Montat incarcator USB pentru incarcarea aparatelor electronice

Mai am un tutorial asemanator unde pun un transformator si mufe USB. Doar ca era putin cam complicat, mult de lucru.
Dar acum am gasit si varianta cea mai simpla si usor de implementat. Capacul de guma protejeaza perfect ca sa nu intre mizerie, iar ca si functionare pot spune ca isi face treaba ireprosabil!
De unde l-am cumparat si cat a costat? De pe ebay.

59 de comentarii:

  1. Nu are legatura ,dar ce este acea "piesa" pe care scire DACIA :D !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te referi la calculatorul de airbag de la minutul 22:00? nu stiu ce e :D

      Ștergere
  2. "varianta cea mai simpla" , nu "ce-a". Nu e cu rautate. Stiu ca nu ai probleme de genul; doar am sesizat. Respect !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multam de corectie. sincer sa fiu, nu prea stiu cand se scrie "cea" si "ce-a"

      Ștergere
    2. ce-a --- niciodata nu se foloseste

      Ștergere
    3. ce-a facut? cum sa nu se foloseasca?

      Ștergere
  3. vezi sa nu prajesti telefonul sau bateria din telefon la 2.1 amperi. Ala e doar ptr tablete cu acumulatori de capacitate mare. La telefon ai nevoie maxim 1amper. alte device-uri (casti bluetooth) cu baterii de capacitate mica(max 300mah) nici macar 1 amper sa nu incerci. Incarca-le la max 750mAh sau chiar 500 mAh. Problema principala la amperaj mare este ca bateria o sa se incarce la maxim si foarte rapid (cateva zeci de minute) si se vor incinge/arde...probabil nu vor exploda(?!) din cauza circuitului de protectie al acumulatorului. Fii atent sa nu se joace vreun copil cu 2.1amperi si device-uri... Toate bune, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite ca treaba asta nu o stiam :)
      telefonul meu nu s-a simtit jignit in niciuna din cele 2 gauri. nici nu s-a incalzit mai tare ca de obicei.

      Ștergere
    2. Nu are nici cea mai mica legatura amperajul din priza cu stricarea dispozitivelor. Un dispozitiv isi trage cat curent are el nevoie pentru a se incarca in siguranta. Deci nu, nu se va intampla nimic la 2.1 amperi. Nu mai induce lumea in eroare!

      Ștergere
    3. bun, am zis ca nu zic nimic, dar nu pot sa tac. bateria de pe masina mea are 80Ah, insemnand ca toate electricele de pe masina isi iau 80A? nu, gresit, fiecare piesa electronica isi ia cati A are nevoie.
      la fel si cu telefonul. pot avea un incarcator de 10A, telefonul isi ia cat suporta el. daaaar, fiind de 10A acel incarcator, pot incarca simultan 5-6-7-8-9 telefoane iar el duce foarte usor acea incarcare.
      nu pot spune acelasi lucru despre un incarcator de 2A la care leg 4-5 telefoane, nu este in stare sa le incarce.
      deci total gresita explicatia de tine. acel incarcator montat de mine suporta un consum de 1A si 2,1A, nu livreaza Amperaj catre telefoane

      Ștergere
    4. problema se pune in felul urmator: amandoi aveti dreptate dar nici unul dintre voi nu cunoasteti urmatorul detaliu: acel "usb charger", nu are 2 porturi de 1 si 2,1A...are unul singur: de 3A are un circuit de limitare curent la 3A...chipul din interior este urmatorul: CX8505, cele doua mufe sunt legate paralel.

      asa ca amandoi aveti dreptate!

      bateria cand este descarcata(fie ca e auto, fie ca e de telefon), are rezistenta interna mica deci va avea tendinta sa absoarba curent mare care nefiind limitat in vreun fel, va face ca bateria sa se incalzeasca si sa se trosneasca mai repede...
      pana la urma, e consumabil si trebuie inlocuit...
      fiind in masina, am nevoie ca sa se incarce mai repede, sa pot utiliza telefonul...putin imi pasa ca o baterie incarcata repede se descarca mai repede ca si cand ar fi fost incarcata lent...oricum, nu mai avem nokia 6110 sa tina bacteria 2 saptamani...in fiecare seara telefonul se pune la incarcat!
      parerea mea.

      Ștergere
    5. Ce pot sa zic.... ma surprinde cu cata siguranta unii isi exprima parerile. Fiecare dispozitiv in interior are un circuit de incarcare, care limiteaza curentul.
      Si bateria e la 3.7-4.1V si pan ala cei 5V din usb trebuie sa aiba un circuit... dar deh cand citesc ce e pe aici ma sperii!

      Ștergere
    6. ma bucur sa aud ca bateria are propriul circuit de incarcare....
      nu cumva este acel circuit de contorizare incarcari?

      Ștergere
  4. unele device-uri, ca de ex unele casti bluetooth sau mp3-uri, nu au circuit de protectie la acumulator. Au doar o minibaterie lipita cu 2 fire direct pe placa (se presupune ca le incarci la pc=500mAh). la astea Cati amperi le dai, atat o sa primeasca...deci risc sa scoata fum. Acumulatorii din telefon au circuit (daca telefonul suporta max 1A, o sa traga doar 1A din cei 2.1, dar probabil tot o sa se incalzeasca, iar caldura degradeaza LiPo sau Li-ion (ca durata de viata/cicluri incarcare-descarcare).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai e posibil ca unele telefoane chinezesti sa nu aibe protectie la acumulator...(nu costa mult circuitul ala din baterie, dar inmultit cu loturi intregi de baterii inseamna multi bani pentru producatori)...la fel e posibil sa fie probleme cu acumulatori ne-originali.
      Lithium Ion battery packs generally have three exposed pins; Positive, Negative and Data - The data pin is either internally attached to a thermistor (for simple temperature measurement), or more commonly, a low-power microcontroller running 'fuel gauge' firmware.
      http://ultrakeet.com.au/write-ups/mioMacguyver

      Ștergere
    2. aaa...si Kindle clasic...nu stiu exact ce valori are...dar manualul interzice clar incarcarea cu alte incarcatoare...permis doar pc=500mAh

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  5. Hai sa fim sinceri, eu am avut conectat telefonul la un incarcator asemanator, pe iesirea de 2.1A timp de aproximativ 7 ore, telefonul cu 3G si localizare pornite, baterie full in aceste 7 ore si vreau sa zic ca nici nu s-a incalzit si nici nu a explodat nimic. Functioneaza si acum.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si majoritatea nici nu sunt de 2A... chiar daca scrie pe ele... Si asta e valabil si la cele la 220v

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie sa faci un tutorial si despre cum se schimba invelitoarea de piele dimprejulul schimbatorului :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut, in playstore este o aplicatia numita ampere care iti arata la ce amperaj se incarca telefonul o poti incerca si sa ne spui cat baga la fiecare usb ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil aplicatia o sa afiseze amperajul consumat de telefon, nu ce amperaj livreaza modulul de incarcare. deci inutil.
      daaar, este ok ca sa verifici daca incarcatorul respectiv are suficient amperaj sa-ti incarce telefonul ;)

      Ștergere
  9. Cris...cum faci comanda pa e-bay....vreau si eu dar ma intreaba cum platesc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu paypal, evident. iti faci cont pe www.paypal.com si atasezi un cont bancar

      Ștergere
  10. este si pe ebay.de, unde sunt conemtarii proaste adresate acestui model. u ai probleme cu el ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe masinile firmei sunt alimentate la plus continuu, vreo 5 module in total, de prin iunie/iulie.
      pe masina mea, la tatal meu, sora mea, + dupa contact si sunt ok.
      vreo 5-6 prieteni, nici ei cu probleme

      Ștergere
    2. Salut cris imi spui si mie la ce fir + după contact te-ai legat, care este firul(culoarea)?

      Ștergere
    3. Pe Logan tot ce este fir galben este + după contact.
      Roșu + permanent

      Ștergere
  11. Cris vreau sa imi montez oglinzi incalzite,iar plus o sa iau de la releul pentru luneta. Este necesara o siguranta pe fir ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-ar fi rau sa pui si o siguranta pe fir, pentru orice eventualitate

      Ștergere
  12. multumim mult...este f f util,chiar aveam probleme mereu cu acele incarcatoare.....lipsa spatiu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat te costa transportul? Eu nu gasesc pe ebay

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sus, deasupra filmarii, este scris cuvantul ebay cu albastru. da click pe el. sunt sute pe ebay, diverse modele, trebuie doar sa cauti

      Ștergere
    2. Stiu am dat si am gasit, dar eram curios cat te costa si transportul, el asa n-ar fi mult

      Ștergere
    3. inseamna ca ai gasit degeaba... ia vezi aici, oare cat costa transportul? https://goo.gl/t8TRt0

      Ștergere
  14. Salut :). Am comandat si eu incarcatorul asta si vreau sa il montez zilele astea dar vreau sa il pun direct pe bord, pe rartea stanga, sub aerator. Imi spui si mie unde gasesc un burghiu din acela conic si freza pe care le-ai folosit ca sa faci locasul la tine? Am cautat la leroy merlin dar nu am gasit nimic de genul, doar un burghiu asemanator dar a carui diametru maxim era de 25 mm, deci prea mic... Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, pai nici n-ai cautat, din cauza asta intrebi :)
      http://www.okazii.ro/scule-electrice/masini-de-frezat/set-freze-pentru-lemn-rigips-strend-pro-hc153-1-26-63mm-25mm-a178556096
      iar cea conica este freza pentru biax

      Ștergere
    2. Multumesc mult. M-am uitat la raionul cu burghie de la leroy merlin si acolo nu am gasit. Intre timp am rezolvat altfel. Am facut din hartie un cerc cu diametrul la fel cu cilindrul incarcatorului, l-am lipit pe plastic si am decupat cu un briceag in jurul lui. Apoi am slefuit cu smirghel si gata. Am schimbat si pozitia incarcatorului. L-am montat mai ascuns privirii, pe plasticul spatiului de depozitare de sub consola centrala. Ramane sa vad daca se va potrivi consola inapoi la locul ei. Maine dimineata o pun la loc.

      Ștergere
  15. Salut Cris! Scuze de intrebare stiu ca este off topic dar vroiam sa te intreb, din cate am vazut din videoclip era montat o consola schimbator de la ph2 pe ph1, ideea este, trebuiesc facute adaptari sau se potriveste pur si simplu? Multumesc mult si tine-o tot asa, chiar m-au ajutat enorm tutorialele la foarte multe imbunatatiri (DIY) aduse golanului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa tai putin din noua consola ca sa intre in locasul ei. mie mi-a luat cam 2 ore, dar sunt perfectionist, amvrut sa arate ca din fabrica.

      Ștergere
  16. Ok multumesc!Vroaim sa stiu la ce sa ma astept. Te inteleg si eu sunt foarte meticulos!

    RăspundețiȘtergere
  17. http://upl-images.hi2.ro/uploads/f2016042822.jpg
    http://upl-images.hi2.ro/uploads/f2016042905.jpg
    http://upl-images.hi2.ro/uploads/f2016042952.jpg

    Cum e? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu prea practic pentru tine, dar geniala pozitionarea :)

      Ștergere
    2. L-am pus ca sa fie...imi era mai greu fara el in plus de asta era prea complicat sa mut bricheta sa fac ca in tutorial... ma tot gandesc: Plafoniere de golf 4 in spate? Deasupra la manere

      Ștergere
    3. am deja a doua plafoniera in spate, central pozitionata si cu leduri foarte puternice. eu zic ca pasagerii trebuie sa vada cate ceva in spate, nu sa se bronzeze :))

      Ștergere
    4. Stiu, dar modelul meu nu-mi permite sa pun inca o plafoniera la fel ca aia din fabrica...difera modelul din 2006 fata de ala din 2007 din ce am vazut. Deasupra la manere e singurul loc unde pot sa tai

      Ștergere
  18. Sal. am montat si eu un incarcator identic pe loganul meu , eu zic ca nu incarca cu 2 amperi, fiinca telefonul se incarca foarte lent fata de vechiul incarcator auto. Exista aplicatie pe android care se vede cu cati amperi se incarca tel.?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine incarca la fel de repede ca si incarcatorul de priza

      Ștergere
  19. Salut Cristi.as vrea sa te întreb consola de la schimbatorul de viteze sa potrivit sau o trebuit sa mai tai din ea.am cumpărat si eu una si nu se potriveste e prea mare sub bord.mersi o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ok.mersi.poti sa îmi spui cu ce ai tăiat.si cât sa cam cât sa tai. Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am folosit cutter. taiat la ochi, probat, taiat, probat, taiat, probat... si dupa 2 ore am fost multumit de rezultat

      Ștergere
  21. imi spui si mie unde gasesc pzrtea de la schimbator cu buzunar sub bord cum ai tu?

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut, poti lasa un link de unde ai cumparat incarcatorul USB, am cautat si pe aliexpress si ebay si nu am gasit modelul acesta.Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, sus unde am scris textul de deasupra filmului este un text " De unde l-am cumparat si cat a costat? De pe ebay."
      dai si tu click pe ebay.com si te duce direct la el. era acolo link-ul, nu l-am pus acum

      Ștergere
  23. Salut, o mica problema am si eu, am instalat si eu un incarcator usb dar am l-am pus in locul brichetei, bricheta avea 3 cabluri plus, minus si un cablu subtire albastru pe care l-am anulat iar acum mi se aprinde becul de la airbag,ai idee ce ii pot face? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere