Modificat display negativ

Desi pretul unui display este de doar 30-50 lei, aproximativ 10 euro, nu il gasesti tot timpul de cumparat, asa ca a aparut acest tutorial.
Ai nevoie de o lama de cutter, o guma de sters, spirt sanitar sau alcool tehnic sau orice crezi tu ca va dizolva acel lipici fara sa afecteze folia de plastic. Cineva mi-a spus ca se poate folosi ulei de floarea soarelui sau alcool izopropilic pentru a curata acel lipici iar asta mi-a dat de gandit. Sper sa gasesc pe cineva care vrea sa-i fac si sa experimentez pe el.
Mai ai nevoie de multa rabdare, poate prea multa rabdare.
Desi am spus in tutorial ca nu-mi place cum a iesit aceasta lucrare, in special acele usoare umbre care nu ar trebui sa se vada, efectul scade considerabil daca aprinzi pozitia/farurile. Lumina scade mult din intensitate si respectivele umbre abia se mai vad. Sunt multumit de modificarea adusa :)

cei care au curatat cu alte solutii:
- damian 888 eu am dizolvat lipiciul ala cu o solutie de dezghetat parbrizul
-

131 de comentarii:

  1. in casa ca acuma e frig afara ... frumoasa treaba Cristi ... tiam urmarit toate tutorialele ... chiar daca eu am Renault Megane 2 .... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. pai am avut ceva probleme si a trebuit sa o fac la fata locului. adica nu facea acea guma contact intre placa si display si nu imi afisa nimic. si avand in vedere ca am facut vreo 5-6 ture afara/inauntru... m-am fost saturat, asa ca am tremurat ca un piele :))

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani domnule nu am inteles rostul acestei modificari cand sunt variante mult mai interesante vezi inbunatatiri Logan tk dar iti apreciez migala in ajun de revelion cea ce dovedeste o pasiune iesita din comun legata de aceasta masina oricum la multe tuoriale iti doresc desi nu imi inchipui ce ai mai putea face la ea te salut din Oradea mare

    RăspundețiȘtergere
  4. Reziduurile astea de lipici se curata cel mai bine cu spray de pornire. Fara mijto !

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI ANI CRISTI !

    piele esti duda rau pe bune ! auzi .....se mai vede scrisu din spate daca iei direct alt ecran pe negativ ??

    RăspundețiȘtergere
  6. nu duda, daca iei un alt display nu se mai vad acele "umbre". dar dupa cum spuneam ulterior, cand aprinzi farurile e prea putin deranjant

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum faci sa se miste in halul ala acele ?

    RăspundețiȘtergere
  8. intri in diagnoza :)
    in timp ce ti apasat nutonul de reset din bord, pui contactul. ti cateva secunde si intri in diagnoza.

    RăspundețiȘtergere
  9. interesant,pare destul de usor,bafta,astept sa umbli la lumina din bord,salut

    RăspundețiȘtergere
  10. salutare cristi, ma bucur ca esti multumit pana la urma de ce a iesit, pentru cei ce mai vor sa faca daca aveti on incarcator de nokia si 3 papucei din aia mici ca in mubele de bord puteti face legaturile asa de la + incarcatoruli la pinii 10 si 11 mufa neagra de la - la pinul 7 mufa neagra (incarcatorul, chiar daca nu are 12v merge, merge facuta chiar si diagnoza)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, nicu_rcn, poti sa fii un pic mai explicit in legatura cu incarcatorul de nokia :) mersi mult

      Ștergere
    2. deci inca o data, vezi ca uni pini de pe mufa sunt numerotati, asa deduci care sunt pinii 10, 11 si 7
      mai departe legi asa:
      + de la incarcator la pinii 10 si 11 de la mufa neagra
      - de la incarcator la pinul 7
      asta e tot, totusi, cine nu se descurca ma poate suna: 0735336553, daca nu raspund imi lasa.ti mesaj si va sun eu, sau insistati :D

