Schimbat lampa numar

Cand mi-a zis Alex ca lampa e mi-o trimite o sa-mi placa foarte mult, chiar a avut dreptate :D
Nu stiu exact pe ce fel de Dacia vine montata din fabrica, cert e ca este pe piata si puteti monta asa ceva.
Daca te poti impaca cu ideea ca ai mocirla in acea lampa de iluminat numarul spate, este perfect! Nu mai trebuie sa faci nimic. Dar daca esti ca mine, nu te poti impaca cu ideea. Asa ca eu ma bucur cat pot de mult de noua lampa.
O puteti comanda de la axscu intrand pe acest link [VAND]Diverse, preturi Mici.
Multumiri lui Mihai penca mi-a adus aminte de acest tutorial, din mai sta la pastrare asteptandu-si randu sa fie publicat :)



Si cum sunt multi care spun ca numarul nu mai este iluminat corespunzator din cauza inclinatiei si a becului cu led folosit

37 de comentarii:

  1. Salut Cris! ai cauciucuri de iarna pe logan? daca da,te rog frumos sa imi spui de unde le ai si cat ai dat pe ele? si ce marime ai la tine pe cauciucuri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am cauciucuri de iarna, le-am luat de la vulcanizare, 300lei perechea pe fata, pe spate le am de 2 ani si au costat 560lei perechea, 185/65/15

      Ștergere
    2. Exista numeroase website-uri de unde se pot cumpara cauciucuri si unde puteti compara aceste anvelope in functie de aderenta pe umed, zgomotul produs sau cantitatea de combustibil consumat/economisit. Eu ma uit prima data la calificativul primit pt franare pe umed. Diferenta intre o anvelopa care a primit A si una care a primit B este de cativa metrii in minus la distanta de franare de la o viteza de 80 kmh...

      Ștergere
  2. In acest soclu incape becul led de la liviu de 10 sau 25w?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar trebui, soclul este identic cu cel la pozitie de pe faruri ;)

      Ștergere
  3. Cred ca pentru ca este putin oblic in lampa intra si un bec putin mai lung. Ar fi fost bine pentru a scapa de griji sa-i dai un punct de cositor acolo. Bafta

    RăspundețiȘtergere
  4. saraca lampa daca nu ai jignit-o incontinuu :))

    RăspundețiȘtergere
  5. merge si o garnitura, eu am de ceva timp garnitura din cauciuc de camera de bicicleta si nu intra apa ca si cum nu ar fi avut-o dar tot intra!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare..., de pus ai pus lampa aia faina si etansa, dar..., de util e utila, face cel putin la fel de multa lumina ca si cealalta lampa, se vede bine seara...|?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer sa fiu nu le-am comparat, dar garantez ca numarul se vede ok :)

      Ștergere
  7. Doua observatii:
    1. Aia e lampa de pe PH2 (eu am PH2 si exact asa e, cu sticla lipita si becul la 45 de grade)
    2. Din vauza ca becul e la 45 de grade, ledurile lumineaza destul de prost numarul de inmatriculare. Sticla aceea are niste elemente optice care ar ajuta cu imprastierea luminii, dar nu in cazul unui bec cu led simplu. Trebuie ceva sa imprastie lumina destul de bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristi! Un update sa vad cum lumineaza lampa de la axscu? Sunt curios

    RăspundețiȘtergere
  9. Apreciez tutorialul si-l consider util. Insa eu am rezolvat mai simplu problema etanseitatii, mai exact am folosit pe post de garnitura de etansare banda dublu adeziva. Avand in vedere ca am pus un bec cu led de la philips (50 de lei) nu cred ca se va arde vreodata si nu voi fi nevoit sa-l mai schimb.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. banda dublu adeziva nu este o solutie 100%, dar este mult mai bun ca si nimic :)

      Ștergere
  10. buna
    ai ideie de ce mi se ridica geamul de la sofer foarte, foarte greu la un logan dci1,5 (geam electric)? rezolvarea e in acest video? https://www.youtube.com/watch?v=ZQHnSoArisE
    merci frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am facut-o si eu si a mers mult mai usor ulterior. ba chiar am folosit si Sonax, chiar si vaselina siliconica. degeaba, iarna tot greu misca si la mine

      Ștergere
  11. Cris, cheia a inceput sa intre si sa iasa greu din contact, ce ar putea avea ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut si eu aceeasi problema ; mizerie , rugina pe cheie, curata cheia cu smirghel fin apoi ungeo cu wd40

      Ștergere
  12. Cheia nu este ruginita dar o sa o ung

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce leduri folosesti acum pe pozitie/frana?

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am pus silicon,l-am lasat sa se usuce apoi am pus "geamul",pe plasticul din interior,dupa ce l-am spalat bine cu decarburol sa iasa negreala,am folosit folie alimentara de aluminiu,m-am cam chinuit nitic pt ca am vrut sa o pun cat mai necutata cu putinta,am reusit in proportie de 80%,rezultatul,pina la ora actuala in 8 ani am schimbat o singura data acel bec,dar inainte de aceasta operatiune cu mult timp,sa fie de vreo 5-6 ani becul pe masina,curios este ca m-a tinut asa de mult desi eu merg tot timpul cu luminile aprinse ;)
    De apreciat tutorialul,ca si restul,sunt un client fidel al clipurilor tale Cristache,respect pt munca si efortul depus pt a ne tine la curent cu diferitele "probleme" rezolvate de tine,respect! ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. interesant tutorialul dar am o nelamurire . acceasi lampa este montata si la logan mcv? daca este identica si eu as schimba aceasta lampa. daca stie cineva daca sunt similare as aprecia un raspuns . multumesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut! Vreau sa aduc o imbunatatire la farurile Matizului, adica lupe in faruri. Stiu ca trebuie sa desfac farurile, sa bag lupele dupa care sa le lipesc la loc. Cu ce ar trebui sa le lipesc sa nu faca condens sau alte neplaceri? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristi, lampa cea veche, se demonteaza? adica sa bag in interior o placuta cu LED?

      Ștergere
    2. lampa veche este foarte demontabila si deloc etansa. poti pune o placa cu leduri in ea. dar de ce? e atat de important numarul de masina ca sa fie foarte vizibil?

      Ștergere
    3. am facut si eu aceasta modificare(am PH2 si a venit cu lampa de PH1,poate asa veneau la inceput in 2008) si este chiar ok,si legat de conectarea pinilor pe fire ai procedat corect cand ai prins si acea garnitura( am desfacut mufa veche si pinii era prinsi cu tot cu garnitura)

      Ștergere
  17. Buna,am cumparat de pe ali express o camera de marsarier(https://www.aliexpress.com/item/Sony-CCD-car-rear-view-camera-reversing-monitor-parking-cameraforNissan-March-Renault-Logan-Renault-Sandero-Parking/1910858536.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.12ab4c4duhDoeh)ce nu reusesc sa o introduc in locasul de la becul de numar,ceva sfaturi..

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut. De unde pot comanda lampa cu totul in afara de bec? In link nu o mai gasesc. Ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, am acutalizat link-ul https://www.loganclub.ro/forum/forum/anunturi-bursa-publicitate/anunturi-strict-legate-de-masini/anunturi-membri-aa/24589-vand-diverse-preturi-mici?p=3628054#post3628054

      Ștergere