Cum sa deschizi portbagajul din cheie

Eu aveam actuatorul montat pe masina odata cu alarma si asta la nici o luna de cand am cumparat masina, ianuarie 2006. Alarma avea comanda si pentru deschidere portbagaj. Ce dragut era sa te apropii de masina carand plase si cu un deget apasam timp de 2 secunde butonul de dezarmare al alarmei si se deschidea portbagajul.
Intre timp alarma s-a dus dracu si chiar vroiam sa deschid din telecomanda.
Asa ca am trecut la modificari. Din pacate la mine nu functioneaza cum ar trebui si nu sunt singurul. Au mai fost cativa care s-au plans de aceasi problema sau altii la care nu le-au mers deloc. Dar multi au zis ca functioneaza perfect si se deschide si din telecomanda din cheia originala.
Oricum, actuatoul este bine venit si ii poti monta un buton separat pentru deschidere. Ca nu se deschide si din telecomanda... asta e. Comanzi la cei de pe www.imbunatatiri-logan.tk actuatorul si modulul si sigur iti va functiona si din cheie.

125 de comentarii:

  1. Streu pune un controller pt treaba cu cheia si o sa-ti mearga, cauta la anunturi pe forum ca sunt care fac asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. am si eu o intrebare ...am chestia asta facuta pe un logan, merge si de la cheie si de la butonul din interior, dar cum ai facut ca portbagajul sa se deschida de tot, la mine decat sare si il ridici manual, pe cand la asta am observat ca se ridica singur...multumesc si tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  3. am pus telescop si am eliminat arcurile.
    vezi aici http://www.youtube.com/watch?v=j5Hz_hddPxg
    ai nevoie de un telescop de dimensiunea 44-50cm deschis la maxim.
    ca si putere intre 270-290N
    puterea o scrie pe el, acel N.
    gasesti pe la schrot, 15-20 lei.
    la achizitionare sa fi foarte atent sa primesti si sistemul de prindere! macar clemele

    RăspundețiȘtergere
  4. am vazut ca se torsioneaza capota... ma gandeam daca pui doua telescoap [pe fiecare parte cate unu] s.ar schimba ceva?? probabil nu ar mai fi aceeasi forta de ridicare pe un singur telescop [totusi e destul de grea capota portbagajului] , asa cu 2 telescoape forta ar fi mai mica... ms

    RăspundețiȘtergere
  5. a mai avut cineva aceasi idee cu 2 telescoape.
    intradevar, nu se mai torsioneaza.
    telescoapele erau slabe ca si putere. unul singur nu era in stare sa miste capota.
    cu doua il ridica usor.
    cand pui doua telescoape apar doua probleme:
    1. e foart greu sa le pui prinderea ca amandoua sa aiba distanta exacta
    2. ca sa inchizi portbagajul ai nevoie de forta, de multa forta :D

    mai multe persoane au facut un compromis. au pus un telescop mai slab care nu mai torsioneaza capota si acre nu era in stare sa ridice singur capota, dar a pus si unul din arcuri in partea opusa ca sa-l ajute la ridicat.
    eu am eliminat arcurile mai mult din cauza de zgomot. trosneau arcurile alea ceva groaznic

    RăspundețiȘtergere
  6. am observat pe la mai multe masini chestia cu arcurile... si m.am gandit si la chestia cu prinderea ca e greu sa le pui pe amandoua la distanta exacta... am auzit pe cineva care vrea sa puna la capota motor un telescop sa fie tot ceva genul portbagaj, si m.am gandit la aceeasi chestie daca pune decat unu sa nu se torsioneze capota ... dar il las sa incerce :)) sa vad merge sau nu ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. oricum il pune, capota de la motor nu are cum sa o torsioneze. asta pentru ca forta de impingere e pe lungimea capotei. in portbagaj, telescopul impinge perpendicular

    RăspundețiȘtergere
  8. da. e si asta o chestie la care nu m.am gandit :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Un tutorial despre inchiderea usilor la cateva secunde dupa pornirea motorului ai in plan ?:D

    RăspundețiȘtergere
  10. e cea mai stupida optiune posibila!
    pornesti masina, o scoti din garaj si te duci sa inchizi garajul. te intorci la masina si 'tui basca m@sii ca s-au inchis usile :))
    eu am activata functia de inchidere a usilor cand ajunge la 30km/h. din fabrica, Loganul are acea functie de inchidere a usilor la 7km/h, doar ca este dat disable din UCH.
    trebuie tras un fir de la ceasuri la UCH si trebie activat din soft functia.
    ast ainsemna ca nu iti poti face singur tot, trebuie sa apelezi la cineva care are interfata si softul necesar activarii.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu am bagat in arcuri un burete si nu mai trosnesc...

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu merge pentru ca trebuie sa umblii in calculatorul masinii. Am vazut la un coleg de-al meu din slobozia, pana a venit Fane de la calarasi si i-a rezolvat problema cu laptop-ul

    RăspundețiȘtergere
  13. ziceai k nu refuzi pe nimeni :D poti sa-mi faci un tutorial despre cu se pun ferurile de ceata :S astept de mult nu stiu cum sa tai bara din fata si nici cum se leaga :D

    RăspundețiȘtergere
  14. e si tu amu, mai minte omu' :))
    iei frumos un cutter si tai asa incet roata roata :D
    la mine sunt firele trase de fabrica pana pe lonjeron. adica pun proiectoarele de ceata si bag mufa, gata. vezi ce simplu e?

    RăspundețiȘtergere
  15. scuze pt k am scris "ferurile" acum vad :D si eu tot preferance am dar pe benzina intrebarea e urmatoarea : " nu incarc partea electrica prea mult ? " ma gandesc sa nu am probleme dupa aia

    RăspundețiȘtergere
  16. nu ai cum sa incarci instalatia electrica, a fost gandita sa aiba si proiectoare de ceata.

    RăspundețiȘtergere
  17. stai asa ca sa inteleg , pt ca acum vreau sa-mi fac modificarea :D deci imi trebuie un actuator cu doua fire dintre care unul il leg la masa si cel de-al doilea il duc la B1 si gata nu ? :D

    RăspundețiȘtergere
  18. cris eu pe logan nu am avut alarma si am puso eu ma intereseaza si pe mine daca pot sa fac sa deschid portbagajul la a doua apasare a butonului de pe telecomanda
    am actuatorul in portbagaj montat si dupa ce am citit pe aici trebuie sa duc un fir de la actuator la masa si unul la pinul b1 dupa ce fac asta o sa se deschida la a doua apasare a butonului de deschidere usi ??? ce mai trebuie sa fac pentru a lega telecomanda la uce pentru a functiona ca cea din fabrica?

    RăspundețiȘtergere
  19. te referi la telecomanda de la alarma? nu cred ca ai cum sa faci asta. doar dacamodulul de alarma are si modulele necesare pentru alte comenzi cum ar fi actionarea unui actuator.
    eu aveam la alarma pe butonul de dezarmare si deschiderea de poarbagaj, daca tineam mai mult de 2 secunde apasat activa functia si imi deschidea portbagajul.

    RăspundețiȘtergere
  20. salut , intre timp am facut rost de piese ... am un PC mai vechi si are mai multe mufe si mie de care-mi trebuie ? din alea de care ai folosit la tutorialul de " activare stergatoare la spritare " ?

    RăspundețiȘtergere
  21. nu nu, la mufa unde trebuie sa tragi fir la B1 nu se potriveste nimic de la calculator.
    e UCH ai 2 mufe, una patrata si una dreptunghiulara. la cea patrata poti folosi pini de la alimentarea FDD, dar la cea dreptunghiulara alba nu, pinii sunt mult mai grosi. acolo si eu am improvizat ca sa testez. il fixezi cu o scoabitoare sau chibrit :)

    RăspundețiȘtergere
  22. aha deci la aia alba, trebuie improvizat (B1) oare merge daca ii bat un cui :))) ok lasa ca ma descurc eu ... pana la urma

    RăspundețiȘtergere
  23. salut poti sa-mi zici si mie daca se intampla ceva daca scot mufa aia alba ?

    RăspundețiȘtergere
  24. puiu_dragos: poti sa bati si un deget, te descurci tu :P
    Anonim: nu se intampla nimic, cel mult nu-ti mai porneste masina

    RăspundețiȘtergere
  25. =))) daca nu e pusa bine (sper) sau e pe bune ?

    RăspundețiȘtergere
  26. pai da, daca o scoti si nu o pui cum trebuie la loc, cred ca nu iti mai porneste masina, nu stiu exact.
    dar sunt sigur ca cea mai mica si patrata daca o scoti nu porneste deloc masina.
    daca le pui cum trebuie la loc nu ai probleme

    RăspundețiȘtergere
  27. am facut-o si merge la a 2 a apsare pe buton dar daca fac rost de laptop cum fac modificarea din cate am inteles trebuie scris nu stiu unde intervalul de secunde la care trebuie sa apas pe buton ca sa se dechida din cheie nu poti sa faci si tu rost de chestia asta sa ne arati si noua care stam in fata calculatorului si stam bine cu teoria ? :D

    RăspundețiȘtergere
  28. DDT2000 si ai nevoie de interfata OBD si sa sti ceva franceza, programul fiind in franceza.
    apai daca arat ce sa-si faca omu cu DDT2000 o s ainceapa intrebarile de unde fac rost de interfata, de program si alea alea. prea multa bataie de cap pentru mine :D

    RăspundețiȘtergere
  29. am si eu un logan din decembrie 2010, 1.2 16v, Laureate. Are inchidere centralizata, inclusiv usa portbagajului.

    De curind am avut o problema cu deschiderea portbagajului. Am deblocat usile din inchiderea centralizata si cind am apasat pe butonul de pe usa portbagajului, acesta a ramas blocat inauntru.

    Intrebare:
    Cum as putea sa imi montez o deschidere din telecomanda a portbagajului astfel la ca actionarea comenzii de deschidere sa se deschida usa portbagajului?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  30. salut, in primul rand trebuie sa montezi un actuator pentru varianta de portabagaj cu buton, nu stiu sa-ti zic de care. iar in al doilea rand, tare cred ca iti trebuie atasat un modul care sa comunice cu cheia, sa preia comanda de deschidere a portbagajului. stiu ca sunt sisteme de alarma care includ acea optiune.

    nu prea te pot ajuta pe partea electrica, desi nu pare, eu chiar sunt praf pe partea asta

    RăspundețiȘtergere
  31. merci pentru raspuns. as mai avea totusi o intrebare. In filmuletul atasat acestei pagini, pentru deschidere portbagaj, ai instalat sau nu montajul acela electronic care apare pe http://imbunatatiri-logan.weebly.com/deschidere-portbagaj.html ??

    RăspundețiȘtergere
  32. n-am instalat nimic de pe imbunatatiri-logan, aveam doar actuatorul.

    RăspundețiȘtergere
  33. salut cristi, ma intereseaza si pe mine o mocheta pentru capota portbagaj, de unde pot gasi?
    ms frumos

    RăspundețiȘtergere
  34. salut, la un moment dat facea cineva si vindea, vad ca s-a lasat pagubas :(
    nu stiu cine mai face

    RăspundețiȘtergere
  35. ok, ms frumos, mai intreb p forum

    RăspundețiȘtergere
  36. salut,
    de unde ai cumparat telescopul pt portbagaj?
    ms

    RăspundețiȘtergere
  37. din garajul meu, nu stiu cum a ajuns acolo, dar stiu sigur ca nu am dat nici un ban pe el :))

    RăspundețiȘtergere
  38. Sal, am reusit in sfarsit si eu sa-mi fac deschidere din telecomanda.Nu am scos arcurile dar le-am detensionat si le-am tensionat treptat pana s-a decshis cat mai lin.A trebuit sa pun si doua telescoape(de mobila) de 100N care s-au dovedit perfecte. Pentru cei din Bucuresti gasiti astfel de telescoapepe pe strada Bucuresti-Magurele la nr 19, este un magazin cu accesorii mobila. Ms pentru idee Cris.Am pus si un filmulet daca doriti sa vedeti: http://www.youtube.com/watch?v=sBdk5olRLbs Telescoapele leam asezat asa: http://www.loganclub.ro/forum/deschidere_portbagaj_din_telecomanda-t1714p21.html?highlight=deschidere+portbagaj+telecomanda postul 12.

    RăspundețiȘtergere
  39. Din pacate nu pot sa zic ce lungime au pentru ca masina este in service dar daca te uiti la poze cred ca poti aproxima.

    RăspundețiȘtergere
  40. Salut, felicitari pentru tutoriale si pentru coloana sonora.

    RăspundețiȘtergere
  41. as vrea sa stiu si eu cum se activeaza inchiderea usilor la 30 km/h?

    RăspundețiȘtergere
  42. - trebuie adus semnalul de viteza din pinul 22 conector negru al tabloului cu ceasuri la pinul EHI-A6 al UCH
    - se intra cu interfata DDT2000 si se activeaza functia din soft
    - incuierea usilor la atingerea unei anumite viteze poate fi activata prin mentinerea apasata
    timp de 5 secunde a butonului de blocare usi, la activare se va auzi un beep bi-tonal.
    - dezactivarea se face prin apasarea timp de 5 secunde a butonului de deblocare a usilor,
    la dezactivare se va auzi tot un beep bi-tonal.

    RăspundețiȘtergere
  43. te-ai c-am complicat sa tragi firele de uch....puteai linistit sa le duci de sub bancheta spate de unde merge la usi era mult mai simplu....

    RăspundețiȘtergere
  44. salut cristi
    am si eu un logan laureate 2007 si vreau sa-ti zic ca eu nu pot sa vad mecanismul de inchidere al porbagajului. deci nu cred ca as avea cum sa pot face o modificare pt a deschide porbagajul din cheie.
    precizez ca am alarma

    RăspundețiȘtergere
  45. ai un capac de plastic acolo, il scoti si o sa ai acces

    RăspundețiȘtergere
  46. cris .. vezi sa nu fie semnal negativ pe pinul B1)

    RăspundețiȘtergere
  47. he he, esti al doilea care s-a prins ;)

    RăspundețiȘtergere
  48. poate faci un tutorial cu tot montajul, si cum l'ai facut sa se deschida pana sus? telescop? sau?

    RăspundețiȘtergere
  49. telescop, da. curand o sa fie si ala :P

    RăspundețiȘtergere
  50. Cristi uitanduma la toate tutorialele facute de tine ma bate gandul sa ami cumpar un Logan pe bune dar vreau o parere de la tine dar vreau un raspuns cat mai sincer , se merita sa ami iau un logan? ms.mult

    RăspundețiȘtergere
  51. raspunsul meu s-ar putea sa nu fie chiar cel care ti-l doresti :)
    initial vroiam o skoda octavia 1.9tdi, foarte scump de intretinut, asa am ajuns la logan.
    loganul e o masina ieftina, acus acus trebe sa faci ceva pe la ea ca sa nu chitaie vre-un plastic sau ceva. se pot face multe modificari ulterioare si nu foarte costisitoare pentru a imbunatati confortul tau, ieftin de intretinut.
    daca m-ar scoate banii afara din casa nu mi-a scumpara logan, dar la un buget de 8-10.000euro tot un logan am sa ochesc.

    RăspundețiȘtergere
  52. ms.mult de parere pe bune ca ma ajuta ms. anca o data succes pe mai departe , apropo masina care o am acum e o dacie 1310 break cu motor pe injectie an fab. 2000 mere bine ce sa zic numai ca am o problema daca stii tu ceva sau afli de la cineva cam care ar fi problema ar fi super , am sa ati descriu putin problema:pana an acest an nu am avut instalatie GPL pe ea si de fiecare data cand scoteam bateria o deconectam dupa ce o conectam napoi ami facea niste figuri de numa pur si simplu la cea mai mica atingere a pedalei de acceleratie moare motorul nu are putere , acu ca miam pus GPL pe gaz mere super fain fara socuri mere bine dar cand o dau pe benzina ami vine sa o tai cu flexu pe bune ma dispera , si asta ar fi problema an mare cineva mia spus ca ar fi de vina calculatoru sau nu stiu bine ce oricum ceva de genu asta si as vrea sa ma ajuti daca poti sa ami spui ce as putea face te rog mult, pana ami voi lua un logan sper depinde de buget stii cam asta ar fi ms. mult astept un raspuns pa. io sunt acel crieti am gresit data trecuta defapt era cristi asa ma chiama ciau

    RăspundețiȘtergere
  53. m-am prins ca esti acel crieti :))
    din pacate nu te pot ajuta cu problema ta, aasta din cauza ca desi nu pare, eu nu sunt mecanic auto :)

    RăspundețiȘtergere
  54. anteleg ms. mult acu treb. sa recunosti si tu ca din toate filmarile PARI un mare si priceput mecanic , totusi ceea ce faci faci bine se vede ciau

    RăspundețiȘtergere
  55. am si eu o antrebare sper sa nu te superi, din ce an e loganul tau? ms.

    RăspundețiȘtergere
  56. 10 ianuarie 2006, ora nu o mai stiu :P
    oricum de dimineata :D

    RăspundețiȘtergere
  57. sal, am pus si eu azi actuatorul, telescopul, dar din pacate merge numai de la butonul interior si la prima apAsare, u ai reusit sa'f faci din telecomanda? daca da spune'mi si mie cum

    RăspundețiȘtergere
  58. pai tu te-ai uitat la tutorial? :))
    in tutorial tocmai asta spuneam ca n-am reusit :)

    RăspundețiȘtergere
  59. am reusit eu, 12 V permanent si semnalul de deschidere se ia de la mufa P1 a UCH\ului respectiv pini B3 si B4, iar minusul se ia de pe caroserie de langa cutia de sigurante, sper sa va fie de ajutor

    RăspundețiȘtergere
  60. si eu am reusit,dar mai trebuie instalat un modul electronic(un temporizator).Eu l-am pus in portiera din spate cu +12 din +ul actuatorului(al portierei) si - pe caroserie.E simplu.Schema am luat-o de pe net.Ca sa nu gresesc nu pun nici o adresa dar daca se cere o s-o pun.

    RăspundețiȘtergere
  61. da...http://www.daciaclub.ro/buton-suplimentar-...145447-s30.html .
    Functioneaza fara probleme.Nu umbli la UCH, la nimic.Faci modulul si-l conectezi.
    Felicitari CRIS pt. ce faci si multumiri.." !!!

    RăspundețiȘtergere
  62. link gresit, acesta este cel ok
    http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=145447&hl=

    oricum ideea tutorialului e sa deschizi portbagajul din cheia originala. asa am si eu butonul montat de acum 5 ani jumatate, adica de cand am masina

    RăspundețiȘtergere
  63. Trebuia asta ca sa fie complet.Imi cer scuze!http://www.daciaclub.ro/Deschidere-Electrica-Portbagaj-page-26-t7870-s750.html

    RăspundețiȘtergere
  64. da, din cheia originala.Care este problema?A doua apasare pe butonul deschidere usi(cheie originala logan cu doua butoane)deschide portbagajul

    RăspundețiȘtergere
  65. din primul link gresit, cifra topicului era 145447. in acel topic nu zice nimic despre modulul cu relee :)
    cam imbidiguidibila schema pentru mine, poate o inteleg altii. in plus multi s-au plans ca nu functioneaza, probabil au inteles ei gresit acea schema.
    ca si idee, cei de pe daciaclub.ro au pus www.tutorialelogan.ro ca si bad word, n-ar merita sa le pun si eu un link catre ei...
    doar ca pentru mine conteaza ca cei ce citesc aici sa aiba acces la optiuni gratuit orideunde vine acea informatie ;)

    RăspundețiȘtergere
  66. da, de aia am zis " sa nu gresesc" ca nu prea ma pricep sa postez ceva.In ce priveste schema cu 2 relee - e foarte simpla( si nu ma ocup cu electronica) dar eu am facut-o si am pus-o la Loganul meu si functioneaza fara probleme.Arat-o unuia care se pricepe la electronica si-ti va spune si principiul de functionare.In rest nu stiu ce sa mai spun, decat ca aceasta schema merge la orice masina care are inchidere centralizata .

    RăspundețiȘtergere
  67. La mine nu mai merge cred ca e mort motorasu de deschide porbagaju azi am vrut sa al deschid si supriza nu mai merge la-am loat acum vro saptamana de la imbunatatiri-logan.tk ceva idei aveti?

    RăspundețiȘtergere
  68. am o idee, contacteaza pe Ciprian sau Gabi de pe imbunatatiri-logan.tk , se mai intampla sa se defecteze actuatorul, nu-l produc ei :)

    RăspundețiȘtergere
  69. Am rzolvat nu mai facea contact firele la relelu de deschidere dar din ce motive nu stiu ca nu a tras nimeni de ele .

    RăspundețiȘtergere
  70. CRiS! Ai verificat daca in UCH, parametrul "Duree prise on compte double appui RF (cle 2 boutons)" nu e cel default, adica 0 secunde? Pt ca asta banuiesc ca ar fi timpul in care UCH asteapta a doua apasare de deblocare usi din butonul de pe cheie....E chiar sub locul unde ai setat valoarea vitezei la care sa se blocheze usile la rulare.
    Bafta!
    petremoisanu

    RăspundețiȘtergere
  71. am mai zis, eu n-am mufa aia, n-am laptop, n-am DDT2000 :)

    RăspundețiȘtergere
  72. Pai si cat te costa sa verifici la cine are? Te ocupi de calculatoare...E pe ocazii cu 48 RON plus inca 10 RON taxele postale. Dar intelesesem ca zici ca nu ai, ca sa nu apara discutii inutile. E pacat sa muncesti atata si nu verifici niste setari...Iti doresc numai bine!
    petremoisanu.

    RăspundețiȘtergere
  73. nu vreau sa-mi iau! daca imi iau acel cablu, toti vor considera ca e o obligatie din partea mea sa le modific una alta pe la masina, sa ma deplasez pana la ei. daca nu-i convine modificarea si vrea la loc sau in alt fel, din nou deplasare ca sa-i faci.
    de bani nici nu se pune problema "Streulea e cel mai de treaba, totul este gratis si daca tot are sculele necesare, e normal sa-mi faca, altfel e un cacanar"

    RăspundețiȘtergere
  74. Foarte tare! Prietenii tot prieteni raman, dar asta numai cat pot profita de tine!!!! Oricum, daca ai drum vre-o data prin Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, si vrei sa iti modifici ceva software, te rog sa ma contactezi. (doar in cazul in care apelezi la mine ca la un prieten, adica fara bani!) Ma gasesti fie pe aici pe la tine, fie pe loganclub/forum. Cu stima, respect si admiratie, petremoisanu

    RăspundețiȘtergere
  75. apai petre, mai greu sa ajung in Sf. Gheorghe ca sa-mi fac o modificare la soft :)
    dar am fost anul trecut pacolo si nu pot sa spun decat ca mi-a placut enorm orasul :x

    RăspundețiȘtergere
  76. Cris, Ma gandeam cand faci un tutorial cu rezolvarea problemei incuietorii de pe usile de logan,dupa cum sti este cea mai buna metoda a hotilor de a deschide loganelul,anul trecut am patit-o si eu si mi-au spart masina,nu au avut ce sa-mi ia doar ca m-am chinuit vreo ora sa refac paguba( indreptat tabla usa,siguranta yala si remontat totul). Am vazut la un taximetrist niste chestii nichelate puse peste incuietori,dar nu am apucat sa-l intreb de unde le are.Ma gandeam la o idee ori de a astupa si renunta la aceste incuietori( problema apare atunci cand nu mai merge telecomanda din cheie).

    RăspundețiȘtergere
  77. eu am deschis usa la logan in 15 secunde fara sa ma ating de incuietori.
    cel mai usor ti-ar fi sa le scoti de tot, alte idei nu-mi vin in minte.

    RăspundețiȘtergere
  78. salut cris vreau sa te intreb si eu de unde ai legat firul la portbagaj ca asta nu inteleg unde anume ai legat firul are vreo mufa sau trebuie lipit ?

    RăspundețiȘtergere
  79. pe portbagaj insemna ca ai deja montat un actuator, e identic cu cel care deschide/inchide usile

    RăspundețiȘtergere
  80. sall ,bravo,super imi place ce faci
    dar nu am vazut un tutorial cu sau cum ai tras instalatia la butonul care deschide capota
    e tare chestia asta ar trebui sa o brevetezi

    RăspundețiȘtergere
  81. cand am cumparat masina am mers sa-mi monteze alarma si tot ei mi-au pus actuatorul pe capota, butonul, fire... ar fi urat sa-l brevetez eu

    RăspundețiȘtergere
  82. eu am modelul ambiance fara butoane de dechidere/inchidere pe cheie si daca am alarma merge si cu butoanele de pe telecomanda alarmei???

    RăspundețiȘtergere
  83. normal :)
    cand bagi cheia in butuc si invarti, din central inchizi toate usile. daca pui alarma, ea da comanda de inchidere/deschidere la central

    RăspundețiȘtergere
  84. salutare zi-mi si mie unde gasesc tutorialul cu masa aia slaba la stopurile de pe spate ca pun frana si se aprinde semnalizarea multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  85. Salutare, daca leg o piuitoare direct la becul de mers inapoi, exista riscul de a defecta ceva la instalatia electrica a masinii

    RăspundețiȘtergere
  86. Recent, am pus o alarma la masina si nu imi mai functioneaza telecomanda masinii (functioneaza doar telecomanda de la alarma). Ce as putea face? Oare electricianul a legat gresit alarma?

    RăspundețiȘtergere
  87. Anonim: daca legi cum trebuie, atunci nu. iei plus de pe firul de marchariere

    Florin Bota: probabil ca a legat ceva ce anuleaza telecomanda originala.

    RăspundețiȘtergere
  88. multumesc sa traiesti!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  89. Salut..auzi de unde pot cumpara si eu un actuator pt deschidere?am si eu tot logan preference din 2006 si nu il am...cat as plati pt el si cum l-as putea monta in portbagaj?..merci :)

    RăspundețiȘtergere
  90. de pe la magazine sau ai putea sa comanzi tot kitul, inclusiv cu comanda de deschidere din cheia originala http://tunezlogan.blogspot.com/p/module.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu vreau tot kitu' ca e scump..vreau doar actuatoru' si as vrea sa il pun pe alt buton da' nu stiu cum...daca ai putea sa faci un tutorial ar fii perfect :)

      Ștergere
  91. repet, la magazinele auto gasesti actuator. sau poate preferi pe net, uite http://www.shopmania.ro/alte-accesorii-auto/p-actuator-inchidere-centralizata-4859890
    ai nevoie de un actuator cu 2 fire. unul pentru masa si unul la plus, plus pe care vei pune butonul.
    nu voi face tutorialul pentru ca am asa ceva montat de 6 ani pe masina.

    RăspundețiȘtergere
  92. salut maestre.de unde ai luat plusul permanent care trece prin butonul fara retinere care deschide portbagajul si ce/cum ai demontat pt a monta butonul unde il ai tu.pot lua + din cutia de sigurante dar cum desfac suportul sigurantelor.am actuator,buton,cablu dar nu stiu unde sa le leg si cum sa pun botonul ca la tine.sfatuieste.ma si te voi pomeni la toate bisericile

    RăspundețiȘtergere
  93. firul de plus este luat din tabloul de sigurante. montajul a fost facut de cei care mi-au montat alarma pe masina, din aceasta cauza nu stiu alte detalii

    RăspundețiȘtergere
  94. -salut maestre.gata am rezolvat cu deschiderea portbagaj.+ luat din cutia de sig,un buton fara mentinere ,cablu,papucite toate firele cositorite lucru stokk.mai mult de lucru cu tija actuatorului,dar insistati...
    -te rog un tutorial cu deschiderea geamurilor din buton cu impuls(se fac niste chestii in spatele butonulu)
    -am vazut ca ai capitonate si capota si portbagajul,cat te-au costat ca vreau si eu.iti trimit banii daca imi poti face rost.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  95. deschiderea/inchiderea geamului cu impuls presupune achizitionarea unui modul care stie sa faca acest lucru. http://www.okazii.ro/alte-piese-auto/vand-module-confort-impuls-pentru-gama-dacia-logan-sandero-duster-solenza--a112147565
    din pacate nu mai este nimeni care sa faca acele capitonaje pentru portbagaj :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o intrebare! Loganurile vin din fabrica cu buton geam electric cu impuls ? Eu am model dacia logan preference din 2007 cu modificari pe ea (ac, cb) si vreau sa stiu daca cumpar alte butoane geam elctric cu impuls o sa deschida si inchida geamul fara sa tin mult timp apesat pe el ? Sau tot trebuie modul care sa faca acest lucru ? Am observat ca sunt butoane geam electric cu impuls si fara impuls. Unele sunt mai mari, altele mai mici. Multumesc!

      Ștergere
    2. pana in 2005 s-au livrat cu butoane cu impuls, dupa aceea deloc.
      mai gasesti sa cumperi butoanele originale si da, sunt o idee mai lungi.
      sau poti achizitiona un modul care se leaga la butonul original si iti face functia de impuls.

      Ștergere
  96. salut imi poti spune ce ai pus in capatul firului inainte de a-l introduce in uch?

    RăspundețiȘtergere
  97. doar l-am indesat acolo. modificarea era provizorie ca sa testez daca si functioneaza

    RăspundețiȘtergere
  98. pai mi s-a parut ca i-ai pus un fel de papuc in capat la fir,il pot baga si fara papuc?:)

    RăspundețiȘtergere
  99. eu doar testam, nu-ti recomand doar sa bagi firul.

    RăspundețiȘtergere
  100. salut cristi.ai idee de ce la deschiderea portbagajului din telecomanda dupa ce am dus firul de la actuator si indesat in mufa B1 al uch acesta se deschide doar din butonul de deschidere de pe consola bord nicidecum din cheie.de ce la unii le merge si din cheie iar la altii deloc iar altii cum sunt eu merge doar din butonul de pe consola.
    multumesc si la mai multe tutoriale cu modificari ca le astept nerabdator.cris=the best

    RăspundețiȘtergere
  101. bineinteles acesta a fost doar un test de curios sa vad daca merge din cheie.in mod normal folosesc deschiderea din butonul montat pe bord cum ai si tu.

    RăspundețiȘtergere
  102. marius: posibil sa gasesti raspunsul aici http://www.tutorialelogan.ro/2010/05/cum-sa-deschizi-portbagajul-din-cheie.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristi dc nu are putere actuatorul.am legat pe alarma.firul mov

      Ștergere
    2. Nu am pus releu.asta e cauza?

      Ștergere
    3. pai de unde sa stiu eu ce stie alarma ta? probabil ca pe acel fir doar da un semnal, nu alimenteaza un actuator. in acest caz este nevoie de un releu, da

      Ștergere
  103. La un logan prestige din 2010 se poate activa deschiderea portbagajului din cheia originala, ce modificari trebuie facute

    RăspundețiȘtergere
  104. este identic, difera doar actuatorul... pozitionare sau ceva de genul acesta

    RăspundețiȘtergere
  105. Salut, firul cum l-ai prins in mufa...tot cu pin de la o sursa de calculator?Ms.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, acolo este altfel de pin.

      Ștergere
    2. Poti s aimi spui ce model sa stiu si eu ce caut...sau cineva de pe aici care stie...?Ms

      Ștergere
    3. nici eu n-am gasit, am improvizat. adica am infipit firul si un chibrit pe langa :))

      Ștergere
  106. Salut cristi!
    Am facut exact cum faci tu in acest tutorial si nu mi.a mers...ba mai mult acum nu mi se mai aprind avariile cand armez si dezarmez masina din cheie...ce s.a intamplat ? am ras ceva pe acolo ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. posibil sa fi ars vre-o siguranta, verifica.
      eu iti recomand http://www.tutorialelogan.ro/2011/07/montat-actuator-si-modul-deschidere-pe.html

      Ștergere
  107. Salut. Mi-am pus si eu aceasta deschidere cu ceva timp in urma dar astazi am avut surpriza neplacuta de a vedea ca nu se mai deschide portbagaju la a 2 apasare de buton ci la o singura apasare . Ce poate sa fie ,o fi ceva de la modul?

    RăspundețiȘtergere
  108. am si eu o intrebare pt dl Madalin daca se poate aici....am achizitionat si eu de la tine un modul de deschidere a portagajului...si mi.a mers cam 1-2luni asa...si acum numai imi merge....cateodata se deschide la o singura apasare a chei....si de cele mai multe ori numai merge apas de 2ori si degeaba...m.am uitat la el si se aud releele cand apas o singura data tacane acolo...tacane ori de cate ori apas pe deschis dar nu sare portbagaju`....ce sa fie oare ??? s.a ars ceva pe acolo?? sau pot intr.un fel sa resetez modulul ??? Multumesc !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Modulul se arde doar daca este montat gresit si este pus din greseala la masa, sau daca utilizatorul s-a jucat excesiv de mult cu telecomanda (inchis, deschis, inchis deschis). Oricum modulele achizitionate de la mine le pot repara fara nici o problema. Contactat-ma telefonic si nu este nici o problema.

      Ștergere
  109. Modulu defect(din vina mea) a plecat catre Tudor Madalin pentru reparatie...Multumesc tudor pentru colaborare !! Recomand om de nota 20!!!

    RăspundețiȘtergere