Montat priza bricheta in portbagaj

Nu ca as fi avut mare nevoie de aceasta priza in portbagaj, dar au fost cateva momente cand mi-ar fi picat bine sa o am.
Eu am dat aproximativ 45lei cu tot cu transport, si am cumparat de pe Conrad. Dar gasiti pe net tot felul de modele, forme, modele diferite de prindere... trebuie doar sa cauti putin.


O alta pozitionare, de la... i-am uitat numele :(, exact cum m-am gandit si eu sa pun prima data

46 de comentarii:

  1. Miștoc bre! ...ceva de genul ăsta se poate folosi ți pentru o stație CB ....dacă se dorește să se facă alimentarea ei mai discretă .....prin spate ceva....gen!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu are de ce sa-ti fie "frica" de acei braduleti de sub luneta. Eu personal nu-i scot din habitaclu, ci ii imping din portbagaj si ies foarte usor si fara batai de cap.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincere felicitari pentru toata munca, domnule Cristi!
    De unde ati facut rost de pinii suplimentari pentru siguranta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Cred ca ati gasit cea mai sigura pozitie de plasare a prizei! Inspiratie si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. În curând o sa ai nevoie de o baterie suplimentară parca vad asta, nu te blameaz sau ceva de genu ești un om super apreciez ce faci pentru toți proprietari de mașini Dacia Logan sau restu modelelor și eu sun pasionat de mașini și de tuning și îmbunătăți și tot tacâmul (cam mulți de "și" dar asta e partea a doua) bafta în continuare la tot cea ce faci îți urmăresc blogul de 2 ani am văzu fiecare video de al tău te salut cu stima. Ma întreb cate din tutorialele tale merg și pe glof 3-4 și Passat 44 sau un Fiat punto as aprecia un răspuns mulțumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in niciun caz baterie suplimentara, n-am de ce. priza goala nu consuma nimic :)
      n-am idee cate din tutorialele mele potrivesc pe respectivele masini, dar conteaza ca-ti plantez ideea iar restul tine de imaginatia ta :)

      Ștergere
    2. Am facut eu suficient de multe imbunatatiri de.a lui Cristi + statie cu subwoofer si crede.ma nu ai nevoie de alta baterie, doar o legatura buna, curata la masa... [-] minus...
      SPOR LA MODIFICARI!!!

      Ștergere
  6. Aici in video nu ai badboy ,hmm..... :-))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tutorialul este filmat in 4 iulie... tutorialele nu apar in ordinea in care au fost filmate. badboy a fost filmat la inceputul lui octombrie, cu 3 zile inainte sa-l public ;)

      Ștergere
  7. :)) Face gaura in ``3 colturi`` datorita faptului ca burghiul nu este ascutit corespunzator pentru tabla. Acela este ascutit pentru fier brut. Eu am montat inca din 2009 de cand am luat masina priza de bricheta dar undeva in partea dreapta unde vine corba pentru roti. Am gasit o bricheta de Jaguar Stipe speciala de portbagaj.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un tutorial cu priza pe direct , fara sa tii prima treapta de contact ar fii interesant , m ar interesa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inseamna ca nu te-ai uitat la tutorial, pur si simplu ai intrebat. priza este alimentata pe plus permanent

      Ștergere
    2. Cred ca se referea la modificarea modului de conectare al brichetei originale.
      Daca e asa, trebuie tras un plus permanent (rosu) din panou, asa cum se vede in film, pana la bricheta ta.
      Totusi, eu nu recomand asta. Eventual, poti pune un releu, comandat de uch prin iesirea temporizata pentru lumini (cam 30 minute, cred). Astfel nu risti ca, daca ai un consumator uitat, sa ramai fara baterie.

      Ștergere
    3. in acest caz trebuia sa foloseasca toate cuvintele din dotare, nu toti ne folosim imaginatia la fel :)
      daca trage un plus permanent la bricheta, obligatoriu sa decupleze firele de plus dupa contact de pe ea, altfel alimenteaza cine stie ce prin masina, permanent

      Ștergere
    4. Ah, bineinteles, am uitat sa mai zic si asta.
      De fapt, daca nu realizeaza ca e necesar sa comute legatura, si nu s-o adauge, mai bine nu se mai apuca de munca pentru ca nu se stie la ce poate sa ajunga.

      Ștergere
  9. Eu vreau sa o pun pe + dupa contact, asa ca o sa ma leg la un fir galben, numai ca nu am reusit sa scot rigla aia cu papuci. Am declipsat siguranta aia de plastic , am scos-o si tot nu am putut sa scot rigla .Cum e prinsa, poti sa-mi spui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce rigla cu papuci? ce siguranta de plastic? explica si tu despre ce vorbesti, eu nu-mi pot imagina toate astea

      Ștergere
  10. Rigla cu papuci ( bara cu locatii cum ii spui tu in film), e aceea de unde te-ai legat la + permanent ca sa pui siguranta, in tabloul de sigurante. siguranta de plastic e aceea ca un pieptane ca ( care tine papucii). Cum se scoate acea bara cu locatii ca sa pot conecta firul intr-unul din papucii liberi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. amu m-am prins, am confundat tutorialul si nu stiam despre ce vorbesti.
      sunt 2 sigurante, aia de la sigurantele mari se misca doar vreo 5mm, cel de la sigurantele mici iasa de tot. insista

      Ștergere
  11. Multumesc pentru raspuns. Am scos siguranta de plastic de la sigurantele mici, am dat sigurantele afara si bara aia cu papuci, tot nu iese.....mai are vreo ureche ceva in care se fixeaza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai da, clar, mai este o siguranta. bagi un ac pe lateralul pinului pe care vrei sa-l scoti, acel pin are o siguranta care iasa in exterior si se blocheaza in plastic

      Ștergere
  12. Ok, multumesc, am sa incerc maine:).Deci imping acea ureche a pinului ( papucului).

