Atentie la bornele, pentru baterie, de proasta calitate

Ștefan m-a sunat sa-mi spuna despre problema lui, ca a ramas fara curent in baterie. Avand in vedere simptomele, i-am spus clar ca a intrat in scurt, rezolvarea fiind inlocuirea.
Omul s-a dus la service, a platit o baterie noua si in timpul montajului a fost informat ca trebuie neaparat sa schimbe si bornele din cauze... necunoscute. Asta ca sa nu spun ca nu-mi mai amintesc exact acel motiv.
Ce a urmat dupa toata treaba asta, sincer sa fiu, m-a ingrozit! Acesta fiind motivul pentru care incerc pe cat posibil sa evit cat pot de mult orice service.


28 de comentarii:

  1. Si sigurantele bottari sunt la fel de petarde. Eu chiar nu inteleg cum de exista asemenea produse pe piata, ba mai mult aceste sigurante pare-mi-se ca au si aprobare RAR.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei Cris! Si daca iau vopseaua de pe locul contactului cu pila? ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. diferenta de pret pana la niste borne de origine, care sunt de calitate, pretul fiind de aproximativ 20lei fata de 8 lei cat costa cele din filmare.
      da, in cazul in care nu ai de ales si sa nu ramai in drum, pui aceste borne, dar atat, nimic mai mult

      Ștergere
  3. Hei Alin. Ce zici de niște borne originale, necolorate, dat care își fac treaba excelent?

    RăspundețiȘtergere
  4. ... Dar ce ati zice de niste borne din bronz argiintate??? Sunt cele mai bune si nu oxideaza. O sa ma intrebati de unde se procura si raspunsul este, (de nicaieri). Se Cumpara o pereche de borne de bronz si se duc la argintat. SIMPLU.

    RăspundețiȘtergere
  5. Meritau 8 lei daca veneau nevopsite :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. am avut si m-a lasat dupa 3 ani, exact ca si celelalte 2 de dinaintea ei(rombat si bosch). a patra, ce-a de pe masina, tot caranda e

      Ștergere
  7. Ai dreptate cu servisurile de kkt din ro, bornele se puteau rezolva cu o bucata de smilgher, si totul era ok, mecanici idioti se joaca cu bani la fraieri, asa mam apucat eu de mecanica din cauza la idioti, si acuma pot sa zic cai mananc cu tot cu fulgi, mai rar gasesti un service care sasi faca treaba,

    RăspundețiȘtergere
  8. In toata drama asta daca se folosea niste hartie abraziva pentru indepartarea vopselei din zonele de contact, se rezolva problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in toata drama asta, omul cumpara bornele alea de cacat cu 8 lei si nu stie de ce are probleme. ideea nu e sa cumperi ceva si sa mai muncesti pe ele, le cumperi ca sa le montezi pe masina si sa fie functionale.
      asta in ideea in care niste borne de calitate costa 20lei.

      Ștergere
    2. nu ma intelege gresit, eu nu iau apararea bornelor sau a celor de la service, eu doar sugeram cum poate face ca sa nu mai cheltuiasca alti bani pentru remediere. pe de alta parte "you get what you pay for"

      Ștergere
    3. Pai da, in caz de forta majora da, dar altfel in niciun caz nu sunt de folosit acele borne. Chiar si meterilalul din care sunt facute era indoielnic, predispus la rupere si rugina

      Ștergere
    4. Pai da, in caz de forta majora da, dar altfel in niciun caz nu sunt de folosit acele borne. Chiar si meterilalul din care sunt facute era indoielnic, predispus la rupere si rugina

      Ștergere
  9. Salutare. Am un logan 1.5 dci 68c.p. Ce parametri la baterie trebuie sa fie....fiindca nu mai inteleg nimic., in unele magazine imi spun ca 60 A /600, iar in altele 74 A/600. Merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. egal care, ambele iti sunt ok. cei fara AC merg pe 60A iar cei cu AC merg pe 74A.

      Ștergere
    2. Merci mult Cristi....salut mare de la Chisinau !

      Ștergere
  10. Salut. Am o problema cu computerul de bord. Am montat un casetofon si din prostia mea am taiat firele de la mufa originala ca sa le imbin cu cele de la mufa casetofonului. Mi a facut un scurt , iar acum mi se reseteaza ceasul si consumul de fiecare data cand pun contactul. Ma poti ajuta cu un sfat? Mersi anticipat

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi poti spune mai exact cam ce siguranta r fi pt chestia asta sau sa ma duc la un service..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. le scoti pe rand, pe toate si verifici. singurantele sunt comune pentru mai multe chestii de pe masina. de exemplu, pe siguranta STOP sunt toate cele 3 becuri de frana, becul de marsarier si pompa de la sprituitoare.
      daca-ti este mai simplu, mergi la un service

      Ștergere
  12. Dacă vrei borne bune te duci într-un magazin specializat pe baterii auto și acolo găsești borne de calitate de la 20 lei în sus.
    Și să întrebi pe cineva cum vin siguranțele la mașină cad pe capacul de siguranțe ai desenat tot, și sa nu te duci la electrician când riști sa dai foc la mașină m-i se pare o prostie.

    RăspundețiȘtergere
  13. salutare. Am o baterie noua montata pe masina (de 2 zile Varta 60Ah - 540). Am fost intr-un service sa imi faca garantia. Tensiune fara consumatori 13.9V, tensiune cu consumatori(faruri, aer conditionat, proiectoare, casetofon)-13.47V.
    Mi-au zis ca nu incarca alternatorul si ca s-ar putea sa nu mai primesc garantia la baterie conform masuratorilor. E in regula!?...S-ar putea sa fie altceva!? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. posibil sa ai o problema pe incarcare, deci nu este in regula

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  14. Ar trebui să ai 14,3 V la relanti, fără consumatori, dacă bateria e complet încărcată.

    RăspundețiȘtergere