Schimbat bucse punte

Cum nu am auzit nicio bataie in spate, ceva acolo sa-mi atraga atentia ca ar trebui sa intervin, sa schimb ceva, nu am avut motiv sa-mi fac probleme. Cand Ioji mi-a aratat cum s-a dezlipit cauciucul de pe bucsa metalica, era clar ca cei putin peste 11 ani si-au pus amprenta pe ele. Pot sa adaug si faptul ca am ajutat considerabil cand am folosit frana de mana(a se citi abuzat).
Totul este relativ usor de facut, asta pana la introducerea noii bucse in punte, fara o presa adecvata ramai amanet langa masina si nu prea ai ce sa-i faci.
Bucsele sunt achizitionate de la WST Auto de pe Str. Sfintii Apostoli Petru si Pavel, fostul Borzesti. pretul e undeva pe la 70lei bucata. Nu ca ar conta, am scris doar ca sa nu mai fiu intrebat.


49 de comentarii:

  1. Vezi ca pica lampa de pe plafon, sau doar asa este prevazut sa stea? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce nu ai pus loctite? Eu il bănuiesc ca este motivul pentru care orice masina adusa din străinătate nu troncane in primii 2 ani pana incep serviceurile romanesti sa lucreze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se poate folosi acelasi sistem cu presa si ptr scos bucsa, doar ca trebuie alte camasi . Asta ca sa nu bati cu ciocanul . Pare simpla operatiunea.

    RăspundețiȘtergere
  4. jocurile mari de la bucsele punte spate deregleaza unghiurile la reglaj directie in principiu.....un lucru esential si nu faptul ca suna la denivelari mai mult sau mai putin.....cand suna nu mai ai bucsa si nici cauciuc....

    RăspundețiȘtergere
  5. Avand in vedere faptul ca timp de 10 ani nu am umblat la acele bucse.ma intŕeb daca nu cumva aceasta este motivul pentru care masina toceste cauciucurile de pe partea dreaptă doar pe exterior?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut, puntea nu mai este retaltiv fixa, sta stramb

      Ștergere
    2. eu stiam ca printre primele loganuri au fost cateva cu puntea stramba din fabrica. am unul care asa toceste de cand il stiu.

      Ștergere
  6. Salut Criș, am și eu o problema cu Logan la 90kmh se aude un huruit din partea din fata iar dacă trec peste 90kmh gen 100kmh nu se mai aude

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, huruitul este specific unui rulment defect/uzat. doar ca este ciudat sa nu se mai auda la viteza mare.
      in cazul tau nu stiu ce sa zic, s-ar putea doar sa intre ceva in rezonanta

      Ștergere
  7. Se poate strange piulita de la bucsa si cu masina jos ai suficient spatiu prin fata rotii nu trebuie sa te chinui sa salti puntea cu cricul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am nevoie de ajutor, va rog. Caut un mecanic experimentat pentru schimbul distributiei la un motor K4M 1.6 16V. Sa aiba sculele potrivite si voie buna. Am toate reperele si vreau sa asist la operatiune, m-am saturat de mecanici tepari 😐. In Timisoara sau pe-aproape. CRIS, cum e mecanicul din film? Il cunosti, l-ai recomanda? Are atelier acasa? Crezi ca se baga? MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, este un mecanic foarte bun, il cunosc, il recomand, nu are atelierul acasa. dupa cum ai enuntat mesajul, ma indoiesc ca se baga. cu placere

      Ștergere
  9. salut!

    ma numar printre fericitii posesori de logan cu geometrie improprie la puntea spate.
    am auzit pareri cum ca s-ar putea regla, in anumite limite, "geometria " puntii spate din cele 3 suruburi ale bucsei spate. cica ar avea o oarecare toleranta respectivele suruburi.

    ai fost cel mai aproape de locul faptei cand ti au schimbat bucsele ... ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, sa zicem ca s-ar putea regla unghiul de fuga din acea toleranta ale suruburilor. adica reglaj stanga/dreapta. oricum este minimal si ma indoiesc ca face diferenta.
      daca este din cadere, doar schimbata puntea

      Ștergere
  10. Salut,am si io o problema tot 1.5 am cate odata cand cobor cu spatele o bordura sau dau incet peste o groapa de (ulita) se aude un scartait in zona stalpului unde este centura in fata la pasager , de la ce poate fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, acolo poate sa fie doar din incuietoare. in alta ordine de idei, sunetele se propaga foarte bine si sunt sanse maxime sa fie din alta parte.
      coboara bordura cu spatele si usa sofer deschisa larg. daca dispare sunetul, e din incuietoare

      Ștergere
  11. cam cat a durat operatiunea? la polonicul meu nu vrea nimeni sa se bage :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aprox 30-40 minute. cel mai probabil ai nimerit la bucatarul gresit

      Ștergere
    2. posibil... mc mult de info :)

      Ștergere
  12. Posibil de la aceste bucse sa imi joace spatele la trecerea peste denivelari mici mai ales in curba?
    Arcuri eibach amortizoare kyb schimbate de curand

    RăspundețiȘtergere
  13. Din aceasta cauza se uzeaza cauciucurile pe exterior pe spate la logan. Il am din 2006 si nu am schimbat acele bucşi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc mult pentru munca ce o depui pentru noi, cei interesati de masini.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte bun clipu felicitari ca la carte

    RăspundețiȘtergere
  16. Esti adevarat CRIS! datorita tie,acum imi repar masina singur! multumesc pentru videoclipurile postate!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma ajuti cu un contact al mecanicului te rog? E greu sa gasesti unul bun si vad ca ai mai fost la el si are tot ce trebuie. Apreciez in special daca pot asista fara sa incurc. E vorba de un kit ambreiaj la 1.6 16v.Il recomanzi? Mulțam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, il recomand ca find foarte bun mecanic, doar ca m-a rugat sa nu mai dau numarul de telefon :(

      Ștergere
  18. Vad ca te-am mai intrebat mai sus si ai fost evaziv ☺ te asigur ca nu-s genul care sa barfeasca aiurea, daca vrei pot face o lista cu tepele primite. Poate imi lași totusi un nr. de tel si zice el daca vrea sau nu. Nu e cu suparare. Multumiri

    RăspundețiȘtergere
  19. Ok. Am priceput. Am vazut mai tarziu raspunsul tau. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut, am un Renault Symbol 1,pe spate roata îmi sta strâmbă, din partea din față a roții mai intrat iar partea din spate mai ieșită, acest lucru duce la o uzură mult mai mare a anvelopelor pe exterior. Un mecanic mi-a spus că ar fi de vină aceste bucse. Este posibil ca roată să stea strâmbă din cauza lor? Eu as crede că e din punte sau din fuzeta. Orice sfat e bine venit. Mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, sunt destul de sigur ca bucsele alea nu le-ai schimbat niciodata, sanse mari sa fie de acolo problema. in caz ca nu e de acolo, oricum trebuiau schimbate. poti da jos axul de pe punte si sa-l intorci, poate isi schimba roata pozita si atunci stii exact ca e de acolo.

      Ștergere
    2. Voi încerca. Cu siguranță nu au fost vreodată schimbate. Mulțumesc!

      Ștergere
  21. Salut Cris, iti cer o parere despre un logan 2 2013, am o baiate dreapta spate, peste denivelari se aude sunet metalic, am schimbat amortizoarele nici un rezultat, am mers cu portbagajul complet golit tot se aude, toti mecanici spun ca bucsa se la punte e buna, au bagat ei putin surubeltita pe acolo cica totul e ok ca nu are rost sa cheltui banii, sa zicem ca ii cred.. De unde ar mai putea aparea sunetele astea metalice ce se aude la orice denivelare, rulment? Saboti? Pot da jocuri de genu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, cum nu am Logan 2 și nu sunt mecanic, nu am idee de la ce ar putea să fie

      Ștergere
  22. Oricum am schimbat si bucsa fara rezultat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai faza e ca acel sunet metalic apare din total alte locatii, gen cablul de frana de mana loveste in puntea spate, iar sunetul se transmite dubios.
      http://www.tutorialelogan.ro/2012/11/imobilizat-cablu-frana-de-mana.html
      In cazul meu am avut si de la capota spate, o balama care m-a muncit un an pana am descoperit.
      http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/vibratii-la-polita-spate-de-sub-luneta.html
      Am avut si de la cuiele de incuiere usi spate sunete dubioase, cuiul fix de pe caroserie. dat 2 straturi de banda izoliera si sunetele metalice au disparut.
      Succes :)

      Ștergere
  23. Ms pentru sfaturi, am descoperit ca amortizorul era strans excesiv, abia se mai vedeau bucsele, am slabit putin si am scapat..

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut imi poti da dimensiunile prese.i, qm un logan 2009 facelift 1.6 si vrrau sq schimb si eu bucsele

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut, cand masina este incarcata (4 adulti) daca iau de volan stanga/dreapta masina se comporta ca si cum as fi cu salupa. Am schimbat amortizoarele crezand ca ele sunt problema, dar pare a fi cam la fel. Defectul sa fie din cauza acestor bucse?
    Mersi

    RăspundețiȘtergere