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru adaugarea unui consumator exista si solutia asta:
    https://www.germanelectronics.ro/auto/componente-electrice-auto/suporturisocluri-sigurante-auto/adaptor-siguran-plat-mini-15-mm-841113.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am pozitionat priza cam asa:

    https://lh3.googleusercontent.com/-AaWAI5mTl_U/T3bRR31OJeI/AAAAAAAALmk/ywZ_MdQ1-jw/s912-Ic42/2012-03-30%25252014-44-52_0032.JPG

    https://lh3.googleusercontent.com/-OtPey8VcdF4/T3bRTu-Q8pI/AAAAAAAALms/nkLa2bdzHR4/s912-Ic42/2012-03-30%25252014-45-05_0033.JPG

    https://lh3.googleusercontent.com/-gy8DDwsJSdU/UHhJhH2VfzI/AAAAAAAA02g/gnX7m2YymzA/s800-Ic42/2012-10-12%25252017.00.12.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acolo a fost si prima mea varianta. doar ca eu am deja prea multe indesate pe acolo. ma enerva si ideea ca atunci cand trebuei sa dau jos mocheta, trebuie sa dau jos si priza asta.
      pot sa-ti folosesc pozele sa le pun sa le vada si altii?

      Ștergere
  15. O sugestie pentru at-ti usura un pic munca :) Atunci cand ai nevoie de ambele maini, poti folosi un suport de prindere a camerei pe frunte(ca si minerii care au prinsa lampa cu care isi fac lumina in mina). Gopro are un suport destul de comod si care se poate adapta cam la orice camera care are suport pentru trepied. In alta oridine de idei, sunt foarte interesante tutorialele tale. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte bine descris acest tutorial, daca imi permiti, pentru cei din Bucuresti care doresc o astfel de priza si nu se descurca cu montarea ei le pot face eu aceasta operatiune: http://www.electricautocustom.ro/servicii-electrica-auto/21-montare-priza-portbagaj.html?search_query=priza&results=2.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum ai facut sa de seschida portbagajul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te referi la asta http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/montat-telescoape-pe-capota-porbagaj-la.html
      combinat cu asta? http://www.tutorialelogan.ro/2011/07/montat-actuator-si-modul-deschidere-pe.html

      Ștergere
  18. Răspunsuri
    1. am pus fi 4, dar nu este necesar atat de gros, de 2 este suficient

      Ștergere
  19. Mersi de raspuns!Sa inteleg ca fi 2 (exterior),sau mai pe "limbajul electricienilor" cablu de 0.75 sau 1.5?Banuiesc,nu stiu...Nu se va incinge cablul la grosimea asta daca folosesti pt. o lada frigorifica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi vorbim despre miez, in niciun caz despre izolatie. pe un fir de 2 duci 30A

      Ștergere
  20. Salut Cristi, am si eu o intrebare. cum se scot contactele tabloului de sigurante?
    am inlaturat protectia cenusie care tine toate contactele in tablou dar daca trag de fir tot nu ies acele contacte. mai este o chestie...trebuie sa mai 'apas" undeva, dar unde?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, la sigurantele mici trebuie trebuie sa indoi partea metalica fix pe unde bagi siguranta. bagi un ac pe lateralul metalului, intre pin si carcasa din plastic, pe partea din metal laterala dintr-o bucata, in timp ce tragi usor de fir.
      la siguranta mare, din partea dinspre fire este pe lateral o mica siguranta din plastic, in interior. aia trebuie impinsa spre lateral si iasa usor. la filmarea de mai sus, la minutul 9:14 arat pinul ce urmeaza sa-l bag in tablou. foarte aproape de degetul meu este o mica aripioara. acel plastic ce trebuie sa-l tragi intr-o parte este exact deasupra acelei aripioare. din cauza acelei aripioare nu iasa pinul, se opreste in acel opritor din plastic. acelasi pin il poti vedea si la minutul 10:23, ca sa identifici aripioara. aripioara este inspre partea de sus a tabloului.

      Ștergere
  21. Multumesc, m-am prins cum trebue facut. am reusit sa scot un pin din cei mari ca sa vad cum trebuie facut. acum mai ramane sa aplic metda la cele 4 aripioare, simultan, pentru contactul cel mare. o sa fie greu dar o reusesc, intr-un final. inca o data mutumesc mult de tot, m-am chinuit un pic inainte sa ma hotarasc sa te intreb.

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut Cris!
    Care este denumirea comerciala a barei cu pini?
    De unde o pot cumpara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, despre ce bara cu pini vorbești? Pinii din tabloul de siguranțe? Dacă da, nu stiu

      Ștergere
  23. Vorbeam despre bara cu locatii, asa cum o denumesti in filmulet si le-ai aratat separat. Habar nu am de unde sa cumpar asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajută-mă, te rog, cu un minut și secunda, nu-mi amintesc nimic despre așa ceva și nu am timp sa vizionez jumătate de oră 😔

      Ștergere
  24. https://www.olx.ro/oferta/suport-siguranta-auto-carpoint-12v-standard-mini-micro-IDckcgm.html

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut. Ma interesează și pe mine o priza de bricheta suplimentara dar care sa fie alimentata și cu cheia scoasa din contact. Am nevoie pt. camerele auto pe timp de noapte.
    La ceea ce ai făcut tu ai alimentare permanenta chiar și atunci când nu ești în masina?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere