca motoru acuma el raspira doar aer curat.. multa bafta..

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu va mai faceti atatea griji si calcule. Este benefic sa puneti ulei in motorina. Rezervorul de logan ia 70 litri la un plin ochi iar 250-300 ml ulei e nesemnificativ. Este bine sa amestecati cu putina motorina inainte de a-l pune in rezervor si apoi faceti plinul. Prin barbotarea motorinei se amesteca foarte bine uleiul deja diluat. Ma apropi de 100k km de cand folosesc 2T si nu am nici o problema. Am inceput sa folosesc uleiul de cand mi-a facut figuri un injector. Trebuie avut grija ca la orice diesel sa nu mergeti subturat pentru a nu infunda catalizatorul sau sa aveti probleme cu EGR-ul. Am incercat toate tipurile de ulei 2T si va recomand sa-l luati pe cel mai accesibil nu neaparat cel mai scump. Am pus inclusiv ulei de drujba. Acum folosesc Prista 2T pe care-l recomand: e bun si convenabil la pret. Alimentez numai de la Rompetrol. Am curatat si eu rezervorul acum 2 ani si era destul de curat.
    Felicitari Cristi pentru tot ce faci!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bejan Daniel,Sf.Gheorghe(Tinutul Secuiesc)11 februarie 2013 la 16:49

    Daca vreti sa circulati mult si fara probleme cu dciurile trebuie respectata o singura conditie:umblati tot timpul cu motorina multa in rezervor(minim 25-30 de litri).Cel mai mare pericol este mersul cu 2-3 litri in rezervor,asa cum au facut marea majoritate a celor care au avut probleme cu injectia(doar ca nu recunosc).Va explic si de ce:Iarna pe retur motorina vine calda in rezervor(se incalzeste din cauza temperaturii motorului si a presiunii),datorita acestui fapt se creeaza condens,acest condens se depune pe fundul rezervorului si apar celebri muci sau balauri cum li se mai spune.Vara este si mai daunator:ia ganditi-va cand afara sunt 40 de grade ce temperatura avem la nivelul asfaltului?Tot sistemul de alimentare,conducte,rezervor este din plastic iar acesta nu prea are un transfer termic bun,practic este aproape zero.Cei 2-3 litri de motorina,la un moment dat aproape ajung sa fiarba...si atunci adio ungere si racire sistem de injectie.Aceasta este explicatia unui om care are 318.000km fara probleme.Nu puneti nimic in motorina,umblati cu rezervoarele pline,consumabile originale si nu veti avea nici un fel de defectiune.La masinile mai de marca sunt montate racitoare de motorina pe retur!Va doresc toate cele bune iar lui Cristi multa bafta si felicitari pt tot ceea ce face!

    RăspundețiȘtergere
  20. La 30000 km mi-au picat injectoarele( am folosit cea mai proasta motorina) am E4, am fost la reprezentanta Delphi iar mecanicii de acolo au jurat cu mana pe inima ca ei folosesc ulei in motorina, la masinile personale(un clio si un megane).Cei de la reprezentanta Dacia au strambat din nas cand le-am spus ce mi-a fost recomandat, totusi acum am 65ooo km si inca nu am folosit ulei, parca ami este frica sa nu infund altceva, de ex. catalizator, am avut 1310 E2 la care i sa infundat catalizatorul, acolo insa a mers si l-am anulat, ma gandesc ca la logan nu merge si este destul de scump. La servici avem masina cu 125000 km fara ulei in motorina si inca nu are probleme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut.eu folosesc ,ulei de amestec,asa se numeste,romanesc facut la ploiesti de aproape 2 ani.nu am schimbat nimic la LOGAN(1,5-65CP,106000KM,2006)din contra parca merge mai bine si nici fum nu scoate(nu fum albastrui sau negru intens,e disel pana la urma),dar eu am alt dozaj.1 litru ulei la 50 litri motorina.veti spune ca este mult.dar nu este mult pentru ca uleiul de amestec este subtire,iar motorina este uscata si se dilueaza perfect.am circulat cu LOGAN-ul circa 1 an si jumatate in Germania,alimentam cu motorina BIODISEL,asa se numea la benzinarie,special conceputa pentru motoare cu norma euro 1,2 sau 3,mai uleioasa fata de celelalte sortimente.atentie de unde bagati motorina(tiristi sau cunostinte,sau mai rau de la LUKOIL).este adevarat motorina de la noi este prea uscata.un prieten de al meu are un GOLF 3,si pune 2 litri ulei de amestec la un plin de motorina.precizez ca inainte sa folosesc ulei de amestec LOGAN-ul la relati se intrerupea cind si cind,am fost cu ea la tester iar mecanicul a spus ca regulatorul de presiune este de vina, din cauza motorinei uscate de la noi care produce un fel de gelatina maronie care se depune in interiorul regulatorului de presiune.l am curatat la ei cu ultrasunete si am adaugat ulei de amestec in rezervor de atunci.merge rotund asa cum trebuie motorul.uleiul de amestec il pun in rezervor inainte sa alimentez.P.S.mai multe detalii va pot da cu placere la 0722921200.Cornel.

      Ștergere
    2. POI MOTORINA BIODIESEL SI ULEI 2T SE FACE GELATINA, CRED CA STRICI SI REGULATOR SI INJECTOARE SI CATALIZATOR. DE ASTA SE INGROASA MOTORINA CAND BAGI 2T? CRIS MAI PORNESTE TIGAIA TA LA TENPERATURI RIDICATE?

      Ștergere
    3. de dimineata la -7 grade a pornit normal, nici o diferenta

      Ștergere
  21. eu sunt deja la al-treilea litru folosit si pot spune ca nu e nici o problema, nu am gasit impuritati in filtru sau in rezervor...doza 30 ml ulei la 5l motorina...

    RăspundețiȘtergere
  22. Sal cris... am si eu un dizel 1.5 din 2006 si nu am gazit ulei 2t asa ca am pus niste ulei normal de motor (ramas prin cutii) si am pus cam 2 l de ulei la 40 l motorina standard e ok masina face cam urat de cand i-am pus dar poate inca nu e unsa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte mult ai pus!!!trebuia 200-250ml.
      uleiul de motor nu se amesteca bine ca cel 2t,si ai pus in cantitate industriala,parca loganul tau ar avea motor in 2timpi.ai pus cat folosesc eu la un motocultor cu motor 2t.curata rezervoru ca nu-i de gluma,strici tot pe acolo.gasesti ulei 2t pe toate drumurile,bani sa ai!

      Ștergere
    2. daca face urat de cand ai bagat ulei, cum poti spune ca poate inca nu s-a uns? :)
      dute si baga plinul de motorina, plin ochi ca sa mai diluezi concentratia de ulei. gasesti ulei 2T, trebuie doar sa incerci la mai mult de 1-2 magazine/peco

      Ștergere
  23. Cristi eu de obicei bag aditivi in rezervor si asta la interval de 5.000 km cu rezervorul plin si cand bag un drum de 3.000 km de romania bag doar diesel scump si se simte diferenta bine la drum lung in oras nu vezi diferenta.Am bagat de la unguri de la OMV diesel EVO+un aditiv si rupea frumos,fum mai deloc.Si am 270.000 km la a mea A4 ... ai iesit cu masina ta din Romania sa mergi drum lung si sa bagi diesel mai scump sa vezi diferenta,totul se curata fain ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in principiu la un drum lung cureti toata injectia.
      eu am bagat motorina aia scumpa de la MOL si fix nici o diferenta, exeptie pretul. n-am testat de la altii ca sa pot face o comparatie, nici nu intentionez :)

      Ștergere
  24. 2L de ulei de motor nu e bine, uleiul de motor nu arde , cel 2T e facut pentru amestec .Doar ii zice ulei de amestec

    RăspundețiȘtergere
  25. sall cristi ,cum pica la voi diselul ,ba injectoare ,injectia ,am la munca un mcv 1,5 disel la 230.000 a picat injectoarele si a schimbat doar diuzele atat,an rest revizii si consumabile ,dar acum porneste mai greu la a 2-3 cheie ,habar am ce are ,bine are bujii ieftine ,ca na e la firma, benzinarul meu e 2007 aprilie ,ce euro este ,nu rade ca nu ami dau seama ce euro este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uitate in carte,dupa anu de fabricatie acolo unde e tipla aia,scrie E3 sau E4. Porneste greu pt.ca nu s-a umblat si la pompa cand s-au reparat injectoarele!!! deci au picat iar,sau infundat si in curand n-o sa mai porneasca deloc.

      Ștergere
    2. pana in anu fabricatiei mai exact.

      Ștergere
    3. la 230.000km era normal sa schimbi injectoarele din cauza uzurii, nu din cauza spanului

      Ștergere
  26. Interesant,poate un inginer sa ne lamureasca,poate compozitia chimica a uleiului 2T in contact cu internele motorului sa afecteze sau nu in timp.Chestia cu interzicerea se refera la faptul ca noxele nu vor mai respecta normele euro,big deal,autobuzele MAI si mamutii de la armata cand ies pe strazi polueaza in draci.

    E drept sa injectia se strica dar se si repara,sa multumim ca nu avem sistemul siemens de pe motoarele PSA la care injectoarele sunt piezo si se inlocuiesc cu totul.
    Ca fapt divers eu conduc un logan de serviciu din 2005 cu 250.000km reviziile facute la 10.000 numai cu filtru de motorina original si uleiuri de la Dacia,Motul,Texaco,Mobil si nu are nicio problema cu injectia,motorul trage foarte bine,porneste la fel de bine nu a avut niciodata vreo problema.Acum poate conteaza si de unde alimentati,eu numai de la Petrom si cu motorina normala.
    Bafta in tot ce faceti!
    Asteptam impresii dupa 30-50mii de km parcursi cu amestecul de ulei in motorina.

    RăspundețiȘtergere
  27. da ms am vazut scrie la nr omologare niste litere si cifre,la sfarsit e E4/2007

    RăspundețiȘtergere
  28. daca motorina care se vinde la statiile peco este euro 5, motorina asta care este mai "uscata" face rau la motoarele euro 3 de pe logan, asta inseamna ca face foarte rau la tractoare, oare ce cantitate de ulei 2T trebuie sa pun la 90 de l de motorina pt tractorul U 650?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la tractor e alta treaba,pompa se unge in baie de ulei,daca ar avea si loganul asa cva ar duce mult si bine 500-600mi k.

      Ștergere
    2. Loganul duce foarte bine 600 000 km fara nici o pompa unsa in baie si fara nici un ulei in motorina; am 8 astfel de exemple la firma si daca ar fi de la pompa sau proasta ungere, ar pica efectiv tot ce iese diesel din fabrica...dar nu pica decat la unii, prin urmare nu inteleg de ce generalizati- e ca si cum v-ati duce intrun spital de nebuni si vazand 100 nebuni trageti concluzii ca toata lumea e nebuna

      Ștergere
  29. Azi am luat si eu o sticla de Mobil Extra 2T cu JASO FC/FD, in curand o sa pun sa vad si eu rezultatul. Sper ca am luat bine, eu am motor 1.5DCi 63kw (86cp) EURO4. Nu cred ca am filtru de particule. Sper ca se omogenizeaza bine cu motorina.

