Montat actuator si modul deschidere pe portbagaj

O am de mult timp pe creier cu deschiderea din cheia originala. Am gasit pe http://www.tunezlogan.blogspot.ro modul care, zise Tudor Madalin, la a doua apasare pe butonul de deschidere usi in decursul a doua secunde, da comanda de deschidere la portbagaj.
Asa ca m-am pus pe treaba, am montat actuatorul si mi-a luat ceva timp pana l-am pozitionat, am tras firul pana in fata langa UCH, am montat modulul si a functionat perfect. Timp de lucru aproximativ o ora.



Din poze va dati seama cum sa pozitionati actuatorul pe capota. Sau cel putin cum l-am pozitionat eu.


Ca sa pozitionati mai usor actuatorul, dar mai ales pentru modelarea sarmei care efectiv trebuie putin arcuita, puteti opta pentru acesta varianta


O alternativa ne propune Robert C.:
Salut,
Pentru aceasta operatiune iti trebuie :
-1 releu de protectie cu 5 picioruse(30,85,86,87,87a) sau cu 4 dar fara (87) sar putea sa se gaseasca mai greu dar se poate folosi si cu 5 picioruse merge la fel de bine (pt siguranta pe piciorusul 87 care nu se va folosi se va izola cu un papuc fals ).Releul poate fi si de 30 A 
-1actuator cu 2 sau 5 fire(la cel cu 5 se folosesc firele albastru si verde)
-papuci sau soclu (cel mai indicat ),eu am pus papuci pt.moment.
-cablu  0,75 - 1,5 litat.
Cum se leaga:
-pinul 86 la A3(+ dupa contact) mufa PI(mufa alba UCH ).
-pinul 85 la masa (caroserie).
-pinul 87a intrare de la A1 mufa PI ( + deschidere usi) neconectat.
-pinul 30 la actuator fir verde.
-firul albastru de la actuator la masa(pe capota spate)
 
Daca legi actuatorul pe direct la A1 (+) si la masa , capota spate se va deschide intradevar din cheie la al doilea impuls, dar si din buton si asta se va intampla si cu si fara contactul pus. Daca vrei sa deblochezi usile din spate pentru coborare sau din greseala tu sau pasagerul apasa pe deschidere atunci actuatorul va primi impuls si va deschide capota in ori ce stare se va afla masina in mers sau stationata.
Releul are intre piciorusele 87a-30 legatura continua cand nu este alimentat ceea ce iti permite deschiderea din cheie la al doilea impuls atunci cand nu este pus contactul .
In momentul in care pui contactul respectiv pornesti masina releul va fi alimentat si va intrerupe continuitatea circuitului ceea ce inseamna ca nu va mai fi alimentat respectiv nu se va mai deschide din buton .
Un mic inconvenient este ca atunci cand esti parcat undeva si ai motorul oprit si vrei sa deblochezi usile din spate pt urcare / coborare prin apasarea butonului din bord se va deschide si capota spate ,lucru care nu se va intampla din butonul de pe cheie.

203 comentarii:

  1. ai sters comentariul anterior :)), te-ai scos :))
    la unii functiona si fara modul, la mine nu :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu pusesem un dinala de deschis de la o alta usa si ii atasasem eu o tija dar il pusesem sa impinga in broasca si de acolo sa impinga restul si nu avea putere acum am facut ca tine am bagat ambele tije acolo unde le ai si tu

      Ștergere
  2. salut cristi,
    buna treaba cu tutorialul, ca intotdeauna!
    am un ford focus din 2003 (sedan) si vroiam sa te intreb ce pistonase sa pun la portbagaj (de ce putere) ca sa mi se deschida fara sa il ating ca cel din tutorial?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim: nu este al meu, e doar o victima a tutorialelor :)

    RaduCosmin: doar pe incercate. eu prima data am luat un telescop de 100N. am mai luat un telescop de 100N si nu au fost de ajuns. am luat 2 de 120N si ca varianta finala, acum, am un 120N si un 150N :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Merge si la varianta cu descuiere din cheia telecomanda,adica LAUREATE sau PRESTIGE,din 2007?

    RăspundețiȘtergere
  5. yeap, UCH-ul da comanda pe acel fir. daca pui modulul, da, va functiona

    RăspundețiȘtergere
  6. sal cris.eu am deschidere portbag.montata de mine,se deschide de la un buton separat,dar mi-ar placea sa mearga ca in acest tutorial al tau,adica din telecomanda.ai idee cat costa modulul acela?mersi

    RăspundețiȘtergere
  7. am idee, este pus un link la descriere sus, te duce direct de unde l-am achizitionat. 100 lei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta am vazut si eu.
      doar pretul modulului ma intereseaza.

      Ștergere
    2. nu comercializez eu modulul, deci nu-ti pot da un raspuns. il contactezi pe tudor si ii ceri toate detaliile

      Ștergere
  8. Salut! Foarte tare, aceste imbunatatiri nu se vor termina niciodata ca doar noi cei ce le urmarim le cerem! Felicitari si tine-o tot asa!
    P.S. Daca tot ai facut si chestia asta am vazut la un VW cand apasai de doua ori pe deschidere se deschideau geamurile fata si chestia asta ar ajuta f. bine vara pana sa ajungi la masina ca sa nu te mai izbeasca in nas caldura acumulata de la soare, se mai aeriseste un pic pana ajungi langa masina! Ce zici e o provocare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai pe masina butoane cu impuls se poate face si chestia asta dar doar pentru ridicare geamuri si doar atat.

      Ștergere
  9. da, foarte tare ideea, stiam de ea dar nu m-am gandit vreodata sa aplic si la mine chestia asta. foarte tare ideea!

    RăspundețiȘtergere
  10. stiu eu cum poti sa le faci sa se ridice :) dar iti trebuie geamuri cu impuls, deci nu va functiona la toata lumea :(, de coborat tot pe principiul ala cred ca se face :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sal scuze k ma bag in discutie nush de ce geamuri cu impuls spuneti,dar eu am modul de ridicare a geamurilor pus de ceva vreme.apas pe butonul de inchidere si mi se inchid geamurile dak sunt deschise dak nu nu.si merge pe orice logan cu butoane normale.modulul este vreo 50 de lei cred.stima

      Ștergere
  11. pentru cei interesati de acel "clips" de legat fire, se numeste "conector cablu unior" sau "conector cablu tubular". se gasesc destul de putine pe net, eu am cautat o gramada pana am gasit ceva calumea, nici macar nu stiam de existenta lor. mersi cristi pentru tutorial!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cristi interesant tutorialul tau insa nu sunt de acord cum ai procedat la montaj in sensul ca puteai sa folosesti un papuc rotund m6 si il prindeai la punctul de masa de linga relul de dezaburile si nu mai era necesara gaurirea caroseriei iar modul puteai sa-l prinzi cu banda izolatoare de manunchiul de fire groase care duc in panoul de singurante... ca asa sub mochete poate fi atins cu piciorul prin zona aia.

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim: o singura problema cu deschiderea geamurilor din buton. din care buton de pe cheia originala sa faci deschiderea geamurilor? avand in vedere ca portbagajul este pe butonul de dezarmare.

    marius: daca scrii acelasi lucru in 2 locuri, n-ai sa primesti raspunsuri diferite

    MArius: nici eu nu's adeptul de dat gauri in tabla, doar ca in exact acel loc tabla este total ferita de factori externi. mi-au dat gaura acolo cand mi-au montat alarma, acum 6 ani si inca nu a aparut rugina.
    daca iti montezi doar acel modul pe masina, da, il prinzi cu banda izolatoare de manunchiul de fire. dar daca ai modificari cate am eu, e ce-a mai proasta idee.
    verifica si tu, plasarea sub mocheta imediat sub UCH(insemnand ca nu sunt firele suficient de lungi sa se duca in jos), e imposibil sa atingi cu piciorul in el.

    RăspundețiȘtergere
  14. cleste de sertizat gasesti knipex si eu folosesc asa ceva si caliatatea sertizarilor este chiar buna

    RăspundețiȘtergere
  15. Salutare,desi nu am Dacia(ci Ford) urmaresc,de ceva timp, cu interes tuturialele tale si le gasesc foarte utile,multe chestii le poti face si la alte marci daca ai bunavointa si o oarecare pricepere.Ai multa rabdare sa explici si sa filmezi tot ceea ce faci si asta nu-i lucru usor.
    Am si cateva intrebari:
    -Cat timp mai vrei sa tii masina?Si tot legat de asta,daca ai vrea sa o schimbi ce ti-ar place sa-ti iei poate un Sandero,Duster sau noua Lodgy?
    -Ti ai mai lua tot diesel?
    Numai bine,multa sanatate si spor la cat mai multe tutoriale in vara asta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Vlad: adica eu imi montez DRL in far ca sa n-am bataie de cap si tu-mi ceri sa tai din bara, sa tiganesc/pozitionez/fixez... si pe deasupra sa mai si fac experimente pe masina cuiva deoarece am PH1. iar daca-mi ceri parerea unde sa le pozitionezi, oriunde le pui tot se vad ca au fost adaugate ulterior.

    Razvan: n-am un termen cat o sa tin loganul :). sandero e un cotet, dusterul e scump si Lodgy inca nu stiu, n-am vazut/auzit :)
    si da, tot diesel, noul euro 5 vine de 90 sau 110cai :D. deci n-ar fi de ignorat 1.2TCe, turbo pe benzina :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut! Ca sa-ti raspund la intrebarea pe care buton sa deschizi geamurile daca pe acel buton de deschis masina e si porbagajul! Teoretic daca trebuie sa deschizi porbagajul spui ca il deschizi din cheie fara sa mai opresti motorul! Eu sincer cand am cheia in contact am incercat sa deschid usile si butonul ala e inutilizabil asa ca daca tot te afli in masina ai putea sa il deschizi din butonul aflat pe consola centrala de deschis usile si in al doilea rand daca il deschizi din cheie tot trebuie sa te dai jos sa umbli in el, deci poti sa te lipsesti de chestia cu deschis porbagajul din cheie si mai bine iti pui ceva sa iti deschida geamurile vara cand mori de cald pana sa ajungi la masina ca sa nu te mai izbeasca caldura aia infernala in nas! Fara suparare dar eu asa vad lucrurile! Multumim de toate cele ce faci pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
  18. spune-mi te rog cum fac legatura de deschidere a portbagajului la Logan PH2 si cum este facut la loganul alb de se dechide portbagajul asa de lin

    RăspundețiȘtergere
  19. am observat k sare capota fara sa fie vreun telescop pe brate. e posibil dak intinzi mai mult arcurile sa se ridice?, sau ce avea el acolo de a sarit?

    RăspundețiȘtergere
  20. sorin: nu stiu cum se face legatura la Loganul care are buton pe care se apasa. iar cu deschiderea e loterie, chiar e diferit de la o maisna la alta. eu acum am un telescop de 120N si unul de 150N iar deschiderea este mai lina. in timisoara am un preten cu PH2 care are doua de 120N si e foarte lina deschiderea. un altul are PH1 si e lina deschiderea. deci chiar e loterie ca deschiderea lina.

    Anonim: se poate face din arcuri sa se ridice capota singura, prinzi cu soricei 2-3 spire din arc si cand deschizi, capota se ridica singura dar la capat loveste foarte tare si mienu mi-a placut acest lucru. in acest tutorial capota este ridicata de telescoape :)
    in primele secunde cand deschid capota, se vede ca o ridic cu mana si cand se deschide maxim, misca toata capota, deci nu erau montate telescoapele. si nici la minutul 3:21 nu erau montate inca.
    dupa ce am montat modulul si l-am pozitionat, am pus mocheta la loc, abia dupaia am montat telescoapele si am filmat testarea. dar asa e cu editatul imaginilor, parea ca am montat modulul, am testat si dupaia am aranjat totul la loc :)

    RăspundețiȘtergere
  21. am inteles, eu vazusem la urma ca se ridica singur si am dat repede pe la inceput cand puneai firul, mi s-a parut mie ca nu vad telescoape, si nu erau, am zis ca e din arcuri ca alea nu erau la vedere.
    a...si bravo, tine-o tot asa, numai sa nu ramai fara idei :d

    RăspundețiȘtergere
  22. hei criss la cei cu buton, se poate monta asa ceva(actuator)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu sunt criss dar se poate monta fara probleme cu o singura conditie si anume sa aiba masina inchiderea centralizata pe cheie din fabrica

      Ștergere
  23. sal..auzi pe mine ma intereseaza cum e prins actuatoru' pe portbagaj ca in rest am inteles :P

    RăspundețiȘtergere
  24. sorin si andrei: daca stiam, deja filmam sau puteam da un sfat.

    Anonim: am pus sus sub film doua poze

    RăspundețiȘtergere
  25. am inteles cum e pozitionat...dar nu imi dau seama cu ce il prinzi..adica sa nu dai gaura in tabla :|

    RăspundețiȘtergere
  26. ca sa nu dai gaura in tabla, poti incerca sa-l pozitionezi cu guma de mestecat sau picatura

    RăspundețiȘtergere
  27. salut, am gasit si eu modulul pe ocazii, am vazut ca intr-o poza avea si un telescop langa, da si telescoapele in pretul ala?

    RăspundețiȘtergere
  28. Salut cristi
    spune-mi si mie ce tip de cablu ai folosit ? Merge un myf de 0.75 mm sau de 1 mm?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merge orice tip de cablu inclusiv MYF-ul de 0,5 pentru ca actuatorul ia un curent de cativa miliamperi

      Ștergere
  29. Am sa incerc sa fac legaturile care le-ai facut la loganul tau sau la loganul alb, din 2 variante trebuie sa mearga.

    RăspundețiȘtergere
  30. 0.75 am folosit la masina mea si 1mm la loganul alb(doar din cauza ca nu aveam de 0.75).
    varianta incercata la mine era gratis, deci clar incerci pe aia prima data :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Poti sa-mi arati si mie cum ai facut la tine deschiderea portbagajului din interior din buton sau din ce? Te cam deranjez dar vreau sa fac si eu ca-i foarte utila cu deschiderea.

    RăspundețiȘtergere
  32. in spate la capota se face ca in acest tutorial, firul care-l duci in fata il legi la un plus continuu. iar pe acel fir pui butonul care-l plasezi unde vrei tu.
    poze nu, dar posibil un viitor tutorial

    RăspundețiȘtergere
  33. eu am prins actuatorul cu 2 autoforante.am mai dat o gaura la portbag.pt k una era de fabrica data.am facut tija din electrod de 3,25.merge ok

    RăspundețiȘtergere
  34. Salut,....cine are inchidere centralizata din fabrica mai are nevoie de acel actuator???
    Are cineva schema de modul de comanda???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da mai are nevoie. iar schema o gasesti la cel care a facut modulul pe care l-a pus cris pe loganul alb

      Ștergere
  35. salut cris am si eu o intrebare... ce tije ai pe acest logan alb de cati Nm? imi place cum se deschide nu se deschide in 3 trepte ca cele de 120Nm? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  36. am mai spus si la tutorialul cu montajul acestor telescoape. nu stiu de ce, dar este diferit de la masina la masina. la doi colegi din timisoara care au PH1 si PH2 se ridica la fel ca in acest tutorial cu 2 telescoape de 120N. in acest moment eu am pe masina un telescop de 120N si un telescop de 150N si se ridica frumos. am tot schimbat pe ele pana am ajuns la configuratia care-mi place mie, cea in care nu mai sunt aproape deloc vizibile acele trepte

    RăspundețiȘtergere
  37. sal cris.in tutorialul vechi cu deschidere portbag.in care nu ti-a iesit te-ai legat la B1.in asta vad k te legi la B4.!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. B1=B4 cu urmatoarea observatie B1 nu este cablat cu un pin terminal.

      Ștergere
  38. Răspunsuri
    1. si acum ai probat la B4 sa vezi ca poate merge si fara modul?
      am sa probez si eu din nou,ca randul trecut am incercat la B1.

      Ștergere
    2. cred ca merge de la B4, dar exact ca si inainte, deschide din prima si portbagajul. modulul intarzie deschiderea portbagajului

      Ștergere
    3. ok mersi de rsp.am sa incerc de la B4 si o sa te anunt.
      am versiune dci ca al tau.

      Ștergere
    4. sal cris.am incercat de la B4,dar cum spuneai fara modul deschide din prima.
      telescoape pt portbag.unde gasesc si eu,si daca nu te superi zimi si mie dimensiunea lor cand sunt deschise.

      Ștergere
    5. 245mm din gaura in gaura. poti comanda telescoape pe adresa de mail telescoape@gmail.com si omul te va ajuta, iti trimite fix ce trebuie

      Ștergere
    6. sau de la tudormadalin@gmail.com

      Ștergere
  39. Cristi eu ma numesc Bogdan si daca vrei sa faci chestia asta nu te oblin uite intra pe:changing the dashboard of my dacia logan mcv.wmv

    RăspundețiȘtergere
  40. nu era mai simplu sa puna butoanele jos exact cum a facut prietenul meu Vlad? http://rides.webshots.com/photo/2734389460101255169vJxaAH
    sa o faci nu e problema, dar construirea unui car-pc cere minim 1500lei :)

    RăspundețiȘtergere
  41. actuatorul asta il am montat de la cel care deschide portbagajul din butonul rosu de sub bord montat la service...conectez firele de la modul la acel actuator nu?

    RăspundețiȘtergere
  42. da, asta daca nu vrei sa mai tragi un fir :)

    RăspundețiȘtergere
  43. Am gasit cea mai ieftina modalitate de a se deschide portbagajul. Asta daca ai un arc nici prea tare nici prea moale pe acasa nu te costa nimic...uite ce trebuie sa faci:

    1.intinzi cele 2 arcuri pe pozitia "3" (la maxim)
    2.legi 3-4 spire cu soricei (coliere de plastic)
    3.iei arcul acela de care am spus mai sus si il legi ori in stanga ori in dreapta de "bara,stalpul" ce e sudat de capota mai exact pui arcul unde se pride si arcul original de la masina iar partea cealalta a arcului o fixezi dand o gaura mica in tabla ...astfel portbagajul se ridica singur si nu in "trepte" ci lin "fin" :D

    RăspundețiȘtergere
  44. O sa fac si un tutorial:)

    P.S : Sunt cel cu bara spate cu probleme si aeratoarele ;)

    RăspundețiȘtergere
  45. Salut Cris. Scuze ca sunt off dar spune-mi si mie pentru incalzirea in scaune ce grosime de fir ai folosit pentru alimentarea rezistentelor??? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  46. salut Cris,sant Vasi posesor logan 1.4mpi am o singura intrebare .Un actuator dintrun set de inchidere centralizata are un singur modul de activare[in set sant 5 bucati] ,ai idee daca las monta la deschiderea porbagajului, ar functiona ? merci de tutoriale ,esti bun !!! Pa!

    RăspundețiȘtergere
  47. Daca poti sa ma ajuti te rog Cristi.
    Am un telescop de la masina veche mai exact aveam un renault breack si telescopul acela il ridica sus de tot capota portbagajului tin minte ;))
    Acum pe el s-a sters unde scria ce forta are :( si nu e ruginit telescopul arata chiar bine dar nu stiu daca sa-l pun sau nu pentru ca e destul de puternic...merita sa-l pun sau cum sa aflu ce forta are...sa nu muncesc degeaba:/ Multumesc App. aveam o vechitura de renault 18,crezi ca e prea puternic telescopul pt logan,ma gandesc ca pentru a ridica pe vremea aceea o capota de renault greoaie cat un bolovan trebuia un telescop puternic :))

    RăspundețiȘtergere
  48. daca telescopul a fost pe un break, fi tu linistit ca are peste 300N si o sa-ti torsioneze capota. pentru 25lei merita sa comanzi 2 bucati noi la telescoape@gmail.com sau tudormadalin@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  49. Salut CRiS! Am si eu o intrebare legata de tutorialul asta: cand deschizi portbagajul din cheie, se deschide toata masina sau doar portbagajul? Poate e o intrebare stupida, dar mie mi s-ar parea iteresant sa se deschida doar portbagajul. Si in alta ordine de idei, ai fi interesat daca as dona o maneta de comenzi la volan pt RCD, recuperata de la un clio? M-am documentat pe net si exista de cumparat asa ceva pt Logan, si se monteaza destul de usor. Multam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai cititi bai frate si voi pe aci inainte sa puneti atatea intrebari!!!omul asta va arata mura-n gura si tot afoni sunteti.
      portbag.se deschide la a2-a apasare. daca vrei sa se deschida doar portbag.taie firele de la actuatoarele din usi.

      Ștergere
    2. daca ai o cheie cu 3 butoane, da, se poate face sa se deschida separat doar portbagajul.
      joystick-ul trebuie sa fie compatibil si cu cd-playerul montat pe masina, eu renuntand de mult la radio casetofonul original pe care am platit 200 euro... 'tui in basca de hoti :))

      Ștergere
  50. Cris si 2 telescoape de ce forta sa comand?

    RăspundețiȘtergere
  51. pai eu am comandat doua de 100N, ulterior doua de 120N si ulterior inca doua de 150N :)
    si am jonglat cu ele pana am gasit solutia castigatoare in cazul meu: 120N+150N
    problema e ca nu e la toate masinile la fel :(

    RăspundețiȘtergere
  52. salut.cate telescoape vine in pachetul de la tudor ?(am vazut ca ai comandat de la el),unu sau 2?iar masina din tutorial cate are ?in general cate trebuiesc?

    RăspundețiȘtergere
  53. numai tudor stie cate telescoape vin in pachet. masina din tutorial are 2 telescoape de 120N.

    RăspundețiȘtergere
  54. salut.actuatorul se prinde cu suruburile care vin direct pe cel doua gauri care le are sau mai pun ceva in fata ?ma gand ca nu tine ,sa nu sa rupa actuatorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt sigur cva am raspuns la intrebarea ta odata, probabil vre-o eroare d ela blog.
      nu se rupe actuatorul, linistit poti folosi cele 2 suruburi de prindere direct in actuator

      Ștergere
  55. Este ce spuneam eu in tutorialul mai vechi.Eu am pus modulul in usa din spate.Se poate pune ori unde.Important este sa primeasca semnal de la deschiderea usii.E bun eu,l-am facut singur.Functioneaza foarte bine fara problema.Bafta.

    RăspundețiȘtergere
  56. Am o intrebare putin offtopic asa...se poate pune deschiderea centralizata pe telecomanda cu cheie originala la un logan Ambiance(febr 2006), care nu are asa ceva din fabrica...dupa care sa ii fac si asta cu portbagajul?...Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai multca sigur se poate, doar ca eu nu stiu sa-tispun cum :(

      Ștergere
    2. ai nevoie de modulul de comanda centralizata care cred ca lipseste la tine :(
      nu stiu mai multe detalii

      Ștergere
  57. chris, am montat un asemenea actuator la portbagaj de multa vreme, e montat de fostul proprietar. De cateva zile am o problema, in sensul ca ramane blocat portbagajul, nu se deschide la apasarea din telecomanda, singura solutie fiind deschiderea din interior, avand in vedere ca broasca a fost anulata la monatarea actuatorului. Mentionez ca usa de la portbagaj are momente cand se deschide din telecomanda si mom cand nu se deschide. In aceste conditii, crezi ca e vorba de o problema la conexiunea firelor sau sa fie vorba de altceva, ma gandesc poate carligul de prindere al usii sau orice altceva
    multumesc anticipat
    Sandu Buc

    RăspundețiȘtergere
  58. E suficient un singur telescop de 150 N ca sa deschida capota portbagaj de Logan ca cel din tutorial?

    RăspundețiȘtergere
  59. Salut,
    Daca ne puneai si o poza cum ai indoit tija aia era genial,m-am chinuit o ora si tot n-am gasit o pozitie buna a tijei,poate sunt antitalent dar actuatorul l-am prins intocmai cum ai descris tu.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine tija era aproape dreapta, foarte putin indoita. dar advarat, m-a chinuit si pe mine putin

      Ștergere
  60. Pe blogul asta http://imbunatatiri-logan.weebly.com/deschidere-portbagaj.html la instructiuni de montaj avem explicat si desenat cum se indoaie tija aceea pentru un montaj corect fara sa va mai chiunuiti.Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca montezi asa cum arata cristi nu trebuie sa mai strambi nimic. garantat

      Ștergere
  61. poti sa-mi spui si mie pt un logan laureate faza 2 de unde cumpar un modul de deschidere portbagaj?mi-am montat telescoape ca tine si vreau si deschidere automata!mercy frumos!dragos-bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  62. Salut !
    As fi interesat si eu de aceasta modificare eu am portbagaj cu buton si cand desfac talita aceea de plastic neagra acolo in partea dreapta e un sport dar nu e montat nimic pe el se poate sa fie pentru actuator?daca as lua unu de origine pentru logan sar portivi la fix acolo si ar mai trebui doar sa trag cablurile?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca crezi ca poti monta un actuator acolo, inseamna ca este facut pentru actuator.
      amu nu stiu io sa-ti zic ce insemna "actuator de origine", dar posibil sa fie ce trebuie

      Ștergere
  63. Broblem!
    Dupa ce am folosit cateva zile cheia de rezerva(fara butoane) cand am revenit la cheia normala,atunci cand apas pe deschidere sare si portbagajul:( Am scos borna de la baterie,dar degeaba? Cum fac sa deschid portbagajul la a2a apasare de buton si nu prima cum era inainte? Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai in principiu e posibil sa fie defect modulul. deci contactezi pe Tudor, nu pe mine :)

      Ștergere
  64. Eu mi-am pregatit totul(actuator,fire,tija,siguranta)mai astept doar modulul sa vina,pina atunci merge direct din UCH.Din prostie,din intimplare,mi se deschide la a doua cheie,dar nu are legatura cu ceva electronic,ci din cauza tijei,care la prima cheie apasa,si la a doua apasa mai lung,ciudat dar mie imi convine.

    RăspundețiȘtergere
  65. Salut Cristi.
    Te rog sa ma ajuti.
    Am facut si eu deschiderea portbagajului din butonul de deschiderre usi,acum ceva vreme(m-am luat dupa filmuletul tau din 2010);acum am achizitionat acel modul de la Tudor.Diferenta este ca acum modulul trebuie legat la pinul B4 iar in cealalta situatie firul era legat la pinul B1 !!
    Ce fac cu acel fir de la pinul B1 ?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  66. salut,ajutama si pe mine te rog ,am montat un actuator la portbagaj comandat de la tudor,pt. deschidere din cheia originala.Am montat exact cum ai montat si tu,problema este ca ,cand deschid masina din telecomanda de pe cheie se deschide si portbagajul,din prima apasare la fel si din int. masinii.azi lam montat.lam desfacut de la masa astept raspunsul tau ,multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tare imi e ca nu ai pus la B3 firul. sau este defect modulul. altceva nu vad ce ai putea face gresit. daca esti timisorean, te rezolv

      Ștergere
  67. salut! am comandat si eu pachetul de deschidera,l-am montat dupa tutorial,a mers bine cam 3 saptamini dupa care am patit ca ceilalti de mai sus,adica se deschidea din prima.s-a reparat modulul a functuonat bine citeva zile iar acum nu mai da impuls deloc.care o fi problema?sunt chiar asa de ghinionist?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil ca esti doar ghinionist. vorbeste cu Tudor, el te poate rezolva

      Ștergere
    2. am vorbit,poate a treia oara o sa tina:)
      a-si dori un modul one-touch pt semnalizare,poate poti sa-mi spui unde gasesc,am trimis e-mail dar nu am primit raspuns.
      multumesc pt sfat si la mai multe tutoriale!

      Ștergere
    3. mi-ai trimis mie mail? nu se poate, eu raspund la mailuri.
      ori lui Luci, ori mie trebuie sa trimiti mail

      Ștergere
  68. Salut Cris!!! am si eu o problema. de ce se incuie masina singura?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parca am amai auzit asta odata,avea omul butonul defect. sau poate ai activata functia de ichidere usi http://www.tutorialelogan.ro/2011/03/inchidere-usi-la-un-anumit-prag-de.html

      Ștergere
  69. Salut CRiS! foarte interesante tutoriale! .. am si eu o intrebare: unde as putea gasi un tutorial ceva sa-mi arate cum sa pun o inchidere centralizata? orice sfat, parare este bine venita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu o am din fabrica, deci nu o pot "mima" ca sa fac un tutorial. n-am nici ce-a mai mica ideecum.
      dar o alarma iti rezolva problema ;)

      Ștergere
    2. vreau sa-mi pun o inchidere centralizata deoarece mi se duce butucul, bag cheia si cand sau sa deschid/inchid trebuie sa depun ceva efort pentru a o deschide/inchide..mai ales in aceasta perioada unde temperatura coboara sub 0 grade.

      Ștergere
  70. Salut,am şi eu un logan ph2 ambiance din 2008 şi ma intereseaza dacă îi mai trebuie şi altceva în afară de kitul complet(menţionez că am pe maşină am alarmă şi dacă merge deschis portbagajul),multumesc




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar acel kit iti trebuie, contacteaza-l pe Tudor pentru detaliile legate de acest kit :)
      http://www.tunezlogan.blogspot.ro/p/contact.html

      Ștergere
  71. De unde cumpar acest actuator? Si cat costa? Mersii!

    RăspundețiȘtergere
  72. Salut, eu nu reusesc sa trec firul acela prin balama... poti sa imi dai un sfat?sa incerc de jos in sus sau invers?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sfatul meu e sa insisti :))
      eu am bagat si de sus in jos si de jos in sus. ba chiar sunt 3 fire in acest moment la mine

      Ștergere
  73. eu am legat firul de masa, de la modul, de surubul de la cutia cu sigurante si merge super ok si nu am mai gat nici o gaura

    RăspundețiȘtergere
  74. Salut...am si eu o intrebare...la sandero pot pune actuator la portbagaj si sa se deschida cand apas pe telecomanda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de functinonat sigur functioneaza, dar ma indoiesc ca se va ridica singur haionul :)
      mai mult ca sigur se deschide si o sa trebuiasca sa ridici de el in sus

      Ștergere
  75. Salut,

    Cand montez actuatorul se anuleaza posibilitatea deschiderii portbagajului cu cheia?
    Daca se arde actuatorul(daca nu mai este legat la curent) se blocheaza intr-o anumita pozitie, sau este libersi se poate deschide porbagajul cu cheia?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu se anuleaza nimic :)
      actuatotorul este atasat la instalatia originala, nu inlocuieste si nu ingreuneaza functionarea ei

      Ștergere
    2. Daca am montata alarma pe masina, cablul care se duce la UCH va merge tot acolo, sau va fi prins undeva la alarma?

      Multumesc!

      Ștergere
    3. nu are nici o treaba cu alarma, tot la UCH merge

      Ștergere
    4. Perfect!

      Multumesc pentru raspunsul promt si pentru tutriale!

      Ștergere
  76. sal am gasit pe net pistoane,dar sunt masurate in kg de 6,8,10,12 kg....cum se calculeaza cel de 120 n...astept raspuns.stima

    RăspundețiȘtergere
  77. 6kg = 60N
    8kg = 80N
    10kg = 100N
    12kg = 117,68N

    RăspundețiȘtergere
  78. Salut CRiS,versiunea mea de golan este cu buton pe portbagaj si nu-mi pot da seama daca pot monta actuator din ala sa se deschida porbagajul de la buton din bord , versiunea mea nu are telecomanda la cheie. Telescoapele le am,urmeaza sa fie montate. Ma poti ajuta te rog?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai buton la portbagaj, poti monta actuator. telescoapele le poti monta oricum.
      nu ma prind cum anume vrei sa te ajut :)

      Ștergere
  79. Salutari si respectele mele! Apreciez tutorialele, sunt surse de idei interesante mai ales cand incerci sa le aplici pe alta masina si anume renault symbol cea berlina. Am asezat partea electrica dar sunt in dificultati foarte mari cu partea mecanica la portbagaj. M-ar ajuta enorm niste poze sau un video orice.
    Sper ca nu cer prea mult. Multumesc! daca este cazul email petregheorghe25@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ma exprim mai bine cu ce nu ma descurc. Nu stiu cum sa asez actuatorul si cum sa il fac sa traga de acea parghie.

      Ștergere
  80. imi spui te rog frumos daca se poate monta pe loganurile cu buton ? si cam cum sar monta ?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  81. O intrebare de baraj. Am incuietoare portbagaj cu deschidere din cheie ( fara buton) si vreau sa pun cu buton sa nu mai inchid cheile in portbagaj. potriveste pe gaura din portbagaj, sau e mai mare decupajul? plug&play? bine cu mici modificari la parghiile de actionare. intreb sa nu iau degeaba incuietoarea si sa nu potriveasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu potriveste deloc, ba chiar este o adancitura in tabla la cele care au buton.
      cel mai sigur e sa-ti montezi si un actuator cu deschidere electrica din interior.
      oricum, si daca ai pune buton, cand inchizi/deschizi usile din telecomanda de pe cheie, portbagajul nu se inchide/deschide odata cu usile, trebuie sa-l inchizi/deschizi manual cu cheia de fiecare data

      Ștergere
  82. Salut Cristi!
    Am gasit pe net acea carcasa pentru cheie logan cu 3 butoane, adica si cu buton de deschidere al portbagajului separat.Ai putea face un tutorial cum ar trebuii instalat sa functioneze deschiderea portbagajului pe cel de-al treilea buton?
    Link catre carcasa cheie : http://www.daciashop.ro/accesorii/carcasa-cheie3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aceea este o carcasa goala, carcasa in care tu trebuie sa pui lamela, chip-ul si electronica din cheia ta. pe electronica care o ai deja, ai doar doua contactoare. daca bagi electronica in acea carcasa cu 3 butoane, apesi pe al treilea buton si el nu apasa pe nimic. deci?
      daca carcasa aia ar veni cu tot cu electronica, da, atunci ar fi o chestie de discutat cum ca s-ar putea face cumva. dar si aia implica costuri suplimentare si anuma http://imbunatatiri-logan.weebly.com/programare-chei.html

      Ștergere
  83. Salut, am si eu o nelamurire, eu vreau sa pun pe buton separat in interior si ma gandeam sa trag un fir de la borna + a bateriei si - sa il prind exact cum ai facut si tu, dar eu cand o sa apas pe buton actuatorul o sa impinga dar de tras cum se mai trage inapoi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. actuatorul cum se trage inapoi? te-ai gandit tu cum sa faci gaura la macaroana :))
      mecanismul de inchidere a portbagajului ar eun arc care trage mecanismul inapoi pe pozitie, implicit impinge si tija actuatorului inapoi. in plus, actuator se retrage si el putin, nu ramane maxim deschis

      Ștergere
  84. Am reusit cristii :)) si ai dreptate se trage singur :) (ai inchis topicul de pe loganclub ? ca vroiam sa postez poze cu lucrarea ) Si ai si tu 1000 de beri tot virtuale din pacate :)) Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  85. salut crezi ca merge si pe solenza cu acelastip de cheie?

    RăspundețiȘtergere
  86. Salut ,

    Am si eu o intrebare : eu am actuator la portbagaj din fabrica si mi-am pus un buton la interior care l-am legat cu un fir de la un + permanent si unul de la actuator si merge , dar acum as vrea sa-l fac sa se deschida cand apas odata pe butonul de la deschidere usi , unde ar trebui sa leg firul care vine de la actuator avand in vedere ca butonul de deschidere usi are + permanent si nu mai am nevoie de firul care l-am tras eu de la un + permanent? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  87. Mi sa blocat portbagajul - am inchizatoare pe cheie, nu buton.....am dat jos bancheta, cum se deblocheaza? nu pot sa ajung efectiv la yala, am buteia de GPL......am apasat cu o tija pe acel plastic insa nu se deschide....vreo idee?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie doar sa impingi pe mecanism si se deschide. am si o filmare cu treaba asta,primul film la minutul 5:18 http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/montat-telescoape-pe-capota-porbagaj-la.html

      Ștergere
    2. Am impins bagamias ......... ma incomoda tampenia aia de butelie, altfel ajungeam direct la el; beleaua a fost ca s-a agatat manerul de la o plasa fix in mecanism ( in U de metal ) si la prins inauntru....am impins 1 ora de el, nu se desfacea.....a venit sotia in timp ce impingeam in el, a bagat cheia si sa deschis din prima...cu 2 degete ; ce sa mai zic ? &&&&&&&&%$#@

      Ștergere
    3. ce insemna sa puna o doamna mana pe cheie ;)

      Ștergere
  88. Apesi pe tija aia de plastic in spate......e singura care se misca, iti trebuie ceva lung si curbat pana la ea....si se deschide

    RăspundețiȘtergere
  89. daca nu mai am inchiderea pe cheia originala merge faza cu deschiderea din telecomanda apasand de doua ori?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca nu mai ai cheia originala eu inteleg ca ti-ai montat alarma si folosesti telecomanda ei. comanda o da UCH-ul, deci nu o sa mearga cu telecomanda de la alarma. daaar, multe alarme stiu aceasta optiune din fabricatie, o aveam si eu pe o ieftinitura de alarma pe cand o aveam functionala. trebuia doar sa tin apasat pe buton 2 secunde

      Ștergere
  90. Salut. imi spui si mie te rog cum trb sa procedez, la un logan pentru a porni pozitile la deschiderea masini prin telecomanda? :) multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, uite http://www.tutorialelogan.ro/2012/09/aprindere-pozitii-la-deschiderea-usilor.html

      Ștergere
  91. Spune-mi te rog la logan comanda de inchidere e pe + sau pe -. Ms.

    RăspundețiȘtergere
  92. Oky. Merci oricum, am sa desfac sa masor.

    RăspundețiȘtergere
  93. am luat si eu kitul de la madalin. dar... mi-e cam frica sa ma apuc singur... imi spui unde pot sa merg in timisoara sa-l montez? merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ti-l pot monta eu, dar nu stiu sa-ti dau un termen cand... sunt putin aglomerat in acest moment.
      da-mi un mail

      Ștergere
  94. am eu schema pentru acest modul nu e complicata poti face un tutorial pe tema asta dk nu se ,,supara,,cineva

    RăspundețiȘtergere
  95. ...sau le scoti la vanzare...te costa 25lei pt toate componentele inclusiv actuator

    RăspundețiȘtergere
  96. sunt multi care vor sa isi puna asa cv pe masina sunt prea scumpe pt a le cumpara de la cnva gata facute dk poti face un tutorial ar fi bn

    RăspundețiȘtergere
  97. Modulul acesta costa ceva , la cat de simpla e rezolvarea , iata cum il poti face singur , fara relee sau alte tacanitori inutile , la maxim 1 leu piese noi sau din piese recuperate , daca detii un pistol de lipit si citesti cu atentie.
    Necesar piese 1buc tranzistor BD237 sau similar , 1 BUC REZISTOR 100K , 1 BUC CONDENSATOR 100MF16V.
    Va descriu in cuvinte schema fiind supersimpla.
    Se identifica mai intai pinii tranzistorului BD237 - in descriere tranzistorul este tinut cu pinii in sus si metalizarea in spate - de la stinga la dreapta pinii sunt Baza in stinga, colector in mijloc si emitor ultimul , in dreapta.
    Din baza , primul pin stinga , pina in emitor , adica ultimul pin , se lipeste condensatorul , cu minusul pe emitor , minusul este cel marcat pe capsula condensatorului cu "-" sau o dunga alba , lipiturile se fac direct pe pinii tranzistorului acest model avand pini solizi .
    Tot in baza se lipeste cu un pin si rezistorul de 100 k , iar de celalalt pin al rezistorului se leaga un fir portocaliu care va fi comanda de la CB mufa neagra - pin B4
    In emitor se lipeste si un fir negru care va merge la actuator asa cum explicit a descris Cris , celalalt fir de la actuator legandu-se la surubul de prindere pe tabla , masa masinii ..
    Colectorul tranzistorului , pinul din mijloc care a ramas liber se leaga la PLUSUL CB cu un fir rosu la PIN B3 , MUFA NEAGRA, vecin cu firul portocaliu , legat anterior, pe acest fir se insereaza siguranta .
    Totul se bandajeaza cu banda izolatoare sau se introduce intr-o cutiuta de plastic .
    Comanda merge atat din telecomanda , cat si din buton
    Elegant si supersimplu , la doar 1 Leu .

    RăspundețiȘtergere
  98. Am si eu o intrebare si te rog mult sa-mi spui daca am inteles bine: la a 2-a apasare din cheie/buton bord (pe descuiere) se va regasi + 12V in pinul B1?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt ceva curenti pe acel pin, dar slab, nu se recomanda folosirea directa, poti arde UCH-ul

      Ștergere
  99. Am inteles. Multumesc frumos pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  100. Sal. Am o mare rugăminte. Ma poți ajuta? Nu-mi ajunge semnalul din telecomanda la mașină. Am schimbat bateria de la telecomanda de doua ori și degeaba. Ce este intre telecomanda și actuator? Ce recepționează semnalul? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. electronica de pe cheie comunica prin unde radio cu UCH-ul. n-am idee ce o fi defect la tine, cheia sau UCH-ul

      Ștergere
    2. Pot umbla ușor la UCH? Poate fi un contact imperfect? Stima!

      Ștergere
    3. aici arat cum demontez UCH-ul http://www.tutorialelogan.ro/2012/06/activare-alarma-interna.html

      Ștergere
    4. Am desfăcut, nu pare nimic deranjat. Ma gândesc totuși ca este un contract imperfect, deoarece am dat cu palma mai puternic în bord...a funcționat câteva minute....și iarăși nu merge. Mulțumesc oricum.....,,om bun,,

      Ștergere
    5. pai contactul nu prea are unde sa fie in bord, doar pe instalatia electrica, zic eu

      Ștergere
  101. Andrei 2aprilie 2012 acel conector cablu tubular cum ai spus ca se numește il poti gasi la toate magazinele care comercializeaza componente electronice. La noi in Constanța magazinul se numește DINA ELECTRONilICS si este situat pe bulevardul 1Decembrie (fost Lapușneanu)umpic mai jos de intersectia trocadero.

    RăspundețiȘtergere
  102. am si eu o problema , deschiderea mea la portbagaj este legata pe B1 si cand deschid usa cu cheia partea soferului mi se deschide si portbagaj-ul cu restul masini, asta am descoperit dupa ce am schimbat butucul cu cel din dreapta , din cauza ca numi mai mergea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. insemnand ca tu nu ai inchidere centralizata pe cheie, ai varianta cheala. atunci nu este o problema, este normal, actuatorul de la sofer este un actuator principal cu 5 fire care da comanda peste tot

      Ștergere
    2. Si ce ias putea face sa nu se mai deschida atunci cand deschid usa cu cheia si numai din telecomanda?

      Ștergere
    3. asta nu stiu sa-ti spun, ai UCH-ul diferit

      Ștergere
    4. Daca as muta firul pe B4 mufa alba din UCH, fiindca momentan este pe B1, si am mai vazut ca nu este nici un modul ca in tutorial :(, este pe direct facut cu inchiderea centralizata.

      Ștergere
    5. pai probabil din cauza asta se deschide de-o data cu usile. ce te opreste sa legi la B4?
      cel care a legat la B1, stia el ceva. uite aici http://www.tutorialelogan.ro/2010/05/cum-sa-deschizi-portbagajul-din-cheie.html

      Ștergere
    6. multumesc o sa incerc sa fac o proba si pe pinul B4 cu ajutorul unei sarme mai intai ca sa nu il fixez de tot si apoi sa nu merga, multumesc de ajutor.

      Ștergere
    7. din pacate nu mi-a mers nici pe B4, de unde as putea achizitiona si eu acel modul, fiindca nu cred ca va merge fara el :(

      Ștergere
    8. modulul la care am pus link sus deasupra tutorialului? http://www.tunezlogan.blogspot.ro/p/vanzari-module-portbagaj.html

      Ștergere
  103. Salut Cristi. Super tutorialele. Am o intrebare. Eu am fost nevoit sa-mi schimb butucul de la portbagaj (am modelul nou dar fara inchidere centralizata deci fara actuator). Problema mea e ca nu reusesc sa fixez noul butuc. Este o siguranta de plastic care se pune pe interios si care ar trebui invartita cam 10-15 grade ca sa stranga butucul. Am incercat s-o strang cu mana si nu am reusit. Ai ideee ce fel de cheie sa folosesc? Ulterior ma intereseaza sa-mi pun si un actuator pe care sa-l leg la inchiderea centralizata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, din pacate, nu te pot ajuta, nu-mi aduc aminte cum era acel sistem, o singura daca am avut de-a face cu el.

      Ștergere
  104. Salut. Am achizitionat si eu actuatorul, l-am montat, dar nu reusesc cu tija. L-am montat la sigla. Dupa 2 ore de chin si de invartit la tija, s-a deschis de 5 ori..dar acuma iar nu mai merge. Actuatorul e fuctional, doar ca tija nu apasa cum trebuie si nu am idee cum sa o mai invart.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti dai seama ca eu nu te pot ajuta. insista, eu n-am spus ca este neaparat foarte usor :)

      Ștergere
  105. Ai intampinat si tu dificultatea asta? Daca indoi tija si o introduc fix in locasul de deschidere, functioneaza?

    RăspundețiȘtergere
  106. Am si eu o intrebare pentru CRIS: daca as inlocui telescoapele de la portbagaj cu niste actuatoare lineare legate cumva la un modul + actuator pentru deschidere portbagaj,s-ar putea face sa se deschida si sa se inchida portbagajul din buton?Nu ma pricep la asa ceva dar vreau sa stiu daca se poate sau nu! www.ebay.co.uk/itm/Multifunction-Linear-Actuator-Motor-12V-300mm-Stroke-Load-Capacity-500N-Lift-HC-/281894217642?hash=item41a23467aa:g:qs0AAOSwYaFWfjYT

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde ce viteza are actuatorul liniar, capota trebuie sa se si inchida, nu doar sa se apropie de incuietoare.
      apropie capota de incuietoare si incearca sa o apesi ca sa vezi cat de greu se inchide. are acel actuator atata forta?

      Ștergere
  107. Am vazut ca sunt si de 1000-1500 Newtoni.Eu cred ca sunt destul de puternice sa-l poata inchide.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa-l inchida sau sa torsioneze bratul de care este fixat? sau sa se smulga din prinderi.
      la cele 20mm/s, capota nu are suficienta viteza cat sa "tranteasca" capota ca sa preseze chederul si sa se si inchida.
      la masinile care au asa ceva din fabrica, incuietoare este mobila, prinde de capota si o trage in jos ca sa inchida etans.
      am vazut la rusi o modificare, au pus un motor de geam electric, ala are o viteza mai mare si reuseste sa inchida capota.
      dar la fel de bine pot sa ma insel si acel actuator liniar sa functioneze perfect. dar nu as da acei bani doar ca sa testez

      Ștergere
  108. Salutare,
    Am un sandero 2 si am avut un eveniment în urma căruia am rămas fara roata de rezerva si alte chestii din portbagaj.
    Crezi ca un modul de la tunezlogan s-ar putea pune si as putea sa renunț la butonul acela de pe hayon... am cheie model nou cu 2 butoane.
    Thx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, nu stiu ce prsupune treaba asta la un sandero...

      Ștergere
  109. Hai salut, uite tocmai ce mi-am pus o inchidere aftermarket pe un logan ph2 si vreau sa te intreb cum sa leg instalatia la semnalizare

    RăspundețiȘtergere
  110. Are un prieten un logan la dezmembrat, care are închidere centralizată cu buton pe cheie. Ce trebuie sa demontez de pe mașina asta, sa montez la a mea, care are închidere centralizată simpla?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, doar UCH, ECU și ambele plastice de la chei.
      Să te rogi la aladdin să aveți aceiași motorizare, altfel te costa prea mult trecerea

      Ștergere
  111. Salutare,sunt un posesor de logan 2006 second hand cu alarma si închidere centralizată de la THUNDER TWO-WAY LCD ALARM SISTEM. Sunt al 4-lea proprietar al mașinii și nu reușesc să fac sa funcționeze deschiderea portbagajului din telecomanda si nu mai merge nici din mașină de la acel buton dedicat. Si mai are si închiderea geamurilor automat la închiderea mașinii ,dar tot nu funcționează. Poate ma poti ajuta .

    RăspundețiȘtergere