Schimbat folia de airbag volan

Sa aveti mare grija la aceasta folie cand dati jos volanul, sa nu o rupeti, asa cum am facut eu.
Nu mai retin exact de unde am achizitionat si cati bani am dat pe ea, o aveam de ceva timp in garaj, sa fie acolo ca piesa de rezerva.


78 de comentarii:

  1. Si eu am aceasta problema de ceva vreme, pana acum 2 luni se aprindea si se stingea haotic fara noima la diferite perioade de timp. Dupa ce am dat jos volanul am observat pe acea panglica, parti tocite.... unde se vedea metalul din panglica, am incercat sa fac o tziganie sa izolez cu putin izoler... Loctite.... dar dupa ce am remontat tot acuma se aprinde imediat martorul ca la tine Cristi. 100 % si la mine e de vina panglica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristi salut!dar aceasta folie se poate defecta de la aceea ca de tare multe ori sa dai volanul pina la maxim intr-o parte sau in alta?

      Ștergere
    2. se pare ca n-ai inteles nimic din filmare.
      folia se poate defecta din cauza de uzura, frecarea foliei de ea insusi.
      sau se mai poate defecta daca umbli la ea in mod necorespunzator

      Ștergere
    3. Si eu am aceasi problema la un LOGAN P.H.2,din 2009,am comandat una noua de pe net ,la 120 lei+transportul(26 lei),dar are un inel, in plus ce pare a fi un fel de siguranta.Am verificat cu aparatul de masura,asa cum am vazut,pe filmare si cea noua are continuitate,deci este buna,dar nu pot s-o,rotesc ,cu mana,ce sa fac?Sa trag de inelul ala ,si sa o montez,dupa,sau cum sa procedez?Mentionez ca nu am mai schimbat folia de airbag nici o data.
      Multumesc.

      Ștergere
    4. imi imaginez ca este un inel de protectie pe care trebuie sa-l dai jos ca sa il montezi. daca nu ar fi acel inel, folia s-ar invarti aiurea si o strici la montaj. deci da, scoti inelul si montezi

      Ștergere
    5. Multumesc, CRiS ,nu ma asteptam sa-mi raspunzi imediat.
      Folia am comandat-o de pe: "PieseAuto.ro",la pretul de 120 lei,iar vanzatorul este din Pitesti,si vad chiar acuma ca mai are la vanzare,(pt.cei care ar dori s-o cumpere,eu zic ca este un pret bun) Daca ai timp uita-te ,te rog sa vezi inelul ala despre care cred eu ca este un fel de siguranta,ca se vede in poze.
      Multumesc.

      Ștergere
    6. Nu-i bai,ca am scos inelul,dupa ce am pus volanul in pozitie , si am tras prin volan partea aceea de folie care se pune pe airbag ,dar dupa ce am terminat de pus toate la loc,si am vazut ca martorul de airbag se stinge,normal,am observat,ca se misca putin stinga-dreapta,folia cu tot,cu masca,atunci cand semnalizez,sau cand pornesc stergatorul de parbriz,am demontat din nou masca sa vad daca am motat ceva gresit,dar toate erau la locul lor,iar folia cea noua se rotea putin stinga-dreapta ,pe linga ax,vazand,ca n-am ce-i face le-am,montat pe toate la loc ,si am dezasamblat folia veche,sa vad daca o pot,repara si in doua ore am reusit sa o repar,ca e lucru tare migalos acolo.Erau rupte ambele fire din ea. Asa ca acuma am una de rezerva.Ti-am scris, sa stii ca daca vrei si tu poti sa ti-o repari in caz de nevoie ,daca eu care n-am demontat pana acum, nici macar volanul am reusit.

      Ștergere
    7. Daca n-ai gasit anuntul hai sa-ti mai dau detalii:
      Ca sa stii ca ai intrat unde trebuie,ai sa vezi ca "Piese",scrie cu portocaliu,"Auto",cu albastru.iar"ro"cu gri,iar vanzatorul se numeste"LOGANPARTS",si are la vanzare tot felul de piese pentru Logan

      Ștergere
    8. pe axul volanului era suficient sa pui un strat de banda izolatoare dupa care pui folia si satrngi acel surub. o sa stea fixa

      Ștergere
    9. Multumesc,nu m-am gandit la asta,eu vroiam sa-i fac un fel de bucsa dintr-o teava de plastic dar nu gaseam asa subtire,insa imi era teama ca voi avea probleme cu semnalizarea,dar revine la loc ,nu-mi ramane blocata.Eu ma gandeam ca are ceva nervura pe ax care face cumva sa revina semnalizarea in pozitia initiala,dar nu-mi dau seama unde ar fi.

      Ștergere
  2. eu am scos bornele si a fost ok....

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo domle :) funny ca deobicei :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am schimbat pamblica, costa 300 de lei noua, acuma cand pun semnalizarea maneta nu mai revine pe pozitie la indreptarea rotilor. Nu este identica cu cea originala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta chiar e deranjant. Cristi, asa face si la tine ?

      Ștergere
    2. exact asaface si l amine, nu mai decupleaza. sunt doua modele de bloc lumini si dooua feluri de modele de folie airbag volan.
      am filmat un update acum

      Ștergere
    3. Si ce-ai facut cu cea originala?Sa nu zici ca ai aruncat-o,ca se poate repara.

      Ștergere
  5. Salut Cristi , am si eu aceeasi problema cu martorul , as dori daca poti sa arati ce contine ansamblul cu folie inauntru , daca tot e defect .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. folia se poate repara, asa ca o trimit la reparat ca sa o am de rezerva pe viitor.
      este o folie de plastic cu 2 trasee pe ea. se poate srica de la frecare sau intinsa la maxim, cum am facut eu

      Ștergere
  6. Serif, dar ce-i cu afisajul ala ? S-au suparat contactele pe tine ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am aceiasi eroare dar nu mereu , am puso pe tester si nu se salveaza in ecu aceasta eroare , sânt curios daca la tine sa salvat eroarea .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era, era, scria mare si clar ca eroare airbag, cu DDT2000. cand am pus Clip-ul a zis ca este circuit deschis

      Ștergere
  8. Mi-ai amintit fix de faza asta :)
    https://youtu.be/4xC-nr9zZtc?t=354

    RăspundețiȘtergere
  9. Duna seara , stiu ca ce voi spune nu are legatura cu acest tutorial, dar mie la portbagaj imi sta becul in continiu aprins , e normal sau se va stinge dupa o perioada?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. becul in portbagaj se stinge si se aprinde in acelasi timp cu plafoniera din interiorul masinii

      Ștergere
    2. plafoniera era stinsa si am filmat cu telefonul din interios timp de 2 min aproximativ si nu sa stins

      Ștergere
    3. ciudat, n-ar avea voie sa ramana aprins in portbagaj, contactorul este legat de contactorii usilor spate, practic sunt la comun.
      la mine se stinge/aprinde in tandem cu plafoniera.
      dupa 20 minute UCH-ul daie alimentarea la luminile din habitaclu si portbagaj

      Ștergere
    4. o sa mai fac cateva teste zilele astea si voi reveni , poate reusesc sai dau de cap, multumesc

      Ștergere
  10. Scoate alimentarea de la baterie inainte sa umblii la airbag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut, foarte util tutorialul. Am si o problema cu airbag, iar cauza imi este total necunoscuta. Am verificat folia de la volan (pare in regula), am verificat cu mai multe ECU-uri de airbag (aceeasi problema), am incercat si alt airbag din volan (la fel). Ciudat e faptul ca martorul de airbag se aprinde uneori imediat la pornirea masinii, alteori dupa cateva minute sau cativa km de mers. De cateva ori am patit sa nu se aprinda deloc, dar drept e ca am mers distante scurte. Mi s-a intamplat sa se aprinda martorul la cateva minute de la pornirea motorului cu masina stationata, functionat la relanti, fara nici o actiune asupra masinii. Ce poate fi? (sper sa nu fi repetat aceasta postare de mai multe ori, dar nu a prea functionat internetul)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat sa specific ca detin un Logan 1.5 DCI din 2008 si masina am achizitionat-o cu aceasta problema.

      Ștergere
    2. Si am uitat sa specific si ca in tester-ul CLIP aparea prezenta defectiunea (circuit intrerupt)

      Ștergere
    3. circuit intrerupt am avut si eu si era folia, exact ca in tutorial. si la mine facea la fel, se aprinde si se stingea aleator

      Ștergere
    4. am verificat folia si are continuitate.deci nu este folia.

      Ștergere
    5. si daca folia are continuitate fix ca in momentul in care ai becul stins in bord?
      daca nu este folia, ai pe undeva un fir intrerupt sau nu face contact

      Ștergere
    6. m-am gandit si la asta si am verificat in diferite pozitii ale ei si nu parea sa aiba ceva. O sa incerc sa urmaresc firele pana la ECU, desi e cam ciudat pe sub bord.

      Ștergere
    7. partea si mai ciudata e ca uneori cand pornesc si nu se aprinde martorul, daca o las neatinsa la relanti, stationata, se aprinde dupa cateva minute.

      Ștergere
    8. ma indoiesc ca ajung firele in ECU. calculatorul de airbag este in fata schimbatorului de viteze, sub acea consola din plastic.
      la minutul 6:33 se vede clar, scrie DACIA pe el http://www.tutorialelogan.ro/2015/11/montat-incarcator-usb-pentru-incarcarea.html

      Ștergere
    9. da stiu, cum ziceam in primul post am incercat cu mai multe ECU-uri, de la masini care nu au problema asta si la mine era prezenta. Am incercat si cu alt airbag, alta folie, singura varianta mai raman firele. Dar ma indoiesc sa nu fie in regula, ca altfel nu s-ar explica stingerea martorului.