    RăspundețiȘtergere
  30. Detalii despre combinatia motorina-ulei 2t nu o sa gasiti pt ca nu mai are sens povestea cu protectia mediului.Vorbea lumea prin sat ca ungerea componentelor din sistemul de injectie ar face-o sulful din motorina,asa ca l-au tot scos incetisor,pana aproape ca nu-l mai gasesti in motorina.Asa s-a ajuns la solutia ''aditivarii'' motorinei cu ulei 2t de catre muritorii de rand.Pana acum,nimeni n-a plans sa ca ar avea probleme pt ca a folosit ulei 2t.Dar,ATENTIE LA DOZAJ!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Cristi oare omul acesta ce ulei a folosit:)) http://www.youtube.com/watch?v=yofCjd3QHuI scuze de off

    RăspundețiȘtergere
  32. salut cris .http://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=87821 este adresa unui site in care sunt date mai multe detalii despre uleiul 2 t adaugat in motorina.solutia este buna nu au loc contradictii.solutia propusa de soran este ok.pare cea mai fiabila pentru a scapa de problema spanului dar mi se pare destul de complicata .ideea de a avea doua pompe ma ingrozeste.am exact 80,000 km fara cea mai mica problema la sistemul de injectie insa daca nu fac ceva problemele vor aparea cu certitudine.2t in motorina va intarzia sfarsitul injectoarelor , infundarea lor sau a pompei insa inevitabilul se va produce.in fine . te rog sa analizezi in clar si filtrul de ulei care in marea majoritate a cazurilor chiar si la service dacia se inlocuieste gresit cu nenorocitul de mann 75 care nu deschide la 2,2 bar si nu se unge bine turbina.catalogul online mann este gresit la capitolul dacia .trebuie cerut la magazine filtrul de renault motor 1,9. dar te rog pe tine sa te informezi . multumim pt tutoriale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am folosit doar filtrul de ulei de origine. citit si de pe clubopel ;)

      Ștergere
  33. cris, vad ca iese fum albastru dimineata ,si cred ca este un miros specific de scouter, inainte iesea tot la fel, nu cred ? fumu asta albastru nu cred ca face bn la catalizator. asa iese si la mine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era frig afara, acelasi fum il aveam si inainte cand era motorul rece

      Ștergere
  34. BUNA eu am un LOGAN 1.5 dci oct.2007 cit E este?3sau4? am bagat si eu ceva aditivi pt. injectoare inca nu am avut probleme si sper sa nici nu am.ma tenteaza 2Tpot baga?motorina am pus si evo5 de la MOL si dimineata tare bate avansul daca bag 2T va disparea bataia?ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai mult ca sigur euro 4. bagi ulei si vezi daca mai bate sau nu.

      Ștergere
  35. Ce interesant se aude turbina! Am si eu tot Logan diesel, la fel din 2006 65cp (93300 km)dar stock...fara soft fara nimic. M-am jucat la wastegate si dupa vreo 5000km a inceput un pic de fluierat...nu prea am dat importanta, m-am gandit ca ii vine sfarsitul...dupa un plin am pus 2 recipiente cu aditiv, unul pentru motorina si unul pentru curatat injectoare...2000 km mai tarziu si-a revenit turbina:)) Nu pot sa-mi dau seama daca au avut vre-o influenta (desi nu cred), dar oricum ideea e ca daca as putea sa-i pun o chestiuta sa fluiere tot asa dragut (fara sa fie pe moarte) i-as pune doar de amorul artei finca imi place cum suna. In legatura cu uleiul in motorina...Eu locuiesc in Jud. Botosani, undeva langa frontiera cu Ucraina si aici lumea foloseste pt Logan ulei de amestec pt drujba de cand au masinile(pt drujbe Stihl, un ulei rosu) cam in aceleasi proportii cum recomanzi tu...motorina din ucraina este foarte uscata (Lukoil euro 3) si spun asta deoarece am mers un timp cu o astfel de motorina iar masina scotea un miros iute, intepator de-ti dadeau lacrimile. Nu afecteaza cu nimic motorul un astfel de amestec, desi nu stiu ce influenta ar putea avea la mai mult de 100.000km. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti baga un ulei mai ieftin,nu neaparat Stihl care e cam scump!
      Destul creste pretul motorinei pe zi ce trece!
      Eu momentan folosesc un ulei la 15lei Prista,asta l-am avut la indemana cand m-am hotarat sa bag in motorina.

      Ștergere
  36. go for it, i have been using it for the last 120.000 km on my logan dci, no problems just smooth engine noise.
    salut from serbia

    RăspundețiȘtergere


  37. Referitor la solicitarea dumneavoastra va informam ca producatorul nu recomanda sa utilizati pentru vehiculul dumneavoastra ca si combustibil un amestec de ulei si motorina.
    Am scris la "vocea clientului" despre problemele avute cu injectoarele, si acesta este raspunsul primit. De ce?, Oare nu le-ar fi fost mai usor sa spuna: Da domnilor motorina este uscata( si nu sistemul prost) , folositi ulei si scapati de probleme.

    RăspundețiȘtergere
  38. Cristi, cati km ai de cand folosesti ulei 2T ?
    Al naibii, am trei benzinarii Mol in Galati si niciuna nu mai are ulei 2T JASO-FC/FD. Pe bune. Cred ca stim cu totii ce urmeaza ... scaderea calitatii sau cresterea pretului.

    Anonim, cu totrespectul aberezi tare de tot. Treaba cu filtrul de ulei este departe de ceea ce spui. Acolo este o greseala a Renault, care a pus filtru de benzinar pe diesel. Nu este vorba despre 1.9. Filtrul care "coafeaza" mai bine dci-ul de 1.5 este ala mai lung un pic, insa discutia este mai vasta si inseamna si folosirea obligatoriu a uleiului cu indice SAE 5W40 (deci nici vorba de 10W40) si alte chestii ...

    RăspundețiȘtergere
  39. Am un dci E4 se poate pune ulei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La toate, dar absolut toate dieselurile fara DPF merge uleiul fara probleme, indiferent de ce "euro" sunt. La cele cu DPF inca se mai studiaza problema ...

      Ștergere
    2. De Particule Filtru ar fi traducere ciobaneasca :)
      este filtru de particule pentru diesel, ceva in plus fata de catalizator

      Ștergere
  40. Am pus si eu in motorina acum 3 zile si nu are nimic si nu este la fel ca al tau cris am dat pe 500 ml 10 lei si nu are nicio problema astazi am alimentat din nou si am pus 200 ml din cei 500 ml si chiar nu are nimic masina eu am pus decat 200 ml .... Am gasit si un filmulet pe net cu aceasta metoda http://www.youtube.com/watch?v=lId7_ch0H6Q

    RăspundețiȘtergere
  41. eu merg de 3 ani jumate motorina jumate ulei de transformator si nu am probleme cu injectia filtrul de motorina l am schimbat cind nu mai tragea motorul chiar si la 25000km acum am aproape 200000km si ulei in motorina folosesc decind am cumparato de noua cam de la al treilea plin,numai bine

    RăspundețiȘtergere
  42. aproape 1000 km cu ulei 2T in motorina. Parca s-au mai atenuat zgomotele facute de pompa si injectoare, dar nu au disparut. In rest, motorul porneste normal, merge normal, iar scadere de consum n-am observat ...

    RăspundețiȘtergere
  43. ce ulei 2t este mai bun in amestec cu motorina?
    ce marca de ulei 2t este mai bun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca si firma producatoare nu stiu sa-ti spun.
      JASO-FB mineral sau JASO-FC semisintetic pentru tot ce inseamna sub Euro 3.
      obligatoriu JASO-FC semisintetic pentru motorizarile cu DPF, de regula dupa euro 4. Loganul euro 4 nu are DPF, dar euro 5 are sigur

      Ștergere
    2. Ala pe care ti-l permiti, cu conditia sa aiba norma JASO-FC/FD. In principiu, n-ar trebui sa cresti prea mult costul pe km.

      Ștergere
  44. Eu folosesc de cca 3 ani si 40.000km 2T, proportie 1:200, motor muuuult mai silentios, mai ales iarna, pornire neasteptat de usoara chiar si la -23C, rezervor dat jos acum 2 luni din fantezie, curat ca lacrima, nici urma de MUCI si BALAURI....au disparut multe zgomote ciudate avute la prima cheie mai ales iarna, nu mai hurducane sub nicio forma la rece..........ce sa zic numa de bine deocamdata........ah da motor Foocus 1.8 tddi la activ 4000.000km. :)

    RăspundețiȘtergere
  45. Salutare tuturor si un Paste Fericit!
    Am achizitionat si eu un Logan SH in urma cu 2 saptamani. 1.5 DCI, 06.2007 (posibil un E4, dar nu am acum cartea la dispozitie).Ma tot uitam ce as putea face pt masina pt a-i lungi viata cat mai mult si m-ati convins sa folosesc si eu uleiul JASO FC/FD.
    Dar problema mea cea mai usturatoare acum este alta. Masina nu imi mai porneste la prima cheie ci o ia la a 2-a sau a 3-a... Asta se intampla de vreo 4 zile, exact dupa ce i-am schimbat distributia. Credeti ca are legatura, sau e doar o coincidenta?
    CRIS, multuim mult pt implicarea ta! E super de ajutor ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu are voie sa pornesca la a doua sau a treia cheie... ori trage aer la injectie pe undeva, ori ai bujii arse.
      eu zic sa meri inapoi la mecanic sa verifice, o fi miscat un futrun de motorina

      Ștergere
  46. salut am si eu un logan din 01-2007 este euro 3. 84.000 km.. pana acum nu am folosit ulei de amestec 2 T... intrebarea care este.. de ce in treapta a 2 a si a 3 a dak te duci blana in ea bubuie un injector? si de ce daca o accelerezi incet nu se aude? oare dak as-i baga ulei de amestec 2T scap de acel zgomot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce-ai spune sa incerci? rau sigur nu-ti face. eu am constatat instant o reducere de zgomot a motorului dupa ce am bagat ulei 2T

      Ștergere
  47. salut azi am schimbat ulei ,filtru,filtru motorina,polen,aer... si dupa ce am dat jos filtru de motorina am sesizat ca exista putin span.. am pus filtru nou si la urma de tot m-am dus la peco si am bagat motorina... 30 litri. la 30 de litri am bagat 130g ulei 2T.. tin sa sesizez ca inaite de a baga ulei tot mai bubuia injectoru. dupa ce am bagat ulei in motorina 2T castrol am mers 5 km... si deja nu se mai aude nimik.. intrebarea este... la urmatoarea almentare o sa trebuieasca sa bag din nou sau dupa a 2a alimetare trebuie sa bag din nou ulei 2T? multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu mai bagi ulei 2T, injectorul o sa inceapa din nou sa troncane. Lipsa uleiului inseamna lipsa ungere. Deci daca vrei sa ramana asa, foloseste ulei 2T in continuare

      Ștergere
  48. Salutare, folosesc ulei 2T de peste 100mii km si nu am nici o problema. Am avut o perioada, de vreo 10-15mii km in care nu am folosit uleiul, timp in care motorul mergea tot mai rau, nu mergea rotund, fluctuatii de turatie, se inneca... Asa ca am inceput sa folosesc din nou uleiul 2T si motorul merge perfect.
    Motorul este un tdci, vestitul mancator de injectoare. La 75mii km mecanicul mi-a zis ca am un injector pe duca si ca ar fi bine sa folosesc ulei 2T. Acum ma apropiu de 200mii km si inca nu am schimbat acel injector.

    RăspundețiȘtergere
  49. Eu folosesc la drujba ulei 2T de la Husqvarna Low Smoke, e cam scump la 28 lei litrul dar in trei ani de cand o am nu are nici o depunere pe capul pistonului, concluzia e ca e un ulei care se dizolva destul de bine. La loganul de la servici n-am folosit ulei in rezervor, se alimente doar de la OMV(aveam carduri) si la 140.000 km mergea destul de bine cu reviziile facute la timp. Dar am avut si una care la 20.000 i-a crapat doua injectoare, noroc ca era pe garantie.

    RăspundețiȘtergere
  50. SALUT CRISTI, am un logan 1.4 gpl crezi ca as putea introduce ulei in rezervor si la acceasta motorizare ? ar putea avea un efect pozitiv (dati o parere) Mutumesc si respect mult pt ceea ce faci .

    RăspundețiȘtergere
  51. Salut Cristi,
    Vad ca ai bagat ulei 2T in motorina, cati KM ai facut de cand ai inceput sa bagi ulei ? cum se comporta masina / motorul ? (nu ma intereseaza daca scoate fum WDF e diesel...)
    Legat de motorina din comert, am alimentat de la OMV (Bratislava) si dupa ce am facut cam plinul am avut numai probleme. Am ajuns de am inlocuit pompa de injectie, curatat rezervor, iar maine merg sa fac un test de injectoare ... porneste foarte greu .... dupa 5 - 6 incercari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur ai bulit injectoarele :(
      cand nu bag ulei, motorul este mai galagios. bag de aproximativ 20.000km, nici nu mai stiu exact :)

      Ștergere
  52. sal.spune-mi te rog cat span ai gasit acum in filtru,dupa ce ai inceput sa folosesti ulei 2T in motorina,ms

    RăspundețiȘtergere
  53. sa inteleg ca e de bine,daca ai continuat sa folosesti?eu am un dci 2006,155000km si merge f bine pana acum,dar de mult imi pun intrebari cu motorina asta euro5 si uitandu-ma pe tutorialele tale,care sunt f.tari cred ca am gasit solutia cu ungerea pompei.si a mea fumega cat o calc si inca de noua deci nu-mi fac mari griji din punctul asta de vedere.te salut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apai de fiecare data cand fac plinul bag undeva la 250ml de ulei 2T. si fac plinul de fiecare data, nu bag cate putin

      Ștergere
  54. eu nu inteleg de ce nu bagati parafina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce-a mai mare prostie care o poti face! cand da frigul, parafina se intareste si obtureaza gaurile. motorina cu parafina, pe timp de iarna, nu trece prin sita din palnie.

      Ștergere
  55. Recomand cu cea mai mare responsabilitate folosirea uleiului cu norma TC-W3. Este ulei "marin", adica pentru barcile cu motoare 2T.
    Avantaje:
    - capacitate mult mai mare de inglobare umezeala/apa (doar este pentru aplicatie de profil)
    - pentru ca este facut sa fie "prietenos" cu mediul, sa nu omoare vietuitoarele marine, etc (stiu ca suna desuet dar asta-i realitatea), arde cam de 100 de ori mai curat decat JASO-FC/FD. Daca vreti si cifre absolute, vi le dau, desi tot pe net sunt gasite.

    Pentru alte avantaje ale uleiului 2T in motorina, in episodul viitor.

    RăspundețiȘtergere
  56. Episodul 2 :)

    Lasand la o parte normele, uleiul 2t are capacitatea de a optimiza arderea. In consecinta, va rezulta cenusa mai putina data pe evacuare, implicit cenusa mai putina bagat de EGR inapoi in camera de ardere, implicit ulei uzat mai greu.

    Utilizat in conjunctie cu un ulei de ungere care sa fie APi CJ pentru cei cu dpf sau API CI pentru cei fara dpf, reprezinta reteta castigatoare pentru un motor curat diesel. Atente insa, uleiul cj sau ci trebuie sa fie de acelasi "grade" SAE. Adica daca ati mers pe 5w40, cautati tot indicativul asta. Pentru cine intreaba, da, cj/ci este folosit la camioane si nu, n-o sa va recomande nimeni asa ceva. Insa daca intrebati pe cineva de ce norma CF este deja declarata "obsolete" in SUA, acela n-o sa stoe ce sa va raspunda ;).
    Durmuri bune si studiati un pic. S-ar putea sa mai invatati cate ceva si poate veti avea surpriza ca masina sa va tina mai mult decat credeti.

    RăspundețiȘtergere
  57. Am impresia ca faci misto de mine si nu-mi place :D

    In alta ordine de idei, ai tot respectul meu pentru ceea ce faci cu saitul asta si, de fiecare data cand voi putea, iti voi face trafic.

    Episodul 3 :)

    chiar daca ati mers cu ulei 10w40 (tampenie foarte mare, dacia recomanda asa ceva din motive absolut idioate, isi distruge singur motoarele), daca va hotarati sa puneti API CJ-4 sau API CI/CI+, puteti pune fara nicio jena 5w40. Sa nu care cumva sa puneti 15w40.

    Va spun de schimbarea asta, deoarece 5w40 pentru camioane este usor mai gros, dar nu cu mult, decat 5w40-ul pentru autoturisme. deci se incadreaza in posirca 10w40 pe care o foloseati. Diferenta este ca in segmentul camioanelor concurenta este acerba si aveti sanse de 99% sa gasiti ulei bun pentru dieselul vostru la un pret mult mai mic si cu multe urme de sintetic (polyalfaolefine sau polyol-esteri pana la 30% din compozitia bazei) decat uleiul pe care-l luati din comert.

    Mentionam asa, fara sa facem reclama: citgo syndurance 5w40, mobil delvac 1 5w40 (europa), mobil 1 turbo diesel truck 5w40 (varianta americana), etc. Toate uleiurile de camioane retin cu pana la 50% mai multa cenusa decat uleiurile CF, marketate mincinos in Europa. Sau, daca nu mergeti pe o astfel de solutie, urmariti ca eticheta sa contina "diesel" in denumire. Veti observa ca multe sunt foarte greu de adus si multi reprezentanti de vanzari sunt reticenti ca "ce-ti trebuie tie asa ceva" "asta-i de camioane si nu e bun pentru tine", etc ...

    Si, pentru ca asta e un episod mai lung, incercati sa evitati motorina aditivata. Sunt bani dati degeaba. Puneti motorina ieftina (dar nici chiar Lukoil - la mine a mers foarte prost cu asa ceva) pe care o "aditivati" voi insiva. Mol, Rompetrol sau Petrom/OMV au motorina foarte buna in sortimentul ieftin. Mie mi-a pornit cu ulei 2T si la -22 de grade. Si nu, nu se colmateaza nimic daca folositi proportia specificata.

    Ba chiar la motoarele euro3 puteti pune in proportia de 1:150, adica nu e nevoie sa fiti extrem de atenti cu aditivarea.

    Mai mult decat atat, parafina indusa este aproape inexistenta. Oricum, daca ea exista, se afla in motorina, nu in uleiul 2T.

    Toate studiile uleiului 2T in motorina au fost facute cu mult inainte ca noi sa discutam despre asta de universitati din Germania/SUA si au ajuns la niste rezultate exceptionale. De ce nu se recomanda asa ceva ? Pai cui vinde de exemplu Bosch sau Siemens mai multe pompe ? Voua ca persoane fizice sau producatorilor de autoturisme ? Expresia "Sa manance si gura lor ceva" va este straina ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. impresie gresita, nici pe departe mistocar :D
      mie-mi pare ca esti singurul care stie ce vorbeste :)

      Ștergere
    2. Alo maistre nu recomanda tu nimanui uleiul pt camioane un motor de camion lucreaza la maxim 2000 de ture si maxim 90 de grade temperatura acele uleiuri sunt speciale si au alte specificatii care pot dauna unui motor de turism ele se schimba intre 50.000 si 70 000 de km asta nu inseamna ca e mai performant pt un dci de turism cine nu crede sa faca bine sa studieze ce am scris cine nu vrea spor la treaba

      Ștergere
  58. Doar am studiat problema, deoarece m-a interesat aspectul. Prea se lauda toti ca au descoperit panaceul universal, panaceu care costa o basca de bani si totusi pompele tot se strica. Toata expunerea mea de mai sus a incercat sa va convinga ca avantajele sunt mai multe decat ungerea si tot motorul va fi mult mai putin strasat.

    Bine, nici solutia mea nu este prea ieftina. Am gasit intr-un singur loc ulei 2T TC-W3 care sa fie la pretul uleiului JASO-FC/FD. Asta spune, probabil, ceva si despre calitatile enumerate de mine in "episodul 1".

    Oricum, ideea este sa gasiti un compromis ca sa nu cresteti artificial costul per kilometru.

    Insa voua care aveti logan va este foarte usor sa faceti treaba asta, deoarece aveti un buson pe care-l desfaceti cu cheia. In urma ramane gaura de alimentare libera pe unde turnati uleiul din sticla pe care o aveti in portbagaj.

    Eu am megane si solutia adoptata de francezi este mai ciudata. Mie imi trebuie un "kit" format din pungi de unica folosinta, 1 sticla de jumate cu fundul taiat pe post de palnie si sticla propriu-zisa cu smacul 2T.

    Palnia este pentru a o baga pe gura rezervorului si a tine deschisa clapita aia care joaca rol de capac si care se deschide inspre inauntru (este impinsa de pistol), iar pungile - pentru depozitarea palniei in portbagaj in conditii de curatenie (pe ea raman urme de ulei).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Panaceu universal? ......Si mai zicea Cris ca stii ce vorbesti, esti total pe langa in primul rand cu gramatica limbii romane......e pleonasm d-nl inginer, insa nu ai de unde sa stii asta.....stii care e asemanarea intre unul ca tine si un caine?

      Ștergere
  59. Si inca una si ma duc, pentru ca suntem in secolul internetului si al globalizarii informatiei, adica "episodul 4" :)

    The two types of detergents/dispersants most commonly used in 2-stoke oil formations are Ashless and Low Ash. Medium Ash and High Ash detergents are not used in 2-stoke oils. Ashless detergents are used in low temperature applications such as TCW3 oils where the ring land temperature is held below 300 deg/f. These detergents work well in engines where an excess of cooling capacity is available and power valves are not used. Ashless detergents are manufactured form organic nitrogen compounds (Hydrazine) instead of heavy metal compounds; therefore, they produce no ash as they are burned away. This is where the name “Ashless” comes from. Oils containing this type detergent have a characteristic Ammonia odor. Ashless detergents were used in the first generation of Bombardier XPS engine oil. The formulation was later changed to a low ash type detergent because of the higher temperatures generated by the 787 engines.

    Apoi asta:

    Low Ash type detergent/dispersants are used in most API-TC, Jasco FC and ISO GC certified 2-stroke oils. These oils are designed for air-cooled high performance engines that operate under severe load/temperature conditions. Low Ash detergents can keep the deposits to a minimum at ring land temperatures as high as 400 deg/f. These detergents are manufactured from compounds of Calcium and Magnesium (heavy metals). After these compounds (Calcium Phenate or Magnesium Phenate) do their job, they burn away, forming a heavy metal salt (ash) that is swept away during the normal combustion process. Hence, this is where the name Ash-type detergent comes from.

