Montat oglinzi electrice cu semnalizare de Renault Symbol pe Logan 1

Am achizitionat de pe forumul LoganClub de la userul Adrian aceste oglinzi de Renault Symbol care sunt acelasi lucru cu cele de pe Logan I, doar ca au si semnalizare incorporata. Asa cum spune Chirila "Perfect pentru mine" si m-am apucat de montat.
Acest tutorial este 2 in 1, singura diferenta la montarea oglinzilor electrice cu degivrare este legarea suplimentara a doua fire pentru cele cu semnalizare incorporata.

Eu am dat bordul jos pentru ca mai aveam o problema la el si in plus chiar vroiam sa trag instalatia electrica pe langa restul instalatiei. S-a dovedit a fi proasta ideea deoarece am fost nevoit sa prelungesc firele cu inca 50cm, in fiecare parte. Deci montarea lor pe jos pe sub mocheta este solutia ideala.
Pe langa oglinzi, am mai achizitionat joystick-ul si instalatia electrica originala Logan I. Spre surprinderea mea, desi mufele au configuratia diferita, totusi s-au potrivit una in alta, a trebuit doar sa repozitionez firele in mufe.
Intre timp am descoperit ca nu potrivesc culorile firelor de la mufe, in decursul anilor s-au schimbat de vreo 3 ori culorile. Deci ramane sa testati voi cele trei fire care sunt combinatia castigatoare pentru reglajul oglinzilor. 



Intre timp am aflat mai multe detalii cum ar fi faptul ca acele culori de la fire pe care le spuneam eu in tutorial nu se potrivesc la cei care au instalatia electrica originala, instalatia cumparata de mine avand fire de culori care au fost la indemana atunci. Ba mai mult, chiar si la masinile care au instalatia originala tot sunt sanse mari sa difere culorile si pozitia firelor, deci trebuie prima data sa incercati daca reglajul sus/jos/stanga/dreapta corespunde. Daca nu, veti fi nevoiti sa scoateti cele tri fire si sa le repozitionati in mufa, exact cum am facut eu. Si din cauza ca am omis sa filmez scoaterea acestor fire din mufe, am filmat ulterior ca sa vedeti si voi. Acul folosit de mine era putin cam gros si intra mai greu, dar probabil daca folositi un ac mai subtire sa puteti scoate mult mai uosr firele. Primul fir l-am scos imediat, al doilea m-a chinuit doua minute jumatate iar celelalte trei au iesit foarte usor. Am zis celelalte trei deoarece am repozitionat si firul de la degivrare.
O completare foarte utila care a venit de la Gheby Axel Ak' de pe YouTube:
Cablul de alimentare cu pin de l-ai introdus in cutia de sigurante la S21, trebuia, de fapt, introdus la S37, iar cablul de l-ai lipid pe firul 5 de la releul de dezghetare, trebuie introdus in cutia de sigurante la pozitia S21.
Siguranța F37 este pentru comenzile oglinzilor, iar siguranța F21 este pentru dezghețarea din oglinzi.  La configurația pe care ai făcut-o tu, ar lipsi o siguranța de 5A pe firul pe care l-ai lipit pe cablul de la releu.  Iar pe traseul original, ar trebui sa vina un fir din releu de dezghețare pana in cutia de siguranțe la poziția E21.

 
Update legat de releul de degivrare. Zilele trecute am montat la cineva oglinzile electrice si firul de la degivrare l-am legat la pinul 5, asa cum spuneam in tutorial. Eu am vazut ca firul este rosu dar am zis ca na, este pinul 5. Doua zile le-a luat la oglinzi sa-i termine omului bateria de pe masina, au functionat non stop din momentul legarii. A ajuns omul la masina, toata era acoperita de roua, numa oglinzile nu :)
Deci cand va legati la releul de degivrare, unul din cele doua fire groase este rosu, sa NU va legati la el! Legarea o faceti la celalalt fir gros care trebuie sa aiba o culoare bej/galbui.


Andrei are un Lodgy, si-a montat aceste oglinzi si a legat senzorul de temperatura de pe oglinda la ceasuri si functioneaza!

119 comentarii:

  1. Si pe daciashop am vazut oglinzi dinastea si am vrut sa imi iau dar mi groaza cu trasu de fire

    RăspundețiȘtergere
  2. in locul tau taiam mufele si lipeam firele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Cristi Trimite-mi un nr de telefon pentru a lua legătura cu tine pentru montarea oglinzilor electrice pe un logan.Mulțumesc.

      Ștergere
    2. salut, eu nu montez la nimeni nimic. ideea filmarii este sa-si faca omul singur acasa.
      cu placere

      Ștergere
  3. la semnalizare te puteai conecta la butonul de semnalizare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. butonul de semnalizare? ai vrut sa spui maneta de semnalizare?
      gresit! de la maneta doar pleaca un semnal catre UCH, UCH-ul controleaza semnalizarea :)

      Ștergere
  4. Acum trebuie sa pui becuri cu led si in oglinzi. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt deja puse, s-a si filmat, urmeaza :D

      Ștergere
    2. In legatura cu modulele LED in oglinzi. Daca exista un video de instalare va rog postati un link, daca nu am si eu o intrebare:

      Fiecare modul LED are cate 2 fire (+ si -) la fel ca semnalele de pe oglinzile instalate aici. Dar am observat ca in acest video la UCH a a ajuns un singur fir pentru fiecare oglinda. Si la modulele LED trebuie sa fac la fel? Cum procedez mai exact? Care din fire il duc lu UCH si ce fac cu celalalt fir? Mulmuesc frumos.

      Ștergere
    3. firul de plus il duci la UCH, firul de masa il legi pe un surub d epe usa

      Ștergere
    4. multumesc CRiS! felicitari si mult succes!

      Ștergere
  5. salutare crist, o rugaminnte daca ai putea sa filmezi un tutorial despre cum s-ar putea monta manerele de la fetele de usi de ph2, in cazut tau acele ornamente albe. un super tutorial felicitari..

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare Cris.Te admir pentru tot ce faci.Si mai am o rugaminte sa nu mai spui ca esti anti-talent la electrica cand tu esti bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incearca sa le spui asta celor pe care i-am intrebat de ce am ramas fara lumnini in bord, fara pozitii pe partea stanga, fara lumini pe consola centrala si cauza parea sa fie de la UCH-ul ars. asta dupa ce-am pus oglinzile si am legat instalatia electrica ;)
      ca eu am fost idiot penca am scos o siguranta si n-am mai pus-o la loc si din cauza asta am dat din nou bordul jos, anulat toata instalatia electrica de la oglinzi... asta e alta poveste :))

      Ștergere
  7. Toată admiraţia pentru câtă muncă ai depus!Nu aş face asta decât cu pistolul la cap :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca dai si bordul jos, da, e putina nebunie. dar daca e sa tragi doar firele, e o nimica toata, serios

      Ștergere
  8. cris cit au ajuns cablajul si joisticul si de unde le-ai cumparat?

    RăspundețiȘtergere
  9. daca este permisa o corectie: oglinzile montate NU sunt de Logan 2.Logan 2 nu are asa ceva.Asemenea oglinzi se intalnesc doar pe Noul Renault Symbol(care 99% seamana cu Logan 2 sau invers:))

    RăspundețiȘtergere
  10. inca un tutorial foarte bun . auzi cristi te rog lamureste-ma eu am la masina degrivare si reglaj electric. de multe ori ma gandeam ca semnalizarea in oglinzi ar fi o modificare super. am cautat pe ebay leduri sa le lipesc dar nu mi-a placut deloc deloc ce am vazut . acum sunt incantat de acest tutorial.....dar am o nelamurire . sa inteleg ca avand deja degrivare si reglaj electric nu-mi ramane decat sa leg firele de semnalizare ce vin din noile oglinzi la uch si cam asta ar fi tot? astept raspuns ca duminica asta le-as monta si eu si as fi de-a dreptul bucuros . multumesc cristi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. yeap, trebuie doar sa tragi doua fire la UCH si masa aferenta. acele fire trebuie sa le treci prin acel furtun de cauciuc flexibil, aceasta fiind ce-a mai grea parte.
      si mai trebuie sa faci o chestie, sa muti firele din una din mufe, sigur nu vor corespunde comensile sus/jos/stanga/dreapta.
      sunt doar 3 fire ce trebuie mutate intre ele, maxim 6 variante, deci simplu de nimerit.

