Completat cu lichid de frana

Pe masura ce discurile si placutele de frana se uzeaza, pistonasele vor iesi tot mai mult in afara iar nivelul de lichid de frana scade.
In cazul de fata, ambreiajul este hidraulic si se foloseste de acelasi lichid de frana ca sa functioneze, deci contribuie si el putin la nivelul lichidului.
M-au contactat mai mult persoane pentru aceasta problema, se aprinde martorul de frana in bord, dar frana de mana este lasata jos. Pai simplu, acel martor este comun, el te anunta ca ai frana de mana trasa sau lipsa lichid de frana.
Stiu ca pe filmare am spus ca tamburii si sabotii spate contribuie si ele la scaderea nivelului de lichid, in acel moment nu mi-am dat seama ca sistemul de franare de pe spate este autoreglabil iar diferenta efectiva este insesizabila. Deci este gresit ce am spus, sistemul de franare pe tambur de pe spate nu influenteaza nivelul lichidului de frana.
Daca cumva varsati lichid de frana, atunci cand completati, si ajunge pe tabla, vopsea, clatiti imediat cu multa apa. Lichidul de frana este foarte coroziv!

2 comentarii:

  1. Salut,ai spus ca nu sunt pierderi si nu te contrazic dar totusi era nivelul cam mic posibil sa nu fi fost completat corect dar posibil sa mai fi avut aer pe instalatie si sa aerisit singura instalatia,multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, eu asa am mostenit masina, n-am idee ce a fost inainte, eu doar am constatat.

      Ștergere