    Ashless - NMMA TC-W3
    Low Ash - JASO FC/FD

    Sursa: http://www.sea-doo.net/techarticles/oil/oil.htm

    RăspundețiȘtergere
  60. Salut Cristi.. tot cu 1.5 dci (R. Symbol) o intrebare am si eu? Daca am mers pe Elf 10w40 turbo diesel de la 1.00000 km, ar fi gresit sa schimb acum la 127.000 si sa revin la 5w40? Niste prapaditi de mecanici s-au gandit ca ar fi mai bine sa schimbe 5w cu 10w la 100000km ca motoru se uzeaza si alte balarii...eu nu am fost prea documentat si nu am zis nimic am facut cum au zis ei....in fine si asa a ramas pana acum..acum povestea este adevarata sau nu ca trebuie tinuta cifra pe care ai pus-o ultima data?
    A doua chestiune...am cochetat de peste 10000km cu ulei 2t in motorina folosesc castrol bidon rosu masina merge super bine un pic chiar mai silentioasa...Dar din ce am citit mai sus scris de colegul Cristi....sa schimb si sa trec pe TC-W3?
    A treia chestiune :)...pot folosi cu incredere un ulei pt camion cu norma 5w40 pt dCi meu?? si daca da care ar fi acela concret??.. Ms fain...sper sa ma descurcati si pe mine :)
    Respect maxim!!! ~Adrian~

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu pe care din Cristi ii intrebi despre aceste detalii. eu sigur nu stiu ce sa-ti spun despre uleiuri, dar stiu ca am inceput sa caut pentru mine ulei 2T TC-W3 :)

      Ștergere
  61. Salut , evident ca pe Cristi Streulea il intreb :D sau ma rog oricine poate da o informatie :D...in fine referitor la 2T TCW-3 la ce concluzie te-ai oprit? Ca si la 2T cu norma FC-FD-FB...m-au zapacit..personal am un R Symbol 1.5 Dci euro 3..deci fara filtru de particule...am incercat Mobil 2T semisintetic cu norma Fc...nu prea am vazut diferenta, la castrol 2T Fb ( mineral) e o diferenta de zgomot si un pornit la rapid dimineata...care din pacate la mine era o problema si cand erau 10grade afara (sa nuu mai zic de multe grade minus pe putin 2-3 incercari de voie)...pur si simplu nu pornea la prima cheie (exclus si verificat injectoare...pompa...bujii...releu preincalzire)...nu stiu, dar cred ca este un efect pozitiv al uleiului 2T in motorina..app alimentez doar Rompetrol de cand era ea mica :D...sper sa nu plictisesc.. O zi faina va doresc!
    ~Adrian~

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astept salarul ca sa comand asta http://www.clubafaceri.ro/33421/valvoline-ulei-de-ambarcatiuni-2-cycle-tc-w3-3.78-l-1367382.html

      Ștergere
  62. Este unul dintre uleiurile pe care le salvasem in bookmarks..cred ca este ok...auzisem numai de bine de Valvoline si pt motor. Care o sa fie ratia la aista :P , daca in prezent pun 250-270 ml 2T la 50l (depinde cum imi tremura mana =)) ) ?
    ~Adrian~

    RăspundețiȘtergere
  63. Din pacate, totul are un sens in viata asta.

    5w40 pentru camioane se gaseste foarte rar, putini fac asa ceva. stiu ei de ce ;). Apoi, trebuie sa stai sa studiezi sa vezi daca intr-adevar acel ulei are si ceva sintetic in el. Doar americanii fac asa ceva si se gaseste si la noi, insa nu vreau sa fac reclama pana cand nu-mi iau "comisionul" :D. Diferenta este ca la un ulei european de camioane, ai mai multi dispersanti de cenusa, insa ai mai putini modificatori de frictiune. Totul se face din vascozitate. Multe uleiuri de camioane din Europa sunt 10w40 sau 15w40, curata crima pentru un 1.5 dci. Asa ca tot la norma CF ramanem daca n-avem chef de studiu (nu toata lumea are energie de studiu in directia asta) sau nu intelegem fenomenul. Macar mai gasim uleiuri cu ceva sintetic in ele si incercam sa le schimbam mai des.

    Insa ideea de baza din posturile anterioare ramane valabila. Una este sa gasesti un 5w40 cu ceva sintetic in el pentru camioane si alta este sa pui Elf turbo-diesel care este complet mineral.

    Colegului "Anonim()" - Adrian, ii spun ca poate pune fara probleme 5w40 dupa 10w40, la orice varsta a motorului, cu conditia ca acel motor sa nu aiba defectiuni.

    In legatura cu uleiul 2T, este bine sa gasiti ceva "la oferta" TC-W3. Dupa cum am zis si mai sus, nu trebuie sa cresteti artificial costul pe km. Din punctul meu de vedere, un cost de pana in 25 de lei per litrul de ulei ar fi rezonabil.

    Asta daca ma intrebati pe mine :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai asta iasa putin sub 20lei pe litru http://www.clubafaceri.ro/33421/valvoline-ulei-de-ambarcatiuni-2-cycle-tc-w3-3.78-l-1367382.html
      cu tot cu transport se apropie de 25lei 1 litru :D

      Ștergere
    2. Cristi...atunci zi-mi si mie ce ulei pt camion sa pun care sa aiba norma mentionata de tine...de unde sa-l comand?Apropo pretenii si cei de la magazinul de unde imi cumpar consumabilele au facut ochii mari cat cepele si numai nu mi-au zis ca-mi trb o internare la SOCOLA...ca nu am ce face cu banii si mai ales ca o sa mi bag ***a in el de motor...ca al de camion n-are trb cu al de turisme s.a.m.d...degeaba le-am zis sa studieze problema,nici nu au vrut sa auda:))... Eu unul m-am saturat de facaturi pana peste cap...de aceea rareori ajung sa schimb uleiul cu tot cu filtru la 8000km..am zis rareori (pana acum am folosit Castrol magnatec si Elf :).., iar dupa 100000km ai citit povestea ca baietii m-au trecut de la 5w la 10w....pana mea....in fine astept un raspuns....iar o alta nelamurire...No amu credeti cu un ulei Tc-W3 o sa mearga mai bine si o sa unga pompa mult mai bine decat actualul pe care il bag acum Castrol 2T norma FB? Are aceleasi proprietari si cu motorina de vara cat si cu cea de iarna ? Multzam fain si stiu ca o ma mai lamuriti inca odata :). SPor si numai bine.
      ~Adrian~

      Ștergere
    3. nu prea ai inteles diferenta intre uleiul 2T ce bagam noi si cel Tc-W3. uleiul 2T este low ashes(putina fungine). TC-W3 no ashes(fara funingine), deci depuneri minime, fum inexistent :)
      cat despre oloi iar n-ai citit, spunea omul ca o sa gasesti doar prin state, prin europa slabe sanse

      Ștergere
    4. Adrian, despre prietenii tai, eu nu ma voi pronunta.

      Vad ca sunt la concurenta cu niste oameni care nu sunt asa bine informati, insa in care tu ai mai multa incredere. In consecinta, faci cum doresti.

      Cunosc cel putin 3 insi care au pus ulei API CJ-4 full-sintetic (provenienta SUA - esteric grupa V) in 1.5 dci (megane 2006,2007,2008) si le merge agregatul intr-un mare fel. Trec lejer de 10k km, fara nicio modificare a zgomotului. Pelicula uleiului este mult mai "strong" decat la posircile europene (HTHS > 4), bineinteles si pretul pe masura, insa nu prohibitiv.

      Tocmai ce spuneam mai devreme: asa-i ca cineva iti va zice ca esti nebun daca zici ca vrei ulei de camion ? :D Asta e ... Se confirma :D

      Stiu prietenii tai ce-i ala HTHS si ce arata parametrul asta la un ulei ?

      Uleiul TC-W3 ... Cristi Streulea a inteles foarte bine ideea. Mai gandeste-te si la aplicatiile acelui ulei: motoare nautice racite cu apa, da ? ... adica motoare care dezvolta multi cai putere, deci solicitari mari, avand nevoie de racire suplimentara. Cred ca am spus tot ...

      Ștergere
  64. Daca este vorba despre Westone, s-ar putea sa nu mai gasesti asa ceva.

    Ei au CITGO (sunt importatori de asa ceva), care este mai ieftin. Bine, initial era 99 de lei gallon-ul, dar l-au facut 60 de lei. Deja am vreo 3 plinuri cu asa ceva, dintre care unul facut de la mine (Galati) pana aproape de tine (Lugoj).

    Firma este din Cluj, nu da conformare la comanda, insa a doua zi te trezesti cu curierul la usa. Toata afacerea costa 82 de lei (60 bidonul + 22 transportul).

    Uleiul este albastru ca cerneala. Dar te rog, nu-l cumpara pe tot, pentru ca mai vreau si eu ;). Din primul bidon mai am foarte putin, pentru ca l-am impartit intre colegi cu 22 de lei litrul (11 lei jumatatea), singura dorinta fiind cea de a-mi recupera banii, n-am facut niciun biznis. dar de acum ii pun sa-si cumpere :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CITGO Citgard Syndurance 5W-40 Heavy Duty pare ce trebuie ca si ulei.
      CITGO Superguard Marine Plus Two Cycle TCW-3 pentru amestec.
      preturile sunt normale, ca la orice ulei

      Ștergere
  65. Tu ai zis-o, nu eu. Deci tu faci reclama :D. Uleiul ala 5w40 are 30% PAO (mult peste elf sau castrol) si capacitate de retinere cenusa de 22.000 ppm, adica peste dublul unui CF. Mai mult decat atat, are HTHS de 4.1, cu mult peste orice ulei CF. 10k km trebuie sa tina in motor fluierand. Daca te horatasti, sa ma tii la curent, te rog.

    Acel ulei TC-W3 are 0,004% Ash, fata de 0,18% cat are JASO-FD sau 0,24% cat are JASO-FC.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "cu mult peste orice ulei CF" - a se interpreta "cu mult peste orice ulei CF european", pentru ca exista RedLine, liderul de "Champions League" al uleiurilor de motor, evident din SUA, care au HTHS de 4.4, fiind ulei de grupa V esteric.

      Ștergere
  66. Da multumesc pentru info si pot spune ca sunt lamurit...despre uleiul 2T stiam care ce are...dar avand euro 3 nu stiu daca ma afecteaza prea mult cu norma ash sau no ash ...deci vb maiestrului Streulea ''o blana la vremea ei face minuni"...e diesel si trebuie sa mai si scoata fum :))...ma interesa capitolul ungere...la care, inteleg ca - TC-W3 iese castigator-, bonus: esti preten cu mediu :)...bun...imediat ce termin 2T cu Fb ma apuc de Tc-W3..
    Despre uleiul de camion...confirm ca am fost trimis de toti la balamuc :))...in fine cred ca ideea era sa gasesc un nume, o firma- ceva sa-mi fac comanda...st convins ca cei care au flote intregi de camioane din tara noastra nu isi fac comanda in State de ulei pt agregatele lor...mai stiu insa ca acestia cumpara ulei in cantitati industriale, mai exact la butoaie...eu nu mi-as permite sa-mi iau un butoi, desi sunt sigur ca pana ar cadea tablele dupa ea si tot nu as termina cu el :D Acest CITGO Citgard Syndurance 5W-40 Heavy Duty ar fi ok sa inteleg pt mine la interval cu schimb de 10000km ...oameni buni, nici un mecanic bun nu va avea interesul sa-ti spuna sa faci un lucru bun si apoi sa nu mai treci macar sa-l vezi ce mai face :))..interesul meu este: un motor care sa duc cat mai multi km si o pompa de motorina care sa nu-mi dea emotii macar cat sta in custodia mea..dupa e treaba ei...asadar multumesc inca odata pentru info si pt documentarile complete..
    P.s.In prezent voi ce uleiuri folositi pt motor si care sunt intervalele de schimb?
    Ms Streulea , Ms Cristi...am ceva neamuri in state, dar nu cred ca se merita sa-i pun sa-mi faca pachete cu oloiuri de la "mama lor"...mi se pare prea mult deranj...si cred ca si costuri...
    Daca mai sunt nelamuriri imi permit sa va mai deranjez pe acest binecuvantat blog :D..
    Respect maxim!
    ~Adrian~

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am folosit CITGO ala, apoi am prins o "oferta" la Liqui-Moly Diesel Synthoil 5w40 si am mers pe asta acum. Ideea e ca asta are un pachet de aditivi foarte performanti (in afara de cel de suspensie cenusa :D ... deh, tot API CF), insa este full-PAO, grupa IV. Il tin cam 9-10k km, insa de pe la 8-9k km incepe sa-si arate limitele.

      Deoarece uleiurile de la LM nu au molibden deloc (btw, alea americane au), ii mai adaug si jumatate de flacon de aditiv MoS2 la fiecare schimb. Molibdenul are rolul de a reduce zgomotele in motor si nu contribuie la "cenusa metalica" - sulfated ash rezultata din procesul normal de operare, deci nu afecteaza catalizatoarele si nu modifica cifra acida a uleiului (TBN-ul).

      Molibdenul se activeaza inca de la prima cheie dimineata, iar ZDDP-ul (zinc/sulf/fosfor) se activeaza la temperatura de regim. De aceea multi cu "ureche fina" in zgomotul motoarelor acuza zgomote ciudate dimineata.

      Asadar, un motor zgomotos nu denota un ulei slab, ci doar absenta anumitor aditivi.

      Adrian, mare atentie cu flotele: aia au in majoritate Castroale sau Mobile SHP XHP, etc. sau chiar Valvoline am mai vazut, uleiuri care sunt intr-o majoritate covarsitoare 10W40 sau 15W40. Ideea este sa gasesti 5w40. Astea sunt ceva mai scumpe si nu foloseste toata lumea.

      Ștergere
    2. Am inteles Cristi, clar se vede ca stii ce si cum, care si cu ce se mananca :D...luasem si eu in considerare Citgo, dar tu l-ai gasit la bidon de 1l sau mai mare ? Am gasit doar cantitate mare 18-20 l.De L.Moly auzisem si de bine (am avut la un benzinar Cielo 16v 1.5l si i-a placut fff mult), dar si de rau...la un Mondeo 2.0 Diesel , al cumnatului meu, i l-a mancat destul de repede in conditiile in care masina avea putin sub 60000 km, cu toate ca si el l-a aditivat cu moS2, schimbat la 8-9000 km(a incercat 2 schimburi) , nu mai retin exact...in fine nu a fost multumit de el, de atunci a ramas pe uleiul recomandat de ford si nu a completat nici 100 ml la aceaiasi km.. Bun ramane de studiat pe viitor..am auzit de asemenea de bine de Repsol si de Motul...de la aceaiasi care mi-au zis ca am nevoie de o spitalizare la balaceanca :))...O sa caut 5w40 sintetic cu toate normele mentionate mai sus de tine :)
      P.s Sunt curios ce foloseste C.Strulea si la cat il da jos ? :D
      ~Adrian~

      Ștergere
    3. Strelulea foloseste amu Castrol EDGE FST Turbo Diesel 5W-40, il schimb la fiecare 10.000km. la stilul meu de condus consum undeva la 500ml de la un schimb la altul

      Ștergere
    4. Multzamim domnu' Streulea Cristian pentru raspunsul rapid :D , pai si per viitor ne reprofilam pe oloi de agregate sau ramanem tot in tendintele actuale :D....eu deja caut sa vad ceva convenabil pt dCi-ul de 82 cabali in liga mare... ca banutzi :)

      Ștergere
    5. Citgo ala era la gallon (3,785 litri). Acum nu mai este ? Nasol in cazul asta. Esti sigur ? I-ai sunat ?

      LM este unul dintre producatorii inca cinstiti de pe piata actuala europeana. Spre deosebire de Castrol sau Mobil, care nu sunt altceva decat niste fracize. Oricine intruneste conditiile lor (BP sau Exxon) isi poate face linie de imbuteliere uleiuri. Cam cum e McDonalds/KFC/etc. Cam la fel de necinstit este si Motul-ul, care nu mai este deloc ce era odata. Pana si 300V-ul, varful lor de lance, are HC in compozitie. Iti dai seama ca celelalte sunt absolut obisnuite. Despre Repsol nu stiu mare lucru, insa stiu ca fac doar uleiuri HC gr. III.

      De aceea am incredere mai multa in LM. Un alt producator inca cinstit este Ravenol, insa ei nu le fac asa sintetice ca LM si asta se vede si in pret.

      Acel Mondeo de care zici este posibil sa nu fi beneficiat de uleiul care trebuie. Sunt multi care se vaita ca le consuma cu LM pentru ca, zic ei, pun uleiul cel mai bun. Uleiul Ford (probabil acel motorcraft) nu este altceva decat Castrol rebranduit.

      Atat pentru Cristi Streulea (caruia ii recomand sa scape de acel Castrol - 500ml consum este mult la motorul lui), cat si pentru altii care au diesele de 1.5 recomand de la LM uleiurile in aceasta ordine:
      Diesel Synthoil 5w40
      Synthoil High Tech
      Leichtlauf High Tech 5 W-40
      TopTec 4100 5w40

      Primele doua sunt dintr-alea cum se faceau odata sinteticele (dovada stau aprobarile foarte vechi), al treilea este HC, dar perfect pentru un diesel fara DPF cum aveti voi (sau eu :) ), iar ultimul este mai putin recomandat, fiind ulei "eco", pentru anumite masini cu DPF.

      Ștergere
  67. Salut Cristi, inca nu am apofundat fff bine subiectul cu Citgo, am cautat pe net si printre primele rezultate am vazut ca erau numa numa cantitati mari, nu am sunat si nu am trimis email pt o ofera, o sa o fac zilele urmatoare, momentan sunt incurcat cu ceva probleme pe la servici si nah stii cu este....in fine am mai observat si o problema intre timp, vad aer cam mult pe furtunele de la retur, iar atunci cand opresc opresc motorul, furtunasul de la para, il vad cum se goleste...clar trage aer pe undeva, dar pe unde inca nu stiu...para pare a fi ok, ma gandesc pe la un Oring (cred ca am scris bine) tot de pe la furtunase din capetele lor cam am vazut ceva motorina scursa pe filtru si eu nu aveam asa cv...aaa coincidenta sau nu ,a aparut pornirea mai greoaie la prima cheie...si in general dupa ce sta 2-3 ore masina, invarte mai mult motorul decat o facea, deci porneste dar sa zic cu 1-2 ture mai mult decat o facea...banui ca aerul este de vina ca pe clip nu mi-a dat nici o pb....momentan nu am timp de ea, poate in weekend sau sapt viitoare sau ma rog pana sa vina iarna ca numa atunci o sa fie si mai belea :)
    Interesanta ordinea prezentata de tine la L.M..o sa mai caut, dar pana atunci ce parere aveti de:
    http://www.ulei-sua.com/mobil-1-ulei-motor-sintetic-import-sua/mobil-1-turbo-diesel-truck-5w-40-1.html ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aer am si eu si-mi porneste "la sfert". Se plimba bulele inainte si inapoi de zici ca nu-i adevarat. Adevarata dezamorsare se face peste noapte. Daca dupa o noapte intreaga iti porneste masina greu, atunci chiar ai o problema cu dezamorsarea. Altfel, nu.

      Daca observi ca-i totusi o dezamorsare, poti monta valva de sens pe furtunul de la para. S-ar putea ca tocmai para de amorsare sa nu-si mai faca treaba. Se taie furtunul si se pune valva d-aia cu stutzuri care vin exact in interiorul furtunelor (tevilor) de plastic taiate. Nu ai nicio problema, nu trebuie sa-ti fie frica sa le tai, insa numai sa-ti diagnosticheze corect cine-ti face treaba.

      Un alt punct nevralgic la sistemul delphi este regulatorul de presiune din pompa de inalta presiune.

      Daca stii ca n-ai umblat la injectoare si nici la rampa de retur, ordinea de diagnosticare este cea de mai sus.

      "Ulei SUA" au preturi prea mari pentru buzunarul meu. Este un ulei foarte bun ala, insa scump. Parerea mea este ca platesti cel putin 40% din pretul ala numai pe marca. Daca-ti da mana sa iei de la ei, go for it.

      Ștergere
  68. Da lasata peste noapte uneori imi porneste usor dimineata, alteori invarte mai mult cu 2-3 ture...am inteles ca valva aceea de retur nu ar rezolva mare lucru si ca problema ar reveni...in alta ordine de idei, m-am uitat spercial inainte sa postez si furtunul cu para dupa ce opresc motorul se vede o bula mare de aer, si pana imi iau lucrurile din masina se si goleste furtunul, cand amorsez pompita vine destul de repede motorina cu bule multe dar atentie numai pe furtunul de retur, pornind motorul pompa se amorseaza singura ne mai aparand nici o bula doar spuma..e fff straniu, poate o sa fac o filmare cap-coada sa vedeti despre ce este vorba. Am verificat bujii, releu preinalzire bujii, test clip, un test al injectoarelor l-am facut mai in vara si erau ok...la pompa pana acum doamne ajuta nu am umblat la ea. Ce mai retin insa de asta vara ca pe o caldura mare mi-a facut de 2-3 ori urmatoarea schema: am pus contactul, lasat martori sa se stinga, dat la automat s-a prefacut ca porneste si s-a oprit..am zis ca poate i-am dat scurt..a doua oara s-a intamplat chiar dupa ce venisem din oras si a trebuit sa mergem la socrii...aceiasi poveste urmata de ceva fum negru...precizez ca la a doua cheie se comporta normal....insa de atunci si pana acum nu am mai avut probleme....sincer asta vara nu am urmarit aerul de pe instalatie....no acum sa-mi termin problemele si ma apuc si de dansa....Referitor la ulei sunt convins ca este scump, dar cel putin avem garantia ca este unul din acela despre care discutam mai devreme? Eu zic ca totusi daca ar fi sa -l schimbi la 10000 km ar fi scumpicel, dar daca te-ar duce la 15000km ar fi ok...in cazul in care ar duce intervalul acela de schimb. App eu fac in medie pe an cam 11000 km...
    Multzam pentru raspuns si pt idei. O seara faina va doresc!
    ~Adrian~

    RăspundețiȘtergere
  69. 15k km nu-l recomand, decat daca faci cel putin 60% din kilometri extraurban. Dupa cum am spus, faci cum doresti. Confirm inca o data ca si acel Mobil este bun pentru motorul tau. As fi mers pe Citgo deoarece are HTHS-ul mai mare, deci protectie mai buna si pelicula mai puternica de ulei. Plus compozitia care stiu sigur ca are PAO, nu ca la Mobil, "un amestec proprietar" :D. Mobil stiu ca patentat una din tehnologiile GTL (gas to liquid) pentru producerea asa-ziselor uleiuri sintetice cu baza minerala. O gaselnita de marketing dupa parerea mea. Din uleiuri minerale nu poti sari mai sus de grupa III.

    Referitor la instalatia de alimentare, daca zici ca dai la para si-ti vine usor motorina, inseamna ca nu ai probleme acolo. Problema cu refuzul pornirii poate sa vina tocmai de la acel regulator. Culmea e ca nu intotdeauna da erori acel regulator. In rest nu cred sa ai probleme din alta parte si-ti faci prea multe griji.

    Adriane, noi, vorbim, discutam, dar pana la urma, ai pus ulei 2T ? Pentru ca, nu stiu daca e placebo sau nu, insa stiu vreo 2 colegi care aveau probleme cu pornirea, probleme care au disparut dupa ce au pus ulei 2T. Explicatie stiintifica nu am pentru acest fenomen, insa oamenii mi-au spus clar treaba asta.

    Unul dintre ei a reconditionat toate cele 4 injectoare si ala de la servis a uitat sa-i puna pasta aia de etansare in filet. De atunci ii pornea greu, pana sa puna ulei 2T. O fi vreo coincidenta sau nu, am dat explicatii credibile pana acum, nu vreau sa ma hazardez in explicatii fantasmagorice, dar totusi, poate merita incercat.

    Insa daca ai probleme cu regulatorul de presiune, nici mama uleiului 2T nu ti le rezolva. Partea buna este ca unul cu factura si garantie nu costa mai mult de 400 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  70. Salve Cristi, de peste 10000 km folosesc ulei 2T, intradevar am observat ca mi-a mers mai bine cu Castrol Fb fata de Mobil Fc (precizez poate mi s-a parut)... imi porneste mai greu cu 2-3 ture de motor dimineata (asta vara nu a facut) , in general atunci cand temperatura este sub 10 grade...asta cam de prin luna ianuarie -februarie am observat ca la prima pornire cand erau -5 sau -10grade-nu pornea decat dupa ce luam si puneam de doua ori contactul si pornea un pic mai greu...am zis ca e frig si ca poate o fi si vreo bujie moarta...le-am si schimbat pe toate si nu au avut nici o imbunatatire la pornire( au fost cele originale ale masinii Beru, schimbate cu Motrio)...in fine dupa ce pornesc dimineata, apoi in timpul zilei porneste ok, sa aproximez cam o jumatate de tura chiar si o tura da mai mult la automat pana porneste...azi am fost sfatuit sa curat sensorul de pe volanta, sa verific releu de preincalzire al bujiilor, inca un releu ce tine tot de bujii , imi scapa acum...apoi dupa sa merg sa fac un test pe banc al injectoarelor si al pompei...sincer nu stiu ce sa zic...ca de "meseriashi" suntem toti satui...o sa vad exact care este problema si cu acel regulator de presiune (care sunt manifestarile lui mai exact?), adica mie imi porneste, numai ca ma deranjeaza ca da un pic mai mult la automat ( treaba pe care eu as pune mai degraba pe tras aer fals si pe care inca nu l-am depistat). Asa cum ai zis, imi fac griji ca toti ma sperie cu : vezi ti-am zis ca o sa te lase pompa si injectoare, cine te-a pus sa-ti iei dCi...nahhh...acum ce sa mai zic :D...sper numa sa scap ieftin si usor :).
    Referitor la ulei, nu sunt pro Mobil, chiar sunt impotriva marcilor care sunt atat de comerciale cu reclame peste tot..si mai grav.. contrafacut (cazuri concerete intamplate prietenilor mei atat cu Mobil cat si cu Castrol...ulei mancat in 4000 km)...asa ca deia si ziceam mai sus ca vreau un ulei bun. Cand mai fac ceva km ca am cu Elfu asta abia 2000km, il schimb ori cu LM indicat de tine mai sus,ori cu Citgo...
    Asa cum ai zis si tu eu marea majoritate a timpului circul in oras, iar odata la 2 sapt prind cate 160km in afara....deasta am si coborat intervalele de schimb la 8000km...si cred ca ar merge si mai jos....
    Multumesc din suflet Cristi...sper sa nu se supere Streulea pe mine ca am dezvoltat pe blogul lui si problemele mele :D..
    O zi faina si mai vorbim.
    ~Adrian~

    RăspundețiȘtergere
  71. Daca problemele ar fi la pompa sau injectoarele, acele probleme ar fi tot timpul, nu ar merge bine la turatii mari, in sarcina maxima, etc ... Sunt multe alte manifestari, se blocheaza injectoarele, etc ... Dar daca problema este doar la pornire, as zice sa te concentrezi pe acel regulator.


    Cristi Streulea n-are de ce sa se supere. El a facut o treaba extraordinara cu blogul asta, si merita ca oricine are informatii suplimentare si folositoare, sa-i faca si ceva trafic. Este, cred, unul dintre cele mai "muncite" saituri. Nu stiu cati ar mai face atatea experimente pe masina lui.

    RăspundețiȘtergere
  72. aaaa meu a meu a meu a meu a meu a meu a meu http://goo.gl/ot5uWW

    RăspundețiȘtergere
  73. Sa inteleg ca ai luat numai unul singur ? ce bine ... M-am linisitit. Credeam ca le-ai cumparat pe toate. :D Deja am "intrat" bine de tot in al doilea bidon, am niste drumuri de facut catre Bucuresti, presimt ca pana la sarbatori, o sa mai cumpar cel putin unul.

    Poate ne tii la curent cu comportamentul, evident, daca observi ceva nou ...

    PS: Cristi, vazusi ce albastru e :D ? Eu prima data am zis ca nu pun asa ceva in motorul meu, de parca ar fi contat culoarea ... :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai celalalt este rosu, deci tot o anomalie ca sa zicem asa.
      eu zic ca asta o sa-mi ajunga la 15-17 plinuri, adica cel putin un an :D

      Ștergere
    2. Apreciez maxim faptul ca ai pus filmulet. Multumim !!! Ma rog, eu acum l-am vazut ...

      Nu pot decat sa-ti doresc multa sanatate tie si familiei tale, daca nu ceri altceva in schimb. Ratele tale la banci sa stii ca nu ma intereseaza :D. Am si eu.

      Ștergere
    3. Dar stiu ca ai grija maxima: scapi capacul de la sticla pe jos, il pui la loc ... eu il suflam si rasuflam de-l luau toti dracii, numai sa nu scap vreun fir de praf (bine, de parca motorina este farmacie) ... Oricum e buna precizarea ta de la sfarsit ca nu conteaza exact ratia de ulei la cantitatea de motorina. "Nu conteaza exact", in sensul ca de mai multe ori am "scapat" si 300ml si poate si peste cantitatea asta la un plin.

      Ștergere
    4. l-am pus dar n-am zis niciunde ca l-am pus. sunt curios cati il vor viziona, asa de control doar, pana vineri cand il scot la iveala.
      cat despre farmacie in motorina, nu sunt chiar paranoic :))

      Ștergere
  74. Salut oameni buni :) Da gata Streulea te-am vazut ca te-ai dat pe noul ulei :P (app am vizionat si pe canalul de youtube, rubrica cu belele din trafic...esti bestial, am ras cu mare pofta :) )...eu mai astept putin pana dupa black friday sa-mi comand si uleiul 2T si cel pentru motor ori tot de la Citgo ori L.M Diesel Synthoil 5w40....intre timp frantzuza mea tot aceleasi belele face...dupa inca o verificare la service care apropo au zis ca" n-are nimic" ca porneste greu , toate ,,porneste" :P...in fine o sa merg la un service partener Delphi sa vedem aia ce mama procesului-verbal mai zic...sincer m-am saturat de bani aruncati pe geam, pe diagnoze si pe alte b/p/alarii.
    Spor si mult noroc va doresc!
    ~Adrian~

    RăspundețiȘtergere
  75. Bla bla bla atata convingere pt nimic nu inteleg Cris ce te tot strezi sa le demostrezi adevarul celor care te contesta mereu nu au decat sa isi distruga rabletele garantez ca 1 l la 50 de motorina un l de ulei de motor naspa de ala ce se gasea vrac la vechile PECO nu afecteaza in rau apsolut nimic la un dci eu am flosit la motor DS 5 ani pana lam vandut asemenea ulei in amestec pt ca acel motor avea pompa rotativa cu niste paleti care se uzau in momentul in care era folosita motorina fara ungere aidca motorina de CFR care era ft la moda cam peste tot ca o paranteaza motoarele de locomotiva au un rezervor separat de ulei special pt asemenea operatiuni care unge unele elemente ale pompei de injectie dar in injectoarele locomotivei nu ajunge ulei doar motorina acea seaca asa ca baga linistit si ulei de motor 5,10 de care vrei ca nu se intampla apsolut nimic rau numai iti creste viata pompei

    RăspundețiȘtergere
  76. sall cris, ai putea face un tutorial cu montaj proiectoare la un logan 2005 . mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as putea, mi-ar fi chiar usor, dar nu o sa fac pentru ca nu merita sa dau banii pe ceva ce nu o sa folosesc

      Ștergere
  77. dar am o intrebare. trebuie sa schimb si maneta sau pot lega la ceata spate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine este foarte simplu penca am instalatia electrica trasa din fabrica, doar trebuie sa pun maneta si proectoare si bag mufa in conectorul existent deja pe lonjeron. uite in poze https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/Claxoane
      in poza a patra tin de firele care intra in acel conector.
      in prima si a doua poza se vede conectorul pe lonjeron.

      deci nu stiu sa-ti spun cum e mai bine cu legatul

      Ștergere
  78. da am vazut o sa vad ce si cum fac fara prea multe modificari mersi. o seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  79. Vad ca a scris cineva mai sus de ulei de motor. Ma vad nevoit sa corectez, pentru ca port, intrucatva, responsabilitatea celor spuse mai sus si a sfaturilor date pe care vad ca o parte dintre voi le-ati si urmat.

    NU SE PUNE ULEI DE MOTOR IN AMESTEC CU MOTORINA. Uleiul de motor are aditivi speciali pentru ca uleiul sa nu se aprinda prea usor. Uleiul de motor este caracterizat de un pour point "in jos", adica la temperaturi negative, si de flash point/fire point "in sus", adica la temperaturi ridicate. O parte dintre aditivii prezenti in uleiul de motor au rolul cresterii valorii acelor puncte, tocmai pentru a-si face mai bine treaba in motor. Deci, chiar daca motorina este caracterizata de punct de inflamabilitate mult mai ridicat decat cele ale uleiului, nu ai controlul acelor reziduuri lasate in urma. Acelea pot sa fie atat acel "Ash" pe care orice ulei il lasa in urma, dar si alte fragmente care nu au ars in intregime.

    Uleiul 2T este facut special ca sa arda. Ala este singura solutie. Caracteristica uleiului TC-W3 este aceea ca se aprinde mai jos decat JASO, el fiind facut pentru motoarele care au o instalatie de racire relativ puternica si care, in multe situatii functioneaza mai "reci" decat alte motoare 2T.

    RăspundețiȘtergere
  80. Eu "fac combinatia" de acasa ulei si motorina intr-un bidonas de 0.5. Motorina o iau separat de la peco in bidon de 5l. Procedez asa ca sa fiu sigur ca e direct amestecat. Am 3 luni de cand pun ulei.

    RăspundețiȘtergere
  81. Am gasit pe un site ulei de motor Citgo Citgard Syndurance 5W40 dar bidonul este de numai 3.78l,ajunge aceasta cantitate ca sa fac schimbul pt loganul meu 1.5dci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai nevoie de 4,2L la 1.5dci, deci nu

      Ștergere
    2. Atunci ce se poate face?Urmatorul bidon la ei este de19l ceea ce este mult.Tu ai facut schimbul cu acest tip de ulei?

      Ștergere
    3. urmatorul schimb trebuie sa-l fac peste 7000km, deci undeva in vara. cel mai probabil pe atunci imi cumpar uleiul.
      pana una alta, de ce n-ai cumpara doar doua galoane,? adica doua bidoane de 3.78L iar tura urmatoare mai cumperi doar 1 galon

      Ștergere
    4. Cristi Streulea, esti sigur ca in cartea ta scrie 4,2 litri si nu 4,5 litri la un schimb de ulei ?

      Ștergere
    5. fix nu ma intereseaza ce scrie in cartea mea, stiu dar ca m-am trezit cu 4mm peste nivel in timpul cand schimbam uleiul in garantie.
      de cand imi pun singur 4,2L, nu m-am trezit niciodata peste nivel ;)

      Ștergere
  82. In ciuda comentariilor care sunt scrise pana acum aici, nu gresesti daca pui ulei in motorina si mai ales in acea cantitate de care zici;
    2 mentiuni:
    - incearca un ulei 2T mai bun decat ceea ce folosesti; chiar daca iti atenueaza din frecarea pompei de injectie, pana la urma tot o sati pice ( pompa) chiar fara span
    - in 200 000 km este posibil sa nu-ti mai "iasa" noxele ( catalizator) insa asta se poate manari usor.....
    Deci nu e rau, poti chiar creste proportia care o folosesti, insa foloseste un ulei 2T mai bun....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domnule Anonim (nu inteleg de ce nu va dati nume, poate fi si unul conspirativ, varanul, felix, etc ..), ma apropii cu pasi mari de 200k si am facut ITP-ul in vara. Am "iesit" in parametri fara nicio manarie.

      Ai zis ulei "mai bun" ! Defineste "mai bun" si, eventual baga si niste caracteristici tehnice, parametri si, de ce nu, marca comerciala.

      Ștergere
    2. Ce conteaza numele? Sunt Johnny-Pedala- nu am zis la misto, daca gasesti cine a fost Johnny pedala ai o bila alba.....
      Ma referea la 200 000 km facuti cu ulei 2T in rezervor....nu ai precizat nicaieri ca pui ulei 2T de 200 000 km...
      Uleiuri bune inseamna uleiuri de grupa 4-5(ester).......gen Amsoil, RedLine, Motul......Motul e cel mai la indemana.....esti din banat, vezi ca aveti Ravenol (german, bun si relativ ieftin).....astea sunt uleiuri foarte bune nu numai 2T ci poti sa le pui si in motor.....Mai vrei alte exemple?

      Ștergere
    3. La numele asta nu m-am gandit... Cum zici tu ...

      Deci, domnule JP (aka Johnny Pedala), ulei 2T nu pun de 200k km. Dar de vreo 30k km tot pun. Si am inceput cu ulei Mol Dynamic 2T, adica o posirca minerala.

      Ulieuri bune inseamna uleiuri scumpe. La cele date de tine nu sunt convins de caracteristici. Tocmai de aceea ar fi bine sa dam si argumente tehnice cand facem o recomandare.

      Si te rog, nu mai lauda Motul-ul, deoarece pana si 300V-ul este jumatate grupa 3, HC. S-au "incadrat" perfect in trendul ultimilor ani, nu mai au nimic deosebit.
      Apoi, Amsoil-ul 2T, de exemplu, se gaseste foarte greu. RedLine 2T, la fel.

      La grupa 5 esteric 2T am doua nelamuriri:
      1. au un flash point/fire point foarte ridicate fata de grupa 3. Mie nu-mi trebuie sa-mi reziste 10k km si sa nu-si piarda caracteristicile. El tyrece 1 singura data prin locul ala, apoi merge spre ardere. Deci papa, am scapat de el. Tocmai de aceea ziceam de aia carora li se parea ca merge mai bine cu ulei 2T JASO-FB.
      2. are un pret foarte mare si asta ar insemna sa scumpesc pretul per kilometru foarte mult.

      Daca stii sa-mi raspunzi la aceste doua nelamuriri, te rog fa-o public, aici, esti invitatul meu.

      Uleiul nu trebuie doar sa unga foarte bine. De aceea am dat exemplul uleiului TC-W3. Ala are reziduuri de ardere foarte putine. Cred ca este mai important sa gasesti balance-ul corect intre cele doua caracteristici. Esterii, prin definitie, ard foarte greu.

      Ștergere
    4. Flash point-ul este nesemnificativ pt conditiile in care le folosit voi......daca arde in 3 nanosecunde sau in 6 nanosecunde ( sa zicem pt cel esteric) nu face diferenta pt motor, ambele vor arde practic instant, nu pt flash point trebuie sati faci griji.....

      Ceea ce conteaza cu adevarat este VI, sau indirect rezistenta la dilutie ( cu...carburant) pt a asigura acea lubrefiere pe care toti o vror; estericele ( de fapt PAO baza+ester) au un asemenea VI f crescut.......iar daca vrei maxim de performanta cei de la Renewable Lubricants au VI deosebit de crescute si asta fara artificii si fara polimeri....

      Repet, nu flash pointul te intereseaza, flash pointul orienteaza doar asupra originii unui ulei ( corelat cu ceilalti indici), indifferent de flash point odata aruncat in camera de ardere va arde instantaneu ( insesizabil)......

      Nu laud deloc 300V.....de fapt nici nu am scris despre el,insa am experienta cu el si m-a dezamagit; l-am mentionat totusi ca o alternative mai buna la ce era in videoclip.....

      Cat priveste punctul 2......daca vrei performanta, pretul nu conteaza; daca vrei pasiune ( pt motor) pretul nu conteaza........sfatul meu este ca fiecare sa-si cumpere masina pe care o poate intretine ( cu adevarat) fara credit la banca, fara sa ramana restant la intretinere......

      P.S: sa inteleg ca nu ai descoperit cine e Johny pedala? ( sau cine a fost?)

      Ștergere
    5. VI ? Rezistenta la dilutie ? Pai in cazul asta, estericele au rezistenta cea mai mare, fapt care se traduce, din punctul meu de vedere astfel: se dilueaza cel mai greu cu carburantul ... Alta legatura ai mai gasit in afara de VI ?

      Alta problema: cu care carburant ? Cu motorina ? Nu prea cred. Cam toate au fost testate pentru benzina. Ca motoare 2T diesel pe barci sau altfel nu prea stiu sa existe ... Aici intervine tipul de molecula. Cu benzina se amesteca foarte usor, avand densitatea mai mica si legaturi mai slabe. Cu motorina nu prea, fiind mai densa.

      Sunt convins ca ai citit despre RLi sau despre altii d-astia cu adevarat performanti, insa ar fi bine sa facem distinctia intre uleiul de ungere si cel de amestec, folosit si la ungere.

      Punctul 2. Performanta ? Uleiul 2T nu intrevine intr-o masura atat de covarsitoare in performantele motorului. Si este cel mai bine asa. Un ulei bun la ungere, ok. O motorina aditivata corespunzator, da, sunt de acord. Dar uleiul 2T are alt rol, sa nu confundam lucrurile ;).

      Motul-ul o alternativa mai buna ca cel din videoclip ? Ok. Cat are cenusa Motul-ul ? Cel pus de mine are atatea date "la vedere", incat ajunge sa-mi placa de producator maxim, chiar daca nu-l cunosc absolut deloc. Ai vazut ce putine date are Motul-ul ? Crezi ca daca avea ceva deosebit, nu se laudau ei ?

      Am megane, sunt pasionat, n-am datorii la intretinere, n-am facut credit la banca sa-mi intretin masina. Cam asta e si asa o sa ramana. N-are de ce sa fie altfel. Uleiul 2T este un "feature" in plus adus unui sistem facut sa functioneze fara asa ceva. Nu cred ca trebuie sa devolt ideea, deoarece ar insemna sa intram in niste discutii extrem de subiective.

      Daca mai ai si alte date referitoare la puterea 2T-urilor esterice in fata celor minerale, te rog sa le expui.

      Cat despre nume, as prefera sa ma opresc aici cu polemica. Am preferat un nume, ai mentionat ca nu e important, am inteles ideea.

      Ștergere
    6. Practic aceasta nu este problema mea si nu m-a interesat niciodata- ma refer la diesel-urile ( anumite pt ca nu cred ca pica toate) Renault; mie nu-mi place diesel-ul si toate masinile care le am sunt pe benzina...

      Tocmai acea rezistenta la diluare ( cu benzina/motorina) il face sa aiba proprietati de ungere mai bune- nu cred ca motorina este un "solvent" mai bun ca benzina;

      Confunzi putin termenii......orice ulei este strict numai pt ungere ( nu amestec !)- indifferent ca este motor in 4T sau 2T, uleiul tot pt ungere este si nu pt "ars", pt aceea exista combustibilul....

      Folosesc de ceva timp numai consumabile high end la masini, pt ca imi permit......niciodata nu vorbesc numai din ce am citit, vorbesc din ce am experimentat, estericele adevarate sunt cu totul altceva- adevarat nu am diesel insa am precizat asta- oricum daca prin absurd as cumpara diesel ( poate tatalui meu....) cu siguranta exista si diesel-uri care nu au nevoie de ulei in carburant sau diesel-uri carora nu le pica injectoarele in 100 000 km.....


      Prin performanta intelegeam in cazul motorinei un mers optim, indelungat, peste acel interval de care se tot vorbeste....evident uleiul 2T nu va scoate din "motorina" ceea ce nu este; daca m-as fi referit la performanta in adevaratul sens, as fi vorbit de benzina, pt ca acolo unde motorina se termina, de abia incepe benzina ;)

      Faptul ca un producator iti arunca cateva date la vedere nu inseamna ca ele corespund cu ce este in bidon.....daca vrei cu adevarat sa te orientezi asupra uleiului citeste si safety data sheets nu numai technical si o sa ai surprise- in technical se poate minti, insa in safety mult mai putin;
      Sa inteleg ca preferi o "posirca minerala" ( tu ai zis) in locul unui ulei cat de cat decent care are avantajul ca se fabrica exclusive numai in Franta ( motul)?

      Cred ca pt ce s-a scris aici, nu-si are rostul prea mult unul esteric; de ce? nu pt ca nu ar fi mai bun, el este mai bun prin insasi natura lui ci pt faptul ca in Romania oamenii isi iau diesel pt consum redus......adica fara bani multi, si daca in motor prefera sa puna petarde turcesti (uleiuri+ consumabile) atunci cu atat mai mult nu o sa fie receptivi la asta si sincer nu ma intereseaza; am scris doar pt cei care eventual vror ceva mai bun

      P.S: Johnny Pedala a fost porecla unui pilot de raliu, anii 89-90 :)

      Ștergere
    7. Eu am pus in diesel-ul meu doar ulei gr IV sau V, deci pica treaba cu "imi permit" adusa in discutie de tine. Apoi, uleiurile de amestec au niste proprietati speciale, care nu sunt prezente la uleiurile "normale" de ungere.

      Deci, per total, cam multe puncte divergente.

      Din punctul meu de vedere, m-am cam lamurit si prefer sa ma retrag din discutia asta.

      Mai mult decat atat, am mai aflat ceva: ai benzinar si nu diesel, deci discutia este cumva pe langa.

      Cam atat.

      Multumesc pentru atentie.

      Ștergere
    8. La mine nu exista grupa 4 sau grupa 5.....exista numai high-end; din pura curiozitate, cam ce ulei de grupa 4-5 folosesti frecvent? Si daca pui ulei gr4-5 in motor, te "scumpesti" la o posirca de Mol cum singur ai spus?

      Uleiuri "normale" de ungere? exista si uleiuri anormale de ungere? Fiecare ulei are proprietati speciale in functie de grupa din care face parte si bineinteles in functie de baza+aditivi......insa toate au ca scop final lubrefierea optima.....
      Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea Mol vs Motul de mai sus.....si nici la celelalte argumente vis a vis de VI.......
      Ai vrut sa-ti definesc ce inseamna "mai bun" pt mine- eu ti-am definit inclusive cu exemple insa tot tu esti nemultumit, ba mai mult vorbesti si de divergente......unde sunt divergentele? Te nemultumeste faptul ca exista uleiuri mai bune decat ce fac cei de la Mol sau ce pui tu in masina? Nu e important asta, poti pune si marmelada, daca o schimbi cand trebuie nu sunt probleme......Deasemenea cei cu diesel, vreti sa puneti ulei 2T in amestec cu motorina? Nu e rau, am scris chiar mai sus, atata tot ca e recomandabil sa puneti ceva mai "bun" sau dupa caz, cel mai bun pe care vi-l permiteti...

      Ștergere
    9. Pai daca pentru tine nu exista grupa 4 sau 5, ? Super-tare ? Doar high-end ? Pai atunci putem sa punem orice, numai scump sa fie, chiar daca n-are treaba cu domeniul nostru de utilizare ? Speram sa ne "afundam" in detalii tehnice, tocmai ca sa vedem despre ce este vorba. High-end de obicei inseamna scump. High-end definit tehnic are nevoie de niste argumente tehnice ca sa fie catalogat asa.

      Uleiul 2T in amestec cu motorina nu trebuie doar sa unga bine, ci si sa arda cat mai curat. Injectoarele alea sunt extrem de sensibile la depuneri.

