Montat suport stingator in portbagaj

De mult mi-am dorit sa montez un suport de stingator. Imi doream sa-l pozitionez undeva sub scaunul soferului sau al pasagerului. Dar cum pe acolo nu am gasit nicio modalitate mai simpla de prindere si sa nu incurce, m-am multumit sa-l pun in portbagaj. Important e sa fie cat mai la indemana si usor accesibil.
Stingatorul a fost cumparat cu tot cu suport din magazin de piese auto.


20 de comentarii:

  1. Da buna idee și eu căutam demult o poziție pt stingător. Mulțumim

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu,
    Pana te duci tu la porbagaj,ti-a explodat masina! Stingatorul nu e pt controale sau ITP.Eu am prins acel suport de plastic cu soricei sub scaunul din dreapta.In trei secunde am iesit cu stingatorul.Ti-o spune un fost pompier.De prinn anii 1978.Ia cronometreaza tu cat iti ia sa te duci cu el la motor din port bagaj si cat iti ia de sub scaun!!
    Apropo,dupa poza,mai pui niste bagaje peste el cand pleci in concediu.Uitati-va la camioane unde e pus!!
    In rest ..Succesuri !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, cum ai reusit? eu n-am gasit o pozitionare ca sa fie usor accesibil si sa nu incurce

      Ștergere
    2. Puteți face o poză cu prinderea sub scaun?
      A propos, eu mă gândesc să pun câteva stingătoare (2-3), deoarece am văzut pe youtube un caz când o cisternă nu a mai putut fi stinsă pentru că s-a folosit doar un stingător, insuficient.

      Ștergere
  3. Salut,nu obliga nimeni pe nimeni cand isi spune parerea sau isi pune stingatorul in portbagaj nu-i cazul de rautati dar nici nu am prea vazut masini stinse cu stingatoare mici chiar si mari de obicei le sting pompieri cu destula apa si spuma,stingatoarele,trusele medicale sunt ceva mai mult decat nimic dar aduc destui bani producătorilor,comerciantilor,autoritatilor,cand vor bani fac controale ample si asa baga spaima si vezi daca ai,daca a expirat mai utile sunt triunghiurile si vestele si nici nu expira,multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i adevărat, un incendiu se poate stinge dacă vin 3-4 cu stingătoare și acționează imediat, și nu pe rând.
      Dacă aștepți să vină pompierii ia foc toată mașina, o sting ei dar mașina va fi de dat la fier vechi.
      În schimb dacă reușești să o stingi în primul minut, ai șanse să o prepari.
      Exemple:
      https://www.youtube.com/watch?v=g5EQCebDEYE
      https://www.youtube.com/watch?v=qi3Dcvktpps&t=448s
      https://www.youtube.com/watch?v=qi3Dcvktpps&t=448s

      Ștergere
  4. Este vorba de incendii in faza incipientă, intr un P1 exista puțină pulbere se consuma imediat din acest motiv am trecut la un P2. O cheie de 10 este si ea utila pentru decuplarea bornei minus de la acumulator, in caz de incendiu

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,cu permisiunea lui Cristi va spun ca la borna de minus mai exact unde e prins cablul de borna unde era piulita hexagonala am pus o piulita tip fluture si asa e foarte usor sa o desfaci cu mana oricand in orice situatie,multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sakut, foarte tare ideea cu piulita fluture!

      Ștergere
    2. Sau cum îmi place mie să îi spun, piuliță cu urechile lui mickey mouse.

      Ștergere
  6. Salut,idee venita in urma puneri redresorului pe baterie de cateva ori pe an in special la inceperea si terminarea anotimpului rece pt intretinere fara a o da jos de pe masina dar din motive de siguranta scot borna minus pt.ca e mai accesibila si mereu imi trebuia cheie (recunosc putin lenes),ulterior m-am gandit si la ceva mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am stricat niște brăduleți din aceia deoarece am vrut să curăț puțin mocheta din spate. Unde pot să găsesc alți brăduleți? La vreun service?

    RăspundețiȘtergere
  8. Dl Cristi aveti mesageria plina pe loganclub

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pfoai, am reusit sa ajung la 1400 de mesaje... oricum nu mai inteleg nimic din mesageria aia, vin toate cacaturile si ma enerveaza crunt. intru rar pe acolo

      Ștergere
    2. si mai grav de atat, pot sterge doar cate 20 de mesaje pe care le baga in Trash si de acolo tot doar cate 20 mesaje pot sterge. nu multam

      Ștergere
  9. Pe cand un tutorial cu un senzor ploaie universal?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe niciodata. am studiat si este mult prea complicat. conteaza grosimea parbrizului, culoarea, modelul de senzor... nu merita efortul

      Ștergere
  10. Salut Cristi,
    scuza-ma de deranj cred ca este a doua oară când îți scriu.
    Am un logan benzina 1.4 ok dar consuma 7.4 oraș.
    Intrebarea mea este,daca as cumpara un renault megan 2 1.5 diesel 2007-2009,costurile de întreținere ar fi mai mari ca la benzina (ulei, filtre,asigurare,distributie?

    Mersi frumos,
    Marius

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, ți-am răspuns deja unde m-ai întrebat prima dată.
      La diesel este mai scumpă întreținerea, mult mai scumpă, dar compensează și chiar ieși mai bine cu diferența de la consum.
      Gen, eu am media 4,3%(combinat, 80% oras) după 4750km parcurși și 206 litri de motorină consumati.
      Diferența este aproximativ de 17 lei la fiecare 100km, deci aproximativ 1700lei la fiecare 10k.
      Dacă este să o calculez strict oraș, 5.3%, înseamnă 2% mai puțin ca și consumul tau, aproximativ 1200lei diferența față de consumul tau tot la 10k.
      La 1.5dci filtre și ulei aprox 250-300lei, depinde de uleiul folosit. Asigurarea e la fel, distribuția este mai scumpă cu maxim 100lei.

      Ștergere