Activare alarma interna

Probabil multi stiati ca se poate activa alarma interna de pe Logan. Si eu credeam ca este greu de realizat, dar nu este chiar asa. Ai nevoie de cateva piese si vre-o 15-20 minute timp liber sa asamblezi totul.
De la Tudor Madalin comanzi piesele necesare iar tutorialul cu montarea lor pe masina vedeti in cele doua clipuri de mai jos.

Partea intai


Partea a doua

214 comentarii:

  1. pai daca pe fata sunt contactori pe spate de ce nu ? adica la ce ajuta pe fata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. preference nu are contactori pe usile spate deoarece nu are nici optiunea de a afisa martor in bord "usi deschise".
      urmatoarele versiuni au si martor in bord si conectori :)
      deci reduceri de costuri.

      Ștergere
    2. 2 contactori costa 10 lei si pot fi legati in serie cu cei din fata prin gaurile din stalp.

      Ștergere
    3. stiu, asta urmeaza sa fac :)

      Ștergere
    4. am facut eu asta pe preferance,am dat 40 lei pe ei din pitesti,la slatina erau 60 lei

      Ștergere
    5. Daniell.
      Contactorii de la usile spate sunt legati la contactorul din portbagaj!! Va rog sa-mi confirmati daca ma insel!!

      Ștergere
    6. La versiunea fara martor usi deschise ajuta la inchiderea/deschiderea plafonierei!

      Ștergere
    7. Nu cumva sa legati in serie cum a spus avalanche, habar nu are ce spune.
      Se leaga in paralel.

      Ștergere
    8. Eu am Preferance si am contactori pt usi spate, dar nu imi afiseaza nimic in bord.

      Ștergere
    9. Preference nu avea din fabrica contactori spate. ori au fost montati ulterior, ori au fost montati din greseala in fabrica

      Ștergere
  2. mi s-a parut mie sau era si un modul one-touch pe acolo? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este este, cum sa nu aiba masina socrului modul one touch :)

      Ștergere
  3. Acel modul necesar activarii alarmei interne este de fapt o dioda si un releu, daca rezistenta deja s-a montat in UCH.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si inca un trazistor de genul BC337,338,etc

    RăspundețiȘtergere
  5. tot ce-i posibil, nu ma stiu la electronica si din acest motiv am achizitionat modulul gata fabricat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cris salut, in filmuletul cu activarea alarmei interne vorbesti de montarea unei rezistente de 15-30 kilo ohmi insa in foto din film din codul ROGVAIV rezulta ca rezistenta este intre 25 si 30 de ohmi. Care este valoarea corecta kilo sau simplu ohmi. Astept raspuns la sprocovanu@yahoo.com. Merci

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  6. Cristi, orice logan poate fi deschis cu orice cheie (o bagi si apesi pana indoi incuietoarea si sare butonul)iar dupa scoti mufa UCH Poate o sa dea 1-2 claxoane. Tu in cat timp poti sa scoti mufa UCH dupa ce deschizi usa? Oricum ideea e frumoasa pentru cei care stau la curte iar hotii sunt copii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa cum spuneam, orice este mai bun decat nimic :)
      la fel de bine sparge geamul si nu deschide usa ;)

      Ștergere
  7. chederul acela de izolare de pe usa spate care se vede la min 2:53 este tot made by streulea? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tot, tot :)
      se gaseste pe la magazine gen praktiker, dedeman...
      este auto adeziv, profil D si dimensiuni 12mm x 10mm. partea dreapta de la D este adeziv si are 12mm

      Ștergere
    2. dar cum ai facut? ai lasat si un spatiu pentru scurgerea apei?

      Ștergere
    3. da, chiar 2 spatii pentru ambele gauri

      Ștergere
  8. Am facut acest controler pentru clientii care mi-au tot povestit pataniile cu rotile de rezerva furate de prin portbagaje. Iar cu deschiderea usilor pe spate stati linistiti ca nu se pot deschide usile la logan de pe spate, decat cu ranga:).

    RăspundețiȘtergere
  9. in loc de claxon se poate pune si o goarna de alarma fara nici o problema, cu unele mici modificari la tutorialul lui Cris.

    RăspundețiȘtergere
  10. domnu Avalanche probabil te pricepi la spart loganuri da ca sa scoti mufa de la uch in timp ce clacsonul functioneaza si propietarul poate aparea in ori ce moment nu prea te-as vedea in regula...poate pe la Smurd pe targa critici munca acestui om din pacate nu te vad in stare sa faci ce ai vazut in acest tutorial cu asemenea remarca mai bine ai sta sa te uiti la Trazan ca nui pt tine acest site respect

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu descriam modul cum mi-a fost spart loganul iar la cate claxoane si alarme sunt in parcari nu ai cum sa sti daca a ta se aude. eu critic sistemul penibil conceput de dacia pentru noi. ps: fi mai calm

      Ștergere
    2. Nu mai critica pe Avalanche,ca nici tu nu esti informat la privire cu ce se ocupa smurdu,daca prinzi un hot la masina nu este nevoie de pompieri sa-l care la spital,ca doar nu-i dai cu ciocanu in deget,este nevoie direct de ambulanta ca-i spargi capu si mai mult ca sigur o sa fie in coma. Asa ca tu esti cel care face confuzii,omu spunea ce ar face un hot,nu ca el ar fi,iar tu ai inteles gresit exact cum ai inteles gresit si ca smurd-ul fara asistenti si medici ar rezolva urgente. Si inca ceva,clacson sau claxon??? Hmmm...da-o draq,mai critici pe alti....

      Ștergere
  11. Madalin nu a scris pe blog-ul lui cat costa acest modul. Cristi, poate clarifici tu acest aspect :)

    RăspundețiȘtergere
  12. dragule este scris pe site la adresa http://tunezlogan.blogspot.ro/p/alarma-interna-logan.html pretul este de 50 lei+tva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceva remedieri in caz de probleme cu alarma interna cum ar fi : claxoneaza cand o inchid

      Ștergere
  13. sa zicem ca cineva vrea sa-ti fure masina. Avalanche spune mai sus ca poti sa deschizi loganul cu orice cheie si apoi sa deconectezi UCH-ul. dar din moment ce l-ai deconectat, iti mai porneste masina? nu prea cred...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt unii pe acest forum care nu au nici cea mai elementara notiune tehnica si-si dau cu presupusul. pentru aceia nici macar nu trebuie sa le raspundem; oboseala de a tasta este foarte mare asa ca ... si acum sa explic cu hotu`. orice idiot vine la furat vine sa fure din masina si nu masina; asa ca ... in general se forteaza usa o surubelnita dupa care se apasa butonul de deblocare usi, se deschide portbagajul si se fura roata sau orice altceva din portbagaj. Se fura numai la comanda asa ca nu sta mai Avalanche nimeni sa umble la UCH cand claxonul urla ca draku. ce sa mai zic??? carcotasi carcotasi, carcotasi. Macar de ai sti cata munca este sa facem ceea ce facem, incepand de la unele idei vazute la alte masini si modalitatiile de implementare pe ale noastre. Pacat ca unii ca voi carcotasii au sau mai bine nu au... am vorbit prea mult si nu este bine. O seara placuta tuturor loganistilor si tineti steagul sus.:P

      Ștergere
    2. avand in vedere ca statistic loganurile sunt cele mai sparte masini (se fura din masina si/sau masina cu totul), eu cred ca acest modul este bine-venit!

      Ștergere
  14. sall am preferans 2007 cu alarma ,am schimbat butonul de la capota pentru alarma ,apoi l am testat cu capota ridicata si apasat pe buton si am pus alarma am ridicat degetul si a plecat alarma am sa testez si la portbagaj sa deschid cu cheia sa vad ce face ,eu am butoane usi spate acei contactori de care zici tu Cristi ca nu are din fabrica , dar au tras un singur fir la ei cred ca sant legati an paralele cu fata asa am luat masina cred ca aceasta functie este valabila la cele fara alarma .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un singur fir nu face decat sa trimita un (-) catre UCH toate sunt asa cu un singur minus.

      Ștergere
    2. sall da dar pe fata de ce are 2 fire ca asta nu anteleg

      Ștergere
  15. saut cris am si eu o idee de tutorial acum daca iti place poare o vei face:D un modul ceva de ridicat geamurile atunci cand incui masina ?ce zici ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vreau de mult sa fac acest tutorial. dar implica un modul care stie sa actioneze geamurile cand inchizi din telecomanda.
      probabil in viitor, dupa concediu :))

      Ștergere
    2. am aceste module si am sa-i trimit lui cris sa faca tutorialul cu astea.

      Ștergere
  16. @Tudor Madalin si @CRiS:

    Banuiesc ca acel releu reglementeaza cat de frecvent sa se declanseze claxonul. Exista posibilitatea ca sa se declanseze claxonul mai des si mai scurt? In loc de 2sec(claxon)/2sec(pauza) sa fie 1sec(claxon)/1sec(pauza).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu nu exista aceasta posibilitate. aceasta cadenta a claxonului este data din softul UCH-ului. si nu poate fi programata altcumva.

      Ștergere
  17. Salutare Cristi, imi pare bine ca ai facut acest tutorial si o sa ma apuc de treaba cat mai curand...
    Intrebare: Poti lua in calcul un tutorial in care butonul de deschidere usi din masina sa fie deconectat in momentul inchiderii din telecomanda? poate scapam de roti furate, macar pana se respecializeaza netrebnicii :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. banuiesc ca nu este imposibil, dra habar n-am cum se poate face

      Ștergere
    2. Adaugare: Am facut o proba la masina personala... intradevar, butonul de deschidere usi nu functioneaza in momentul incuierii usilor din telecomanda, butonul functioneaza dupa deschiderea usilor (circuitul butonului e inchis de senzorul usi deschise...)

      Ștergere
    3. pentru asta etse facuit acest tutorial cu alarma interna. Nu intrii in masina cu telecomanda ei, masina urla cat o tin plamanii.

      Ștergere
    4. pentru asta etse facuit acest tutorial cu alarma interna. Nu intrii in masina cu telecomanda ei, masina urla cat o tin plamanii.

      Ștergere
    5. dar nu-i nasol ptr cei care au activata functia de blocare usi dupa o anumita viteza,dupa ce s-au blocat usile nu mai poti sa deblochezi usile din buton doar daca deblochezi din cheie....e mai mult de gandit,dar poate va iesi ceva,
      numai bine

      Ștergere
    6. nu, si sa-ti spun eu de ce, pentru ca am activata functia de inchidere usi si n-am nici o problema, vreau sa zic ca nu este absolut nici o diferenta fata de inainte

      Ștergere
  18. am o presimtire ca masina lui tata-socru va deveni o "victima" frecventa a tutorialelor tale :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este de un an victima, n-ai observtat tu pana acum :))

      Ștergere
  19. Buna. Felicitari pentru toate tutorialele. M-ar interesa cum pot lega senzorul de soc si o sirena in loc de claxon. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e bine ca esti interesat, acum suntem doi interesati :)

      Ștergere
    2. nimeni nu vrea sa divulge marele secret

      Ștergere
  20. voam sa stiu...ca interfatza de OBD2 se poate utiliza una din comert gen ELM327 cu DDT-ul sau trebue obligatoriu Derelek-ul de la renault?multumesc anticipat pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti trebuie o interfata care suporta protocol K,L,k su KKl. si musai DDT2000. Nu merge nici clip-ul ca soft de diagnoza

      Ștergere
  21. trebuie interfata KKL , nu merge ELMul cu DDT2000.Si nu trebuie neaparat Derelek...

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua

    Am vizualizat tutorialul ,,activat alarma interna,,este interesant, dar cred ca nu este eficient - alarma se poate dezactiva din interior imediat dupa de a fost deschisa usa prin efractie, printr-o simpla apasare pe butonul de deblocat usile
    din interiorul masini.

    Astept pareri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred sa fie asta problema..datorita faptului ca "liniile" de comanda pe buton si cea pe telecomanda sunt diferite....singura varianta in care nu pleaca alarma e daca sparge geamu..

      Ștergere
    2. esti sigur ca se dezactiveaza alarma?

      Ștergere
    3. Mai anonimule esti si tu in stare sa faci ceva pentru a aduce o imbunatatire pentru masina ta oricare a-r fi ea? Sau esti doar un simplu carcotasi care nu sti ce inseamna sa muncesti cu capul? Capul este chestia aia care tu o ti dop la gat; sa nu te ploua in garlej.

      Ștergere
    4. dop la gat :)))))))))))))

      Ștergere
    5. domnu Madalin numai fiti asa acid in replici ca nu dvs. ati inventat alarma pe logan.

      Ștergere
    6. ai dreptate anonim ,nu dansul a inventat alarma pe logan dar din pacate sunt multi pe aici care habar nu au de electrica/electronica si se dau cu parerea
      pe forumul de la dacia logan gasesti schema completa cu piesele necesare montarii acestui modul (asa-l numeste tudor madalin)el de fapt este un releu de 12 volti de maxim 10 lei cu un tranzistor bc 337 si 2 rezistente si ele de maxim 10 lei pe care ar trebui sa platim 50 lei +transport

      Ștergere
    7. probabil piesele costa putin, mai trebuie facut pcb-ul cu cablajul, fire, cositor si trebuie sa aiba si un profit.
      fara un minim de cunosiinte, un necunoscator nu ar putea face acest modul. corect? nu stii, platesti.

      Ștergere
    8. ai dreptate,cine nu stie plateste

      Ștergere
  23. nu sunt acid dar nu cred ca toti neavenitii pot sa-si dea cu presupusul si sa manjeasca cu noroi munca unora; care sa nu fim ipocriti, sunt destui in tara asta .

    RăspundețiȘtergere
  24. Si apropo poate aciditatea vine de la stomac cand nu mai pot sa diger astfel de specimene;

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut,

    Cristi, am vazut ca ai armat usile din cheie de la cativa metri de masina.
    La mine nu merge nici de la 30 de centimetrii, trebuie sa caut o pozitie pe langa masina ca sa reusesc sa o deschid sau sa o inchid.
    De cand o am tot asa a facut, desi am pus si baterie noua in cheie. Am crezut ca "asa face toate", cum zic mecanicii la service.
    Ai idee ce ar putea sa fie ?
    Multumesc pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am inteles ca se poate mari "zona" de actiune a cheii, din soft de pe undeva. din pacate nu am aceasta informatie :(

      Ștergere
    2. incearca si pune o antena externa pentru modulul RF (radiofrecventa) din UCH; este foarte simplu.

      Ștergere
  26. OK. Daca aflu ceva o sa postez pe aici pe undeva sa stie toti cei interesati.
    Bafta.

    RăspundețiȘtergere
  27. Bunaziua ...semnanul elctric de pe UCH de ce valoare este (volti)?
    suporta declanshare pe putere sau doar catziva mA si trebu modul de aplificare semnal si releu? multumesc anticipat pentru raspunsuri!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cristi eu am Dacia Logan si am contactori pe spate si pe fata adica ce vroiam eu sa zic DACA AM CONTACTOR PE SPATE SI IN FATA AM ALARMA

    RăspundețiȘtergere
  29. pozele din filmulet aratau valori in ohmi iar cris zicea cas kilohmi...is ohmi sau kilohmi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu le am cu denumirea, dar codul de culoare este corect, cauti dupa el

      Ștergere
  30. Mersi mult pt tutorial...am facut si eu pe masina scoala cartierul din somn :))..oricum ..pot adauga ca in UCH am pus o dioda inseriata cu o rezistentza de 450ohmi (dioda pentru protectie)...iar ca si comanda pe clacson un simplu releu actionat de un tranzistor pe baza cu o rezistentza de 1K...a da semnalu de iesire pe cip-ul uch-ului de de 5V...(ovidiu)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai ovidiule daca ai fost asa de destept inainte, dece nu ai facut tu treaba asta fara sa iti arate cineva????oare dece???

      Ștergere
  31. salut cristi dc nu faci un tutorial cum se act.martorul de la centura?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o idee cat se poate de tampita! cei care au aceasta optiune nu stiu cum sa faca sa scape de ea, iar tu o vrei activata

      Ștergere
    2. sau poate fi doar vizuala,eu asa o am,adica sa fi activ doar martorul nu si buzz-ul,intr-adevar e nasol sa tot urle cand vrei doar sa muti masina 50 de metri mai incolo...

      Ștergere
  32. UCH Siemens(Germany) Mufe Peugeot-Citroen(France) bv dacia unde ai fost si unde ai ajuns!! respect Dacia Prima mea masina Si poate or mai fi si alte componente straine inafara de renault!! Cine stie sa le enumere!?!?!

    RăspundețiȘtergere
  33. Salutare.
    Am facut rost de o cheie cu butoane si chiar ma gandeam cum se face lucrul asta. La un logan ambiance din 2005 merge sau mai trebuie si alte module?
    Adica pe langa ce ai facut tu, in special la partea soft, nu se mai face nimic? Citisem pe undeva ceva de memorarea cheii. Ma gandesc ca in cazul asta alarma de pe masina ar putea fi dezactivata cu o alta telecomanda de la alta masina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca doar ai facut rost de cheie, mi se indoaie ca o sa-ti mearga. trebuie sa ai si modulul RF montat pe masina ca sa comunice cu cheia.
      si nu, nu poate fi dezactivata de o alta telecomanda deoarece nu e cheia ei

      Ștergere
  34. rezistenta aia ce vine lipita in U.C.H.se poate lipi oricum sau conteaza cu ce capat il lipesti in locul acela?Adica se intampla ceva daca o lipesc cu capul in jos?in tutorial nu se vede bine

    RăspundețiȘtergere
  35. sunt in urma cu tutorialele, sunt extrem de ocupat insa pe 01,07 ma intalnesc cu dl. care face aceste module , imi activez si functia de inchidere a usilor la un anumit prag ....super ..insa am o nelamurire ..azi cris faza este asa.alarma care o am inchide usile la punerea contactului ..eu activand functia de inchidere a usilor la un anumit prag ....se vor inchide ulterior? .. atunci cand coboara cineva din masina ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu esti singurul :D
      cat despre usi, mai mult ca sigur ca da

      Ștergere
  36. salut ! cu toate ca te-am mai intrebat , dar nu mai tin minte pe unde am postat intrebarea : am preference 2011 cu inchidere centralizata , dar nu am telecomanda pe cheie . ce pot sa fac sa pun un modul r/c pe una din chei si sa funcioneze , bineinteles, special pt inchidere din telecomanda ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe cheie ai transmitatorul. in masina trebuie sa ai receptorul si tu mai mult ca si sigur nu-l ai

      Ștergere
    2. buuunn . si de un`sa-l iau ?daca il iau de la deaer , ma rup astia (presupun)

      Ștergere
    3. habar n-am ce pret au la dealurul dacia, dar precis te rup.
      incearca la dezmembrari auto

      Ștergere
    4. nu ai ce face. nici macar sa pui un alt uch nu iti este de folos. Singura solutie este sa faci bine si sa-ti cumperi o inchidere cu telecomanda separat.

      Ștergere
  37. Salutare Cristi,am activat si eu alarma interna,dupa activare am vazut la un test al UCH-ului o eroare: UCBIC/BFR - UCH transv 5_3 Failures detected
    liaison relais alarme . Te rog sa-mi spui daca si la tine e la fel. Testat cu DDT 2000.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. liaison relais alarme = conexiune releu de alarmă
      la mine de fiecare data cand pun DDT2000 am 7-8 erori de tot felul si asta din cauza modificarilor :)

      Ștergere
    2. Da da , Multumesc.