      Ștergere
  12. Salut CRiS! Ai idee daca acea folie poate fi de vina si pentru faptul ca acelasi martor, la loganul meu din 2005 "licare" slab? Sau poate fi vre-un senzor ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la airbag este strict airbag, nu est eun martor comun. da, poate fi folia

      Ștergere
  13. Bravo și vă mulțumesc pentru tutoriale video de minunat!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ceau Cristi am si eu o problema cu airbagul la logan dupa ce rulez cativa km se aprinde dupa un timp se stinge cam 2 3 minute dupa care se aprinde si tot asa
    Sunt vecin cu tine cand te poti uita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, 100% este de la folie, așa a făcut și la mine

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  15. Salut Cris! Am schimbat si eu folia, dar tot asa se aprinde martorul pt airbag. Folia pusa are continuitate. Sa fi ramas eroarea in calculator?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, sigur nu e de la eroare calculator. N-am idee de unde altundeva ar putea să fie

      Ștergere
    2. Salut! Intr.adevar eroarea nu merge stearsa. Da ceva de genu' CO circuit deschis. Ai idee de la ce ar putea fii?

      Ștergere
    3. Fir întrerupt. Adică pe undeva traseul este întrerupt

      Ștergere
    4. Am inteles, deci sa verific firele de la mufa de airbag.

      Ștergere
  16. Am o intrebare mai lungaaa :))) cu privire la folia rotativa. Am cumparat una de la targul de masini din Bucuresti scoasa din punga sau din cutie prafuita, dar originala. Domnul respectiv a spus ca multi cumpara doar folia fara blocul de lumini si celalalt bloc din dreapta si ca asta e ultima care i-a ramas. Arata bine la prima vedere doar ca chestia aia rotativa nu se invartea, era blocata pe mijloc. Apoi m-am uitat in video ca se misca in mod normal. Am urmat pasi de mai sus si cand am pus-o stiam ca pana la urma va trebuie sa se miste, dar sa auzit mai degraba un pocnit si apoi volanul se misca usor in amandoua directii, doar ca atingea ceva, zici ca zgaria un plastic si nu era o rotatie fina ci bruta, nefinisata. Eu cred ca am rupt ceva ca face mai rau decat cea pe care am dat-o jos. Intrebarea mea este: trebuia sa se miste de la bun inceput, cand am cumparat-o? Acum tipul crede ca il mint. M-as duce la el, dar nu stiu daca o sa imi dea bani inapoi, sau poate am facut eu ceva gresit. :) Oricum de la cat de bucuros eram ca o sa repar masina, m-am desumflat imediat. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, clar nu era ce trebuie, acea parte este mobila, foarte usor mobila, in niciun caz fixa.
      dai jos, te duci peste el.

      Ștergere
  17. Salut! La mine nu am continuitate pe nici un pin! Deci e dusa toata folia!?

    RăspundețiȘtergere
  18. Poate pica asa brusc? Mentioney ca in vara amschimbat bordul cu ceasuri cu tot si de atunci se aprinde. Initial am creyut ca este eroare dar nu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, pai cum te asteptai sa pice? incet? treptat? :)
      toata folia presupune exact doar acele 2 fire. deci da, probabil ca este intrerupta folia

      Ștergere
    2. Multumesc! As dori daca se poate sa tinem legatura pe Facebook! Sarbatori cu bine!

      Ștergere
    3. ma gasesti si pe facebook. raspund mai greu dar raspund

      Ștergere
    4. Cu ce nume te pot gasi pe fb?

      Ștergere
  19. salut ..aceasi problema o am si eu o sa incerc maine
    nu am inteles faza cu continuitatea daca nu ai pus si in partea din spatele volanului???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, te uiți în interiorul mufei de conectare și ai să înțelegi de ce.

      Ștergere
  20. Daca montez folie buna se stinge martorul singur ori cu testerul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singur. Un UCH rămâne înîlig eroare că nu a funcționat și se va șterge când vei face prima diagnoză

      Ștergere
  21. Salut Cris, la mine folia respectivă a ieșit pur și simplu de sub volan in timpul mersului, am vrut să o rupă că mă grăbeam dar nu am reușit infasurandu-se singura sub volan in timpul mersului. De atunci martorul respectiv se aprinde de fiecare data. Oare se găsește doar folia respectivă fara blocul ăla din plastic?

    RăspundețiȘtergere
  22. si la mine martoru se aprinde si nu se mai stinge

    RăspundețiȘtergere
  23. Salutare , la mine nu se stinge decat cand opresc motorul,poate fi altceva decat folia? La toata lumea a fost doar folia rupta ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut Cristi, daca ma poti te rog frumos ajuta cu o parere in sensul ca am schimbat spirala airbag si nu a disparut martorul, am masurat si are continuitate, semnalizarea nu mai revine dupa acest schimb... Ce e de facut sa dispara becul de la airbag si sa rezolv cu semnalizarea? Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, dacă ai circulat mult timp cu eroarea de airbag in bord, s-a defectat calculatorul de airbag.
      Sunt 2 modele de spirală, cel mai probabil ai ales varianta cealaltă. Este tutorial cu diferențele între cele două

      Ștergere
  25. Salut Cristi, ca si soluti din ce am inteles din celalalt tutorial cu diferentele dintre acestea, spirala se poate folosi daca are continuitate si e ok, mai ramane sa incerc sa resetez calculatorul de airbag si daca nu merge, sa il inlocuiesc.Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere