Schimbat opritor usa

Am fost atentionat ca a aparut un nou model de opritor usa care ar trebui sa fie mult mai fiabil ca cel cu care a venit masina. Cand au fabricat acest opritor, cei de la ASAM s-au inspirat de la alte modele de masini care au aceste opritoare foarte fiabile. Ba mai mult, se pare ca au renuntat la vechiul obicei de a importa produse slab calitativ si s-au pus pe produs piese de calitate. Speranta moare ultima, asa ca speram.
Inainte sa incercati salbirea acelor suruburi de pe stalp, aplicati 2-3 socuri folosind un ciocan si un dorn, garantat o sa fie mult mai usor de slabit.
Daca din greseala ati ajuns sa cititi pana aici, pretul pe bucata este de 56lei, au fost achizitionate de pe DaciaShop si se pot comanda accesand acest link. Daca nu ati citit, nu este nicio problema, intrebati-ma cat costa si de unde sa cumparati si am io ac de cojocul vostru :)


Au trecut 2 ani de cand am schimbat aceste opritoare si doua au cedat. Usile spate s-au deschis foarte rar, probabil acesta fiind motivul pentru care inca sunt intregi. Copilul a deschis usa, eram in masina, nu a dat tare cu ea, nu eram in panta si nu batea vantul, doar a pocnit si aia a fost.
Cum spuneam in descrierea de mai sus "speram". Motiv intemeiat sa mai cumpar produse ASAM doar daca sunt obligat- fortat.


A tinut de nu a mai putut, dupa doar 8 luni a pocnit iar. Dupa alte 2 luni a pocnit si celalalt opritor de la usa din dreapta, nu am filmat, masina era deja la colegul de lucru.

54 de comentarii:

  1. Am luat unul acuma 1 an 1 bucata si sa rupt cand a dat a scapat portiera in panta un prieten sa rupt bratul ala subtire ca e din otel casant si am luat altul original produsele de asam se fac in iasi e o fabrica sa vedem cat tine al tau sau deschide portiera mai tare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum un an aceste produse nu erau disponibile pe piata. Sunt disponibile de la sfarsitul anului trecut.

      Ștergere
  2. Mi se pare mie, sau acest opritor incearca sa inchida usa singur?

    RăspundețiȘtergere
  3. sal unde gasesc si eu bec pentru butoane si consola logan ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, la magazinele de piese auto. Sau puteti cauta dupa modelul becului 12V T1 1/4 80mA.
      Mai ideal e sa pui leduri, nu mai ai probleme

      Ștergere
    2. Cris am o intrebare! Ce semnifica grupul de litere ex:logan SD/LSDA1P ?(am un logan 1,2 75cp din 2010

      Ștergere
    3. salut, si pe unde este scris acel grup de litere? posibil sa fie coduri interne ale productaorului

      Ștergere
  4. La usa din spate nu ai mai pus cauciuc pentru izolare de praf ? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vizualizeaza de la minutul 14:45, este acolo, l-am pus atat de rapid ca nici n-ai observat :D

      Ștergere
  5. Da corect , este , l-ai pus in fast forward :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant, unde il mai pot gasi? pe daciashop e lipsa stoc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai da, te-ai miscatincet, au fost altii mai rapizi :D
      or sa mai fie pe stoc zilele urmatoare, de fac comenzi, se aprovizioneaza...

      Ștergere
  7. Pastreaza si opritoarele originale, calitatea reperelor fabricate de ASAM este asa cum ne-am obisnuit. Inca o chestie, opritoarele trebuie gresate IN role nu PE role. Tija trebuie sa invarta rolele, nu sa alunece pe ele, ca se lenevesc si o sa-si faca sant acolo in role, cu tot cu unsoare. Ce-au uns tu acolo e remediu tip praf in ochi folosit pe scara larga de mecanici fara sa le ceri asta, ca sa-ti ia ochii si sa sari cu un bacsis. No offence, mie pe mecanici mi-e ciuda, tu faci treaba buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am filmat gresarea, am insistat in interiorul rolelor, motiv pentru care sunt atat de unse si pe exterior :)

      Ștergere
  8. Am fi recunoscatori daca ai face un tutorial si cu schimbarea semeringului de pe partea distributiei la un 1.4 MPI. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare! Ai idee daca acest opritor de Logan se potriveste si pe modelul de Laguna 1 ph2 ? Astept un raspuns, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut eu am un LOGAN 1 PH2 si am reusit sa demontez sa gresez opritorul de la usa fata stanga care de ceva vreme scartaia groaznic si sa o montez la loc fara sa dau jos fata de usa. Am folosit o bucata de sarma sa trag inapoi opritoru. Felicitari pentru tutoriale!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutare! Multumesc pentru acest tutorial. Poti sa-mi spui te rog ce surub ai folosit la inlocuirea celui original (care tine tija pe stalp). Ma intereseaza diametru (metric) si pas filet (daca se poate). La mine am folosit Loctite pentru asigurarea lui si acum sunt la un pas de a-i distruge capul asa ca vreau sa imi asigur rezerva in caz de..Multam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, nu stiu sa-ti spun dimensiunile. stiu doar ca tot de pe la logan era si acel surub.

      Ștergere
  12. La mine nu se mai desfac piulitele de la usa din stanga fata , se invarte surubul cu totul,amandoua suruburile se invart , ce ar trebui sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există o procedură standard, trebuie să improvizezi cumva

      Ștergere
  13. Te rog dacă ai o idee de cum se pot regla balamale de la ușa șoferului. Nu pot regla din șuruburi deoarece jocul este din acele cuie ca niște nituri pe care culisează usa când o deschizi.
    Mulțam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, prin schimbarea acelor cuie. Nefiind gresate, s-a făcut șanț in cuie și ai joc

      Ștergere
  14. Dacă scot opritor ul și nu îl mai pun...se întâmplă ceva la ușile fata ma refer...pt ca am că tot atât se deschid nu mai mult...logan 1.5 2006

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se numeste "opritor" cu un motiv. evident ca usa se deschide mai larf fara acel opritor...
      spuneam si in filmare ca am pus o bucata de burete ca atunci cand deschid usa sa nu se propteasca in aripa fata ca sa se zgarie si sa se indoaie.

      Ștergere
  15. Am urmărit atent videoclipul..dar repet la mine deschis la maxim chiar împinsă rămân 2 cm...si la usa șoferului ii identic cu opritor...dacă îmi dai adresa sa îți trimit poza...de aici întrebarea mea ce pot păți în afara de asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. altceva nimic, doar sa indoi tabla

      Ștergere
    2. M am uitat atent și am observat ca la ușile din fata deschise la maxim se opresc în opritorul balamalelor și dîn aceasta cauza nu am cum sa indoi tabla în schimb la ușile din spate nu

      Ștergere
  16. Salut Cris ... Pe cand un tutorial despre repararea unui turbo ??? Te urmăresc cu mare interes...Toate cele bune !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut Cris, mulțumesc pentru tutorial, tocmai am schimbat si eu opritorul de la o ușă din spate. Trosnea de numa', abia deschideam ușă. Am pus un opritor model nou, fara arcuri, 45 Ron de la Ciclop. Mulțumesc! :-)

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum ai zis , ideea este buna, realizarea proasta.
    Dar daca ai ambele tipuri, nu cumva se potrivesc tijele de la cele originale ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Se potrivesc!
    Acele tije au fost o eroare, s-au retras la scurt timp de la comercializare s-a remediat peoblema si s-au reintrodus. Neconformitatea consta in duritatea prea mare, o calire necorespunzatoare. Daca utilizati tijele originale le puteti folosi fara probleme. Acum stocurile sunt epuizate dar vor reveni.

    RăspundețiȘtergere
  20. Constat, domnule ,,Cris,, ca aveti abilitati in alt domeniu (sper) decat
    cel in care ati facut tutorialele si ca majoritatea celor care se informeaza din aceasta sursa detin informatii maximum la nivelul dumneavoasra. Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. odata ce am fost dezamagit, este greu sa ma convingi din nou ca sunt "conforme". "o eroare" nu ma incalzeste cu absolut nimic, produsele trebuiau sa treaca niste teste inainte sa ajunga in comert. suntem consumatori si preferam sa nu fim noi cei care testeaza produsele.
      ca sa fiu sincer, cei de la Dacia Shop m-au convins sa cumpar aceste opritoare marca ASAM. daca era doar la alegerea mea ce sa aleg atunci cand trebuia sa cumpar, ASAM era penultima optiune, ultima fiind ceva chinezisme(daca exista asa ceva). reputatia va precede.
      sa inteleg ca fac pachet toate opritoarele pe care le am(rupte, montate pe masina si noi sigilate in cutie), le trimit la ASAM si le vor schimba cu unele "remediate" pe motivul ca a fost "o eroare"?
      nici nu conteaza domeniul in care lucrez ca sa constat ca un produs este prost calitativ. poti sa ma contrazici ca toate cele 12 opritoare cumparate de mine sunt niste produse bune?! fiabile?! in filmare nu apar si cele pe care le-a inlocuit colegul anul trecut la o revizie, tot usile fata. mi-a zis ca s-ar putea sa fie rupte, dar nu mi-a confirmat si nu s-a plans. pana acum o saptamana cand i-am spus eu ca este posibil sa fie rupta una pe masina.

