Demontare interior

Dacă ai idei şi trebuie să demontezi ceva din interiorul unui Logan, aici ai un ghid destul de explicit, zic eu. Motivul meu a fost izolarea fonică şi termică.
Am demontat scaunele, plafonul, banchetele, ornamentele de pe stâlpi, chedere, în principiu cam tot interiorul.
Partea întâi


Partea a doua


iar aici acesasta prindere e criminal de demontat, prima data m-am chinuit jumatate de ora si la final l-am rupt. la al doilea cam stiam ce am de facut si m-am chinuit doar 20 minute.
in felul cum iti arat in acest clip, dureaza 1 minut.


Am gasit acesti suporti la pretul de 9 lei bucata si de origine, chiar nu merita sa te chinui cu recuperatul lor

Ca sa scoti volanul fara riscul de a rupe panglica, trebuie doar sa slabesti surubul cateva spire dupa care tragi de volan. In momentul in care volanul scapa de pe pozitie, se opreste in acel surub.

147 de comentarii:

  1. Am stat până la 3 si ceva să mă uit la tutoriale...super tare deşi cred că munceşti cam mult sa filmezi ceva...macar dacă luai bani pe asta. Dacă aş fi în locul tău nu le-aş mai posta şi aş face DVD-uri pe care le-aş vinde contra cost.
    Dacă faci vreodată aşa ceva promit că o să fiu primul care cumpără

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu , al doilea cumparator. Toata aprecierea mea pentru tot ce faci.

      Ștergere
  2. tare foarte..esti meserias nu ma asteptam ma uit la aceste tutoriale ...asa de plictiseala ..dar se vede ca e chestie romaneasca masina asta ...acolo la centura si la scaune cheie de 16 la scaun si mai sus cheie de 17 ...bataie de cap oricum foarte tari tutorialele tineo tot asa

    RăspundețiȘtergere
  3. am aflat de ce sunt 2 feluri de chei, ca sa nu incurci locatia unde vine surubul, sus sau jos :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salve Cristi - tiam citit toate tutorialele.... o idee despre cum sa montezi la portbagaj incuietoare noua cu buton ( am model vechi care nu se deschide decat cu cheie ) sau poate chiar un tutorial?

    RăspundețiȘtergere
  5. am schimbat capota spate si nu se mai gaseau decat cu buton. asa ca mi-au decupat si mi-au pus incuietoarea din cheie :D
    urasc butonul ala acolo :))
    daca chiar te derenjeaza, pune un actuator si scapi de problema, soluia e chiar intr-un banner de pe acest blog http://imbunatatiri-logan.weebly.com/deschidere-portbagaj.html

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce nu tia placut butonul acolo?:)))) ....nu ma deranjeaza cine stie ce- doar cand , de ex , opresc si vreau ( eu sau altcineva :P ) sa iau ceva din portbagaj cu motorul pornit ....trebuie sa opresc motorul si sa folosesc cheia ....cu actuator se poate si fara sa scoti cheia din contact ?

    RăspundețiȘtergere
  7. pai ala e scopul actuatorului, sa nu mai deschizi din cheie. amu te-ai prins de ce vroiam fara buton, tocmai penca am actuator :P

    RăspundețiȘtergere
  8. salut! as vrea s scot mocheta si sa o spal, dar mi-e frica ca o sa se lase si nu o sa se mai poteriveasca asa ca inainte. tu ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  9. nu stiu ce sa zic, ai sanse sa se deformeze. mocheta e modelata prin presa, odata udata ai sanse sa-si piarda forma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am spalat-o si a ramas la fel...problema e pana o scti din habitaclu.... nu e complicat dar e de munca!

      Ștergere
  10. am inteles. dar sti tu vreun produs cu care sa spal? ca mi-a scapat odata putina apa in dreapta fata si nu mi-am dat seama ca a intrat sub pres si in combinatie cu praful s-a format o mare pata nici mocheta nu mai arata cum trebuie, nu mai e pufoasa ca inainte, se formase un fel de namol sub pres. am spalat cu biocarpet dar tot nu am reusit sa scot pata in intregime. stii tu ceva care m-ar ajuta cu aceasta problema?

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut! poti scoate mai usor braduletii de la plafon folosind "furculita de gratar-aia cu 2 craci(scuze expresia)"; felicitari pentru tutoriale si la cat mai multi KM.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am inteles chestia cu izolarea podului pedalier care a durat 8 ore! Ma intereseaza pentru ca in primavara intentionez sa ma apuc si eu de asa ceva, la bara fata, usi si acel pod pedalier pe care nici macar nu-l pot identifica in tutorialele tale. Bordul mi se pare mult prea pretentios si periculos pentru un novice ca mine. Ideea e ca loganul meu e prea zgomotos si acest lucru m-a deranjat din primii km parcursi! Altfel...felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  13. Si inca ceva! Nu am inteles foarte exact ce materiale ai folosit la izolatie, in afara de foita de pluta. Daca nu am foita de pluta, ce se poate folosi ca inlocuitor?

    RăspundețiȘtergere
  14. salut,
    dupa izolarea bordului n-am simtit o diferenta mare, aproape insesizabila, deci nu e prea rentabil avand in vedere munca depusa.
    pentru podul pedalier vezi al doilea tutorial de pe aceasta pagina de la minutul 2:23.
    masina mea e rosie, izolatia folosita e verde.
    cand am facut eu izolatia nu am gasit fonomin, asta iti recomand eu si tu vei gasi de cumparat. 15mp sunt suficienti sa izolezi plafon, pod pedalier, portbagaj,capota portbagaj, fete de usi, tabla de sub luneta.
    de aici http://www.loganclub.ro/forum/showthread.php?t=14723
    vanzatorul este foarte serios. imagineaza-ti ca este la sul si poti izola partea de jos cam in 4 ore cu tot cu montat/demontat.
    merge foarte usor cu acest fonomin, sa nu mai pun ca este ceea ce trebuie

    RăspundețiȘtergere
  15. zi-mi si mie cea mai eficienta metoda de a scapa de greierasi :D si cea mai durabila :S numai izolez si scap de ei ?

    RăspundețiȘtergere
  16. cea mai simpla solutie e sa dai muzica foarte tare, urmata de vanzarea masinii :))
    solutia mai grea e sa izolezi masina. greu insemnand ca trebuie sa-ti pui curu la lucru. dvd-urile cu tutoriale le ai, un impuls iti trebuie :)
    si da, dupa izolatie scapi de mare parte din greieri, ceilalti ii vei auzi mai clar =))

    RăspundețiȘtergere
  17. am citi cu atentie comenturile toate si am inteles ca recomanzi pentru izolarea plafonului fonomin.......?vreau sa ma apuc saptamana viitoare de plafon si nu stiu cam ce material ar fi cel mai indicat ....,ultumesc

    RăspundețiȘtergere
  18. pai daca ai inteles ca am recomandat fonimin, de ce ma mai intrebi? :))
    recomand fonomin, da, chiar 2 straturi daca ai loc

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut Cristi! De la inceput, adica din 2007 de cand am masina mi s-a parut zgomotoasa! Am zis ca asat e, e o masina ieftina si nu merita sa ma gandesc la asta. Dupa ce am vazut aceste tutoriale si fiindca sunt in concediu m-as apuca de cate ceva. Chiar acum vin din masina, am dat un pic la oparte mocheta si am observat ca are totusi ceva izolatie, ceva fonomin si pe pod, sub picioare, are si polistiren. Intrebarea este daca incerc sa mai pun un strat de fonomin mai are vreun efect? Daca dau cu vopsea insonorizanta cauciucata, la fel, are rost? Ce ma gandesc serios este sa caut un capitonaj la capota , sa izolez usile plus chedere autoadezive si cam atat ca de scos bordul... ma cam tem! Ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  20. este pus din fabrica ceva izolant, adevarat, dar stratul in plus de fonomin face diferenta.
    langa acel polistiren sunt niste gauri enorme... gaura direct pana la tabla exterioara. singurul absorbant este mocheta neagra care o vezi in masina.
    daca folosesti vopsea insonorizanta, va trebui sa vopsesti peste ea dupa ce se usuca bine, altfel calitatea aerului din habitaclu va scadea simtitor. oricum v-a trebui sa mai pui un strat de fonomin peste :)
    deci nu prea recomand.
    iti recomand tot, mai putin in spate la bord, nu prea merita efortul. aproape la fel de bine poti impinge fonominul in sus cat sa izolezi mare parte din spatele bordului.

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc pentru raspunsul prompt! Am inteles, 1 strat de fonomin si fara vopsea(chiar ma apuca groaza cand ma gandeam la vopsit), acest strat sa fie primul peste tabla plus ceea ce este deja echipat pe masina. Sunt din Suceava, sper sa gasesc pe undeva fonomin dar de unde sa fac rost de capitonaj la capota ca am vorbit cu cineva adineaori, un dealer de piese auto si spune ca asa ceva nu prea se gaseste! Inca ceva, pe daciashop.ro, kitul de antifonare nu mai este pe stoc! era o varianta mai la indemana. In loc de aluband, ce se poate folosi pentru usi?

    RăspundețiȘtergere
  22. fonomin de aici http://www.loganclub.ro/forum/showthread.php?t=14723
    vorbeste cu cei de la daciashop cand mai aduc, poate asteapta comenzi sau poate aduc in 2-3 zile.
    daca dureaza totusi prea mult, ramai la solutia aluband.

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut, in timpul mersului ( peste mici denivelari) aud mereu in stanga mea foarte aproape de stalp si la fel si la stalpul din dreapta un scartait de plastic - nu troncaneala e scartait care ma enerveaza rau....din experienta ta , un sfat - ce ar putea sa fie? nu am timp suficient sa desfac tot interiorul ca sa o izolez total ...

    RăspundețiȘtergere
  24. scartait de plastic? abstract :))
    nu desfaci tot, le iei asa pe rand. prima data demontezi stalpul de plastic si testezi, urmeaza fata de usa... si dai de ea la un moment dat

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna Cristi! Problema pe care o are interlocutorul tau de la ora 09.55 am avut-o si eu. Am strans cele cinci suruburi care fixeaza bordul si in foarte mare masura am rezolvat problema. Spun in f.mare masura, fiindca din cand in cand, tot mai apare acolo un "greier", dar asta este, bordul fiind din plastic, nu suporta o srangere prea energica, din motive lesne de inteles!

    RăspundețiȘtergere
  26. Salut,
    Ai lipit cu ceva fonominul? Ma gandesc sa-l lipesc si pe plafon cu prenandez, dar ma intreb daca nu cumva afecteaza vopseaua. Pe suprafata interioara a usilor rezista bine alubandul? Nu se dezlipeste?
    Merci

    RăspundețiȘtergere
  27. doar cu prenadez sus pe plafon, e singurul care rezista bine la caldura si nu, nu afecteaza absolut deloc vopseaua.
    daca nu prinzi aer sub aluband, nu o sa-ti pice. la mine e a treia vara cu el sus. au picat doar cele care nu avea suprafata de contact 100%.
    colegul are MCV PH2 Black line, e a doua vara si nu a picat nici o fasie.