      Ceea ce nu intelegi tu sau te faci ca nu intelegi, este faptul ca uleiul ala "mai bun" este "mai bun" in amestec cu benzina si in anumite conditii, in functie de domeniul de utilizare. Tocmai asta incercam eu sa spun.

      Inca o data, daca nu vii cu detalii tehnice, exemplele tale n-au cum sa multumeasca pe nimeni, nu-i vorba doar de mine aici. N-au sustinere, nu inseamna nimic. Motul, esteric, etc ... deci bun. Ok, am inteles, dar nu te cred, bine ?

      Ai inteles si "divergentele" ?

      Ștergere
  83. Azi am facut 100.000km cu loganu' dci/E3/2006.
    De la ~50.000km bag ulei 2T in motorina - cam 330ml la un plin (aproximez "din ochi"...), o data "am scapat cam 5-600ml si n-am vazut nimic rau.
    Motorul merge mai silentios, uleiul se amesteca cu motorina de nu-i adevarat. De citeva ori am mers pina aproape s-a golit rezervorul si n-am sesizat nici o diferenta (ca s-ar fi decantat ceva...).
    Eu bag ulei din asta: http://www.mondotrade.ro/uploaded/products/295_MOLDYNAMICMOTO2T.jpg
    Stiu e mai scump, dar 1L imi ajunge pentru 3 plinuri (~2 luni).
    Ce pot eu sa zic, este ca daca era sa apara ceva, in 50.000km aparea sigur!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ala nu e deloc scump. Chiar e printre cele mai ieftine. La Mol este undeva in jur de 21 de lei litrul. Eu cu asa ceva am inceput. Si, probabil ca daca or sa-l scumpeasca pe asta marin TC-W3, la asa ceva o sa ma intorc. Cu el am pornit si la -20 de grade fara nicio problema.

      Ștergere
    2. De unde-l luati voi ma cu 21lei/l ?
      Eu tot de la Mol il cumpar si e ~35lei/l ...

      Ștergere
    3. http://goo.gl/YSeh6a
      cu tot cu transport iasa 21.69lei/L :)

      Ștergere
  84. Salut Cris Am o intrebare;Cat ma mai tine distributia la un logan 1.5 dci din ianuarie 2007 are 40 000 km face 7 ani si nu am schimbat niciodata distributia la ea (masina e luata de noua) ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil trebuia sa-l intrebi pe Nostradamus, eu nu stiu sa prezic chestii de genul.
      ce-ti pot spune eu e faptul ca n-as fi depasit 5 ani cu acea curea

      Ștergere
  85. salut cristi,vroiam sa te intreb daca ti ai pus problema asta:eu ma gandeam sa pun stingatorul(pe care il am acum in portbagaj)sub scaunul pasagerului din dreapta ,sa fie mai la indemana in caz de doamne fereste,(plus nu ar mai ocupa loc in portbagaj )ai vreo idee cu ce sa l prind pe pozitie?m am uitat si ar fi loc,poate cu ceva soricei din plastic prinsi de cablurile de sub scaun? toata treaba asta la logan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apai pana il desoricesti de sub scaun, esti deja la portbagaj si cu el in mana.
      util ar fi sa-l pui undeva la picioarele pasagerilor

      Ștergere
    2. el vrea sa fie asa mai ca la curse:)

      Ștergere
  86. Totusi e Logan ce dreaq sa intample la cativa ml de ulei

    RăspundețiȘtergere
  87. salut cristi!
    nu stiu daca a mai intrebat cineva deoarece spre rusinea mea nu am citit toate comentariile :D
    trebuie neaparat ulei cu acea norma? de exemplu uleiul 2T de la stihl nu este bun? sau trebuie doar un anumit tip de ulei?
    mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi aici vorbim despre normele la uleiul 2T din cauza funinginii(fum) care o lasa in urma. daca acel ulei Stihl scrie norma JASO FC, FD sau ambele, e ok. eu am trecut acum pe uleiul 2T norma TC-W3 deoarece funinginea lasata in urma este incomparabil mai putina fata de norma JASO si asta la acelasi pret pe litru

      Ștergere
    2. deci singurul inconvenient este funinginea? problema este ca la stihl nu vad nici o norma pe sticla cu ulei...daca pun o singura data din asta de la stihl pana cand o sa imi cumpar unul mai bun se poate intampla ceva?

      Ștergere
    3. apai daca folosesti doar ala care-l ai, nu e chiar grav, zic eu, doar sa nu te dai doar pe ulei dinala.
      funinginea este o problema, se opreste in catalizator

      Ștergere
    4. Iarasi ma vad nevoit sa intervin: nu este vorba despre "funingine", ci despre alte reziduuri ("metalice" dupa aditivii continuti) care una la mana, polueaza catalizatoarele sau filtrele de particule, iar a doua, nu stii cat de bine fac injectoarelor. De aceea este nevoie de un ulei cat mai curat posibil.

      In legatura cu uleiul Stihl, probabil ca este bun, insa nu avem la ce sa ne raportam. De aceea este foarte pertinenta observatia lui Cristi Streulea. Este bun Stihl ? Raspuns: probabil.

      Ștergere
  88. Ce cheie trebuie pentru busonul de sub masina la ulei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. spuneam aici http://www.tutorialelogan.ro/2010/01/tutorial-schimb-ulei-logan-diesel.html
      o cheie patrata de 8

      Ștergere
  89. Inca o observatie: TC-W3 NU este obligatoriu. Puteti pune in continuare JASO-FC/FD fara probleme. Norma marina este pentru o ardere cat mai curata balansata cu o ungere buna, insa din cate stiu nu s-a plans nimeni de depuneri nici la norme mai putin prietenoase cu mediul. Adica nu e o crima daca nu gasiti acest tip de ulei. Ideea este sa nu fie acel castor oil sau cum s-o numi ala de ricin, care nu arde deloc curat.

    Pe de alta parte, este bine sa fiti informati. Cititi, cititi, cititi !!! Documentati-va !!! Intotdeauna prefer un document tehnic care sa-mi specifice ce vreau eu (ce ma intereseaza), in detrimentul unuia extrem de lacunar, dar venit de la o firma mare si mega-cunoscuta.

    Am decis sa am aceasta interventie, deoarece nu e bine sa ramanem calati pe un anumit tip de ulei la capitolul asta. Pana la urma nu putem neglija nici aspectul comercial al problemei si, din punctul meu de vedere, nu am niciun castig ca sa le bag bani in buzunarul alora din Cluj. Or fi ei buni, dar nu sunt nici panaceu universal, nici ... nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iarasi "panaceu universal"?.......Ai mai sus un comentariu pe aceasta tema, invata putina gramatica ( e pleonasm ) si apoi vorbeste despre norme de uleiuri, nu de alta insa iti pierzi din credibilitate masiv, atacand pe altii cand tu nici macar sa scrii in romana nu stii......

      Ștergere
  90. Adica din toate interventiile mele de pana acum tu nu ai inteles nimic ? Pentru ca daca ai inteles, un om normal la cap ar trage concluzia ca stiu sa ma exprim in romaneste.

    Mai mult decat atat, acel pleonasm este problema de semantica si nu de gramatica. Altele sunt pleonasmele gramaticale. Dar oricum iti multumesc pentru corectura facuta, am facut o greseala (chiar daca tu habar n-ai despre ce este vorba), mi-o asum, asta e, sper sa n-o mai repet.

    Daca este vorba doar de scris, pot sa scriu si in engleza si atunci sa te tii cand facem analize pe text :D.

    In alta ordine de idei, iti mai multumesc si pentru multitudinea de informatii utile pe care le-ai dat pana la aceasta interventie !!! Probabil ca asta te indeptateste sa dai si lectii de limba romana, intr-un subiect ca asta ... Sau nu tu ai dat acele informatii ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu spre deosebire de tine nu dau lectii de nimic.....iar la uleiuri habar nu am, insa din comentariile tale nu reiese nimic logic, adica expus logic, tu poate stii ceva insa nu stii sa expui....
      Si cand vorbesc de logica sau analiza, vorbesc in tema, mai "in tema" decat esti tu cu uleiurile sa zicem.....
      Ordoneaza-ti putin ideile si ai grija ce scrii.....iar cand gresesti asuma-ti asta, asa e elegant pt un barbat, nu eschiva schimband subiectul sau prefacandu-te ca nu ai inteles pt ca arata urat...pt tine....
      Nu in ultimul rand vezi ca....gramatica contine si semantica daca nu stii si fonetica.......repet, ai stofa de politician la felul cum o "intorci", totusi fa-ti cariera scriind despre realizarile tale personale si nu criticand afirmatiile lui X,Y,Z.....

      Ștergere
  91. "Anonim" nu vrem aici doctori in limba romana, cauta in alta parte domeniul tau daca nu iti convine, esti liber sa navighezi unde vrei, de preferat cat mai departe, fara suparare!
    Bravo Cristi , bravo Streulea!!! Respect!!!
    ~Adrian~

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si treaba ta cu acel Anonim care e? te simti cu musca pe caciula sau cum? te-a intrebat cineva de vorba sau ti-a cerut cineva parerea in legatura cu ce ai tu nevoie?
      Si de ce zici "vrem"? de unde stii tu ce vreau eu de exemplu? Poate ca eu nu vreau sa te vad pe tine aici....sau poate ca nu vreau sa vad pe nici unul......vorbeste in numele tau, nu face plural aiurea ca sunt destui care vorbesc in numele oamenilor prin parlament...

      Ștergere

    2. Am scris "vrem" pentru ca eu, dar sunt convins ca si alti internauti nu dau doi bani pe discutia asta de cacao initiata de tine! Fi liber si navigheaza ---> mai departe!!!

      Ștergere
  92. Inca o data, cititi si documentati-va ! Astept si alte pareri. Nu pretind ca sunt detinatorul adevarului absolut. Dar nu-mi place cand un producator te tine captiv in niste limite foarte stranse, culmea, pe banii tai. Noi, cu masinile pe care le avem, suntem niste fericiti. Stati sa vedeti ce se intampla cu masinile noi. E jale, filtre de particule, revizii cu un singur tip de ulei, etc ... Garantia lu' peste oceanic marinat care costa inca o data cat ai dat pe masina ...

    Imi place ca Streulea este extrem de deschis la informatii noi, a si cheltuit bani (probabil banii lui :) ) pe uleiul ala, numai sa ne arate experimentul. Pana la urma nu-i o suma extraordinara, dar atitudinea lui este de laudat. Recunosc faptul ca nu ma asteptam ca el sa puna chiar si filmulet cu uleiul ala

    RăspundețiȘtergere
  93. Salut, puteti sa-mi ziceti si mie daca pana acum am avut mizeria aia de castrol diesel 10w40 si acum as vrea sa pun Liqui Moly 5w40 Diesel Synthoil trebuie sa-i fac un flush cu o solutie minune sau pot sa-l schimb fara ? Cum e bine sa procedez, stiu ca Dci-ul este cam pretentios:)
    Stima.

    RăspundețiȘtergere
  94. :D dci-ul nu este deloc pretentios la ulei. Da, este pretentios la motorina, dar sunt multe asa. Dar daca ti-a mers cu 10w40 de la Castrol, iti garantez ca nu este deloc pretentios. Partea proasta este ca motorul merge si cu uleiuri mai slabe decat ala (desi nu stiu sa existe mai prost decat castrol/mobil 10w40) si tocmai de-aia unii ii "supraliciteaza" puterile, in cel mai romanesc stil posibil "merge si-asa".

    Flush-ul este recomandat. Nu obligatoriu, dar recomandat. Asta pentru ca uleiul nou sa faca mai mult treaba pentru care este pus si mai putin sa curete ce-a fost inainte.

    RăspundețiȘtergere