Schimbat cablu de ambreiaj si gresat furca

La vreo 5000km dupa schimbarea ambreiajului, adica asa de pe la 75.000km, a aparut acel sunet si abia pe la 160.000km am luat atitudine si am inlocuit acest cablu de ambreiaj.
Dupa cum se aude pe filmare, vinovat nu era doar cablul ci si furca de la ambreiaj. Cand am schimbat ambreiajul baietii n-au schimbat si acea furca cu una noua, motivul aparitiei acelui sunet. Mai multe persoane mi-au confirmat prezenta sunetului dupa schimbarea ambreiajului.
Dupa gresarea furcii, pedala de ambreiaj se apasa muult mai usor.

15 comentarii:

 1. cam multa vazelina ai bagat acolo,daca nu mai porneste de pe loc masina sa sti ca a ajuns vazelina pe discu de ampreaj,placa de presiune si volanta bn inteles.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. a trecut aproape 1 an de atunci... nicio problema in genul

   Ștergere
 2. Pana la urma, zgomotul a disparut in totalitate?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu prea, s-a diminuat considerabil dar inca este prezent

   Ștergere
 3. cam multa vazelina ai bagat acolo,daca nu mai porneste de pe loc masina sa sti ca a ajuns vazelina pe discu de ampreaj,placa de presiune si volanta bn inteles.

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut baieti,lucruruile stau cam asa,scoti cablul de pe furca,scoti burduful,impingi de furca spre motor si dai cu spray cu vaselina sau un furtunas cu seringa cu ulei exact la mijlocul furci pe partea spre cutie unde furca culiseaza pe o nuca din plastic de unde provine si zgomotul iar burduful se pune mai usor fara sa pui cablul pentru ca se misca liber fata spate,spor la treaba.

  RăspundețiȘtergere
 5. completare)Se poate unge cu ulei tot cu acel furtunas si seringa si mai jos unde furca impinge rurmentul de presiune,multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu l-am uns cu vaselina grafitata cu ajutorul unei fasete de plastic pe la burduf cu cablul scos din furca... nu mai scartaie.
  Cris de ce ai demontat eleronul de pe luneta?Eu tocmai vroiam sa montez unul in aceasta vara...este cumva interzis cu asa ceva pe luneta...pacat arata cool.

  RăspundețiȘtergere
 7. Salutare, si eu aveam exact aceeași problema cu pedala de ambreiaj, se apasă destul de greu si făcea acel zgomot ca de fier pe fier, am scos cablul si burduful de cauciuc si am dat cu spray degripant acum ambreiajul se apasă foarte ușor si nu mai scoate nici un fel de zgomot, rămâne de văzut cât timp... mulțumim pentru tutorial!

  RăspundețiȘtergere
 8. Anul trecut am schimbat cablul ,acum iar aceiasi problema enervanta zgomotul produs sus la pedala deoarece incepe sa se miste camasa de plastic a cablului simultan cu cablul.Pt 50 de lei la service nu m-am murdarit pe maini.Pt cine are atelierul la distanta multumim de tutorial!

  RăspundețiȘtergere
 9. Salutare! Și eu mă confrunt cu aceeași problemă. Deși am uns furca, zgomotul este în continuare și pedala tot tare. Dar după aproximativ 5 km zgomotul dispare. Are cineva totuși o rezolvare eficientă?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In afara de a schimba cablul nu ai nici o sansa parerea mea,am incercat eu magarii cu uns cablul nema sansa,daca nu te enerveaza zgomotul poti merge mult si bine asa eu n-am suportat!

   Ștergere
  2. Mersi pt sugestie. O să schimb și cablul, deși mecanicul spune că el scos din furcă face cursă curat și ne se mai aude deloc. Oricum și eu mă gândeam la ultima variantă asta cu schimbatul cablului. Sincer, nici eu nu suport acest zgomot urât . Mersi inca o dată

   Ștergere
 10. Eu la interval de o luna(numai vara) bag vaselina grafitata prin partea dreapta a furcii cu o șurubelnița. Nici eu nu suport acel scârțait al ambreiajului. Iarna merge ca uns.

  RăspundețiȘtergere