Diferente intre blocuri de lumini si folie airbag volan

Dupa ca am Schimbat folia de airbag volan, am constatat ca nu-mi mai decupleaza semnalizarea atunci cand invart de volan.
Stiam ca sunt doua feluri de blocuri de lumini, dar nu stiam ca sunt si doua modele de folie airbag volan.
Daca nu sunteti atenti ce cumparati, o sa va treziti ca nu va decupleaza semnalizarea, ca la mine, sau atunci cand invartiti de volan o sa auziti cum agata in ceva si sunt sanse mari sa cedeze ceva la un moment dat.
Daca la prima varianta, cum este la mine, un prea am ce sa-i fac, la varianta unde agata se poate ajusta acea limba din plastic si ai rezolvat problema.
In aceasta filmare va arat diferentele intre cele doua blocuri de lumini si folie airbag volan.

30 de comentarii:

  1. Doar o intrebare...nu ai uzat suruburile la cat ai desfacut saracu volan ? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Cristi.. Recent mi s-a aburit farul din stanga si sunt curios daca ti s-a intamplat si tie sau cumva daca stii vre-o metoda de a scoate apa din el fara a-l demonta de pe masina ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am patit pentru ca n-am nicio gaura in el si totul este etans. ca sa nu demontezi farul, astepti vara, scoti becul si guma aia de etansare din spate si o lasi cateva ore in soare.

      Ștergere
    2. Daca ti s-a aburit inseamna ca a intrat apa in el pe undeva - problema ce trebuie "remediata", altfel o sa se abureasca iar.
      Eu am scos becul si cu un băț pe care l-am invelit cu un tifon am sters farul (prin gaura becului) citeva zile la rind pina am scos toata umezeala din el, dar depistasem gaura pe care intra apa si intii o acoperisem.

      Ștergere
    3. sa ai grija sa nu atingi oglinda cu nimic, o strici

      Ștergere
    4. Salut DJ , am patit-o eu , de la un mecanic jalnic , la montare nu a mai etansat nici un bec , pur si simplu atarnau pe acolo . Logic , ca la prima ploaie abur inauntru si apa . Solutia mea , probata de mine cu succes , luat una bucata furtun de aspirator de vreo 1,5 2 m si introdusa in gura de aerisire stanga sus un capat , si celalalt capat in far dupa ce scoti bec h4 , potriveste la fix. Dupa ce scoti si bec semnalizare + pozitie dai drumul la aer cald cam 30 min si s-a uscat . Sper sa mearga si la tine .

      Ștergere
  3. Ca o completare la tutorial:
    Blocul "vechi" de lumini este marca DAV (cel cu dintele alb), iar cel nou este VALEO (cu dintele negru).
    Pentru cei ce vor sa puna Valeo in loc de DAV (care nu se mai gaseste) - aveti mare grija cind taiat dintele ala, faceti-o din aproape in aproape si taiati-l perfect drept - abateri chiar si sub 1mm se vor vedea in functionare (sint pățit...).
    Blocul nou Valeo parca functioneaza mult mai ferm (mecanic) si inauntru mi s-a parut ceva mai serios construit.

    RăspundețiȘtergere
  4. O mica intrebare de ce tragi frana de pana dupa ce ai luat contactul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din reflex, intotdeauna trag frana de mana cand parchez masina. de foarte multe ori si la semafor

      Ștergere
  5. Si eu trag frana de mana la semafor sai mai prelungesc viata alternatorului( am doua baterii si doua amplificatoare) 700 watts rms muzica si peste 1000w consumul amplificatoarelor, la care adaugam ,,reseu,, de incalzire(la dci). Sunt la al doilea alternator de clio cu ac de 125A

    RăspundețiȘtergere
  6. Stefan Constantin Marian..... Esti bine omule ? Tu ai idee ce ai spus? Era sa lesin .. =)))
    Eu cred ca nu ai avut pretext sa ne spui ca ai muzica pe masina ... De parca ar interesa pe cineva.

    *Si sa mai calci din cand in cand ambreiajul ca sa dezaburesti luneta .
    Daca n-ai inteles , cel mai probabil, n-are nicio legatura alternatoru' cu frana de mana ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau tragi frana de mana la alternator si nu am inteles eu ..

      Ștergere
  7. Salut.

