Montat a doua plafoniera, in spate

Din punctul meu de vedere, acest tutorial este un esec si asta din cateva motive minore, cum ar fi:
- n-am aratat cum se fac legaturile la fire, dar este foarte usor de intuit;
- ce nu se vede in tutorial si am taiat la montaj: plafoniera atingea in plafon si nu intra deloc pe pozitie; a trebuit sa tai cu flexul suportul de becuri din spate si din acest motiv se poate folosi doar cu o placa de leduri(becul atarna cand am facut testul); chiar si asa este la limita, daca apesi mai tare pe buton, plafoniera atinge plafonul si risti sa faci un scurt.
Primul motiv este banal, al doilea fiind de neiertat. Am reusit sa o dreg pana la urma dar daca nu se putea, ajungeam sa cumpar alt plafon.
Unde am gresit? Am taiat prea inspre spatele masinii, daca taiam cu un cm mai inspre fata masinii, sigur se incadra cum trebuie. Vedeti explicatia in poze, precis o sa intelegeti mai bine.
Intre timp ce-mi dadeam palme si nu stiam ce sa mai fac, Matu(Matei) mi-a zis ca altii au testat adancimea folosind un ac... Buna baiat, pacat ca nu a venit cu ideea mai repede.



Daca nu ma credeti, aici puteti vedea o mica parte din ce s-a taiat la montaj.

Ok, acum sa trecem la explicatiile pozitive: plafoniera este foarte utila daca ai frecvent pasageri in spate, care inevitabil vor avea nevoie de lumina din cand in cand sau poate ai nevoie sa faci ceva in spate si atunci ti-ar prinde foarte bine putina lumina in plus.
Acea rama de plastic este geniala! De cate ori am testat plafoniera pe pozitie, nu se simtea a fi bine fixata. Dar odata ce am pus si rama din plastic, plafoniera s-a rigidizat, sta mult mai fixa.
Investitia in sine este mica, timp de lucru undeva la 30 minute.



Marian a montat plafoniera in spate de tot, acolo fiind inca o traversa si un spatiu identic ca cel prezentat de mine in tutorial. Din fericire a facut si poze in timpul montajului. Am taiat locasul pentru montarea palfonierei si am pus doua bucati de polistiren pe post de distantier.


Am dat jos ornamentul de plastic de pe stalpul stanga fata, pe sub el se gasesc firele care duc la plafoniera. Acolo m-am legat si am dus firele pe langa marginea plafonului iar ulterior am tranversat pana la plafoniera.

Iar finalul arata cam asa



Cineva care nu s-a semnat si-a montat in acest fel: Eu am montat plafoniera in acelasi loc ca tine, am observat si eu ca era un spatiu mic ramas, insa acesta se datora impingerii plafonierei in locasul sau (gaura). Romanul fiind inventiv; am cautat prin portbagaj ceva care sa aiba acelasi rol ca la plafoniera fata, acela de distantator intre plafon si tabla. Am gasit un burete cu silicon, numai bun de folosit, plus de alta ca avea si o parte din plastic care imi folosea la lipirea sa de plafon si cu buretele fixat in tabla tinea numai bine la nivel plafonul. Asa am rezoltvat problema spatiului plus de alta nu are nici o denivelare plafonul deoarece buretele se ajusteaza singur dupa plafon.

156 de comentarii:

  1. Fix Bambucha :)) Lasa ca facem sa fie bine :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, cu acest tutorial ti-am luat-o inainte, am montat-o in vara...si eu tot cu acul am probat terenul inainte... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. De unde pot face rost de a doua plafoniera ca sa primesc si suportul aferent?

    RăspundețiȘtergere
  4. ziceai k nu-i practica ... k plm ii naspa :-j acuma hopaaaa =))) a devenit buna dintr-o data :))

    RăspundețiȘtergere
  5. In timp ce lipeai acolo, chiar ma gandeam de ce nu ai luat picatura:))
    Firele de la plafoniera fata pana in spate, umbla libere. Cumva sunt o nova sursa de zgomot? Ceea ce nu iti place:)) Dar fiindca nu e masina ta, merge:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu m-as fi dat jos chederele de la usi si as fi mers pe la marginea plafonului, loc unde le puteam imobiliza usor sa nu faca galagie. dar daca el a vrut asa, cine's eu sa-l contrazic.
      evident, metoda mea presupunea mai multa munca

      Ștergere
    2. Eu am montat o astfel de lampa in spate langa luneta. Firul este un cablu UTP care a fost legat in stalpul stanga fata, tras pe la chederul usii fata si spate si apoi direct catre lampa. Din punctul meu de vedere nu este necesara acea piesa de plastic, deoarece plafonul este destul de solid si l-am taiat la fel ca in fata si nu am avut probleme cu lampa, in sensul ca sa cada sau eu mai stiu ce. Ca sa o pot monta cum trebuie si fara teama de a atinge cumva circuitul electric al lampii plafonul am pus intre plafonul de tabla si cel de fibra un polistiren expandat de la un produs electrocasnic. In zona unde am dat gaura este o treversa metalica si de asta am preferat acel polistiren. Am montat deja 2 astfel de lampi (pe un Duster si un Logan). Daca te intereseaza ceva poze te pot ajuta.

      Ștergere
    3. daca ai de dat, da, clar vreau poze :)
      am aici trecuta adresa de mail http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/comanda-modulul-daytime-running-light.html

      Ștergere
    4. Sal. O stiu deja. Ti-am mai dat ceva poze pt un tutorial :)).

      Ștergere
    5. Pot sa iti trimit niste poze si sa vezi ce am pus eu in spate ?

      Ștergere
    6. La ce distanță de bradut trebuie decupat , pentru montajul in spate.

      Ștergere
  6. cit o costat plafoniera cu tot cuplastic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plafoniera 3 becuri cu mufa si ''tablita'' inclusa-35 lei

      Ștergere
    2. tablita nu e inclusa...de fapt nimeni nu o are...

      Ștergere
    3. este, este, n-ai cautat suficient :)
      - Plafoniera 3 becuri cu mufa si ''tablita'' inclusa-35 lei
      deci insista

      Ștergere
  7. cris, am si eu o intrebare referitoare la niste leduri de pe spate.
    as putea gasi pe undeva un soclu care sa repartizeze ledurile pe o suprafata cat mai mare din lampa spate, adica ceva mai in genul asta, sa se vada asa ca o floare http://www.4tuning.ro/images/stopuri-led-passat-3b/stopuri-led-passat-3b-adadd12cd3a7088884-0-0-0-0-0.jpg ?
    ca astea desi sunt eficiente, nu se vad asa ca o floare cu vreau eu http://bec-led-auto.blogspot.ro/p/p21w-ba15s.html
    mersi de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar daca gasesti oglinda respectiva si sa o tiganesti pentru logan. celmai probabil pe la dezmembrari auto.

      Ștergere
  8. Aia da treaba cand am citit titlul ma gandeam ca e undeva chiar in spate dar ai montato cam in acelasi loc unde se monta la daciile din ani 70 sincer era mai aspectos si mai practic cu doua laterale spate mai mici undeva in dreptul geamurilor s-au una chiar in spate deasupra banchetei spate in centru

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am montat 2 pe lateral de vw că sunt că şi plafonira dar şi acolo trebuie să ai grijă de distanţă.

    RăspundețiȘtergere
  10. salut cristi, pe cand si un tuturial cu adaptarea incalzirii in oglinzile laterale?

    RăspundețiȘtergere
  11. E un sait foarte interesant si cine il face merita multumiri !

    Problema mea e ca as dori sa schimb radiocasetofonul Blaupunkt,cu unul nou,si nu stiu cum se face operatia de demontare-montare !

    Oricat am tras de el, nu vrea sa iasa din locas !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai varianta cu 4 gauri pe laterale, este suficient sa bagi 4 tije care intra usor in acele gauri, dupa care tragi de el afara.
      eu am bagat doua mine de pix intr-o parte, am tras usor de el afar, dupa care am bagat si in cealalta parte si l-am scos de tot.
      multam pentru aprecieri

      Ștergere
    2. dar daca avem si "satelitul" de comanda in spatele volanului, ce facem cu el?
      avem posibilitatea sa-l adaptam altor modele de mp3 player? (in afara de modelele blaupunkt)

      Ștergere
    3. Nu se poate adapta satelitul la alt casetofon / mp3 player sau cd player . Am incercat .

