Bec cu LED H11 pentru proiectoare ceata

Daca tot am avut o victima pentru schimbarea becului H11 din proiectoarele de ceata, am profitat de ocazie si am testat becurile cu led H11 comercializate de Becuri LED Auto-Moto.
Pe lumina afara, becul cu led pare mai puternic ca si luminozitate. Pe timp de noapte la fel, pare mai puternica lumina. Dar fiind mai putini lumeni pe becul cu led, 870 lumeni fata de becul stoc cu 1100 lumeni, sigur diferenta de culoare alb/galben da impresia ca ar fi mai puternice.
Confirm faptul ca pe timp de noapte, folosind doar aceste becuri cu led, nu vezi mai nimic. Dar se pot folosi cu succes pe post de DRL.

127 de comentarii:

  1. sall felicitari faci o treaba care merita toata stima sincer ....am si eu o rugaminte la tine ..am un logan si nu are aer conditionat si as vrea sa ai pun stii tu daca pot sa ai pun cum unde si cat costa?>???? ms fain si succes pe mai departe chao

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aproximativ 1000euro cu piese si manopera. deci se poate :)
      nu ma intreba, nu stiu unde si nu, nu voi face tutorial :D

      Ștergere
  2. Salut.. O sa faci un tutorial cu schimbare sonda presiune ulei servo si cu reglaj,schimbare repartitor frana ? Multumesc Manole Daniel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sonda presiune ulei servo? este asa ceva?
      cat despre repartitor frana nu recomand, o faci la un service altfel o sa-ti para rau. este stand special pentru reglaj, nu se face la ochi

      Ștergere
    2. eu am asistat la schimbarea repartitorului de frana in dacoserv. stand special my ass. a ridicat-o pe rampa si a pus noul repartitor dupa care clasica aerisire la pedala. nu a folosit nici o scula speciala.

      Ștergere
    3. asta nu insemna ca au procedat corect! repartitorul de frana nu e de jucat cu el. daca nu e reglat cum trebuie, ori n-ai frana ori destabilizezi grav masina.
      dar ce stiu eu, schimba-l in fata blocului cu masina ridicata pe cric ;)

      Ștergere
    4. salut cris .demult te urmaresc esti cel mai tare. vroiam sa te intreb daca tai arcurile si las aceleasi amortizoare are ceva? ms mult

      Ștergere
    5. nu este neaparat sa schimbi si telescoapele

      Ștergere
  3. Daca tu crezi ca LED e mai tare decat becul standard ai baut prea multa motorina. Si in plus lumina alba pe ceata ai asa idee macar cum se vede? De ce crezi oare ca becurile de ceata sunt chiar mai galbene decat cele standard de la faruri? Tot odata lumina alba oboseste ochiul. La drum lung o sa intalegi tu. Si daca crezi ca vorbesc prosti intreabate urmatorul lucru. Soferii de cursa lunga (gen 24 h) oare de ce au farurile galbene. Ca asa e moda la ei nu? Pentru ca nu deranjeaza ochiul uman si nu creaza oboseala si tot odata vezi ceva pe drum. Nu ca si prostiile astea de leduri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt inginer de autovehicule si pot sa confirm faptul ca proiectoarele de ceata sunt special concepute cu lumina galbena si dispuse la partea inferioara a autovehiculului pentru a marii vizibilitatea in conditii de ceata.

      Ștergere
  4. Nu faceti prostia sa va cumparati H11 SMD sau LED cum le spune Cris, nu se vede nimic noaptea ... ramaneti la alea standar din fabrica sau eventual putin mai galbene fata de cele standard. Am avut H11 cu 58 de SMD-uri pe bec, este egal cu ZERO .... nu vezi nimic. H4, H11 SMD duar lumina de zi gen DRL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. faza cu 58 SMD-uri m-a facut sa rad :))
      daca tu crezi ca numarul de leduri e esential, ai sa fi uimit ca nu este asa.
      http://youtu.be/53JHij80CVk si acesta este doar inceputul

      Ștergere
    2. :))) ... nu confunda farurile inteligente de la Mercedes Benz cu brichetele astea de SMD-uri ...

      Ștergere
    3. nu le-am confundat, precizam ca ledurile au inceput sa apara in faruri, tehnologie in continua dezvoltare ;)

      Ștergere
    4. Vezi ca SMD este prescurtarea de la "surface mounted device" ceea ce este valabil pentru rezistente, leduri, integrate, etc. componente SMD.
      LED este prescurtarea de la "light emitting diode".
      Daca faci confuzii, mai bine taci!

      Ștergere
    5. stiu ce inseamna LED si SMD, n-am facut nici o confuzie

      Ștergere
  5. 2 tutoriale cu proiectoare dar nicu unul cum sa montezi proiectoare. nici pe youtube nu gasesti. decat asta, dar e ratat rau de tot: http://www.youtube.com/watch?v=kuQ59bsPBQw

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut
      Nu vreau să par malițios, dar faptul că nu sunt puse tutoriale nu înseamnă că lumea nu este în stare. Felul în care e făcut filmulețul acela e destul de slab, de ce spun asta:
      Nu s-a arătat cât trebuie tăiat, și dacă sunt chestii la care trebuie să ai grijă să NU le tai
      Nu s-a arătat cum arată bara din spate, dacă există sau nu urechile în care să se prindă proiectorul
      Nu s-a arătat cum s-a făcut legătura electrică în bord etc.

      Ștergere
  6. combinate cu pozitie pe led tot 6000k arata f bine pe logan. Din cate am vazut e 100 lei bucata becul acesta sau nu m-am uitat eu bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, 100lei a costat bucata

      Ștergere
    2. Cu 200 lei, iti pui instalatie de xenon pe proiectoare si mai ramai si cu 50 lei in buzunar !

      Ștergere
    3. Sau poti ramane cu o pl in cur. Xenoanele is de cacat, daca nu ai lupa. Vorbiti numai tampenii. De unde le scoateti? O instalatie xenon buna nu costa 200 de lei.

      Ștergere
  7. Cris, inteleg ca-l promovezi dar sa ceri 100 de lei pe un LED Chinezesc care costa intre 5 si 10 dolari cu transport inclus este prea de tot!
    Iar in proiectoare este inutil!
    Adica pe ceata (ca pentru asta sunt proiectoarele) eficienta este zero/!
    Bine, tot baiatul asta cere 60 de lei pe un LED de plafoniera de 3 dolari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am testat chinezisme iefine si am testat si cele comercializate de Liviu. te asigur ca e este enorma diferenta.
      nu am proiectoare pe masina, nu stiu cum ar trebui sa se comporte. eu am constatat o lumina mai puternica privind cu ochiul liber. ca este obositoare cand conduci sau nu este ok pe timp de ceata... repet, n-am de unde sa stiu

      Ștergere
    2. Tu realizezi ca cele comercializate de Liviu sunt tot chinezesti?

      Diferenta consta in faptul ca cele cu 5 smd au impreuna un consum de 0,25w, iar cele de la liviu, 1,5W (75LM vs ~ 125 LM).

      Degeaba il pupi in c*r pe Liviu, ca tot chinezesti sunt! Diferenta este ca le vinde la un pret exagerat fata de cel al pietei.

      Ștergere
    3. Bai, va obligat omul sa cumparati, e site-ul lui si face reclama la ce vrea el. A-ti cumparat macar un dvd de la el sau stiti doar sa criticati.

      Ștergere
    4. Garantez si eu ca nu sunt chinezarii ceea ce vinde Liviu . Marfa este de calitate, se vede de la o posta . Dar exact ca si mai sus . Cine te obliga sa cumperi ? Eu am pus pe stopuri/pozitie si la semnalizare laterala .

      Ștergere
    5. Tu realizezti ce ai scris? Mai citeste odata. Chinezarii sunt toate, dar sunt si de calitate. Nu poti compara prastiile din comert cu ce aduce Liviu. Pana nu vezi cu ochii tai nu vorbi aiurea. Firmele mari din lume producatoare de leduri le numeri pe degete. China fac multe copii dupa altii la subsolul blocului. Epistar, Philips Lumileds, Cree sunt principalii producatori de leduri din lume. Si da sunt facute in china, acolo e mai ieftina productia, dar nu sunt prastii facute in subsolul blocului. Punct.

      Ștergere
  8. Valeriu-stii tu care:)3 septembrie 2012 la 00:21

    Cristi, nu te lasa descurajat de oricare se baga in seama pe aici. Eu am asa ceva si nu folosesc proiectoarele ca sa vad noaptea sau pe ceata, ci ca DRL. Auziti, voi, cei ce va dati destepti, e mai ieftin un chinezism de asta care tine mai mult decat un bec de far care musai trebuie sa il aprindem ziua pe sosele!!!! Dar asa suntem unii, mai si dam cu gura, ca la meciuri si in politica. Nu aveti bani decat de o ciunga! Baga Cristi cat mai multe din astea, ca e bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti unpic cam prea prost sa iti dai seama ca liviu minte pe fata legat de datele tehnice ale ledurilor. Ti-o mai fi spus ca-s fabricat si in germania si el da vreo 70 lei/buc...cand unul la chinezi costa 8 lei....

    Sau prostesti lumea pe aici pentru a ii face reclama?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iesi in plm, face reclama la ce vrea nu esti obligat sa cumperi. Cum dracu ati aparut si voi cu comenturi de kkt.

      Ștergere
    2. sunt facute in china? nu serios!? se mai fabrica ceva in alta parte decat china? spre deosebire de unele gandiri preconcepute, in china se fabrica si produse de calitate de unde rezulta un pret crescut.
      si nu, nu stiam provenienta lor desi eram sigur ca sunt din china. l-am sunat pe Liviu si mi-a confirmat.
      daca ti se pare ca prostesc lumea, de ce ma suna si imi trimit mail cei care au cumparat de la Liviu si imi spun ca au facut o alegere buna si ca a meritat fiecare banut dat? pentru ca sunt multumiti, din cauza asta.

      Ștergere
    3. De unde stii tu ca sunt 8 Lei ? Arata-mi un bec ca cel de la Liviu pe un site de la chinezi si eu personala iti fac cadou o pizza si o bere. Nu te mai baga in seama ca nu stii ce vorbesti. Eu am testat si am facut diferenta intre chinezarii de 8 ron si marfa de la Liviu .

      Ștergere
  10. WTF?! probleme cu testosteronul?
    eu am avut ocazia sa testez gratuit niste becuri cu led si v-am aratat si voua parerea mea. daca vreti sa folositi aceasta informatie, nici o problema, este gratuita. daca nu vreti sa o folositi, nici o problema, e plin ebay-ul de becuri cu led, chiar cu 102 leduri http://goo.gl/A1hFq! la incredibilul pret de 8$ perechea si 1.19$ mesageria! chilipir curat! NU da-ti banii pe prostii, luati bomboane la copii!
    consider ca am fost sincer si se poate vedea aici http://www.tutorialelogan.ro/2012/07/bec-led-w5w.html faptul ca n-am fost multumit de ele.

    oameni buni, daca aveti impresia ca sunt scumpe, nu cumparati! ce e atat de greu de inteles?

    RăspundețiȘtergere
  11. Valeriu-stii tu care :)3 septembrie 2012 la 18:56

    Cristi, stii bine ca eu mi-am luat asa ceva de la Liviu si chiar azi am mai dat comanda de altele pt ca SUNT FOARTE MULTUMIT DE CALITATEA LOR!!!!!
    Cine nu vrea sa cumpere si i se par scumpe, sa nu ia. Pt anonimul acela de mai sus ori poate ca sunt mai multi, netul e plin de alte site-uri, ai liberatatea de a umbla si prin alte locuri, daca aici nu stii sa te comporti.

    PS: Cristi, a ajuns deja DRL-ul pt leduri la mine, acum banii sunt pe drum. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Chinezariile raman chinezarii . Imi place ca se face reclama la niste kkt cumparate de pe ebay cu 1 $ si tot odata ca exista prosti care cumpara si apoi injura :)) . Ca doar romanul ii nascut sa dea tepe. De ce nu ai vrut sa faci un video cum se vede cu ele pe drum noaptea fata de cele stock de pe scaunul soferului. Stiu ca-i o intrebare retorica. Raspund eu . Ca nu se vede nimic :)) Sunteti lame da rau de tot. Abia astept sa vad macar un fraier care sa recunoasca ca si-a luat teapa si sa puna asa un comment cu un video cum se vad cu ele puse. Hai ca punem bani de cheta fiecare 1 leu si isi recupereaza baiatul investitia.

    Cristian pacat omule ca ai decazut si faci reclama la porcari , inainte erai un om de laudat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gresit! nu toate chinezariile isi merita numele de chinezarii. a se vedea componentele de calculator, iponurile si alte shituri electronice. deci nu generaliza pentru ca nu este chiar asa.
      din pacate nu aveam unde sa le incerc. omul era pe rosu, bani de benzina nu avea si ar fi trebuit sa-l car pe undeva unde drumul nu avea iluminare publica. am incercat un test in gradina la mine, dar fiind diverse obstacole(casuta lemn, trambulina), diferente mari de nivel al pamantului si iarba, era foarte ciudata lumina si nu se vedea nimic concret.
      becurile cu led doar le-am testat pe masina lui, nu le-a cumparat, si-a pus masina la bataie pentru a fi testate.
      era logic ca lumina sa nu fie mai tare ca cele stoc, diferenta de lumeni chiar conteaza, 1100 vs 870, clar becul cu led nu lumineaza cat cel stoc, nici n-am sustinut asa ceva. privit din fata masinii lumina de la becul cu led pare mai puternica.
      si nu toti romanii sunt setati sa de-a tepe, deci din nou sa incercam sa nu generalizam.
      vrei un exemplu de client multumit? un comentariu deasupra celui pus de tine.

      Ștergere
    2. Ai dreptate, la faza ca sunt chinezarii si chinezarii,dar gresesti la faza ca spui ca ale lui sunt vreun soi de chinezarie buna.Aici gresesti pentru ca, el(liviu), nu poate obliga fabrica chineza care fabrica aceste obiecte cum face un mare producator sau client care doreste sa-si puna sigla pe un produs fabricat in china si care ii impune anumite standarde,care are departament de calitate, care verifica calitatea produselor facute de fabrica chineza si care nu face plata daca acel produs nu are caliltatea ceruta de el.Acest tip Liviu pe care vad ca-l critica lumea pe aici cum poate sa ofere si sa certifice calitatea produselor?

      Ștergere
    3. este persoana fizica si nu poate oferi certificate de calitate. diferenta de calitate o vede clientul, drept dovada sunt cei care au comandat si recomandat la prieteni becuri de la Liviu, eu fiind unul dintre ei

      Ștergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si sa fiu eu sincer, fix in pula ma doare de parerea ta

      Ștergere
    2. Si pe noi . In primul rand daca esti atat de interesat de binele noastru ti-ai fi pus un nick mai aproape de realitate. Anonim isi pune nick numai frustratii . Vino cu exemple concrete si nu cu noroaie . Suntem satui de politica !!!!

      Ștergere
  14. k zimi si mie cat ajung la pret becuri led proectoare te rog

    RăspundețiȘtergere
  15. Mamaaaa ce s-a inflamat situatia!
    Tutorialul este foarte bun, eu ziceam la inceput ca le da muuuult prea scump!
    De cel putin 5 ori mai scump!
    Daca-mi permiti Cris, uite un link fix catre becul cu LED pt proiector.
    Cu banii ceruti la noi pe 2 bucati, poti sa-ti cumperi 10 de la producator.
    Calitatea este buna cu LED Cree in varf si lentila din sticla.
    Si da, doar ca DRL ar fi bune, daca poti sa-l convigi pe nea' plutonieru' (cand te trage ziua pe dreapta) ca de fapt, pe masina ta, proiectoarele de ceata sunt... DRL-uri!
    Uite si linku' pentru cei interesati:
    http://eastarled.en.alibaba.com/product/543746060-212692422/High_power_11W_with_CREE_chip_H8_H9_H11_LED_fog_light.html

    PS Si nu mai sariti fratilor pe Cris, ca nu vinde el cu preturile alea nesimtite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pret la care se adauga taxe vamale si transport, adaos comercial si riscul in caz de garantie. si sa nu uitam de bani blocati, adica detalii pe care nu le ia nimeni in considerare.
      acum nu stiu eu ce sa zic, sunt sau nu de 5 ori mai scumpe, numai Liviu stie.

      Ștergere
    2. Corect . Nu stiu cati ati comandat produse din China . Preturile de pe site sunt bune dar mai intervim si altele printre care si vama . Depinde cum te intelegi cand ridici coletul .
      Ursu ! Tu unde ai vazut pretul pe acel site . Eu nu le vad afisate !

      Ștergere
  16. poti sa faci si un tutorial cu demontarea suportului de numar?DRAGOS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. glumesti? :)
      sunt cel putin vre-o 4 feluri de suport, care-i stiu eu. de pe fiecare se da jos diferit numarul ca sa jungi la suruburile suportului.
      faci o poza, imi dai mail cu ea si iti spun in detaliu cum se face ;)

      Ștergere
  17. si un tutorial cum se deschide usa

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut CRiS, am si eu o intrebare: de ce nu porneste termocupla? e vreo siguranta pe undeva arsa, ceva...? astept un sfat, o parere, orice este bine venit, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de obicei nu face contact mufa care intra in ea. dar tot acolo langa este si o siguranta tip arc care se arde si nu mia functioneaza.
      n-am inteles prea bine cum functioneaza acel sistem. mai bine mergi la un electrician

      Ștergere
    2. de obicei se poate arde o treapta de cuplare ca sa-i zic asa si poate porni decat la 110 grade direct pe viteza a 2-a cel mai bine se vede la un tester undeva unde monteaza astia gaz ca au si tester de dacia si cu 10 lei iti spune tot ce nu merge pe masina electric binenteles

      Ștergere
    3. vezi, habar nu aveam de chestia asta. la diesel sunt foarte rare asemenea probleme :D

      Ștergere
  19. Salu CRiS ,am vazut modulul de inchidere centralizata ( http://www.motorvip.ro/produs/inchidere-centralizata-pentru-absolut-orice-model-auto )si vreu sa te intrb daca ai idee cum se monteaza ad ca se aseamana cu modulul senzori de parcare....ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la enzorii de parcare a trebuit sa pun o masa si un fir de plus. mi se indoaie ca e atat de simplu la asta :)), uitate cata smocu de fire.
      n-am idee cum se monteaza :(

      Ștergere
  20. dar sa intrebi pe prietenii tai?(si imi spui tu daca stiu)
    ...stau in dubii sa comand sau sa nu comand...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca mai ai rabdare o zi doua, oricum am intrebat si chiar vreau sa filmez :)

      Ștergere
  21. ok...imi poti da id tau ....sa vb mai multe
    ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai degraba imi dai un mail, n-am mai intrat pe ym de vre-o luna. si oricum nu-mi poti da add, am atins pragul maxim de 1000 contacte acum cateva luni :P

      Ștergere
  22. dar vrei sa faci tutorial cu montat inchidere centralizata?

    RăspundețiȘtergere
  23. si sa filmezi adik la ce te referi....eu am crezut ca vrei sa faci tutorial

    RăspundețiȘtergere
  24. Firul rosu = +12V permanent (UCH, mufa PI, pinul A3)
    Firul Negru = masa (UCH, mufa PI, pinul A1)
    Maro (1) = + lumini (UCH, PI, A8)
    Maro (2) = + lumini (UCH, PI, A9)
    Galben, galben/negru = masa (UCH, PI, A1)
    ALB = blocare usi (UCH, mufa EHI, pin A17)
    ALB/NEGRU = deblocare usi (UCH, EHI, A8)...........uite ce am gasit pe net oare o fi buna schema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. desi nu pare, eu chiar nu ma pricep pe partea electrica. orice raspuns ti-as da la intrebarea ta, e foarte posibil sa te mint.
      eu am inchiderea centralizata din fabrica, din cauza asta spun ca este inutil pentru mine acel modul.

      Ștergere
  25. ok si imi poti da un raspuns clar dupa ce vb cu cine ai zis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am nici ce-a mai mica idee despre ce vorbesti.
      te referi cumva la acest raspuns http://goo.gl/KtwJu ? daca da, raspunsul a fost suficient de clar.

      Ștergere
  26. "şi"-ul de la sec 33 face tot tutorialul!!

    RăspundețiȘtergere
  27. sal cristi . . . Ai putea sa îmi zici şi mie cum se numeşte acel modul care atunci când pui poziţie şi dai semnalizare stânga sau dreapta se aprinde poziţia de pe partea respectivă ! ? !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am auzit de un asemenea modul

      Ștergere
    2. nici nu o sa auzi ptr ca sunt practic doua relee alimentate de un al treilea dupa ce iei contactul

      Ștergere
  28. Doamne fereste ! Asa oameni nu credeam ca o sa intalnesc pe acest blog . Doamne iarta-i ca nu stiu .

    Raspuns pentru cel cu termocupla : Cristi o uitat . Termocupla are o siguranta , Una mecanica sa ii zic asa cu o rezistenta sudata la rece . Am avut aceeasi problema . Am identificat problema , am cumparat acea rezistenta : 120 Ron a fost , si dupa inlocuire a mers fara probleme .

    TIBI : pentru ce iti trebuie sa se aprinda pozitia in momentul cand semnalizei ? Apropo , daca o singura pozitie e aprinsa , nu o sa iti functioneze iluminarea ceasurilor . Iti garantez . In momentul cand pozitile sunt cuplate simultan , abea atunci se ilumineaza ceasurile . Am incercat .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se aprinde pozitia doar pe care parte semnalizezi fara contactul pus,gen vw,cand contactul este pus functioneaza doar semnalizarea nu si pozitia
      apropo de ceasuri:cu modificarea facuta de mine ceasurile sunt iluminate doar cand aprind pozitia indiferent in ce pozitie este cheia de contact ptr ca ele sunt alimentate dupa siguranta pozitiei de pe partea stanga daca nu ma insel
      daca doresti am sa filmez acest lucru ca sa te convingi ca nu toti sunt asa de prosti precum cred unii

      Ștergere
    2. apropo:
      TIBI nu este egal cu tiborpanucza
      i-am propus lui tudor sa se gandeasca la un astfel de modul si posibil TIBI a citit si pe blogul lui madalin si de aceea intreaba
      daca cineva este interesat si se simte capabil pot sa-l ajut cu o schema electrica de la acest lucru.dar daca are montat semnalizare one touch nu o sa-i functioneze numai pe o parte,din acest motiv trebuie montat al patrulea releu
      tiborpanucza@yahoo.com

      Ștergere
  29. Salut CRiS,cum ai confectionat acea margine de plastic negru de sub bara fata?Imi aduc aminte ca facusei un tutorial cu asa ceva dar nu il mai gasesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este nici un tutorial. este plinta de parchet si modelata cu aer cald dupa forma barii

      Ștergere
  30. am văzut la un prieten pe un vw golf atunci când e parcat lateral pune poziţia şi dă semnalizare stânga i se aprinde poziţia de pe partea stânga.

    RăspundețiȘtergere
  31. asa sunt facute golfurile de fabrica si la skoda mai gasesti asa ceva, dar functioneaza in momentul cand opresti motorul si ai semnalizarea pornita, se stinde semnalizarea si ramane pozitia aprinsa pe partea care era semnalizarea.

    RăspundețiȘtergere
  32. stinge, scz greseala, din viteza, ca doar traim in secolul vitezei:))

    RăspundețiȘtergere
  33. cristi, se mai fabrica logan 1.4? ca nu prea am gasit nimic concret pe net, si ma cintrazic de vreun an cu un prieten. el zice ca nu. ca doar cel de 1.6 si dci-uri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel de 1.2 16 valve il inlocuie pe cel de 1.4

      Ștergere
    2. exact, 1.4mpi s-a scos din productie, a fost inlocuit cu 1.2 16vulve

      Ștergere
  34. salut cristi akm kateva zile am avut un mic accident k masina bara fata sparta plus capota . am reparat capota si schimbat bara dar nu am schimbat si ornamentul acela cromat. crezi k a-si gasi separat acel ornament si cel de sus si ala de jos si k-am la ce pret? ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. urateniile alea care abia am asteptat sa le dau jos? :)
      sunt rare, greu de gasit. poate pe la dezmembrari si ocazional pe te miri unde mai vinde cate unul

      Ștergere
  35. Răspunsuri
    1. care mai de care :)
      toata lumea are o parere si este normal

      Ștergere
  36. confirm, cu aceste becuri cu led H11 nu vezi mai nimic noaptea. in continuare nu stiu cum se comporta pe timp de ceata

    RăspundețiȘtergere
  37. Lumina alba nu oboseste ochiul cum spuneau unii mai sus ... daia masinile noi vin cu xenon cu lumin alba ... inainte sa vorbiti mai cititi ...

    RăspundețiȘtergere
  38. Un tutorial despre desfacerea stopurilor la ph2 nu poti face?!:D ca as vrea sa le fac un mic upgrade :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut ocazia dar nu am filmat, de doua ori chiar. nu vreau sa fiu eu vinovat pentru o gramada de faruri distruse, crapate :D

      Ștergere
  39. ai cumva idee daca la Logan PH2 din 2009 exista acelasi tip de bec pt proiector ca la PH1?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unele da, unele nu. simplu de identificat, te uiti la ele, fara sa le demontezi si unul este rotund, celalalt H11

      Ștergere
    2. m-am uitat si intr-adevar, este rotund. acum am 2 intrebari:
      1. daca sunt rotunde, ce tip sunt? tot H11?
      2. led-urile din acest tutorial se potrivesc la mine?

      Ștergere
    3. 1. nu sunt H11, sunt psx24w
      2. in acelasi soclu nu, sigur nu

      Ștergere
    4. E și acela de comandat: http://bec-led-auto.blogspot.ro/p/h16_19.html

      Ștergere
    5. salut mihai aceasi problema o am si eu cu proiectoarele si deja m-am pus pe cautat proiectoare cu h11 si instalatie care vine pe bara sa o schimb sa scap de becurile alea ciudate......
      apropo sti cat costa un bec psx24w nu mai putin de 60 lei...bafta

      Ștergere
  40. salut cristi cand faci un tutorial cu montat proiectoare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am motiv intemeiat sa investesc vre-o 2-300lei in ceva ce nu folosesc si in vre-o 7 ani as fi avut nevoie de 2-3-4 ori

      Ștergere
  41. Salut m, ar interesa sa stiu daca este necesara o omologare pentru aceste becuri cu led , as dori sa schimb la poziti si la proiectoare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu o sa-ti omologheze nimeni becuri.. atat timp cat au lumina alba si nualte culori, n-are nimeni treaba cu tine

      Ștergere
  42. am si eu o problema . la mine nu se aprind proiectoarele decat daca daca dau faza scurta , cum pot sa le fac sa le aprind si pe poziti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca sa fi unul din acei smecheri care merg doar cu proiectoarele?
      nu am proiectoare pe masina si nu sunt interesat de chestia asta ;)

      Ștergere
  43. salut cristi as vrea sa stiu daca pot sa pun pe instalatia cu soclu psx24w cea cu h11 ms si astept un rasp cat mai curand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sus deasupra filmului este un link, www.bec-led-auto.blogspot.ro
      il contactezi acolo pe Liviu

      Ștergere
    2. ok dar ceea ce vreau eu sa intreb este daca bucata aceea ce instalatie care are o mufa chiar sub bara langa lonjeronu din stanga masinii,,,daca o pot schimba cu una din modelele vechi care foloseste becurile de tip h11 pt.ca eu in momentul de fata am cea cu psx24w si vreau sa trec la la h11 pt.ca becurile psx24w cel mai ieftin este 60 lei si se ard si foarte repede.......in concluzie ce vreau sa stiu este daca mufele de conectare cele langa lonjeron sunt la fel sau trebuie sa fac modificare

      Ștergere
    3. acum am inteles ce anume vrei, dar asta nu stiu sa-ti spun

      Ștergere
  44. Sal Cris ! As vrea sa stiu daca este adevarat ca exista doua modele de socluri pentru becurile ptr proiectoare, in functie de anul fabricatiei. Eu am un logan de 1.6l 16v din 2007.Daca ma poti ajuta cu un raspuns, iti multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, la proiectoare sunt H11 si H nu stiu cat care au bulbul rotund(niste porcarii).
      fiind din 2007, garantat ai H11

      Ștergere
  45. salut Criss !
    iti admir toata munca pe care o faci !
    Am si eu o intrebare. Am avut un accident cu masina mea logan ph2 am fost lovit frontal de alta masina dupa toata aventura care a durat 4 luni in sfarsit mi-am scos si eu masina din service da ela reparat dar am o problema si poate sti tu sa ma ajuti acum urmeaza intrebarea sub compartimentul motor este montat scutul motorului metalic dar langa scut in partea dreapta unde deasupra este cureaua de la alternator si clima nu am nimic nu trebuie si acolo sa fire ceva o masca o placa ptr ca imi intra apa si imi arunca apa pana pe capota sti ce trebuie montat langa scut ???! te rog sa ma ajuti daca stii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa, intreaba in mai multe locuri,poate o sa difere raspunsul

      Ștergere
  46. salut !
    m-a amuzat ff mullt replica ta
    dar eu tot cred ca mie imi lipseste jos ceva o placa o masca o sa iti trimit niste poze ( daca imi dai un email) sa iti dai cu parerea !!
    ms mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, te referi la capacele din colt de sub proiectoare.
      minutul 4:32 http://www.tutorialelogan.ro/2012/11/schimbat-carenaj-roata-fata.html
      gasesti de cumparat la magazine cu profil auto. sa ai grija ca sunt doua modele, unele perfect drepte si altele care au o forma de ghidare a aerului. garantat ai varianta a doua, asa http://anunturi-auto.4tuning.ro/grila/alba/element-inchidere-bara-fata-dacia-logan-dreapta-1817215.html
      iti poti da seama si dupa forma carenajului de la roata

      Ștergere
  47. ceau cristi ! tot eu sunt cred ca am descoperit ce piesa imi lipseste: Protector interior aripa fata dreapta Dacia Logan iti trimit si un link http://autolocal.allshops.ro/produs/11082835/Protector+interior+aripa+fata+dreapta+Dacia+Logan.html asta vine montata acolo si protejeaja cureua de la accesorii de apa ai idee de aceasta piesa ca altceva nu poate fii ptr ca elementul de inchidere care ziceai tu il am montat ps daca imi dai un email iti trimit poze cu arata la loganul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu ce vezi tu in acel link dar eu nu inteleg nimic. am vazut toate componentele din partea din fata a masinii.
      primul film minutul 2:38? http://www.tutorialelogan.ro/2014/10/schimbat-distributia-15dci-euro-3-65.html

      Ștergere
  48. ms mult de tot !! Despre acceasta piesa este vorba de la tine din filmulet (https://www.pieseauto.ro/carenaj-roata/dacia/pick-up/protector-interior-aripa-fata-dreapta-dacia-logan-1143679538.html)
    multumesc inca o data !! Respectul meu pentru ce a ce faci tu pentru toti posesori de logan si tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  49. Salut! mi-am rezolvat problema am fost la serviciul unde mi-am reparat masina si mi-a montat protectia care imi lipsea merci mult fara ajutorul tau nu imi dadeam seama ce imi lipsea !!
    salut si stima mea

    RăspundețiȘtergere
  50. Salut, am si eu o intrebare legata de becurile cu led pentru proiectoare: la ce tensiune merg ele? am comandat de la chinzi 2 astfel de becuri, testate acasa pe un transformator de 12 V se aprind fara nici o greata, iar pe masina... pauza. Stiu ca nu se pot pune decat intr-un singur fel (asa este construita mufa) Un sfat ceva? Ce ma gandeam eu e ca sa nu fi incurcat chinzii + si - la bec. Are ceva daca inversez si eu firele de la masina? sau iau foc? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, sanse maxime sa fi incurcat plus cu minus, am mai vazut

      Ștergere
    2. O sa tai ghidajul din mufa becul ca sa-l pot conecta invers la masina, sa vedem ce iese.

      Ștergere
  51. Sall am un logan 1.4 si tot am avut probleme cu becul normal se ardea mai tot timpul si am pus o instalatie mica de vro 6 led.uri.As vrea sa stiu daca politia poate sa imi ia talonu sau io mai stiu ce este ilegal?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, daca nu este alta culoare si nu se vede ca este efectiv led pus in locul becului, nu are motiv sa te opreasca.
      si da, este ilegal. daca proiectorul a fost conceput pentru bec cu filament, orice alt bec duce la ilegalitate

      Ștergere