    Daca tot veni vorba de schimbat manetele, vreau sa-ti cer o parere!
    Am un Logan 2006 berlina. Vreau sa pun spalatoare faruri, dar sa folosesc instalatiile masinii - maneta stergatoare si motoras spalator parbriz si luneta de MCV - sa folosesc comanda de spalat luneta pentru a spala farurile. Oare merge direct sau necesita fire suplimentare.

    Astept pareri si recomandari.

    Dan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, iti trebuie pompa de sprituitoare de MCV, cea din recipientul cu lichid de parbriz, care are 3 fire. este cu dublu sens, are 2 fire de plus si unul de masa.
      evident, al treilea fir trebuie sa-l tragi tu.
      motorasele de stergatoare nu te ajuta cu absolut nimic

      Ștergere
    2. Motoras spalator = pompa, la mine. :D

      Ștergere
  8. Stiam ca daca pui contactul cu airbag-ul deconectat vei capata o eroare in ecu airbag lucru care va atrage de la sine nefunctionarea acestuia pana la stergerea ei cu ddt2000. Poti confirma ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. confirm ca este gresita afirmatia.
      este adevarat ca eroare de airbag se scrie in ECU si ramane acolo pana pui DDT2000-ul sau Clip-ul si o stergi. dar doar atat, nimic mai mult. este doar un log cum ca a fost in trecut o problema la airbag.
      de fiecare data cand pui contactul, calculatorul de airbag verifica prezenta airbag-urilor, da ok-ul si se stinge martorul de airbag din bord.
      vezi aici http://www.tutorialelogan.ro/2015/12/schimbat-folia-de-airbag-volan.html

      Ștergere
  9. Salut Cristi, stii cumva daca montand aceste leduri http://osram-partner.aspad.ro/bec-semnalizare-py21w-ledriving-premium-amber-blister-1-bec-led-128999.p.html pe semnalizare va mai trebui facuta modificarea prezentata de tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut. eroare de semnalizare este prezenta din cauza consumului redus de curent iar leduri chiar consuma foarte putin curent comparativ cu becurile stoc

      Ștergere
    2. Am inteles, multumesc pentru ajutor.

      Ștergere
  10. ciao cristi. la multi ani si merci ca esti si faci!
    din cate am inteles ti-a ramas maneta veche. daca nu iti mai trebuie...
    a mea porneste ambele faze o data si ma astept sa iasa fum din e in orice moment...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, vezi ca este tutorial cu repararea blocului de lumini, trebuia doar sa-l cauti. http://www.tutorialelogan.ro/2013/11/curatat-contacte-maneta-bloc-de-lumini.html

      nu dau maneta veche, acea folie o voi repara si am blocul de lumini pentru ea

      Ștergere
  11. Ok, am inteles dar sa sti ca am vazut tutorialul si l-am desfacut dar tot n-am vezolvat problema...

    RăspundețiȘtergere
  12. Am un Solenza cu bloc de lumini identic cu Loganul. Problema mea a fost, cand am dat inapoi din faza lunga la scurta am ramas in intuneric, ce a fost foarte enervant. Am cumparat inca 3 blocuri de lumini asa zise "originale" care dupa 3-4 luni de folosire au stricat. Pe niste forumuri am citit ca se potrivesc si blocurile din Laguna MK1. La dezmembrari am cumparat una cu tot cu blocul de lumini si stergator de parbriz. Blocul de lumini functioneaza PERFECT si am montat si blocul pentru stergatoare.MARELE AVANTAJ al stergatoarei din Laguna este ca prima treapta este TEMPORIZATA (o functie foarte utila ce nu are nici Loganul nici pe SLZ). Daca aveti si voi aceste probleme mergeti la dezmembrari si cumparati cu incredere blocurile cu totoul si aveti si STERGATOARE TEMPORIZATE. Cele dou blocuri am cumparat cu 50 RON.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ba e foarte "temporizată". Asta dacă te referi la funcţionarea cu intermitenţă a ştergătoarelor. Cunosc pe cineva care are un Logan Laureate din mai 2007 și are această opţiune.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am vazut clipul tau dupa ce am schimbat folia crezand ca am rupt-o cand am dat volanul jos:))
    Mulțumesc pentru acest video.

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut Cristi Te întreb ceva as putea schimba ceasurile de pe logan 1 din 2007 cu alte ceasuri de pe un Logan mcv. as avea probleme după această schimbare adică ceva erori nu știu merita tu ce zici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, rar se întâmplă să apară probleme. Atâta timp cât sunt tot de Logan 1, e ok

      Ștergere