Montat lumini in compartimentul motor

MATu' este vinovat de aceasta idee. In urma cu aproximativ un an imi arata niste module cu leduri pe care voia sa le puna pe capota fata ca sa ilumineze compartimentul motor. Daca el a abandonat proiectul, eu l-am aplicat cu succes.
Banda de leduri am cumparat-o in urma cu vreo 2 ani, contactorul este foarte posibil sa-l am de la axscu, iar masticul de etansare il am de la daciashop.
Singurele temeri pe care le am legat de aceasta modificare, ar fi dezlipirea de pe capota a benzii cu leduri si eventuala apa care ar putea intra in acel contactor. Daaar, chiar daca se dezlipeste banda, o sa ramana pe tabla de langa incuietoare si nu face niciun fel de paguba. Iar daca ar ajunge apa la acel contactor, in cel mai rau caz banda cu leduri o sa primeasca curent si o sa lumineze. Nimic deosebit, n-am de ce sa-mi fac probleme.
Intre timp masina a trecut printr-o saptamana caniculara cu temperaturi de peste 35°C la umbra, parcata in soare si banda este tot acolo, niciun semn ca ar vrea sa se desprinda. Ba chiar am prins 3 zile la rand 39°C si banda este tot acolo, nu s-a dezlipit.
Va asigur ca lumina este mai mult decat ok, camera de filmat nu e in stare sa prinda exact cum vedem noi cu ochiul liber.
De multe ori am patit sa am nevoie de lumina in compartimentul motor. Imi amintesc ce chin a fost intr-o noapte friguroasa de iarna schimbarea becului H4 de pe partea stanga. Sau cand am filmat tutorialele cu becuri LED H4, tineam lanterna in gura si pozitionam telefonul cu blitz-ul pornit in directia unde lucram.
Nu trebuie neaparat sa puneti un buton cum am folosit eu, Mihăiţă Cătălin Niţă mi-a spus ca la fel de bine se poate folosi un buton I/O si il pornim noi, manual, doar cand avem nevoie de lumina in compartimentul motor. Chiar nu m-am gandit la treaba asta cand am pus in aplicare montajul :)


AndrEy Yzy a folosit un contactor de la un BMW e46 care se gaseste sub capota fata, langa oala de amortizor si are rolul unui contactor de capota deschisa.

 

26 de comentarii:

  1. Salut exact asa vroiam sa pun in portbagaj la fel cu banda ca aia numai ca intentionez sa ma leg la lampa deja existenta in portbagaj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa? http://www.tutorialelogan.ro/2014/08/montat-lumini-suplimentare-in-portbagaj.html

      Ștergere
  2. Si eu am reusit sa rup acei braduleti de la grilajul negru de plastic al stergatoarelor. De aceea am facut rost de unii de Sandero, care se desfac mult mai usor si in acelasi timp sunt si mai rezistenti.

    RăspundețiȘtergere
  3. super....te copiii sa stii, ii pun si eu la logan undercover...clio

    RăspundețiȘtergere
  4. Fff interesant. Pt portbagaj, pusesi deja banda cu leduri. Cand voi ajunge sa umblu in zona motor noaptea, asta va fi urmatoarea modificare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum ai facut rost de pise? Contactorul cu suport ma intereseaza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ledurile de pe www.ledview.ro
      de contactor spunem in descierea de deasupra filmului.
      spuneam si de acel suport din metal ca l-am facut singur, aveam o bucata de tabla pe acasa si am adus-o la forma din filmare

      Ștergere
  6. Felicitari Cristi esti de mere ajutor tine-o tot asa BRAVO

    RăspundețiȘtergere
  7. buna cristi de la oradea is spunemi te rog de unde pot sa iau contactorul si mar interesa dimensiunile de la suportul de contactor sa imi fac si eu unul banda led am comandato de la ai nostri iti multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de contactor scriam sus la descriere, deasupra filmului.
      spuneam si de acel suport din metal ca l-am facut singur, aveam o bucata de tabla pe acasa si am adus-o la forma din filmare. nimic standard, ajustat, verificat, ajustat, verificat

      Ștergere
  8. Cine a inviat ?
    Asa parca am auzit la finalul filmarii.
    Foarte bune tutoriale ! Felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era si un golf 4 in curte, camera de marsarier era moarta si numa ce a inviat :))

      Ștergere
  9. Salut. As Vrea sa stiu daca se poate schimba emblema de pe volan la logan din cea veche in cea noua.

    RăspundețiȘtergere
  10. O intrebare: de ce nu mi se mai aprind semnalizarile la inchidere, deschidere masina? In rest totul este OK?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti sigur ca inainte se aprindeau? :)
      daca se aprindeau, nu stiu motivul pentru care nu mai face treaba asta

      Ștergere
  11. fara ultimul semn de intrebare

    RăspundețiȘtergere
  12. ce sa mai zic....esti THE BEST !!!!! sigur nu vrei sa te bagi in Guvern , ca avem nevoie de tehnicieni destepti si priceputi ?!!!! hai , te rugam....!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca eram musulman, probabil ca ma angajam la guvern :))

      Ștergere
  13. Am rezolvat.Era indoita tablita ce tine contactorul care comanda lumina in portpagaj, si la inchiderea portbagajului nu mai facea contact.

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut! Ca idee, switchul se poate pune si la maneta de deschidere a capotei din interior. In felul asta e si mai protejat( Nu sta langa motor) si nici nu exista posibilitatea sa se deterioreze datorita capotei. Just a tip.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acea clapeta este cu revenire, nu vad cum ai putea face sa pui acolo un switch.

      Ștergere
  15. Ce ai mai putea sa pui acolo este acel buton de la care se stinge si se aprinde de la frigider si sa fie pozitionat aproape de broasca capotei

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut, capitonaj ca al tau unde as putea gasi?

    RăspundețiȘtergere