Schimbat bec in portbagaj

Desi e chiar simplu de schimbat acest bec, sper sa fie util macar celor care nu stiu ce fel de bec au nevoie acolo. Sau poate se ia politia de tine ca nu ai bec de pozitie in far, nu ai unul de rezerva si uite cum rezolvi problema becului si a posibilei amenzi.

17 comentarii:

 1. salut, eu am acolo bec cum sunt la daciile mai vechi deasupra usii (tuburi) mentionez k am logan 1.4 MPI din noiembrie 2005
  nicu_rcn pune id.ul asta pe mess k ma intereseraza mai multe de la u!!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. si la mine e tot cum zice nicu :D tot un ca**t de bec tubular e :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Am constatat cu stupoare ca respectiva bucata de plastic (tripla sa-i zicem)nu era fixata in nimic de tabla, nici un cauciuc nimic, nu tu un surub ceva, si se balanganea pe acolo. Deci inca o chestie care produce zgomote. Cred din ce in ce mai mult ca proiectul logan ph1 a fost un fail, prea multe deficiente, multe demonstrate chiar de tine Cristi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am o mica pb cu becul din portbagaj. Dupa ce inchid portbagajul becul ramane pornit. Na am zis poate nu face bine contact cand se inchide cu acel buton, asa ca l-am testat cu portbagaju deschis si nu vrea nici cum sa se inchida. Asa ca acu nu am lumina in portbagaj. Ai idee ce ar putea fi?
  Mersi!

  RăspundețiȘtergere
 5. da, becul se stinge doar daca inchizi din din cheia masinii, altfel sta aprins vre-o 20 minute.
  la fel si daca lasi portbagajul deschis, tot 20 minute.
  becul din portbagaj trebuie sa se stinga in acelasi timp cu lumina de la plafoniera. te inchizi in portbagaj si verifici.

  RăspundețiȘtergere
 6. Salut CRiS! Am si eu o problema si nu imi pot da seama de unde ar putea fi... am legat de la becul din portbagaj o banda cu leduri, functioneaza perfect iar in schimb am observat ca la becul de la plafoniera din interiorul masinii nu se stinge complet (eu am led albastru) si il las la prima treapta de la intrerupator (cand deschid portiera/masina se aprinde si cand o inchid portiera/masina/sau o pornesc are timpul ala pana se stinge...ideea e ca nu se stinge complet... imi poti spunde de la ce ar fi?

  RăspundețiȘtergere
 7. sigur ceva pe undeva fura curent. deconecteaza banda de leduri si vezi daca e de acolo.
  eu am 3 benzi de leduri in portbagaj, 3 becuri cu leduri in plafoniera si inca 2 becuri cu leduri la pasagerii spate si nu am deloc lumina reziduala pe nici unul din leduri

  RăspundețiȘtergere
 8. LiviuGL : chestia cu ledurile am patit-o si eu cand am pus leduri in portbagaj si la plafoniera.Sa sti ca raman ambele aprinse.eu am rezolvat problema prin punerea la loc in portbagaj unui bec normal de 5w cum a avut din fabrica.Daca am bec normal in portbagaj,cel de la plafoniera se stinge complet,dar cu leduri in ambele,amandoua raman aprinse.

  RăspundețiȘtergere
 9. Bună, aş dori să ştiu cum să facă de instalare pentru lumina portbagaj şi nu aduc Logan mea, sper sa pot ajuta, am scris de la Columbia, Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 10. next time try to write in english, google translate suck :))
  send me an email at tutorialelogan@gmail.com and i will send you some pictures

  RăspundețiȘtergere
 11. Salut ! imi poate spune cineva dece nu se mai stinge becul din portbagaj?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. se stinge deodata cu cel de la plafoniera, este comandat de UCH. daca ai o usa deschisa se stinge dupa 20 minute. daca inchizi usile din cheie se stinge imediat.

   Ștergere
 12. dupa cum am vazut si la tine cand ai bagat suportul la loc ala acolo flencane si face galagie trepideaza ca nu sta fix ......cum il facem sa nu mai trepideze ????????????????????? multam

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. foarte simplu, am renuntat la acea lampa de cacat si am pus leduri
   http://www.loganclub.ro/forum/showpost.php?p=755295&postcount=366
   http://www.loganclub.ro/forum/showpost.php?p=755371&postcount=372

   Ștergere
 13. Salut Cris,
  Am gasit telescoape la un mag. de accesorii mobila (120N) si maine ma apuc de treaba. De fapt problema pentru care am intervenit aici este lumina din portbagaj, care se stinge temporizat, chiar daca inchizi capota si consuma inutil. Eu am rezolvat situatia cu un contact inseriat cu cel original din portbagaj, contact magnetic, din acela in balon de sticla, lipit cu adeziv de tavanul portbagajului, in apropiere de bratul din stanga al capotei, iar pe brat, am lipil o bucatica de magnet. Cind deschid capota, magnetul se apropie de balonul cu contact magnetic, il inchide si astfel se intregeste circuitul inseriat si se aprinde lumina. Cand inchid capota se departeaza magnetul o data cu bratul, contactul magnetic din balon se desface si se intrerupe circuitul, astfel lumina se stinge instantaneu la inchiderea capotei indiferent de temporizarea existenta. Eu am facut treaba asta in 2005 cand am cumparat masina si functioneaza si in ziua de azi fara probleme. Poate realizezi un tutorial pe aceasta tema ! Daca imi trimiti un raspuns pe adresa mea de mail (nicu1iancu@yahoo.com), iti pot trimite o filmare sau poze sa vezi cum este.
  Cu deosebit respect, Nicu

  RăspundețiȘtergere