Schimbat bec in portbagaj

Desi e chiar simplu de schimbat acest bec, sper sa fie util macar celor care nu stiu ce fel de bec au nevoie acolo. Sau poate se ia politia de tine ca nu ai bec de pozitie in far, nu ai unul de rezerva si uite cum rezolvi problema becului si a posibilei amenzi.

27 de comentarii:

  1. salut, eu am acolo bec cum sunt la daciile mai vechi deasupra usii (tuburi) mentionez k am logan 1.4 MPI din noiembrie 2005
    nicu_rcn pune id.ul asta pe mess k ma intereseraza mai multe de la u!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. si la mine e tot cum zice nicu :D tot un ca**t de bec tubular e :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Am constatat cu stupoare ca respectiva bucata de plastic (tripla sa-i zicem)nu era fixata in nimic de tabla, nici un cauciuc nimic, nu tu un surub ceva, si se balanganea pe acolo. Deci inca o chestie care produce zgomote. Cred din ce in ce mai mult ca proiectul logan ph1 a fost un fail, prea multe deficiente, multe demonstrate chiar de tine Cristi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am o mica pb cu becul din portbagaj. Dupa ce inchid portbagajul becul ramane pornit. Na am zis poate nu face bine contact cand se inchide cu acel buton, asa ca l-am testat cu portbagaju deschis si nu vrea nici cum sa se inchida. Asa ca acu nu am lumina in portbagaj. Ai idee ce ar putea fi?
    Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  5. da, becul se stinge doar daca inchizi din din cheia masinii, altfel sta aprins vre-o 20 minute.
    la fel si daca lasi portbagajul deschis, tot 20 minute.
    becul din portbagaj trebuie sa se stinga in acelasi timp cu lumina de la plafoniera. te inchizi in portbagaj si verifici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut CRiS! Am si eu o problema si nu imi pot da seama de unde ar putea fi... am legat de la becul din portbagaj o banda cu leduri, functioneaza perfect iar in schimb am observat ca la becul de la plafoniera din interiorul masinii nu se stinge complet (eu am led albastru) si il las la prima treapta de la intrerupator (cand deschid portiera/masina se aprinde si cand o inchid portiera/masina/sau o pornesc are timpul ala pana se stinge...ideea e ca nu se stinge complet... imi poti spunde de la ce ar fi?

    RăspundețiȘtergere
  7. sigur ceva pe undeva fura curent. deconecteaza banda de leduri si vezi daca e de acolo.
    eu am 3 benzi de leduri in portbagaj, 3 becuri cu leduri in plafoniera si inca 2 becuri cu leduri la pasagerii spate si nu am deloc lumina reziduala pe nici unul din leduri

    RăspundețiȘtergere
  8. LiviuGL : chestia cu ledurile am patit-o si eu cand am pus leduri in portbagaj si la plafoniera.Sa sti ca raman ambele aprinse.eu am rezolvat problema prin punerea la loc in portbagaj unui bec normal de 5w cum a avut din fabrica.Daca am bec normal in portbagaj,cel de la plafoniera se stinge complet,dar cu leduri in ambele,amandoua raman aprinse.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună, aş dori să ştiu cum să facă de instalare pentru lumina portbagaj şi nu aduc Logan mea, sper sa pot ajuta, am scris de la Columbia, Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. next time try to write in english, google translate suck :))
    send me an email at tutorialelogan@gmail.com and i will send you some pictures

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut ! imi poate spune cineva dece nu se mai stinge becul din portbagaj?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se stinge deodata cu cel de la plafoniera, este comandat de UCH. daca ai o usa deschisa se stinge dupa 20 minute. daca inchizi usile din cheie se stinge imediat.

      Ștergere
  12. dupa cum am vazut si la tine cand ai bagat suportul la loc ala acolo flencane si face galagie trepideaza ca nu sta fix ......cum il facem sa nu mai trepideze ????????????????????? multam

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte simplu, am renuntat la acea lampa de cacat si am pus leduri
      http://www.loganclub.ro/forum/showpost.php?p=755295&postcount=366
      http://www.loganclub.ro/forum/showpost.php?p=755371&postcount=372

      Ștergere
  13. Salut Cris,
    Am gasit telescoape la un mag. de accesorii mobila (120N) si maine ma apuc de treaba. De fapt problema pentru care am intervenit aici este lumina din portbagaj, care se stinge temporizat, chiar daca inchizi capota si consuma inutil. Eu am rezolvat situatia cu un contact inseriat cu cel original din portbagaj, contact magnetic, din acela in balon de sticla, lipit cu adeziv de tavanul portbagajului, in apropiere de bratul din stanga al capotei, iar pe brat, am lipil o bucatica de magnet. Cind deschid capota, magnetul se apropie de balonul cu contact magnetic, il inchide si astfel se intregeste circuitul inseriat si se aprinde lumina. Cand inchid capota se departeaza magnetul o data cu bratul, contactul magnetic din balon se desface si se intrerupe circuitul, astfel lumina se stinge instantaneu la inchiderea capotei indiferent de temporizarea existenta. Eu am facut treaba asta in 2005 cand am cumparat masina si functioneaza si in ziua de azi fara probleme. Poate realizezi un tutorial pe aceasta tema ! Daca imi trimiti un raspuns pe adresa mea de mail (nicu1iancu@yahoo.com), iti pot trimite o filmare sau poze sa vezi cum este.
    Cu deosebit respect, Nicu

    RăspundețiȘtergere
  14. De mai multa vreme am observat ca becul din portbagaj se aprinde aleatoriu, usile fiind inchise.
    Saptamana trecuta, cand am fost la pescuit, la ora 6 dimineata era stins iar la ora 16 era aprins. Ce sa fie? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, si cum ai observat ca era stins sau aprins? daca era capota inchisa, nu prea aveai cum. daca era deschisa, doarte posibil ca in urma cu cel mult 20 minute ai deschis una dintre usi. luminile de habitaclu, inclusiv portbagaj, sunt controlate de UCH.
      daca deschizi portbagajul si il lasi deschis, lumina se stinge dupa 20 minute. daca deschizi una dintre usi, cu conditia sa aiba contactor pe ea, iti aprinde becul si din portbagaj, nu doar plafoniera

      Ștergere
    2. Multumesc! Am sa verific conform spuselor tale.

      P.S. Off topic. Pentru ca sunt identificat prin Google, ma asteptam sa fiu instiintat, de 'mnealui Google, de primirea mesajului. Acum am observat ca exista butonul Anunta-ma, dar nu functioneaza. Daca exista cineva care face mentenanta acestui site poate ca isi va face timp pentru trebsoara asta. O seara buna!

      Ștergere
    3. google se ocupa de instinari, doa rca nu functioneaza intotdeauna, din pacate

      Ștergere
  15. Salut Cristi, mie de la un timp nu se mai oprește becul din portbagaj, ce are ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, se stinge după 30 secunde de când închizi portbagajul și toate ușile

      Ștergere
    2. Știam asta, la mine nu se stingeau deloc nici becul din portbagaj și nici la plafoniera pe modul sa se aprindă la deschiderea usilor, problema era de la contactorul de la usa șoferului nu mai mergea și din fericire s-a nimerit sa aibă un prieten unul nou

      Ștergere
    3. asa e, am uitat acest mic detaliu...

      Ștergere
  16. buna ziua problema mea e ca nu se mai sting becurile de la plafoniera si porbagaj.Am verificat intrerupatoarele toate 3 si sunt bune,probabil ca dupa 20min se sting intrebarea e de ce nu se mai sting in 30 sec dupa ce inchizi usile si care ar putea fi cauza....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, doar daca unul dintre contactoare este defect se manifesta așa

      Ștergere