Demontat/izolat fonic usi

Dacă tot am izolat fonic podul pedalier, a venit şi rândul uşilor. tutorialul cuprinde demontare-montare a feţelor de uşi, materialele folosite şi cum am izolat eu.
Am fost mereu întrebat dacă a meritat să fac izolarea fonică, acum după 6 luni pot să spun că diferenţa este enormă. După ce m-am obişnuit cu maşina izolată, în mers şi închiderea uşilor, de câte ori mă urc intr-un Logan neizolat mă minunez de enorma diferenţă de sunet.
Intre timp au aparut mai multe produse pe piata in materie de izolatie fonica. Unele mai scumpe, altele mai ieftine. Pe www.daciashop.ro am gasit un produs raport calitate/pret de neegalat! Daca as fi pus in situatia de a izola fonic din nou masina mea, aceasta ar fi solutia aleasa de mine.
Mai jos, sub cele 2 tutoriale, am pus încă 2 filme, unul cu impresii de după izolare şi unul cu probleme apărute ulterior.

Partea întâi


Partea a doua


După cum spuneam, meriă să-ţi izolezi fonic maşina?


Problemele apărute ulterior. Am văzut o dungă de smoală pe geam, lucru care sigur nu este bun. Am dat geamul jos şi a rămas o palmă afară, nu a mers nici mai jos şi chiar foarte greu înapoi sus.
Partea bună e că am descoperit din ce cauză a apărut problema, de atunci aluband-ul este la locul lui şi n-am mai avut surprize, nici chiar în zilele de 37 grade la umbră, zile în care maşina a stat afară în soare minim 8 ore pe zi.


o noua problema si asta dupa mai bine de un an de zile. aceasi greseala, lipsa de contact 100% cu tabla. au ramas bule de aer si in timp s-a dezlipit.

110 comentarii:

  1. Salut Cristi, cred ca pana la urma vei avea o problema destul de serioasa in timp cu izolarea usilor, tu acoperind gaurile mari din caroserie. Sa ma explic: Tu ai obturat practic toate caile de aerisire, iar toata apa ce se va prelinge de pe geamuri va forma un nor de vapori ce va persista mult timp in zona respectiva. Singurele gauri de aerisire mai sunt cele din partea de jos a usii, pe unde se scurge apa. De asemenea folia aplicata pe gaurile mari poate actiona precum membrana unui difuzor. Bogdan-Tr. Severin

    RăspundețiȘtergere
  2. a trebuit sa acopar toate gaurile, sau macar aproape toate. izolatia din usa absoarbe apa si in timp se impute.
    si ca sa te contrazic, am mai desfacut usile la cateva masini si toate aveau un strat de naylon lipit pe tabla obturand toate gaurile existente. singurele gauri fiind cele de scurgere de jos.
    cat despre partea "membrana unui difuzor" ai foarte mare dreptate, exact din cauza asta peste toate gaurile mai maricele am lipit si un burete gros adeziv, ca sa nu vibreze. :)
    m-am gandit la toate :P
    am izolat usile intr-o saptamana. am circulat fara capace pe usi tocmai ca sa vad cum se comporta modificarile facute.

    RăspundețiȘtergere
  3. sal cristi!
    am izolat si eu usile, acum cand ascult muzica nu se mai aud tijele parca as da cu oalele de plafon :))ms continua, iti urez succes pe viitor

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe langa braduleti nu mai este necesara si lipirea fetei de portiera, cum era din fabrica ? Nu sunt sanse sa trepideze ?

    RăspundețiȘtergere
  5. auzi cristi,eu cand am desfacut usa la mine avea niste bureti pusi:)la fiecare tija,cred k sa nu zdroncane:),la bancheta din spate pe staplii am izolat si am bagat niste bureti,am fkt bine?in spate unde e geamul:)

    RăspundețiȘtergere
  6. deci tu esti unul dintre norocosii la care s-a pus bureti la tijele din usi :)
    daca ai umplut acei stalpi cu burete, n-ai facut prea bine. inclusiv plasticul are gauri in el pentru aerisire. fara aerisire o sa ai condens care se scurge pe aripa in jos si o sa rugineasca putin.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hi Cris, my Logan from Colombia have a craaashhhh and sound in the doors, when on irregular ways, but dont have anything free, somebody say me that I must grasat the doors and use vaselina in the plastic around the door, what do you think?

    RăspundețiȘtergere
  8. Hi Javier,
    I'm not sure what kind of sound, but I have some ideas.
    1. see up here om first movie at 5:50e, that way I've found all the noise.
    2. sounds like a rusty old door?
    3. problem could be metal tension resulting from the accident.
    4. if someone says that it is from plastic, take down plastic cap and try again. but do not use grease! use sanitary silicone

    RăspundețiȘtergere
  9. LAV
    Vin si eu cu o adaugare pentru cei care au Logan PH2. Manerul de la geamuri are o siguranta de scos. NU TRAGETI DE EL fara so scoateti. Intre maner si fata usii exista un plastic cu arc. Trageti acel plastic spre interior si o sa vedeti siguranta. Eu m-am chinuit ceva pana am descoperit. SUCCES

    RăspundețiȘtergere
  10. na ca asta nu stiam :)
    multam de feedback

    RăspundețiȘtergere
  11. am vazut in primul video ca ai vopsit plasticul acela de la manivela.. as vrea sa imi spui si mie cu ce sa dau sa prinda vopseaua mai bine ca as vrea sa le fac si eu tot asa dar as vrea sa tina zic sa nu se scorojeasca in timp sau ceva! cu diluant ar merge sa dau inainte de vopsire ?

    RăspundețiȘtergere
  12. cu diluant doar degresezi, ca sa tina vopseaua pe plastic trebuie sa dai inainte cu primer pentru plastic.
    exact cum pe tabla trebuie sa dai cu grund inainte de vopsire, asa e si la plastic, se da cu primer ca a adere vopseaua mai bine.
    primer vand cei care prepara vopsea la comanda pentru masini. ai nevoie de nici 30ml

    RăspundețiȘtergere
  13. eu am apucat acum de am dat asa fara nimik nu am gasit primer dinacela pe aiki , mi s-a mai zis ca trebe dat cu el ... sper sa tina si asa desi cred ca pentru scurta vreme.. o sa caut primer atunci !

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut! Vreau si eu sa-mi izolez fonic portierele, sau mai bine spus vreau doar sa mai rigidizez tabla si fata de usa cu aluband sa nu mai zbarnaie la toate denivelarile. Intrebare este daca persista vreun miros, sau daca ai avut probleme sa se dezlipeasca aluband-ul?

    RăspundețiȘtergere
  15. ioi man, daca te-ai fi uitat si tu la toate clipurile de pe pagina asta ai fi gasit raspunsurile.
    aluband-ul nu miroase absolut deloc iar de picat, da, mi-au picat pana acum 3 fasii de aluband. uitate la ultimele doua filme sa vezi de ce

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut ma intereseaza sa izolez in primul rand fonic un logan diesel m-am uitat pe tutoriale dar nu am gasit la porbagaj si la motor daca se izoleaza ceva. Si vroiam sa stiu daca filmuletele de pe DVD-uri sunt mai detaliate decat cele din tutorialele de pe site.
    Mersi mult,

    Paul

    RăspundețiȘtergere
  17. salut Paul,
    un diesel este deja foarte bine izolat in spate la bord si in compartimentul motor. daca te uiti pe capota ai acea pasla, ai inca un material intre motor si peretele de foc. eu am pus suplimentar in spate la bord si prea mica diferenta, chiar insesizabila.
    in portbagaj am pus aluband pe aripile spate interior. iar pe partea de jos a portbagajului si pe aripile de la roti am pus acelasi material verde ca si in interior. eu am facut toata izolarea masinii in 2 saptamani si n-am filmat chiar tot, din pacate.
    pe DVD-uri sunt exact aceleasi filme, identice ca pe site, doar ca sunt mai calitative in imagine.

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut poate ca o razi de mine dar este ceva care ma deranjeaza la masina mea adica la mai toate loganurile si alea de conceptie mai noua. Eu am inchidere centralizata pe a mea si atunci cand inchid si deschid masina se aud sigurantele de la usi foarte tare cand se deschid si se inchid pentru mine asta a devenit chiar o problema se aude asa tare mult mai tare de cand am luat masina. Este ceva sau se face ceva pentru a mai scade sunetul asta deranjator, eu mai am un opel astra la ala nu se aude mai nimic adica foarte putin , nu ma apuc acum sa il compar cu loganul dar totusi :)

    RăspundețiȘtergere
  19. ai nimerit in sectiunea corecta, uitate sus la filme ce am facut eu la usi, inclusiv inchiderea/deschiderea usilor e mai silentioasa :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu preaam inteles bine ce trebuie facut. Trebuie cumva sa izolez cablurile cu banda de teflon mai exact cablurile de la sigurante de pe interior ?

    RăspundețiȘtergere
  21. ce zici de izolarea completa a usilor? :)
    nu doar a ceva de la usi :P

    RăspundețiȘtergere
  22. M-am gandit la izolarea usilor dar daca izolez usile ar trebui si bordu adica toata masina cred ca sa se simta o diferenta mai silentioasa in interiorul masini si imi este foarte greu sa le fac pe toate. Daca fac doar usile nu cred ca o sa fie vre-o diferenta fata de stock :D

    RăspundețiȘtergere
  23. normal ca nu le poti face pe toate deodata, asta nu insemna ca nu le poti face pe rand.
    oricum, cu crezul ramai, pentru ca e diferenta si doar daca izolezi usile, mare diferenta.
    asa suntem noi, cautam orice scuza ca sa nu muncim :))
    pune mana si izoleaz ausile alea, numai comenta :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Uite ca m-ai convins chiar o sa izolez macar usile sa fie am cautat si pe internet dar nu am gasit mare lucru.... Te rog scriemi aici ce mi-ar trebui pentru treaba asta dar nu prea multe ca banii nu sunt, sunt inca la liceu si banii vin greu daca ma intelegi :D Astept raspunsul tau multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  25. ma te sparg =))
    pai nu te-ai uitat la tutorial ce materiale ai nevoie? :))
    - aluband 1.5 metri patrati
    - ceva burete
    - banda dublu adeziv
    - banda teflon
    - banda izolatoare
    - o folie de burete 2-3mm, de preferat cel de culoare gri si ar fi ideal si cu un strat de aluminiu pe ea.
    pret total aprox 160 lei
    amu vrei sa-ti spun si de unde sa le iei, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  26. M-am uitat la toate da nu am inteles exact ce trebe....credeam ca sunt mai ieftine astea :D trebe sa golesc buzunaru de tot :| de unde le iau cred ca o sa caut prin craiova pe undeva ca pe aici pe la mine nu cred ca gasesc...tu din ce magazin le-ai luat de piese auto sau ce era :D ?

    RăspundețiȘtergere
  27. exact ce ziceam, o sa ma intrebi de unde am cumparat =)))
    ma te sparg ma :))
    alband-ul e scump, ala ajunge pe la 130 lei 1.5mp, restul e maruntis. ia incearca la Praktiker si intreaba-i de Aluband de la DenBraven http://www.denbraven.ro/dbr/ro/prez_produs.php?id=%27Banda%20Aluband%27
    rola are 10m si ai nevoie de 2 latimi, 5 si 10cm

    RăspundețiȘtergere
  28. Cum se numeste folia aceea de aluminiu din primul post# minutu 6:37. Alubandul stiam ca sunt fasiile acelea de le-ai pus pe interiorul portierei :)

    RăspundețiȘtergere
  29. de fapt e un burtete de 2-3mm acoperit pe o parte cu aluminiu

    RăspundețiȘtergere
  30. Si cam de unde as putea achizitiona un astfel de material ? As putea gasi prin Baumax sau Practiker ?:)

    RăspundețiȘtergere
  31. eu n-am gasit in Timisoara, asa ca mi-a cumparat un prieten din Bucuresti. el a cumparat din Praktiker

    RăspundețiȘtergere
  32. Am notat materialele care le_ai scris deasupra, nu stiu cum sa iti zic parca imi este frica sa ma apuc am o stare asa;sper sa iasa totul bine pana si tu ai intampinat ceva probleme ;ce sa mai zic de mine ;)

    RăspundețiȘtergere
  33. buna material din acela cum a-ti folosit d-voastra la portiere care se foloseste si in constructii se poate pune si la peretele de foc la masina unde am accesul sub capota sa il lipesc acolo si pe capota cum am loganurile pe motorina? si daca pun numai la peretele de foc capota si usi se simte diferenta ?

    RăspundețiȘtergere
  34. ce am folosit eu avea 3mm parca, e prea subtire. pentru capota iti trebuie macar 1cm grosime, pe peretele de foc la fel de gros. in usi nu intra mai gros.
    din punct de vedere financiar nu merita sa pui pe capota si pe peretele de foc, gasesti mai ieftin la dezmembrari auto de pe o dauna totala mochetele originale.
    dar daca ai acces la aceste materiale la un pret decent, da, vei simti diferenta.
    oricum de preferat sa faci toata masina, sunetul vine si din partea palfonului, pod pedalier, portbagaj...

    RăspundețiȘtergere
  35. Salut,

    Materialul de care vorbesti mai sus, care se gaseste pe Daciashop, il folosesti in loc de aluband sau in loc de buretele cu folie de aluminiu?
    Ce material ai folosit pe fata de plastic a usii? Merge utilizat un buret de parchet?

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  36. in loc de aluband, cel de pe daciashop e un material bituminos, exact ca si aluband-ul.
    pe fata de us aam folosit ceva... care nu e chiar bun, dar recomand fonomin http://www.loganclub.ro/forum/showthread.php?t=14723
    buretele de parchet e mai mult termic decat fonic, eu l-am folosit mai mult pe post de izolatie contra apei/umezeala, sa nu ajunga pe fata de usa unde am folosit material absorbant de apa/umezeala

    RăspundețiȘtergere
  37. Multumesc de informatie, pe partea de plastic a usii voi folosi fonomin, iar pentru partea metalica exterioara a fetei de usa voi merge pe solutia ta pentru a acoperii gaurile din tabla si pentru ca tijele sa nu mai bata direct pe metal.

    RăspundețiȘtergere
  38. Cristi peste o luna vreau sa izolez si eu interiorul si portbagajul asemanator cu ce ai facut tu, dar circula niste zvonuri ca la o temperatura de peste 35 de grade riscu sa ti se dezlipeasca aluband-ul e mare. Tu ai avut ceva probleme cu asta?

    RăspundețiȘtergere
  39. pe usi am aluband de 2 ani si sigur a trecut prin temperaturi mai mari de 35 grade, ba chiar a stat 3 zile in soare direct anul trecut cand am fost la greci.

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna Cristi! Ti-am urmarit tutorialul si recunosc ca mi-a fost de mare folos. Ptr un amator ca mine, orice informatie valoreaza inzecit! Acum ,la randul meu, as vrea sa sugrez o solutie foarte buna folosita de mine ptr izolarea fonica a portierelor si nu numai: Am cumparat de la germanelectronics, "Placa de izolare fonica auto" 50cm pe 20cm. Mi-au intrat aprox. trei placi la o portiera, se aplica usor si rezultatele sunt excelente, la un pret de 12 lei per bucata. Ptr cei interesati, intrati pe WWW.Germanelectronics.ro apoi dupa ce ati deschis site-ul in partea stanga a ecranului, tastati in fereastra unde apare "cod produs" codul 854676. Chiar nu intentionez sa le fac reclama, dar parerea mea e ca merita incercat si este o alternativa la tot ce sa discutat anterior. Multa bafta si sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  41. mai exact http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=854676
    unde ai fost cu acest produs cand aveam eu nevoie? :))

    RăspundețiȘtergere
  42. Cris, imi fac mea culpa, dar a trebuit sa ma conving mai intai ca obtin rezultate notabile, ptr ca mai apoi sa vin cu propuneri si oricum, abia de curand am terminat treaba.

    RăspundețiȘtergere
  43. ai idee cam cat alluband trebuie doar pentru usile fata?integral nu doar in usa cum ai pus tu.si in locul buretelui vreau sa pun tot aluband.un consum estimativ.mi-ar ajunge 1 rola de 5cm/10m?

    RăspundețiȘtergere
  44. doar pe tabla exterioara iti intra 1 metru patrat, adica 10cm x 10m.
    o rola de 5cm x 10m iti ajunge doar pentru tabla exterioara a unei singure usi

    RăspundețiȘtergere
  45. salut.am izolat si eu cu aluband. de la un timp tot m-i se aburesc geamurile pe interior cu ceva grasime ca sa zic asa. le seterg cu solutie de geamuri si la 2 zile iar se aburesc. asa ti se intampla si tie?

    RăspundețiȘtergere
  46. n-am mai auzit asa ceva. 100% nu e de la aluband, e bitum si el nu se evapora

    RăspundețiȘtergere
  47. Salut Cris,sunt Eduard Astazi m-am apucat sa folosesc acel spray cu ulei (am dat pe balamale dar mai ales pe tija metalica de oprire)-> fara rezultat.Dupa care am dat jos fata de usa si m-am uitat bine in interiorul usii si am vazut ca acea tija avea joc la acele coroane din interior.Intrebarea mea este daca mai pot face ceva,se poate strange,desface?.... ma vei putea ajuta?...ms

    RăspundețiȘtergere
  48. am inteles. nici l amine nu am scapat instant de sunet, dupa vre-o 2 zile si-a dat drumu. am omis sa-ti spun asta.
    cat despre acel joc... nu stiu sa-ti zic :(

    RăspundețiȘtergere
  49. Eu mi-am cumparat silentcoat? tot asa se procedeaza? se lipeste in aceasi zona unde pui alubandu? eu am mai vazut la cnva care avea lipit si in spate cum e aici pe tutorial,dar si in fata unde pui fata de usa ... am 2m2 de silent? ii pui exact ca pe tutorialul acesta cu aluband?

