Bec led marsarier de 30W P21W BA15S

Liviu mi-a trimis acest bec P21W 30W ca sa-l testez si surpriza, nu i l-am mai trimis inapoi. Cei care aveti folie pe geamurile spate, trebuie sa ma credeti pe cuvant cand va spun ca acest bec este ce trebuie!


104 comentarii:

  1. Salut Cristi mai ai ceva de pus la masinuta aia nu ai gasit nici o victima cu benzinar sa ne arati ceva specific mpi garantat ai avea public

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca era ceva, aparea si tutorialul

      Ștergere
    2. ti-am pus o intrebare vis-avis de becurile pt marsarier ,la tutorialul cu 11w .se pare ca a aparut un altul mai tare si l-ai luat ! asta e de ajuns ,sau merge si mai puternic ?

      Ștergere
    3. este si mai puternic, dar nu sunt nesimtit. vreau sa vad in spate dar in acelasi timp sa nu violez retina altor soferi

      Ștergere
  2. Salut Cristi! Imi poti spune cat costa un astfel de bec cu led?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare cam mult dar isi merita banii.

      Ștergere
    2. il cumperi o singura data si il ai ani buni. nu-l cumperi anual ca sa-ti para rau :)

      Ștergere
    3. Mi se pare exorbitant de mult 120 de lei un bec

      Ștergere
    4. nu te obliga nimeni sa-l cumperi :)

      Ștergere
    5. hm. poate o sa vi sa para poveste sau ceva imposibil. am o cunostiinta care si-a omorat mama dand cu spatele fara vizibilitate ! . omu` sta la curte , mama tinea de poarta sa stea deschisa .n-a vazut-o si a calcat-o ! fatal !chestia este ca nu e incepator !asa ca banii pe un asemenea bec sunt pe deplin justificati

      Ștergere
  3. Abia astept sa-mi iau,il pun pe ph2 si sper sa-i dezlipeasca retima la care se uita in el :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Cristi crezi ca este complicat sa activezi becul martor din bord cel ptr centuri am vazut ca desenul este acolo ar fii bun un tutorial caci s-au pus astia tare pe amenzi de centura cred ca multi ar dorii sa își aminteasca de centuri atunci cand vad necula aprins . Cu mii de multumiri. Cristi din Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multi vor sa-si activeze functia, doar pentru ca se poate. odata activata, le pare rau penca ii fute la melodie. cei care au aceasta functie pe masina au invatat cum sa o pacaleasca.
      in primul rand ai nevoie de cuple cu senzori de centura. pe scaunul din dreapta trebuie montat un senzor de greutate. dupaia trase firele necesare.
      nici gratis nu mi-as activa aceasta functie :)

      Ștergere
  5. Cand vad becul aprins scuze

    RăspundețiȘtergere
  6. Robert din Buftea.
    Cristi, ai avut dreptate se vede cum rupe fashul :) am inceput sa "utilez" si eu loganelul cu leduri si rezultatul este pe masura. Merci!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt curios cum se vad astfel de becuri cu led de 30W pe al 3-lea stop de frana sau pe semnalizari.
    Pe semnalizari cred ca ar da super bine pentru ca au si pe lateral led-uri puternice si creste unghiul de vizibilitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa noua lege, pe fata trebuie sa ai doar semnalizari galbene si pe spate la fel. pana nu demult, era alb sau galben pe fata si rosu sau galben pe spate.

      Ștergere
    2. Voi avea in curand P21W de 30W rosu, recomandat pentru al treilea stop de frana cu folie pe luneta, semnalizari voi avea in cazul in care va exista cerere pentru asa ceva, personal cred ca sunt prea tari.

      Ștergere
    3. muahahaha, P21W 30W, my precious, abia astept

      Ștergere
  8. cum dreacu sa tina un bec normal un an ,eu nu am mai pus becuri pe masina de 3 ani,(am becuri normale)+ ca am schimbat becurile din far h4 bune becurile osram merg, dar am pus phllips +60% lumina mai mult ., anafar de plafoniera ,acolo am cu smd,sa dai 120 de roni pe un bec nu ma simt bine,daca bag benzina de 120 de roni chiar ca ma simt bine ,nu anteleg ce are folia cu becu ,eu nu am folie pe stop ,am decupat pe langa el

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine a spus ca un bec normal(toate's normale) tine doar un an? pe spate am schimbat vre-o 3 becuri pe pozitie/frana in 7 ani. becurile H4 le schimbi rar daca nu mergi cu ele aprinse non stop, caz in care schimbi 2-3 pe an.
      explicam de cei care au folie pe luneta si geamurile spate, pe timp de noapte cand dau cu spatele, vad fix mai nimic din cauza acelei folii.
      tu te referi la decuparea foliei la al treilea stop de frana si ca nu se justifica acest bec pe al treilea stop de frana? da-mi voie sa te contrazic!
      decuparea foliei pe luneta in dreptul celui de-al treilea stop de frana, din punctul meu de vedere, arata oribil.
      cei care au folie transparenta 5%, al treilea stop de frana este foarte slab vizibil, fie el si bec stoc. daca vrea sa beneficieze de un timp scazut de raspuns la becului in momentul franarii si sa fie suficient de vizibil, este necesar un bec cu led mai puternic si atunci se justifica pretul. daca a paltit 4-500lei sa-si puna folia, mai gaseste 120lei si pentru un bec care-l face mai vizibil din spate in momentul franarii.
      de 120lei te cari maxim 400km. eu consum acea motorina in nici 2 saptamani, in schimb becul o sa ramana mult timp de acum incolo... bec care-l poti muta si pe noua masina...

      Ștergere
    2. mai intai invata limba romana si abia dupa aia exprima-ti parerile de handicapat

      Ștergere
  9. Dpmdv un pret nejustificat, ca sa ma exprim elegant. De gustibus non est disputandum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. avand in vedere ca unii si-au pus Xenon pe marsarier si altii becuri H1 sau H7, modificare pe care o consider o mare ciobanie, mai elegant este un bec cu led mai puternic care sigur nu iti topeste plasticul de pe stop din cauza caldurii degajate. cei care au folie 5% pe luneta si geamurile laterale spate, pe timp de noapte iti garantez ca nu vad mai nimic. acest bec cu led schimba datele problemei.

      Ștergere
  10. ledurile acelui Liviu se gasesc mai ieftine pe E-Bay si se cumpara si mai simplu: faci cont, platesti cu cardul si iei minim 3bucati la pret de 1, daca iti faci timp si cauti bine. Am gasit aici si alte dezbateri despre leduri si e mare pacaleala cu numele alea: 30W, 7W, etc. foarte putin stiu sa se informeze sau sa ajunga la datele corecte acelui individ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact din cauza asta filme si fac diferentele intre un bec stoc si unul cu led, sa nu ne luam dupa cifre, numere si ce ne spun altii. ce vezi cuochii tai e bun vazut.
      si-a luat un preten becuri cu led de pe ebay si le-a folosit un an si ceva. le-a vazut la mine, a facut diferenta cu ochiul liber intre acele leduri si si-a comandat toate ledurile posibile de la Liviu.
      or arata la fel pe ebay, mi se indoaie ca ar fi ce trebuie ;)

      Ștergere
    2. tipul ala, Liviu, tot de acolo le ia. nu le face el si nimeni nu ii face lui leduri speciale.

      Ștergere
  11. sal cristi,cum :-""decuparea foliei pe luneta in dreptul celui de-al treilea stop de frana, din punctul meu de vedere, arata oribil.""-,eu am decupat sa se vada clar lumina,dal dreacu e mai bine asa ,mi e nu ami place folia nici pe stopuri am mai vazut la alti , nu prea sare repede an ochii lumina la poz. sau frana si risti sa te pupe altu an spate ,altceva mai ieftin ...prea mult nu ma da banii afara din casa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu nu vrei sa intelegi ca eu ma pis cu bolta pe acel decupaj in folie, arata oribil. am rezolvarea, pun un bec care compenseaza acea luminozitate. ca trebuie sa platesc un ban pentru treaba asta... normal! am dat 100euro doar sa-mi fac calculatorul cu 12dB mai silentios.
      folia pe stopuri este o prostie. cel din fata mea avea stopurile spate lacuite negru, avea si soarele din spate, a franat si ghinionul lui! el golf 2, eu mercedes. 0-1 pentru mercedes.

      trebuie sa intelegeti ca eu nu incerc sa va vand acest bec cu led, eu va prezint avantajele si dezavantajele acestor becuri iar decizia va apartine in totalitate. nu va obliga nimeni sa cumparati :)

      Ștergere
  12. am anteles de la anceput ca nu tu vinzi ,si nu asta am zis ,am zis de pret si de estetica fiecare cu poftele lui,bani se merita sa bagi an masasina ;"tuning" orice dar sa se merite si iarasi ajungem la gusturi,apropo ce calculator ai facut tu sa fie mai silentios de la ce este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ma refeream la tine ca in ultima propozitie, in general la cititori :)
      doar am schimbat toate ventilatoarele cu altele mai silentioase, mai exact pe procesor Arctic Cooling Freezer 7 si placa video northpole 1000 si inca doua coolere de 12cm enermax.
      ui istorie http://crististreulea.blogspot.ro/2006/10/inceputul.html

      Ștergere
    2. auuu cristi ,credeam ca la masina mah nu la calculator ....ha ha ,ma miram ei ce sa schimbi sa mearga mai silentios ha ha ha

      Ștergere
  13. Vedeti ca sunt pe ebay leduri din alea si cum 100 ron se iau doua iar imi plus au si transportul gratuit pina in romania.
    Nu mai dati banii aiurea la tot felul de jmecherasi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cumpara de pe E-bay, nu mai sta pe ganduri. Asa a facut o cunostinta de-a mea, dar nu din cauza pretului ci din cauza ca se grabea si eu n-am avut modelul cerut pe stoc. A cumparat de pe e-bay si apoi dupa o luna a venit la mine sa-i repar unul din led-uri care s-a ars. I-am reparat provizoriu becul cu led si apoi i-am adus eu altul mai performant care merge si acum. Exista multe LED-uri care sunt copiate, arata la fel, dar nu au aceleasi componente, nu au aceleasi performante si mai ales fiabilitate. Deci cam asta e diferenta... Daca iei de pe e-bay si ai probleme la cine apelezi?

      Ștergere
    2. taci mai, ca nu mai poti baga abureala. toti s-au desteptat, au deschis ochii, nu mai e nevoie de bisnitari ca "dumneata" mai apuca-te de munca serioasa, vinde cu factura, etc. aaa...vezi ca daca mai continui, o sa fac , pe bune, reclamatie de iti inchizi sandramaua aia de blog si afacere. clar?!

      Ștergere
  14. Cumparati toate ieftiniturile de pe e-bay si pe urma cand vedeti cum se vede un led bun ziceti"mama ce misto se vede la ala,de unde le-o fi luat ca vreau si io"dar cand sa dati cu 20-30 de lei mai mult decat pe pocnitorile de piata toti dati inapoi si va multumiti cu ieftiniturile de proasta calitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ia cere-i lui Bisnita-Liviu de unde le are, cere-i factura, sau ceva care sa arate ca nu de pe site-uri gen E-Bay, apoi ne trezim. Si poate ca acela care tine cu Liviu si e anonim, esti tot tu, sa iti mai dregi imaginea de cocalar

      Ștergere
    2. Nu ti-ai luat medicamentele azi?si tu esti anonim deci esti un potential Liviu,cocalar sigur esti ca vad ca esti cam frustrat.

      Ștergere
  15. Cristi nu inteleg un lucru de ce intri in polemica cu vizitatori acestui site daca nu ai interes in vanzarea lor?de inteles a inteles cine a vrut si ce a vrut din filmul tau pt multi e clar ca e mai puternic decat un bec stoc chiar tu ai spus si ce alternative sunt in ori ce caz rolul acelui bec in stop nu e sa vada soferul inapoi noaptea ci mai degraba sa vada cei care vin din spate ca mergi in marsarier ca sa poata aproxima distanta la care va incepe ocolirea daca se urmarea inluminatul mersului inapoi il construiau altfel si nu in acel loc ci undeva in bara si puneau 2 faruri care intradevar iti oferea vizibiltate pe timpul nopti asa ca acest tutorial dupa parerea mea umila este din categoria nu faceti acasa la fel asta nu inseamna ca pe unle nu le apreciez corespunzator sper ca ai luato ca pe ceva constructiv aceasta remarca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu intru in polemica cu nimeni :)
      n-ai dreptate, becul de marsarier este strict sa vada soferul pe unde da inapoi si utilitatea lui in acest caz este doarpe timp de noapte.
      te pun pe tine sa-ti scoti masina(a mea nuti-o dau) de la mine din garaj cu becul scos, fara sa-mi lovesti casa, garajul sau gardul de la gradinita :)
      asta-i ca si cum ai spune cafarurile pe faza scurta le folosim ca cei care vin din sens opus sa vada ca vine cineva din fata :))

      Ștergere
    2. Salve mestere chiar daca ti se pare deplasat farurile pe faza scurta ziua te fac mai vizibil de ceilalti soferi care vin din sens opus poate din cauza asta mai ne contram acum ca nu nea lovit vreun vitezoman iar comparatia ta estee aiurea eu nu am contestat ca acel led iti usureaza mersul inapoi noaptea cand vrei sa mergi cu spatele in spati stramte eu doar am spus ca nu este scopul lui din fabricatie asa cred altfel erau 2 montate si i se monta o oglinda care sa il faca sa se comporte ca un far dar tocmai din cauze de scuritate rutiera el este doar un avertizor pt ceilalti ca mergi cu spatele .Iar ca faci reclama acelui Liviu sunt convins acum si nu mi se pare nimic aiurea cine vrea cumpara cine nu nu pt un led din acela care te ajuta asa mult merita

      Ștergere
    3. da, corect, becul de marsarier este si un avertizor pentru cei din spate ca dai cu spatele. eram prea obosit ieri

      Ștergere
  16. Cristi nu are nici un interes,pur si simplu va arata o imbunatatire pe care o puteti face si voi daca doriti,v-a aratat in alte tutoriale diferenta intre becuri cu filament si cele cu led de calitate si cele chinezarii,este alegerea voastra ce cumparati si de unde dar ar trebui sa-i multumiti la cristi ca prin intermediul tutorialelor sunteti mai informati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite unul care a inteles ceva din ce explic eu pe aici. majoritate nu inteleg ca eu va ofer o solutie gata testata si care garanteaza rezultatul. cumpararea unui bec de pe ebay este pura loterie, ai cel putin 50% sanse sa nu functioneze cum te astepti dupa cum erau caracteristicile scrise.
      fix cum am patit eu cu noua camera din masina, imaginea nu este focalizata. desi ceilalti care au luat nu au aceasta problema.

      Ștergere
  17. s-ar putea face vreo modificare la masina astfel incat pozitia e condus sa fie mai spotiva, adica picioarele cat mai drepte (nu flexate) si volanul mai inspre tine? bine ca aici conteza si ce inaltime ai.
    chestia asta s-ar rezolva daca ai avea volan reglabil pe adancime.
    ar fi vreo solutie?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. schimbi scaunele cu unele sport. automat trebuie sa faci alt sistem de prindere si din start il poti cobori mai jos.
      sau pui scaunul de logan cu reglaj pe inaltime, chiar coboara bine de tot in jos

      Ștergere
  18. daaa taie din el da l dreacu ca e prea analt,poate caroseria de modificat ,s o facem mai mica sa fie mai usoara masina ha

    RăspundețiȘtergere
  19. Cristi, tu de ce incerci sa ne prezinti ledurile? Tu ai leduri pe masina, te rog, spune-ne care e avantajul pt care le-ai pus? eu banui de ce, dar tin sa te contrazic, cu o alta alternativa. eu consider ca decat sa luam becuri de care zici tu, care in afara iluminarii mai puternice decat becul clasic, e si felul cum se aprinde. dar cred ca ar fi mai interesant daca am monta leduri exact ca la autoturismele cu leduri. efectul vizual e la maxim. caci cu stifturile astea umflate la pret nu au efectul led la maxim. am vazut destui care si-au modificat stopurile , chiar si semnalizarile fata si chiar au facut inspectii RAR, fara probleme, iar ca pret...e diferenta enorma, efect maxim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici un stop modificat nu o sa fie ca un stop original care are oglinda dedicata fiecarui led in parte. in plus, modificarea fiecarui stop individual presupune o munca enorma, rabdare si nu chiar asa putini bani cum te-ai gandi tu. sa vezi ce fain se plang unii care si-au pus in al treilea stop de frana leduri si le-a topit folia de pe luneta.
      avantajele becurilor cu led:
      - cel mai mare avantaj este timpul de raspuns. lumina degajata este aproape instantanee si la intensitate maxima. becurile cu led pe frana au un avantaj enorm aici.
      - nu necesita modificari, schimbarea lui se face ca si cu un bec normal, cateva minute.
      - nu se incalzesc, deci n-ai sa vezi soclu de la bec topit(plafoniere si lampa numar in general) sau chiar sticla stopului deformata de la caldura. vezi pe la dacia solenza sau megane 2, le am pe ambele la firma unde lucrez si sunt deformate de la caldura becurilor de frana.
      - consumul de curent este mult mai mic. am uitat pozitia aprinsa peste noapte si pe timp de iarna iar dimineata nici o problema. n-ai sa vezi asa ceva la o masina cu becuri cu filament.
      - durata de functionare a unui bec cu led este mult mai mare ca a unui bec cu filament.
      singurul dezavantaj al acestor becuri cu led este pretul

      Ștergere
    2. eu nicio clipa nu am vb impotriva ledurilor. m-ai inteles gresit. nu imi bat degetele sa iti explic, ca tii cu ala, sa nu moara de foame daca nu mai are clienti la vanzare.

      Ștergere
  20. NU faci un tutorial despre cum sa intaresti amortizoarele?

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu nu îi înțeleg pe unii, omul îți arata ceva și ție nu îți convine, atunci de ce te mai uiți? Cristi își face tot felul de modificări la mașina proprie și ne arată și nouă și mai e și moca. Unii nu știu nici să schimbe măcar un bec și se uită aici și învață ca să nu mai meargă la service și pentru unele lucruri banale și să îi jupească ăia de bani pentru nimic iar alții chipurile "deștepți" scriu aici că nu le place și că nu e bine, de ce vă mai uitați dacă sunteți așa deștepți, lăsați-ne pe noi ăștia proști să învățăm câte ceva și voi faceți-vă singuri tutoriale cu ideile voastre deștepte! Cristi nu îi lua în seama pe acești deștepți că doar latră și ei pe aici! Felicitări pentru tutoriale și succes cu următoarele!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cred ca nimeni care a comentat pe aici are ceva cu Cristi, mai mult cu cealalta persoana care e si ca "partener" la blog. Cristi e la mijloc si nu are cum sa spuna clar parerea lui. consider ca unii de pe aici s-au cam saturat sa il gaseasca si aici pe Liviu. eu ma abtin sa comentez. am cumparat de la el, sunt multumit de produse, dar sunt cam prea scumpe. si cum zicea unu dintr-un clip: "dincolo era mai ieftin" se cam potriveste si nu spun unde, ca imi sare in cap. asa e Liviu? :)
    Cristi, stii ceva despre lucrarea cu fibra de sticla? vreau sa ma joc putin cu aspectul estetic frontal, pt inceput. Sau e cineva care ma poate ajuta cu ceva sfaturi?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intotdeauna dincolo o sa fie mai ieftin. nimeni nu obliga pe nimeni sa cumpere dintr-un anume loc, fiecare cu bugetul si riscul lui.
      nu ma stiu deloc cu fibra. stiu doar ca nu este elastica si crapa imediat :)

      Ștergere
    2. Crapa daca o busesti de peste tot. Nu incaleci borduri, nu calci in santuri, etc, cred ca tine si pana la Remat :) vreau sa fac ceva asemanator ca la PLM tuning.

      Ștergere
  23. Cristi,la urmatoarele tutoriale tot ce iti pui pe masina ar trebui sa nu mai spui de unde le achizitionezi,sa isi sparga capu si sa caute"destepti"ca daca le dai mura in gura se pare ca nu e bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am incercat,fix din aceasta cauza. dar atunci ma fut toti la melodie cu intrebari "de unde ai luat si cat costa". nici cum nu-i bine

      Ștergere
  24. cristi, stii cum mi-ar place mie? sa am leduri in toate stopurile, dar sa fie vreo cateva in fiecare stop, nu unul sungur, a fie asa gen fagure, si sunt xonvins ca la toata lumea place inclusiv tie. mai greu e de facut treaba asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, orice se poate face, dar nu este deloc usor :)

      Ștergere
  25. Salutare! Fix ca tine, ANONIMULE, asa o sa fac anul asta, pana in toamna. Momentan incerc sa imi fac un tuning la bara fata si sunt ocupat cu asta si cred ca imi pun intai in far leduri portocalii...5-6 bucati pt fiecare parte, plus leduri alb-pur....nu alb rece, aici, inca nu sunt decis cate sa pun, ori 5, ori 10, gen audi. Sper ca pana in iulie sa reusesc partea fata sa fie gata.
    O sa intreb pe Cristi, o fac chiar acum daca e de acord sa imi faca aici o sectiune pt mine sau o sa imi fac pagina proprie, sa vada lumea cum sa faca, pt ca oricine poate face, daca are vointa, e pasionat....si sa nu uitam de rabdare. Plus ca e si ieftin, m-am interesat de peste tot si am ales lucruri accesibile. Cat despre stopuri, e simplu, ba mai simplu, decat la far; se decupeaza acolo in spate pe unde intra becul si se monteaza leduri, dar nu va imbulziti sa luati orice led, o sa va las detalii si ce fel de leduri, radiatoare de aluminiu, driver, etc....de ce aceste piese? Pt ca eu vreau lumina de calitate cu efect bine definit ca leduri, nu din alea la 5mm...eu vreau sa pun de 3w, dar normal ele nu consuma 2w si au lupa fiecare led.
    PS: Cristi, esti de acord ca prin saptamanile urmatoare sa pot prezenta cu poze cum am lucrat eu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut, faci poze sau filmezi, dai detalii si te pun pe aici

      Ștergere
  26. sal cand apare urmatorul tutorial sunt tare curios ce va fi? bafta in continu sa ne mai iveti ceva la masina:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuia ieri, pot si azi, pot oricand sa urc un tutorial, sunt doua finalizate.
      doar ca mi-au gadilat stolul de pasari cateva speciemene nerecunoscatoare pe care noi ii numim oameni si fix n-am nici o tragere de inima sa pun vre-un tutorial...

      Ștergere
    2. deci dupa cum vad eu se cam strica treaba aici ... hmm presupun ca tutorialul e despre led-uri ? Mie imi plac !

      Ștergere
    3. exact, tutoriale cu leduri:
      ledul 1. http://www.youtube.com/watch?v=MX2d4CvOzYA
      ledul 2. http://youtu.be/BkHdLQPvcKM

      Ștergere
    4. vezi ca stiu :)))))))))))))))))))

      Ștergere
  27. nu tre sa te superi daca ii vezi pe unii ca te critica sau ca sunt nerecunoscatori. sunt mult mai multi cei care te apreciaza, dar multi dintre ei nu posteaza niciun comentariu si de asta nu ii vezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ma supar deloc ca sunt nerecunoscatori, direct imi este scarba...

      Ștergere
  28. Salut am impresia ca cei care sunt nerecunoscatori sunt ceva prieteni de ai tai invidosi s-au gelosi daca pot spune asa daca tie scarba trage o gura de palinca dimineata pe stomacul gol sa vezi cum tio spala te salut din Oradea loganist convins

    RăspundețiȘtergere
  29. omule, e o vorba: cand esti bun, esti prost..
    nu-i buna nici scarba. are gust nasol. indiferenta doare cel mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  30. cristi, o bara de rigidizare pt. masina crezi ca ar fi utila?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca te dai la rally sau conduci sportiv si ai pretentii de stabilitate, da, atunci da, e foarte util

      Ștergere
  31. polemici si iar polemici .si eu am luat demult becuri de pe ebay... leduri la stop pozitie spate si surpriza nu s-au potrivit nu faceau contact corect ....sincer si mie mi se par scumpe dar imi voi lua pana la urma de la liviu pe principiul ca toate draciile de pe acest site au fost si sunt in continuare ok . nu consider o prioritate becul led dar candva imi voi lua. sa fim corecti 1 euro dai 1 euro face as sunt gramezi de leduri prin vitan dar nu fac nici macar un leu ......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacomaniac, de ce nu iti zici EU-SUNT-LIVIU?!:)))) Pe ebay iei ce comanzi, ai primit ce ai comandat, trebuia sa stii ce produs ai nevoie.

      Ștergere
    2. Pentru ca nu e el Liviu.
      Dacomaniac e din Bucuresti, Liviu din Satu Mare.
      Si gresit! Am comandat o gramada de chestii pe ebay nu mi-a ajuns intotdeauna ce am comandat.

      Ștergere
    3. Pentru ca nu e el Liviu.
      Dacomaniac e din Bucuresti, Liviu din Satu Mare.
      Si gresit! Am comandat o gramada de chestii pe ebay nu mi-a ajuns intotdeauna ce am comandat.

      Ștergere
  32. cristi sa faci separat si un site cu tutoriale calculatoare .ar fi si acela un succes. eu am vista si ce am facut ce n-am facut ca l-am pus pe pc de 2 ori acum cand il pornesc imi apare pe un fundal negru o intrebare; pentru care din cele doua instalari optez pentru a porni calc. am doua partitii pe hd. si nu stiu care este windowsul bun si care este cel pe care am vrut sa il inlocuiesc.nasol este ca nici nu stiu pe care sa-l sterg si nici macar CUM sa il sterg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt prea plictisit de calculatoare ca sa fac si acolo tutoriale :)
      ca si de inceput, NO Vista, scapa de el, pune orice altceva

      Ștergere
  33. Salut Cristi. Dă-mi un sfat te rog. Scârţâie uşile (încuietorile) în mers de mă înebunesc. Ce soluţie ai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incercat http://www.tutorialelogan.ro/2013/03/gresat-balamale-si-opritor-usi.html ?

      Ștergere
  34. Un tutorial despre cum sa reglam culbutorii nu faci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din cate am inteles, la mine's hidraulici si se ajusteaza singuri.
      la benzinare e alta treaba si nu's deloc interesat sa testez pe masina altora chestii de genul :)

      Ștergere
  35. Salut,
    Poti face un tutorial cu eliminarea surselor de troncanit din habitaclu? M refer in special la locurile unde apar cel mai des zgomote si cum le-am putea inlatura. La mine de ex. troncaneau aerisitoarele, parasolarele, plasticul acela dupa stalpul de sustinere din dreapta, pe astea le-am schimbat. Mai sunt spatarele scaunelor din fata, insa din cate stiu astea nu se pot repara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine aerisitoarele nu fac galagie, sunt foarte fixe.
      la parasolare am schimbat acele plastice care in timp se largesc si orice le faci, este temporar.
      plasticele de la stalpi nu-mi vibreaza deloc.
      la scaune inca n-am gasit solutie

      Ștergere
  36. Salut Cris ce mai zici, mai ai cumva vechiul bec cu led de marcsarier? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. he he,au fost altii inainte. am stat o luna cu bec stoc :)

      Ștergere
  37. eu ti-am zis sa pui xenon, dar nu ai vrut :))
    xenonul avea 15w

    RăspundețiȘtergere
  38. salut cristi

    dupa ce ai pus acest bec ai observat ceva schimbari in legatura cu senzorii de parcare? ma gandesc sa nu ii influenteze cumva avand in vedere ca sunt pe acelasi fir.. tu ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut nici o diferenta. de ce ar fi vreo diferenta? nu influenteaza becul stoc care este un mult mai mare consumator de curent, daramite asta mic si-a dracu :))

      Ștergere
  39. salut Cristi,

    Ce zici de asta: http://www.gmcws.org/techcenter/01-12tc35.html

    RăspundețiȘtergere
  40. Foarte bun tutorial dar preturile lui Liviu sunt enorm de mari,la o cautare simpla gasim acelasi produs la jumate de pret,am cumparat din ambele surse si am primit aceeasi calitate...Misto nu?
    Nu pun link sa nu se considere reclama sau ceva.Bafta la bricolat|

    RăspundețiȘtergere
  41. Salut,
    Mai intai multumesc pentru tutoriale. Asa mi-am pus si eu led-uri (diverse 11W, 30W, 50W) pe Logan-ul meu MCV. Eu le iau de pe eBay.

    Mi-au mers cam toate cu o exceptie:
    - ledul de marsalier nu e ok. Adica lumineaza dar slabut. Daca-l pun la o sursa de 12V in comutatie zboara, dar pe masina nu mere bine. Problema este combinata si cu ledurile de semnalizare. Totul merge ok pana cand incerc urmatoarea manevra: semnal dreapta (ok) -> bag in marsalier -> eroare, incepe sa clipeasca semnalul galben rapid... din UCH cred.

    Asa ca o vreme stau pe becul stoc de marsalier.

    In plus:
    Cand pun semnal dreapta becul stoc de marsalier lumineaza intermitent f f slab. Am masurat cam 3-4 volti intermitent, la soclul marsalier, in starea aceasta. De unde o fi curentul asta rezidual? Din inductie, fiind firele prea apropiate?

    Alta problema. Am avut o pereche de leduri de stop (11W) care nu au mers. Luminau asaaaa de slab. Puse pe sursa de 12V luminau grozav, dar atat. O alta pereche, alt fabricant (tot 11W) merg bine. Alea care merg le-am masurat si au 40 de ohmi intre ploturi (nu masa) pe cand cele care nu au vrut, au doar 33 de ohmi. Daca ajuta cu ceva informatia asta... Pareri?

    Mentiuni:
    Am MCV an 2009 (PH2) cu blocuri tip nou, nu se vad nituri, totul este lipit iar mufele sunt mai mici. Am masurat blocurile de lumini si nu sunt pierderi nicaieri. Nici problema de masa nu am gasit, pinii sunt intacti, fara topiri de plastice sau contacte aiurea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu esti isngurul care se plange de functionarea defectuasa a becurilor cu led. macar la tine nu sunt atat de mari...
      o posibila problema ar fi masa subdimensionata. nu strica sa tragi un fir suplimentar de masa, rau sigur nu face.

      Ștergere
  42. Salut ma intereseaza si pe mine un astfel de bec de masalier si ceva pozitii si nr de pe spate la logan albe imi poti lasa o adresa de unde sa le achizitionez pe fb ceva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai sus erau doua link-uri :)
      http://bec-led-auto.blogspot.ro/
      si pe blog, pe partea dreapta este trecut mail si numar telefon
      Informații la tel: 0744.486.243
      E-mail: liviu66ro@yahoo.com
      raspunde mai greu, dar raspunde

      Ștergere
  43. Se potrivesc si la sandero stepway II facelift ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iotri pe site-ul lor si cauti. eventual ii suni si intrebi

      Ștergere
  44. Cristi, H4 Led merge cu modul DRL?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, depinde cum functionmeaza DRL-ul. daca este pe impulsuri, 100% nu.

      Ștergere