Schimbat bec consola

Becul acesta este un adevărat coșmar de schimbat. Locația este total neinspirată. Nu este loc suficient, lucrezi mai mult pe pipăite intr-un loc foarte îngust de nu îți intră cum trebuie 2 degete ca sa poți deșuruba acel bec.
Deși am schimbat odată acel bec, a trecut un an și mi se pare la fel de greu de schimbat.
Respectivul bec il gasesti de cumparat pe www.daciashop.ro. Sau puteti cauta dupa modelul becului 12V T1 1/4 80mA.



si aici mai in detaliu cum sa schimbi acel bec

149 de comentarii:

  1. mi sa ars si mie becu acela de la cnsola la logau meu... si chear azi lam schimbat si eu ..si nu mi sa parut greu de loc in 5 minute l-am schimbat.sunt bune tutorialele tale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar becul acela trebuie schimbat ca să-ti lumineze ventilația, reglarea aerului si aer cald si rece??

      Ștergere
    2. da, doar acel bec lumineaza tot

      Ștergere
    3. Salut cris,ar exista vreo modalitate sa pumen o luminita ceva la contact, de cand descuiem usile si pana punem contactul, cum am la daewoo leganza,si daca se poate sa facem geamurile sa functioneze cat este masina descuiata din telecomanda

      Ștergere
    4. pentru geamuri http://www.tutorialelogan.ro/2012/07/legat-pe-plus-permanent.html
      loganul meu aprinde becurile in habitaclu din momentul in care descui usile si le stinge dupa 30 secunde sau pana pun contactul.

      Ștergere
    5. Dă unde cumpăr și eu becurile. Si ptr butonul de ridicat .coborât geamul

      Ștergere
  2. daca sti cu ce ai de-a face, da, e usor.
    mie mi-au trebuit 10 minute doar sa gasesc unde e pozitionat acel bec. desi cineva mi-a spus aproximativ unde se afla

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am invatat de la tine dar am mai facut ceva ca sa fie mai usor, am dar cablurile alea 3 afara(tragi spre partea opusa butoanelor) si a fost mult mai usor de scos becul
    AAAAAA in legatura cu becul, se potriveste la fix becurile de la bordul de dacie se scoate din soclu vechi si se pune pe cel al tau, vine la fix, eu asa am facu:d
    sanatate cris id meu de mess radio.fantazy plase add

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut! am schimbat si eu becul de la bonsola relativ repede dar am intampinat alta problema. Pasticul ala argintiu de la consola cand am vrut sa il pun inapoi nu s-a mai potrivit in partea de jos unde sunt chestiile alea de la aer si caldura nu sa ma asezat cum era inainte acuma am o diferente de cam 1 cm intre plastis si rotitele alea si se vede urat. Ce as putea face sa se aseze bine, mentionez ca suruburile si alea ce mai trebuia le-am prins bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aceiasi problema o am si eu...poate ne ajuta cu ceva CRIS..

      Ștergere
    2. pentru ca nu ati pozitionat corect partea alba, cea cu butoanele.
      in partea de jos a acelui plastic alb, este un locas care trebuie sa intre peste un plastic negru. voi ati pus plasticul alb in spatele plasticului negru.

      Ștergere
  5. Salut! Am incercat si eu sa schimb becul de la blocul de caldura, dar l-am scor cu totul de acolo si acum nu mai merge sa-l dau pe rece, cred ca s-a intamplat ceva la cablu. Ce ma sfatuiesti sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  6. sa dai din nou panoul jos si sa vezi ce ai facut.
    nu te asteptai la raspunsul asta? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. salut Damian,
    habar n-am daca se poate monta ulterior :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Cris. Tot eu sunt, cel de mai sus. In legatura cu cablurile de la blocul de caldura, mai bine nu le desfaceti numai daca e neaparata nevoie. Ca sa fie mai simplu montati mai intai cablul verde si apoi pe cel alb folosindu-va de un patent cu varf subtire, ca altfel riscati sa indoiti cablurile si sa nu mai functioneze cum trebuie, cum am patit eu.
    As vrea sa-mi pun computer de bord sa vad si eu consumul instant. Am gasit asta: http://imbunatatiri-logan.weebly.com/computer-bord.html
    Ce zici e in regula?

    RăspundețiȘtergere
  9. am colaborat cu ei, foarte ok si de treaba. au chiar si banner la mine pe pagina :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut,in primul rand tin sa te felicit pt cea ce faci esti meserias,tineo tot asa,acum vreau sa te intreb daca ai desfacut cumva consola ph2,am incercat pt ca mi sa ars becul de la directionare aer,dar pare sa aiba niste cleme pe interior,ce ma indrumi sa fac.Ast un rasp cand poti,,,,ms

    RăspundețiȘtergere
  11. salut, n-am demontat dar din cate am vazut la colegul, acelasi tratament ca si la PH1, tragi de fata pana iese afara, exact ca si la PH1

    RăspundețiȘtergere
  12. salut am o problema la butoanele de la aer cald/rece nu mi se aprind tot timpul trebuie sa lovesc usor butoanele acelea ca sa se aprinda de la ce crezi ca este problema?deci becul ala care il scoti tu in filmulet ar fi singura problema?

    RăspundețiȘtergere
  13. da, de la el e problema. si eu am avut simptome identice, pe baza de pumni pana s-a ars si a trebuit sa-l schimb

    RăspundețiȘtergere
  14. salut,am si eu o problema nu stiu care siguranta este pentru partea de consola ca nu imi mai lumineaza decat becul de la blocat usi daca poti sa imi zici macar de cat este siguranta aia,mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  15. ai dreptate,am gasit buba sint arse:))

    RăspundețiȘtergere
  16. LEAM VERIFICAT SINT BUNE !

    RăspundețiȘtergere
  17. Dupa mai bine de 6 ani de functionare, becul de la consola m-a parasit si pe mine. Cred ca a tinut destul, totusi.

    Imi permit sa am si eu o modesta contributie personala la procesul de inlocuire a becului respectiv.

    Intr-adevar, si mie mi se pare ca cea mai grea parte este demontarea si remontarea efectiva a becului. Daca la demontare mai merge cum merge, la montare este chinul de pe lume, mai ales daca ai maini mari-groase, ca mine :). Practic nu ai loc sa apuci soclul cu doua degete...

    Ce am facut eu este urmatorul lucru: am vazut ca forma soclului becului nu este patrata ci dreptunghiulara, lucru important pentru ce urmeaza. Am intors blocul comenzilor instalatiei de incalzire/distributie in asa fel incat am avut vedere directa la soclul becului. Se poate roti prin incercari succesive. Tot prin incercari succesive am stabilit ca un cap tubular de 9mm prinde destul soclul becului.(Daca soclul ar fi patrat nu ar fi posibil sa-l prinzi intr-un cap/bit cu locas hexagonal). Atat demontarea cat si remontarea becului devine pur si simplu o joaca de copii folosind cu o surubelnita in care se prinde acel cap cu locas hexagonal. Apropo, becul nu se infileteaza, ci se aseaza in pozitia de inceput (in care intra cel mai mult in locasul sau, locas care are niste nuturi in care intra soclul) dupa care se roteste un sfert de tura (90 grade).

    Oricum Cristi, toata stima si admiratia pentru munca depusa si pentru spiritul in care ai facut toate aceste tutoriale. Chiar ai facut viata mult mai usoara multora dintre noi.

    Cu stima,
    Liviu

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut baieti. Am incercat si eu astazi sa scot acel bec cu tot cu slot. Dar din pacate, nu am avut cum si cu ce, chiar si la ideea cu butoiasul de 8mm,9mm si nu am putut prinde de el. Am tras cu un patent special mai greu si a iesit cu totul dar din pacate in acel slot de plastic negru am gasit o tablita pe o parte si pe cealalta nu am mai gasit'o.Nu stiu unde e.O sa comand alt slot cu bec de pe site'ul de mai sus si o sa incerc sa pun.Ce ziceti o sa mearga? chiar daca tablita aceea se poate afla prin zona?
    Cum pot sa fac sa ma descurc mai usor, m-am chinuit foarte mult si tot nu am dat de capat.Sunt 2 cabluri groase care opun rezistenta, alea se pot da deoparte si dupa sa le pun la loc? Daca da? cum? Heelp.
    Sa stici ca in loc de acel bec cu alea 2 fire mai lungi merge si un led:D.

    RăspundețiȘtergere
  19. ai rupt suportul becului.
    ia studiaza si de pe aici http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/tutorial-schimbat-lumini-consola-la.html

    RăspundețiȘtergere
  20. Cristi, cablurile alea 2, verde respectiv alb se pot demonta fara a strica ceva? Si apoi sa le montez, totul functionand normal?

    RăspundețiȘtergere
  21. dupa cum aratam in acest tutorial http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/tutorial-schimbat-lumini-consola-la.html la care nu te-ai uitat, normal nu ar trebui sa le strici.
    acum nu stiu daca tu vei reusi sa nu le strici :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Cristi, m-am uitat la acel tutorial chiar de 2 ori, dar acolo unde am nevoie sa vad cat mai bine e dat sa se miste rapid si nu apuc sa vad cum se scoate cablurile, celd alb si cel verde. Cel alb sa inteleg din cate am vazut in masina se scoate cu o surubelnita alba, dand in sus, dar cel verde e prins intr;o chestie verde, ala e greu? Cum pot reusi, daca imi poti explica in scris.

    PS: o adresa de e-mail ai, YM?

    RăspundețiȘtergere
  23. Cristi, multumesc de sfaturi. Pot spune ca pana la urma, am rezolvat problema becului prin o parte din tutorialul de mai sus si dintr;un comentariu de mai sus, si anume cel de a intoarce consola de climatizare intr;o pozitie ideala pentru a umbla usor. Am cumparat bec cu tot cu mufa neagra de la Piese AUTO(2lei) si acum am rezolvat.
    Pentru altii, daca vreti sa va vina usor, intoarceti consola de climatizare cu spatele la voi.
    Bafta si multumesc CRISTI. The special one:D

    RăspundețiȘtergere
  24. Salutare!
    Am si eu o problema cristi.
    De ceva timp imi facea figuri becul de la aeroterma. Adica se aprindea doar cand vroia el sau daca loveai putin in acea zona cu palma, dar se oprea la cel mai mic soc.
    Am decis sa vad care e problema si m-am apucat de desfacut.
    Am desfacut mufele de la tot, am scos becul care era foarte bun, nu era ars, cand am montat la loc becul si panoul surpriza , becul nu mergea nici cu socuri macar cum mergea innainte si in plus nu mai merge nici becul de la butonul de la dezaburire luneta. l-am desfacut iar si becurile nu au absolut nimic , am verificat si mufele, cea de la butin respectiv panou, par a fi ok.
    Ce pot sa fac sa functioneze?

    RăspundețiȘtergere
  25. ai incercat sa-l schimbi cu altul?
    si mie prima data to asa imi parea ca becul nu e ars. l-am pus la loc si nu a luminat deloc. l-am schimbat si gata.
    acum am pus leduri si nu mai schimb nimic cine stie cati ani de amu incolo :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu nu am incercat.
    O sa incerc si revin.
    Dar vroiam sa te intreb cat de mult de infileteaza becul la aeroterma ca la mine am vazut da se duce 90 de grade si daca mai misc in continuare inca 90 ca si cum l-as infileta se desface.

    RăspundețiȘtergere
  27. da, de duce mai mult. normal trebuie doar la 90 grade

    RăspundețiȘtergere
  28. ai putea sa-mi spui care este pozitia? adica paralel cu bordul sau paralel cu usile adica " | " sau " - "?

    RăspundețiȘtergere
  29. acele urechi trebuie sa fie catre usi cand e pe pozitie.
    la introducere acele urechi trebe sa fie sus/jos "|"

    RăspundețiȘtergere
  30. RE CRiS [...] acum am pus leduri si nu mai schimb nimic cine stie cati ani de amu incolo :)
    sper ca in cativa ani sa iti iei o masina :)
    bafta si toate bune !!!

    RăspundețiȘtergere
  31. am schimbat si eu becul, relativ foarte usor. cu o tubulara de 8 si un prelungitor, nu am mai dat tot sistemul jos. Merge fara probleme. insa am schimbat doar becul, fara soclu si nu vrea. trebuie schimbat cu tot cu soclu? sau e problema din contact fire?

    RăspundețiȘtergere
  32. posibil ca soclul sa nu mai faca contact

    RăspundețiȘtergere
  33. eu am o alta problema!!! nu mi se aprinde becu ala mereu!!! de cele mai multe ori dak dau cu podu palmei in acea zona se aprinde!!! care ar putea fi cauza?? ast rasp pe mail: mihai.catalin1@yahoo.com , multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. sa fiu mai explicit : in acea zona insemnat in fata unde sunt pozitionate butoanele sau cum se numesc alea de invarti de ele :)) pe exterior lovesc !!! nam desfacut niciodata acolo!!! Loganul e la fel ca al tau e din 2088!! e aproape full nam geanuri elecrice pe spate in rest am tot pe el !!! si inca o intrebare!!! plata DVD-ului cum se poate face si ce pret are!!! ms!! astept raspuns!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. dupa ce am schimbat becul, consola nu s-a mai asezat bine. ramane o distanta fata de panou. la butoane mai mica si la partea de jos, la maneta de reciclare mai mare. sa fie din cauza cablurilor. poate s-au indoit si trage consola inapoi?

    RăspundețiȘtergere
  36. sau poate nuai pus-o in locasul ei. in partea de jos trebuie sa intre intr-un loc al ei.

    RăspundețiȘtergere
  37. Multumesc pentru raspuns. Am vazut intr-o postare mai sus acceasi problema. Iata si rezolvarea. Problema apare la partea de jos. Pentru cei care dau consola jos, uitativa bine la partea de jos cum este pozitionata. La partea de jos consola are 2 urechi patrate de plastic. In mod corect acestea trebuie sa vina in fata partii negre a cadrului. In cazul meu le montam in spate si ramanea acea distanta. Analizand problema si uitandu-ma la tutorial am gasit si rezolvarea. Daca este montat corespounzator nu are cum sa ramana aceea distanta.
    Multumesc Cris pt ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  38. ai idee carear putea fii cauza stingerii s aprinderii becurilor de la consola atunci cand sunt aprinse luminile de drum.am verificat mufa becurile si nu am gasit nimik slabit pe akolo :(

    RăspundețiȘtergere
  39. Salut. Am o problema,si am citit si pe net despre asta ca nu sunt singurul. Cateodata nu se aprind becurile din consola sau daca se aprin se aprind numa cele pt geamurile fata.Cum as putea rezolva problema? Ai putea sa imi expici te rog?

    RăspundețiȘtergere
  40. Alyk2009: contact imperfect al acelui bec, probabil din cauza vibratiilor. eu l-am schimbat si nu am ami avut probleme.

    Andrei: atentie, becurile din butoane sunt separat de becul de pe consola climatizare. nu stiu care ar putea fi problema, eu unul nu am mai auzit sa fie probleme si la becurile din butoane.

    RăspundețiȘtergere
  41. va spun eu cum sa rezolvati problema cu lumina de la climatizare .eu ma fost la un service dacia si akolo pur si simplu a schimbat un bec .becul care era pe masina dadea avea o culoare putin asea neagra cu toate k nu era ars .mi s-a spus k la culoarea respectiva da tendinta k sa se arda .schimbatul a durat 10 min max si costul de 2 lei becul si 5 lei manopera totul foarte simplu .

    RăspundețiȘtergere
  42. am schimbat becul in 1 minut sau mai putin fara sa dau masca jos pe dedesubt

    RăspundețiȘtergere
  43. pfff, merci mult man. de 2 ani umblu fara lumina in consola...ca ba e una ba alta...la service n-au facut nimika. imi place masca de jos (de sub consola)...eu nu o am pe loganul meu :(. Merci mult pt tutorial...ma duc sa cumpar becul :))

    RăspundețiȘtergere
  44. Salut. Azi am schimbat si eu becul ars .. am cumparat unul albastru si dupa ce l-am montat am observat ca mi se aprinde doar cerculetele alea de la aer rece...ce s-a intamplat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai rabdare, o sa-ti raspund. daca scrii in 2 locuri aceiasi intrebare nu rezolvi nimic.
      folia de pe consola este un filtru care filtreaza culoarea albastra, deci nu vei vedea lumina albastra unde ar fi trebuit sa fie portocaliu.
      la aer rece folia este albastra, deci nu filtreaza nimic rezultatul fiind lumina albastra.
      si da, este un singur bec

      Ștergere
  45. Răspunsuri
    1. sa pui un bec de culoare alb, atunci vei avea totul iluminat.
      daca pui bec rosu, acel albastru va fi foarte putin iluminat.
      sau recomandarea mea http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/tutorial-schimbat-lumini-consola-la.html

      Ștergere
  46. Salutare. Am si eu cateva intrebari. Unde pot gasi doar becul pe care l-ai schimbat?Sau cum se cheama tipul? Ai un link cu un set de becuri care costa 25 de Roni. Mie imi trebuie doar acest bec care banuiesc ca nu costa mai mult de 1-2 lei.

    A doua intrebare: S-au cam olarit suruburile alea negre de prindere ale panoului si unul chiar s-a intepenit.Dau in gol cu imbusul.Ce as putea sa fac sa il deblochez?
    Si inca o dilema... cand mi-am schimbat panoul de clima am rupt din greseala o "ureche" care tine cablul de incalzire si racire a aerului in loc(ala verde). Acum cand rotesc spre cald acel cablu iese din gaurica si e extrem de enervant. M-am gandit la cateva solutii dar sunt profan. Ce solutie ai putea sa imi recomanzi?

    PS: Ai un site super. Tine-o tot asa. Am dat un click pe adsense in semn de suport Recomand sa o faca fiecare care se informeaza de pe siteul tau. Sfaturile si tutorialele pe care le faci ar costa o avere la un service.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. becul il gasesti la magazinele cu profil auto, nu stiu numele. eu am schimbat cu bec dinasta http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/tutorial-schimbat-lumini-consola-la.html :D
      panou? care panou? umpli cu kit de plastic(daca e cel de la climatizare), poate chiar si poxipol dar alb transparent sa fie. lasi o zi sa se usuce, dai gaura si pui la loc surubul.
      la "ureche" n-am idee ce sa-ti recomand, acolo e forta si e mobil, ma indoiesc ca tine vre-o tiganie. eu as lua altul.

      Ștergere
    2. Cred ca am sa incerc o tiganie cu urechea de la cablul verde de incalzire/racire. Ma refeream suruburile care se afla dedesubtul clipsurilor care tin panoul intreg de clima.Sunt doua si sunt negre. Unul din ele s-a olarit tare si nu mai pot sa il scot de acolo cu niciun fel de surubelnita sau imbus. Sa incerc solutia ta, cu kit de plastic? (sincer nu inteleg cum ar trebui sa procedez :)

      Ștergere
    3. vezi si tu cum scoti surubul de acolo, o sa te chinui dar trebuie sa-l scoti. dupa care scoti afar' ansamblul si astupi gaura cu poxipol. dupa ce se usuca, pui pe pozitie si dai gaura cu un burghiu la dimensiune o idee mai mic decat surubul.
      cu urechea aia... nu stiu sa-ti zic :(
      dar tare-mi e ca surubul tot in plasticul ala alb se infileteaza, acelasi unde e rupta urechea. daaaa, clar, dezmembrari si luam alta, fara sa ma chinui cu batut cuie, lipit cu ciunga... fixat cu scobitori :)

      Ștergere
  47. salut! Ma numesc iulian si am si eu o intrebare... in loc de acel bec nu merge un led smd k sa se vada lumina alba? si daca merge ce tip de led trebuie? in rest site-ul e super. nu te lua dupa cei care iti reproseaza diverse lucruri, probabil sunt mecanici carora le iei ciolanu' din fasole.... dar toata stima pentru tine. tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un singur led nu face fata deoarece lumina este mai directionala si va lumina slab in laterale.
      uite http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/tutorial-schimbat-lumini-consola-la.html

      Ștergere
  48. Salut cristi becul respectiv din consola de acolo jos de la climatizare este identic cu cel de la bricheta?ms

    RăspundețiȘtergere
  49. eu am pus un bec smd albastru lumina ff frum

    RăspundețiȘtergere
  50. cum se scoate primul compartiment depozitare la tine am vazut in primul film caci pur si simplu a iesit prin tragere dar la mine nu iese are vreun clips

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, pe lateral chiar sub bord sunt doi clipsi. baga mana pe dupa bord si ai sa dai de ei. ca sa-l scoti, tragi de el catre lateral, catre usi

      Ștergere
  51. salut. astazi am schimbat si eu becul de la consola de climatizare. dar eu nu am dat jos bordul , este mult mai usor sa schimbati becul pe sub bord daca aveti un pic de imaginatie si ati vazut in filmulet cum arata suportul de plastic il veti gasi imediat. trebuie sa trageti scaunul din dreapta in spate si sa stati in dreptul lui cu fata spre volan pentru ca sa aveti pozitie. daca stati pe scaun nu puteti sa ajungeti la el. sub bord veti simti cablul e la treptele de caldura si cam unde se termina veti simti imediat sub el suportul becului pe care il veti scoate foarte usor cu o tubulara de 9 rotind spre dreapta un sfert de tura.cel maibine este sa pastrati acest suport si sa inlocuiti decat becul pentru ca se potriveste mult mai bine ,iar unele becuri cu tot cu suport nu se potrivesc cu tubulara de 9 fiind mai mici. pentru a-l pune la loc rotiti spre stanga . e mai usor asa . il rog pe cristi sa incerce si aceasta varianta si sa posteze filmulet . am vazut pe forum ca a mai reusit cineva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am consola de de la schimbator de PH2, ar fi chiar interesant sa pot reusi :)

      Ștergere
  52. Salut. Ce tip de bec se potriveste la consola ? T5 ?

    RăspundețiȘtergere
  53. Salut!
    Crezi ca acesta este modelul becului ?
    http://www.ebay.com/itm/2x-B8-5-2-SMD-3528-LED-T5-Cluster-Gauges-Dashboard-Pure-White-lights-12V-bulbs-/180919342155?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a1fa2144b&vxp=mtr

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nici la biserica nu cred. da, acela pare a fi soclul becului

      Ștergere
  54. salut i-a spune-mi si mie te rog.am schimbat becul de la caldura si vad ca nu se aprinde,anm verificat toate sigurantele si comanda de la caldura tot nu se aprinde mai au pe undeva sigurante de controlat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu sunt alte sigurante, dar poate becul nu face contact cum trebuie :(

      Ștergere
  55. salut! daca schimbi becul cu unul smd albastru si cureti alea portocalii de pe plasticul acela care se dezlipeste nu se vede frumos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frumos este dupa gustul fiecaruia :)
      la mine sunt deja albastre http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/tutorial-schimbat-lumini-consola-la.html

      Ștergere
  56. salut. am schimbat cu succes becul. multumesc pt.tutorial. ma intereseaza mai multe despre "spatiul depozitare prelungire consola" cum l-ai denumit mai sus: functionalitate, pret si de pe unde se poate cumpara. o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte util, chiar daca e mic spatiu pe care-l pune la dispozitie http://www.okazii.ro/accesorii-auto/altele/spatiu-depozitare-dacia-logan-faza-1--a129046210

      Ștergere
  57. Salut ! La Facelift tot un bec are la consola ? la mine nu mai este luminat decat jumatate din ea ...

    RăspundețiȘtergere
  58. Salut ! Am schimbat si eu becul exact cum am vazut in filmulet si cand am pus contactul nu se aprindea nimic (inainte sa schimb becul erau functionale cele de la geamuri ,siguranta de la usi si butonul de la avarii),apoi am pus dinou becul vechi si tot nu se mai aprindea nimic...oare sa fie de la siguranta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tot ce e posibil sa fie de la siguranta, dar mai degraba un contact imperfect

      Ștergere
  59. Suuuper metoda cu tubulara, Cris. sti cumva cum se scot butoanele de la climatizare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu cum se scot, cauti tutorialul :)
      pe scurt cam asa http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/tutorial-schimbat-lumini-consola-la.html
      mai explicit aici http://www.tutorialelogan.ro/2010/05/tutorial-schimbat-becuri-la-butoane.html

      Ștergere
  60. Salut,am citit tutorialile de mai sus si cred ca toti au acceeasi belea,,, dar nu intodeauna este becul de vina,,la mine de ex..., nu este becul ,la-m si schimbat dar degeaba, sa inteleg ca este din contacte sau este fro siguranta ..care anume..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. insemna ca problema la tine este din contacte, probabil oxidate. in nici un caz de la siguranta

      Ștergere
  61. Salut din nou Cris, sa stii ca am demontat tot ,exact ca in tutorialul de care mi=ai spus dar nimic ,bine eu nu am facut inbunatatiri ca tine ...Dar chestia este ca becurile de sus merg(geamuri, bloc.usi,, cele patru.. nu merge becul de jos de la butoanele rotative,,si becul nu este creda-ma .am schimbat trei..contactul de la bec arata bine cel de cupru ,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in butoane ai becuri separate, nu are treaba cu becul de la consola. daca tot face probleme, desi spui ca sunt ok contactele fara oxizi, poate nu face un contact bine acolo, slabit ceva... nu stiu ce sa-ti spun :(

      Ștergere
  62. Nu am gasit aici sau poate mia scapat asa ca am hotarat sa postez eu.
    BECUL DE LA CLIMATIZARE ESTE DENUMIT T5 SAU W1,2W, IL GASITI LA ORICE SUPERMARKET GENUL SELLGROS, CARREFOUR, PRAKTIKER, UNDE AU RAION AUTO CU BECURI. EU AM LUAT DIN PRAKTIKER BOSCH CU 12 RON. MAI AVEAU SI UN NONAME LA 4 RON. AM ZIS CA POATE BOSCH VOR FI MAI BUNE IN TIMP. SE DAU LA SET DE 2.
    De scos am reusit sa il scot fara sa desfac partea cu cele 3 butoane de climatizare, scos doar butoane geamuri.. si partea gri metalizata( plasticul). Am zis sa vad daca reusesc sa il si bag la fel de usor insa nu a fost asa. :)))) fara tubulara de 9 si dat in jos si climatizarea (desfacut cele 2 suruburi si clipsuri) nici o sansa.
    Atentie un delatiu: soclul nu este ca un soclu normal :( si anume nu se strange pana se opreste, cel putin nu la mine, daca invarti mai mult de 180 grade ajungi in pozitia de unde ai plecat si sare iar soclul. E prima data cand vad soclul in genul asta de obicei are un punct unde se opreste.

    Spor la treaba, si multumesc pt tutorial

    RăspundețiȘtergere
  63. salut am schimbat becul an consola si am ramas fara baterie si ceva tacait an bord ce poate fi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pura coincidenta schimbarea becului. ti-a intrat bateri ain scurt si nu mai ai 12V pe ea. masoara si ai sa vezi undeva pe la 9V.
      alta baterie :(

      Ștergere
  64. CRiS, vreau sa imi aduc si eu o mica contributie la acest topic ...
    Astfel, nu stiu daca a precizat cineva insa e foarte important ca cele doua fire de la bec sa fie dispuse lateral ca sa faca contact in soclu !
    Deci firele de la bec nu trebuie sa fie dispuse pe acele santuri din sticla ce sunt turnate din fabrica!
    Si mai inainte de toate sa se testeze becul la o sursa de 12 V c.c. cu min. 100mA.
    In plus de asta, ca sa am acces mai usor la soclul unde va fi introdus becul eu am taiat plasticul acela transversal care practic iti bloca tot accesul.
    In acest fel am putut sa rasucesc la 90 de grade tot ansamblul si am avut acces facil sa vad unde introduc becul, bec ce intr-adevar l-am montat cu ajutorul unei tubulare de 9 pusa pe o surubelnita cu adaptor.
    In plus trebuie precizat, daca mai era cazul, ca dupa ce am introdus becul in soclu trebuie apasat si rasucit cam 90 de grade pentru a fi fixat cum trebuie si a face contact.

    Iar la final, sperand ca sunt in asentimentul majoritatii celor care te urmaresc pe acest blog, iti multumesc si eu pentru tutoriale si iti urez un 2015 plin de realizari maxime!

    Chris N.

    P.S. SI AI GRIJA SA NU-TI PIERZI UMORUL !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multam de aprecieri si de precizari. eu zic ca cel mai ok cu acest bec e sa il inlocuiesti cu leduri :)

      Ștergere
  65. Salut Cris , am schimbat si eu acu ceva timp acel bec dar din pacate cand am schimbat becul nu am bagat acel bec cu capul ala negru exact cum trebuia si mi-a sarit dupa cateva ture cu masina , iar acuma nu stiu unde gasesc un cap de ala negru ca sa imi pun altul in loc ... ceva sfaturi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai probabil la un dezmembrari auto.
      la mine s-a ars acel bec acum mult timp in urma si sunt profund impresionat de treaba asta, mai mult spre fund :)

      Ștergere
  66. Ai idee denumirea la bec? La soclu parca daca tin bine minte, cum sunt cele de pozitie T10

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt T10, da. doar ca T10 vine cu tot cu soclu si sunt sanse mari sa nu potriveasca.
      mai simplu e sa pui leduri, macar stii ca nu se mai arde

      Ștergere
    2. De gasit am gasit si l-am schimbat azi...totul a mers bine inafara de pozitie care lasa de dorit. Imi poti recomanda un magazin de unde pot sa iau pe led?

      Ștergere
    3. sunt o gramada de locuri unde poti comanda becuri cu led. www.bec-led-auto.blogspot.ro
      eu am de la el si sunt foarte ok, inca sunt ok

      Ștergere
  67. Salut.In legatura cu becurile de la consola.Le-am schimbat pt ca erau arse.Dar tot nu-mi merg.Am verificat sifurantele sunt ok.Am dat consola jos si am incecat sa vad daca am ccontinuitate pe contacle de plus si masa.Nimic. E posibil sa fie dusa placuta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma indoiesc ca ar avea vreo problema placa, mai degraba nu ajunge curent pana la placa. deci ceva sigurante sau scurt pe undeva, poate fir intrerupt. mergi la un electrician, este cel mai sigur

      Ștergere
  68. Salut am schimbat toate becurile dar cele 2 de la aeroterma nu imi mai merg.. Am un sandero. Aeroterma merge dar becurile nu. Le-am invartit de 100 de ori si tot nu merg... Care ar fi problema?

    RăspundețiȘtergere
  69. Am schimbat si eu becul. Multumesc celui care a postat filmuletul. L-am scos usor de acolo, dar de pus la loc a fost mai greu. Nu vedeam, am pus o lanterna si cu un patent mic(scurt) sa aibe loc acolo am reusit sa-l montez. Felicitari! Mii de multumiri! Cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  70. salut.in loc de aceste beculete pot pune SMD-uri??

    RăspundețiȘtergere
  71. Salut, aceste leduri pot inlocui acest bec?
    https://www.led24.ro/753-led-uri-auto-led-t5-led-bord-alb-rosu-verde-galben-albastru.html?search_query=T5&results=7

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, doar daca improvizezi prinderea lui

      Ștergere
    2. Am luat din targ vitan 3 lei cel original.
      10 minute a durat toata operatia.
      Multumesc Cristi, fara tutorial nu cred ca faceam ceva !
      Respect

      Ștergere
  72. Salut Cristi! Ma intereseaza mai exact cum trebuie sa fie cele 2 fire deoarece am incercat sa le pun in diferite moduri si tot degeaba. Am cumparat becuri de la Norauto w1.2w. Poate sa fie alta cauza? Astept raspunsul tau, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, este un bec, nu contează care fir unde îl pui. Ori este becul ars, defect sau nu face contact

      Ștergere
  73. Multumesc pt raspuns. Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  74. Salut,
    Am incercat si eu sa schimb becul astazi dar cand am vrut sa-l pun la loc am scapat becul cu tot cu soclu pe undeva prin interior in spatele panoului si nu l-am mai gasit.
    stiti pe unde as putea gasi de cumparat un soclu ?
    n-as prea vrea sa desfac jumatate de masina ca sa recuperez soclul repsectiv :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, cel mai probabil la dezmembrari.
      ar trebui sa demontezi doar consola de la frana de mana si schimbator ca sa gasezti acel bec. adica vreo 2-3-5 minute de munca

      Ștergere
  75. Salut CRIS,
    Am schimbat si eu becul si la mine tot nu se aprinde. Este si vreo siguranta ceva pentru becu ala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, iți dau seama ce bec important este încât are nevoie de o siguranță :))
      Dacă ai luminii la butoanele de pe consolă, nu este de la siguranță. Ori ai pus un bec defect ori nu face contact

      Ștergere
  76. Dragul meu, ca un util contribuitor la acest topic, mi-ar fi util sa-mi trimiti link-ul cu tutorialul despre cum se poate pune la loc arcul din interiorul comutatorului cu rolul de a directiona curentii de aer in habitaclu ... daca nu l-ai facut atunci macar da-mi niste indicatii cum pot sa-l pun la loc ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai probabil aceasta filmare te va ajuta http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/schimbat-lumini-consola.html

      Ștergere
    2. Daca mai era necesar mii de multumiri atat pt. tutorial, dar mai ales pt. promptitudinea de care ai dat dovada intotdeauna :) ...

      Nu stiu daca ti-am spus, dar eu ca sa fi avut acces mai facil la aceasta consola (sau cum s-o numi) am taiat plasticul acela transversal de deasupra consolei, plastic care practic iti bloca tot accesul. Nu stiu ce rol are, dar in orice caz de structura de rezistenta sigur nu e. Totusi ca s-o pot reconstitui - in caz ca va fi necesar acest lucru - eu am lasat vreo 3 cm de-o parte si de alta ... Acum se poate umbla super usor fiindca poti rabata consola la 90 de grade si poti avea acces facil atat la cabluri cat si la acel faimos bec central ... Cat despre cabluri, in cazul meu era vorba de cel care regla directionarea curentilor de aer in habitaclu, cablu care iesise din ambele lacasuri din motive necunoscute de mine ... Studiind putin problema am constatat ca partea spiralata a cablului se introduce pe un ax de plastic, insa in loc sa se puna o siguranta de plastic sau de metal ei au adoptat - din considerente de acces presupun - la varianta unei aparatori de plastic ce poate fi deformata ca sa poti scoate/introduce acest arc/parte spiralata a cablului. Dar din pacate nu e o solutie fiabila si dupa cum am constatat in anumite conditii acest arc scapa ... Asa ca am adoptat o solutie ad-hoc si am legat arcul si restul ansablului de plastic cu o sarma tocmai ca sa joace rolul de siguranta ... Stiu ca e o solutie "pe genunchi" sau "romaneasca" dar cred ca e una mult mai fiabila si sper sa fie bine de acum incolo ... Cele bune, Chris

      Ștergere
  77. Salut Cris
    Mie nu mi se aprindr doar pe partea dreapta la control temperatura. Loganul este model din 2011

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, la tine sunt doua becuri. Schimbarea lui este diferita, nu este ca la mine

      Ștergere
    2. Bun este acelasi tip de bec ? Ca am vazut ca unitatea de control ac este la fel

      Ștergere
    3. Nu știu ce fel de bec este

      Ștergere
  78. Este acelasi model de bec 12v T1 1/4 80mA. De unde sa-l cumpar ? Din ce am gasit sunt fara mufa acea din plastic(de lipit adica).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se schimba doar becul, nu si soclul din plastic, pe acela nu il gasesti.
      becul il gasesti aici :) http://bfy.tw/Ecxx

      Ștergere
  79. Știe cineva.... Butonul la aeroterma merge doar în poziția 4...in rest nimic..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, este arsa siguranța. Este poziționată în posibil 2 locuri. Ori direct pe aeroterma, ori în partea stângă sub bord, relativ deasupra de pedala de accelerație.
      Caută pe google, găsești poza cu locația exactă

      Ștergere
  80. Salut Cristi, toate modelele au consola luminata ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, pai da, clar, altfel pe timp de noapte orbecai dupa butoane

      Ștergere
    2. Un link de unde aş putea cumpăra acel bec ? Nu am găsit nicăieri pe net.

      Ștergere
    3. da-mi voie sa nu te cred!
      uite http://bfy.tw/Khqu

      Ștergere
    4. Am pus alt bec dar se pare că tot nu merge, ai idee de la ce ar putea fi ?

      Ștergere
    5. 100% contact imperfect sau bec defect

      Ștergere
    6. La ce te referi prin contact imperfect ?

      Ștergere
    7. becul nu face contact in soclul acela din plastic. sau acel soclu din plastic nu face contact in soclul unde il bagi

      Ștergere
    8. Ai idee cum aş putea verifica soclurile ?

      Ștergere
    9. eu zic sa mergi la un electrician

      Ștergere
  81. Salut Cristian! Am o rugăminte..îmi poți spune cum se numește și unde se găsește acel „șorț” din plastic bănuiesc, care a venit atașat sub consolă exact ca ultimă piesă din prima filmare?

    RăspundețiȘtergere
  82. Stiu ca becul e 12v 1.2w model T5 iar soclul becului este T1 1/4 ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am șters comentariul, am recitit și am văzut că întrebai de soclu. Ce ți-am dat eu este becul

      Ștergere
  83. Mi-a fost de mare ajutor! ... Mulțumesc! ... Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  84. Eu gasesc becul ca fiind w1,2w. Este ok modelul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am nici cea mai mica idee. m-am uitat acum pe google dupa acea denumire si este imposibil sa-mi dau seama de dimensiunile becului fara un punct de referinta

      Ștergere
  85. Moșule esti chiar tare...Am răsfoit toate rubricile tale si m-ai surprins plăcut...Mai activezi ceva sau esti in stand-by?!

    RăspundețiȘtergere
  86. Am cumparat respectivul bec w1,2w si s-a potrivit la fix.

    RăspundețiȘtergere