    RăspundețiȘtergere
  50. exact, doar ca nu ar trebui sa-l pui din capat in capat pe tabla. sa lasi vre-o 2 degete pe laterale, faci si economie putin :)

    RăspundețiȘtergere
  51. salut sunt alex si vreau sa te intreb ce izolatie ai folosit si daca tot ce ai pus in tutorialele care leai facut daca mai le ai pe masina

    RăspundețiȘtergere
  52. o sa pun in practica munca ta pe loganul meu
    si multumesc ca ai facut tutorialele pentru noi ca ne fornulam ci noi o ideie

    RăspundețiȘtergere
  53. Anonim: am folosit aluband, dar daca ar fi sa aleg din nou, as folosi http://www.daciashop.ro/audio/silent-coat
    am mai folosit fonomin si unburete termoizolant, cel care are pe o parte aluminiu. si da, totul este pe masina.

    RăspundețiȘtergere
  54. cam cati mp de pasla ar trebui pt toate 4 usile?

    RăspundețiȘtergere
  55. ajunge asta http://www.daciashop.ro/audio/silent-coat pt cele 4 usi sau trebuie cu 20 de coli?

    RăspundețiȘtergere
  56. iti intra cel putin 2 cutii. ia 3 sa fii sigur.
    sau poti opta pentru http://www.daciashop.ro/silent-coat20

    RăspundețiȘtergere
  57. ce crezi merita sa pun 2 straturi de burete cu folie de aluminiu unul peste altul sau nu mai pot pune fata de usa la loc?

    RăspundețiȘtergere
  58. daca acele 2 straturi de burete nu vor fi mai groase de 5mm, totul e ok.
    deci ma indoiesc ca vei mai pune fata de usa la loc.
    daca un singur strat de burete are 1cm, e ok, se comprima 5mm ca sa pui fata de usa. 2 straturi cel mult pe undeva pe la mijloc dar consider ca e risipa de bani.

    RăspundețiȘtergere
  59. Salut Cristi. Multumim pentru tutoriale. Vreau sa te intreb, un kit silent coat la 65 lei de pe daciashop, imi ajunge pentru 2 usi? Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  60. aproape nu :)
    3 cutii pentru 4 usi, asa ca sa pui pe toata suprafata tablei, nu doar pe mijloc

    RăspundețiȘtergere
  61. Salut Cristi.As vrea sa stiu si eu cum pot scoate capacele difuzoarelor din fata si cum le pot face sa fie mai fixe,sa nu mai produca acel zornait cand ascutl muzica mai tare.

    RăspundețiȘtergere
  62. http://www.tutorialelogan.ro/2009/09/tutorial-demontareizolare-fonica-usi.html
    primul film minutul 00:50
    poti pune putina banda izolatoare pe piciorusele care se clipseaza. sau le lipesti :P

    RăspundețiȘtergere
  63. Salutare Cristi. Multumesc de tutoriale. Nu mai e nevoie sa spun ca ai facut o treaba grozava.
    Am o nelamurire. Am gasit un kit de Silent Coat. Sa nu se considere nici un fel de publicitate: www.caraudioshop.ro/material-insonorizant-Silent-Coat-20-Pack
    Am urmatoriul dubiu:Pe majoritatea site-urilor marimea unei foi este 390X250 mm. Insa pe acest site marimea unei foi este 380x250 mm. E posibilitatea sa iau vreo teapa si sa nu fie Silent Coat.
    Am prospectat piata, am luat in calcul ofertele de pe daciashop, insa are preturile mai ridicate.
    Apoi pachetul asta de am zis de el are cam 1.9 m patrati. Cam cat imi foloseste?
    Numai bine. Si spor in ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu neaparat teapa, dar foarte posibil sa difere grosimea placii, grosime care poate fi de la 1mm, 2mm, 2,4mm, 2,8mm ... si chiar conteaza aceasta diferenta.
      1.9mp iti ajung pentru toate 4 usi, doar pentru tabla exterioara. ba chiar iti mai raman vre-o 3-4 placi

