Demontat roata

Deşi unii din voi o să râdeţi, nici nu vă da-ţi seama câţi sunt cei care nu ştiu să execute această operaţie simplă. Mai rău e de ei când sunt pe drum şi nu mai au baterie la laptop :D.

53 de comentarii:

  1. Ai uitat ceva. In manual zice ca roata se da jos de pe butuc cu valva sus si se monteaza pe butuc la fel. Coborarea de pe cric se face cu valva in jos

    RăspundețiȘtergere
  2. adica sa las frana demana jo, ceea ce insemna pericol de a cadea depe cric si sa invart roata.
    sau ar mai fi varianta sa ma urc in masina si sa dau inainte sau inapoi, avand roata desumflata...
    oricum o dai, cel care a scris asa ceva este un idiot, mare idiot :)

    RăspundețiȘtergere
  3. tu ai schimbat rotile ?

    RăspundețiȘtergere
  4. adica daca am pus altfel de jante si cauiucuri? da, sunt jante de pe un renault scenic si cauciucuri 205/55/16

    RăspundețiȘtergere
  5. Probleme la ITP/RAR nu ai avut din cauza altor jante/cauciucuri?

    RăspundețiȘtergere
  6. problema a fost rezolvata cu cele 4 roti de iarna, dimensiunni stoc.
    in alt caz cu 20 lei in plus :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Cristi vreu sa imi achizitionez un cric hidraulic si as vrea sa iti cer sfatul. Unul de la selgros,real ar fi bun? S-a sa ma axez pe un magazin de specialitate.

    RăspundețiȘtergere
  8. daca ai de gand sa-l folosesti in mod industrial, adica zilnic de zeci de ori, da, te duci la un magazin de specialitate.
    daca vrei pentru acasa si sa-l folosesti ocazional, ramane solutia mai ieftina. eu am solutia ieftina

    RăspundețiȘtergere
  9. Bun venit cris,cum a fost in vacanta sper ca te-ai distrat.

    In legatura cu cricul cred ca o sa aleg si eu varianta ieftina nu vreau sa il folosesc zilnic, ocazional ca si tine.

    Ms pentru raspunsul promt si rapit,o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut Cristi t-e mai deranjej cu o intrebare imi poti spune de unde ridici tu masina pe cric mai precis locurile,am vazut ca il bagi in spate de tot spre scut cricul nu de buza care o recomanda ei,sau cateva poze daca poti face.

    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  11. ridic exact de locul unde bratul se prinde pe lonjeron.
    masina e in germania si revine peste o saptamana, o sa uit pana atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi plac jentile tale mult !....de renault scenic nu? sunt si pe megane insa mai ales la cele de dincolo ....cum te descurci cu politia si ITP?(banuiesc ca nu leai omologat ori ...?)se merita? nu tia scazut demarajul? o parere?

    RăspundețiȘtergere
  13. inca nu s- aluat politia de mine, nu's omologate. la ITP merg cu rotile de iarna dimensiuni stoc, a crescut demarajul deoarece e mai mare suprafata de contact.
    directia e mai greoaie, se simte in volan ca merge mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vreau sa caut unele de tabla pe 16 ( cauciucuri 225/55/16 ) tot de scenic, megane 2 ,laguna (serii mai vechi) ....imi plac mult cele de tabla ( retro look) si cred ca pe strada nu sar obs asa usor de catre un eventual policeman :D

    RăspundețiȘtergere
  15. apai daca pui 225/55/16 o sa arate ca un Duster :)
    poate 225/45/16 s-ar apropia de dimensiunile reale ale rotii stoc ca inaltime.
    205/55/16
    215/50/16
    225/45/16

    RăspundețiȘtergere
  16. Aoleu scuze - mam grabit ! .....da ai dreptate un 205/55/16 (cum ai tu si cum sunt cele de megane/scenic ) ...totusi mi se pare ca si cu 205/55/16 o ridica un pic? ....voi face miscarea insa dupa ce o sai schimb arcurile ( o cobor mai intai )

    RăspundețiȘtergere
  17. da, 205/55/16 sunt cu vreo 3mm mai inalte ca si rotile stoc 185/65/15.
    eu avand diesel aproape ca nu simt diferenta la demaraj

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, mai ales dupa tuning la wastegate+ chip :DDD ....imi place mult cum arata cu gume mai late; insa mai intai sa o cobor si dupa daca mai am bani.... tiam vazut si tutorialul cu desfacutul bordului ...oare o merge bordul de duster pe logan( mar interesa doar ceasurile restul mai putin )?