      Ștergere
  11. multumesc , multumesc mult .desi ideea cu nimeritul nu-mi surade , am sa ma descurc eu cumva in continuare . vad gasesc pe net , inca odata multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-ai inteles, sunt 3 fire si maxim 6 combinatii. eu care's praf la electrica am facut fara probleme manevra.
      cele 3 fire se scot din locasul lor si se rotesc intre ele. din pacate nu stiu care ce cum. intre ytimp am aflat ca instalatia el=ectrica pusa d emine nu corscpunde cu instalatia electrica a masinii originale si acii ma refer strict la culori

      Ștergere
  12. Salut Cris. Eu pe logan am oglinzile Ph1 simple fara incalzire si manuale. Am achizitionat un set de oglinzi tot manuale insa cu incalzire, pot lega firele acestora de incalzire la releul de degivrare pinul 5? Daca nu unde le pot conecta. Este necesara si adaugarea unei sigurante? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de pe oglinda un fir il legi pe masa, al doilea fir pe pinul numarul de al releului de degivrare. nu pui nici o siguranta, ea exista dej ain panoul de sigurante

      Ștergere
  13. Salut Cris!Am si eu o intrebare...eu am logan ambiance fara inchidere din telecomanda...daca mias cumpara o carcasa cu butoane si un cip pot sa am si eu inchidere din telecomanda...cum trb sa programez cipul ?Am vazut ceva aici http://www.reno.ro/-t212018.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa schimbi si UCH-ul cu unul care are radio incorporat si da, trebuie sa programezi si UCH-ul sa recunoasca cheia

      Ștergere
  14. ai vrut sa zici pinul numarul 5? (de pe oglinda un fir il legi pe masa, al doilea fir pe pinul numarul de al releului de degivrare. nu pui nici o siguranta, ea exista dej ain panoul de sigurante)

    RăspundețiȘtergere
  15. si pe care symbol ai vazut tu oglinzi dintr'astea? :)

    RăspundețiȘtergere
  16. La logan ph2 ar fi plug and play daca am oglinzile electrice/incalzite din fabrica ?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa repozitionezi firele in una din mufe si sa tragi fire pentru semnalizare. este aproape plug and play ;)

      Ștergere
    2. Astept sa iti iei logan 2 sau duster , sa vedem ce tutoriale mai faci , ca loganul cred ca l-ai desfacut pana la ultimu surub:D

      Ștergere
  17. Cris?! Am oglinzi electrice din fabrica, sa leg si semnalizarea de ce cabluri(culoare) tre sa ma leg?! Eu o sa iua curent din semnalizarea de pe aripa;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai ai doua fire la semnalizarea de pe aripa, te legi cu cele doua fire maro la cele doua de pe aripa, neinteresanta care la ce culoare

      Ștergere
    2. Iar daca trag din UCH?! Prind masa de structura si un cablu il duc de exemplu in A8 respectiv A9?! Masa o duc la unul din cele 2fire maro de la samnalizare iar cel din A8 in duc la cel de al doilea fir maro! Am inteles bine?!

      Ștergere
    3. si care-i diferenta dintre a trage firele de la UCH la oglinda sau de la oglinda la UCH? :)
      ai inteles bine, unul din fire il legi la masa pe caroserie, celalalt fir la UCH la A8 si A9

      Ștergere
    4. Trebuie sa dau bordul jos ca sa ajung la UCH!! ? Cred ca e al dracu de greu sa bagi firele prin tubul de cauciuc dintre structura si usa:)
      Mersi Cris!

      Ștergere
    5. nu, nu trebuie sa dai bordul jos ca sa ajungi la UCH. adevarat, sa treci firele prin acel furtun e futere. dar tu cum vei trage un singur fir, este usor. al doilea fir il legi pe un surub de pe usa.

      Ștergere
  18. Salut.Imi place fff. mult ce faci,pana acum e totul ok.Dar,semnalizarea de pe aripa da oleaca cam a tiganie,pentru ca acum ai semnalizari pe oglinzi.Daca ai scoate semnalizarea de pe aripa ar fi mai frumos cred.Acum ca ai bagat niste bani in leduri semnalizare.....e alegerea ta,dar cred ca e mai frumos fara semnalizare aripa,m-am uitat si la alte marci de masini si nu mai au pe aripa.
    O zi buna,nu vreau sa-ti fac inima rea si spor,bafta in continuare.
    Claudiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa astup acele gauri, sa chituiesc si sa revopsesc este o si mai mare tiganie. esti de acord cu mine?
      avand in vedere ca am vopseaua originala pe masina ;)

      Ștergere
  19. Ieri am montat si eu oglinzile, e criminal,
    Intrebare:
    Cum imi dau seama daca am legat devrigearea cum trebuie!! ?? Si nu iarna, daca se poate:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ceriminal ce? fu greu? ti se pare :)
      pornesti motorul si apesi butonul de degivrare luneta si pui mana pe oglinda si vezi daca se incalzeste :)

      Ștergere
  20. Salut CRiS, o intrebare, daca nu montam firele corespunzator adica cele din mufa originala cu cele din mufa onglizii riscam sa ardem ceva? Intreb asta pentru ca ai spus ca nu sunt la fel firele la toate modelele de logan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu arzi nimic, doar ca sunt ampulea comenzile pentru reglajul oglinzii, merg total aiurea de cum comanzi.
      si daca nu muti firul negru, nu o sa functioneze degivrarea

      Ștergere
  21. am montat si eu oglinzile sunt bestiale . merg bine cu o mica problema , oglinda din dreapta are comenzile invers . adica daca dau dreapta se ducr stinga si invers si daca dau sus se duce jos si invers. tin sa mentionez ca oglizile sunt fara semnalizare si sunt luata de la acelasi om pe care le-ai luat si tu la fel si cablajul aferent.poti sa ma ajuti cu aceasta problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai cele 3 fire colorate, alb, verde si rosu parca. astea 3 fire trebuie sa le inversezi intre ele pana gasesti pozitia corecta. ai maxim 6 incercari

      Ștergere
  22. Salut...o intrebare am si eu: daca am deja oglinzile originale pe masina electrice, mai necesita sa mai trag cablurile separate ca in tutorial?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu te-ai uitat la tutorial, spuneam despre acest detaliu. daca ai deja oglinzi electrice, trebuie sa tragi doar firele de semnalizare la UCH

      Ștergere
  23. simbolul sigurantei pentru oglinzi electrice sunt 4 sageti sus jos stg. dr.

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut Cristi, o intrebare am si eu: am montat oglizi cu incalzire pe Loganul meu care nu avea in dotare asa ceva, am facut toate conexiunile ca in tutorialul tau insa cand dau pe dezaburire luneta nu se intampla nimica cu oglinzile (luneta functioneaza) reci. Cum pot verifica daca primesc tensiune pentru ele, sau daca oglinzile sunt bune deoarece le-am luat SH. Firul de masa l-am strans cu piulita pe un surub de pe use de langa manivela geamuri, pe tabla, iar firul cald l-am dus la acel releu la acel fir de care spuneai tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scoti "sticla" afara, pornesti dezaburirea si masori firele care ajunga la ea. daca primesti curent, masori continuitatea de pe "oglinda".
      legarea ai facut-o corect. alimentare primeste de la pinul 5 al releului de degivrare iar masa are pe usa.

      Ștergere
  25. Salut mare mester..Deci si prin urmare unde exact ai folosit ,,pinul,, ala de sursa de calculator,in mufa oglinzilor nu ? Si la-i folosit ca sa te duci cu el in uch la semnalizarile existente acolo .Gresesc cumva?Daca da corecteaza-ma te rog .Daca da, unde in mufa oglinzilor,la ce pozitie exact.Cer scuze daca sunt natarau,dar asta o sa fac imediat ce o sa treaca anul nou,si nu numai pentru semnalizari ci si pentru dimensiunea marita a acestor oglinzi.Asa-i ca se simte o schimbare?Vezi mai bine in ele ca alea micute de berlina,nu?Imi dau seama ca ma intind,dar pentru fricosi ca mine poate ar ajuta o schita,un desen ceva de genul:asa se livreaza oglinda,de aici se pleaca cu firul de semnalizare,astea 3 fire se probeaza intere ele pana la functionarea corecta.Multumesc anticipat,esti cel mai bun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pinii de sursa ii vei folosi pe mufa existenta de pe masina. oglinzile vin deja cu firele de semnalizare in mufa,
      pe mufele oglinzilor ai urmatoarele culori:
      - doua negre, degivrarea
      - doua maro, semnalizarea
      - galben, albastru si verde pentru reglaj oglinzi. cu astea 3 trebuie sa jonglezi putin ca sa le nimeresti corect sus/jos/stanga/dreapta
      - doua albe(daca e cazul), senzor temperatura
      pe mufa de la oglinzi trebuie sa muti un fir. firul negru de langa cel galben trebuie mutat sub cel galben.
      in mufa de pe masina trebuie sa introduci cei doi pini de sursa calculator ca sa corespunda cu cele doua fire maro de la mufa oglinzi. unul din cele doua fire maro trebuie sa ajunga legat pe o masa, celalat la UCH.
      clar se vede mai bine in ele, suprafata este mai mare.

      Ștergere
  26. Salut,Mare Mester.Multumesc pentru rapiditatea si precizia raspunsului.Am priceput in sfarsit:4pini de sursa de calculator corespunzatori celor 2 mufe provenite din instalatia autovehiculului,se impreuna 2 si rezulta masa si celelalte 2 pe uch la semnalizari.Foarte frumos ai lucrat acolo, la uch, ai folosit 2 conectori
    ca sa te legi de firele de semnalizare.Se gasesc pe la magazine gen dioda,adelaida banuiesc.Si inca ceva,daca nu vreau devigrarea oglinzilor,pot sa-i dau pace releului de devigrare si implicit pinului sau nr.5.Asta nu va influenta semnalizarea si reglajul oglinzilor ,nu?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  27. Mare Mester,nu am asa ceva,sunt fericitul proprietar al unui 1.5dci aproximativ70cp,,in curul gol,, scuzata fie-mi expresia,asa insemnand fara servo,fara ac,fara geamuri fara nimic.Motorisca marge insa bine,40.000km si inca nu am schimbat nici placutele de frana,sunt uzate pa jumatate.Pe partea de oglinzi trebuie sa fac exact ce ai facut tu,de aia incercam sa ma documentez cat mai bine.Am in orasul Craiova un magazin dacia,de ala de culoare albastra de unde intetionez sa cumpat joystikul si instalatia electrica.Tot de acolo am cumparat-o pe aia de proiectoare ma gandesc ca o gasesc acolo.Multumesc pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atunci da, daca nu te legi la releul de degivrare la pinul 5, nu o sa functioneze incalzirea in oglinzi. daca nu te intereseaza acest aspect, atunci nu e neaparat sa-l legi.

      Ștergere
  28. Sti cumva cam cum ar trebui sa fie instalatia ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. teoretic da, practic nu stiu sa o aplic,mai exact cum se leaga la releu fiele.
      asa cibaneste si fara simt artistic http://imagizer.imageshack.us/v2/1600x1200q90/819/eftw.png

      Ștergere
  29. Salut Cristi ! Stii ceva despre senzorul de temperatura din oglinda stinga ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Salut Cristi! Eu am oglinzi electrice si vreau sa-i pun benzi de leduri pe semnalizari,si pe partea inferioara a oglinzi sa pun leduri ca sa lumineze zona usi cand o descui din telecomanda. Ai idee de unde ar trebui sa leg firul? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la UCH, exact cum am legat eu semnalizarile in acest tutorial

      Ștergere
  31. Salut Cristi,

    Ma confrunt si eu cu o problema, mai exact am achizitionat niste oglinzi de ph2, eu avand deja oglinizile electrice de fabrica. La oglinda din dreapta la reglaj totul e pe dos, adica daca dau sus e jos, stanga e dreapta. Asta nu e foarte deranjant (pentru moment cel putin), insa nu am degivrare si asta nu-mi place...intrebarea mea este: in cazul in care firele sunt pozitionate aiurea in mufa, e afectata si degivrarea? Pentru ca pinii oglinzii corespund cu cei de pe mufa instalatiei masinii.

    Mersi anticipat! Catalin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in mufa alba de pe masina ai 5 fire: doua negre(degivrarea). rosu, alb si verde sunt reglajul oglinzii.
      deci nu are treaba una cu alta. din moment ce merge reglajul sus/jos/stanga/dreapta, firele's unde trebuie. ar mai fi o chestie, e cald afara si sunt sanse sa nu porneasca degivrarea.
      cei de la daci aau reusit pana acum sa faca 4 feluri de instalatii electrice. sa vezi distractie saptamana trecuta cand am pus un set de oglinzi si erau inversate stanga cu dreapta din joystick :))

      Ștergere
  32. Salut cris as vrea sami pun si eu oglinzi electrice pe logan dar eu am fara semnalizare , nu prea am inteles ce face releul de degivrare si cum se leaga firele care es din portiera spre tabloul de siguranta si pe urma la joystick ,ajutama te rog fami o schema te rog frumiii ,,, uite emailu meu daryus_cristyan@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  33. Salut am si eu un logan 1.4 laureat fara degivrare oglinzi. As vrea sa schimb geamurile care le am cu unele cu rezistenta pentru degivrare. Crezi ca se potrivesc la prindere cu cele care le am fara? ma pot lega direct de la alimentarea sigurantei degivrare luneta si sa fac punte pentru siguranta oglinzi? Ms frumos si stima pentru ceea ce faci! stoian.ctin@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  34. astazi am incercat sa fac instalatia pentru degivrarea oglnzilor, dar surpriza nu te poti lega de la siguranta de la degivrare luneta deoarece aceasta are plus continu pe ea, in tutorialul tau practic siguranta pe care o pui este pentru reglajul oglinzilor nu pentru degivrarea oglinzilor ca siguranta pentru degivrarea oglinzilor folosesti tot siguranta de la luneta, asa ca o sa trebuiasca sa ma leg tot de la firul de la releu, asta e dam din nou totate cele jos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai eu iti spuneam in mail ca un fir il legi la masa si al doilea pe releul de la degivrare...

      Ștergere
  35. Salut se pot monta si pe noul Logan ca vad ca au altfel sistemul de prindere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, e diferita prinderea

      Ștergere
    2. Dar as putea sa scot doar corpul oglinzii fără suportul de prindere de pe ușa și sa pun oglinzile cu semnal sau sa decupez în oglinda originala loc ptr semnalizare și sa îi pun capacul aferent nu de alta dar am luat deja oglinzile și le am și vopsit capacele poate îmi dai o idee Cum sa fac. Aceeași întrebare și ptr farurile ediție aniversara cele duble optice dacă merg pe logan normal 2. Mulțumesc

      Ștergere
    3. tu o sa fi primul care o sa stie... eu n-am nicio idee. oricum n-ai nimic de pierdut

      Ștergere
  36. Banii care i am dat 1000 Ron pe oglinzi și pe faruri cam ăsta am de pierdut în fine o sa încerc undeva pe la jumătatea lunii viitoare va țin la curent cu ce iese dacă nu pot ptr doritorii de oglinzi cu semnal le pot vinde epuref@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, ti-ai cam luat-o in freza... am intrebat amu pe baiatul de la care am cumparat eu oglinzile, poate stie ceva

      Ștergere
  37. S a rezolvat am schimbat doar corpul oglinzii sistemul de prindere este același și am tăiat mufa originala de pe oglinzi punând o la cele cu semnal culoarea firelor este identica doar ca are doua fire maro care sunt de la semnalizare le am cositor cu un cablu iar la celălalt capăt l am legat la mănunchiu de fire de sub siguranțe e totul ok. Acum sa văd dacă se merita sa pun farurile de ediție aniversara sau sa pun lupa la cele stock vreo 900 Ron cu tot cu xenon și montaj

    RăspundețiȘtergere
  38. LA MULTI ANI!!!
    Cristi imi zici te rog unde ii pozitionat releul de degivrare si cum sa ajung la el?.
    Masina este un logan diesel din 2011 ph2
    Muktumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, in primul film, la minutul 14:16 arat pozitionarea acelui releu.
      la mine atarna acolo deoarece am tiganit una alta, dar la tine o sa fie la 3cm distanta de unde era al meu, prins de suportul metalic al volanului

      Ștergere
  39. Are careva ideie cam ce dimensiune are instalatia electrica pt oglinzi??

    RăspundețiȘtergere
  40. Salutare Cristi,
    O intrebare. Am comandat oglinzi electrice cu degivrare pentru un logan preferance ph1 complete dar din ce am citit pe net acestea au motoras sau se achizitioneaza separat?. La tine nu am vazut asa ceva. Unde pot vedea daca oglinzile au motorase? De unde pot achizitiona cablajul? Multumesc astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, daca ai achizitionat oglinzi electrice, inseamna c asunt electrice si au tot ce trebuie pe ele, inclusiv motorasele.
      gasesti la axscu57@yahoo.com Instalatie electrica de degivrare si reglaj oglinzi cu joystick...95 lei

      Ștergere
  41. salut cris,tu ai schimbat si fetele de la usi am vazut...ai idee cu sa astup gaurile de pe fata de usa, pe unde ieseau manetele de la oglinzile vechi? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. saluit, pui niste difuzoare pe care le poti lega sau le lasi doar ornamental

      Ștergere
  42. Cristi eu am logan din 2005 1.6 mpi are oglinzi electrice da nu am vazut sa fie incalzite .intrebarea este daca ma leg la releu la firul bej mai trebuie vreo siguranta?si mai am o problema iarna trecuta cand actionam degivrarea luneta sare siguranta e pun la loc sare iar sa fie releul ars?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca sunt electrice, sunt si incalzite, fara exceptie.
      incalzirea lor este legata la dezaburirea luneta. daca nu ai siguranta pentru luneta, nu merge nici incalzirea in oglinzi.
      pentru siguranta care se arde iti recomand sa mergi la un electrician sa verifice, poti lua foc

      Ștergere
  43. Iar revin am rezolvat problema cu luneta.dar tot nu am inalzire oglinzii.ce zici?trebuie sa leg fir la releu?as da oglinda jos sa masor daca ajunge 12v pe pini oglinzii da imi e frica sa nu crape

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai si ce sa-ti raspund eu? nu da oglinda jos ca poate o crapi, e mai bine asa. nu stiu ce probleme ai tu pe acolo, daca oglinzile sunt electrice din fabrica, montate ulterior, daca ajunge 12v la ele... ce sfat sa-ti dau? fa ceva, orice...

      Ștergere
  44. Eu ma gandeam ca chiar daca e electrica si incalzita.poate nu are firul tras din fabrica la releu.de asta intreb poate stii .daca firul e pus din fabrica la releu sau au facut economie ca si la aparatorile de discuri.ma gandesc ca nu merge poate ca nu am firul la releu

    RăspundețiȘtergere
  45. salut Cristi,am sunat ieri la Adrian de la care ai luat oglinzile electrice cu semnalizare,dar nu mai are asa ceva,dar mi-a zis ca mai are cineva de pe forumul logan,sti ceva pe unde as mai gasi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, da, la Cosmin_uau mai gasesti. dai de el si pe facebook cu acelasi nume

      Ștergere
  46. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut!
      Din pacate, nu am culorile pe care le ai tu in schema pe firele mele si nu reusesc sa imi dau seama de nimic.La oglinda stanga am :verde, galben, gri si un roz deschis, iar la dreapta am : portocaliu, alb, bej si un roz deschis. Din mufa, ies pe primul rand : bej, alb, negru si 2 fire impreunate, respectiv portocaliu si gri, iar pe randul 2: roz, rosu, verde si spatiu gol. Mufele si oginzile sunt de pe un logan din 2005. Cum sa le leg? Care fir vine la masa, care la releu, care la siguranta si care cum la firele oglinzilor?

      Ștergere
    2. Salut, sunt vreo 4 feluri de instalații electrice pentru oglinzi. Din păcate, eu nu te pot ajuta...

      Ștergere
  47. O intrebare aproape legata de subiect: am un clio 2 hatchback, nu are oglinzi electrice ci manuale, intrebarea este daca ma pot folosi de o instalatie de logan 1 pt functionarea oglinzilor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, nu știu să-ți spun

      Ștergere
    2. S a rezolvat ceva cu instalatia de logan pe clio2 hatch , a aflat cineva daca se potriveste? In teori e cred ca n ar fii mare diferenta decit poate la forma mufelor...presupun...ca principiu ar trebui sa fie la fel. Daca stie cineva...

      Ștergere
  48. salut.daca vreau sa schimb doar sticla ce ar trbui sa fac.sa duc cate un fir de cele 2 oglinzi la releu.si unul sal leg de caroserie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, ce incerci tu sa scrii acolo?

      Ștergere

    2. vreau sa schimb doar oglinda (sticla).reglajul sa ramana manual.unde trebuie sa leg firele de la incalzire

      Ștergere
    3. in filmarea de mai sus ai toate detaliile unde legi firele. un fir la masa si unul la releul ala de sub bord

      Ștergere
  49. Salut Cristian! Din ce se vede,asta deja este o lucrare de precizie,însă un demers foarte atrăgător pentru orice posesor de Logan. Eu am un Logan 1.5 Laureate din 2006, cu oglinzi specifice perioadei (ca aspect) dar cu reglaj electric și degivrare încorporate. Întrebarea mea este:se pot înlocui cu oglinzile din filmare doar sub incidența „plug&play” fără vreo altă modificare a calajului/instalației?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, se pot inlocui plug&play, dar nu va functiona semnalizarea de pe ele

      Ștergere
  50. :( ....hmmm, am visat frumos câteva ore...nu-i nimic, mergem cu ce avem tot înainte. Oricum, mulțam Cristian!

    RăspundețiȘtergere
  51. Eu mi am facut singur instalatia electrica in totalitate pentru ele, ca idee pentru cei ce vor sa si faca si nu aveti mufe, cautati alte mufe mama-tata, si din mufa oglinzii legati firele (cositorire) inca 5cm lungime de fir in jos, si apoi montati mufele mama-tata(mufe mama-tata sau orice fel de mufe, ca sa mai pot da oglinzile jos altadata, ca altfel puteam sa le cositoresc de la inceput in mufele oglinzii si atat), numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  52. Salut Cristi!
    Imi poti recomanda si mie niste oglinzi electrice te rog?

    Eu momentan am un Logan 1 cu oglinzi electrice acelea de tip micut. Am intrebat la magazin cat costa niste oglinzi de mcv originale si mi au spus ca 510 lei ambele. Vroiam sa te intreb inainte sa arunc niste bani daca mi ai putea sa mi recomanzi niste oglinzi, am vazut unele pe olx aftermarket noi 100 lei buc, m am uitat si la unele originale sh dar pareau foarte uzate, m am mai uitat si pe alte site uri si am vazut tot unele aftermarket pe la 100 lei si ceva, sunt indecis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, vezi și pe OLX, găsești mai ieftine și noi.
      Nu știu cum sunt cele aftermarket

      Ștergere
  53. Salut Cris,
    Am o rugăminte spune-mi te rog dacă se poate detaliile firelor instalației electrice pt oglinzi electrice.
    Am un sandero 2009 chel chel ,cel de la care am comandat instalația nu a pus pe fire acei indicatori de montaj.
    Nici macar plusul nu stiu care este.
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, sunt vreo 3 instalații electrice, nu știu la niciuna detaliile firelor

      Ștergere
  54. Mai am o problemă, nu știu dacă mașina are în dotare acel relei de denigrare deoarece intrerupatorul de activare este normal nu este gen click.
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dubios, n-am primit mail ca ai mai pus acest comentariu.
      sus in filmare ai locatia acelui releu. daca ai dezaburire din fabrica pe luneta, ai si releu.

      Ștergere
  55. Spune-mi te rog ..toate oglinzile electrice de mcv (model 2007)au si degivrare ?

    releul de degivrare cum il identific ?

    RăspundețiȘtergere
  56. as vrea sa montez oglinzi electrice de pe un mcv pe un Van din 2007 in detrimentul celor manuale. Vanul avand usi metalice in spate nu stiu daca are instalatie de degivrare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toate oglinzile electrice de la Dacia au si degivrare.
      nu inteleg de ce ma intrebi pe mine daca ai instalatie electrica de degrivrare?! masina e la tine, dai jos consola frontala si verifici daca exista cablajul cu mufa aferenta.
      ca sa identifici releul de degivrare, te duci in susul paginii, ai 2 filmari, in primul arat unde il gasesti, este galben.

      Ștergere