      Ștergere
  64. Multumesc de raspuns. Grosimea unei folii este de 2mm, alea de la daciashop nu stiu ce grosime au.
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  65. ce fel de silicon ai folosit in locul masticului cu care a venit din fabrica fata de portiera

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu conteaza, era prost. l-am dat jos si acum nu mai am nimic

      Ștergere
  66. Sal Cristi, si multam frumos pentru toate tutorialele, vreau sa ma apuc peste o saptamana de logan, si nu stiu exact care dintre astea 2 sunt mai bune:
    http://www.caraudioshop.ro/material-insonorizant-stp-silver-bulk-solution
    http://www.caraudioshop.ro/material-insonorizant-Silent-Coat-20-Pack
    preturile sunt cam la fel.
    As vrea sa pun una dintre cele 2 cam prin toata masina, dar nu prea stiu cati mp intra (plafon, pod pedalier, usi, portbagaj).
    In usi m-am gandit sa pun numai silent coat/STP, dar la podul pedalier impreuna cu fonomin sau cauciuc 2-3mm, la fel si in portbagaj.
    La plafon inafara de silent coat/STP, la interior, ce as mai putea pune? -am vazut ca spatiul este destul de mare, macar sa-l umplu cu ceva sa nu se mai auda ploaia la fel ca pe tabla lu tataie de pe casa...buretele cofrat este o varianta buna?
    Multumesc inca o data pentru tot. Marian (Buc.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca pui si pe podul pedalier... o sa te cam coste :)
      nu stiu de STP, dar stiu ce face Silent Coat :) deci stiu ce aleg.
      in usi aproape 2mp, plafon 1mp, aripi spate 0.5mp.
      pe podul pedalier si pe plafon recomand fonomin. da, pe plafon si silent coat si fonomin.
      la fel recomand punerea de fonomin pe fata de plastic a usii.
      fonomin intra cam 12mp in toata masina

      Ștergere
  67. Cristi vroiam sa te intreb daca kit'ul http://www.daciashop.ro/audio/silent-coat se potriveste perfect pentru ambele portiere de pe fata, vreau sa scap de vibratiile tablei pe exterior cauzate de muzica si de cele ale fetelor de portiera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ma prind eu ce intelegi tu prin "potriveste perfect", dar da, evident ca se poate pune si pe usa de dacia. la ei pe site sunt poze printre care o usa de logan imbracata cu silent coat

      Ștergere
  68. Servus Cristi
    Apreciez foarte mult efortul tau si munca depusa pentru imbunatatirea catorva "defecte" de fabricatie ale Loganului.
    Te rog, daca se poate, sa-mi raspunzi si mie la urmatoarele intrebari:
    - cate clipsuri intra la fiecare portiera in parte( clipsurile de plastic care fixeaza fata de usa pe tabla portierei)AmCunosti cumva codul acestui reper?
    - as vrea sa utilizez produsul recomandat de tine de pe Dacia Shop( http://www.daciashop.ro/audio/silent-coat)Este necesara o anumita "tehnologie" pentru montarea acestora? Se lipesc pur si simplu normal, la rece, sau necesita incalzire in prealabil?
    - recomanzi "dublarea" sistemului SilentCoat cu fonomin pe fetele de plastic ale portierelor. Cati mp. inseamna pentru toate cele 4 portiere? Care este dimensiunea maxima( grosimea) astfel incat sa se monteze usor fata portierei la loc?
    Iti multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - 10-11 pe o fata de usa, nu mai retin exact. nu stiu codul, eu merg la magazin si dau 2 lei pe bucata.
      - silencoat este pe baza bituminoasa, deci se aplica si adera mai bine daca este cald afara sau tabla incalzita in prealabil. desi e doar tabla incalzita, nu toata placa ce urmeaza sa o pui. cand spun cald afara, ma refer la 20-30 grade.
      - silentcoat pui pe tabla exterioara si eventual pe tabla din mijloc. el mai mult absoarbe vibratii dar antifoneaza si fonic. daca pui si fonomin pe fata de usa din plastic, vei diminua si mai mult din sunetele exterioare.
      pana acum am vazut 2 feluri de fonomin. aproximativ 5mm si este presat. de 1,5cm si este mai "pufos". prin presare ajunge lejer sub 1cm, deci se muleaza pe unde-l pui. oricare din ele este bun, cel presat este mai usor de manipulat si face mai putina mizerie.
      in toate 4 usi iti intra undeva pe la 1.5-1.7mp de silentcoat doar pe tabla exterioara. pe tabla interioara iti mai intra inca 1.5mp. total 3mp.
      fonomin 2mp

      Ștergere
  69. Eu am antifonat usile fata + spate + stalpi dintre usi cu Aluband si am pus sub toata bancheta spate si luneta un burete de 5mm cu folie de aluminiu pe o parte si s-a facut liniste ...max 100 lei m-a costat (produsele din Dedeman) si o zi de munca. Merita. Sonorizarea audio s-a imbunatatit considerabil. Demontarea am facuto dupa tutorial. THENX CRIS.