    RăspundețiȘtergere
  28. CRiS, intai, felicitari pentru tutoriale. Foarte practice, multumim.

    Legat de demontare, am avut un mic accident (mi-a facut un fraier loganul hatchback) si cand m-a lovit mi-a stricat si scaunul soferului (adica rozeta aceea de la reglarea spatarului s-a ros/rupt astfel incat spatarul pica pe spate). Am cautat scaun pt sofer pentru Logan dar nu am gasit decat la set si destul de scumpe. Intrebarea e: Ai idee daca as putea pune alte scaune [de exemplu de Renault]? Daca se potrivesc gaurile si nivelul sinelor cu gaurile si nivelul sinelor din Logan? [din cate tin minte, anul trecut cand am scos scaunele am observat ca sinele nu sunt la acelasi nivel]

    Sau pot face vreun remediu, vreo reparatie sau o improvizatie de durata?

    RăspundețiȘtergere
  29. doar daca pui un scaun original sau modifici prinderea pentru un alt model de scaun. in plus trebe sa probezi prima data daca noul scaun iti lasa suficient spatiu de manevra in jurul lui, adica sa nu fie prea aproape de stalpul unde e centura.

    RăspundețiȘtergere
  30. Sal Cris, ai scris tu intrun post (pe care nu il mai gasesc) ca daca ar fi fost sa o iei de la capat cu izolatia ai fi folosit altceva, nu mai gasesc link-ul respectiv...mai punel o data te rog. Ms.

    RăspundețiȘtergere
  31. http://www.daciashop.ro/audio/silent-coat pentru tabla si fonomin pe podul pedalier.

    RăspundețiȘtergere
  32. sal cristi , cu ceva timp in urma am constatat ca in bordul masinii mele se aud multe zgomote ciudate// zdrancaneli vibratii dinastea sti thu! astazi am desfacut cosola centrala de la bord aceea unde vin butoanele si am descoperit de un de vin acele zgomote ! Daca sti tu consola aceea se prinde in bord prin niste clame de fier pe fiecare parte pe interior nu ? Acele clame la mine sunt foarte slabe si odata ce pozitionez consola la loc zdrancan toate parca ar fi o caruta de cuie :D sti ce as putea sa fac si eu am incercat sa le strang cumva dar nu merg ai vre-o idee ti s-a intamplat si tie cumva asa ceva >? multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  33. sal azi am scos chestia aia pt care ai facut film separat pt ca nu aveam loc sa umblu acolo , ca sa nu indoi plafonul si nu mai puteam sa o pun la loc , intr-un final am reusit :| ,
    -am dat-o jos pt ca am spalat masina si m-am trazit cu apa pe bord, si nu stiam de unde , cand colo imi curgea apa pe la antena , problema era ca nu era strans surubul ala;
    -imi zdranganea antena si am invelit-o in burate , din ala care se lipeste singur ,

    RăspundețiȘtergere
  34. ma intereseaza si pe mine un link ceva de unde s cumpar fonomin, pisla, aluban.....si toate cele. tine-o tot asa si vreau sa faci un tutorial de montaj al unui chit de inchidere centralizata cu cheie stil briceag.mersi

    RăspundețiȘtergere
  35. daca se poate sa le si comand pentru tine, nu? :))
    fonomin http://www.reno.ro/-t182888.html
    aluband www.praktiker.ro sau te duci personal sa cumperi.
    varianta echivalenta aluband ar fi http://www.daciashop.ro/audio/silent-coat
    sau varianta mai profi http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=854676
    si poti sa vrei, n-am sa fac acel tutorial. am din fabrica inchiderea centralizata si cheia briceag mi se pare o porcarie, dar e parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  36. Salut! In legatura cu izolatia , miam izolat masina dar la capota motor nu stiu cum sa fac:ori pun antifon cauciucat in strat gros pe capota motor ori gasesc o mocheta.Mi sa spus ca e mai eficienta vopseaua cauciucata .Daca pun aceasta vopsea voi avea probleme in timp la motor?E buna aceasta izolatie? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  37. vopseaua cauciucata e mai mult pentru vibratii daca e aplicat intr-un strat de 1mm. intr-un strat de 2 mm izoleaza si fonic, dar cresti greutatea capotei foarte tare, deci de preferat sa pui mocheta originala. vezi la dezmembrari, o dauna din lateral sau din spate, merita 50 lei

    RăspundețiȘtergere
  38. As vrea sa imi fac o izolare fonica a plafonului dar nu imi dau seama cat de mult conteaza ( fata de izolarea fonica a podului pedalier unde este mai mult de munca . Cei care au izolat doar plafonul ar putea sa isi zica parerea aici ? Se simte cat de cat in masina ?

    RăspundețiȘtergere
  39. Anonim: nu ma ocup cu asa ceva. ideea tutorialului e cum sa-ti faci singur, nu e o reclama ca stiu sa fac.

    Yan: diferenta este enorma! vara deasupra capului ai o tabla si 1.5mm de material, deci caldura directa. iarna aerul cald din interior se raceste mai repede daca plafonul este rece. cand ploua aud cel mai tare stropii care se lovesc de parbriz.
    si te contrazic, e mult mai greu sa dai jos plafonul.

