Inlocuit cilindri frana la rotile spate

Sistemul de franare este unul dintre elementele de siguranta maxima al masinii si nu accept compromisuri, deloc. Trebuie facuta periodic o inspectie vizuala, verificat si daca tot ansamblul functioneaza usor, nu apar blocaje.
Inainte sa montez sistemul de franare ABS, am facut o inspectie mai amanuntita si am considerat ca acesti cilindri au o vechime si nu mai prezinta deloc incredere, asa ca i-am inlocuit.
Aerisirea nu am facut-o doar pe rotile spate, deodata cu acesti cilindri am inlocuit si tot lichidul de frana, avea deja aproape 3 ani pe masina. Operatiunea de inlocuire si aerisire o puteti viziona aici Schimbat lichid de frana.

7 comentarii:

  1. Salut!Motivul corodarii si blocarii cilindrilor receptori frana este in principal neschimbarea la timp a lichidului de frana,care este higroscopic (absoarbe umezeala) si apa din lichidul contaminat curge in instalatia de franare in jos catre cilindrii ,se depune in acestia si corodeaza.Daca te uiti in videoclipul tau ,in momentul cand slabesti conducta de frana curge lichid contaminat,murdar.
    PS: nu inteleg de ce nimeni in RO nu schimba lichidul de frana la termen.Exista testere pentu treaba asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, știu, spuneam asta la schimbul de lichid frana. Am aflat și eu târziu despre treaba asta cu schimbatul lichidului... Îl schimb la 2, maxim 3 ani

      Ștergere
  2. Salutare. Am văzut clipul și m-ai pus pe gânduri. Dar anul trecut în vara când am schimbat ferodourile, am verificat pistonasele și culisau foarte ușor im ambele direcții. Însă o verificare în plus nu strica Mulțumesc frumos pt noul tutorial.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut! Ce firma sunt noii cilindrii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune sunt tutorialele te descurci foarte bn cind ai o problema.

    RăspundețiȘtergere