      Ștergere
  38. Un tutorial cu aprinderea pozitiilor ,cand deschizi usa din telecomande .....???
    Ma gandesc ca e nevoie de aceelas modul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am sa raspund si 'anonimului'care doreste aprinderea pozitiei la deschiderea usilor din telecomanda
      trebuie identificat plusul de iesire temporizat din UCH mufa P1 pinul B5 (rog sa ma corectati,daca gresesc) si tras fir de la acest pin la alimentarea firului de la blocul de lumini pinul B1
      ideal este inserarea unei diode pe acest fir ptr a nu 'intra' plusul pe temporizarea uch-ului

      Ștergere
  39. pozitile vrei sa stea aprinse permnent sau doar atunci cand deschizi masina din telecomanda in locul avariilor?
    se poate face dar se foloseste un alt tip de modul, la care se lucreaza de zor. lansare pentru luna august.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Tudor Madalin. Astept. Am inteles ca esti din Valcea,Si eu sunt din zona nord.La sfarsitul lui august vin si eu in tara si vorbim.
      O zi buna.

      Ștergere
    2. te astept sa vorbim cu drag. si eu stau tot in nord, pe M. Basarab.

      Ștergere
  40. Ce model de senzor de perimetru e compatibil cu alarma interna de logan?

    RăspundețiȘtergere
  41. cum pot monta goarna (adica plus si minus al goarnei) la modul. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  42. poti trage un fir separat la o sirena pentru alarma

    RăspundețiȘtergere
  43. an si eu o intrebare
    se poate folosi un releu in locul acelui modul?ptr ca din cate mi-am dat seama acel modul nu pare altceva decat un releu
    masa la pinul 85,plusul il da UCH ptr activarea releului la 86 ,de la B6 plusul la pinul 30 iar firul care l-ai legat la A4 il legi la 87(de la A4 la 87)
    poti te rog sa-mi confirmi sau sa infirmi ce am scris mai sus
    merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-ti pot confirma deoarece nu ma stiu la electrionica deloc. dar pe acel modul este mai mult de un releu, mai erau vre-o 3-4 piese roata la acel releu.

      Ștergere
    2. tiborpanucza: B6 la maneta iluminare, A4 maneta claxon, asa se face cum ai spus.Dupa ce lipesti rezistenta in uch, mai lipeste de releu un tranzistor bc337 si o rezistenta de33k. Deci rezistenta33k lipita serie cu tranzistorul la baza, emitorul la masa, si colectorul la bobina releului.

      Ștergere
  44. Dragi colegi de suferinta. Nu vreti voi sa faceti o schita in Paint, ceva cu conexiunea asta..? Nu de alta, dar mai sunt muritori de rand care nu inteleg exact cum interactioneaza releul lui tiborpanucza cu tranzistorul lui Anonim (sau cel putin eu n-am inteles). Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  45. ANONOM;iti multumesc ptr informatiile spuse,dar din pacate nu ma pricep la electronica ci doar la electrica(adica citit scheme electrice auto.....)daca imi dai o schema un pic mai complicata de la o placa sau ceva asemanator mi se cam agata urechile pe acolo
    daca vrei, poti sa-mi trimiti aceasta schema pe tiborpanucza@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  46. m-am documentat un pic despre acest 'bc337' care este de fapt o dioda npn adica doua
    am incercat sa fac o schema conform spuselor tale ANONIM de la 19.18.12 si incerc sa o atasez dar din pacate nu ma lasa
    as putea sa iti trimit pe mail? sa ma corectezi daca am gresit undeva

    RăspundețiȘtergere
  47. Cum pot sa iau legatura cu tine? pt ca am o problema....putin ajutor te rog..!

    RăspundețiȘtergere
  48. Dar de unde sa iau email-u? :-??

    RăspundețiȘtergere
  49. intrebare pentru Tudor Madalin: in momentul in care porneste alarma (semnalizari + claxon) se poate modifica astfel incat sa clipeasca si farurile?

    RăspundețiȘtergere
  50. da se poate face; mai precis pentru cei care au achizitionat modulul, firul albastru se duce la maneta de claxon exact pe pinul de la faruri am sa vad care este si am sa postez. Atentie!!! a se masoara cu un aparat de masura sau un multimetru, inainte de a pune firul pe acel pin.

    RăspundețiȘtergere
  51. salut cristi am vazut ca la un moment dat pomenesti de un modul de deschidere a geamurilor da-mi mai multe detalii te rog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand deschizi usile din cheie, la a doua apasare iti coboara si geamurile. la mine nu este cazul deoarece se deschide si portbagajul. dar se ataseaza un senzor de temperatura si daca in habitaclu este o temperatura mai mare de xx grade, coboara automat geamurile la deschiderea usilor.
      iar cand inchizi usile din cheie, geamurile se inchid automat.
      avantaj fiind si faptul ca ai si functia de buton cu impuls al geamurilor.
      sunt diversi care vand asa ceva. cauta google, okazii

      Ștergere
  52. crezi ca pe versiunea laureat se poate activa alarma din ddt fara sa mai fac ce ai facut tu?

    RăspundețiȘtergere
  53. Am activata alarma interna si am si facuta deschiderea portbagajului la a doua apasare pe butonul de pe cheie.
    Acum daca suna alarma si vreau sa o opresc,se deschide portbagajul cind apas butonul de deschidere de pe cheie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se deschide portbagajul daca apesi o singura data? interesant, la socrumiu n-am patit asta desi are ambele modificari :(

      Ștergere
    2. Am un Logan 1,2 16v model 2011 si difera UCH fata de cel din tutorial. Ma puteti ajuta cu lipirea rezistentei pe placa UCH de unde pana unde necesara pentru activarea alarmei ? Multumiri anticipat

      Ștergere
    3. am mai auzit acest lucru la cineva si tot cu 1.2 16v. n-am iee cum s-ar putea face la tine :(

      Ștergere
    4. Culmea este ca am facut cablajul cu modulul,avariile imi merg pe alarma si acum stau in loc din cauza acestei rezistente ptr. comanda din UCH

      Ștergere
  54. Vreau si eu sa imi pun pe loganul meu o alarma dar doar cand inchid sau deschid usile din telecomanda....te rog eu spunemi cum sa fac asta?????sunt disperat ca nu reusesc!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  55. si crezi ca daca imi scrii in doua locuri iti voi raspunde mai repede sau iti voi da un raspuns diferit? mai degraba intrebi pe Tudor de pe www.tunezlogan.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  56. Scuza-ma Cristi, dar m-am imbatat de cap (si n-am baut decat cafea) :))

    Pana la urma, de cat, este rezistenta care o lipim in UCH.

    Mersi mult si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  57. Se pricepe cineva la un UCH Johnson Control cu care este echipat Loganul>2010?Astept un raspuns sau un e-mail pe tinel50@yahoo.com. Mersi

    RăspundețiȘtergere
  58. Salut, am descoperit de curand aceste tutoriale. In preajma sarbatorilor de iarna mi-a fost sparta masina, un logan cuparat in luna 11.2012, 1,6 l/8 valve, modul de operare al hotilor a fost unul clasic sa zic asa...a fost fortat butucul de pe portiera stanga fata cu o surubelnita/ranga, masina fiind cu inchidere centralizata, s-au deschis toate portierele inclusiv capacul de la portbagaj iar din portbagaj au fost furate: roata de rezerva, setul nou de presuri ce doream sa le pun pe podea in interior, etc.....o paguba evaluata de mine cat si de asigurator undeva la 1000 lei noi. Dupa aceasta scurta expunere a pb intreabrea care o am pt tine este: se pot scoate/anula butucurile de pe usile fata si portbagaj definitv(iar gaurile ramase sa le astup intr-un fel) si inchiderea/deschiderea tuturor usilor sa fie efectuata doar din cheie? Mentionez ca tipul meu de cheie este ca cel din clipul prezentat mai sus de tine, adica cu buton pt deschidere/inchidere, la care daca mai adaug si alarma pe claxon cred ca este deja suficient....totusi si ei cand fura sunt contra timp si stresati, iar parcarea este intr-un spatiu inchis intre blocuri-ecoul este destul de puternic......multumesc pt timpul acordat, citind tot acest post si astept cu interes parerea ta...toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, nu esti singurul care a avut aceatsa problema. poti sa scoti de tot butucul de la portiere si sa pui capace de inox http://www.loganclub.ro/forum/vand_antifurt_butuc_portiera_din_inox-t38093.html?t=38093&highlight=butuc+inox
      sau poti astupa gaurile, revopsit

      Ștergere
    2. Te salut, cred ca deja imi pot deschide la tine cartoteca cu cele mai urate intamplari, din ce am spus in 6 feb 2013 si pana in ziua de azi nu am apucat sa fac, si asta m-a costat scump acum, deoarece cred ca aceeasi hoti m-au lasat descult mai rau ca in romanul lui D. Zamfirescu (ca tot mai ziceai prin clip tale de carti combinate cu ceapa ma-sii :))- pt cine nu se prinde am ramas fara roti, cu masina pe cateva pietre.
      ///ce doresc sa te intreb este: ce tip de alarma imi recomanzi, care sa-mi ofere protectie pentru ceea ce inseama: deschidere usi, soc si inclinarea masinii (cum a fost ultimul caz, banuiesc ca au folosit un cric)? ... sau la modelul prezentat de tine se poate pune/adauga si acei senzori de miscare si inclinare astfel incat sa inceapa sa urle alarma?....multumesc frumos pt timpul acordat si raspus. Toate cele buna.

      Ștergere
    3. cel mai ok e sa ai o alarma cu pager bidirectional. cand porneste alarma, nu suna doar alarma pe masina, iti suna si telecomanda care o ai la chei. raza de actiune este mult mai mare fiind cu pager. buna ar fi de la Viper, e scumpa dar buna. sunt si alternative mai ieftine tot cu pager, gasesti si pe okazii.
      recomand si prezoane cu antifurt la roti, se pare ca au pus pasiune pentru tine :(
      hotii n-au folosit cric si nici nu-ti voi spune cum au facut penca le dau idei si altora.

      Ștergere
  59. Nu faci un tutorial despre cum sa montezi o alarma "after-market"?

    RăspundețiȘtergere
  60. salut daca vreau sa montez contactori pe usile din spate firele unde le trag sau sunt ele trase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din spate tragi firele prin prag pana la contactorul de usa fata, nu sunt trase din fabrica

      Ștergere
  61. Am o intrebare. Daca vreau sa montez un comutator pentru a nu se putea porni motorul, unde trebuie sa ma leg cu acesta? La ce fir, din care siguranta? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna intrebare :)
      cred ca Tudor de pe www.tunezlogan.blogspot.ro ar fi cel mai in masura sa-ti raspunda

      Ștergere
  62. Ai avut vreodata probleme datorita activarii alarmei interne? A scris cineva mai sus ca la diagnoza ii da o eroare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vrei sa vezi cate erori imi apar mie in diagnoza?
      eroare iti apare si daca o bujie nu ti-a dat scanteie o singura data

      Ștergere
  63. Pai si daca nu ai contactori pe spate si pui o alarma aftermarket?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti monteaza contactori pe spate :). mie mi-au montat

      Ștergere
  64. Salut! pt ajuta cum sa montez un modul de inchidere a usi din telecomanda la logan 1.2 16v. am cumparat un modul de inchidere a usi cu telecomanda tip brigiag THUNDER .

    RăspundețiȘtergere
  65. cum sa leg UCH al masini daca se poate sau nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur se leaga pe la UCH, dar dupa cum spuneam, nu stiu cum se monteaza. la cheie ai primit o schema. daca nu te descurci, mergi la un electrician sa monteze

      Ștergere
  66. SA cum as putea sa fac sami deschid usile din telecomanda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti trebuie UCH care are modulul radio si cheia cu electronica aferenta.
      mai simplu e sa pui o alarma care stie aceasta functie

      Ștergere
    2. e complicat,daca erai din iasi te ajutam eu.La a mea am resuit sa deschid portierele din fata din telecomanda

      Ștergere
  67. Loganul meu e din 2008 si avea toate firele trase insa la mine nu claxoneaza,intra pe avarii,,,sfaturi,MS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intrebi pe Tudor http://tunezlogan.blogspot.ro/p/alarma-interna-logan.html

      Ștergere
  68. i-am dat de capat doar cu un singur releu.ms oricum

    RăspundețiȘtergere
  69. cris zi si mia. daca cele doua fire de la claxon nu le mai leg la claxon ci la sirena de alarma (sirena care nu mai functioneste ) mere smecheria?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. habar n-am. dar intreaba pe cineva inainte sa testezi, sa nu arzi ceva pe acolo

      Ștergere
  70. sirena mere, alarma nu mai mere.

    RăspundețiȘtergere
  71. salut cristi. de ce la logan nu se inchid usile toate cand bagi cheia in yala si inchizi. ca sa se inchida toate trebuie sa apas pe butonul din bord se inchid toate deschid usa mea si dupa o inchid cu cheia. precizez k am alarma luata de la dacia si montata la dacia si am si incheidere centralizata pe cheie. modelu e laureate 2007.ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu ai montat pe toate usile un actuator simplu http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/actuator-simplu-p-5642
      cei care pot inchide usile centralizat de la usa soferului folosind cheia, au pe acea usa un actuator principal http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/actuator-principal-p-5641
      diferenta este numarul de fire.

      cei care nu au inchiderea centralizata pe cheie, o au pe usa soferului si ei pot inchide toate usile cand baga cheia in cea a soferului.
      daca ai inchiderea centralizata pe cheie, nu inteleg de ce ai vrea sa inchizi usa cu cheia...

      Ștergere
  72. pentru k acolo unde lucrez au un tun de sperie ciorile si porumbei de fapt orice pasare. au grau si sa nu le manance grau au acel tun care face zgomot si imi activeaza tot tp alarma. nu stiu sa o dezactivez decat asa prin inchiderea usilor din cheie. akm ai inteles.

    RăspundețiȘtergere
  73. nu e porcarie k daca tipi langa ea nu urla niki dak trec tirurile pe langa tot la fel dar de la tunul ala k face prea mult zgomot urla a dreaq.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ma refeream la dezactivarea ei. ideal era sa stai la etajul 10, liftul stricat si alarma sa urle macar 10 minute pana se opreste singura :D

      Ștergere
  74. nu k stau la 1. pana akm cv vreme am stat la 9.:))) si in orice caz nu o aud k e departe parcarea de bloc

    RăspundețiȘtergere
  75. salut cristi. am alarma pe masina si nu am telecomanda separata la ea. e pusa pe cheia originala si alarma e cumparata de la dacia cea pe care o aveau parca cobra ii zicea. chestia e ca nu pot sa alarmez masina decat cu cheia cu butoane cu cea fara butoane pot sa o deschid imi urla alarma pana bag cheia in contact si pornesc. mi-as dori sa pot sa alrmez masina si din cheia fara butoane. ca sa inchid masina apas pe butonul din bord se inchid toate deschid usa mea si dupa o inchid cu cheia dar nu se si alarmeaza. ce pot sa ii fac sau poate e vro smecherie si nu o stiu eu. poate cunosti u pe cnv care are alarma k a mea si stie cum se procedeaza.

    RăspundețiȘtergere
  76. Puteti sa imi spuneti concret, de ce valoare este rezistenta care se lipeste in UCH?
    Exista contradictie in filmulet 15 - 30 KILO sau 15 - 30 OHMI ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tare-mi e ca am afisat o poza cu culorile corecte care se potriveste doar la una din piese

      Ștergere
  77. Multumiri pentru toate tutorilele postate. Apreciez efortul, si capacitatea de a te face inteles. Iti dorec sanatate si numai bine . Dar cum vad din postari "Mare-i gradina ta doamne ." Nu reusesc sa ma conectez pe forum sa comand DVD cu tutoriale .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu placere, ma bucur ca pot fi de ajutor.
      DVD-urile nu mai sunt disponibile la vanzare.

      Ștergere
  78. sal cris ptr alarma model pilot aa 1018 mai putea ajuta cu un tutorial nu stiu cum sa o montez, am mai facut lucruri tare faine de la tinede la deschidere portbagaj cu telescoape, telescoape fata capota toate ptr logan esti tare daca mai ajuta cu un tutorial la alarmna asta esti supermam.mcy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu sa montez o alarma :)
      nu mai sunt un superman acum :(

      Ștergere
  79. Buna ziua numele meu este Oscar, mi-ar ști că componente electrice necesare pentru a monta, alarma și cum pot configura UCH a vehiculului, au aceeași mașină și adevărul esque'm un fan al acestui brand îmi place, sper să mă poate ajuta e-mail meu e-mail este oscar.nitro@hotmail.es

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare. Suna te rog la acest numar 0766617370 sau mail la tudormadalin@gmail.com.

      Ștergere
    2. da-i mail, nu este din Romania mai mult ca sigur!

      Ștergere
  80. Răspunsuri
    1. si care este intrebarea? nu este senzor alarma pentru logan, este doar senzor soc pentru alarma.
      de unde cumperi? incearca pe google..
      unde-l legi? asta nu stiu

      Ștergere
  81. Salut, am o alarma pe logan mcv 2011 ca in poza aceasta: https://postimg.org/image/hgm52jup5/ . blocheaza si deblocheaza usile (are si semnal luminos) dar nu se armeaza. Led-ul rosu de la alarma este tot timpul pornit. Stie cineva ce model este? M-ar ajuta denumirea ca sa gasesc un manual de utilizare. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  82. Salutare. Am o intrebare pentru cei care au activat alarma interna: daca deschizi portiera cu cheia, cu alarma activata, suna alarma? Sunt curios daca in caz de fortare a incuietorii suna alarma. multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, dacă doar descui ușa, nu pornește alarma. Nu pornește nici dacă îți sparge geamul și intra pe el. Pornește doar daca deschide ușa.

      Ștergere
    2. Ok, am pus intrebarea incompleta. Intrebarea era daca deschizi cu cheia fara sa apesi pe telecomanda se alarmeaza?
      Si daca tot te-am prins online, ai gasit vro informatie cu privire la adaugarea unui senzor de orice gen pentru alarmare? Ma gandesc ca daca leg in paralel cu contactorii usi, o sa imi afiseze usa deschisa si cu alarma dezactivata. Multumesc.

      Ștergere
    3. dezarmarea alarmei se face doar daca descui usile din telecomanda. daca descui cu cheia si deschizi usa, suna alarma.
      nimic despre senzor soc.
      nu stiu ce se intampla daca legi ceva la acei contactori du usi

      Ștergere
    4. Pai in principiu asta e singura solutie de conectare a unui senzor extern, doar ca asta inseamna ca v-a fi activ tot timpul indiferent de starea activarii alarmei. Voi incerca sa gasesc o solutie de activare, dezactivare odata cu alarma. O alta problema este daca pot sa incui din telecomanda fara sa se activeze si alarma...

      Ștergere
  83. Stie cineva semnificatia tuturor pinilor de la UCH inclusiv a celor neutilizati?

    RăspundețiȘtergere
  84. Salut! De unde asi putea sa leg un claxon, ca atunci când închid usile din închidere centralizata originala sa claxoneze? Logan 1 ph1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, n-ai idee cat de stresanta este treaba asta :)
      de la maneta de semnalizare identfici firul pentru claxon si printr-un releu si 2 diode faci legatura la inchiderea centralizata a masinii.
      avand in vedere ca ai pus aceasta intrebare, iti recomand sa mergi la un electrician sa-ti faca modificarea

      Ștergere
  85. Nu ai putea face un tutorial cu treaba aceasta? M-am mai gândit sa pun un buzzer in loc de claxon

    RăspundețiȘtergere
  86. La Logan 2 facelift din 2017 merge oare smecheria cu alarma interna?

    RăspundețiȘtergere
  87. Se montează ușor contractorii de uși nu ar fii o problema oricum bravo Cristi succes si te așteptam si la alte videoclipuri

    RăspundețiȘtergere