Montat termometru si voltmetru

Stiu, un tutorial de 48 minute este foarte mult, asa e, vorbesc mult :)
L-am achizitionat de la Dan, voi il stiti ca si Fratello de pe forumul LoganClub. Are mai multe variante din care puteti alege, mie acesta mi-a placut cel mai mult si am considerat ca ma satisface. Puteti vedea variantele intrand pe urmatorul link Volt-termometre.
Il testez de vreo saptamana si pot spune ca sut multumit de el, cel exterior plasat in bara fata, dimineata arata o valoare, iar cand plec cu masina, dupa 2-3-4km scade temperatura cu maxim 3 grade, afara fiind undeva la 15 grade. Ma asteptam sa fie aceasta diferenta din cauza curentilor de aer, ba chiar ma asteptam sa fie mai mare eroarea, deci este ok :). Astept caldura s avad ce se intampla
Senzorul de interior sunt sigur ca l-am plasat gresit si asta din cauza ca nu stiam un mic detaliu, cum ar fi ca senzorul nu trebuie sa atinga nimic, el trebuie sa fie suspendat in aer. Asa ca m-am trezit ca am urcat in masina, era bine si cald, dar temperatura afisata era a tablei de pe podul pedalier, fix temperatura de afara unde era frig. Asa ca trebuie sa-l ajustez, ori sa-l departez cat sa nu atinga nimic, ori sa-l repozitionez pe undeva. M-am gandit in capatul stalpului de plastic, dintre usa si parbriz, capatul de sus. Pe partea asta o sa revin cu update.
Ca si timp de montaj, as spune un doua ore, asta daca nu te grabesti si vrei sa faci ceva ok, nu in graba doar sa fie pus acolo. La mine a durat mult pentru ca am dat jos bara fata, farul, am filmat in patru sau cinci reprize diferite, am avut erori la fisierele video si a trebuit sa reiau filmari... total vreo 3 luni si aproape 4 ore de filmari...
In caz ca vreti sa ma intrebati de ce nu am legat senzorul care il am pe oglinda dreapta, acela este un termistor iar senzorii primiti cu acest modul sunt digitali.


111 comentarii:

  1. Felicitari pentru tutoriale, munca si timpul depus, mai ales rabdarea de a filma! Cum de la inceput ai rezervorul plin si la min 46:18 la acelasi numar de km ai doua liniute mai putin? Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. dc nu ai conectat modulul la senzorul de temp din oglinda dreapta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai citit cumva descrierea de mai sus?

      Ștergere
    2. nu a citit, multi au impresia ca ce scrie acolo este de fapt o descriere a tutorialului :)

      Ștergere
  3. Cris ai idee daca un logan din 2005 ambiance are trasa instalatia pentru proiectoare din fabrica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar preference o avut instalatia electrica din fabrica trasa. tare-mi si ca doar la dci

      Ștergere
    2. Am inteles ,dar idee cum as putea sa imi fac instalatia sau nu stiu vreo sugestie ca as vrea sa imi pun

      Ștergere
    3. stiu sigur ca instalatia din fata, cea care se leaga la proiectoare si pana la mufa de pe lonjeron costa: Cablaj proiectoare-...45 lei
      oricum, verifica daca ai mufa pe lonjeron, ridici capota si te uiti jos sub far.
      nu stiu cum sa-ti tragi instalatia electrica pentru proiectoare :(

      Ștergere
    4. asa voi face multumesc mult

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    6. Uitate pe forumul Logan Club si vezi cum au facut ceilalti cu ambiance. Am vazut pe unii care si-au tras instalatie complet separat de instalatia originala ca sa nu se mai complice iar proiectoarele le actionau cu un buton valet.

      Ștergere
  4. Frumos tutorial. Faci si unul cu schimbarea lichidului de racire ? :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi se cere acest tutorial de vreo 4 ani, o sa-i vina si randul lui

      Ștergere
    2. pai la 4 ani se schimba. Schimba si tu lichidul de racire:D

      Ștergere
    3. chiar la 2 ani, maxim 3

      Ștergere
  5. O sa ai erori mari de temperatura, daca lasi senzorul acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sub placuta cu nr. din fata, exact pe mijloc pozitionat. Am incercat "n" variante - si in fata si in spate si in oglinda, dar varianta asta dadea cele mai putine erori. Acuma, nu spun ca am descoperit cea mai buna solutie, poti sa ma contrazici oricand. Oricum trebuie sa experimentezi mult.

      Ștergere
    2. ok, o sa testez in oglinda ca si urmatorul loc :D

      Ștergere
    3. Am tinut si eu un an in oglinda (iarna-vara). Iarna a fost ok, fara erori. Dar, cum a inceput caldura, cum a inceput sa o ia razna senzorul. Cu cat mai mare temperatura, cu atat mai mare eroarea (soarele sa bata direct, nu la umbra). Senzorul bagat in interiorul oglinzii, asezat in partea de jos si cat mai aproape de sticla.
      Astept si rezultatul tau, poate tu abordezi altfel. Bafta.

      Ștergere
  6. Salut cris! Se potriveste la orice tip de masina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este facut pentru logan, deci poti sa-l pui pe orice masina

      Ștergere
  7. Nu mai usor era sa tai plasticul ala alb cu un traforaj ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu as fi pus afisajul ala pe la comenzile de la ventilatie. Mi se pare ca se vede cam rau in bord, mai ales ca nu are cine stie ce calitate grafica, iar el e rosu sub afisaj albastru. cum zic eu ar arata ca la Corolla cu climatronic din 2003.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe consola de la ventilatie nu este ok, trebuie sa-ti iei ochii de la drum.
      si ai dreptate, acel rosu nu se potriveste avand in vedere ca am albastru pe acolo. ca si grafica nu am pretentii, e ok. in viitor pe viitor o sa fie inlocuit cu unl albastru ;)

      Ștergere
    2. Pana la urma e vorba de obisnuinta. Eu m-am obisnuit in felul asta si m-ar enerva sa vad cu coada ochiului ceva clipocind tot timpul in bord. Eu noaptea chiar dau lumina mai mica la ceasuri. Esti entuziasmat acum, dar pune un update peste cateva luni. Numai bine!

      Ștergere
    3. m-am plimbat si noaptea si sincer s afiu, nu ma deranjeaza, probabil penca este mic acel display.
      si mie imi era groaza ca o sa ma scoata din minti, dar chiar este ok

      Ștergere
  9. a iesit ca dracu acea decupare in plastic.bine macar ca nu ti-au cerut niciun ban pentru acest lucru, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mi-a cerut bani, a vrut sa-mi faca un bine. dar daca stii ca nu o sa iasa cum trebuie, apai te opresti din facut "un bine"

      Ștergere
  10. cam asta ar fi ideea! crsiti sper sa nu ti se vada acele azgarieturi din cauza taierii

    RăspundețiȘtergere
  11. salut, se poate monta pe logan pilot automat? sa menti viteza de deplasare la o anumita turatie, respectiv viteza, la drumuri lungi, ma cam doare piciorul drept, din cauza pedelei.
    ps. felicitari pt. tutoriale.o zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, se poate, indiferent daca este dci sau benzinar. la DCI este mai simplu deoarece are acceleratia electronica. la benzinare trebuie montat un motoras pe cablul de acceleratie si e o idee mai greu. pretul se invarte pe la 1000lei. http://comfortauto.ro/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=1&Treeid=1&Itemid=9

      Ștergere
    2. Salut!
      Ai comandat ceva de la www.comfortauto.ro?
      Vreau sa aflu daca sunt seriosi.
      Merci anticipat.
      Dan

      Ștergere
    3. unul dintre ei este cimișorean de-a meu, il cunosc personal si este cat se poate de serios. pe partenerul lui din bucuresti nu-l cunosc

      Ștergere
  12. pai senzorul nu este definitiv plasat acolo, se poate muta linistit si in alte parti. o sa vedem ce insemna ca si erori de afisare temperatura cand o sa vina vara. ma astept ca pe loc sa fie temperatura foarte mare iar imediat ce pleci de pe loc sa scada.
    nu s-a taiat la CNC, nu s-a bagat nimeni la asa ceva...
    asa ca s-a oferit cineva sa il taie cu jet de apa, dar probabil a folosit un soricel ca sa-l taie

    RăspundețiȘtergere
  13. Salutare Cristi si all.
    Un tutorial foarte util si la fel de bun ca toate celalalte. Urmaresc de mai bine de un an ceea ce prezinti prin aceste filmulete, pot sa spun ca invat si pun in practica foarte multe. Eu am o problema (nu legata de acest subiect) si de aceea te rog sa-mi dai un sfat: de circa o luna nu mai functioneaza faza scurta. Martorul din bord se aprinde. pozitia si faza lunga sunt OK. Am pus maneta (blocul de lumini) la alta masina si acolo aprinde faza scurta, am pus maneta lui la mine si tot nu functioneaza. Ma gandesc la releu dar nu-mi dau seama care este (Logan Preferance din 11.2007, 1.4MPI). Multumesc anticipat si la cat mai multe tutoriale.
    Succes.
    Cu stima,
    Marcus-Emanuel Voin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. loganul nu are releu. verifica sigurantele din tablou, sunt doua. desi e ciudat sa se arda ambele...

      Ștergere
    2. becul nu l-ai verificat? stii ca are doua filamante, pentru fiecare faza? daca merge pe lunga si pe scurta nu, e ars filamentul. i-ati bec: H4.

      Ștergere
  14. in legatura cu cablajul pentru proiectoare...eu am ambiance 2006 dci si am mufa pe lomjerul stanga ..si cu schimbarea lichidului de racire este simplu... :)) eu am spart radiatorul intr-un lemn si l-am schimbat mai repede :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu am pus senzorul exterior undeva deasupra rezervorului.
    Am scos firul pe la capacul ala de vizitare a rezervorului.
    Diferenta intre cind ma urc in masina si dupa citeva minute de mers e cam de +2÷3°C.
    In bara fata ma gindesc ca va indica eronat in trafic cind stai la semafor in spatele altei masini.

    RăspundețiȘtergere
  16. La Audi si Volkswagen, senzorul de temperatura externa se afla in fata radiatoarelor de ac si racire, in spate la bara fata. Asa ca nu sunt de acord cu cei ce spun ca vor fi erori de masurare.
    Cristi ai amplasat corect senzorul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am montat eu in fata radiatoarelor ( mai pe mijloc, mai pe o parte, mai cu smecherie), dar degeaba. Da erori ofarte mari - in mers e perfect, dar cand te-ai oprit toata caldura din radiator zapaceste senzorul (daca e vara).

      Ștergere
    2. in bucuresti, prin crangasi e un termometru digital, pe marginea drimului, si cand e foarte insorit afara arata cu mult mai mult din cauza ca se incinge probabil carcasa aia, deci oriunde l-ai pune, daca e soare afara, pana nu pleci cu masina de pe loc sa se ventileze, nu arata real, arata mai mult.

      Ștergere
    3. Daca afara sunt 30 grade si senzorul iti arata 50?? Si asta fara soare, doar ca ai oprit si caldura din radiator e prea mare.
      Poti sa incerci, nu trebuie sa ma crezi, dar la radiator este cel mai prost loc.

      Ștergere
  17. Salut! Spune-ne te rog cit a costat acest model.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1.VOLT-TERMOMETRU CU DISPLAY LED ROŞU, CU 2 SENZORI DE TEMPERATURĂ, CU COMUTARE AUTOMATĂ (temp.ext/temp.int/tensiune) ŞI AVERTIZARE DE POLEI = 120 lei

      Ștergere
    2. Un numar de telefon pentru a comanda un volmetru cu termometru

      Ștergere
    3. doar adresa de mail dann_niculescu around yahoo.com

      Ștergere
  18. Indienii au montat display-ul deasupra vitezometrului http://www.thehindubusinessline.com/multimedia/dynamic/01490/SBTB19_VIBE8_1490024g.jpg

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut Cris,!As vrea sa stiu daca ceasurile de bord (bordul)de pe 1,6 mpi varianta ful se potriveste pe 1,5 dci din 2006?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. conteaza ce versiune de soft ai tu pe masina. daca te referi strict la plastice, sunt 100% identice

      Ștergere
  20. scuze pt.. postari eu ma refeream la partea electronica,pt ca am rezolvat si eu chestia cu sprituiera de parbriz dupa ce am vazut la tine,dar cu deschiderec usi si alte cele mai faci,m-am gandit ca mai bine mi-ar comveni sa iau un bord cu maneta de stergatoare care are si comanda pt calculatorul de bord ce afiseaza consunul....Ms!Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si tot nu mi-ai spus ce versiune de sfot ai pe masina :))
      probabail vrei sa ai si consum instant, asta presupune sa pui o electronica cu softul 6xxx. potriveste ok daca tu ai amu pe masina softul 7xxx

      Ștergere
  21. Răspunsuri
    1. este suficient sa iti pui chipul cu CB, adica 6002 si vei avea consum instant. este tutorial cu asa ceva http://www.tutorialelogan.ro/2012/06/montat-cb-pe-logan.html

      Ștergere
  22. Ok am vazut despre cei vorba,dar m-am gandit ca bordul asta are tot cei trebuie fiind versiunea ful,si cu tot cu maneta de stergatoare era 200 llei?Bine3 anteles daca era xompatibil bordul,mentionez ca masina este versiune de logan mai nou este avariat la dezmembrari!

    RăspundețiȘtergere
  23. opel vectra B sedan se potriveste????(senzorul de temperatura)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. senzorii se potrivesc pe cemasina vrei tu, si pe trabant :)
      daca ai o baterie la'ndemana, se potriveste si in caruta

      Ștergere
  24. Maine montez si eu senzorul' sper sa iasa bine .daca taietura aceea imi iese atunci totul va fi ok .

    RăspundețiȘtergere
  25. ar fi mers montat si pe volan, ca aici
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:TVR_Cerbera_Speed_Six_-_Flickr_-_The_Car_Spy_(7).jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TVR, masina ruseasc, se vede. stim cu toti ce gusturi au rusii in materie de design, fix ca in poza aia :))

      Ștergere
    2. aici trebuie sa te contrazic neaparat:))
      e englezeasca TVR, si pana la urma "marussia" care chiar e ruseasca ce are?:)

      Ștergere
    3. mda, asa e, nu-mi dau seama acum cu ce dracu de masina ruseasca am confundat :(
      marussia este un singur model, eu vorbesc in general de design-ul masinilor rusesti

      Ștergere
    4. doar la avioane si tancuri nu-i intrece nici dreacu

      Ștergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  27. http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=40697&a=1

    Eu mi-am montat acest model doar ca are si voltmetru, pretul 100 ron si 4 ore de munca

    RăspundețiȘtergere
  28. Pentru cei care doresc va pot trimite un fisier cu poze , cote de decupaj , montare , etc. si numarul de telefon al celui care le face.

    RăspundețiȘtergere
  29. se gaseste si separat termometrul fara voltmetru?

    RăspundețiȘtergere
  30. Am mutat senzorul de temperatura din partea stanga de sub far in bara unde este emblema "Dacia", pentru ca la viteza de peste 60-70 h nu mai indica corect. Am sa testez in zilele urmatoare sa vad daca la viteze diferite mentine o temperatura constanta

    RăspundețiȘtergere
  31. cris! poti sa imi zici daca dusterul are termometrul din fabrica?

    RăspundețiȘtergere
  32. Cristi, esti pur si simplu incredibil de minunat m-ai ajutat enorm cu aceste tutoriale si cred ca nu sunt singurul. Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inca nu mi s-a spus ca sunt minunat :)
      multam de aprecieri ;)

      Ștergere
  33. Salut cris am comandat de la dan termometru si ma gindeam sa pun senzorul ext.in aripa unde are protectia de mizerie ce zici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu tot acolo l-am pus si eu? :)
      doar ca este in partea din fata mai aproape de bara

      Ștergere
  34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  35. O sal pun exact cum lai pus tu e asezat bestial esti un maestru BRAVO

    RăspundețiȘtergere
  36. La mine cand pun contactul nu se aprind ledurile de ulei, temperatura apa si cel galben din ultimul rand de pe mijloc. Are cineva idee de ce sau ce as putea face?

    RăspundețiȘtergere
  37. salut imi poti spune cum fac instalatie electrca pentru boxe spate la un logan preferance

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, de pe mufa de la player duci cate doua fire la fiecare difuzor.
      in spate iti intra doua mufe,sau una singura care este facuta din doua mufe. una din ele are vreo 5 fire, diferite culori. aia este alimentarea si nu te intereseaza.
      ce-a de-a doua mufa are doar 4 fire in ea si ar trebui sa fie ceva de genul gri, gri cu dunga neagra, mov, mov cu dunga neagra. adica astea sunt firele pentru boxele fata.
      celelalte 4 libere din acea mufa sunt pentru boxa spate.
      ceva in genul sunt cele doua mufe care intra in player si ma refer la cele doua una langa alta(la tine sunt una peste alta) http://www.mikado.ro/images/detailed/7/Conector-ISO-pentru-sistemul-de-sunet-auto-16-pini-JVC-Well.2.jpg
      ideea e ca cea cu firul rosu nu te intereseaza, aceea este alimentarea, mufa cu difuzoarele are cate doua perechi de culori, una din ele avand o dunga suplimentara

      Ștergere
  38. pe oglinda este un termistor. iti trebuie o scula care stie sa-i citeasca valorile. n-ai sa gsesti acea scula

    RăspundețiȘtergere
  39. Salut CRiS! Din cate am vazut te pricepi foarte bine la electronica, am si eu o rugaminte la tine daca imi poti spune, pot monta un turometru electronic model aftermarket pe un mercedes sprinter cu motor 2900 diesel model pana in anul 2000. astept raspunsul tau. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  40. desi nu pare, chiar nu ma pricep la electrica. nu te pot ajuta la problema ta

    RăspundețiȘtergere
  41. Cris! Cum dau jos capitonajul de sub bord sa am acces sa trag si eu un fir pe unte ai tras tu senzorul? Dar dac dau jos numai capacul de sub volan nu am acces acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu mana :)
      sunt 5 braduleti: unu prins pe UCH, 3 pe bord si unul pe metalul de langa consola de aerisire.
      daca dai jos capacul de sub volan, cel mult te poti uita pe acolo, m aindoiesc ca poti baga mana

      Ștergere
  42. la logan nu poate fi activat din calc termometru , noi doar sa tragem un senzor si sa arate pe displeiul lui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lodgy are optiunea sa il activezi din calculator. Loganul nu are asa ceva

      Ștergere
  43. Adica renaulturile cu bordul ca al nostru si calculator ca al nostru nu au avut termometru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, varianta noastra de bord nu a fost conceput sa aiba senzor de temperatura. deci nu ai ce sa activezi

      Ștergere
  44. salut si felicitari pentru aceste tutoriale am invatat multe dar te intreb si eu ceva speri sa nu fie cu suparare:de ce nu-ti iei o pereche de ochelari cu camera sa nu mai fii nevoit sa schimbi ungiurile de fimare? Parerea mea este ca ti-ar fi mai usor asa si am vedea si noi cu ochii tai

    RăspundețiȘtergere
  45. Salut Cristi mi-am montat și eu un termometru in Logan dar eu l-am pus lângă plafoniera deoarece e prea mare sa îl montez in ceasuri.As vrea sa te întreb de unde să îl alimentez cu,curent.as putea de la plafoniera dar mi se aprinde doar când deschid ușile sau când aprind plafoniera.eu as vrea sa se aprindă când pun contactul și să să stingă când îl iau.de unde m-aș putea lega.mersi.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, de la orice fir de culoare galben poti lua +. gasesti la maneta de semnalizare, la bricheta, la radio-casetofon-cd-mp3 player

      Ștergere
  46. Cine stie cum as putea comanda si eu unu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte simplu, citești ce am scris sus, deasupra clipului. Ai link spre pagina de unde poți comanda

      Ștergere
  47. Salut Cris asa ceva as vrea sa cumpar dar nu gasesc . Se poate un nr tel sau o adresa mail

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, sus in descriere este link către pagina unde vinde Fratello produsul... Il poți contacta acolo.
      Uite link-ul http://www.loganclub.ro/forum/showthread.php?t=39657

      Ștergere
  48. Sal. Un numar de tel a lui Fratelo. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, doar link catre forum, il gasesti sus la descriere. pe acolo si-a pus si adresa de mail

      Ștergere
  49. Vreau si eu un senzor
    Dami email sau un nr de tel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era acum vreo 7 ani, doar dacă-l contactezi pe forum și îl întrebi dacă mai fabrică https://www.loganclub.ro/forum/anunturi-bursa-publicitate/anunturi-strict-legate-de-masini/39429-vand-volt-termometre-interfete-satelit-volan-pt-alpine-sony-pioneer?t=39657

      Ștergere