Bec cu led H4 1800 lumeni

In sfarsit au ajuns si la mine becurile cu LED H4 de la Bec Led-Auto. Usor de montat si foarte usor de impresionat :D
La montaj trebuie doar sa fi atent sa treci cablul prin clema care tine becul pe pozitie, altfel il poti taia. Prima data cand am pus aceste becuri sus, trebuia sa-mi duc sotia la lucru. M-am urcat in masina, era oapte si am aprins becurile... soc! Imi puteai vedea maselele de minte fara nici o problema :D
Atunci nu mi-am dat seama ca de fapt s-a aprins si faza lunga pe langa cea scurta. Dupa al doilea flash primit de la soferii care veneau din fata, am lasat maxim farurile jos si am inceput sa inspectez becele. Atunci am vazut ca ceva da cu virgula si acel can-bus e fix egal cu zero. Dar problema se poate rezolva usor cu un releu sau o rezistenta de 39 de ohmi la 3w.
Partea buna este ca aceste becuri se folosesc de oglinda farului pentru disiparea luminii, insemnand ca nu orbesti pe ceilalti participanti din trafic, fix ce trebuie.
O sa-mi spuneti ca nu mai puteti pune acele capace de plastic peste cauciucul de la becuri. Apai eu de vreo 4 ani nu le mai am. Pe acele gume am gasit doar ceva praf, nimic care sa ma sperie si sa pun alte capace.
Nu mi-a placut ideea acelor ventilatoare, se strica destul de repede(ziceam eu), asta pana am vazut ca sunt rezistente la praf si apa si din cauza aceasta sunt garantate multe ore de functionare. Ventilatoarele pornesc doar cand aprinzi becurile, indiferent daca este faza scurta sau lunga.
Dupa 15 minute pornite pe faza scurta, becurile erau calde bine, dar nu fierbinti.
Dupa aproape 15 minute pornite pe faza lunga, becurile erau fierbinti si zic eu, este normal. Dar oricum nu atat de fierbinti ca si becurile cu filament pe care-ti ramane pielea daca le atingi.
No gata cu vorba, acesta este tutorialul cu detaliile si montajul lor pe masina.


Si acesta este testul pe zi si noapte. Nu am depasit viteza de 100km/h(pe ceas) si uneori am ajuns pe la 90km/h(pe ceas), evident, unde se vede ca merg mai cu viteza. Becurile cu filament sunt unele ordinare, nimic special sau diferit la ele.


Am incercat sa testez in cat mai multe ipostaze, pe rand faza scurta si faza lunga pe un drum iluminat, pe un drum neiluminat, pe drum drept, in sens giratoriu cu marcaje, urcatul si coboratul unui pod, parcat si obturat pe rand fiecare bec, parca am testat si cateva flash-uri la un moment dat.
Parerea mea este ca aceste becuri vad foarte bine pe faza scurta si chiar sunt putin peste cele cu filament. Ca si faza lunga sunt ok, dar nu foarte ok, ma asteptam sa fie la fel sau chiar peste cele cu filament. Din pacate sunt putin sub si acesta a fost singurul minus care l-am gasit la aceste becuri cu led. Asta nu insemna ca nu poti circula deloc cu faza lunga unde ai nevoie de ea, doar ca parca ai vrea mai mult :D. Dar daca este sa o luam pe a dreapta, 95% din timp folosim faza scurta si in acest caz aceste becuri sunt ideale.
Nu-mi cereti nici un alt fel de test, dupa aproape doua ore jumatate de condus si schimbat cand becuri cu led, cand becuri cu filament... mi s-a cam acrit si va garantez ca nu fac :)
PS: multumiri lui Cristi DHP pentru ajutor ;)

Si am revenit cu un mic update ca sa va raspund la toti care m-ati intrebat una alta. Am pus in locul acelui releu o rezistenta de 75Ω 3W, 1 leu. Dar am testat si cu o rezistenta de 47Ω 5W cu acelasi rezultat, puneti ce gasiti. Am mai testat functionarea cu un DRL, lumina afisata pe un zid si protectia in cazul in care se defecteaza ventilatorul.

119 comentarii:

  1. Salut cristi am fost pe pagina pe care sunt vandute becurile 450 lei este un set de becuri H4 cu led? am vazut eu bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. crezi ca eu vad mai bine ca tine? :))
      daca asa scrie, chiar asa e :)

      Ștergere
    2. Am achizitionat becurile (s-au mai ieftinit, doar 400lei) si le-am montat, nu m-am descurcat cu montatul releului, asa ca am apelat la un electrician (de fapt comercializeaza statii C.B.) si a rezolvat problema cu o rezistenta ceramica de 35 ohmi (parca asa a spus), sunt multumit de lumina, dar ventilatoarele se aud mai tare decat GMV-ul de la radiatorul de racire, daca rezolvi problema poate imi spui si mie cum, multumesc, tine-o tot asa.

      Ștergere
    3. eu am auzit ventilatoarele doar daca stau langa ele. probabil din cauza ca este diesel...

      Ștergere
    4. Stima! Ati montat releul doar pe partea dreapta sau trebuie montat si pe partea stanga?

      Ștergere
    5. Sunt sigur că spuneam pe undeva că doar la un far se pune

      Ștergere
  2. Dupa tine Cristian chiar merita? Are rost sa investesti 450 RON pe ele? Sincer acuma cat de des se arde un bec la tine? Eu in 2 ani am schimbat unul. Exista diversi producatori ce ofera fel si fel de becuri . Eu folosesc Philips X-treme Vision si-ti spun ca sunt cam cu 50% in plus fata de un bec stoc. Cam cati banuti ai bagat doar in LED in masina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu schimbam 2-3 becuri in fiecare an, asta pana mi-am pus DRL.
      un set de Philips X-treme Vision costa 100lei si tu probabil nu aprinzi farurile imediat ce pornesti masina, din cauza asta schimbi un bec la 2 ani. sau mergi doar pe drumuri foarte bune si de la vibratii nu se rupe filamentul.
      cati bani am bagat in ledui? multi, important e ca nu-mi pare rau :)

      Ștergere
    2. de doi ani nu am schimbat nici un bec de pe masina asta, insa becurile de la faruri s-au transformat in lumanari...daca aprind lanterna lunimeaza mai tare...

      Ștergere
  3. daca ar mai avea doua leduri si pe lateralul "becului" ar folosi toata oglinda farului la faza lunga. asa cu doua leduri este folosita putin peste jumatate din oglinda conica a farului la faza lunga; dar oricum interesante si mai bune decat xenon

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai degraba dou in partea de jos pentru lunga, lateralele doar ar face lumina in laterale :)

      Ștergere
  4. Cristi, am fost atent la cauciucul ala si la radiator si ventilator. Intrebarea vine astfel: cum se mai raceste, daca acel cauciuc vine etans pe radiatorul de aluminiu si nu permite ventilatorului sa dea aerul corect si sa se duca mai departe? Mie mi se pare ca aerul nu are cum sa circule sa aeriseasca mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca se raceste bine sau nu, important este ca e mult mai rece ca becul cu filament ;)

      Ștergere
    2. Isi face treaba bine! Nu e nevoie ca aerul sa mearga mai departe de radiator ca sa ajunga pana la bec! Pentru ca, (virgula) caldura de la bec se duce in acel radiator care este racit de ventilator.
      La fel cum functioneaza coolerele la procesoare de PC mai speciale, care nu au ventilatorul indreptat spre procesor, ci spre spatele carcasei. (Cristi stie mai bine ce si cum)

      Ștergere
  5. Pe alese si mai ieftine, doar ca ajung in 3 saptamani. http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=h4+led&_pgn=3&_skc=100&rt=nc mai interesati-va si voi si vedeti si alte variante, nu doar Liviu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. diferenta este ca stii ce cumperi de la Liviu, de pe ebay este o mica loterie :)

      Ștergere
    2. http://www.ebay.com/itm/CREE-KIT-9003-HB2-H4-Pack-of-1-LED-BULB-25W-XENON-5000K-CXA1512-POWER-HEADLIGHT-/141065475412?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item20d8285554&vxp=mtr aici gasiti aceleasi leduri (IDENTICE) cu cele testate de cristi numai ca la mai mult de jumatate de pret in jos 55$ + transport. Cum sa ii dau lu Liviu ala de 3 ori banii pe ele...doar nu suntem copii mai stiu si altii sa dea comenzi pe e-bay. Va comand eu fara nici un adaos :) Oricum respect Cristi pentru ceea ce faci!