    RăspundețiȘtergere
  40. Salut.frumoasa lucrare si eu m-am apucat sa izolez masina dupa o perioada lunga de cautari si informatii acumulate am gasit si materiale pentru izolatie fonica :) daca cineva are nevoie de materiale le puteti gasi aici la cei de la General Interseas : http://generalinterseas.shopmania.biz/ sau http://www.interseas.ro au fost ok si materialele foarte bune recomand

    RăspundețiȘtergere
  41. Salut Cristi! Felicitari pentru munca facuta pt aceste tutoriale foarte folositoare celor care vor sa evite serviceurile pt munca pe care o pot depune si ei.Doresc sa imi izolez si eu interiorul masinii cand vine caldura,dar eu am airbaguri in scaunele din fata si vroiam sa te intreb daca va trebui intervenit in soft dupa ce demontez si remontez scaunele respectiv mufele firelor airbagurilor? Mersi. Voicu

    RăspundețiȘtergere
  42. nu are nici o problema. colegul are aribag-uri in scaune si si-a dat scaunele jos de cateva ori pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  43. SAlutare

    pentru podul pedalie recomanzi doar fonomin sau silent cota si pe deasupra fonomin?

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  44. silent coat e pentru vibratii si se aplica de regula pe suprafete mari de tabla cum sunt usile, plafon si aripi spate.
    dar daca te tine buzunarul sa pui si pe podul pedalier, ohhh da, garantat face bine. si combinat cu fonomin peste e chiar ideal :)

    RăspundețiȘtergere
  45. Cristi zi-mi te rog cum naiba desfac fata de usa de la logan faza 2 ca mi-am rupt degetele si nu am reusit. Mi-au spart hotii butucul si nu am bani sa ma duc la service. Vreau un tutorial daca nu video macar niste indicatii ca difera de faza 1.

    RăspundețiȘtergere
  46. e bine ca vrei tutorial :)
    se da jos identic ca si la ph1, tu ai in plus manerul ala frumos de la care ridici un capacel sa ajungi la acel surub.

    RăspundețiȘtergere
  47. am desfacut si surubul de sub capacel si am demontat si capacul manerului si am mai desfacut un surub si de acolo nu stiu daca trebuia, am impresia ca trebuie sa ridic fata de usa in sus ca sa iasa bradutii aia, dar e intepenita rau nici nu stiu de unde sa incep sa trag de ea. La tine iese asa de usor :P

    RăspundețiȘtergere
  48. fata de usa este lipita tot roata cu acel mastic de culoare neagra. fiind frig afara cedeaza foarte greu. ca sa fie perfect, ce-i 7-8-9 braduleti te incurca si mai mult.
    deci nu se ridica nimic in sus, doar se trage

    RăspundețiȘtergere
  49. merci de indicatii, pana la urma am reusit, am bagat un cutit si am taiat masticul de jur imprejur si apoi am fortat cu o surubelnita si au sarit bradutii, offf chinu dracu. Deci cei cu faza 2 pe langa suruburile de la faza 1 mai desfaceti si surubul de sub ornamentul de la maner.

    RăspundețiȘtergere
  50. Am gasit un material de izolat fonic FF BUN... 7-8-mp este 450 lei CU AUTOADEZIV
    1MP ARE 5 kg ... http://www.details.ro/shop/product.php?id_product=69

    RăspundețiȘtergere
  51. salutare, daca inversez scaunele la logan exista cumva vre-o problema ?

    RăspundețiȘtergere
  52. nici Chuck Norris nu a reusit.
    prinderea este asimetrica, langa frana de mana prinderea este mai sus decat cea de langa usi. in al doilea rand ramai fara prinderea la centura

    RăspundețiȘtergere
  53. Cristi, scaunul de la sofer mi se misca greu, dupa ce a fost remontat la un service. Sa nu mai fie unse sinele sau sa fie strans prea tare?

    RăspundețiȘtergere
  54. iei un torx de 40 si destrangi toate cele 4 suruburi. doarcat sa le slabesti, nu de tot, dupa care misti putin de scaun sa se reaseze talpile si strangi la loc suruburile.

    RăspundețiȘtergere
  55. Ce trebuie sa demontez mai exact, ca sa ajung la cablul ce duce la plafoniera si sa montez o a 2-a plafoniera pe spate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar chederele de pe pareta soferului si manerul de sus de pe plafon de care se tin pasagerii.

      Ștergere
  56. Salut Cristi. Acu 4 zile m-am apucat sa antifonez toata masina, mai putin peretele de foc ( prea greu pentru mine sa dau bordul jos) am reusit cu ajutorul tutorialelor tale sa termin de facut plafonul ( a iesit super), acum sunt la podul pedalier, merge super greu, din cauza ca il fac cu silent coat, si nefiind profesionist masor de 5 ori- tai 1 data... Intrebarea mea: daca am pus silent coat care are 2 mm grosime, si peste vin cu fonomin (pasla) de 6-7 mm, se mai aseaza bine mocheta la loc? sau e prea sus din cauza stratului de materiale puse (aproape 1cm total) ? Multam frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde ati comandat materialele ?

      Ștergere
    2. silentcoat-ul mai mult antifoneaza impotriva vibratiilor, de preferat s apui si fonomin(pasla). se aseaza si daca e 1cm grosime. evident, nu ca si cum nu ar fi fonominul acolo, dar se aseaza bine.

      Ștergere
  57. Sper sa am voie sa postez linkul asta
    http://www.caraudioshop.ro/material-insonorizant-Silent-Coat-20-Pack, aici am gasit cel mai ieftin, chiar si decat de pe siteuri de cumparare online, fara garantie/factura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca pui doar silent coat nu este suficient ? Mai trebuie si pasla peste ?

      Ștergere
    2. silent coat-ul mai mult antifoneaza impotriva vibratiilor, de preferat sa pui si fonomin(pasla).

      Ștergere
  58. Si inca odata apelez la al dvs. ajutor. Dupa ce am terminat de antifonat podeaua si plafonul, am observat ca butonul care schimba traseul aerului in masina ( picioare, fata, parbriz) e pur si simplu tapan(blocat sa dea aerul pe parbriz). Sunt sanse sa fie de la ceva ce am demontat in cursul antifonarii? Precizez ca nu am umblat deloc la bord. Ceva sfaturi? Multumesc. Marian Buc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ciudat, nu ar avea voie. vizioneaza acest tutorial http://tutorialelogan.blogspot.com/2010/01/tutorial-schimbat-bec-consola-la-logan.html
      desfaci si te uiti pe acolo, poate doar l-ai blocat cu ceva

      Ștergere
    2. Am desfacut consola de 2 ori, am verificat, reverificat, nimic nu bloca butonul, firul este in tensiune, ar fi trebuit sa mearga butonul, pana la urma am zis ca o sa o duc in service.
      Dupa 2 zile, cand am vrut sa ii arat unui prieten problema, hopa ca merge ca inainte, ca si cum nu a fost stricat niciodata.
      Nici acum nu stiu de la ce a fost, sper doar sa nu se mai blocheze, ca habar n-am cum sa il repar ( daca problema e in capatul celalalt al cablului, undeva in/sub bord).
      Ms pt tutorial cum sa desfac panoul.

      Ștergere
    3. acel fir este de fapt o sarma otelita si foarte tare. deci nu este un cablu pe care l-ai putea putea infoi cu doua degete.
      e bine ca functioneste :)

      Ștergere
  59. Am uitat sa spun cum a iesit, intr-un cuvant: SUPER. La 120-140km/h se aude acum cum se auzea inainte pe la 70km/h,la 4000rot/min se aude cam cum se auzea pe la 2000rot/min, acum nu mai trebuie sa vorbesc tare ca sa ma auda si cei din spate. Muzica se aude clar si la viteze mari, nu mai distorsioneaza deloc, am pus silicon de jur-imprejurul carcaselor care prind boxele pe usa, le-am montat dupa ce siliconul s-a intarit complet. Eu zic ca a meritat investitia, si munca, desi a fost un chin pentru ca am facut-o singur.Pot sa spun ca m-a rupt de spate, datorita pozitiilor nu tocmai firesti, in care am stat. Cred ca daca nu ai fi facut tutorialele nu m-as fi apucat de asa ceva in veci :) Am pus silent coat in toata masina si peste, fonomin. Pe alocuri am dublat fonominul.
    Iti multumesc pentru tot: tutoriale, sfaturi, si toate cele. Sa auzim numai de bine. Marian Buc.

    RăspundețiȘtergere
  60. Te descurci destul de bn dar pe viitor invata si tu suruburile ca surubul ala de la centura e surub de 10 si hexagon de 17;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. par a fi un expert mecanic? nu, nu sunt, eu repar calculatoare, devirusez, instalez windowsi. ceea ce fac eu aici e pasiune si fix nu ma intereseaza ca acel surub e de 10 cu pas x si cap hexagon 10 :)

      Ștergere
  61. sal.o intrebare. u can ai pasa fonomin pe podea ai dat cu ceva insonorizant caucicat sau ai pus direct pe podeaua masini.si cu ce ai lipit fonomin? ms mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am folosit deloc antifon(insonorizant cauciucat) si n-am folosit nici fonomin deoarece n-am gasit in acel moment. dar acum se gaseste fonomin de cumparat si pe podul pedalier nu trebuie lipit. adica sunt cateva puncte unde ar trebui sa lipesti, folosesti prenadez.

      Ștergere
  62. salut . cablul ala prins cu clemele albe din partea a doua a tutorialului de la minutul 1.21 este cablul de la antena ? multumesc . sarbatori fericite

    RăspundețiȘtergere
  63. Salut ! izolatia fonica la un logan se face cu acest Kronotherm Ts adica o pot izola fonic plafon + pedalier cu acest produs? mai trebuie cumva si alt produs?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe atunci n-am gasit fonomin si am pus ce am gasit in acel moment.
      recomand fonomin http://www.loganclub.ro/forum/showthread.php?t=14723
      o sa mai ai nevoie de prenadez ca sa-l lipesti pe plafon si cate putin pe praguri ca sa nu mai pice

      Ștergere
  64. am citit aici: http://denbraven.ro/newdbr/produs.php?categorie=Benzi&id_categorie=4&produs=ALUBAND&id=112
    ca aluband are o limita inferioara de -10°C.

    intrebare: ai coborat sub aceasta limita cu Loganul tau?

    teoretic, ar trebui sa se intample ceva negativ: sa cedeze bitumul care leaga aluminiul de tabla...
    Ma gandesc ca in zona portbagajului ai putea verifica cel mai usor.
    multumesc anticipat de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am verificat de mai multe ori, chiar si in usa si e tot acolo, fara crapaturi si alte cele. a suferit temperaturi de pana la -20grade
      ba chiar nesimtit fiind, am facut si asta si dupa iarna trecuta, e tot acolo intact https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/IzolatieUsi

      Ștergere
    2. atunci a bine. Eu sint din BV si aici se intampla in fiecare iarna sa fie cateodata mai frig de -15 / -20.
      Dar, de mirosit, nu miroase neplacut (a bitum) nu?

      Ștergere
    3. pe spate are aluminiu. bitumul expus vederii are o suprafata prea mica ca sa miroase.
      pentru linistea ta, in dedeman gasesti scotch de aluminiu, astupi cu el tot ce vezi bitum la vedere

      Ștergere
  65. OK, mersi de informatii!
    Inca o intrebare: pana la urma nu ai pus nimic intre motor si firewall? Am vazut ca ai insonorizat doar bordul pe interior. Stiu ca este destul de complicat (si este si temp mare acolo) dar si bordul este foarte complicat de facut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am diesel, dieselul are din fabrica intre motor si peretele de foc

      Ștergere
  66. Răspunsuri
    1. nu mai stiam cine mi-a dta ideea asta, deci multam fain :)

      Ștergere
  67. Eu am o mare problema,am cumparat un logan si din portbagaj vine un miros ingrozitor,ceva chimic,care se simte inclusiv in habitaclu.Cred ca fostul proprietar cara butoaie cu diverse solutii chimice care mai scapau prin portbagaj.O am de o luna masina,am spalat mocheta,instalatia de gaz din portbagaj dar degeaba.Ce ma sfatuiti sa fac,a mai patit cineva asa ceva? Ma ustura ochii in masina,cand deschid geamul miroase si mai rau...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. suni vechiul proprietar si il intrebi ce a varsat prin portbagaj ca sa stii cum sa scapi de miros. altfel o dai la nimereala si te mai trezesti si cu ceva reachitii chimice pacolo

      Ștergere
  68. Evident,acesta a fost primul lucru pe care l-am facut,si m-a intrebat pe un ton ridicol: ce,miroase ceva?
    eu nu am simtit nimic deosebit...miroase a ...logan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o fi avut vre-un mort si o spalat cu ceva chimicale de miroase asa. era normal sa zica ca miroase doar a logan :)
      dute la o spalatorie auto, dai vre-o 150-200lei si tii spala tot interiorul boboc. la mine au folosit periuta de dinti, pensule mari, mici, aspre, toate cele de ziceai ca e masina noua :)

      Ștergere
    2. Am descoperit mirosul...a vrut sa-si conserve pragurile si a turnat un lichid uleios,viscos,care miroase ingrozitor ! am incercat sa-l curat pe unde am putut desface dar sunt locuri unde nu pot ajunge...si prin orificiul de la centura de siguranta vine mirosul...

      Ștergere
  69. in filmuletul 3 ce e pus pe podea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. neimportant, tu daca vrei sa pui ceva, pune fonomin, ce am folosit eu nu este practic si nici nu se mai gaseste

      Ștergere
  70. ornamentele din spate cele de plastic cum se scot am scos surubul dar tot mai tine in ceva..am desfacut si mufa de la dezaburire si degeaba

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. capacul de sub luneta este clipsat cu 3 clipsuri. il mai tine in parea de jos si centura. in cel mai jos loc posibil este si un surub torx 20

      Ștergere
  71. Răspunsuri
    1. Da, le-am incurcat. Vazusem zilele astea ca vindea cineva (hellcat) o pasla mai groasa. Atunci sa reformulez: ce faci cu 'materialul spongios insonorizant', 'pufos la atingere'? :D

      Ștergere
    2. :))))))))))))))))) huooooaaaa, repede a vazut el ce-am achizitionat :))
      momentan nu fac nimic, este ieftin si sigur este bun la ceva... pana vine caldura ma gandesc la locatii unde sa-l folosesc.

      Ștergere
  72. unde ai gasit suporti parasolar logan cei la 9 ron

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la magazin auto. mai sus ai poza cu codul de origine al lor. poti comanda de la orice magazin auto care aduce piese la comanda

      Ștergere
  73. Mersi de raspuns am fost si am facut comanda la magazin auto insa nu au putut sa-mi spuna daca vor fi tot pe gri sau alta culoare pe tine te-au intrebat de culoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu pot sa-ti spuna culoarea penca sunt o singura culoare :)

      Ștergere
  74. Salut,
    Cum dau jos nuca+ ??vreau sa schimb husa si nu reusesc sa dau jos nuca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in timp ce rasucesti de ea, tragi in sus. grija s anu rupi oglinda de pe parbriz sau poate chiar sa spargi parbrizul

      Ștergere
  75. Deci cu "chestia" aia si cheia de 10 ai fost genial, eu am reusit sa rupt toti braduletii cand am dat jos plafonu.
    P.S. Eu l-a dat jos sa il spal find fumator, deja duhnea, si ca idee daca aveti sa puteti face rost de aparatu de presiune cu care speli masina, il faci ca nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca masina are deja o vechime, plasticele devin casante si se rup... la mine nu era atat de veche pe atunci, doar 3 ani, era cinerică :D

      Ștergere
  76. Salut pot folosi vata minerala de sticla penteu a izola interiorul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu recomand, absolut deloc! acel praf de la vata minerala o sa ajunga in habitaclu si ma indoiec ca este benefic la sanatate

      Ștergere
  77. Stii ce mai vroiam sa te intreb, sau pe alti vizitatori ai siteului care au antifonat masina. Daca se monteaza fonomin pe podea sub mocheta fara a se pune initial un strat de izolatie, cum ar fi de exemplu vopsea cauciucata sau altceva, nu exista riscul sa se umezeasca fonominul. in special iarna, sa se creeze condens? Dar pe capota motor daca aplic fonomin, sub mocheta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai si fara acel fonomin, ai impresia ca sub mocheta nu ai umezeala? daca e sa ai umezeala, apai iti garantez ca oricum vei avea. din contra, acest fonomin izoleaza si termic iar riscul de a se produce condens, scade considerabil.
      sub mocheta de la motor nu-ti recomand, deloc, acolo chiar ajunge apa

      Ștergere
  78. Am inteles, atunci voi pune doar mocheta. Dar pe portbagaj? Banuiesc ca nu intra pe la sigle umezeala. Sau mai sigur doar mocheta si acolo? Cele care au mocheta de fabrica cum au? Doar mocheta goala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe capota portbagaj nu este mocheta din fabrica :)
      eu am pus mocheta pe capota portbagaj si fonomin intre ele. de fapt, am pus fonomin in spate la tot ce insemna mocheta, uite poze:
      - https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/IzolatPortbagaj
      - https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/IzolatPlafon
      - https://picasaweb.google.com/104072069706870899482/IzolatPodPedalierSiPereteFoc
      - http://www.tutorialelogan.ro/2014/08/montat-lumini-suplimentare-in-portbagaj.html

      Ștergere
    2. Inafara de usi, pe interior sub fata de usa, ar mai fi indicat din experienta ta, sa pun si in alte locuri folie pee? Am luat cu aluminiu pe ea. Imbunatateste efectul fonominului oare?

      Ștergere
    3. eu am pus in felul urmator:
      - aluband pe tabla exterioara
      - aluband pe tabla interioara
      - intre tabala interioara si fata de usa un burete de 2mm grosime care are folie de aluminiu pe o latura
      - fonomin pe fata de usa

      http://www.tutorialelogan.ro/2013/08/montat-fete-de-usi-stalpi-carenaj-scaun.html
      minutul 17:13

      Ștergere
  79. Se simte ceva daca izolez podeaua cu fonomin e vre-o diferenta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. orice este mai bun ca si nimic! da, vei simti diferenta. o sa localizezi mult mai multa galagie venind dinspre usi :)

      Ștergere
  80. Asa dupa tine de unde ar veni mai mult zgomot in masina dinspre usi bord etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine vine galagie dinspre geamuri si pe alea nu le mai pot izola.
      nu stiu sa-ti raspund la intrebare. practic, daca izolezi usile, o sa auzi multa galagie directionata dinspe podul pedalier.
      daca izolezi podul pedalier, o sa ajuzi ca vine multa galagie dinsprea usi.
      izolezi usile si podul pedalier si o sa auzi ca vine galagie dinspre plafon.

      Ștergere
    2. Ciudat. Dupa cum am vazut in tutorialele pe care le-ai prezentat ai izolat cam toata masina si spui ca inca se mai aude galagie. Eu vroiam sa izolez si bordul dar imi e sa nu stric airbag-u. Vizionand tutorialele tale am zis sa incep sa imbunatatesc cat pot am incept sa izolez fetele de usa doar fata ca la spate imi e sa nu rup manivela si am pus banda cu led la pedalier nu stiu daca mai ti minte dar te-am intrebat cum sa ma leg la bricheta.

      Ștergere
    3. pai nu mai aud galagie dinspre usi, dinspre plafon, dinspre podul pedalier, dinspre bord. asta insemna ca este o imbunatatire, nu?
      mai aud galagie dinspre geamuri si acolo nu pot izola.
      pai iti este frica sa nu strici airbag-ul, iti este frica sa nu rupi manivela. nu-ti este frica sa te apuci si de lucru? :))

      Ștergere
    4. De lucru nu imi e frica dar vreau sa iasa bine nu sa stric masina cred ca ai inteles ce vreau sa zic

      Ștergere
    5. nici eu nu vreau sa stric, evident. dar daca stii vorba aia "de ce ti-e frica, nu scapi"...

      Ștergere
    6. Ai dreptate acum ca am inceput trebuie sa ma astept si la eventuale probleme. Numai bine !

      Ștergere
  81. Cris, de cand ai izolat portbagajul cu fonomin ai mai facut condens? Eu ma confrunt cu condensul in porbagaj si vreau sa scap de el :-((. O sa verific si garniturile de etansare la aerisitoarele alea laterale...

    RăspundețiȘtergere
  82. Salut Cristi. Imi plac tutorilalele tale si felul in care stii cum sa desfaci masina asta bucatica cu bucatica. Am un Logan Ph2 din 2009. Am o mica problema, de fapt doua :D
    Prima. Am schimbat anul trecut cdplayerul original cu unul sony. totul bine si frumos pana acu cateva luni cand a aparut un zgomot metalic undeva in spatele cdplayerului, sau cumva intre el si torpedou. Am dat jos cdplayerul am mers fara el(m-am gandit ca de la el), tot asa se aude. Am demontat consola gri care vine peste butoanele dela geamuri si cele de la ventilatie, am bagat mana pe acolo pana sus, in zona spatiului de la cdplayer si nu se misca nimic, totul este fix. nu pot sa-mi dau seama de unde vine.
    A doua: am un zgomot undeva in zona usii pasagerului fata, ca un zgomot de sticla de plasctic goala care se loveste de ceva. Am dus-o la reprezentatnta, au auzit si ei zgomotu, au ridicat-o sus, au verificat tot pe dedesubt, nici o bataie, nimic, teste de amortizoare, nimic - ma scoate din sarite zgomotu. Si apare si se aude cel mai bine cand scot din viteza, ii dau drumu la vale pe ceva denivelat si cand intra in balans incepe sa bata. sa fie ceva din portiera? am deschis si inchis usa pasagerului si nu se aude nimic. ce poate sa fie?
    Mersi frumos pentru un eventual raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut,
      1. http://www.tutorialelogan.ro/2013/07/rezolvat-greieri-si-sunete-din-bord-la.html
      2. un an m-a chinuit acea vibratie http://www.tutorialelogan.ro/2011/05/vibratii-la-polita-spate-de-sub-luneta.html

      concluzia e ca nimic nu este usor iar sunetele ciudat sunt foarte greu de identificat

      Ștergere
    2. Mersi tare mult pentru raspunsul atat de prompt :) Ma uit la filmulete si apoi vad ce e de facut.
      Seara buna

      Ștergere
  83. acele cleme de la parasolar unde as putea gasi si eu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la axscu57@yahoo.com sau la comanda pe la magazine auto

      Ștergere
  84. Cris salveaza-ma ca sunt tare suparat: am ramas, exact cand aveam o gramada de treaba cu cheia blocata in contact.Un vecin a stiut cum sa o deblocheze si atat. cum o bagi in contact cum se blocheaza. poti sa imi explici cauza si cum as putea demonta butucul. multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai degraba este uzura in butuc si trebuie schimbat. nu stiu din cap pasii demontarii butucului,

      Ștergere
  85. Salut daca dau bordul jos risc sa nu mai functioneze airbag-ul sau nu se intampla absolut nimic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai grija si nu rupi nimic, o sa functioneze totul ok

      Ștergere
  86. Salut Cris. Am mare nevoie de ajutorul tau. Ai cumva idee cum se demonteaza bancheta modulara spate la un mcv de 5 locuri (versiunea 2008)? Am varsat lichid pe bancheta (de degivrare) cam 1 litru si s-a extins pe cele doua locuri ale modulului stanga. Ma gandesc ca nu poate fi chiar o mare inginerie daca ele deja se rabateaza si practic raman prinse de caroserie doar in partea din fata. Stiu ca exista varianta sa astept sa se usuce, dar in wk plec la munte si trebuie musai sa o scot si sa o bag in casa sa se usuce la 23 de grade, eventual cu feonu, nu la -20 in parcare. Multumesc de ajutor.

    PS: M-am uitat cu mare atentie in cartea masinii, am investigat internetul ore in sir aseara dar nu am reusit sa gasesc nimic despre MCV, doar despre Logan berlina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am reusit sa scot banchetele, cele doua module, adica, 2+1, extrem de usor. Prima oara am rabatat bancheta de langa portiera dreapta, mai intai spatarul apoi sezutul, pana am avut acces la partea inferioara de sub sezut. Am identificat un surub cu cap hexagonal de 13, care facea legatura intre cadrul din podea si o urechiusa din bancheta, pe care l-am desfacut fara mare bataie de cap, e adevarat, dand mai multe jumatati de chei. Apoi am vazut in partea dreapta extrema un boltz in cadru si inca o urechiusa a banchetei si printr-o usoara impingere am scos urechiusa de pe boltz. Avand apoi libertate mai mare de miscare am procedat la fel si cu modulul mare, evident toate reperele fiind in partea stanga. Totul a durat ~ 7 minute.

      Atentie! Nu trebuie umblat la suruburile de 20 (cred) care sunt in partea exterioara a banchetei, adica poti atinge cu pulpa acele suruburi cand stai pe bancheta normal, pentru ca ele fixeaza cadrul pe caroserie.

      Cu bine.

      Ștergere
    2. vezi, au fost nevoie doar 10 ore sa te prinzi cum se face :D
      stiam cum s eface, am dat de 2 ori acele banchete jos la un MCV. din pacate am ajuns tarziu la calculator

      Ștergere
    3. Dap. Multumesc oricum ca ai deschis acest blog unde ne mai luminam si noi. Acum bancheta mea sta la caldurica si deja este uscata in proportie de 90%. Mai nasol este ca a ramas patata. Ma batea gandul sa incerc sa scot materialul textil+imitatie piele de pe ea, dar nu stiu daca este posibil. Oare este? :D Multumesc.

      Ștergere
    4. da, se poate da jos si sa speli. este tutorial cu incalzirea in bancheta si scaune. mcv fiind, este diferit total la banchetele spate, sunt niste plastice de fixare, scai... dar sunt si elemente comune ca in respectivele tutoriale

      Ștergere
  87. Ok. Multumesc mult. Sa vedem cum o iesi dupa ce se usuca si pe urma iau o decizie.

    RăspundețiȘtergere
  88. buna cris, te rog ai idee daca se pot schimba piulitele de sub cheder, cele in care se prind portbagajele de plafon ? banui ca trebuie sa desfac pe interior. da te-ai prins, am montat traversele acum vreo trei ani, si din neglijenta nu le-am mai desfacut. acum cind am incercat bineinteles se invirt cu totul si singura solutie a fost taierea capetelor de surub. in cazul ca voi mai avea nevoie de traverse crezi ca pot fi schimbate acele piulite?. cu stima sorin frunza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, ma indoiesc ca pot fi schimbate. poti verifica usor cum este pe interior. scoti chederul de de la usa sofer din partea de sus, tragi de plafon si vezi ce e pe interior. nu-ti bate capul ca se deformeaza plafonul, isi revine la forma initiala fara probleme.

      Ștergere
  89. Salut!
    Mi-am cumparat niste huse pentru scaune si cautam sa vad cum se demonteaza scaunele pentru a monta husele, dar pe langa asta, aici am gasit o multime de alte lucruri extrem de interesante, care asteapta doar un pic de timp disponibil pentru o vizionare care va fi extrem de utila si placuta.
    Ce-as putea spune decat sincere felicitari pentru munca depusa si multe multumiri pentru altruismul cu care ne-ai pus la dispozitie aceste materiale video extrem de valoroase.
    Numai bine!
    Cu deosebita consideratie,
    Florin

    RăspundețiȘtergere