Bec led w5w

Am intrat pe www.bec-led-auto.blogspot.ro cautand detalii despre becuri led. Liviu a fost foarte amabil si m-a ajutat cu informatii despre mare parte din ele, drept urmare am comandat de test 2 becuri cu led w5w. Sunt foarte multumit de ele iar rezultatul il puteti viziona si voi

99 de comentarii:

  1. am si eu pe masina asa ceva. am cumparat din Cora cu 30 lei. La PH2 se vede mai bine ca pozitia si becul de faza lunga/scurta sunt apropiate. nu se observa difereanta de nuanta asa de mare. Cine vrea led trebuie sa schimbe ambele becuri pe led. Daca te opreste politia le arati ceva acte omologare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-ai nevoie de omologare. doar sa nu fie prea mare diferenta de culoare. exact din acest motiv nu schimb nici eu. pe langa ca e diferenta mare de culoare si nu-mi place, mai atrage si privirea politiei.

      Ștergere
  2. am avut si eu leduri smd albe la pozitii si la numar dar le-am dat jos de ceva timp ca mi-a fost frica de garcea. Voi ce ziceti are garcea ceva impotriva pozitilor albe cu led-uri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca nu e diferenta prea mare de culoare, n-are nimeni nimic cu tine

      Ștergere
    2. diferenta e cam asa ca la tine....nu stiu daca sa le pun inapoi sau nu.

      led-uri din astea am avut la pozitii http://img.dxcdn.com/productimages/sku_51372_1.jpg

      Ștergere
    3. pun ce am voie ca n-am chef sa-mi ia talonul garcea

      Ștergere
  3. si eu am la masina lumai ledure si este o lumina chiar buna..Cris cum se numeste cul mai puternic bec/led pe care la'ai pus la plafoniera??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ledul ala e o improvizatie cu 3 smd-uri :)
      ala e tata lor :))

      Ștergere
  4. eu am o plafoniera cu un bec, ca sa imi pun plafoniera ce 3 becuri tre sa fac o modificare la instalatia electrica sau se poate monta direct pe instalatia veche ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merge plafoniera de megane cu 3 fara nici o modificare.

      Ștergere
    2. exact, eu n-am facut nici o modificare

      Ștergere
  5. la pozitii e o problema cu "garcea" pentru ca zice el ca in lege scrie ca trebuie doar lumini omologate cun persoane care au avut probleme(interpretabila legea), la stopuri nu-si da seama decat daca e electronist =))

    RăspundețiȘtergere
  6. Problema la ledurile foarte puternice in interior, intervine noaptea cand daca il aprinzi e foarte deranjant pt ochi. eu mi-am facut o plafoniera pt skoda cu 47 leduri superflux cu 4 chipuri fiecare. Era cum a zis si cristi discoteca, dupa 1 sapt le-am pus rezistente la jumtate ca era prea puternica lumina!

    Dar ce am obtinut prin umplerea pana la refuz a plafonierei, e facut ca nu exista pete de lumina, pt ca protectia aia de plastic e facuta sa disperseze parca mai bine lumina data de bec....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum vezi avantajul plafonieri cu 3 becuri? :)

      Ștergere
    2. Ledurile alea Nichia nu le vinzi? :D

      Ștergere
    3. le gasesti de cumparat de pe www.daciashop.ro :D
      exact de unde le-am luat si eu

      Ștergere
  7. :)) vai, ce va tot temeti de politisti. de parca ati fi facut crime. sunt becuri cu filament pt pozitie de la philips care dau lumina usor alb-albastrui si tot asa "ciuntit" se vede in far seara. In legislatie scrie lumina alb sau portocaliu in fata, in spate rosu si portocaliu? uite, eu saptamana viitoare ma duc fix la RAR sa fac ITP-ul, chiar cu ledurile puse pe pozitie, semnalizare, stopuri. :) nu se baga astia! iar politistii, nu vad diferentele, ca sunt prea.....biiiiiip!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. sall tu ai modificat plafoniera de poti aprinde separat becurile din laterale ,eu am modificato sa ramana pe normal cel din mijloc si celelante sa le folosesc pe post de antrerupator,am pus pe plafon banda cu smd uri albastre 27 de buc si sting si aprind din butonul din dreapta plafonierei ,apropo la interior stiam ca poti pune ce lumina vrei nu ai treaba cu nimeni nu sau ma ansel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in interior poti pune si lila in coțche cu picățele roz.
      eu n-am modificat plafoniera, e plafoniera cu 3 butoane. lateralele functioneaza si individual, mijlocul controleaza tot

      Ștergere
  9. tot cu 3 am pus si eu acum si noua dar lateralele nu merge individual,nu stiu de ce de asta team antrebat cum merge la tine ,la mine merge toate o data sau deloc,daca ancerc sa sting unul din laterale licare putin la comutatie cand dau de buton si tot aprins sta bag p .... ia oricum am modificato sa o pot folosi ca si tine ., ms de raspuns

    RăspundețiȘtergere
  10. Cris de unde ai lampa aia de la plafoniera cu 3 butoane?? ca eu numa cu 2 am gasit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.loganclub.ro/forum/showthread.php?t=24068&page=11

      Ștergere
  11. si pt ce iti trebuie asa lumina puternica in masina? sa nu spui ca seara stai si citesti carti in masina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, clar nu. dar daca vre-o data trebe sa citesc, apai citesc :)

      Ștergere
  12. cumva o fi mai racoare in masina decat in casa si se uita din masina la tv, cu o bere rece in mana si se lauda ca se relaxeaza conducand si vede emisiunea preferata :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarul e ca masina e mai aproape de http://www.tutorialelogan.ro/2012/07/cum-te-racoresti-daca-n-ai-ac-pe-masina.html

      Ștergere
  13. Salut Cristi, as dorii sa achizitionez si eu tipurile acestea de leduri pentru Logan, imi poti da niste date de contact ca sa pot sa discut cu tine?
    Mersi, o zi buna!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar tu sper ca ai inteles ca nu eu le comercializez :)
      ai adresa mea de mail aici http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/comanda-modulul-daytime-running-light.html

      Ștergere
  14. Ledurile nu au nimic in plus fata de becurile normale ..sunt becuri.
    Nu lumineaza albastru rosu sa atraga privirile copoilor;asa ca folositi-le cu incredere deoarece au o lumina alb-rece mai puternica ,mai durabila si fac si un consum mai mic.
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  15. ce bine ca al meu e ph2... ce bine mi se vad ledurile pe pozitii... reflecta super in far un alb-albastrui si imi mae deschide putin nuanta si la faza scurta/lunga...
    in interior mi-am pus leduri albastre si imi lumineaza tare de tot... vad tot in interior(nu am probleme decat cu CD-urile scrise cu marker albastru, dar in rest e super...

    RăspundețiȘtergere
  16. sall cristi ,am la plafoniera 6 smd-uri 2 bucati de 3cu 3 asta sa aibe loc an plaoniera, an mijloc ia fiind cu 3 becuri,(smd-uri din banda din aia de poti taia din 3 an 3 sau pereche de cate 3) antrebarea e :de ce nu se sting complet cand anchid masina ,usa tot se mai vede putin ca nu sant stinse complet asta ziua ca e mai lumina ,noaptea se observa si mai bine ,cand le sting din butonul plafonierei se sting complet ,pana acum nu a mai facut asa dar erau 6 netaiata banda ca aveam plafoniera cu un bec si aveau loc schimband plafoniera cu 3 le am taiat la3 si 3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se numeste lumina reziduala, nu stiu de ce ramane :(
      cred ca, conteaza foarte mult ce leduri folosesti, la mine nu ramane deloc lumina reziduala

      Ștergere
    2. si eu am tot 6 smd-uri si nu raman aprinse

      Ștergere
  17. sall nu sant leduri ci smduri pe panblica ci rezistente cu tot decat pui pe ele 12 v chiar nu ai vazut prin comert ,se taie din ia pereche de 3 sau din 3 an 3 de ex. daca tai 2 nu merg ,daca tai 4 maerg numai 3 si unu nu si tot asa mda asta e ,chestia e ca de unde se antrerupe sa se stinga ai mai scapa putin curent cred eu ,ca la buton se stinge complet , ms de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SMD este tehnologia, deci sunt leduri SMD.
      dupa cum ziceam, conteaza foarte mult cum sunt fabricate, deoarece acele module ar trebui sa consume acel curent rezidual.

      Ștergere
  18. cris ar merge sa pun 2 lampi ca cele din torpedoul masinii la numar?adica ma gandesc ca se vede mai bine numarul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa inteleg ca tu ai 2 lampi, eu am doar una, deci nu stiu ce insemna sa pui o alta lampa. probabil daca tiganesti si tai frumos, poti pune

      Ștergere
  19. salut...poti face pe logan ca in momentul opririi motorului sa se aprinda ledul din plafoniera(lampa de citit)?

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut Cris, vreau sa stiu si eu daca se poate ca becul din portbagaj, in cazul meu o banda cu 15 smduri, sa se stinga cand motorul e oprit si masina descuiata cu usile inchise, am observat uitandu-ma din interiorul masinii pe la boxe ca e aprinsa lumina in portbagaj cand masina nu e incuiata.Mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sta aprins ca si plafoniera, 30 secunde. cand se stinge plafoniera in masina, se stinge si cel din portbagaj.
      daca ti o usa deschisa, dureaza 20 minute pana se stinge.
      deci controlul este facut de UCH

      Ștergere
  21. Mai am si eu o intrebare, am logan facelift si la marsalier e un plastic verde , de protectie presupun , am pus un bec p21w 27 smd si cred ca din cauza plasticului acela verde lumineaza mai slab, are ceva daca il dau jos?

    RăspundețiȘtergere
  22. de unde ai luat ledurile NICHIA modelul cum il ai tu,lumina galbuie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.daciashop.ro/led-tuning/led-w5w-Nichia
      http://www.daciashop.ro/led-tuning

      Ștergere
  23. sal., am si eu o mare rugaminte daca se poate, am un logan de 1.4mpi, timpul rece a venit mai este un pic vine iarna, suntem multi care dorim sa schimbam antigelul dar nu stim..., cum se schimba ( detaliat ) si de care antigel sa cumpar etc.
    P.S. cat mai repede !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. antigel verde.
      ca sa-l schimbi, ori mergi la service, ori cauti pe net cum se face

      Ștergere
    2. Deci Marius . Detaliat . Dacia logan/sandero/ duster pe benzina au din fabrica antigel verde . E cel mai indicat pentru motoarele pe benzina . Antigelul este - ca si compus chimic - etilen-glicol (un alcool) si este incolor, de o consistenta mai vascoasa (mai gros ca apa). In solutia finala mai exista aditivi si coloranti. Culoarea codifica aditivarea antigelului. Astfel cel verde are un fel de aditivi, cel rosu - alt fel de aditivi.

      In concluzie cel verde e cel ce se vinde de dacia . Asta iti recomand . Antigelul e in jur de 25-30 RON .

      CUM SE SCHIMBA : Inainte sa ridici masina pe elevator sau ceva desfaci busonul de la vasu de expansiune . 2. ridici masina pentru a da jos scutul 3 dupa ce dai jos scutul,vei observa 2 suruburi de golire . unul sub vasul de expansiune , altul sub radiator . Suruburile sunt de plastic 4 Punem suruburile de plastic inapoi si coboram masina . 5 . Pregatirea noului lichid de racire . ( se dilueaza 1:1 cu apa distilata / NU APA DE ROBINET ) 6 . langa busonul vasului se afla un surub de aerisire . Turnam noul lichid de aerisire si strangem inapoi abea dupa ce vedem doar lichid fara nici un fel de bula de aer. Strangem surubul si busonul . Pornim motorul cu caldura setata la maxim ./ lasam cateva minute . si apoi dam o tura ( blana ) pana motorul se incalzeste suficient de mult incat sa deschida termostatul . Ulterior verificam nivelul lichidului de racire si completam daca mai este necesar . Aerisirea se face in 2-3 zile, deci trebuie sa mai completezi.

      Ștergere
    3. adica MAT'u a vrut in cateva cuvinte sa-ti zica asta http://youtu.be/AuD_pBc7Y9c

      Ștergere
  24. salutare la toti.am vrut sa pun si eu leduri pe pozitii.am un opel astra 2008.dar cand le montez stau aprinse 2 sec si se sting.care poate fi problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intra UCH-ul in protectie, nu simte consumatori si crede ca e o problema, as aca taie alimentarea.
      nu stiu rezolvarea :(. incearca pe clubopel.com

      Ștergere
  25. Am luat si eu led-ul ala de plafoniera cu lupa dar mie imi ramane slab aprins dupa ce ar trebui sa se stinga. Asa ramane si la tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar nu l-ai luat de la Liviu, nu?

      Ștergere
    2. Ba da, de la el am luat.Deci sa inteleg ca la tine nu sta aprins slab cand ar trebui sa se stinga? Am masurat si am 7 volti in plafoniera cand e slab aprins.

      Ștergere
    3. se numeste lumina reziduala si asta insemna ca ai tu ceva modificari pe la instalatia electrica si nu este facuta bine

      Ștergere
  26. Salut CRiS,ai testat cumva becul LED 2,5W 55 lumeni alb?Sunt curios cum este in comparatie cu cel de 1,5W 50 lumeni alb cu lupa.Am citit mai multe comentarii in care in care uni spuneau ca cel de 1,5 ar fi mai puternic decat cel de 2,5 datorita lupei.Pe mine m-ar interesa pentru numarul de inmatriculare si unul pentru plaforiera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la plafoniera este mai bun cel de 1.5W, lumina fiind directonata in jos.
      la numar depinde de care lampa ai. daca este orizontal este mai bun cel de 2.5W, daca este vertical este mai bun cel cu lupa.

      Ștergere
  27. Salut, explica-mi si mie te rog, cum folosesc un voltmetru ptr averifica daca am consumatori dupa ce am oprit motorul. Se descarca bateria, vreau sa verific. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ce dimensiuni are acest led? Este cumva cree? Ms.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt cree si o idee mai lung ca becul de sticla, cam 3-4mm(din amintiri)

      Ștergere
  29. Are mai mult de 12 mm latime?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-ai facut sa opresc filmu, sa ma dau jos de pe scaun si sa merg la masina, sa dau jos si sa masor :)
      29mm lungime, 12mm latime

      Ștergere
  30. Mini de multumiri. Scuze ca te-am deranjat de la film. Vizionare placuta.

    RăspundețiȘtergere
  31. Aceste leduri nu au bec cree. Cree-ul are nici mai mult nici mai putin de 3w, restul e marketing. Cree degaja caldura mai mare decat un smd, de aceea are nevoie de racire. Intensitatea luminoasa a unui singur cree este mai mare fata de un smd sau chiar mai multe. Nu confundati ledurile cree cu ledurile smd. Cree are doar un singur chip, smd-urile au 3 sau 2. Cree este mai bun si mai durabil in timp, de aceea si pretul mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  32. Salut! Nu am inteles eu sau ai spus chiar la inceput ca becul cu led si lupa are 135 lumeni? Pe acest site am gasit doar 1,5W 50 lumeni Epistar alb rece cu lupa pvc (consum max. 1,2W); la 1,5W e maxim 50 lumeni, e corect sau nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am spus exact ce ai auzit. din pacate nu erau date corecte pe vremea cand am facut tutorialul. ce ai citit acum la Liviu pe site chiar este corect, sunt masuratori exacte date de fabricant

      Ștergere
  33. la acest site ma refer, care e afisat de tine: http://bec-led-auto.blogspot.ro/p/w3w-w5w-w6w-wy5w-t10.html

    RăspundețiȘtergere
  34. Deci acele becuri cu led care luminau cel mai tare sunt acestea 1,5W 50 lumeni Epistar alb rece cu lupa pvc (consum max. 1,2W) de pe acel site? Multumesc! Hristos a inviat! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  35. Iti dai seama cristi,la 135 lumeni cat ai zis tu ce lumina ar trebui sa ai in masina!!!! mai ceva ca si pe faza scurta :)))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  36. Salut Sunt Florin din Bucuresti. Am si eu o PROBLEMA. Am cumparat o banda cu leduri de exterior,si vreau sa le montez pe bara din fata a masinii. Problema este ca vreau sa se aprinda separat de faruri sau pozitie . cum fac sa gasesc un plus la fire? pls . astept raspuns. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te-ai gandit la un aparat de masura? :)
      ai plus pe baterie, poti pune buton separat pe fir.
      toate firele rosii sunt plus continuu.
      cele mai galbui murdar sunt plus dupa contact.
      sau pui un DRL care le aprinde dupa ce pornesti motorul

      Ștergere
  37. Salut cris .. Este adevarat ce se spune despre logan la curbe?Ca are sanse de a se rasturna ? Thx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intrebare prosteasca, orice masina aproape se rastoarna. din cauza asta se face testul elenaului, viraj stanga/dreapta la peste 60km/h. de obicei masinile cu suspensie stoc intra in balans si se rastoarna mai usor

      Ștergere
    2. mDA...aPROPO Care ti se pare mai buna loganul sau dusterul

      Ștergere
    3. ce-a mi buna este cea care o poti cumpara si intretine :)

      Ștergere
  38. cat te-a costat un singur bec led ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma intrebi cat am dat pe un bec cu led acum unan si doua luni? iti garantez ca de atunci s-a schimbat pretul. cel mai bine il intrebi pe Liviu

      Ștergere
  39. Salut. Am revenit si eu dupa cativa ani:) Cum pot sa fac ca becul din plafoniera sa se stinga cand inchid masina (din telecomanda) si sa se aprind cand o deschid?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu trebuie sa faci nimic, loganul face treaba asta din fabricatie. trebuie doar sa pui plafoniera pe contactul din mijloc

      Ștergere
    2. Pai cel putin la mine nu se stinge..

      Ștergere
    3. Adica eu am telecomanda montata de curand..nu este din fabrica

      Ștergere
    4. din cauza asta nu se stinge, penca nu ai inchiderea centralizata comandata prin UCH. practic UCH-ul nu stie ca tu ai inchis usile. nu stiu cum ai putea face

      Ștergere
  40. Buna seara. Azi m-am apucat sa-mi montez lumini ambientale in masina. Legatura am vrut sa o fac la plafoniera sa fie pe plus permanent. In momentul in care am conectat plafoniera la instalatia electrica a masinii, a iesit o mica scanteie si s au stins toate becurile interioare, ramanand doar bordul si becul portiera stanga fata. Deci, ambele plafoniere, luminile parasolar, lumina portbagaj, lumina torpedou si lumina portiera dreapta fata nu mai functioneaza. Curios e cum doar pe usa stanga fata se aprinde lumina, face si fade..... Masina e un renault fluence. Ceva idei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai instalatia electrica pe CAN, dracu stie ce e pe acolo... cel mai probabil ai ars o siguranta

      Ștergere
    2. CAN? Mi e frica sa nu fi fufut ceva pe la uch, ca mi se parca ciudat ca un bec sa mearga... Faza e ca habar n am care dracu e siguranta:(

      Ștergere
    3. nu este analogic, este CAN, informatia se transmite digital. tare-mi e ca mai e si multiplexata instalatia, atunci sa vezi futere

      Ștergere
  41. Sper sa fie doar o siguranta. Mi e greu sa traduc toate astea:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost si m am uitat la sigurante... alea de sub bord cam is bune toate. Acuma ramane de vazut cu alea de la motor, poate o fi pe acolo ceva speranta.

      Ștergere
    2. pe la motor sunt doar cele de putere, deci nicio sansa :(

      Ștergere
    3. sa stii ca inclusiv cele le da faruri, pozitii, etc sunt langa motor.

      Ștergere
    4. in acest caz ai sanse mari sa fie tot pe acolo ce-a arsa :)

      Ștergere
    5. Rezolvat. Am fost la reprezentanta unde mi au gasit o siguranta arsa. 10 lei siguranta plus 20 manopera:))

      Ștergere
    6. no si atata te-ai cacat pe tine :))

      Ștergere
    7. Pai pula mea, cand am sunat la ei sa ma programez, mi au zis ca poate fi calculatorul ars, fire topite, ca se poate sa o imobilizeze vreo 3-4 zile, etc. Normal ca m am cacat pe mine:))

      Ștergere
  42. Am sa ma duc sa un service. Is 3 cutii de sigurante la motor, dracu stie unde sa umblu:(

    RăspundețiȘtergere