    RăspundețiȘtergere
  19. apai dreaq stie daca se potrivesc ceasurile de la duster pe logan, ma cam indoiesc

    RăspundețiȘtergere
  20. :DDDDD tare original raspunsul - mie mi sau parut cam la fel - imi place cum au afisajul; dacal gasesc separat il pun pe bord ca in tutorialul tau :DDDD .....pana atunci ma gandesc serios la H&R si poate ceva jenti pe 16 (de cauciucuri nu cred cami mai ajunge :)))) )

    RăspundețiȘtergere
  21. stii cumva cum se poate se deschizi postbagajul cu cheie si sa-l si inchizi ? (dak ai pistoane din alea sau cum se cheama )? si sistemul de deschidere :D ?

    RăspundețiȘtergere
  22. de deschis e simplu, pui un telescop. dar pentru inchidere ai nevoie de sistem cu motoras. daca ai nervi de chinez, do it :)

    RăspundețiȘtergere
  23. doamne am calcat intr-un cui cu cauciucul si s-a spart ;... ce am injurat k nu aveam nici roata de rezerva :)) am sunat un prieten sa vina k are tot logan si mi-a imprumutat o roata :)) :D
    problema e k roata de rezerva era tot sparta :)) k am calcat tot intr-un cui CE NOROC PE MN xD :D :)))

    RăspundețiȘtergere
  24. mie mi-a strans unu de la o vulcanizare prezoanele de am rupt 2 chei incercand sa le desfac...nici nu stiu ce sa mai fac..am dat si cu degripant si nimic.. chestia e ca am lasat sa faca pana si am plecat in oras ca aveam ceva treaba urgenta...imi este frica sa nu se foarfece prezoanele tot incercand sa la destrang. oare cu pistol de ala cu aer rezolv ceva?

    RăspundețiȘtergere
  25. da, destrangerea trebuie facuta prin socuri. in plus sigur n-ai folosit o cheie de roti calumea, rupeai prezoanele :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc, nu stiam ca voi gasii asa ceva vreodata si probabil nici tu nu stiai daca ii foloseste cuiva. Mie mi-a folosit ce si cum ai explicat. Foarte fain.

    RăspundețiȘtergere
  27. am jante de otel si vreau sa pun de aliaj unul din modele de fabrica sau aftermarchet daca nu gasesc de fabrica , trebuie schimbate si prezoanele (am 1,4 mpi)

    RăspundețiȘtergere
  28. eu am schimbat cu jante de aluminiu si nu a trebuit sa schimb prezoanele.
    depinde de grosimea jantei, deci doar pe incercate. prezonul trebuie sa se infileteze minim 1cm, desi recomand macar 1,3cm

    RăspundețiȘtergere
  29. salut :) am si eu o intrebare ... am logan ph2 si dimensiunile jentii (de tabla)sunt 6j15h2 et43. as vrea si eu sa stiu ce inseamna acel "h2".si as mai vrea sa-mi iau 4 jenti de tabla dar nu gasesc cu et de 43. doar cu et 50 am gasit pana in prezent. daca ai putea sa-mi spui cu ce ma afecteaza et`u (stiu ca cu cat e mai mic scoate janta mai inafara, cu cat e mai mare o baga mai inauntru) s-ar putea la et 50 sa-mi frece pe undeva? Merci anticipat :) o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  30. 6J e latimea jantei si 15 e diametrul. nu stiu semnificatia acelui h2.
    iti rcomand sa folosesti et43, creste stabilitatea. cu et50 nu iti atinge niciunde, pierzi doar din stabilitate si din aspectul vizual.

    RăspundețiȘtergere
  31. salut.vroiam sa te intreb daca niste jante pe 15 cu latime 6.5j si ET-ul de 38,Diametru butuc central 75 mm (au inele de centrare cu reductie pana la 56.5 mm)intra pe logan? ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
  32. a si vroiam sa stiu daca pot sa pun pe ele gume de 185 65 pe 15 normal :D

    RăspundețiȘtergere
  33. pe 6.5j poti pune 185/65/15. pe 7j nu stau deloc bine.
    gaura din mijloc la logan este de 60mm

    RăspundețiȘtergere
  34. salut... imi incap cauciucurile cu latimea de 205 ?

    RăspundețiȘtergere
  35. salut cris, eu am niste protectii antifurt cu sigla dacia, si nu gasesc nicidecum o chie specifica, mentionez ca sunt din pitesti. cum ma sfatuiesti sa desfac acel capac .sunt foarte multii prietenii de-ai mei care siau pierdut cheia sau au cumparat masina fara acea cheie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am nici cea mai mica idee despre ce antifurt este vorba

      Ștergere
  36. Intrebare se poate unge acel inel de centrare pentru a usura iesirea jentii de pe acesta. Ca am jenti de tabla pentru iarna iar acestea ies foarte greu cand vreau sa le schimb vara cu cele de aliaj.

    E ok daca se foloseste un sprai gen WD-40. Exista pericolul sa stropesc discul de frana si sa imi afecteze puterea de franare? si daca sare se duce in mers sau trebuie sa dau cu vreo solutie de degresat pe disc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wd40 nu este suficient. poti sa dai ca sa scoti mai usor roata. daca a ajuns pe disc, nu e problema, stergi cu o carpa, nu te stresa :)
      dupa ce dai roata jos, curata foarte bine locul si linistit poti pune putina vaselina sau ulei. zic putina, nu cat sa curga pe acolo cand se incalzeste discul

      Ștergere
  37. salut, pe niste jante 4x100 et40 7j 16'' merg gume de 205 55 16 ? apoi puse pe logan? o sa am probleme tehnice? ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. masina mea cu 205/55/16
      https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/GolanulMeu#5179761403165994434
      aici cu alt model de jante si inuman de incarcat, pe spate statea pe tampoanele de cauciuc, amortizarea se facea doar din talonul cauciucului https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/LoganIncarcat
      am aceste dimensiuni de 8 ani pe logan si nu renunt la ele

      Ștergere
  38. sal Cris ... eu am pe logan 195/65/r15de 5 ani :D.........spune-mi te rog :) ....care sunt cele mai mare dimensiuni anvelope si jante de pus pe logan fara nici o modificare ....si vroiam sa te mai intreb ..la rar cat te costa sa omologhezi alte dimensiuni de jante............mersi mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu care e cea mai mare dimensiune care intra, nici nu ma intereseaza.
      in romania nu o sa-ti omologheze nimeni alte dimensiuni la roti, cel putin nu pe cale legala.

      Ștergere
  39. Cum şi unde se poziţionează cricul hidraulic? se poziţionează tot în acelaşi loc precum cel clasic? (probleme cric pe un Opel vectra, gardă joasă, acces greu cu cricul)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buza de la prag nu este conceputa sa pui cricuri hidraulice. eu il pozitionez sub lonjeron, si ca s anu se zgarie vopseaua, pun o bucata de lemn sau o guma

      Ștergere
  40. Salut ! Imi poti spune si mie ce diamentru are butucul pe care sta prinsa roata la un logan model 2009 facelift ? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  41. buna ...am Logan din 2005 si nu am cheie....ce dimensiune are ? sau unde ar trebui sa ma uit sa stiu ce marime sa cumpar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, 17 sau 19, au venit din fabrica cu ambele.
      scuze de raspunsul tarziu, blogul s-a hotarat sa nu ma mai informeze de comentariile noi :(

      Ștergere
  42. Am acelasi tip de cric. Cum vi se pare, isi face treaba ok, sau ar trebuie schimbat pentru ceva mai multa siguranta?

    RăspundețiȘtergere