Bec cu led de 30W P21W BA15S al treilea stop de frana

In sfarsit mi-a venit becul P21W 30W rosu pentru al treilea stop de frana si este fix ce mi-am dorit :). Multam Liviu!
Ce nu am precizat in filmare, becurile de pe pozitie/frana sunt tot becuri cu led, cele de 16W. Am sa revin cu o filmare in care voi compara becul cu led de 30W de pe al treilea stop de frana cu becurile de la pozitii/frana cu filament. Rezultat il stiu de pe acum, este cat se poate de clar, dar totusi voi filma :)


56 de comentarii:

  1. Nu am nimic de comentat dar am vrut sa fiu primu care te felicita pt tutorial.

    RăspundețiȘtergere
  2. cris, de ce unii dupa ce pun folie pe luneta, raman cu acel contur, de jur imprejurul lunetei (zona unde incepe marginea neagra punctata).. iar la alte masini nu se mai distinge nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si la mine este contur dar nu se vede in imagine. pe marginea lunetei sunt niste puncte la mica distanta intre ele si folia doar cand o pune se muleaza perfect, dupa un timp se dezlipeste si apare acea dunga tot roata. aceleasi puncte le ai si in jurul oglinzii retrovizoare depe parbriz. se veda ca este mai albicios parbrizul in zona punctelor http://goo.gl/lHtF7
      uite aici http://goo.gl/hkFJs se vede mai bine despre ce vorbesc. pozele le-am facut dupa vre-o saptamana

      Ștergere
  3. naspa proiectata lampa de stop frana focalizarea e la pamant pt becul cu filament

    RăspundețiȘtergere
  4. in acest caz 30 W se refera la consumul propriu zis al becului ci la puterea care o are acesta ... tine munca buna SUS :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari omule! Extraordinar tot ceea ce faci si ne prezinti si noua. Eu mi-am comandat niste leduri rosii de 7.5w pentru stop frana. Nu vreau sa-i sparg pastia din spate insa vreau o lumina rosie intensa care sa fie aproximativ egala cu a becului stoc. In plus ledul lumineaza cu mult mai bine tripla.
    Spor in continuare si astept urmatoarele tutoriale sa le vad.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut ce pret are acest bec pentru ca am cautat la liviu acolo dar nu am gasit sau nu am observat eu ms

    RăspundețiȘtergere
  7. prea scump pentru un Logan. si nu cred ca are acelasi aspect ca si ledurile altor masini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ledurile altor masini sunt concepute total diferit. fiecare led are oglinda ei si aranjarea lor este pe toata suprafata utila a stopului. din acest motiv, acele stopuri sunt mai eficiente ca si vizibilitate iar ledurile nu trebuie sa fie foarte puternice.
      la un bec cu led care inlocuieste becul clasic nu are nici unul din avantajele stopurilor concepute din fabrica sa fie cu leduri si nicidecum aspectul.
      si n-am inteles-o pe asta cu "prea scump pentru un logan". eu stiu cel mai bine ce este prea scump pentru masina mea.

      Ștergere
    2. "prea scump pt un Logan" am zis asa pt ca se gaseste si mai ieftin fix acelasi bec cu led, nicidecum 120 lei. cati au avut accident pt ca au pierdut acele milisecunde de rapiditate ale aprinderii unui led fata de un bec? sa dau 120 lei pt asa ceva, doar ca sa stiu ca am fundul frumos? e ca si cum imi pun un tricou fitos si ma cred fitos, insa nimeni nu este uimit de tricoul meu, pt ca e unul obisnuit. cine naiba stie ca ala e led sau bec, daca multi nici nu observa? daca ar avea chiar apectul de lampa spate cu leduri chiar ca esti privid cu admiratie. contrazice-ma! :)

      Ștergere
    3. adevarul e ca stii tu ceva din ce spui :)

      Ștergere
    4. Eu cred ca este totusi un avantaj. In primul rand tripla este rosu intens si este mai vizibila decat cu becul clar. In al doilea tripla este luminata aproape perfect de led fata de becul clasic. In al treilea si nu mai conteaza cred ca de acum este timpul de reactie.
      Pe mine m-a intrebat un nene care are fix aceeasi masina ca a mea, ce becuri mi-am pus in tripla sa isi cumpere si el ca se vad prea bine. I-am si aratat si nu ii venea sa creada ca exista asa ceva si mi-a zis ca vrea si el.
      Fiecare acum gandeste ce vrea si isi cumpara ce vrea. Nici masina mea nu merita insa pentru mine conteaza sa vad si sa fiu vazut. Multe accidente se intampla datorita masinilor care nu sunt semnalizare corespunzator. Si cel mai tare ma enerveaza cand vezi masina de generatie noua cu sotpuri sau pozitii arse si pe multi nici in fund nu-i doare. Unii chiar asteapta sa-i pupi ca sa iti ia asigurarea.

      Ștergere
  8. Salut! Te rugam sa ne arati cum se vede si pe timpul noptii cu bec stoc si cu bec cu led dar pe toate cele 3 stopuri! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si cum te-ai astepta sa se vada? ca niste artificii?
      oricum filmam si pe timp de noapte dar cu ploile din ultimul timp... nu am cum. imediat ce am terminat de filmat cum se vede acest bec si pe stopul ceata spate, a inceput sa picure.

      Ștergere
    2. As avea si eu o intrebare , cum pot pune alarma de la masina defapt sunetul acela cand o descui sa se auda cand dau cu spatele cand bag in R .

      Ștergere
    3. asta doar un electrician iti poate spune. de fapt, mai degrabba trebe sa vada ca sa-ti poata spune

      Ștergere
    4. Era ceva modul care se alimenta la becul de la marsarier. Cand se aprinde becu... se aude si sunetul

      Ștergere
  9. SALUT CRISS, CUM TI-AI FACUT EMBLEMA DE LOGAN DE PE PORTBAGAJ CU ROSU?

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai domnu Cristi acum de vrei sa vinzi masina aia nu primesti mai mult de cat ai bagat in inbunatatiri dar inbunatatirile le-ai facut pt tine nu pt ai creste pretul a scazut pretul la dci extrordinar de mult oare care ar fi cauza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum de ce? din cauza unor muisti care s-au gandit ca noua taxa de mediu este cea mai potrivita. cat ai da pe al meu 1.5dci euro 3 din 2006 avand in vedere ca o sa trebuiasca sa platesti aproape 2000euro taxa de mediu? probabil nu mi-ai da nici macar 1000euro stiind ca trebuie sa dai la stat inca 2000. iti dai seama ca o sa trag de masina asta pana o duc la Remat.
      retardatii/muistii/idiotii si toate cuvintele de genul pentru cei care s-au gandit ca aceasta taxa este ce trebuie! sa-i fut in mormantu pizdii mami lor de cretini care considera ca orice roman poate achizitiona o masina noua tot la 5-6 ani dintr-un salar mediu de 300euro.

      Ștergere
    2. Lasa domle nui cazu sa fi asa furios ca de la anu iar se schimba si tampenia cu taxa asta cade cel putin la masinile inmatriculate pana in 2007 si eu am un mpi din 2005 cu 76000 la bord si nu las da nici cu 3000 de eu pt ca nu am 4000 sa pun ca sa o schimb cu alta cheala dar noua 7000 plus timbru dobitoci din guvern au facut o mare tampenie adica incurajeaza omu sa isi cumpere nu stiu ce rabla cat mai veche ca sa nu plateasca taxa mare si un euro 3 s-au un euro 4 nui bun parca am trai in tara cretinilor tot ce lege se face e inpotriva oamenilor acestei tarisoare

      Ștergere
  11. La mine folia este decupata in jurul stopului, asa ca nu am probleme. Aiurea, aia care monteaza folie ar trebui sa stie

    RăspundețiȘtergere
  12. Cristi,sprituitoarele de logan 2 sunt mai bune decat cele de c4 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este o diferenta intre ele, dar aproape la fel

      Ștergere
    2. Azi mi-am luat sprituitoarele cu 36 de lei setu si is mai mult decat bune,nu imi vine sa cred ce diferenta e fata de cele vechi.

      Ștergere
  13. o intrebare am si eu va rog frumos pentru tine cris sau pentru cititorii tai.am un logan din 2006 il am full.de ceva timp cand mergeam pe drumuri de tara si dadeam de un hop imi licarea senzoru de usi deschise.ieri am mers cu masina si am oprito pana cand m-am intors de la magazin si am vazut ca senzoru a ramas aprins.imi poate spune cineva de la ce poate fi si cum remediez defectiunea?multumesc anticipat.alex

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai probabil vre-un senzor de la usa defect. poate chiar cel din portbagaj

      Ștergere
    2. deci verifici tu senzorul, sau daca nu stii care e, te duci la service, nu are cum sa coste mult.

      Ștergere
  14. cris, referitor la comentul tau de mai sus cu taxele mari... eu stiam ca democratia inseamna puterea poporului. adica poporul sa hotarasca tot ce e mai bine pentru el. dar oare cand a zis poporul ca vrea sa dea taxe aberant de mari, mai mari ca peste tot si sa traiasca dupa reguli imbecile date de pe o zi pe alta de niste jigodii? asta e democratie? cine da legile? poporul? cand plm? cine ne intreaba pe noi daca suntem de acord cu tot ce hoatrasc Ei? singura noastra putere e ca votam dintre o jigodie si alta, in rest nu hotaram noi nimic. cica sa nu te enervezi, dar nu ai cum, cand vezi si constientizezi cat rau ne fac aceste creaturi fara scupule care se afla la putere. mai mult ca sigur e nevoie de inca o revolutie, dar din pacate oamenii nu sunt uniti si unii habar nu au despre ce vorbesc eu acum.
    Sper sa nu imi stergi comentariul pe motiv ca e offtopic, eu sunt doar un loganist care a rabufnit.
    bafta la viitoarele tutoriale.

    RăspundețiȘtergere
  15. salut
    referitor la serigrafia alba de prestige ce difera intre mpi si dci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in primul rand marcajul cu rosu care la diesel incepe de la 4500rpm si la benzinar de pe la 5500rpm. la diesel apare martorul pentru buji incandescente. suficient cat sa-ti dai seama care este ok penru tine

      Ștergere
  16. Cris, imi pare rau pentru cel din spatele tau pe timp de noapte cand calci frana.........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti pare rau dejaba, nu-l orbesc, deloc.
      am stat in spatele unui maserati si a unui mercedes pe timp de noapte, mi-au violat retina. ce am eu e pistol cu apa pe langa ei ;)

      Ștergere
  17. Foarte tare . Cris cum pot da de tine? lasi un id de mess?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte simplu de dat de mine. am ym dar nu-l folosesc, a ajuns de prea multe ori la limita acelor 1000 de contacte si m-am saturat sa tot sterg din contacte sa aiba loc si altii

      Ștergere
  18. http://i1209.photobucket.com/albums/cc400/jafragomar/picasioncom_0cdef5a6862a5007461780e7375108da_zps93ebc28a.gif

    RăspundețiȘtergere
  19. am gasit 2 modele de bec cu led ptr al treilea stop frana..cu leduri albe si cu leduri rosii. De care ar trebui sa iau tinand cont si de plasticul rosu al stopului ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. obligatoriu rosu! spuneam si in tutorial(din cate stiu). daca pui bec alb, plasticul rosu va functiona ca un filtru si in exterior ajunge mai putina lumina

      Ștergere
    2. mersi, m-am uitat pe tutorial..am remarcat doar ledurile din capatul becului (lupa) ca fiind rosii.. Am gasit pe aici pe la noi cu 65 ron bucata. O zi buna!

      Ștergere
  20. Salut, pot sa intreb daca ai umblat si la suspensia masinii? Parca ai garda la sol mai coborata.Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intreaba, nu e suparare. bachiar poti viziona http://www.tutorialelogan.ro/2009/09/tutorial-schimbare-arcuri-si-telescoape.html
      am arcuri sport eibach

      Ștergere
  21. acest bec merge si la mcv la al treilea stop?

    RăspundețiȘtergere
  22. salut. nu ma pricep de loc, poti sa imi spui si mie ce semnifica BA15S ? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut,

    Cristi,in primul rând vreau să te felicit pt. tot ceea ce faci....în al doilea rând cred că cei de la Dacia ar trebui să-ți ofere un job...bine plătit.....crezi ca ma poți ajuta si pe mine cu o listă a celor mai bune becuri led...testate de tine....poziții,semnalizare,frana...etc
    Ms anticipat si ești cel mai TARE
    Cristi S.
    TM

    RăspundețiȘtergere
  24. salut, am si eu o intrebare..imi spui te rog din ce cauza nu mi se mai aprinde nici un bec de la frana cand calc pedala?...din 3 cate is nu mi se aprinde nici unul, ai idee ce ar putea fi??? mentionez ca becurile nu sunt arse ca m am uitat la ele. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, siguranță arsa, dar cel mai probabil contractor frâna defect. Caută filmarea cu contactorul

      Ștergere
  25. oke, am rezolvat problema contactorul a fost ars..multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  26. dar mai am o intrebare, de 2 zile asa dintr o data cand pun pozitia nu mi se mai aprin becurile in bord vitezometru si kilometraju nu imi mai arata luminile acelea si seara este foarte urat de condus asa fara lumini, ai idee ce ar putea fi?... Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  27. stai asa, cand pun contactul se aprind becurile in bord si se sting ceea ce este normal, cand aprin pozitia sau faza scurta se aprinde acel bec verde in bord dar nu se mai aprinde kilometraju si turometru in rest totul merge oke, nu poate fi ars becul de la kilometraj si turometru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acel bec din bord inseamna minim 4 sau maxim 6 leduri. fiecare ceas este iluminat de 2 sau 3 leduri. mai greu sa se arda toate siumultan.
      mai degraba este o alta problema pe undeva...

      Ștergere
  28. n ai idee ce as putea sa ii fac? sau trebe sa merg la un electrician?..o sa ma duc imd sa verific sigurantele sa vad daca nu e arsa

    RăspundețiȘtergere