      Ștergere
  21. Cris la cata experienta ai tu ma asteptam sa stii ca produsele ASAM sunt varza nu numai opritoarele ci toate piesele de la firma asta am fost surprins de la inceputul filmuletului cand am vazut ce firma ai cumparat ....deacuma te-ai invatat minte.....bafta multa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu prea am experienta, opritoarele mi-au fost recomandate si am zis ca siu ei ce spun

      Ștergere
  22. dl Ionut, mai bine pune mana pe o carte de gramatica si studiaza utilizarea virgulei si a punctelor de suspenie apoi...posteaza. Poti sa dai exemplu de un produs ASAM cu care ai intampinat probleme? In piata auto se intalnesc produse OE si altele. De foarte multe ori si produsele OE ce se comercializeaza in Romania sunt la limita. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  23. Si in legatura cu cele 12 buc, de ce nu le trimiti la garantie? Probabil o sa primesti altele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta este tot ce poti?! sa-mi spui sa le trimit in garantie?! sa-mi oferi niste scuze gen "o eroare", "duritatea prea mare"?! oferi solutii "utilizati tijele originale"?! iti bati jos de mine?! de noi?! de consumatori?!
      ai auzit de scuze? pareri de rau?! asigurari de bine pentru produsele ce vor iesi pe piata in viitor?!
      bun, am inteles, este clar ca esti afectat de faptul ca am terfelit numele ASAM.

      Ștergere
  24. Pot confirma și eu că produsele ASAM sunt varză. O spun din experiența de mecanic auto. Am avut ocazia să montez multe piese ASAM,și nu le recomand!

    RăspundețiȘtergere
  25. Stimabile ,,cris,, , recomandarea de utilizare a tijelor originale era o sugestie care speram sa te ,,incalzeasca,, desi financiar scuza se transpune in garantie ce poate reprezenta chiar si recuperarea banilor.
    Brandul ASAM nu sufera nicio modificare in urma empirismelor.
    Personal, te consider un mentor al celor care activeaza in domenii paralele industriei auto. Recomand celor care au nevoie de sugestii sa consulte manualul de reparatii a loganului (disponibil gratuit) sau un service autorizat. Daca doresti sa treci la nivelul urmator si sa-ti faci o idee cum se testeaza pisele auto, pot sa fac un efort. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Se potrivesc!" nu suna deloc a sugestie :)
      nu aveam nicio intentie de a apela la garantie, pierderea, din punctul meu de vedere, este neglijabila. repet, daca nu-mi erau recomandate aceste opritoare, alegeam negresit cele de origine, desi erau dublu sau aproape triplu ca pret.
      eu multumesc pentru oferta, nu trebuie sa obosesti pentru mine, m-am convins deja cum se testeaza piesele la ASAM.
      trebuie sa recunosc ca am folosit un produs ASAM de care am fost foarte multumit http://www.tutorialelogan.ro/2014/06/schimbat-burduf-capat-de-bara_13.html

      Ștergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  28. dl bacelo daca vrei gramatica si semne de punctuatie intrii pe site-uri de gramatica aicea lumea vad ca a inteles ce am vrut sa spun despre experienta mea cu produsele ASAM ex:rulmenti spate -capete bara- pivoti mult sub celelalte de pe piata nu asi recomanda la nimeni ...si de garantie ce garantie le trimit inapoi si imi trimit unele la fel de proaste ?desfac de 10 ori? mai bine o data si bine ..bafta si spor la treaba

    RăspundețiȘtergere
  29. Dl Ionut, sunteti in eroare. Daca pivotii si capetele de bara sunt montate asigurandu-se integritarea burdufurilor, functionarea lor va acoperi cel putin 80.000 km. Se poate demonstra. Cand ati montat ultima data produsele de care vrb? Discutia este doar expunand pareri personale.

    RăspundețiȘtergere
  30. Si eu am avut o experienta la fel de proasta cu produsele ASAM.Nu cred ca exista altele mai slab calitativ!Nici macar nu sunt finisate ca lumea,ce sa mai vorbim de fiabilitate!

    RăspundețiȘtergere
  31. Salut Cristi, eu daca trebuie sa schimb o piesa sa doar de la ASAM, prefer sa stau asa cu masina decat sa o schimb, pt ca nu face piesa, cat face manopera sau timpul sa stai sa muncesti de doua ori.

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu am vazut un radiator de racire pentru dacia supernova de la ei, am nevoie si nu stiu ce sa fac, pentru ca am auzit numai pareri proaste despre piesele ASAM

    RăspundețiȘtergere