      Ștergere
    3. "Pack of 1 LED", mda, la 227lei o bucata este de 3 ori mai ieftin :))

      Ștergere
    4. am pus link-ul gresit (greseala mea) dar dupa cateva cautari am gasit si pachetul complet la 80$ + 20$ transportul=100$ si tot economisesc 40 $ fata de pretul lui Liviu ! Ciao

      Ștergere
    5. de fapt faci o reducere de 37$.
      de aceasta diferenta ai garantie 6 luni si garantarea ca primesti ce comanzi, produs testat(de mine) si garantat este ce vezi in filmare :). exclus total riscul sa platesti taxe vamale. deci fara batai de cap.
      evident, fiecare este liber sa-si cumpere ce le doreste inima :)

      Ștergere
    6. Ai Alex eu am gasit pe ebay fix chitul lui cris cu 85 usd din china cu transporturi gratuite.
      Uite aici link-ul http://www.ebay.com/itm/48w-1800lm-high-power-H4-hi-lo-CREE-led-headlight-kit-auto-led-headlamp-kit-/161123413748?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2583b42ef4&vxp=mtr

      Restul cum de a ajuns la 450 ron.....suntem romani nu uita asta.
      Succese pe ebay ca e beton chitul cred ca imi pui si eu.

      Ștergere
    7. http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=h4+cree+led
      de la mama lor din china

      Ștergere
    8. Si la taxe vamale nu se refera nimeni, China nu e in UE 😉

      Ștergere
  6. Greutatea soclului de aluminiu, nu influenteaza?

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-adevar, pe faza scurta, LED-urile par a fi mai bune, lumina fiind alba, e mai clara si parca ceva mai difuza decat stoc-ul, dar faza lunga, in afara faptului ca , daca vrei, poti orbi "mai bine" pe cineva din fata, sunt mai proaste decat stoc-ul.
    Daca cele cu LED-uri se incalzesc atat de tare incat e nevoie de cooler pus pe radiator, in timp, nu se va topi acel manson de cauciuc. Sa fiu sincer, cu sau fara acel cooler minuscul, nu vad sa fie vreo diferenta....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am testat becurile cu si fara cooler, chiar este diferenta si uite ca am uitat sa precizez asta. pe faza lunga testul l-am facut fara ventilatoare puse si s-au incalzit foarte tare :)
      garantez ca este diferenta :). dar chiar si asa tot nu erau la fel de fierbinti ca becurile cu filament, becuri care asteptam sa se raceasca putin ca sa le pot scoate din locasul lor :D

      Ștergere
  8. incearca-le pe alea cu 5 cree nu tigaile astea cu pastila de silicon
    cu astea nu ajungi la 360 de grade lumina in far

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ia da-mi un link cu acel bec penca io n-am gasit

      Ștergere
    2. NU NU NUUUUUUU!!! am incercat eu. si la testul pe noapte era sa lovesc 2 carute (eu avand faza lunga aprinsa)

      Ștergere
  9. pastila de silicon are sanse mari sa cada din acel suport al ledului pro-zis din cauza temp plus de asta se si matuieste si scade randamentul luminii iti scad lumenii mai exact
    pe faza lunga la h4 ai neaparata nevoie de 360 de grade lumina data efectiv de led
    ce-mi doresti tu mie eu nu doresc nimanui sa pateasca :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca o sa cada sau nu pastila o sa vedem in timp, randamentul oricarui led scade in timp, dar trebuie 10-15 ani, poate chiar 20 ani O sa mai ai masina asta peste 15-20 de ani? Becul xenon trebuie schimbat mult mai des si cand e pe terminate si ala are un randament mult mai scazut.

      Ștergere
  10. ce ziceti de astea? Liviu tot de pe Ebay le cumpara, ca nu suntem chiori sa nu observam asemanarile pana si la cutie. Liviu ce zici de astea? sunt mai bune ca ale tale? mai ai ceva de comentat? http://www.ebay.com/itm/2x-H4-White-25w-10w-Car-High-Power-LED-Lamp-Head-Lights-Fog-2000LM-DRL-Cree-1512-/261285372029?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3cd5d2607d&vxp=mtr

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristi tu vb de temperaturi. Pai, becurile cu filament sunt fierbinti daca atingi sticla, restul e ok. La cele cu led tot ansamblul se incalzeste. Deci care si unde e riscul mai mare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa 15 minute de functionare apuca becul stock de soclu, ca doar e metal acolo, sa vedem daca te impresioneaza.....

      Ștergere
  12. salut,ce fel de releu este acela,ca m-am dus la un magazin auto si m-a itrebat de care releu si nu am stiut sa-i spun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi se pare ca este de semnalizare. spune-i sa-ti de-a cu 4 picioare si sa aiba cifrele 85, 86, 87 si 30,ala e ce trebuie.
      sigur se pot folosi si alte relee, doar ca alea nu stiu cum se leaga :)

      Ștergere
  13. poti folosi DRL-ul pe becurile astea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se poate folosi un DRL pentru leduri, care scoate 12V, deci nu injumatateste lumina degajata

      Ștergere
    2. Am testat aceste led-uri la 5V-7V si se aprind, bineanteles la o putere mai scazuta, deci functioneaza cu orice modul DRL pe faza lunga si chiar se aprind si se sting gradual, daca masina are aceasta functie.

      Ștergere
    3. Liviu, nu functioneaza pe DRL. Eu am DRL de la Cristi si am facut ceva probe, masuratori. DRL-ul, ca si semnal final functioneaza prin trunchiere adica trece tensiunea la bec cand in 0 V cand in 14 V intr-o anumita frecventa astfel incat per ansamblu, ca si medie in timp, sa avem 7 V.
      Deci semnalul final nu este continuu. Dealtfel se observa foarte usor conectand un releu, se aude cum "lucreaza" bobina.
      La becurile cu filament nu se observa aceasta discontinuitate deoarece exista inertia termica (e acelasi lucru ca si cu becurile clasice - cu filament alimentate la 220v c.a.)
      O solutie ar fi transformarea acestei tensiuni astfel incat la final sa avem o tensiune in c.c de 7 V.
      PS
      Si Cristi a prezentat cum functioneaza DRL-ul pe LED-uri si s-a vazut clar cum clipeau.
      Numai bine.

      Ștergere
  14. multumim pentru prezentare.eu unul nu aveam asa rabdare sa tot schinb la becuri si sa filmez.felicitari

    RăspundețiȘtergere
  15. Tot respectul Cristi , dar sincer nu as da 450 lei pe niste becuri cu led care sunt la fel , daca nu chiar putin sub cele cu halogen. In 450 lei poti pune un set de lupe , xenon de 4300k si ai lumina 10 clase peste , si nici nu te injura nimeni. Dar asta este pretul lor , nici Liviu nu le ia cu 200 sa zicem si sa le dea in 450 , tot undeva la 100$+ + transport + etc. ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 100$+transport+taxe vamale+investitie mare in marfa+adaos ca doar nu le aduce de placere :)
      csenoane cu lupe in far presupune sa-ti montezi tu, ca sa renteze pretul. daca nu, platesti mai mult de 450lei. cand le declipsezi poate ai si ghinionul sa crapi sticla si atunci a vezi distractie :)

      Ștergere
  16. Salut, am urmarit acest tutorial si parce ceva nu se potriveste in legatura cu releul adaugat. Conform schemei pentru a declansa releul trebuie legat + si - la pinii 85 si 86, si nu la 86 si 87 cum ai zis acolo. Asta nu face decat sa apara un consum suplimentar pe bobina releului. Cred ca acest lucru se poate face si cu o rezistenta, ceva in genul acelora care se folosesc ca anulator de eroare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, exact, releul este pe post de rezistenta. din cauz aca nu stiu ce fl de rezistenta trebuia, a fost mai simplu cu un releu

      Ștergere
    2. un 39 de ohmi la 3w e suficient

      Ștergere
  17. Dar sunt omologate sau mergi pe barba si te prinde raru si iti ia talonu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca nu orbesti pe cei din fata, nu au motiv sa te opreasca sa te caute la oO

      Ștergere
    2. Toata stima pentru munca depusa Cris. In acelasi timp pot spune ca am incercat toate variantele de iluminare, si fara sa ma luati in nume de rau, sunt adeptul xenonului. Inainte sa ma injurati, conteaza enorm de mult ce fel de xenoane aftermarket se folosesc. Majoritatea care instaleaza asfel de becuri nu prea ii intereseaza de alti participant la traffic, atata timp cat ei vad bine. In cazul becului H4 exista anumite adaptoare care se monteaza pe soclul becului si care obtureaza fascicolul direct in fata si jumatate de fascicol cand este pe faza scurta (bulbul este mobil), si la miscarea bulbului,implicit modificarea focalei din far, prin trecerea de zona de obturare avem faza lunga. In cazul fazei scurte pot spune ca am o mai buna definire a fascicolului decat in cazul becului cu filament. Tin sa precizez ca nu am primit si nu primesc niciodata flashuri de la ceilalti. Sunt constient si ma deranjeaza si pe mine cei care sunt chiar nesimtiti si nu au astfel de ghidaze de fascicol sau le ridica la max.In ceea ce priveste eficeinta lor pe timp de ploaie,tine stric de temperature de culoare folosita, iar aceasta trebuie sa fie max 5500-6000k, nu intru in detalii pt ca tine de tipul de imprastiere (tip Rayleigh). Intradevar farul trebuie sa fie curat mai tot timpul astfel difuzia este mai mare la suprafata sticlei de far. Sunt si faruri din fabrica fara lupa dar cu xenon, dar sunt concepute altfel. Repet atat timp cat ai un control bun al fascicolului, forma priectata este mult mai ok decat in cazul becurilor cu halogen, si as recomanda un max de 4300 k la 35w. Imi cer scuze dc am deranjat pe cineva.

      Ștergere
    3. da, dar tu n-ai dat doar 150lei pe doua becuri xenon si le-ai aruncat in far, corect? :)
      si eu am mai vazut masini cu xenon in far stoc si nu erau deranjante, se vedea ca este xenon dar Nu ma deranja si chiar ma gandeam ca poate este din fabrica construita oglinda ca sa nu orbeasca pe restul. dar uite ca mi-ai confirmat si o doua varianta :)

      Ștergere
  18. Sunt foarte tari...doar ca sunt foarte,foarte scumpe...mai astept pana sa imi pun asa ceva,poate se mai ieftinesc,ledurile cree sunt de foarte buna calitate,dar...cum am mai zis,prea scumpe ptr logan ...stima cris

    RăspundețiȘtergere
  19. La itp aveai probleme cu lupele , dar nu prea . Cost becuri 450ron , cost lupe "morimoto" 2.8" cu instalatie 35w , becuri 5000k 600 ron :) . Urmeaza sa trec la 4300k ca se mai uita sticletii la mine

    RăspundețiȘtergere
  20. ce pret au ledurile astea?mrs

    RăspundețiȘtergere
  21. bv cristi. tot respectul te descurci si faci reclama contra cost.
    voi restul...... astea sunt niste becuri ordinare cu niste leduri mediocre. in afara de faptul ca se aprind si se sting mai repede nu este nici o diferenta intre ele si un halogent bun. daca chiar vrei sa faci o trecere la un iluminat mai bun pui xenon si ai rezolvat problema si pe ploaie si pe ceata, iar daca mai ai si far cu lupe nu mai deranjezi colgii de trafic (vb la mod general nu doar la logan? masinile care vin cu led au un sistem mult mai complex si faruru speciale pt asa ceva.. deocamdata vb de audi mercedes si alte masini scumpe. ma repet nu platiti 400 ron pentru nimic. nu vreau sa fac reclama negativa. nici macar nu il cunosc pe liviu si nu am nimic cu el dar, nu vreau sa da-ti banii pe prostii. insa la urma urmei alegerea e a voastra. va salut


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai frate ce-mi plac mie astia...
      Daca ai sti citi bani a facut Cristi din reclama... (am vazut in filmare, la un moment dat s-au zarit cele 2 mertane ML ascunse in garaj)
      Cica "pui xenon si ai rezolvat problema si pe ploaie si pe ceata" vreau sa dai o explicatie tehnica mai ales pentru partea cu ceata.
      Desi n-am nici o treaba cu Liviu... "ma repet nu platiti 400 ron pentru nimic" - cita grija are un... anonim de banii nostri - sa-mi frec una. Bai frate, omul are niste chestii pe care le vinde cum vrea/la ce pret vrea - important este sa nu prezinte in mod intentionat eronat "marfa". Decizia de a cumpara este a fiecaruia.
      Mai zic unii pe aici ca e scump si ca au vazut ei mai ieftin - ce sa spun... sa vinda ei mai ieftin si mai bun ca e loc pentru toata lumea, dar nu, ei n-o fac in schimb bat in tastatura - mare rahat!
      On topic: imi plac ledurile astea, dar daca exista o diferenta cit de mica fata de halogene in avantajul halogenului, nu mi-as pune... asta e, imbatrinesc si ma lasa ochii, vreau sa am mai multa lumina, dar nicicum cacaturi de "gzenoane" montate in spatele blocului.
      Mi-ar fi placut sa fie o idee mai puternice decit becurile, sa nu fie nicicum mai orbitoare pentru celalti si eventual mai compacte - fara ventilatoare.

      Ștergere
    2. ML-uri ca ML-uri, stai sa vezi ce casoaie mi-am tras...
      am mai spus si ma repet, ofer o informatie gratuit, fara scrisuri mici, fara sa distorsionez realitatea. dar unii in continuare considera ca ceea ce fac eu este doar pentru bani si nu vad timpul meu pierdut, timp care este nepretuit. in cei 5 ani de activitate am reusit sa incasez bani cat sa fac vreo cinci, sase plinuri. sunt de invidiat!

      Ștergere
    3. Daca ar avea curaj (nu are) "anonim'' si-ar face numele cunoscut, dar de invidie si din cauza ca nu a facut el aceste tutoriale, ideia a venit mult mai devreme la Liviu, s-au comva are o baraca unde vinde xenon facut pe vapor, tot raul spre bine anonim, poate tu o faceai contra-cost si iti luai case si masini, mno ce sa spun... ghinion, te-ai nascut noaptea*!!!
      P.S. ...*cine se naste noapte ori moare ori este prost ca noapte, tu n'ai murit!

      Ștergere
  22. spunem-i te rog de unde ai achizitionat acei papuci de conectare 2fire?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astia? http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/conector-fire-rosu-15mm2-p-5483

      Ștergere
  23. Cristi poate ne faci un filmulet sau o poza noaptea la un zid sa vedem exact cum bat LED-urile si cum se vede linia de demarcare a fascicolului.
    Eu am xenoane de 4 ani si tare ma tenteaza si pe mine ledurile astea dar ma intereseaza cum este fascicolul de lumina la zid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. maine urma sa filmez o chestie legat de becurile cu led si probabil o sa filmez si acest fascicul de lumin aproiectat de leduri pe un zid

      Ștergere
    2. Sunt curios daca face o linie frumosa cum trebuie ___/___/.
      Eu am modificat oalele in care stau becurile xenon si am reusit sa imi fac aceasta linie. In 4 ani nu am primit nici un blitz de la nimeni.

      Ștergere
  24. ba fratilor acum cativa ani in urma foloseati acele halogegene albastre de 100w si acum faceti nazuri la xenoe la leduri . RUSINE SA VA FIE .

    RăspundețiȘtergere
  25. si ca sa fie simplu de ales:daca un bec led are performante apropiate sau mai bune decat un bec normal dar la un pret decent,,,merita cumparat....un bec normal cat are 1500lumeni?la 30 lei?

    RăspundețiȘtergere
  26. Daca pun bec led,mai functioneaza modulul drl...care il am de la tine,of course

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar daca ai modulul DRL pentru leduri. cel pentru becuri cu filament nu functioneaza ok cu aceste leduri, deja testat

      Ștergere
  27. Salutari!
    Burduful de cauciuc de la far obtureaza ventilatia ledului.Am incercat fara el si pot spune ca nu se mai incalzeste asa tare ledul.De aici trag concluzia ca nu risti sa il arzi si ii prelungesti durata de functionare.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa nu te dai fara acel burduf de cauciuc! intra umezela si praf in far si poti sa te futi in el din acel moment!

      Ștergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  29. eu stiu ca acestea sunt ilegale ca si multe din becurile h4 montate, se pare ca doar prostiile alea de h4 galbene sunt bune. am dreptate sau nu? sunt legale sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  30. Destul de scump, mi-am luat logan tocmai pentru un pret foarte mic de achizitie, acum accesoriile vad ca...ajung sa coste destul de mult

    RăspundețiȘtergere
  31. http://www.tocmai.ro/bec-h1-h4-h7-h11-50w-1800-lm-13258338.html Surpriza am gasit acelasi model de bec cu 380 lei. O seara buna!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Pana la urma a luat cineva de pe ebay? Am gasit la 238 ron.Este un pret ok . Maine lansez comanda.

    RăspundețiȘtergere
  33. http://www.ebay.co.uk/itm/2X-Car-H4-120-LED-3528-SMD-Xenon-White-Fog-Headlight-Head-Bulb-Light-Lamp-12V-/370958796717?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item565ede07ad - la astea este vro problema pentru faza scurta faza lunga? mai trebuie montat ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alea nu sunt becuri cu led ce le montezi pe masina si sa te astepti sa vezi ceva cu ele

      Ștergere
  34. Sal. daca pun becurile astea imi i-a politia talonu sau alte chestii? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. avand in vedere ca nu orbesti pe nimeni daca le ai sus, nu au motiv sa te opreasca ca sa-ti ia talonul ;)

      Ștergere
  35. salut cristi ; mi-am cumparat recent niste lumini de zi pe care leam montat in bara fata si vroiam sa te intreb cumva daca sti cum sa mi le leg la un intrerupator ceva sa le sting si sa le aprind cand vreau, momentan le-am legat la pozitii pt ca nu am stiut mai mult; te pricepi cumva sa imi spui ce pasi sa urmez ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai cel mai probabil firul care alimenteaza ledurile, il tai si il prelungesti pana in habitaclu unde pui un buton...

      Ștergere
  36. pai da dar trebuie legate la ceva ca atunci cand apesi butonul sa lumine nush chiar nu ma pricep...ms oricum de raspuns

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna dimineata. Sunt legale aceste lumini ? Exista un certificat de omologare eliberat de RAR ? Eu am fost oprit de Politia Rutiera si mi s-a verificat omologarea pt. folii si DRL .Daca nu sunt omologate....pa certificat de inmatriculare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca nu orbesti cu ele, de ce te-ar opri Politia Rutiera? nu e ca si cum ai avea xenon care chiar degaja o lumina mult mai puternica

      Ștergere
    2. Pai si astea degaja o lumina mai puternica, 1800Lm fata de halogene...
      Legea spune ca nu ai voie sa pui bec de alta culoare sau intensitate, deci tot un drac ca ai xenon sau led, politia iti va salta talonul.
      Desii ma tenteaza si pe mine sa pun leduri de astea, cu toate ca am gasit la 319 lei si garantie 1 an plus transport gratuit, ma pune pe ganduri mai ales dupa ce am vazut ca nu produc acea linie pe zid, semn ca si astea disperseaza lumina mai tare si deci vor deranja pe cei din fata, plus de asta nu stiu cum se potriveste la golf4, daca intra sub capac sau trebuie gaurit.

      Ștergere
  38. Salutare], mergeam azi cu masina un logan 1.4 si dintr-o data mi s-a aprins in bord un bec si aprins a ramas, cred ca este catalizatorul este becul din partea de jos din coloana de pe mijloc unde este si becul de la semnalizare mi-e frica sa nu aibe ceva mai grav ca nici nu am unde sa ma duc pe vremea asta; sti ce ar putea fi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai unde sa te duci, la un service sa iti puna o diagnoza pe ea. bec aprins insemna ca apare si eroarea. recomand sa nu circuli asa

      Ștergere
  39. ce eroare ar putea aparea ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este un martor comun pentru mai mult erori. daca vrei pot sa-mi dau cu presupusul, dar nu ajuta la nimic :)

      Ștergere
    2. in ce tara sunt fabricate?

      Ștergere
    3. in china, ca de altfel 90% din chestiile de pe planeta asta

      Ștergere
    4. si au si garantie?daca da, cat timp?

      Ștergere
    5. bineinteles ca au si garantie, 6 luni, asccris asta Liviu si aici http://goo.gl/YBRWo6

      Ștergere
  40. Salut, stiu ca este pe langa subiect dar caut sa imi cumpar si eu capitonajul ala ca al tau de la capota motor, tu de unde lai cumparat? sau lai facut? daca ma poti ajuta :D
    multumesc,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tot ce a iesit din fabrica cu moor 1.5dci si 1.6 16v au acel capitonaj pe capota fata. tot ei au si capitonaj intre motor si peretele de foc

      Ștergere
  41. poti sa ramai fara talon dupa o astfel de modificare daca te opreste garcea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. avand in vedere ca acest bec cu led nu orbeste, cum face xenonul in farul stoc, nu are motiv politia sa te opreasca. cu atat mai mult sa te caute la becuri ;)

      Ștergere
  42. mai ai aceste led-uri montate pe masina? sau ai revenit la becurile cu incandescenta?

    RăspundețiȘtergere
  43. ciao ciao per favore io sono un
      fan del tuo lavoro e sono molto interessato alla H7 paraurti h4 portato desoin Ho un quantiter pleae contattarmi lascio questo cesar.c.moi.zeus @ hotmail.fr grazie http://www.tutorialelogan.ro/2013 / 10/bec-cu-led-h4-1800-lumeni.html

    RăspundețiȘtergere
  44. Salutare...mi-am luat un sistem de lumini aproape la fel ca acesta dupa siteul aliexpres...ca pret super 50$..3600 lumeni de 6000k...problema cu schimbarea fazelor am rezolvato cu releul sugerat de tine...alta problema ma omoara....1. cand aprind luminile imi bruiaza radio...2. la anumite perioade de timp...pe faza scurza imi trepideaza lumina...gen stroboscop..schimb fazele..isi revine...apoi in cateva secunde reapare problema...un sfat ceva??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar au fost mai ieftine, nu? habar n-am ce ai putea sa-i faci...

      Ștergere
    2. Da...50$..cu transport gratuit..

      Ștergere
  45. salut.. eu nu am burduf de cauciuc cum e la logan, ci capac de plastic direct... ce sa-i fac? nu pot sa le las fara capac..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. numa daca improvizezi ceva. clar nu lasi fara protectie, fac praf oglinzile din interiorul farului, intra praf si umezeala

      Ștergere
  46. Buna Cristi, felicitari pentru review-urile de pana acuma, vreau sa te intreb daca ai masurat cumva consumul de curent de la 12V al acestor leduri pe faza scurta si lunga, ma intereseaza ca sa pot calcula exact luminozitatea si eficienta lor. Vreau sa imi pun si eu led pe faza scurta ,chiar daca am lupe in far din fabrica, si sa stiu ce sa comand si ce model.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, nu mi-a trecut prin cap sa masor consumul. de fapt, chiar nu m-a interesat :)

      Ștergere
  47. Buna, in prumul rand tin sa multumesc autorului, mi-a fost de mare folos , am evitat sa dau banii pe marketing,
    dupa cateva incercari cu becuri renumite , piaa, philips, osram , am trecut la xenon insa nu am obtinut rezltatul dorit din cauza farului concepu pt halogen (foarte important), mai tarziu am descoperit lupele morimoto mini h1, cucerit de rezultate vazute unui priten , abia asteptam sa imi ajunga acasa, in final mi-am atins obiectivul: FANTA LUMINA UNIFORMA, LATA SI FOARTE DEPARTE in sfarsit ....!
    O LUMINA DE CALITATE INALTA SI FARA SA DERANJEZI PE MIMENI!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.youtube.com/watch?v=yp7H6WjNPNI
      aper sa fiu de ajutor celor care cauta sa aiba ceva de calitate si sa nu deranjeze participantii la trafic, sunt prea multi cei care NU isi dau seama de rezultatul final....farurile nu sunt doar pentr-u a face impresie ci fac parte din sistemele cele mai de folosintza, nu e destul sa fii vazut (sa orbesti pe altii) ci e strict necesar sa vezi si tu "acel posibi obstacol" care vazut la timp itzi poate salva viatza!!

      Ștergere
  48. Salut Cristi. Revin cu o alta problema la loganul meu. Mi se ard prea repede becurile pe faza scurta. Cam la doua saptamani. Mentionez ca problema asta o am de cand am schimbat bateria si alternatorul in decembrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bateria sigur nu este o problema, dar alternatorul ar putea fi. mergi la un electrician sa verifice incarcarea bateriei si releul de incarcare

      Ștergere
  49. Am patit la fel pâna am pus becuri mai scumpe

    RăspundețiȘtergere
  50. acele cacaturi de bec cu led le poti folosi doar ca si DRL-uri, in niciun caz ca si becuri normale, nu vezi absolut nimic cu ele.
    trebuie sa pui o rezistenta ca sa faca diferenta intre faza scurta si faza lunga, exact cum am pus eu la becurile din tutorialul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  51. Mi-am montat si eu becurile si pot sa spun ca sunt multumit. Mie mi se aprind separat fazele dar in bord la faza scurta se aprind ambele becuri. Asa ca am pus o rezistenta si s-a rezolvat problema. Doar ca acum, cand aprind faza scurta nu mai merge radioul (paraziti). La faza lunga e ok. Vreo sugestie ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aceiasi problema o are si colegul la un matiz. cum aprinde becurile cu led, mor ceva posturi radio. n-am patit treburi dinastea

      Ștergere
    2. Deci se pare ca am de ales: ori leduri, ori radio. Totusi am sa mai caut solutii pentru aceasta problema. Daca gasesc ceva, va anunt. Toate bune!

      Ștergere
  52. Salut. Am folosit un releu de 30/40A,cu 5 pini,functioneaza perfect,dar pe punii 85-86. Pe dacia logan mcv

    RăspundețiȘtergere