      Ștergere
    4. Se poate pune un adaptor între satelit și noul „casetofon” (HeadUnit) dar trebuie să vorbești cu cineva să ți-l facă. caută pe www.loganclub.ro pe forum.

      Ștergere
  12. SALUT MESTERE!PE CAND UN TUTORIAL CU MONTAREA UNUI TERMOMETRU?CE ZICI SENZORU DE TEMPERATURA UNDE SE MONTEAZA IN EXTERIOR?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. greu gasesti un termometru care sa-l implementezi sa arate frumos. gen cum e aici in primul post http://www.loganclub.ro/forum/cum_sa_ti_faci_montezi_singur_termometru-t26923.html
      ai acolo toate detaliile posibile

      Ștergere
    2. Am eu termometru pentru exterior / foarte elegant facut . Si senzorul il recomand sa il pun in portbagaj sub mocheta , sub un capacel negru de plastic pe lateral . Daca ridici ai sa vezi . De montat termometrul / ramane la latitudinea fiecaruia . Termometrul este iluminat cu albastru . Cine vrea sa lase mail lui cristi .

      Ștergere
    3. alo Matule in exterior cum iti masoara temperatura senzorul daca este in portbagaj?cel mai bun loc este in spatele bari de protectie are loc destul si iti arata temperatura reala in portbagaj iti arata eronat deoarece e in interiorul masini vara iti arata mai mult iarna mai putin din mometul in care se incalzeste in masina

      Ștergere
  13. salut!! am si eu o problema care multi nu au stiut ce sa ii faca. am o solenza si de cate ori pun contactul imi licare becul rosu din bord si nu porneste. dar daca apas pe butonul de la cheie nu mai licare si porneste. daca sti ceva ajuta-ma te rog frumos. multumesc!! marius din bucuresti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cat timp licare acel led, motorul este blocat, din acea cauza nu porneste. n-am idee de ce nu porneste :(

      Ștergere
    2. am patit si eu problema cu acel led.rezolvarea e aprox simpla: in compartimentul motor,mai exact in partea dreapta a motorului cum te uiti la el este o mufa neagra care face legatura contactului cu instalatia electrica.din cauza k este amplasata destul de jos acea mufa,in timpul mersului sare apa in ea si oxideaza.masina porneste la apasarea butonului deoarece asa se face resetarea cipului dar eroarea reapare la fiecare pornire.si eu am aflat destul de greu de la un mecanic de la renault.numai bine

      Ștergere
  14. SALUT MESTERE!PE CAND UN TUTORIAL CU MONTAREA UNUI TERMOMETRU?CE ZICI SENZORU DE TEMPERATURA UNDE SE MONTEAZA IN EXTERIOR?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.loganclub.ro/forum/cum_sa_ti_faci_montezi_singur_termometru-t26923.html
      de la mine poate in viitor

      Ștergere
  15. ai idee cam ce toba as putea sa-mi pun pe un benzinar ca sa sune mai gros? nu vreau zgomot sa m-auda toti, vreau doar sunet mai gros, discret nu sa sune ca la pustii care le da toba jos si face ca toti dracii. sau poate un filtru sport?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu, dar stiu sa-ti spun ca difera de la motor la motor. cum suna pe un 1.4mpi nu o sa sune pe un 1.6mpi.

      Ștergere
  16. da,vine exact ca nuca in perete plafoniera aia.defapt la orice masina va uitati,plafoniera pusa pe centru e ca o nuca in perete.este mai elagant pe laterale.

    RăspundețiȘtergere
  17. trrebuia mai in spate dar merge si acolo

    RăspundețiȘtergere
  18. sal am o intrebare ? in spatele grilei de jos sunt doua aparatoare sau cum se zic si mie una sa rupt si am schimbat becul de la ceata si dupa 5 zile sa ars eu cred ca din cauza aceia sa ars ca a intrat apa sau a fost becul defect .poti sami zici cum se numesc si daca se pot schimb. tutorialele sunt tari bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. becul s-a ars daca ai pus degetul pe sticla becului sau nu l-ai insurubat bine si a intrat apa. la fel de bine putea fi si becul de proasta calitate sau defect de fabricatie.
      in nici un caz din lipsa capacului

      Ștergere
  19. se poate monta un butuc cu buton la porpagaj chiar daca inainte a fost model fix, primele aparute?
    P.S. great job cu tutorialele;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si crezi ca daca intrebi in doua locuri vei primi un alt raspuns? vrei un raspuns instant?

      Ștergere
    2. Se poate monta butuc cu buton . Daca vrei . Iei legatura cu cristi , si el ma anunta . Am butuc .

      Ștergere
    3. am vazut k nu mai postase nimeni acolo de ceva timp si am zis k poate nu il vezi acolo;) nu vreau un raspuns instant.....

      Ștergere
    4. am butucul nou, original dar am vazut ca are cam multe elem si ma gandeam daca nu cumva am nevoie de actuatot sau de altceva

      Ștergere
  20. cris, eu am incercat acum ceva timp sa scot plafoniera fata, dar fara rezultat, probabil n-am impins destul de tare clema aceea de plastic.
    problema e ca acum, plafoniera are un joc in partea dreapta, o imping inapoi, sta pana nimeresc 2 gropi, apoi iar se lasa. asta doar intr-o parte, si 3mm, dar suficient cat sa fie vizibil daca te uiti atent.
    sa fie doar din rama de metal care o sustine? sau mai pot fi alte cauze?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai indoit acea rama de metal. dai jos plafoniera si remediezi

      Ștergere
    2. ps: parca asa imi aduc aminte ca e contra aceea care e pusa pe partea opusa a plafonului..

      Ștergere
    3. m-am linistit. mersi!
      pt a 2a plafoniera, e suficienta rama de plastic care ai pus-o tu? sau daca am posibilitatea sa obtin una tot din metal, o bag pe aceea?

      Ștergere
    4. cea de metal e mai greu de pus, dar nu imposibil :)

      Ștergere
  21. Salut, eu nu am mai pus nici o rama la a doua plafoniera...am decupat plafonul cat mai fix, si vad ca sta ok

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut Cristi. Mi-am pus și eu a doua plafonieră acum vreun an jumate, însă eu am făcut câteva chestii diferit (și pe unele le-am zbârcit).

    Fiind obsedat să nu cumva să-mi zică că am pierdut garanția din cauza firelor tăiate, eu nu am tăiat ca tine firele, ci am cumpărat 2 mufe mamă și una tată de la un magazin de electronice, și am făcut un prelungitor scurt cu o bifurcație lungă cât să ajungă în partea cealaltă. Toate firele se îmbucă fără probleme și fără zgomote, și pot oricând să elimin acel prelungitor și să nu poată comenta Dacia-Renault nimic.

    Problema mea este alta. Eu n-am reușit să prind tăblița aceea de plastic și, mai rău, am decupat după conturul ei, ceea ce a însemnat că acea clemă care trebuie să se prindă în margine nu avea în ce să prindă. Soluția (temporară) a fost să iau o piesă de la plafoniera față, o tăbliță îndoită care prinde plafonul în dreptul clemei, să fie rigidă plafoniera (la mașina din tutorial am văzut că e ceva un pic diferit acolo în față). Evident, asta înseamnă că în față nu mai am acea tăbliță și săptămânal mă trezesc cu plafoniera din față blegită. Ai idee de unde sau cum pot face rost de acea tăbliță?

    E cea indicata aici: http://img169.imageshack.us/img169/3633/img2345hu0.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la dezmembrari auto e singurul loc unde ai putea gasit. daca le ceri la dacia acea tablita, iti cer codul :))

      Ștergere
  23. Salut Criss am un logan ph1 ca al tau si mar interesa daca de potrivesc barile de la ph2 pe el fara sa fie nevoie sa schimb si farurile adica sa pun de ph2 deoarece eu am faruri si stopuri tuning. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  24. Frate esti tare , am pus si eu in practica cateva imbunatatiri care le-am vazut aici pe tutoriale cum ar fii una dintre imbunatatiri cea cu amortizoarele si modulul acela pe care l-am comandat baiatul recomandat de tine foarte serios a onorat comanda .....im fine una peste alta ce vreau eu sa transmit e ca faci niste lucruri foarte tari si utile , tine-o tot asa bravo.

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut Cris imi place mult ceea ce faci si te admir ,dar ce zici de un tutorial cu montarea unor proiectoare pe modelele care nu au gen ambiance oriqm bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, am mai spus, in 7 ani de cand am masina as fi avut nevoie de ele de vre-o 2-3 ori.
      nu se justifica investitia in cazul meu. daca cumva imi pica un set complet la un pret de nerefuzat, da, o sa fac si tutorialul :)

      Ștergere
    2. pai nu ziceai ca ai firele trase ?la mine in Mioveni e 30 lei un proiector eu zic ca merita pentru luminile de zi am vazut multa lume care face asta

      Ștergere
    3. 30lei cele de origine sau ceva rahaturi la care se matuieste foarte rapid sticla? cu tot cu suporti si cleme de prindere?

      Ștergere
    4. 30 de lei cele de import si 50 sau 60 bucata cele de origine cu tot cu suport de cleme nu stiu sigur

      Ștergere
  26. Ms cred ca o sa mai astept pt modificarea asta pana maplictisesc de farurile tuning

    RăspundețiȘtergere
  27. daca pun CB pe un ambiance se reseteaza nr de km?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut! ar fi bine sa te uiti la acest tutorial http://www.tutorialelogan.ro/2012/06/montat-cb-pe-logan.html
      sau
      http://www.tutorialelogan.ro/2011/07/montat-cb-pe-logan-15dci-preference.html

      Ștergere
  28. cristi, daca modific arcurile cum ai facut tu in tutorial am probleme cu politia sau la itp?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu n-am avut nici o problema si nici n-am auzit pe cineva sa aiba vre-o problema

      Ștergere
  29. iar eu as intreba referitor la modificarea "sport" doar prin taierea arcurilor daca nu este daunator pt masina? practic cam care ar fi riscurile? merita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. riscul e sa se miste de la loc in fata, pe spate sa pice(greu de crezut daca tai doar o spira). dar asta insemna sa sari borduri in viteza, treci speed bump-uri in viteza, sari gropi si dinastea

      Ștergere
  30. Salut cris, te-ai gandit vreodata,daca ai facut ca porbagajul sa sara din cheie sa faci un sistem sa se inchida din buton ca la anumite masini ex:BMW X6.Stiu ca s-ar putea sa ti se para o idee proasta dar eu ma gandesc de mult cum as putea sa fac asa ceva si nu pot sa realizez. Ai putea sa imi dai o idee cum as putea realiza asa ceva. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se numeste actuator liniar. problema nu e sa pui un actuator liniar, aia e simplu. la respectivele masini, incuietoarea este mobila. actuatorul aduc capota maxim in jos, incuietoarea prinde de capota si o trage ca sa se inchida perfect.
      am vazut un actuator liniar montat pe o masina hatchback care cobora usor pana la un anumit punct dupa care ii dadea drumu sa se tranteasca,asta ca sa s einchida.
      imagineaza-ti ca iti coboara incet capota portbagaj, care's sansele sa se inchida fara sa-l trantesti putin? mici, zero, chiar catre negativ

      Ștergere
    2. Am inteles , nu stiam de existenta actuatorului liniar , e un inceput , oricum mai studiez problema ,am auzit ca sunt baieti care au pus la logan inchidere din buton ,oricum multumesc mult pentru raspuns daca reusesc iti dau de veste .

      Ștergere
  31. Bagi acolo un cablu si un motor puternic sa de cu porbagaju calume sa se inchida.
    La bmw este foarte greu porbagaju si cand mai are putin sa se inchida motorasul ala al lasa liber in cadere si se inchide.
    Asa ca slabe sanse

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe dracu motor puternic! iti taie mana fara efort :))
      daca-ti uiti putin capu in portbagaj, ramai fara el :)

      Ștergere
  32. Salut! Cristi am si eu o rugaminte daca ai putea sa faci un tutorial pentru confectionarea ledurilor "angel eyes" pentru un golf 4 :D. Foarte multe din tutoriale tale le-am pus si eu in aplicare. Merci frumos astept raspunsul tau

    RăspundețiȘtergere
  33. @CRIS
    Asta e daca ati taie capu sau mana dar sti ca ai inchidere la porbagaji. =))

    RăspundețiȘtergere
  34. Cristi! din imagini vad ca ai montat a doua plafoniera chiar pe denivelarea transversala a plafonului(pe latura de jos)...deci nu este pozitionata orizontal...astfel lumina este directionata spre bancheta din spate... daca o pozitionez vreo 5 cm mai in spate de la bzua orizontala a traversei? cum e? ai mai vazut montate asa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum am pus pozitionarea corecta in poza de mai sus, doar acolo, altundeva nu mai ai loc. adica ai, in spate de tot este un locas identic unde intra fara sa atinga

      Ștergere
  35. sall.de unde ai acel modul cu leduri pentru plafoniera?sunt interesat sa imi cumpar si eu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici nu arat nici un modul cu leduri :)
      la mine este tiganita o placa cu 3 leduri pe ea. ca sa le scot afara trebuie sa demontez plafoniera de pe pozitie.
      oricum, dai un google, sunt o gramada care vand diverse module cu leduri si pe mai multe dimensiuni

      Ștergere
  36. unii au pus-o mai in spate, zice ca au pus distantier din burete intre plafon si tapiserie...ai vazut montate asa? arata urat? se vede bombat?(te intreb ca nu am vazut pana acum)...
    era bine sa adaugi si niste poze din mai multe unghiuri, cum arata a doua plafoniera...
    multumesc mult, seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar ca sa pot pune acea poza mai sus, am facut vre-o 15. aparatul meu(o sapuniera) nu prinde diferenta de acea curbura in plafon.
      n-am vazut cum arata cu acel burete intre plafon si tapiserie.

      Ștergere
    2. tu n-ai pus distantier in cazul de mai sus?

      Ștergere
    3. n-am aratat in tutorial asa ceva, deci nu

      Ștergere
  37. bine bine, cam cati milimetri te opreau s-o pui cu socluri? adica sa n-o tai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in cazul meu vre-o 5mm, siaia insemna limpit de tabla, deci trebuia mai mult

      Ștergere
    2. te oprea tabla sau traversa?

      Ștergere
    3. tabla. daca o pozitionam mai jos, cum aratam in poze, ma indreptam catre traversa unde era mai mult loc

      Ștergere
  38. salut. pentru aprinderea plafonierei cand deschid usile trebuie montat ceva releu sau trebuie schimbat ceva la instalatie electrica. Ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stie UCH-ul chestia asta. daca la tine nu face nimic, trebuie setat din UCH(banuiesc)

      Ștergere
  39. pfuu ca ii mai complicat, nu prea le am cu astea cu UCH, nici nu stiu sigur ce inseamna, in cate solenze m-am urcat la toate se aprindea plafoniera, a mea vad ca ii tare ciudata, si ca sa setez din UCH ar trebui sa merg la un electrician sau prin rularea unui program de pe laptop legat la mufa ?

    RăspundețiȘtergere
  40. Sti cumva daca la plafoniera vine vre'un fir de plus de la contact?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. garantat nu vine, imi alimentam camera de filmat de acolo daca era asa :P

      Ștergere
  41. Aham multam!!!Ca vroiam sa leg niste leduri care sa lumineze pedalele si m'am gandit ca poate vine vre un fir le plefoniera,pentru ca daca ma leg la maneta de la stergatoare mi'e ca atunci cand vreau sa sterg parbrizul sh ledurile sunt aprinse sa imi mearga greu stergatoarele(scuze daca am gresit pe undeva)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dute ma dacia, apai ledurile alea abia consuma ceva curent, nici nu o sa sa simta stergatoarele :)

      Ștergere
    2. =)) Aha Multumesc!!!Respect!!!

      Ștergere
  42. Salut Cris! Este o treaba faina cu plafoniera. Vreau sa spun ca eu mi-am achizitionat doua plafoniere de Renault Laguna 1996 la numai 10 lei din dezmembrari ambele si sunt mici frumoase si le-am montat in partea din fata a manerelor spate unde exista chiar un locas si intra perfect. conectarea am facut-o tot de la plafoniera din fata functionand la fel. Poate am sa-ti trimit ceva poze. Pa!

    RăspundețiȘtergere
  43. In loc de plafoniera originala am montat o lampa de torpedo de mercedes sprinter modificata putin de mine legata in paralel de cea din fata.La cea din fata am mai montat al doilea bec w5w in spatiul necablat aflat alaturi rezultind o luminozitate dubla.

    RăspundețiȘtergere
  44. salut, daca as vrea sa imi pun o banda de leduri in portbagaj si sa se aprinda si lampa in acelasi timp, cum ar trebui sa ma leg de la lampa? imi poti detalia de unde ma leg cu firele ca nu ma prind, fara sa tai mufa si sa fac o improvizatie acolo. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te legi de firele de la lampa deja existenta in portbagaj. ai doua fire la acea lampa, te legi la ele. iei un multimetru si masori care e plusul si masa. poate te ajuta vre-o idee de aici https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/LeduriPortbagaj

      Ștergere
    2. multumesc, trebuie sa tin cont de vreun sfat cand ma leg?

      Ștergere
    3. da, incearca sa nu dai foc la masina :))
      sa ai un multimetru sa masori care fie este plus si care este masa

      Ștergere
    4. Si daca le inversez ce se intampla, nu cumva doar NU mi se aprind ledurile? :))

      Ștergere
    5. exact :)
      sfatul era sa nu dai foc la masina, insemnand sa izolezi firele, lipiturile si alte cele :)

      Ștergere
  45. Daca pui bec cu leduri la plafoniera dece ramane aprins usor dupa ce inchizi usa?becul original nu ramane usor aprins...am obs ca acest fenoment il face numai la becurile cu led.Sa fie de la temporizator?Cum se remediaza acest inconvenient sau poate afecta cu ceva daca ramane usor aprins?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se numeste lumina reziduala. Becurile cu led nu sunt construite cum trebuie.
      Nu afecteaza cu nimic ca raman usor aprinse

      Ștergere
  46. sal, un tutorial cu schimbul de antigel nu am gasit! sau poate gresesc si nu am cautat bine.

    RăspundețiȘtergere
  47. merci, faci o treaba excelenta cu ajutorul tau m-am destupat si eu la minte. Acum "ligheanul meu" (loganul :))) beneficiaza de un treatament m-ai in cunostinta de cauza, mi place si mie sa mesteresc la masina cu toate ca nu am un loc amenajat ma descurc cum pot prin parcare in spatele blocului.
    cu stima,
    Robert din Buftea

    RăspundețiȘtergere
  48. Foarte util acest tutorial, am reusit sa-mi rezolv problema fara a merge intr-un service.

    RăspundețiȘtergere
  49. Chiar daca o pui mai jos acolo unde ai aratat tu cu "bun" tot atinge;) Mi-am montat eu sambata. Am bagat acolo ceea ce am taiat unde a fost gaura pentru lampa;)

    RăspundețiȘtergere
  50. salut! am o rugaminte,daca faci vreo data un tutorial despre montarea oglinzilor electrice la loganurile chele

    RăspundețiȘtergere
  51. nu mam referait la bani,am vrut daca se poate bininteles cu acordul tau pe masina ta sa faci tutorialul scuzama daca ti se pare deplasata iantrebarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mi se pare deplasata intrebarea, chiar vreau sa-mi pun, doar ca n-am bani :))
      ba chiar as vrea asa ceva :D http://goo.gl/BkajX

      Ștergere
  52. De pude as putea achizitiona si eu o astfel de rama ca pe okazii nimeni nu vinde plafoniera cu tot cu rama... :(

    RăspundețiȘtergere
  53. Salut Cris!
    Am gasit pe internet "Termometru interior/exterior cu funcţia termostat Check Temp III" cod produs 854714 comercializat de CONRAD la 619 lei. si ai in josul paginii manualul de utilizare in limba romana sau accesand http://www.germanelectronics.ro/pdf/854714-an-01-ro-Termometru_cu_functia_termostat_Check_Temp_III.pdf
    Este util si m-ar interesa daca sti sau ai un electrician (inginer) auto foarte bun sa se priceapa sa monteze asa ceva.
    Cred ca ar fi ca o CLIMA LA LOGAN!??? Ar fi ceva intradevar util si revolutionar pentru DACIA.
    As vrea parerea unui specialist. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  54. Salut Cris,iti urmares cu interes tutorialele si chiar am experimentat cateva..cu succes.Sunt interesat sa montez in spate stanga-dreapta lampi de 1310 care sa functioneze cu toate cele 3 trepte,oprit,permanent si deschidere usi.crezi ca da bine estetic sau ca ar fi dificil montajul?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu cum arata lampile de la 1310. deci n-am nici ce-a mai mica idee cat de estetic o sa fie sau cat de greu se monteaza

      Ștergere
  55. Cris unde gasesc si eu cutter ca al tau ? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/set-cuttere-p-5336
      acum n-au pe stoc, dar verifici din cand in cand, asa pana vor avea :)

      Ștergere
  56. vreau sa pun o banda cu leduri in interiorul masinii, ai vreo idee cum pot face ca atunci cand usile sunt inchise ledurile sa fie stinse, iar atunci cand usile sunt deschise sa se aprinda ledurile ? eu am doar o singura idee , sa leg firele benzii cu leduri de +ul si -ul becului de la plafoniera, acela din stanga...
    ai vreo alta idee ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aia este ce-a mai simpla metoda sa faci aceasta legare. la plafoniera ai 3 fire, tu te legi la cele doua din margini, nu te legi deloc la cel din mijloc.

      Ștergere
  57. La minutul 6:34 ... aii o expresie de Faza comică de marți ;) ... ” lipești acei capeți ” - nu ” lipești acele capete ” ? :D :D :D ... urmează să pun și eu așa ceva ;)... cu tot cu ”capeți”

    RăspundețiȘtergere
  58. Crezi ca se pot monta plafoniere de genul? in spate http://www.ebay.com/itm/White-36-SMD-LED-Car-Rectangular-Dome-Roof-Ceiling-Interior-Light-Lamp-DC-12V-/131444027489?hash=item1e9aacb061:g:AEQAAOSwDNdVi0hP&vxp=mtr

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. avand o inaltime de 25mm mm, eu zic ca este cam mult si nu o sa arate deloc bine

      Ștergere
  59. Salut, m-am uitat la aproape toate clipurile tale dar nu am gasit ideea ce o caut ( imi cer scuze daca exista) M-am gandit ca ar fi frumos sa se aprinda lumina de la plafoniera doar pe timp de noapte ( nu am senzor de lumina ) asa ca m-am gandit ca ar putea face treaba un releu crepuscular de 12V. Ce parere ai despre idee?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce ar implica treaba asta. Pe mine nu ma deranjeaza ca lumineaza si ziua

      Ștergere
  60. Salut Cris. De unde pot sa achizitionez si eu plafoniera cu 3 leduri dar leduri cum ai tu pe plafoniera ta (ultimele achizitionate) si rama + cablu cu mufa deoarece ma gandesc sa imi pun o a doua plafoniera in spate. Mersi (sant din Jimbolia,Timis)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, http://www.tutorialelogan.ro/2013/01/montat-doua-plafoniera-in-spate.html
      vinde axscu57@yahoo.com

      Ștergere
  61. Salut, am achizitionat o a doua plafoniera, dar nu am cablajul necesar, in Timisoara, unde as putea gasi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce cablaj necesar? 3 fire? gasesti la dedeman, praktiker...

      Ștergere
  62. fiind legata la plafoniera fata, becurile de la cea din spate se deschid cand usile din fata se deschid cum face cea standard sau nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. plafoniera din spate este legata in paralel cu cea din fata. deci ce face cea din fata o sa faca si cea din spate. inclusiv ca se poate porni independent(manual)

      Ștergere
  63. Mulțumesc pentru tutorial!
    Datorită tutorialelor tale am montat și eu o a doua plafonieră pe un Logan 2. Urmează suportul de ochelari și tubulatura încălzire spate, Loganurile astea noi nu o au :)))
    Explici foarte bine și faci totul să para atât de simplu :)

    RăspundețiȘtergere
  64. Salut,vreau sa te intreb ce mufa de flopi disk am cautat dar mufa ce am gasit sunt mai mici si nu se potriveste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, mufa de floppy disk este una singura, un standard, in niciun caz mai mare sau mai mica

      Ștergere
  65. Sal de unde pot lua și eu o plafoniera cu tot cu mufa și tăbliță

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. au trecut 8 ani de atunci, nu mai stiu unde opti gasi de cumparat

      Ștergere