    RăspundețiȘtergere
  70. Salut Cris,am si eu un logan din 2007, prestige si cand setez bass-ul de la 0 in sus, aud un zgomot la usile de fata.Ar trebui sa imi izolez si eu ca sa nu mai scoata acel zgomot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca sunt vibratii datorate bass-ului, clar trebuie izolat

      Ștergere
  71. s-a simtit vreo schimbare in bine cu aluband in spatele boxelor si in general cu toata insonorizarea usilor fata, pe partea audio?

    RăspundețiȘtergere
  72. Cristi spune-mi te rog cum se lipeste aluband-ul?cu ce adeziv? n-am folosit acest tip de izolatie, te salut!

    RăspundețiȘtergere
  73. Răspunsuri
    1. eu am luat de la praktiker, raftul cu izolatii acoperisuri.
      asta iasa dublu la pret http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=854676 , dar e si de aproape 3 ori mai gros. daca as putea sa reiau izolatia, asta as folosi

      Ștergere
  74. am incercat in week-end-ul trecut sa dau jos fata de la portiera soferului si... mi-a fost frica sa trag prea tare de ea... am desfacut suruburile, am dat boxa jos si prin gaura m-am uitat inauntru. parea fosrte bine fixata de niste dupuri de plastic... sa mai incerc sa trag? ce se poate rupe?
    merci .paul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mult rupi braduletii. important este sa tragi constant si sa mentii presiunea. la un moment dat scapa. fiind frig afara e mai nasol, riscul sa se rupa este mai mare

      Ștergere
  75. salut cris
    sunt adelin din braila si teas ruga daca poti face un tutorial pentru capitonare capota si portbagaj
    te rog mult daca poti face asta pentru mine
    ms mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici http://tutorialelogan.blogspot.com/2009/09/tutorial-demontare-interior-la-logan.html am izolat portbagajul.
      pe capota porbagaj am pus doa ro mocheta si fonimin pe ea

      Ștergere
  76. Salut! Imi poti spune si mie denumirea materialelor folosite la izolarea usilor? Mersi frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aluband pe tabla exterioara si interioara.
      o chestie l acare nu-i stiu numele, dar este un burete de 2mm cu folie de aluminiu pe o parte.
      fonomin in interiorul fetei de usi.
      https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/IzolatieUsi

      Ștergere
  77. salut!
    sunt 4 ani de cand ai izolat usile, as vrea sa stiu daca ai mai intampinat probleme cu izolarea daca s-a mai dezlipit catecva in toti acesti ani, si cam cat te-a costat atunci toata afacerea :D :D
    multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca apareau probleme, faceam un update :)
      apai de atunci am facut aceste modificari:
      - http://www.tutorialelogan.ro/2013/08/montat-fete-de-usi-stalpi-carenaj-scaun.html
      - https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/IzolatieUsi

      ce era atunci este nesemnificativ, important este ce am realizat pana acum, detalii pentru o singura usa:
      - 0,8mp aluband, tabla exterioara si tabla interioara - pret 1mp 65lei. din praktiker la raionul izolatii acoperis
      - 0.6mp fonomin - pret 1mp 7lei, vinde Valentin 0762695585

      Ștergere
  78. alubandul ala e cam scump
    planul meu era ca la podea sa dau cu vopsea insonorizanta cauciucata dupa aceea aluband si fonomin peste ele.
    presupun ca intre vopseaua aia si aluband, alubandul iese invingator

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este mai ok vopseaua cauciucata, doar ca este pretentioasa. dai un strat si astepti o zi, doua sa se usuce, mai dai un strat si astepti doua zile, mai un strat si astepti doua zile. ultimul strat este unul de vopsea care sa acopere tot acel antifon. desi ei spun ca nu degaja miros, la calduri afecteaza aerul din habitaclu stricandu-i considerabil calitatea.
      sa pui aluband peste acea vopsea cauciucata e dijaba, banuimulti. daca vrei s apui pe podul pedalier ceva ok, asta recomand BlokTec 50 http://www.details.ro/shop/product.php?id_product=69
      se cumpara la cantitate mare dar pretul este echivalent cu alubandul, 60lei metrul patrat.
      avand in vedere ca pui pe podul pedalier, poti pune pe usi si in portbagaj, pe plafon... si se termina.
      meseriasii se ocupa cu insonorizari profesionale iar pe mine m-au convins cu asta "Izoleaza cu 6 db mai bine decat Plumbul la aceeasi grosime."

      Ștergere
    2. eu am mcv si presupun ca e mai mare suprafata. folia pee aluminizata de 3mm ajuta cu cva? am vaz ca e f ieftina costa 50 de ron rola de 15 mp
      ce materiale imi mai poti recomanda?

      Ștergere
    3. si daca stii o metoda ca sa nu mai miroasa asa vopseaua aceea

      Ștergere
    4. folia aluminizata cel mult pentru usi ca sa tina umezela in usa, sa nu ajunga la fata de usa.
      ar mai fi http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=854676 , dar este scump, undeva la 120lei metrul patrat.
      fonomin 7lei metrul patrat de la Valentin 0762695585.
      ti-am scris o metoda ca acel antifon sa nu strice calitatea aerului din habitaclu. reciteste mai sus

      Ștergere
    5. sa dau un strat de vopsea peste antifon nu? :))

      Ștergere
    6. e ai vazut ca stii sa citesti si sa retii informatia fara sa reintrebi? :))

      Ștergere
  79. Am vazut ca multi se plang pe forumuri, ca le miroase urat in masina, cand este cald, din cauza ca au lipit aluband. Cu Standartplast este aceeasi poveste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in fara de aluband nu am testat latceva, deci nu-ti pot raspunde. daca este pe baza de bitum, sigur o sa miroase

      Ștergere
  80. Salut Cristi ,
    Poti sa mi zici te rog numele sau sa dai alt link la acel material care zici tu : "Daca as fi pus in situatia de a izola fonic din nou masina mea, ACEASTA ar fi solutia aleasa de mine." ... nu de alta dar produsul nu mai este disponibil. Succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda, tocmai am observat...
      ceva si mai ok, este mai gros, 2.6mm http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=854676
      iti intra vreo 10 placi doar in usi. ca si pret e la fel cu ce recomandam.
      aceste placi nu trebuie puse dintr-un capat in altul al tablei exterioare, poti lasa linistit 2-3 degete tot roata, inclusiv fata de traversa centrala orizonatala

      Ștergere
  81. Salut,
    Are ceva daca pun pasla fonomin si/sau burete din acela cu folie de aluminiu in locul unde ai pus tu aluband in usi (in spatele boxelor)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aluband-ul sau orice solutie pe baza bituminoasa se foloseste pentru absortia vibratiilor. daca iti vibreaza fata de usa, pune si pe ea

      Ștergere
  82. Daca folosesc fonomin pe podea sub toata suprafata mochetei, sus la plafon, si pe fetele de usi, fara a folosi aluband sau produse asemanatoare, este suficient pentru a obtine un rezultat bun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut!
      pe usi o sa fie neaparat nevoie sa astupi toate gaurile din tabla usii, sa nu ajunga umezeala la fonominul de pe fata de usa.
      eu am folosit un burete dinala ce se pune sub parchet. tare-mi e ca o s afac un tutorial si cu asta :)

      Ștergere
  83. Nu vreau sa par incapabil de a face o masuratoare, un calcul, dar asa ca idee, podea, plafon, usi, stalpi plansa spate cam cat fonomin necesita? ajung vreo 10 metri? Da, si lateralele portbagajului sa zicem, ca la roata de rezerva imi pare putin deranjant, poate gresesc, acolo as adopta alta solutie, sau sa nu folosesc deloc, eventual sa aplic pe mocheta care acopera portbagajul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am bagat vreo 18 metri patrati in pod pedalier, bord, plafon, usi, portabagaj

      Ștergere
  84. Am inteles. Ajuta si pe timp de vara? Mentine temperatura? Ajuta la racirea interioara pe timpul functionarii climei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am facut masuratori, deci iti pot spune povesti nemuritoare pe tema asta.
      ce-a mai multa caldura intra prin geamuri si alea nu le poti izola, dar poti pune folie.
      ce-i pot spune cu siguranta e faptul ca iarna se mentine foarte bine caldura in interior, deci. in teorie, ar trebui sa fie si o eficienta din exterior catre interior.
      n-am AC, nu stiu daca este sa nu mai eficient

      Ștergere