Modul intermitent pentru al treilea stop de frana

Acesta este cel de-al patrulea modul pentrul al treilea stop de frana pe care-l testez. Toate au acelasi scop, cel de a atrage atentia celui din spate atunci cand franezi ca sa franeze si el din timp.
A fost achzitionat de la Dan, majoritatea stiindu-l ca Fratello de pe LoganClub, care, printre multe altele, comercializeaza si acest modul. El se diferentiaza de celelalte prin cele doua potentiometre de la care se pot regla frecventa si numarul de clipiri, in functie de becul folosit, cu led sau filament.
Modulul se poate comanda printr-un PM pe forum sau pe adresa de mail dann_niculescu@yahoo.com .


97 de comentarii:

  1. Salut,de unde ti-ai cumparat acel cleste pt fire,si acest modul se poate minta si pe alte masini nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. il am de 10 ani, dar gasesti de cumparat sub numele de cleste papagal.
      modulul se poate monta pe orice masina, zic eu :)

      Ștergere
  2. toata stima cristi , asta chiar neinterersant asta .

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Mare Mester,foarte tare,ca de obicei.Ce a mai facut Mat-ul cu cotiera de laguna2 nu te-a convins inca sa io montezi pe masina?

    RăspundețiȘtergere
  4. arata foarte bine capota spate a lui MAT-u si mult mai bine fara capacele alea de acu ceva timp:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Astazi am sa testez o noua modula:)) esti ungur:))

    RăspundețiȘtergere
  6. dar credeam ca scopul modulului era Acela de avertizare la o franare mai violenta, se pare ca acesta nu mai indeplineste functia asta si doar pulseaza la orice franare.........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu unul as fi dispus sa cheltuiesc mai mult daca asta ma ajuta pe mine si pe ceilalti participant la traffic sa ne "ciocnim" mai putin:))

      Ștergere
    2. ai de la mine o lada de bere virtuala pentru aceasta afirmatie :D

      Ștergere
    3. ma bag sa dau si eu una pentru "gandirea"asta

      Ștergere
  7. as dori sa achizitionez un astfel de modul pentru un seat ibiza 2009. numarul mmeu de telefon este 0729 905 802 te rog suna-ma daca poti sa imi vinzi un astfel de dispozitiv..

    RăspundețiȘtergere
  8. chiar nu am inteles. parca finalizasei lucrarea asta si totul era bine, acum ai alt modul. nici mie nu mi se pare interesant ce ai facut de data asta, nu te supara, nu a zis nimeni sa ma multumesti pe mine, tu faci ce vrei, eu doar iti dau feedback, e dreptul meu sa spun ce-mi place si ce nu:))
    salut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scriam sus la descriere ca este al patrulea modul ce l-am testat. acesta este un modul cu alte optiuni ca cele precedente. eu le testez, arat ce stiu sa faca, prezint avantaje sau eventuale dezavantaje. avand 4 modele la dispozitie, omul isi alege modelul care ii place si care crede ca i se potriveste pe masina lui. de fapt am testat 5 module, unul din ele fiind atat de prost conceput incat nu merita prezentat.
      ca este neinteresant pentru tine nu insemna ca nu este interesant pentru altcineva. asta-i ca si schimbarea filtrului de aer la dci si tu ai acasa mpi, deci neinteresant pentru tine.

      Ștergere
  9. exact, daca arati cum cureti turbina sau ceva de genu asta, pe mine nu ma intereseaza, dar nu inseamna ca nu apreciez munca ta si instructiunile corecte.

    RăspundețiȘtergere
  10. pana la urma, ai aratat destule chestii de-a lungul timpului ce sa repari/cum sa schimbi una alta, aproape ca nu prea mai e nimic de aratat:)) sper sa nu dai faliment cu blogul:))
    noi oricum iti suntem recunoscatori pentru ce ne-ai invatat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum il cunostem pe Cris o sa faca tutoriale cu schimbarea distributiei, ambreiajului, poate ceva tinichigerie. nu a ajuns inca la final.

      Ștergere
  11. Eu cred ca rolul acestui modul e sa atraga atentia ca se franeaza indiferent ca e violent s-au usor nu trebuie sa franezi brusc ca un neatent sa intre in tine dar clipirile astea ii vor atrage atentia cu siguranta mai ales daca nu ar fi estompat de folie si din toate cele montate de pana acum Cris prietene asta mi se pare cel mai sigur poate la intensitae daca s-ar umbla un pic chiar ar fi fara hiba

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parerea mea este ca nu se justifica idea ca doar trebuie sa-ti atraga atentia, cand nu esti atent nu esti.......semnalizarea este intermitenta si de multe ori pentru ca ne-am invatat cu ea, nu ne mai sare in ochi si tot ne pocnim. de multe ori insa esti in spatele cuiva si vezi ca franeaza dar nu sti cat de tare, si atunci cand franeaza tare daca tu poti sa fi avertizat cumva, este ideal. ceea ce spun eu e ca luminile care fac tot timpul acelasi lucru, tind sa devina obisnuinta si nu le mai acordam atentia necesara. parerea mea........si de aia eu as lua tot timpul unul care are intermitente la franare mai tare, si cred ca acelasi e motivul pentru care constructorii folosesc aceiasi filosofie.

      Ștergere
  12. Ca sugestie: montare lampa portiera la LOGAN : varianta cu banda de leduri sau cu lampa de pe alta masina, probabil ar fi ok una de pe Clio. Partea de sub usa s-ar preta bine la o bandă de leduri cu lumina albă iar pe lateralul usii una CU LEDURI rosiI, ambele fiind comandate de contactul lămpii de plafon ca să se aprindă exact la deschiderea usii ;). Deci cand aș desface fața ușii să gresez macaraua de geam aș putea să fac și asta... ca să nu mai dau jos fața inca o dată doar pentru punea lămpilor ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e ciudat ca atunci cand deschizi o usa sa lumineze si la celelalte usi. cele 3 usi fiind inchise, se va vedea lumina tot roata pe la imbinarea cu caroseria si asta nu mai e chiar atat de cool :D
      am aplicat deja ce-mi propui si dupa doua, trei luni a iesit fum, nu a fost deloc amuzant.
      trebuie gandita foarte bine alimentare ledurilor ca sa fie protejate de apa, ceea ce nu s-a intamplat in cazul meu, am folosit plastic topit

      Ștergere
  13. CRiS, am vazut ca tu mai circuli si pe 2 roti. Nu te-ai gandit sa pui acest modul (ultimul testat) pe scuter?
    Eu cred ca ar ajuta deoarece scuteristii sunt mai putin vizibili cand franeaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e o idee, nu m-am gandit :)

      Ștergere
    2. Eu m-am gandit dar am de verificat daca s-ar putea, cel putin la scuterul meu. Becul din spate are 3 fire. pentru ca are filamentul de frana si cel de pozitie in acelasi bec. Daca din cele 3 fire unul e de masa si celalalte doua de plus, ar functiona modulul. Dar daca sunt doua de masa si unul de plus, nu ar mai functiona.

      Ștergere
  14. O singura observatie: Pe firul de "plus" taiat, ai montat doi papuci "mama", mi se parea normal sa montezi unul "mama" si unul "tata", pentru cazul in care vrei sa renunti la modul, sa poti uni firele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu, mi-am dat seama fix in momentul cand le conectam si mi-a fost lene sa reiau filmarea, sa schimb papucii :)

      Ștergere
    2. Tot respectul pentru ce faci, am pus si eu in practica cateva din ideile vazute la tine. Tine-o tot asa, "Tutoriale" sunt la favorite.

      Ștergere
    3. de ce trebuie sa unesti firele in caz ca nu mai folosesti piesa ?

      Ștergere
    4. pai daca scoti modulul ai vrea sa unesti mai usor firul de plus care l-am taiat, nu? :)

      Ștergere
  15. de aprox 1 an si jumatate folosesc acest modul de la Fratello in "combinatie" cu un bec led si pot sa spun ca sunt foarte multumit. mie unul mi se pare cea mai ok solutie dintre toate cele prezentate de Cristi pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti se pare cea mai ok solutie. Sincer m-ar enerva sa merg in spatele unuia care are acest modul.
      Mai ales in oras, noaptea, este enervant pentru cel din spate.
      Ala care clipeste numai la frana puternica e ideal, avertizeaza doar cand trebuie.

      Ștergere
    2. iti marturisesc faptul ca eu am fost lovit de 2 ori in spate pana acum. de ce? pentru ca ametitul din spatele meu (cu toate ca in fiecare caz a avut suficient timp si spatiu) nu a fost atent. am reglat modulul astfel incat sa clipeasca de 3 ori la apasarea pedalei de frana si sa nu fie obositor/enervant pentru cel din spate, dar totusi sa-i atraga atentia ca eu franez. modulul care clipeste numai la franare puternica (si care a fost prezentat aici) nu mi se pare a fi o solutie fiabila si de incredere, de aceea consider ca modulul vandut de Fratello este solutia ideala (cel putin pentru mine).

      Ștergere
    3. Tot m-ar enerva! La orice oprire sa-mi spargi ochii.
      Tie nu-ti pasa decit de tine.
      Peobabil ai si "gzenoane" si mergi cu proiectoarele aprinse non-stop, ca sa vezi tu mai bine.

      Ștergere
    4. daca sta in fata ta cu piciorul pe frana nu iti sparge ochii?

      Ștergere
    5. bine, atunci iti promite ca nu mai cumpara nimic! asa!

      Ștergere
  16. Bun tutorialul. Ma gandesc la ceva .Un tutorial splendid ar fi montarea senzorului de temperatura incorporate in noile oglinzi la instalatia de indicare a temperaturii a acestui domn Fratello sau Dr.House ma rog.

    RăspundețiȘtergere
  17. salut am de gand sa imi achizitionez un set de jante... dupa ce trebui sa ma orientez in afara de prindere care banuiesc ca este 4x100 pe r15 cine ma poate ajuta cu niste sfaturi
    Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa te mai interesezi de ET-ul jantei, care inseamna cat de mult iese janta in exterior.

      Ștergere
  18. cristi, ajuta-ma si pe mine cu o parere te rog: se poate inlocui uleiul din amortizoare cu unul mai vascos?
    ar mai reduce ruliul pe viraje, un amortizor mai tare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu sigur si garantez ca se poate inlocui, doar ca nu stiu sa-ti spun cu ce ar trebui sa-l inlocuiesti. persoana care a facut asemenea teste a incercat o gramada de lichide si n-am urmarit sa vad ce rerzultate a avut :)
      el fiind http://www.loganclub.ro/forum/member.php?u=549

      Ștergere
    2. mi-a picat fisa asta cand am auzit ca a inceput sa faca astia si logane fara bara antiruliu, dar cica nu e problema pt. ca au amortizoare mai dure

      Ștergere
    3. nu, absurd si idee proasta :)
      bara de torsiune este utila indiferent de suspensie :)

      Ștergere
  19. ,,Cand schimbam bujiile incandescente am observat ca carcasa filtrului de aer misca, si nu imi place,, Zise cineva caruia nu ii plac greierii :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. huoooa, repede spui tu tot :)). futeias pe youtube cum au facut ei public tutorialul :D

      Ștergere
    2. Nici nu l-am vazut tot, cand sa ma uit azi, hopa e privat :))

      Ștergere
    3. bun asa =))
      ieri cand mi-am dat seama ca este public, avea deja 54 vizualizari. l-am scos de la vizibil si bana seara avea 90 vizualizari. aha, deci inca mai era accesibil de cei abonati, asa ca l-am facut privat :D

      Ștergere
    4. eu apucat sa-l vad.. de doua ori chiar :)))
      Cris, dar nu exista posibilitatea ca de la caldura sa se topeasca acele benzi?

      Ștergere
    5. ce benzi? nu stiu despre ce vorbesti =))

      Ștergere
    6. Nu isi au rostul acum intrebari despre nu stiu ce benzi.. Asteptati intai tutorialul si apoi puteti comenta despre el. :D

      Ștergere
  20. Eram sigur ca nu trebuia sa il vedem,bine ca am fost pe faza

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut, daca imi pun folie fumurie pe stopurile spate imi trebuie vreo omologare sau ceva de genu?

    RăspundețiȘtergere
  22. Ok deci daca imi pun nu zice nimeni nimic si mersi

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut, ai putea sa faci un tutorial cu montare proiectoare ceata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu doar ca as putea, sigur pot. eu nu dau banii pe asa ceva, daca le trimiti la mine le montez

      Ștergere
  24. Pai ai dat banii pe oglinzi electrice si incalzire in scaune si pe asta nu o faci :)))) fara suparare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oglinzile imi sunt utile le folosesc zilnic, incalzirea in scaune imi este utila, de vreo doua luni o folosesc zilnic. de proiectoare as fi avut nevoie de vreo 2-3-4 ori in 8 ani, deci se justifica 200lei proiectoarele, mai vreo 50 lei suportii si maneta vreo 120lei(o am deja)

      Ștergere
  25. Ok dar daca iti trimit proiectoarele mai la vara il faci?

    RăspundețiȘtergere
  26. Pe firul de pe instalatia masinii (plusul becului), in mod normal trebuia sa pui un papuc mama si unul tata, pt ca in caz ca doreai sa renunti la deviceul acesta sa pui papucul la loc si gata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am scris si mai sus, mi-am dat seama chiar cand trebuia sa-l montez si filmam, mi-a fost lene sa schimb papucii :)

      Ștergere
  27. Mersi frumos de turorial, chiar aveam nevoie de unul :D

    RăspundețiȘtergere
  28. ce a folosit sa inegreasca stopurile spate ? sau nu sunt stock?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este spray cu lac special pentru stopuri. desi arata bine, nu recomand, lumina d epe stopuri este afectata foarte tare si scade drastic vizibilitatea

      Ștergere
  29. Salut,
    Vreau sa te intreb daca ai vreun modul de aprindere a avariilor la franare brusca?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu, dar sus desupra filmului sunt link-uri catre baiatul care vinde ;)

      Ștergere
  30. asta ceva frumos pe logan ,nu ce ai pus tu

    http://www.youtube.com/watch?v=c5qSB28svNs

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, foarte frumos. si care-i utilitatea la acel frumos?

      Ștergere
  31. vreau sa comand 3 buc (modul franare) , dar nu am cum sa iau legatura cu "fratello" .
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  32. as dori un nr. telefon sau email al producatorului pentru mai multe date tehnice, pret achizitie etc.al modulului prezentat (nr4)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sus deasupra tutorialului este trecuta adresa de mail a baiatului. este taiata cu o linie ca sa fie mai ascunsa de crowlere.

      Ștergere
  33. Răspunsuri
    1. sus deasupra filmului ai un link "acest modul". ba chiar ai si adresa de mail scrisa. contactezi pe om si il intrebi

      Ștergere
  34. eu am o curiozitate. oare poate comenta cineva referitor la folosirea acestui modul, ma refer la politie, rar, pentru blink-ul celui de-al treilea stop pe frana. Desi unele masini de serie au asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este o modificare adusa la instalatia electrica, deci te fut politistii/rar de te indoaie. nu-i intereseaza ca e util, ei vad partea care le placea, cea in care te fut.
      nu-i intereseaza ca multe masini au din fabrica drl-uri cu led, daca-ti pui tu, iti ia talonul, amenda...

      Ștergere
  35. Salut Criss ,cu ce ai invelit modulul , cumva cu varnish

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. varnish, termocontractant, termocontractibil... cum vrei tu :)

      Ștergere
  36. salut,cum se numeste clestele cu care legi cei doi conectori?

    RăspundețiȘtergere
  37. Salut. Se mai poate comanda acest modul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, sigur de mai poate comanda. La descriere ai o adresa de mail care chiar este validă deși este tăiată

      Ștergere
  38. sal Ai cumva nr de telefon a lui Fratelo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, nu-l am. daca-l aveam, probabil nu-l dadeam. ai sus la descrierea filmului adresa de mail si link catre loganclub.ro.

      Ștergere
  39. Salut,
    Care poate să-mi spună.
    Am observat de curand ca stopurile imi raman tot timpul aprinse fie daca apas sau nu frana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, poate sa fie defect sau doar trebuie reglat https://www.tutorialelogan.ro/2011/03/regla-si-demontat-contactor-de-frana.html

      Ștergere