Deblocarea usilor la oprirea motorului

De cand mi-am activat functia de inchidere automata a usilor la atingerea unui prag de viteza, stiam ca ele se vor debloca doar daca apas manual butonul de deblocare usi sau din butonul de pe cheie. Am tot cautat o solutie pentru aceasta problema si de fiecare data gaseam solutia doar montand o alarma care stie sa de-a impulsul de deblocare usi cand se scoate cheia din contact.
La un moment dat mi-a trecut prin cap un nume, Tudor Madalin, o yeah, el trebuie sa gaseasca o solutie in acest sens. L-am pus in tema despre aceasta problema, a bolborosit el ceva intr-o chineza care eu nu o intelegeam dar el parea sa o stapaneasca foarte bine si dupa nici doua saptamani m-a sunat sa-mi spuna ca a rezolvat problema. Rezultatul a fost exact cel la care m-am asteptat, deblocarea usilor la oprirea motorului.
O sa ma intrebati de ce la mine butonul de la usi dispare de tot cand se blocheaza usa. Raspunsul este simplu, am scurtat tija.


82 de comentarii:

  1. ciudat la tine.......eu la laureate dupa ce plec de pe loc se blocheaza si dupa ce opresc motorul se deblocheaza !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai alarma montata pe masina?

      Ștergere
    2. Eu am alarma pe masina din fabrica. Si la mine este la fel se inchis si se deschid singure.

      Ștergere
    3. ce-mi plac uimitii care zic:''eu am alarma montata de fabrica'' si-si imagineaza ca n-au fost pacaliti....
      surpriza!
      alarma aia a dost montata pe NV de dealerul care ti-a bagat-o pe gat la SUPRAPRET!

      Ștergere
  2. a fost dar a fost data jos de pe ea si a mai ramas decat ledul albastru .......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de acolo ai modificarea :)

      Ștergere
    2. Dragos asta crede ca un led ii descuie usile...
      supriza si pentru tine: ai alarma dar e dezactivata, insa ea este prezenta pe masina...intr-o zi o sa ai supriza sa nu te lase sa-ti pornesti masina:)

      Ștergere
  3. De la butonul pentru degivrare se poate lega cu plus(pentru cei cu geamurile legate pe direct)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pfoai ce dreptate ai! nu mi-a picat fisa sa ma leg acolo :)
      dar parca m-am uitat dupa un fir galben pe acolo si n-am vazut sa fie vre-un fir galben :)

      Ștergere
  4. Poate e alta culoare dar tot plus dupa contact e

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar cand opreai motorul si ramaneau usile blocate... atunci cand deschideai usa din interior, de maner, nu se deblocheaza acea usa, si restul de usi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se deblocheaza doar usa care o deschid

      Ștergere
    2. nu toate UCH-urile stiu asta, doar versiunile recente(nu stiu sa zic cat de noi), deblocheaza toate incuiatele daca deschizi manual una dintre usile fata...cele din spate se descuie individual doar daca ridici țâmburușul...

      Ștergere
  6. Salut Cristi! am si eu o intrebare :D am o sirena de alarma(auto) si asi vrea sa o leg la inchiderea centralizata...adica mai pe direct vreau sa imi (chitaie) cand inchid si deschid masina din telecomanda originala....se poate face smecheria asta ??? daca da spune.mi si mie te rog cum !! tare curios sunt daca merge...Multumesc anticipat !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se monteaza o alarma interna de logan comandata de aici http://goo.gl/zgWVm

      Ștergere
  7. dar...tot are un MINUS.daca tragi putin pe dreapta sa iei pe cineva in masina trebuie ori sa opresti motorul(nerecomandat pt ca pierzi timp aiurea) sau sa apesi pe butonul de deschidere de pe bord,deci ajungem tot de unde am plecat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. minus este si faptul ca trebuie sa invarti cheia in contact sa o pornesti/opresti sau ca trebuie sa pui semnalizarea cand schimbi directia sau ca trebuie sa deschizi usa sa urci/cobori in/din masina...

      Ștergere
  8. MINUSUL ala se poate remedia daca iei un ''semnal'' de la frana de mana in sensul ala, cand tragi de ea sa deblochezi usile cand ai motorul pornit .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce simplu a-r fi sa fie asa
      si daca pleci de langa masina si lasi frana de mana trasa ce ai facut oare? Iti spun eu; ai lasat masina deblocata atata timp cat ai frana de mana trasa.
      EEEEEEEEEEEEE :) nue asa de simplu cum crede lumea :P

      Ștergere
    2. a zis cu motorul pornit .. u lasi masina cu motorul pornit si pleci ? =))

      Ștergere
    3. romeo: pai ori tragi frana de mana, ori apesi botonul ala, e acelasi cacat :)
      paiu: tudor spunea ca in momentul in care ai tras frana de mana, comanda ramane indiferent ca opresti sau nu motorul. eu plec de langa masina simotorul ramane pornit. vezi :D

      Ștergere
  9. Intrebare pentru Tudor Madalin, dar si pentru Cristi: se poate face un modul astfel incat daca ai usile blocate din interior si soferul deschide usa, sa se deblocheze automat si celelalte usi?

    Stima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da este o solutie super simpla.

      Ștergere
    2. Buna Tudor.
      Am o intrebare: cum iti dai seama ca se opreste masina... dupa voltaj?

      Ștergere
    3. Controlerul citeste o secventa de tensiune prin trecerea cheii prin cele 3 pozitii pana in pozitia accesorii.

      Ștergere
    4. este cu microcontroler sau comparator/electronica analogica?

      Ștergere
  10. Tot e naspa ... am avut sistemul asta la Nubira din fabrica. Se blocau usile la pornire si se deblocau la oprire. Problema e cand vrei sa lasi pe cineva in drum trebuie sa deblochezi de la buton. Problema mea era ca nu aveam butonul de deblocat asa de evidentiat ca la Logan. Mai bine fara. Mai putine siteme in masina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te referi la usile din spate cred,ca pe fata puteai sa deschizi de la manerul interior.pe spate e ok sa fie asa,mai ales daca ai niste draci de copii neastamparati.

      Ștergere
    2. Pentru usile din spate exista o siguranta pe yala, pentru a nu putea deschide usa de pe interior, pentru copii neastamparati!

      Ștergere
  11. mai merge + de la casetofon ala mai este de la contact

    RăspundețiȘtergere
  12. Super tare, inca un modul:d in curand vom umple bordul cu module electronice! Trebe realizat un modul care sa inglobeze toate aceste functii (un al doilea UCH), si bineinteles , cand se vinde se vinde doar cu functiile activate pentru care sa platit. Nu ar fi o idee buna?
    Eu am gasit o solutie data de un francez, cred ca ai dat si tu de ea. Cand am sa am timp am sa incerc acea solutie simpla, dar nu inainte de a studia putin schema UCH-ului, sa nu faca vreo prostie. Aici ai un link la acea sursa, in franceza - http://www.daciaclub.ro/index.php?s=9433b098d2ecd2fbdcf30ed997c2f6e1&act=Attach&type=post&id=1627827309
    Sa auzim de bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. treaba aia in franceza este o modificare prezenta pe unele UCH-uri recente, adica: daca ai usile incuiate(automat si portbagajul), atunci cand deschizi o usa se vor descuia toate usile incuiate...acum nu stiu sa zic daca se vor descuia toate incuiatele daca deschizi una dintre usile din fata(cum se intampla la mine).

      Ștergere
  13. alarma mea maat775 asta face,pun contact sa pornesc ancuie toate usile,opresc si iau contactu se deblocheaza usile,daca ma opresc si nu iau contactul si cobor din masina doar usa la mine se deschide restul raman ca la plecare ancuiate.

    RăspundețiȘtergere
  14. functia de inchidere a usilor la atingerea unui prag de viteza este o functie anti talharie nu sa nu cazi din masina ca vita usile din fata se deschid de la clantza special sa se deschida o singura usa daca te dai jos din masina sa nu te fure de ce asi da bani pe ceva care imi anuleaza protectia :))) cine face si desface toata ziua are ce face

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand ajungi la destinatie si ai pasageri in masina, opresti motorul si se deschid usile iar pasagerii nu trebuie sa ridice de buton si abia dupa aceea sa deschida usa.
      iar daca te dai jos din masina, oricum trebuie sa o incui.
      asta daca nu cumva esti unul din cei care opreste motorul cand astepti la semafor, atunci da, e naspa :D

      Ștergere
  15. Nu stiu daca a intrebat careva/// Pentru cei care au deschidere din butonul acela pentru portbagaj ,nu da impuls si se deschide si portbagajul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. modulul da o singura comanda pentru deschiderea usilor, la portbagaj trebuie sa dai comanda dubla. deci nu, nu se deschide si portbagajul.
      dar daca nu esti hotarat si te joci cu cheia in contact, da, se deschide si portbagajul :)

      Ștergere
    2. Eu am fara acel modul..direct fir spre uch si facut din DDT sa se deschida la a 2 a apasare pe cheie..dar functioneaza si din buton daca apas o data pe deschis..

      Ștergere
    3. Fara acel modul nu se deschid usile "neam". Oricum cand apesi pe deschis din buton se deschid toate. Asta inseamna sa scoti cheia din contact si sa apesi pe telecomanda ... sau pe butonul de deschidere de pe consola. Ideea era sa poti face din DDT la oprirea motorului sa se deschida automat...da-mi un mesaj sa discutam despre DDT ...

      Ștergere
  16. salut CRIS,
    Ma intrebam si eu .... : se poate face un modul sa se deschide usile cand ajunge la atingerea pragului de 5 km/ora sau mai putin??? Asa cum este sa inchizi usile la atingerea unui prag de viteza, de ce nu se poate si sa se deschida???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma tu ai chiulit de la ora cand spuneam ce si cum :)
      http://www.tutorialelogan.ro/2011/03/inchidere-usi-la-un-anumit-prag-de.html
      setezi din soft la cati km vrei sa se inchida usile, nu este nevoie de un modul.
      nu deschide penca nu stie UCH-ul, nu este in soft aceasta optiune.

      Ștergere
  17. Bogdan, de ce vorbesti tu in locul lui cristi ?? daca te crezi asa destept fa un tutorial la logan. ce mai zici acum ?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bogdan stia ca sunt in Italia, tu nu stii :)
      stii acum :)

      Ștergere
    2. ti-ai lasat loganu petru roma?

      Ștergere
    3. Salut! Azi am mers cu un Renault Master de 3,5 To. Am activat blocarea usi lor automat. Atunci cand trageam pe dreapta(puneam frana pana la oprirea masinii) sa folosesc "telefonu", usile se deblocau singure, fara sa opresc motorul. Oare cum au facut asta? E mult mai tare asa!

      Ștergere
    4. pai nu e tare, ca esti pasibil de talharie cand te opresti la semafor:))

      Ștergere
  18. eu am alarma pe masina si cand pun contactul se inchid usile, iar cand iau cotactul se deschid. m-am obisnuit cu chestia asta si acum pot sa zic ca mi se pare mai misto sa se inchida la o anumita viteza. tu ai avut invers fata de mine, iar acum vrei invers fata de mine:))
    asa e omul, orice sistem, oricat de sofisticat ar avea la dispozitie, cand s-a obisnuit cu el il banalizeaza si vrea neaparat altceva, nu conteaza ca e mai bun sau mai prost, doar sa fie o schimare...:)
    numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cristi, am si eu o intrebare - eu nu am activata obtiunea sa se blocheze usile la o animita viteza dar doresc sa se deblocheze cand opresc motorul binenteles dupa ce au fost blocate manual de la buton, acest modul poate face asta? Intreb pentru ca la cei cu blocare la o anumita viteza stiu ca sa facut o modificare in UCH la mine nu sa facut nici o modificare in soft.
    Cu stima,
    Robert din Buftea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu are nici o legatura activarea inchiderii din soft si acest modul care deschide usile la scoaterea cheii din contact. sunt doua chestii diferite si functioneaza fiecare individual.
      deci da, poti pune acest modul pe masina si o sa functioneze, chiar daca nu ai activata functia de inchidere usi.

      Ștergere
  20. loganul meu face singurel treaba asta de cand l-am luat. a venit montat cu alarma si cand pun contactul se inchid usile si se deschid cand opresc motorul.
    inca ceva, ma bate tare gandul sa trec pe un logan sh diesel ( eu am benzina ) dar ma cutremur cand vad ce scriu oamenii pe aici legat de problemele lui ( injectoare, pompa de injectie ). imi e frica de masina sh avand in vedere ce a patit tatal meu cu un renault trafic la care au picat 2 injectoare la 2k km dupa ce a fost cumparat. chiar sunt intr-o dilema mare, avand in vedere ca loganul meu benzina nu a facut nicio problema 85k km.

    RăspundețiȘtergere
  21. salut,am un logan,masina are 1 an jumate si de cateva zile se inchid usile cand opresc motorul si nu mi se pare normal,crezi ca are vreo defectiune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. altii dau bani pentru asa ceva :)). daca nu iasa fum, banui ca este ok.
      si serios amu, ai alarma montata pe masina? penca alarmele au aceasta functie. nu neaparat sa opresti motorul, este suficient sa pui si sa iei contactul

      Ștergere
    2. Ați aflat de unde era defectul cînd oprești motorul sa se blocheze toate ușile?

      Ștergere
    3. Nu a răspuns acum 10 ani la întrebarea mea, crezi că o să răspundă la a ta?

      Ștergere
  22. nu,nu am avut alarma montata niciodata pe ea si masina am cumparat-o noua

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut Cris !!! la mine dacia e cea mai simpla varianta cum as putea ca sa fac sa se deschida toate usile o data , acuma trebuie sa le deschid de fiecare in parte si ma enerveaza lucrul asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai simplu si mai ieftin e sa montezi o alarma care are in ea aceasta optiune.
      Altfel ai nevoie de un UCH si o cheie cu butoane, ambele imperecheate. Ca si bani ajungi aproape la fel cu alarma. Doar ca alarma iti ofera in plus si o siguranta

      Ștergere
    2. http://www.okazii.ro/accesorii-auto/alarme-auto/alarma-auto-discovery-cu-2-telecomenzi-made-in-taiwan-produs-omologat-rar-a128422716 ..... ceva de genul acesta ?

      Ștergere
    3. alarma de masina sa fie, deci ceva de genul ala :)
      uitate la descrierea alarmei cate chestii stie :)

      Ștergere
  24. salut!eu am antifurt si inchidere centralizata,problema apare cind las(uit) cheia in contact se inchid usile automat dupa 10 secunde aproximativ,pina acum nu am gasit rezolvare ,am ramas pe dinafara de vreo doua ori,daca stiti cum ar trebui sa procedez va rog sa-mi spuneti.(trebuie sa am si a doua cheie la mine pentru orice eventualitate)mentionez ca usile se inchid dupa ce pornesc motorul,si se deschid dupa ce il opresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un gunoi de alarma, renaul punea default o alarma care facea acelasi lucru, inchidea usile dupa 10 secunde daca toate usile erau inchise.
      nu stiu ce i-ai putea face, eu infundam gunoiul cu ea dupa o zi doua

      Ștergere
  25. Salut. Intrebarea este, in caz de coliziune (cand se opreste motorul, deci contactul ramane pus) se deschid usile? Dar cand se declanseaza airbag-urile? Tema de casa pentru Tudor :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. normal ar fi ca UCH-ul sa deschida usile cand se declanseaza airbag-ul. eu nu vreau sa testez asta :D

      Ștergere
    2. Mai e varianta cu deblocarea usilor cand se deschide usa la sofer. Poate faci un tutorial cu treaba asta. :)

      Ștergere
    3. neimportant pentru mine. banui ca se pune un actuator cu 5 fire in locul celui cu 2 fire si cele 3 fire in plus se leaga la celelalte 3 actuatoare

      Ștergere
  26. Sal Cris as vrea sa cumpar si eu un modulator de la tine pentru deblocarea usilor la oprirea motorului. Imi poti da o adresa de mail sau cv sa ti trimit datele mele?
    Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai gresit pagina, Tudor le comercializeaza aici http://tunezlogan.blogspot.ro/p/blog-page_15.html

      Ștergere
  27. Salut Cris, am vazut ca in acest video la secunda 6 ai acea chestie care se reidica cand deschizi usile, la care la tine nu iese asa mult afara, cum ai facut??? Ai un video ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am taiat din tija si am imbinat cele doua bucati folosind o bucata de teava in care am pus poxipol
      https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/ScurtatTijaBlocareUsa

      Ștergere
  28. Pai daca taiai din tija de sus, nu era mai usor?? Sau o alta modalitate?? Ca pe acesta nu o inteleg!:)) o sa ma uit mai atent daca nu este! Multumesc pentru ajutor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tai unde vrei tu :)
      cand o sa ai piesa in mana o sa-ti dai seama mai usor de unde o sa tai.
      daca am taiat in partea de jos, fi sigur ca am avut un motiv intemeiat :))

      Ștergere
  29. eu am la Logan cand oresc motorul se descuie usile

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, le inchizi cu mana, evident. apesi butonul dupa care trantesi usa. cum poti sa ma intrebi asa ceva?!
      la usile fata nu poti in felul acesta, dar poti apasa butonul deschizand usa spate.
      fiind din 2015 loganul, ai garantie, deci te duci si o schimbi in garantie. nu ma poti intreba daca este o problema de la baterie din moment ce eu nu stiu ce consumatori ai, ce faruri ai uitat aprinse...
      dar este posibil sa fie si bateria defecta

      Ștergere
  31. La mine când plec de pe loc la o anumita viteza se închid ușile automat , după ce opresc motorul și deschid o ușă se dezactivează automat . Ăsta pe un Clio

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si loganul are functia de incuiere a usilor la un anumit prag de viteza, dar este oprit din soft. doar ca nu descuie usile fara sa pui un modul

      Ștergere
  32. Am meu logan de din 2007. Nu are aceasta comanda de blocare a usilor la o anumita viteza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. niciun logan nu are. exceptie la cei care si-au activat functia. http://www.tutorialelogan.ro/2011/03/inchidere-usi-la-un-anumit-prag-de.html

      Ștergere
  33. Salut Cristi! Am cumparat si eu modulul de la Tudor Madalin. Pentru ca vreau sa pastrez si firul (puntea aceea in tabloul de sigurante) pt plus permanent geamuri fata, m-am legat cu firul de plus al modulului la firul de plus de la mufa bricheta auto. Firul de masa l-am legat la caroserie. Al 3-lea fir al modulului l-am legat la pinul 1 de la butonul de blocare/deblocare (ca si in instructiuni). Am constatat ca atunci cand pun contact sa plec si astept sa se stinga martorii in bord, modulul da comanda de deschidere usi. Daca stau sa se stinga martorii din bord (antidemaraj, etc) demarorul pleaca mai greu. Daca bag cheia si invart rapid de ea pt a porni (nu astept sa se sting martorii) nu se mai da comanda de deschidere. In rest modulul isi face treaba (la oprire). Eu banuiesc ca e din cauza alarmei sau a inchiderii centralizate. Alarma a fost cumparata de la Dacia si montata la ei in ziua in care am receptionat masina (detin un Logan Kiss FM 1.4 MPI din 2007). Madalin mi-a zis sa caut alt fir de plus dupa contact si sa ma leg la el. Ma poti orienta unde ma pot lega…...la casetofon , la plafoniera, numai sa scap de comanda asta suplimentara la pornire. Multumesc! ”Radu de la Valcea”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, exact, cauti alt + dupa contact. eu am luat de la casetofon

      Ștergere