Am testat becurile H4 HUD Xenon Light

La Multi Ani! 2016. Incepem anul in forta cu un test de becuri H4.
Diferente sunt intre ele, dar nu enorme, desi pe ambalaj scrie 100/90W, garantat sunt doar 60/55W asa cum scrie pe ele.
Lumina degajata este alba, nu galbuie ca si becurile stoc, iar pe timp de noapte chiar ofera un plus de lumina, ceea ce este foarte bine.
Pe timp de zi, ca si pe timp de noapte, nu sunt deranjante, nu m-am simtit orbit de ele. Evident, vorbesc despre faza scurta, pe faza lunga mi-au violat ochii ambele modele de becuri.
Becurile sunt de la Denis, el stie pretul, el stie cand si cum se livreaza. Asta ca sa stiti de ce va ignor cand ma intrebati de unde puteti cumpara si care este pretul :). Opa, cica nici el nu mai stie de unde le-a cumparat si la ce bani, asta-i ce-a mai tare chestie pe care am auzit-o anul asta =)). Drept e ca au trecut doar 20 ore din noul an :D


64 de comentarii:

  1. Protectie UV? Desi si daca ar avea la 90/100 plasticul farului o sa cedeze :-))

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani.sa sti ca chiar este o dif ca si lumina,iar adaptoarele alea cu ceramica chiar isi fac treaba excelent eu am avut pana vara trecuta cand a deschis usa unu de HD cu volan pe dreapta fara sa se asigure iar la service cand au schimbat farul nu au mai pus-o la loc iar eu ca si sofer de taxiu dupa 3,4 luni de utilizare pe timp de noapte deja incepuse sa faca figuri soclu cu problema.asa ca isi merita banii

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut, nu le poti masura cumva sa vezi daca sunt de 55 sau de 100?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as putea, daca m-ar interesa :))
      poate, nu stiu, amu sunt bolnavior si nu ies din casa

      Ștergere
  4. nu cred ca au 100w reali,iti topea relele,sau iti ardea siguranta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. loganul nu are relee pe faruri iar sigurantele sunt de 10A, adica stiu 100W

      Ștergere
    2. chiar stiu 140w :))) P=U*I adica puterea = tensiunea * intensitatea ceea ce inseamna P= 14V*10A=140W :)

      Ștergere
    3. ceva tot are de suferit daca au 100w rali..blocul de lumini..instalatia electrica

      Ștergere
  5. Salut ma gandeam sa cumpar philips extream vision 130% sti ceva de ele sunt bune de ceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sunt bune...am un coleg care si-a pus recent pe dooker cele de 70% si am comparat cu cele standard iar diferenta e considerabila din pct de vedere al distantei iluminate...

      Ștergere
    2. Chiar sunt bune...am un coleg care si-a pus recent pe dooker cele de 70% si am comparat cu cele standard iar diferenta e considerabila din pct de vedere al distantei iluminate...

      Ștergere
    3. Osram Night Breaker sunt foarte bune. E diferenta foarte mare intrele cele stock si NB :)

      Ștergere
  6. Eu am extreme vision pe Focus 2 si sunt foarte multumit de ele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt deja la al doilea set de philipsuri......primul s-au ara dupa 1 an. Cat despre atinsul soclului...mituri. Facu-si teste extreme cu un bec, de curiozitate, si n-a patit nimic, pana m-am plictisit de ele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu as da banii pe ceva. Prefer ceva osram sau philips. E peste aceste becuri. Ce bec ai folosit la cel stoc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. becuri second hand. in cei 10 ani de cand am masina nu am cumparat becuri noi, am pus doar becuri H4 recuperate de pe te miri unde

      Ștergere
    2. Aham. Te doare capul de chinezi astia:)) nu stiu ce sa mai faca sa prosteasca clientii:) ma amuza umflatura aia in sticla care nu e decat u umflatura si atat:). Si la aprox 75 lei cat e o pereche... hmm. Am luat osram la 55 de lei... nu cred ca merita. Parerea mea... fiecare face ce vrea cu banii sai. :). Imi plac becurile cu led... dar sunt cam scumpicele si daca pica unu... nu.i a buna.

      Ștergere
    3. 2£ pe aliexpress becurile in cauza

      Ștergere
  9. Felicitari pentru tot ceea ce faci !! Daca stiam ca vi la Ploiesti, nu ratam ocazia sa te cunsoc si sa-ti strang mana, felicitandu-te verbal pentru tot efortul depus !! Tine-o tot asa !

    RăspundețiȘtergere
  10. blocul de lumini o sa rezista ? pentru ca consumul o sa fie mult mai mare fata de 65W

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut.
    In filmare, cand se vad amandoua, se vede diferenta, cele hud sunt mai puternice si mai albe.
    Eu mi-am pus philips extreme vision +130% si sunt si astea usor mai puternice si mai albe decat cele stock.
    Insa pe mine ce ma deranjeaza la culme, e stingerea fazei scurte la aprinderea fazei lungi.
    Daca tin maneta cu mana, adica si scurta si lunga, e foarte buna lumina si vizibilitatea. Cand cuplez faza lunga, cea scurta se stinge si ramane o mare pata intunecata in fata masinii.
    Nu se poate rezolva chestia asta?
    Oare chiar sa nu reziste becul?
    Nu ai nici o idee cum se poate rezolva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti imaginezi ce caldura ar degaja simultan ambele filamente? ar topi tot in jurul lor. in plus, la ce-a mai mica denivelare s-ar rupe filamentul

      Ștergere
  12. Salut Cristi, felicitari pentru tot ce faci, am facut si eu cateva din modificarile propuse de tine si sunt incantat de rezultat. Eu am pe masina white vision de la philips sunt ok noaptea se vede diferenta lumina este alba, dar cand ploua dezastru daca nu aprind proiectoarele nu vezi absolut nimic nimic, care sunt cele mai bune becuri dupa parerea ta, nu vreau xenon sau led pentru ca un garcea nu face diferenta intre ele, si te lasa cat zici garcea fara certificat de inmatriculare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am pe masina doar becuri second hand, din ce arunca altii sau din recuperari de pe ici colo. n-am pus niciodata un bec nou sau sa fi cumparat vreun bec nou pentru masina mea.
      deci nu stiu sa-ti raspund

      Ștergere
    2. Lumina cu cat e mai alba sau mai exact spre albastra trece mai greu prin ploaie sau ceata. Lumina albastra e practic absorbita de apa intr-o oarecare masura. Profesionistii pun pentru ceață lumini galbene pentru a spori vizibilitatea dar se vede urat. :)))
      Daca iti pui xenon neomologate faci baie de lumina dar nu iluminează unde trebuie si ii orbesti aiurea pe celalti. Becurile led pentru logan sau alte modele cu faruri cu oglinda sunt inutile. Se vad frumos dar nu luminează drumul. Daca pui xenon pe un far fara lupa, poate fi un xenon de firma, se vede de la o posta si poti ramane fara talon. Părerea mea: ca daca vrei mai multa lumina sa incerci Osram Night Breaker Unlimited sau Philips X-treme Vision. Sunt becuri omologate si puternice. Eu merg cu ele si ziua si tin cam un an. Recomand sa iti pui si pozitii albaste de la Philips cam 20 lei setul sa nu se vada diferenta mare intre far si pozitie. Mai are Philips pentru pozitie bec cu led cam 80 lei setul si spun ei ca rezista 5 ani. Daca iei asa, alege culoarea 4000k. Cea de 6000 e prea albastra. Merge doar daca ai xenon.
      :)

      Ștergere
  13. https://www.autolux.ro/kit-becuri-h4-90-100w-12v-xenium-race-2buc-kbxr510/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Petronel, o intr as avea: stii cumva ce curent ia un asemenea bec? Loganul nu are relee pe lumini, iar blocul il ia dracu dupa cateva flesuri unde consumul total la o tens de 14,2volti este de aprox 32amp. Stiu persoane care au schim blocul pentru ca uitau mana pe maneta laa flesuri si erau becuri stoc 60/55 nu 100/90.

      Ștergere
    2. stiu eu, aproape dublu fata de cele 55/60. imparti W la V si iti rezulta A. 100W/14.2V=7,04A. 90W/14.2V=6,34A. deci aproximativ 26A daca este aprinsa faza scurta si lunga simultan.
      ce ai scris tu acolo cu 32A probabil sunt varfuri, aproximativ 455W, departe de realitate.

      Ștergere
  14. Cristi? 100/90w sunt pentru 12v, i=u/r, daca r este constant, rez filamentului atunci curentul creste odata cu tensiunea de alimentare. La 14.2 v, ai cel putin 32 amperi pe bloc. Bucurile tale inseamna ca nu sunt de 100/90w ci 80/70w real. Varfuri nu ai, pentru ca tensiunea de alimentare cat si rezistenta filamentului sunt relativ constante, atunci curentul este constant, variaza doar in momentul in care esti pe flesuri. Multumesc si scuze de interventie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristi? 100/90w sunt pentru 12v, i=u/r, daca r este constant, rez filamentului atunci curentul creste odata cu tensiunea de alimentare. La 14.2 v, ai cel putin 32 amperi pe bloc. Da ai dreptate numai ca R ( rezistanta ) unui material este data in OMI . Nu avem nevoie de acest PARAMETRU . P= UI(in curent continu) Deci la faza scurta 90W=14 V( tensiunea la bornele bateriei cu motorul pornit )ori X << X= 90w/14v<< x=6,42A( un bec faza scurta ). Faza LUNGA x=100w/14v <<x=7.14A . Aduna 6.42+7.14+6.42+7.14= 27.12A Intensitatea curantului ce trece prin contactele intrerupator lumini .Stiind ca la un fir de CU cu sectiune de 1 mm , are 8A , de aici se poate afla sectiunea firului din instalatie . Restul verificati si vedeti ce este nevoie sa modificati .

      Ștergere
  15. https://www.autolux.ro/kit-becuri-h4-90-100w-12v-xenium-race-2buc-kbxr510/

    RăspundețiȘtergere
  16. Vezi ca nu sunt omologate, asa este dat pe suite, ei vand - tu platesti cu varf si indesat daca ai un pic "de noroc" sa dai de un control RAR impreuna cu garcea. Daca erai atent la primul meu mesaj era scris clar ca nu vreau ceva nelegal pentru ca stiu eu de ce :)).

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu folosesc de 2 ani de zile Osram Nightbreaker, sunt foarte multumit de ele, dintre tot ce am mai avut pe masina (Philips, diverse chinezisme)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Catalin, osram nightbreaker plus am pe proiectoare, cu siguranta voi trece si pe faruri. Lumina este mai buna decat la pocnitorile de philipsuri.

      Ștergere
  18. Salut,

    Becurile consuma 55/60W, dar lumina degajata este echivalenta cu becurile de 90/100W.
    Momentan sunt montate pe un Matiz - o sa vad daca topeste ceva pe la far, durata de utilizare, daca matuie sticla pe interior, etc - ceea ce nu cred ca se va intampla.

    Au fost achizitionate de aici - http://www.autoaccesorii.eu/AccesoriiLED/bec-plasma/12V-autoturisme?product_id=1501

    O zi faina tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  19. Denis? O intrebare am daca imi permiti: stii care este diferenta dintre lumeni si wati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te superi daca raspund eu? :D
      Watts masoară cantitatea de energie necesara pentru a produce lumina, in timp ce lumenii masoară cantitatea de lumina produsa. Mai multi lumeni într-un bec, mai luminoasa lumina.

      Ștergere
  20. Cristi, watul este unitatea de masura a puterii corect? Puterea este: consumul pe care un consumator il are la o tensiune constanta, mai explicit U.I sau mai sumplu tensiunea la patrat supra rezistenta acelui consumator. Lumenul este unitatea de masura intensitaii luminoase ( fluxul luminos degajat).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Watts masoară cantitatea de energie necesara pentru a produce lumina" = "watul este unitatea de masura a puterii corect? Puterea este: consumul pe care un consumator il are la o tensiune constanta".
      "lumenii masoară cantitatea de lumina produsa" = "Lumenul este unitatea de masura intensitaii luminoase". eu am spus "cantitatea", este mai corect cum ai zis tu "intensitatea".
      am spus acelasi lucru in mai putine cuvinte.
      cu precizarea ca un un bec de 60W si un led de 15W degaja fiecare cate 900 lumeni. aceiasi intensitate la un consum de 4 ori mai mic in cazul ledului

      Ștergere
  21. Cristi, cu riscul de a fi un troll nesuferit, care ar fi avantajele intre astea si gama Osram (Nightbreaker sau Cool Blue) - pretul poate?

    Multumiri pentru prezentare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in cei 10 ani de cand am loganul, becuri H4 noi a avut doar din fabrica. de atunci si pana acum am schimbat doar cu becuri second hand, de ici colo. n-am avut respectivele becuri nici macar la test

      Ștergere
  22. zalut Cristi !!
    Mai ai la vanzare module DRL pentru becuri H4 cu conectica inclusa ??!
    ptr ca as vrea sa cumpar

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut din nou! si nu mai ai nici un tip de modul DRL ptr becuri H4

    RăspundețiȘtergere
  24. Acum am realizat ca dureaza 350 de ore :))))
    4 ore pe zi timp de 3 luni :)))
    Philips garanteaza la cele mai fierbinti becuri 450 de ore, pentru cele stock 750 de ore iar cele "long life" 3000 de ore sau 100.000 km

    RăspundețiȘtergere
  25. De 6ani folosesc doar Osram Night Breaker 110%. Super multumit de ele. Aproximativ 1,5 ani viața unui set.

    RăspundețiȘtergere
  26. pai sincer, pastram doar soclurile ceramice si cautam si pt. pozitii care sufera mult la soclu unele ceramice, poate ca asta e singura parte buna a lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar becurile H4 le mai cu filament, restul sunt leduri.
      Pana acum, mufa de la becurile H4 n-am vazut sa fi suferit din cauza caldurii

      Ștergere
  27. Becurile extrem vision Philips sunt de rahat, unul dintre ele s)a ars dupa 6 luni, celalalt inca nu, dar n-o sa mai iau in viata mea. Osram de acum incolo, am pe Loganul de la job.

    RăspundețiȘtergere
  28. De ce la dacia sandero stepawey 2016 montat bec Hot xenon.astept rsp tel 0799311977

    Dau faza scurta arata bec in bord verde dau faza lunga arata bec albastru in bord dau din nou faza scurta arata bec albastru ca la faza lunga de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, de ce ai montat becuri xenon in faruri stoc?! Ia sa faci bine sa le dai jos, pui becuri normale și totul revine la normal.
      Sau daca vrei xenon, atunci montezi lupe in far și totul o sa funcționeze corect.
      Xenon se montează in faruri cu lupă!

      Ștergere
  29. Sa rezolvat problema zi mi daca becurile hot xenon poate sa imi faca probleme la instalatia electrica.imi dai nr tau de tel sa vb .mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu ce este un "hot xenon", dar stiu ca in farurile stoc nu se pun xenon. n-am de unde sa stiu eu ce ai montat acolo ca sa-ti pot spune ulterioarele probleme pe care le-ar putea face acele becuri la instalatia electrica.
      numarul meu de telefon nu este public.

      Ștergere
  30. Sunt exact becurile cu care ai facut proba pe logan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil sunt de 100W. caldura degajata este mare,posibil sa-ti strice rapid farurile

      Ștergere
  31. Dar instalatia electrica o strica?sau releu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ti-am spus deja, nu am de unde sa stiu daca o sa afecteze ceva la masina. probabil ca nu, din moment ce au fost gandite sa functioneze pe masini.
      darnu trebuie sa ma crezi pe cuvant.

      Ștergere
  32. Zi mi te rog bec led cu ventilator de racire care sunt mai bune cu cati 6000k sau 12.000k si wati ?
    Sunt si modelul bicolor alb/galben sau alb/galben/albastru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pui niste întrebări total lipsite de sens... 6000k și 12000k este culoarea luminii.
      N-am auzit niciodată de model bicolor

      Ștergere