      Ștergere
  11. merge faza cu incarcatoru...misto treaba..CRiS multumim pentru tutoriale(eu unu am prins curaj si cu ajutorul tau am salvat o gramada de bani :)) care mergeau in manopera)TINEO TOT ASA

    RăspundețiȘtergere
  12. nu mai bine dadeai 30 de lei pe un display negativ ? =)))) ii bn asa noi sa fim sanatosi.. La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut Cris am si eu o problema, daca ai putea sa ma ajuti.
    Poti sami spui de ce nu mai imi merge pompa care treage apa la parbriz, la mine au fos -21 de grade afara si mi-a inghetat lichidul acum sa dezghetat dar nu mai merge pompa, dar ce e ciudat cand dau comanda pt apa la parbriz sar cunoaste cami i-a din curent da nu se aude ca ar merge.
    Ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  14. pompa e blocata, am patit.o si eu, o s.o mai vezi mergand cand o sa se incalzeasca afara, ti.am zis asa am patit si eu si de atunci iarna nu mai iau parbrizor prost sau mai stiu eu ce

    RăspundețiȘtergere
  15. parbrizor nicule? un nou cuvant?:))
    da' ai dreptate, odata ce a inghetat apa in bazin si odata cu ea si pompa, pana nu da caldurica bine afara nu o sa-ti mai mearga.
    pune apa calduta in bazin si lasa 2-3 minute. bag aun furtun in bazin si dai drumul incet la apa calda, nu mai mult de vre-o 40 grade si spera sa se incalzeasca suficient cat sa se dezghete.

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi ani cristi....ti-am urmarit toate tutorialurile si o parte din ele chiar le-am pus in practica pt SANDERO-ul meu.
    ITI APRECIEZ FOARTE MULT MUNCA

    RăspundețiȘtergere
  17. interesant....da cred ca ai bagat un frig:))
    un tutorial schimbat lichid frana sau lichid de racire canr primim?:)
    Multumim

    RăspundețiȘtergere
  18. cand o sa dea caldura. schimbatul lichidului de frana este filmat dni septembrie, doar ca m-a prins noaptea si nu am mai putut filma ca sa-l termin, n-am mai avut timp... alea alea :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Am incercat sa curat displayul de lipici cu : acetona, benzina, motorina, alcool izopropilic, alcool tehnic, ulei de floarea soarelui...Probabil una din substantele folosite a "coagulat" lipiciul ala, ca nu se mai lua cu NIMIC ! De-abia am reusit cu niste "benzina usoara" (nu stiu denumirea corecta)...Data viitoare cumpar unul !
    Pentru toata treaba cu aceste tutoriale : FELICITARI ! Ma plec in fata ta cu respect !
    Toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
  20. salut Dan, cineva a curatat cu alcool izopropilic si a zis ca a fost usor, la fel si cel cu uleiul de floare. deci da, probabil ai intarit lipiciul cu ceva

    RăspundețiȘtergere
  21. In legatura cu apa inghetata in borcan,am patit si eu la -27 de grade,am rezolvat prin scoaterea borcanului de pe masina si dus in casa,este prins cu un singur surub si mai trebuie scos furtunasul care duce la pompa,altfel te chinui mult cu apa fierbinte(stiu ca ma incercat tot felul de chestii)pana m-am prins.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pe cand un tutorial cu instalare coputer de bord?din cate am vazut ai un buton valet langa volan ma gandesc ca este pt CB.

    RăspundețiȘtergere
  23. acel buton e pentru portbagaj. :)
    am maneta pentru CB.
    la mine ca sa pun CB a fost nevoie doar sa schimb chip-ul de pe placa de la ceasuri, instalatia electrica era trasa de fabrica.
    in plus, sunt 3 feluri de instalatii electrice, deci mult mami greu de realizat.
    vezi pe www.imbunatatiri-logan.tk la computer de bord, au un manual pe acea tema

    RăspundețiȘtergere
  24. OK mersi,felicitari pt site faci o treaba f buna,cred ca toti posesori de Logan iti multumesc pt sfaturile pe care ni le dai.

    RăspundețiȘtergere
  25. salut! m-am gandit sa mai fac ceva pe la masina si cristi, sper sa ma faci tu sa inteleg ce vrea sa spuna nicu_rcn in legatura cu mufa aia de nokia, ca sunt total in ceata

    RăspundețiȘtergere
  26. cand dai ceasurile jos, pe spate ai o mufa neagra si una gri. doar la mufa neagra alimentezi cu + pinul 10 si 11 si pinul 7 il alimentezi cu -.
    incarcatorul de nokia are 7V, + este pe mijloc iar - este pe exteriorul mufei de alimentare.

    RăspundețiȘtergere
  27. incarcator auto sau normal? am si una si alta.
    si pana la urma la ce ar folosi chestia asta? ca asta nu inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  28. sa zicem ca vrei sa faci modificarea la display si stai la etajul 10 si ca sa fie perfect, e liftul stricat.
    cureti tot si vrei sa testezi, cobori la masina si testezi, constati(cum am patit eu)ca nu merge si urci din nou la etajul 10 sa remediezi problema.
    de mine e usor, stau la casa, am 10m pana la garaj.
    sa folosesti alimentatorul de la incarcatorul de telefon te ajuta cand esti acasa, nu trebuie sa fi neaparat in masina sa testezi.

    RăspundețiȘtergere
  29. cris, bine ca l.ai lamurit tu :D, si mai spune.i ca pentru a alimenta ceasurile trebuiesc 3 papucei din aia mici cum pui tu la baleierea stergatoarelor la spritare, papucei care se gasesc la o mufa de flopy. (cel putin, eu de acolo am luat)

    RăspundețiȘtergere
  30. acum am inteles. si eu tot la casa stau, dar e bine de stiut, pentru cand ma mai chema vreun prieten mai neindemanatic sa-i fac si lui :)
    dar cred ca eu o sa-mi cumpar un displai pe negativ. am masina din iunie 2008 si nu stiu daca se vor vedea acele umbre si nu vreu sa risc sa ma chinui si sa-mi fac draci. am mai patit-o odata dupa ce am taiat bucata aia de plasic ca sa intre filtrul de polen, ca nu avem spatiu sa iau pozitia pe care ai luat-o tu si mai am si 1.90 inaltime si nu mai vreu sa mai trec prin aceleasi clipe de teroare:) dar daca nu s-ar vedea umbrele ar merita efortul.

    RăspundețiȘtergere
  31. apai nicule uite ca Damian s-a dumirit :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Fa si tu un tutorial despre cum sa iti arate la bord cand ai usa deschisa daca vrei.... :D ms!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  34. trebuie sa ai senzori la usile din spate si din cate am inteles, in bord lipseste un led...
    ar trebui sa ma documetez pe tema asta, e o idee.
    desi nu vad cat de mult merita modificarea, eu aud imediat daca e o usa deschisa. chiar si geamul daca e 1mm deschis tot il aud.

    RăspundețiȘtergere
  35. Am schimbat azi filtrul de motorina si a inceput sa se aprinda in bord martorul de la apa iar returul ce vine de la injectoare se acumuleaza pe furtune,cand scot returul la un injector imi bufneste motorina pe furtunas nu dee la returul injectorului.Din ce cauza si ce se poate face?

    RăspundețiȘtergere
  36. ups, nasol, nu stiu ce s-a intamplat. poate ai inversat furtune, nu stiu ce sa zic altceva :(

    RăspundețiȘtergere
  37. ce aiurea e loganul. auzi tu tre sa calibrezi ceasurile .... de kko :) la VW cand conectezi ceasurile in mufa masinii se calibreaza automat, dau o tura pana la capat si inapoi. dureaza sub 5 secunde toata operatiunea ...

    RăspundețiȘtergere
  38. e si tu acuma, nu compara cu vw, sunt clase diferite si pret diferit

    RăspundețiȘtergere
  39. cristi un tutorial cu montare a unor senzori de parcare pe cand?

    RăspundețiȘtergere
  40. salut, nu dau banii pe prostii :)
    niste senzori ok sunt cam scumpi, cei ieftini nu merit amunca depusa. nu-mi prea convine sa dau gauri prin bara ca sa pun senzorii, nu-mi prea place nici cum arata. deci nu curand.
    aaa, si ar mai fi ecranul/afisaj si sonor care sunt total inestetice.

    RăspundețiȘtergere
  41. Un tutorial cu schimbatul bujiilor pe cand?

    RăspundețiȘtergere
  42. in legatura cu martorul de usi deschise rivin tot eu cu un ajutor, in primul rand trebuie led si rezistenta in bord in dreptul iconitei respective (eu am achizitionat ceasuri de prestige si deja exista) dupa care se trage un fir din uch, din aceeasi mufa de la care cristi trage fir pentru baleierea stergatoarelor, dar de data asta de la pinul 20, acel fir se duce in mufa gri din spatele ceasurilor, la pinul 12, dar martorul o sa se aprinda numai cu contactul pus

    RăspundețiȘtergere
  43. dupa cum a.ti vazut, din cauza grabei, pap unele caractere, sau pocesc unele cuvinte, sper sa.mi iertati graba :)

    RăspundețiȘtergere
  44. adyy: curand, cred ca am si eu arse
    nicu: nu-i bai, te voi pedepsi data viitoare :))

    RăspundețiȘtergere
  45. am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva!cand virez stanga dreapta se aude un scartait parca in partea de sus a telescopului dreapta fata,sa fie de la bucsa si rulmetu' de la telescop!?(si la o denivelate mai mare parca troncane ceva)!ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
  46. in principiu de la rulmentul de sus de la telescop. a ajuns apa si a ruginit. unul nou e relativ ieftin

    RăspundețiȘtergere
  47. ms mult!si daca schimb rulmentul ste obligatoriu sa schimb si flansa sau numai in cazul in care arata urat?!

    RăspundețiȘtergere
  48. doar rulmentul, eventual cauciucul ala ar trebui schimbat, se uzeaza si el destul de repede

    RăspundețiȘtergere
  49. ms mult!maine o sa le schimb dar tot q ajutorul tutorialelor tale!

    RăspundețiȘtergere
  50. sal cris! cacaciosule ai facut tutorialul cu 6 ore inainte de revelion in loc sa te distrezi? BV RESPECT

    RăspundețiȘtergere
  51. sal cris mi-am facut si eu diplayul pe negativ la un loga 2007 luna a 10-a si nu am acele umbre delok kiar si cu luminile stanse cu ele aprinse nici vorba deci merge si si cele sub 2008.

    RăspundețiȘtergere
  52. de aproape 4 saptamani sunt in carje, am picat de pe o scara :(
    cica o sa fie noros cel putin inca o luna :(

    RăspundețiȘtergere
  53. sal ptr dvd vreau sa fac plata prin cont adresa si datele de contact ti le trimit tot prin email?mai am o rugaminte mare la tine,de curand am primit ben ,ban nu stiu cum se zice exact de la un coleg prieten probabil cu tn si am inteles ca nu mai pot intra niciodata recunosc am vb foarte urat nam putut sa ma stapanesc la momentul ala tias fi recunoscator si kiar teas ruga eu mult daca ai putea sami scoti acea interzicere pe aceasta cale imi cer scuze si fata de el si promit ca no sa se mai intample.Va multumesc mult si bafta in continuarie cu tutorialele.Astept raspuns.nik name pe Logan club era jambon.

    RăspundețiȘtergere
  54. pai nu prea ai vorbit urat, doar ai scris ceva injuraturi la adresa mea :)
    eu iti ridic ban-ul, parola iti ramane aceasi.
    dar vezi ca ramane in picioare problema pentru care te-am avertizat, cea cu semnele de punctuatie.

    RăspundețiȘtergere
  55. Salut Cristi !... Faci un tutorial cu să punem discuri pe spate? să renunţăm la tamburi ?!
    Te salut !

    RăspundețiȘtergere
  56. daca ai ABS discurile pe spate sunt total inutile, doar aspect. daca nu ai ABS, doar instabilizezi tare de tot masina.
    discurile de pe fata trebuie sa fie mai mari ca cele de pe spate, avand in vedere ca se potrivesc discurile de pe clio si de pe renault laguna 2 break parca, au aceasi dimensiune ca cele de pe fata la logan, sau aproape la fel de mari.
    daca nu ai ABS si trebuie sa franezi brusc, te rotesti cu masina, se intoarce de cur stanga/dreapta.
    in concluzie nu recomand deloc discuri pe spate la non ABS iar la cele care au ABS sunt doar de aspect. tiind sa cred ca pe spate senzorii de ABS sunt pe tamburi, deci trebuie tiganita cumva si chestia aia.

    RăspundețiȘtergere
  57. cum pot face(daca pot face) sa vad cata benzina consuma masina?nu am butonul ala in cap de la stergatoare(asemanator cu cel de la claxon),asa cum au unele..se poate face sa vad pe ecran benzina consumata?la diagnoza imi arata corect doar cati litri de benzina am in rezervor..in rest niste cifre de 99999 pe acolo sau ceva de genu :))

    RăspundețiȘtergere
  58. uite cum http://imbunatatiri-logan.weebly.com/computer-bord.html

    RăspundețiȘtergere
  59. poti sa faci tu un tutorial video :D ca asa nu inteleg

    RăspundețiȘtergere
  60. daca citeai manulalul pe care-l pune Ciprian la dispozitie pe acea pagina, ai fi observat ca sunt 3 versiuni de instalatie electrica.
    loganul meu avea toata instalatia electrica trasa din fabrica, eu am schimbat doar acel chip de pe placa de la ceasuri si am si consumul instant.
    ca sa fac acel tutorial, trebuie sa prind 3 persoane cu versiuni diferite de instalatie electrica si ei sa vrea sa le montez eu CB pe banii lor :))

    RăspundețiȘtergere
  61. am citit,dar...
    nimic nu am inteles de acolo,cred ca au facut intentionat sa nu putem instala noi cei de acasa chestia aia,au pus si ei asa sa zica lumea ca stie.in rest..nu mai zic nimic.

    RăspundețiȘtergere
  62. eu am citit de vre-o 10 ori, si am montat CB pe 3 logane benzinare :)
    adevarat ca e cam intortocheat acel manual, dar pana la urma te prinzi. comanda kit-ul si hai sa-ti montez :)

    RăspundețiȘtergere
  63. poti lua lipiciul cu acetona sau dupa o baie cu apa fierbinte

    RăspundețiȘtergere
  64. Sall! Am reusi sa pun in aplicare si acest tutorial si a fost un succes aproape total. Masina mea e din mai 2008 si nu se vad acele umbre, dar nu am reusit sa recalibrez ceasurile. Pana la urma cum trebuie sa vina? Loganu' e 1.6 MPI 8v.

    RăspundețiȘtergere
  65. ai chiulit de la ora cu demontatul ceasurilor, asa iti trebuie :))
    http://tutorialelogan.blogspot.com/2010/01/tutorial-demontare-ceasuri-bord-la.html

    RăspundețiȘtergere
  66. Ms mult! Apropo, eu am dizolvat lipiciul ala cu o solutie de dezghetat parbrizul. E o combinatie intre alcool etilic si alcool izopropilic. Se gaseste in comert la sticla de 0,5L, cu pompa ca la solutia de spalat geamuri. S-a dizolvat foarte repede, a durat cam 10 min. Cristi, ms inca o data, spor la tutoriale, si poate stii tu vreun site sau magazin cu dvd-uri 2 din, ca vrea un var de-al meu sa-si ia la un ford mondeo. Noi am cautat la vreo 1100-1200 de lei, dar sub 1700 lei nu am gasit.

    RăspundețiȘtergere
  67. salut cris am un logan din 2008 1,4mpisi de cind l am luat pe timp de iarna dispare antigelul din vas dar numai iarna
    cei de la servis mi au spus ca e normal
    tu ce poti sa mi spui
    e normal?
    MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  68. salut, nu stiu daca e normal sau nu, dar stiu ca in cei 5 ani am completat vre-o 1,5litri si acum nivelul e la minim :)

    RăspundețiȘtergere
  69. cum de ai atata rabdare sa faci asta?

    RăspundețiȘtergere
  70. m-au avertizat mai multi, dar nu i-am crezut, asa ca nu stiam in ce m-am bagat pana nu a fost deja prea tarziu :D

    RăspundețiȘtergere
  71. lipiciul de pe sticla l-am dat jos cu lama de la cutter pusa perpendicular pe geam si am tras usor fara sa zgarii,apoi am dat cu acetone. Folia am curatat-o cu spray si am frecat cu o carpa

    RăspundețiȘtergere
  72. Partea cu diagnoza se aplica la orice masina? de ex Honda?

    RăspundețiȘtergere
  73. se aplica la orice masina care are ECU

    RăspundețiȘtergere
  74. daca scot tabloul de bord exista posibilitatea de a se deregla kilometrajul?

    RăspundețiȘtergere
  75. doar cel care il poti reseta manual. kilometrajul mare nu-l poti reseta

    RăspundețiȘtergere
  76. eu am facut aceata operatiune si am reusit sa curat lipiciul de pe folie foarte usor folosindu-ma de o perie mica, imbibata in apa si cu sapun. Chiar daca folia pare ca se zgarie, cand o pui la loc nu se observa deloc.

    RăspundețiȘtergere
  77. si eu am facut "operatia" asta si mi-a reusit foarte bine da se vad destul de rau alea ce nu ar trebui sa se vada dar in rest e ok :P

    RăspundețiȘtergere
  78. cum se verifica consumul de benzina in mers la logan 12/16 preferens gabi

    RăspundețiȘtergere
  79. corect zis era debitul de benzina catre trece prin injectie in timpul mersului. e aproximativ identic cu consumul instant.
    intri in diagnoza ca sa sa vezi asta.
    apesi butonul de reset km din bord si il tii apasat. pui contactul si dup ace se schimba afisajul din bord, atunci iei degetul de pe butonul de reset. ceasurile incep sa invarta de nebune. insemna ca ai intrat in diagnoza. pornesti motorul si apesi butonul din bord ca sa treci prin meniu. al doilea sau al treilea meniu e "consumul". daca ii dai gaz, se schimba cifrele. asa iti dai seama ca esti unde trebuie. poti pleca cu masina in acest stadiu de diagnoza fara sa ai probleme. ca sa iesi din diagnoza trebuie sa iei contactul. evident ca vei face asta dupa ce ai oprit maisna pe dreapta!

    RăspundețiȘtergere
  80. Nu se merita sa faci o munca ca asta! Ai mult de munca si trebuie sa fii foarte atent , mai ales ca loganu are displayu praf fata de cele de la vw skoda mercedes etc. La fel si computerul de bord sunt slabe . Cel de vw este bun!! da ma rog loganul etse buna la bani ei :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gata, m-am hotarat, voiam sa schimb maine display-ul la logan, dar mai bine ma duc sa-mi iau vw, chiar daca nu am bani!!!! Asa mi-au sugerat toti nemtii care au logan, duster, sandero, mcv si alte gainarii din astea....

      baa... m-am saturat!

      Ștergere
  81. computer de bord slab? n-am auzit sa pice vreunul pana acum. cel mult se reseteaza aleator.
    diplay-ul il gasesti de cumparat pe la 3-50 lei, depinde de vanzator :)

    RăspundețiȘtergere
  82. salut,
    am o problema cu cesurile din bord.
    atunci cand accelerez masina creste viteza si turatia,acul de vitezometru incepe sa se auda ca si cum as avea un greiere in bord(carcait:)).
    dece zic acul de vitezometru: la mersul in gol al masinii, o accelerez si nu se mai aude deci creste turatia.
    va rog sa ma ajutati sa remediez problema.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  83. pana acum toti care au avut problema asta au rezolvat-o prin inlocuire :(

    RăspundețiȘtergere
  84. Cand e masina rece nu pot vedea bine display-ul. Cand se incalzeste se vede bine. Care e treaba?

    RăspundețiȘtergere
  85. e pe negativ, corect? si la mine e la fel si e display-ul original

    RăspundețiȘtergere
  86. sa-mi spuansi mie cineva daca stie ce trebuie sa fac pentru a afisa cifrele rosii pe alb...sper sa ma poata ajuta cineva...multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  87. sal Cris am facut sii eu display-ul pe negativ merge l-am probat sii era Foarte mijto dar am facut o prostie am strans prea tare surubul care e aproape de display sii l-am crapat nu mai afiseaza nimik. concluzie..... NU STRANGETI TARE SURUBURILE ms:P

    RăspundețiȘtergere
  88. salut. am facut si eu chesta asta cu display-ul , si nu imi mai arata doua cifre de la km , si a treia liniuta la benzina, cand am curatat sa indepartez lipiciul am dat cu varful cutter-ului si cred ca am taiat un circui de pe ecran.tu ce zici care ar fi problema?

    RăspundețiȘtergere
  89. pe ecran nu este nici un circuit care sa-l poti taia. mai degraba guma din spatele ecranului nu face cum trebuie contact

    RăspundețiȘtergere
  90. am incercat in toate felurile dar nu imi mai merge , voi cumpara un display pe negativ pana la urma

    RăspundețiȘtergere
  91. sal cristi acum pe masina ai tot acel display care lai modificat?

    RăspundețiȘtergere
  92. nu, ma enervau acele umbre si l-am schimbat cu unul nou original gata pe negativ

    RăspundețiȘtergere
  93. salut.
    am un scaun de copil cu sistem de prindere isofix. as dori sa stiu daca pot gasi sistemul de prindere pt. logan. (mcv-ul il are in dotare) sau trebuie sa improvizez?

    RăspundețiȘtergere
  94. si crezi ca daca scrii in doua locuri vei primi un raspuns diferit?

    RăspundețiȘtergere
  95. haha
    scuze. prima oara am primit o eroare ... n-am stiut ca s-a postat.

    RăspundețiȘtergere
  96. salut Cristi , la mine nu mai face contact acel cauciuc cum sa il asez?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nasol, insisti pana face. pui in spatele plasticului ceva ca distantier ca sa preseze

      Ștergere
  97. ma gandeam ca sa stricat ceva pe acolo pe la placa un circuit ceva ,teoretic nu are ce ca nu am scapato asa ca, cauciucul acela e prb. ,

    RăspundețiȘtergere
  98. Salut si em am facut aceasta modificare desi ma mir ca nu am taiat folia,am avut ceva probleme cu cochilia dar l-am scos si pe ala dupa.Si am pus toate suruburile am montat tot si cand sa fac proba nu imi afisa nimic si ar a trebuit sa desfac totu :))dar am reusit desi am doar 14 ani!

    Felicitari pentru tutoriale,am mai facut si alte modificari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a da si eu m-am chinuit mai mult cu ecranul ca pe folie am inmuiat o carpa in spirt medicinal si s-a curatat foarte usor aproximativ 10 minute

      Ștergere
  99. Cum se numeste melodia care se aude, la inceputul tutorialului?

    RăspundețiȘtergere
  100. Multam, am downloadat-o deja....o zi faina sa ai , impreuna cu cei dragi tie !

    RăspundețiȘtergere
  101. Salut am si eu o problema cu ecranul ... nu imi mai afiseaza nici o liniuta de la temperatura apei si nici ultima de la benzina... ce este de facut in situatia aceasta? trebuie schimbat ecranul? daca da unde il gasesc? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta fara sa umbli deloc la ceasuri? mai degraba un contact imperfect la guma din spatele ecranului

      Ștergere
    2. da nu am desfacut niciodata nimic...

      Ștergere
    3. deci e cazul sa te apuci. poate doar sunt oxidate contactele

      Ștergere
    4. multumesc frumos de raspuns

      Ștergere
  102. multumesc mult pt tutoriale :)

    RăspundețiȘtergere
  103. sal.Cris. mai ai display pe negativ acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e cel pe care l-ai modificat in acest tutorial,sau ti-ai achizitionat unul care nu face acele umbre?

      Ștergere
    2. am luat altul ca sa scap de acele umbre

      Ștergere
    3. de unde pot sa i-au si eu unu.am un model dci ca al tau.

      Ștergere
    4. nu conteaza ce versiune de logan ai, sunt la fel toate display-urile. gasesti pe okazii

      Ștergere
    5. mersi de rsp.,dar pe loganul dupa 2008 de ce nu apar acele umbre?
      e diferit displayul?

      Ștergere
    6. exact,este diferit. oricum, de cumparat gasesti doar display ok, fara umbre

      Ștergere
  104. Felicitari pentru tutorial si pentru multa, multa rabdare. Daca eram in situatia sa imi placa acel display, cred ca imi cumparam probabil unul nou, prea migaloasa treaba asta pentru mine. Dadeam cu el de pereti daca ramaneau umbrele acelea. Tot la un display nou ajungeam pana la urma. Cat poate fi de scump ?

    Cand iau piciorul de pe pedala de frana se aude un scartiit, de unde nu stiu exact, de afara de undeva. Cand apas pedala nu face nici un zgomot. Ce ar putea fi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 40 lei, dupa o saptamana am cumparat unul nou, fara umbre :P
      http://www.tutorialelogan.ro/2011/07/remediat-scartait-saboti-la-franare.html

      Ștergere
  105. salut cristi am urmarit tutorialele tale...sunt foarte bune pt uni care nu stiu iar cu ocazia asta mai gasesti cate ceva de modificat/imbunatatit...dar credema ca asta nu cred ca as are rostul tinand cont ca sunt pline dezmembrerile cu ceasuri gata bune de pus pe masina exact cum vrei...scz daca de post dar asta este parerea mea pt.asta si cel cu turbo time inca ceva la turbo time poti sa incui massina din consola iar usa la sofer din cheie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. display-ul este un moft, nu este neaparat necesar. eu aratam cum il poti face singur si gratis, dar evident, il poti cumpara gata facut. chestia cu cumparatul e cevain genul ca ai deja placutele de frana, dar nu le pui tu ci mergi la service, dai banu si ti le schimba ;).
      iar la turbo timer e mai simplu sa inchizi usile din cheie, cum este normal, in loc sa apesi butonul de pe consola si sa bagi cheia in butuc si sa invarti. eu spuneam ca este ok in cazul in care te grabesti, apai fix bagatul cheii pe langa butuc, direct in vopsea este tot ce nu-ti doresti ;)

      Ștergere
  106. servetele umede pentru plastic ,testat face minuni in 5 minute terminat ;)

    RăspundețiȘtergere
  107. Salut,ai idee de unde pot cumpara un display de genul?Apropo,la mine masina e din noiembrie 2006 si nu imi apar acele umbre

    RăspundețiȘtergere